Θανατηφόρο τροχαίο στην παραλιακή του Ηρακλείου
Άλλο ένα θύμα έγινε θυσία στο Μόλωχ της ασφάλτου στην παραλιακή οδό του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα 23χρονος μοτοσυκλετιστής ο οποίος ήταν μόνιμος της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 125 ΣΜ, συγκρούστηκε με ΙΧ κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες, στο ύψος των γραφείων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο 23χρονο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο , όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οριστικό. Το Σαββατοκύριακο δίνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕbank, Tράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, θα αρχίσει από το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Νοεμβρίου 2011 η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας.
«Για διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι θα μπορούν από τις 11.11.2011,.σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κώστας Σκανδαλίδης, να ενημερώνονται για το ποσό πληρωμής της προκαταβολής τους στην σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)», καταλήγει η ανακοίνωση.
Έκτός της ενημέρωσης απο την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσοι δικαιούχοι έχουν κάρτες ΑΤΜ θα μπορούν εντός του Σαββατοκύριακου να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους, ενώ αναλήψεις, είτε απο ATM είτε απο τα γκισέ της ΑΤΕ θα μπορούν να γίνει απο την Δευτέρα 13/11.
Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ποσό της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η εξόφληση θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ρουμάνοι είχαν στήσει υπαίθριο σφαγείο
Στη σφαγή ζώων χωρίς τα τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής προχωρούσαν τρεις Ρουμάνοι ηλικίας 19, 20 και 24 ετών και ένας 51χρονος Ηρακλειώτης οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην αγροτική περιοχή Χονδροελιές Δημοτικού Διαμερίσματος Καλυβίων του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.
Ειδικότερα, κι έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, και σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι 3 Ρουμάνοι, είχαν προβεί πρόσφατα στην σφαγή ενός χοίρου, ιδιοκτησίας του 51χρονου,  χωρίς να έχει υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Βρέθηκαν κρεμασμένα σκυλιά στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου
Μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν χθες  το απόγευμα κάτοικοι του Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο, όταν αντίκρισαν δύο σκυλιά κρεμασμένα σε δένδρο της περιοχής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα  "Χανιώτικα Νέα" τα ζώα είχαν λουράκι στο λαιμό τους,  ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου από τον οποίο αναμένεται αντίδραση.
Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αστυνομικές αρχές ενώ οι κάτοικοι της περιοχής όπως και όλοι οι φιλόζωοι ζητούν να υπάρξει κάποια αντίδραση προκειμένου να εκλείψουν αυτού του είδους τα απαράδεκτα και δυσφημιστικά φαινόμενα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επιχειρήσεις - ηγέτες βράβευσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στην ανάδειξη και προβολή των καλών επιχειρηματικών πρακτικών στοχεύει η βράβευση από το Επιμελητήριο, που φέτος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά
Για δεύτερη φορά επιβράβευσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου - μέλος του Enterprise Europe Network την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Νομό Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής καλών επιχειρηματικών πρακτικών, που μπορούν και πρέπει ν’ αποτελέσουν παράδειγμα για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. 
Ο διαγωνισμός αφορούσε αποκλειστικά επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και στόχος του ήταν η ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικής κουλτούρας, με την απόδοση της δέουσας σπουδαιότητας στο «επιχειρείν» και την ανάπτυξη άμιλλας μεταξύ των επιχειρήσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη, την προώθηση και την ευρύτερη εφαρμογή επιτυχημένων πρωτοβουλιών. 
Η αξιολόγηση, βαθμολόγηση και κατάταξη των υποψηφιοτήτων έγινε από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, η οποία είχε ορισθεί από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και αποτελείτο από: 
  • Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου
  • Τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας  Συνεταιριστικής Τράπεζας
  • Τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης
  • Τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κρήτης/ Παράρτημα Κρήτης
  • Τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης
  • Τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
  • Τη Διευθύντρια Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου 
Ακόμη σημαντικότερη, σήμερα, η ανάδειξη των "επιτυχημένων"
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Νικήτας Δολαψάκης αναφέρθηκε στο στόχο της δράσης του Επιμελητηρίου, που δεν άλλος από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Όπως είπε ο ίδιος "στις βασικές επιδιώξεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ήταν και είναι πάντα η ανάδειξη καλών επιχειρηματικών πρακτικών και επιβράβευση της επιχειρηματικής Αριστείας για το Νομό Ηρακλείου για να βοηθήσουμε στη διαμόρφωσης επιχειρηματικής κουλτούρας διαφοροποίησης και αριστείας".
Ο κ.Δολαψάκης αναφέρθηκε και στην παρούσα συγκυρία αστάθειας και οικονομικής δυσπραγίας, συγκυρία κατά την οποία είναι ακόμη σημαντικότερο να αναδεικνύονται οι επιτυχημένες δράσεις που οδηγούν τις επιχειρήσεις στην αριστεία.
"Με τα βραβεία αυτά σήμερα θέλουμε να δείξουμε το δρόμο και σε άλλες επιχειρήσεις ώστε, με όραμα θέληση, μέτρο και έντονη επιχειρηματική δράση να ακολουθήσουν τους δρόμους δείχνουν οι επιχειρήσεις που βραβεύσαμε" - τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ  ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ:

  • Βραβείο Εξωστρέφειας - Καλής πρακτικής εξωστρέφειας επιχείρησης
         Απονέμεται στην εταιρεία:
         ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕ  - CYTECH
         Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  71110
         Τ: 2810 314127,  F: 2810 391941, Ε: info@cytech.gr
         http://www.cytech.gr/


  • Βραβείο Πράσινης Επιχείρησης -  Ανάληψης πρωτοβουλιών και επίδειξης ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογής κοινωνικής εταιρικής ευθύνης
Απονέμεται στην εταιρεία:
         ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.
         Ευαγγέλου Χατζάκη 5,  71409 Ηράκλειο Κρήτης
         Τ: 2810 824140,   F: 2810 785516,  Ε: info@xalkiakis.gr
          http://www.xalkiadakis.gr/


  • Βραβείο Branding - Ανάδειξης επωνυμίας μέσω ποιότητας προϊόντος, υπηρεσίας ή διαδικασίας
Απονέμεται στην εταιρεία:
ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
Βιομηχανία Ηλεκτρολογικού Υλικού
ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσσου 71500, Ηράκλειο Κρήτης
Τ: 2810 831500, F:2810 831502, Ε: info@kouvidis.gr
http://www.kouvidis.gr/


  • Έπαινος για την προσπάθεια,  στην κατηγορία «Καινοτομίας - Ενσωμάτωσης καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία».
Απονέμεται στην εταιρεία:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ – ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Βρεφονηπιακός  Σταθμός – Νηπιαγωγείο ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ
Αριστοφάνη 5,  Ανισσαράς Χερσονήσου
Τ: 28970 24746, F: 28970 25425,  Ε: zounakia@otenet.gr
http://www.zouzounakia.gr/


  • Έπαινος για τη συμμετοχή στην κατηγορία «Πράσινη Επιχείρηση -  Ανάληψη πρωτοβουλιών και επίδειξη ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης»
 Απονέμεται στην εταιρεία:
PLUSPACK Α.Ε.
ΒΙΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Οδός Θ’  
Τ: 2810 381666, F: 2810 381667, Ε: info@pluspack.gr
     http://www.karatzis.gr/


  • Έπαινος για τη συμμετοχή στην κατηγορία «Πράσινη Επιχείρησης - Ανάληψη πρωτοβουλιών και επίδειξη ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης»
Απονέμεται στην εταιρεία:
     MYCLIMA CORP. ΓΕΜΙΤΖΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
     Οδός Ειρήνης, Μάλια Ηρακλείου
     Τ:28970 29858   F:28970 29858, Ε: info@myclima.gr
     www.myclima.gr


  • Έπαινος για τη συμμετοχή στην κατηγορία «Πράσινη Επιχείρησης - Ανάληψη πρωτοβουλιών και επίδειξη ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης»
Απονέμεται στην εταιρεία:
         Γ.Σ. ΚΑΝΑΚΗΣ  & ΣΙΑ ΕΕ (COCO-MAT)
         Λ. Κνωσσού  191, Ηράκλειο Κρήτης
         Τ: 2810 316510, F: 2810 316510, Ε: iraklio@coco-mat.com
         www.coco-mat.com
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Φοβήθηκε την πρώην γυναίκα του ... και τη μήνυσε!

Σύλληψη 40χρονης μετά την καταγγελία του πρώην συζύγου της ότι τον απείλησε με όπλο
Ένα ιδιότυπο ανδρικό «κάστρο» έπεσε. Γυναίκα κάτοικος χωριού της Μεσαράς συνελήφθη από την Αστυνομία μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της ο εν διαστάσει σύζυγός της, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία του τελευταίου, εκείνη τον απείλησε ότι «θα τον κάνει κομμάτια»!
Ο μηνυτής προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα. Στη μήνυσή του που την έκανε στην Ασφάλεια υποστήριξε ότι η γυναίκα του, οπλοφορεί και μάλιστα έχει το όπλο και το περιφέρει μέσα στην τσάντα της.
Η καταγγελία στην αστυνομία ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» των κακών σχέσεων που έχει το ζευγάρι τον τελευταίο ένα χρόνο.
Ο 50χρονος ο οποίος δεν είναι Κρητικός και δήλωσε ότι είναι ελεύθερος επαγγελματίας επισκέφθηκε προχθές το βράδυ την Ασφάλεια και είπε ότι η κατά δέκα χρόνια νεότερη εν διαστάσει σύζυγός του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγη ώρα πριν τον απείλησε ότι εάν πλησιάσει σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων θα τον κάνει κομμάτια.
Συγκεκριμένα ο μηνυτής φέρεται να ανέφερε ότι απειλήθηκε εάν περάσει ένα συγκεκριμένο χωριό και τολμήσει να την πλησιάσει τότε θα κάνει πράξη την απειλή της.
Ο 50χρονος υποστήριξε επίσης ότι η 40χρονη έχει όπλο, δεν το έχει δει εκείνος, αλλά του το έχουν πει οι συγγενείς της, ότι το μεταφέρει μέσα στην τσάντα της.

Η σύλληψη
Μετά την μήνυση που υποβλήθηκε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ζήτησαν από συναδέλφους τους αστυνομικούς στην περιοχή όπου διαμένει η 40χρονη να ελέγξουν την καταγγελία που τους έγινε.
Χθες νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί περίμεναν την 40χρονη να βγει από το σπίτι της. Όταν έκλεισε την πόρτα του σπιτιού της για να πάει στη δουλειά, τότε της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα.
Η 40χρονη "έπεσε μάλλον από τα σύννεφα" όταν άκουσε για ποιο λόγο κατηγορείται. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά τη μήνυσε και μάλιστα ήταν εκείνος που ευθύνεται για τη σύλληψή της.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της συλληφθείσας, προφανώς έψαξαν και την τσάντα της, όμως όπλο, όπως είχε αναφέρει ο 50χρονος, τελικά δεν βρέθηκε.
Λίγη ώρα μετά κι αφού η έρευνα είχε ολοκληρωθεί με εντολή του εισαγγελέα η 40χρονη αφέθηκε ελεύθερη.
Η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ποτέ όπλο και απλώς ζήτησε από τον σύζυγό της να μην την ενοχλεί, καθώς δεν θέλει επανασύνδεση μαζί του. Έτσι δικαιολογείται η φράση «θα σου κόψω τα πόδια» που ο 50χρονος κατήγγειλε φοβισμένος στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε χωρίς όπως όλα δείχνουν λόγο, σκέφτεται πολύ σοβαρά να στραφεί δικαστικά εναντίον του για την ταλαιπωρία που πέρασε.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αγωγή από την πρώην αρραβωνιαστικιά ... για τα τούλια του στολισμού!

Πολύ ακριβά καλείται να πληρώσει ... τη νύφη ο πρώην "μνηστήρας"
Τα λεφτά ακόμα και για τα τούλια του στολισμού για τον αρραβώνα της αλλά και τα έξοδα της για το πεντικιούρ-μανικιούρ, ζητά 32χρονη γνωστή Ηρακλειώτισσα από τον πρώην μνηστήρα της, ο οποίος «έστριψε δια του αρραβώνος» και τώρα καλείται να πληρώσει ... τη νύφη στα δικαστήρια.
Μέχρι στιγμής, η παρ' ολίγον νύφη έχει κάνει δύο μηνύσεις και μία αγωγή στον πρώην αγαπημένο της, τον οποίο περιγράφει ως προικοθήρα αλλά και επικίνδυνο για την σωματική της ακεραιότητα, αφού - όπως ισχυρίζεται - την κυνηγούσε με το ψαροντούφεκο και την χτυπούσε με λαβές καράτε αλά Τσάκι Τσαν στη μέση του δρόμου.
Αυτή είναι η εκδοχή που προβάλλει η 32χρονη Ηρακλειώτισσα. Από την πλευρά του, ο 34χρονος πρώην μνηστήρας αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι τη χώρισε επειδή δεν την άντεχε άλλο. Ισχυρίζεται ακόμα ότι του είχε γίνει «τσιμπούρι» παρά το γεγονός ότι έχει προχωρήσει στην προσωπική του ζωή. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει και ηχογραφημένες συνομιλίες με την πρώην σύντροφο του που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι η ζωή του είχε γίνει μαρτυρική αφού δεν τον άφηνε στιγμή ήσυχο με σκοπό να τον επαναφέρει στην ... αγκαλιά της.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση μεταξύ των δύο πρώην συντρόφων έχει εξελιχθεί σε σφοδρή δικαστική διαμάχη με τους «πρωταγωνιστές» να εμμένουν στις θέσεις τους.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε με συνοικέσιο, όμως ο αρραβώνας τους κράτησε λιγότερο από χρόνο λόγω των αλλεπάλληλων επεισοδίων που είχαν συμβεί μεταξύ τους.
Η οριστική ρήξη επήλθε μετά από μία έντονη διαφωνία που είχαν μεταξύ τους. Η 32χρονη υποστηρίζει ότι ο πρώην σύντροφος της την έσφιξε τόσο δυνατά στο λαιμό που λίγο έλειψε να την πνίξει και στην συνέχεια άρχισε να την κυνηγάει με ψαροντούφεκο.
Τρομοκρατημένη εκείνη, άνοιξε την πόρτα και σχεδόν ξυπόλυτη, άρχισε να τρέχει στο δρόμο. Ο 34χρονος όμως την πρόλαβε, την έριξε στο έδαφος και άρχισε να την χτυπάει με λαβές του καράτε. Η ίδια υποστηρίζει ότι στάθηκε τυχερή καθώς κινδύνευσε η ζωή της και ουσιαστικά διασώθηκε από περίοικους που έβαλαν τις φωνές στον πρώην αρραβωνιαστικό της.
Η 32χρονη υποστηρίζει ακόμα ότι ο πρώην μνηστήρας της ήταν ουσιαστικά προικοθήρας αφού απαιτούσε για να την νυμφευτεί «σπίτι με το κλειδί στο χέρι», της ζητούσε, όπως ισχυρίζεται, συνεχώς δανεικά, ενώ της παρακρατούσε τους μισθούς από την εργασία της.
Υποστηρίζει ακόμα ότι κατάφερνε να την εκμεταλλεύεται οικονομικά καθώς την απειλούσε ότι θα την χωρίσει με κίνδυνο να στιγματιστεί κοινωνικά επειδή είχε ήδη μία αποτυχημένη σχέση.
Ο 34χρονος πάντως δείχνει να διατηρεί την ψυχραιμία του για τα όσα του καταλογίζει η πρώην αρραβωνιαστικιά του, επιμένοντας στην αθωότητα του. Υποστηρίζει ότι ήταν τόσο φορτική που είχε χάσει τον ύπνο του.
Νομικές πηγές αναφέρουν ότι η 32χρονη του τηλεφωνούσε συνεχώς ζητώντας του επανασύνδεση, ενώ του είχε αποστείλει αρκετά ερωτικά γράμματα στα οποία εξέφραζε τον έρωτα της προς το πρόσωπο του.

Η αγωγή, οι φιόγκοι και το πεντικιούρ
Εκτός από το ποινικό σκέλος, η υπόθεση έχει και αστική υπόσταση αφού η 32χρονη απαιτεί μέχρι τελευταίου ευρώ τα χρήματα που είχε διαθέσει για τους αρραβώνες τους, προσδοκώντας φυσικά να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ως νυφούλα.
Ενδεικτικά αναφέρεται στην αγωγή ότι διεκδικεί το ποσό των 60 ευρώ για 35 μέτρα τούλι που χρησιμοποίησε στο στολισμό αλλά και το ποσό των 70 ευρώ για τους φιόγκους του ντεκόρ.
Για ένα μαχαίρι και μία σπάτουλα τούρτας με διακόσμηση ζητά 30 ευρώ, για τα κρεατικά (χοιρινό, αρνί και ρολό γεμιστό) δαπάνησε 220 ευρώ.
Επίσης διεκδικεί και τις δαπάνες που έκανε για τον προσωπικό της καλλωπισμό ώστε να λάμπει από ομορφιά την ημέρα του αρραβώνα. Συγκεκριμένα ζητά το ποσό των 110 ευρώ για μανικιούρ-πεντικιούρ, ενώ επίσης αξιώνει το ποσό των 170 ευρώ για μαλλί κομμωτηρίου και μακιγιάζ.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τις νάρκωνε με το υπνωτικό του Μάικλ Τζάκσον και τις βίαζε!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον γυναικολόγο στην Κύπρο που νάρκωνε τις ασθενείς του και τις εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Αρνείται ο ίδιος τις κατηγορίες για βιασμούς.
Το ελαφρύ υπνωτικό «Propofol» που χορηγούσε ο Αμερικανός γιατρός στον Μάικλ Τζάκσον, χορηγούσε ο 56χρονος γυναικολόγος στις γυναίκες ασθενείς του, τις οποίες στη συνέχεια εκμεταλλευόταν σεξουαλικά.
 Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αυτό φαίνεται έδειξε η ανάλυση του υγρού που βρέθηκε στην κλινική του. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι περιπτώσεις που έρχονται στην επιφάνεια.
Με τις μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας ο αριθμός των γυναικών που έχουν εξαπατηθεί και έπεσαν θύματα των αρρωστημένων ορέξεων του γυναικολόγου έφτασε τις 50. Μάλιστα οι 27 έχουν ήδη δώσει κατάθεση στην αστυνομία.
 Ο 56χρονος γιατρός από την Λάρνακα οδηγήθηκε χθες στο Δικαστήριο, αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού.

NewsIt
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το ιπποφαές κερδίζει έδαφος
Το ιπποφαές μπορεί να καλλιεργηθεί ατομικά και συλλογικά. Στην δεύτερη περίπτωση, θα μπορούσε π.χ. να να υπάρχει μία ομάδα παραγωγών που θα το καλλιεργούν, η οποία θα παραδίδει τη καλλιέργεια σε μια άλλη ομάδα που θα κάνει τη μεταποίηση της καλλιέργειας σε παρασκευάσματα διαφόρων προϊόντων για διάφορες χρήσεις και θα είναι υπεύθυνη για την τελική διοχέτευση των προϊόντων στην αγορά εγγυώμενες τις υψηλότερες τιμές που μπορούν να υπάρξουν για να έχουν όφελος οι παραγωγοί.
Έτσι δημιουργήθηκε πριν περίπου 1 χρόνο ο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλλιέργειας Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας» στην Αιανή Κοζάνης. Αυτοί που ίδρυσαν το συγκεκριμένο συνεταιρισμό είναι 12 καλλιεργητές οι οποίοι αφού έλαβαν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που συνολικά διήρκεσε 40 ώρες με λέκτορα τον γεωπόνο και ειδικευμένο στη καλλιέργεια του ιπποφαούς κ. Κάσσανδρο Γάτσιο, όπου καλλιέργησαν συνολικά 70 στρέμματα του φυτού ως τον Μάρτιο του 2011. Αυτές οι καλλιέργειες αναμένεται να δώσουν τους καρπούς τους προς εκμετάλλευση κατά τον Μάρτιο του 2014.

Πώς θα μάθω περισσότερα και πώς θα ξεκινήσω;
 Η παρακολούθηση του σεμιναρίου του γεωπόνου κ. Κασσάνδρου Γάτσιου καθώς και του γεωπόνου και φυτωριούχου κ. Σπύρου Μπίμπου που διαρκεί συνολικά 40 ώρες, είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πιστοποιημένα φυτά ιπποφαούς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλλιέργειας Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας κάνει εισαγωγή τους από τη Γερμανία. Απαιτείται πάντως μεγάλη προσοχή με το αν το φυτά είναι αρσενικά ή θηλυκά διότι άλλου είδους καλλιέργειας χρειάζονται τα αρσενικά και άλλη τα θηλυκά.

Προϋποθέσεις καλλιέργειας ιπποφαούς
 Το ιπποφαές αντέχει σε όλες τις θερμοκρασίες (-45 με +45 βαθμούς κελσίου) και μπορεί να καλλιεργηθεί από παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι και 1500 μέτρα υψόμετρο. Βέβαια χρειάζεται να καλλιεργηθεί σε περιοχή με όσο το δυνατόν περισσότερη ηλιοφάνεια γιατί με αυτό τον τρόπο γίνονται ανθεκτικότεροι οι καρποί του.

Επιδότηση για καλλιέργεια ιπποφαούς
 Δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχουν επιδοτήσεις για καλλιέργεια ιπποφαούς, ακόμα.

Διάθεση παραγωγής ιπποφαούς
 Μονάχα με υπογραφή επίσημου συμβολαίου μπορεί να υπάρξει καλλιέργεια. Το λάδι και ο χυμός του ιπποφαούς δίνεται σε φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες τροφίμων και σε βιομηχανίες που παρασκευάζουν καλλυντικά. Ο καρπός του μπορεί να βρεθεί και αποξηραμένος.

Προετοιμασία εδάφους
 Πρώτα χρειάζεται να γίνει εδαφολογική ανάλυση για τη καταλληλότητα η όχι του χωραφιού. Εφόσον βρεθεί κατάλληλο το χωράφι στη συνέχεια χρειάζεται κοπριά γύρω στον 1 με 1,5 τόνο ανά στρέμμα. Αφού στρωθεί η κοπριά στο έδαφος μετά πρέπει να ξεκινήσει η φύτευση του ιπποφαούς.

Χρόνος παραγωγής
 Αφού ολοκληρωθεί η φύτευση, το ιπποφαές χρειάζεται 3 χρόνια για να είναι έτοιμοι οι αρχικοί καρποί του που φυτεύτηκαν. Για να ολοκληρωθεί όμως η καλλιέργεια χρειάζονται 4 με 5 χρόνια από την αρχική φύτευση.
 kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Προφυλακιστέος στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης
Την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για διάστημα 40 ημερών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, αποφάσισε ο ανακριτής του πρωτοδικείου των Σκοπίων.
Ο Μάκης Ψωμιάδης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, συνελήφθη από την αστυνομία των Σκοπίων το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών των Σκοπίων έγινε άμεσα από τον αστυνομικό σύνδεσμο του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και τον σύνδεσμο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι οδήγησαν βήμα προς βήμα τη σκοπιανή αστυνομία στη σύλληψη.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι ο Έλληνας πολίτης που συνελήφθη στα Σκόπια, είναι ο Ψωμιάδης Χρυσόστομος, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.
Ο κ. Κότεφσκι ανέφερε ακόμη ότι ο Μάκης Ψωμιάδης μεταφέρθηκε από την αστυνομική διεύθυνση των Σκοπίων, όπου έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων του, στον ανακριτή του πρωτοδικείου των Σκοπίων.
kathimerini.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Ιδρύεται κόμμα αποστράτων; Μυστική συνάντηση στα Χανιά

Για τις 21 Νοεμβρίου τοποθετείται η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης ενός νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης, θα βασίζεται κυρίως σε απόστρατα στελέχη του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Έγκυρες πηγές ανέφεραν στη Νέα Τηλεόραση ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεγάλου αριθμού αποστράτων σε γνωστό κατάστημα των Χανίων, όπου έδωσαν το παρόν απόστρατοι από τα Χανιά, ενώ ανάμεσά τους φέρεται πως βρίσκονταν και άτομα από την Αθήνα που αποτελούν τον πυρήνα του νέου σχήματος.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 30 άτομα που συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν διεξοδικά σε καφέ στο κέντρο της πόλης, ενώ αρνήθηκαν κάθε είδους δήλωση στην κάμερα του σταθμού μας, μη επιθυμώντας να γίνει κάποια αναφορά στο σκοπό της συγκέντρωσής τους.
Οι απόστρατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού είχαν ήδη αρχίσει τις διεργασίες από τις αρχές του Σεπτέμβρη, προκειμένου να δημιουργήσουν το Νέο Στρατιωτικό Κόμμα που θα μπορέσει να λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές.
Σύμφωνα δε με ανακοίνωση που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου...
"Το κίνημα φέρεται να είναι εμπνευσμένο από αξιωματικούς και ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και απλούς πολίτες, και έρχεται για να δώσει, όπως λένε οι ιδρυτές του, την απάντηση στα «θέλω» του ελληνικού λαού. Η ιδέα "γεννήθηκε" επειδή... «δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι καινούριο».

Το όνομα του κόμματος θα είναι "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας", ενώ της συνάντησης στα Χανιά, προηγήθηκαν συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 Νοεμβρίου.
Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του είναι ο υποστράτηγος εν αποστρατεία, Νίκος Αλικάκος (φωτό), ο οποίος επισημαίνει σε δηλώσεις του στο διαδικτυακό τόπο της Press Time ότι η δημιουργία του κόμματος αυτού θα σημάνει τον τερματισμό του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος εξουσίας.
neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Στα μαχαίρια" γιατροί και διοίκηση του Νοσοκομείου
undefined
Σκληρή επίθεση στον διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργο Μοσχοβάκη εξαπολύουν για μία ακόμα φορά οι γιατροί, μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, με αφορμή την απάντηση του πρώτου στις καταγγελίες περί ελλείψεων σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, αλλά και γενικότερα για την πολιτική του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Οι γιατροί απευθύνονται προσωπικά στον κ. Μοσχοβάκη, κατηγορώντας τον ότι ενδιαφέρεται για την λογιστική και όχι για την υγεία των ασθενών.
Αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Η κοινωνική αναλγησία, ο κυνισμός, η συντονισμένη παραπληροφόρηση, η συκοφάντηση των εργαζομένων και το ανελέητο κυνήγι της τσέπης του ασθενή μέσα σε συνθήκες ηλεκτρονικής παράκρουσης είναι βασικοί πυλώνες της πολιτικής, που υπηρετείτε, κ. Μοσχοβάκη.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία όμως είναι η ολοκληρωτικής έμπνευσης ιδεολογία που ασπάζεστε με φανατισμό, ότι ως νέος αυτόκλητος εθνοσωτήρας θα μετατρέψετε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε πιλοτικό λογιστήριο πατώντας επί πτωμάτων και αδιαφορώντας παγερά για την υγεία των ασθενών.
Η τραγωδία της υγείας του λαού και του ΕΣΥ που βιώνουμε καθημερινά όλοι όσοι μοχθούμε νυχθημερόν δίπλα στον άρρωστο φαίνεται να μη σας αγγίζει, είτε γιατί δεν έχετε καμία σχέση με την ουσία της λειτουργίας ενός δημόσιου νοσοκομείου, είτε από ανεπαρκή αντίληψη της πραγματικότητας, είτε λόγω συνειδητής παραποίησης της αλήθειας. Το καθένα απ’ τα παραπάνω είναι από μόνο του πολύ επικίνδυνο. Ο συνδυασμός όλων είναι καταστροφικός. Σε μια εποχή που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν γιατί οι προϊστάμενοί σας, έκλεβαν τον κόπο μας και τον έκαναν τζόγο, δομημένα ή κουρεμένα ομόλογα είναι ντροπή να μηρυκάζετε τα «Λοβέρδεια» ιδεολογήματα περί εξορθολογισμού. Έρχεστε λοιπόν σήμερα και τους δίνετε τη χαριστική βολή με τα ΚΕΝΝ που αυξάνουν το κόστος από 300% έως 700%. Και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας καταλαβαίνει ότι και αυτό το κόστος θα καταλήξει στο άδειο πορτοφόλι του.
Έχετε ήδη συμπληρώσει με πολλές μελανές σελίδες το βιογραφικό σας κύριε «διοικητά». Ο φασιστικής έμπνευσης εκβιασμός των εργαζομένων ότι δε θα πληρωθούν αν δεν κάνουν πλιάτσικο στην τσέπη του πονεμένου, του ανασφάλιστου, του άνεργου, του καταληστευμένου εργαζόμενου, του εγκαταλελειμμένου γέροντα σας έχει ήδη εκθέσει ανεπανόρθωτα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην κοινωνία. Και το εκστομίζετε αυτό σε μια εποχή όπου ήδη 2.000.000 κάτοικοι αυτής της χώρας είναι αποκλεισμένοι από βασικές υπηρεσίες υγείας. Να σας χαιρόμαστε!
Είναι κατάπτυστη η θέση σας ότι πίσω από το ΣΛΟΓΚΑΝ!!! «δημόσια και δωρεάν υγεία» υποκρύπτονται ιδιοτελείς συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Γιατί κανένα δικαίωμα να επικαλείστε την αξία αυτή, δεν έχετε. Σας προξενεί σοβαρή αλλεργική αντίδραση όπως και στον «Υπουργό» σας. Γιατί το λογιστικό σας παραλήρημα και η «Λοβέρδειος» ιδεολογία που σας συγκλονίζει είναι πράγματα ασύμβατα με τη θεμελιώδη αρχή ότι η δημόσια δωρεάν υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.
Σας επαναλαμβάνουμε ότι τόσο εσείς όσο και οι όμοιοί σας είστε λαθρεπιβάτες και παρείσακτοι στα νοσοκομεία του λαού. Γι’ αυτό και διαστρεβλώνετε συστηματικά το περιεχόμενο των συλλογικών μας αγώνων. Γιατί σας τρομάζει κι εσάς και τους παρατρεχάμενούς σας η αλληλεγγύη των εργαζομένων και κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκη βιώνουν πια το φάσμα της πτώχευσης, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας και μάλιστα με έναν δραματικό τρόπο στην καταρρέουσα δημόσια υγεία. Οι εργαζόμενοι κ. «διοικητή» εμπαίζονται συστηματικά από εσάς και το υπουργείο σας, με τις παλινωδίες και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων που θρασύτατα ονομάζετε οικονομικές διεκδικήσεις.
Οι εργαζόμενοι κ. Μοσχοβάκη ξέρουν καλά ότι πολλές από τις υπερωρίες τους δε θα τις πληρωθούν ποτέ. Παρ’ όλα αυτά και παρά τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας οι εργαζόμενοι δεν έχουν προβεί όλο αυτό το διάστημα σε καμιά επίσχεση εργασίας επειδή προτάσσουμε κοινωνική αλληλεγγύη σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ στον αγώνα μας το κεντρικό αίτημα και αξία ζωής είναι  «δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό» και σ’ αυτό στοχεύουν οι κινητοποιήσεις μας στην πράξη. Οι εργαζόμενοι κ. Μοσχοβάκη στα περισσότερα τμήματα, λόγω της υποστελέχωσης δεν έχουν καν τη δυνατότητα να κάνουν επίσχεση ή απεργία γιατί δουλεύουν καθημερινά σαν προσωπικό ασφαλείας
Αυτός ο τόπος κ. Μοσχοβάκη δεν αντέχει άλλη απαξίωση και οι κάτοικοί του το απέδειξαν περίτρανα με τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους. Καλό είναι να το καταλάβετε κι εσείς πριν να είναι πολύ αργά για δάκρυα…
Δεν ξενοδουλεύουμε
Εμείς είμαστε οι αφέντες
Το αμπέλι τούτο της γης είναι δικό μας
Ν. Καζαντζάκης».
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στον …πάτο οι τιμές του ελαιολάδου στην Κρήτη
Καθηλωμένες παραμένουν οι τιμές του ελαιολάδου στο ξεκίνημα της νέας ελαιοκομικής περιόδου και στα Χανιά, όπως επεσήμανε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Επιστημονικός Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ Νίκος Μιχελάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης: "Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου ήδη άρχισε σε αρκετές περιοχές των Χανίων όπως στην Κίσαμο, στο Κολυμπάρι, στον Άστρικα, στον Πλάτανο όπως και στο νότιο Ρέθυμνο. Στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου η συγκομιδή αναμένεται να καθυστερήσει και μάλλον θα ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου".
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν για την ποιότητα του ελαιολάδου, δεν κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές καθώς οι οξύτητες στο παραγόμενο ελαιόλαδο κυμαίνονται από 0,4 έως 0,6 γραμμές στην περιοχή του Κολυμπαρίου και 0,5 στην περιοχή του Πλατάνου. Παρόμοιες είναι οι οξύτητες και στα Σελιά του Ρεθύμνου.
"Οι ελαιόκαρποι οι οποίοι συγκομίζονται με φυσική πτώση πάνω σε δίκτυα έχουν πολύ μεγαλύτερες οξύτητες της τάξεως των πέντε και έξι βαθμών. Τα αποτελέσματα αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν στην κακή εφαρμογή της δακοκτονίας διότι βρισκόμαστε στην έναρξη της συγκομιδής και όπως είναι γνωστό, πρώτα συγκομίζονται τα ελαιόδεντρα εκείνα τα οποία είναι επίφοβα για δακοπροσβολή" ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
Και πρόσθεσε: "στην πορεία αναμένεται να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με την πρόοδο της συγκομιδής, εκτός εάν φανεί ότι η δακοκτονία πράγματι είχε πολύ δυσμενείς επιπτώσεις".
Σχετικά με τις τιμές που αφορούν το ελαιόλαδο παλαιάς εσοδείας ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι κυμαίνονται στην Κρήτη από 2 έως 2,20 ευρώ το κιλό. Οι τιμές για το ελαιόλαδο νέας εσοδείας, συγκεκριμένα σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας όπως στην Πελοπόνησο κυμαίνονται μέχρι 2,45 ευρώ το κιλό.
"Αυτό είναι μια καλή ένδειξη για την αρχή της περιόδου" σημείωσε.
Ελ.Φ.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ακατάλληλο το νερό στο Καβούσι Αποκορώνου Χανίων

Ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία κρίθηκε το νερό των πηγών στο Καβούσι Αποκορώνου Χανίων, σύμφωνα με ελέγχους και σχετική έκθεση της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.
Από τη συγκεκριμένη πηγή υδρεύονταν οι κάτοικοι των περιοχών Καποκιανά, Πρόβαρμα, Άγιοι Πάντες, Παιδοχώρι, Μελιδόνι, Πεμόνια, Φρες και Τζιτζιφές.
Ο αντιδήμαρχος Μανώλης Χαριτάκης χαρακτήρισε το πρόβλημα ιδιαίτερα σοβαρό και έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό που αφορά, όπως είπε, μόνο στην εν λόγω πηγή.
Όπως ανέφερε, ήδη, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο δήμος Αποκορώνου έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις με ελέγχους στην ποιότητα των νερών της περιοχής, άσπρισμα και σοβάντισμα στις δεξαμενές.
Παράλληλα, ο δήμος ανακοίνωσε πως θα διενεργηθούν εργασίες για τη χλωρίωση του νερού της πηγής στο Καβούσι.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ειδικές επιτροπές μειώνουν τα ενοίκια!
Νοικιάζετε κατάστημα ή γραφείο, θέλετε να σας κάνει μείωση στο ενοίκιο ο ιδιοκτήτης, αλλά αυτός δεν...;
Βρέθηκε η λύση: Πλέον έχετε την επιλογή να προσφύγετε σε ειδικές επιτροπές που συγκροτούνται στις περιφέρειες, σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων που δεν τα βρίσκουν έχουν την επιλογή να προσφύγουν σε αυτές και να λύσουν τις διαφορές του εξωδικαστικά, γλιτώνοντας έτσι και τα έξοδα στα δικαστήρια.
Οι επιτροπές, που σύμφωνα με το Έθνος, αποτελούνται από εκπροσώπους ιδιοκτητών, μισθωτών και έναν δικαστικό ως πρόεδρο, επιδιώκουν τον φιλικό διακανονισμό ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού εδώ που έχουμε φτάσει τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους.
Σε περίπτωση που δεν τα βρίσκουν ούτε εκεί ιδιοκτήτης – ενοικιαστής, τότε η επιτροπή εκδίδει πόρισμα, στο οποίο αναφέρεται η γνώμη της επιτροπής. Το πόρισμα μπορεί να καταβληθεί στο δικαστήριο και ουσιαστικά λειτουργεί ως ένας τρόπος πίεσης προς τον ιδιοκτήτη να ρίξει την τιμή.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στα χέρια του ΣΔΟΕ επιχειρηματίες με οφειλές εκατομμυρίων

newsbeast.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κρήτη: Εξαρτημένοι στο αλκοόλ, τον τζόγο και το Ίντερνετ
Ραγδαία είναι η αύξηση των εξαρτημένων ατόμων από το αλκοόλ, τον τζόγο και το Ίντερνετ στην Κρήτη. Είναι ενδεικτικό ότι το 30% των αιτημάτων στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «Αριάδνη» αφορά νέες μορφές παράνομων ή νόμιμων εξαρτήσεων. Την ίδια στιγμή, μόνο το 2011, έχουν εγγραφεί στο μητρώο του ΚΕΘΕΑ περίπου 200 νέες περιπτώσεις εξαρτημένων ατόμων, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια έκταση του προβλήματος των εξαρτήσεων στο νησί.
Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη», Μιχάλης Σκουλάς, στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα το πρόβλημα των ναρκωτικών, που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ιερά Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.
Ο κ. Σκουλάς, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε έξαρση νέες μορφές νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων και εξήγησε ότι 3 στα 10 άτομα που απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη, αναζητούν θεραπεία από εξαρτήσεις που σχετίζονται με το αλκοόλ, τον τζόγο, το Διαδίκτυο ή κάποια διαταραχή που αφορά τη διατροφή.
«Μιλάμε για μια πανδημία», σημείωσε ο κ. Σκουλάς και πρόσθεσε: «Ο κύριος εξυπηρετούμενος που έρχεται στα προγράμματα σήμερα δεν είναι ο τυπικός χρήστης της δεκαετίας του ’90. Το 30% των περιπτώσεων αφορά εξαρτήσεις από νόμιμες ουσίες, όπως το αλκοόλ ή εξαρτήσεις από το Διαδίκτυο, ειδικά στους νέους και τους έφηβους.
Φυσικά υπάρχει και το θέμα της κάνναβης, ενώ μιλάμε και για διαταραχές διατροφής». Συνεχίζοντας ο κ. Σκουλάς ανέφερε ότι το πρόβλημα των εξαρτήσεων δεν αφορά μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού αλλά και τα ημιαστικά, ενώ υπογράμμισε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο φόβος του κοινωνικού «στιγματισμού» στέκεται εμπόδιο στην αναζήτηση βοήθειας από τους εξαρτημένους. «Εκείνο που συνήθως βλέπουμε είναι ο τυπικός χρήστης της πλατείας που είναι σε μόνιμη χρήση, παραβατικός, πιεζόμενος από την οικογένεια ή από τον εισαγγελέα.
Αυτή όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος εμπλέκεται στο πρόβλημα της εξάρτησης και δυσκολεύεται να εκτεθεί κάνοντας κάποιο αίτημα για θεραπεία ή και δεν βρίσκει τις κατάλληλες δομές γιατί δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε από τη μία ημέρα στην άλλη στο προφίλ όλων των χρηστών».
Ο κ. Σκουλάς επεσήμανε ακόμα ότι το πρόβλημα των εξαρτήσεων παρουσιάζει αυξητική τάση και πρόσθεσε ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. «Κάθε χρόνο καταγράφουμε νέες εγγραφές στο μητρώο.
Το 2011 είναι περίπου 200 νέες εγγραφές και βεβαίως τους ανθρώπους αυτούς τους συναντούμε σε διάφορους χώρους. Αυτό δείχνει ότι είναι συνεχώς αυξανόμενο το πρόβλημα, εξελίσσεται και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορυφή. Ίσως πλησιάζουμε αν μιλάμε για τον ενέσιμο χρήστη ηρωίνης. Εκεί πιθανόν έχουμε πιάσει ταβάνι.
Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι εξαρτήσεις μεταλλάσσονται και δεν θα απαλλαγούμε. Και βέβαια αν τα πράγματα με την οικονομική κρίση πάνε στο χειρότερο η φθηνή χρήση, το αλκοόλ χαμηλής ποιότητας, η κυκλοφορία συνθετικών ναρκωτικών χαμηλής ποιότητας κ.λπ. θα κάνουν θραύση και μεγάλη ζημιά γιατί προκαλούν μεγάλη σωματική βλάβη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουλάς.
cna
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ρυθμίστηκαν τα χρέη της ΔΕΥΑΧ ύψους 6 εκατομ ευρώ
Μια σημαντική απόφαση που εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, αλλά «ανακουφίζει» οικονομικά και τον Δήμο Χανίων ελήφθη από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Με την απόφαση του ΔΣ του Ταμείου την οποία παρουσιάζει σήμερα το Flashnews.gr, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων για την ρύθμιση των χρεών της επιχείρησης προς το Ταμείο, συνολικού ύψους 6.083.466 ευρώ τα οποία προέρχονται από τρία  δάνεια της επιχείρησης.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην απόφαση :
«Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του, το Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ Χανίων και του Δήμου Χανίων - ο οποίος λόγω ανειλημμένων οικονομικών υποχρεώσεών του δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα, προκειμένου να καταβάλει ως εγγυητής των δανείων τα τοκοχρεολύσια της ΔΕΥΑΧ, ενώ η καταβολή τους θα δημιουργήσει και οικονομική αδυναμία ομαλής λειτουργίας των - το Ν.3870/2010 άρθρο 18 παρ. 11 εδάφιο β’, το άρθρο 176 του Ν.3463/2006, την παρεχόμενη ασφάλεια για την ομαλή εξυπηρέτηση του δανείου, τις διατάξεις του άρθρου 264 παρ. 1 του Ν.3852/2010 και τις υπ’ αριθ. 43093/30-7-2010 & 45352/9-8-2010 Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την κανονική εξυπηρέτηση των ήδη χορηγηθέντων δανείων, τον Ν. 3965/2011, το Ν.3943/2011 άρθρο 49, την υπ’ αριθ. 3401/12/19-5-2011 απόφαση του Δ.Σ. αλλά και τα χορηγηθέντα δάνεια……ομόφωνα αποφασίζει και εγκρίνει τη ρύθμιση των εν γένει οφειλών από τα παραπάνω χορηγηθέντα δάνεια από το Τ.Π. και Δανείων με τη χορήγηση νέου δανείου συνολικού ποσού 6.083.466,40 € στη ΔΕΥΑ Χανίων Ν. Χανίων.»
Το επιτόκιο του νέου δανείου ανέρχεται στο 6,02% και η διάρκειά του θα είναι 20 χρόνια αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων κ.Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, με την απόφαση αυτή «η ΔΕΥΑΧ αποκτά πλήρη οικονομική βιωσιμότητα, ενώ και ο Δήμος Χανίων, ως εγγυητής, απαλάσσεται από το βάρος καταβολής των τόκων λόγω της οικονομικής αδυναμίας της ΔΕΥΑΧ.»
Να σημειωθεί πως το ισχύον τοκοχρεωλύσιο για το κεφάλαιο των 6.083.466 ευρώ, ανέρχεται σε 1.225.029 ευρώ ενώ όπως επισημαίνει ο κ.Πρωτοπαπαδάκης
«με την ρύθμιση αυτή η ΔΕΥΑΧ θα μπορεί να επιστρέψει στον Δήμο Χανίων ποσό ύψους 1,7 εκατομ ευρώ τα οποία είχε καταβάλλει ο Δήμος ως τόκους στο Ταμείο αφού δεν μπορούσε η ΔΕΥΑΧ. Η επιστροφή αυτή θα γίνει άτοκα και σταδιακά στην επόμενη τετραετία, ενώ αποτελεί οξυγόνο για τα οικονομικά του δήμου».
Πάντως για να ισχύσει η ρύθμιση και να χορηγηθεί το νέο δάνειο, η ΔΕΥΑΧ πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 379.078 ευρώ που αντιστοιχούν στους τόκους των ρυθμιζόμενων δανείων για το 2011.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ιεράπετρα: Γραμμή του Δημότη - Τηλέφωνο επικοινωνίας 700 700 8100
Ξεκίνησε από το Δήμο Ιεράπετρας η τηλεφωνική υπηρεσία «Γραμμή του Δημότη» που στοχεύει ν’ αποτελέσει πύλη εισροής αιτημάτων των δημοτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.Καλώντας το 700 700 8100 οι Δημότες μπορούν να ζητήσουν: • Οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας. • Να αναφέρουν έκτακτα γεγονότα όπου χρειάζεται να παρέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου • Να ενημερώσουν για το αίτημά τους προς το Δήμο.
Η «Γραμμή του Δημότη» λειτουργεί καθημερινά με απευθείας εξυπηρέτηση κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.
Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα οι Δημότες που καλούν την γραμμή θα έχουν δύο επιλογές:
Η πρώτη αφορά έκτακτα γεγονότα για την άρδευση και την αποχέτευση (σπάσιμο σωλήνων κ.λ.π.). Η κλήση θα προωθείται στο κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας με το αρμόδιο συνεργείο υπηρεσίας, για να δηλώσει τη βλάβη και να υπάρχει άμεση επέμβαση.
Η δεύτερη, που αφορά όλα τα υπόλοιπα αιτήματα, θα δίνει τη δυνατότητα στον καλούντα να αφήσει φωνητικό μήνυμα με το αίτημα του και τα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου οι υπηρεσίες του Δήμου να επικοινωνήσουν μαζί του για την επίλυση του προβλήματος ή τη διεκπεραίωση του αιτήματος.
Όλες οι συνομιλίες θα καταγράφονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών και με στόχο την συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Η κλήση μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και χρεώνεται με μία αστική μονάδα.
cna
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,