Είχαν κάνει το σπίτι τους κρυψώνα ναρκωτικών
Κρύπτη ναρκωτικών είχαν κάνει το σπίτι τους ένας 49χρονος Ρεθυμνιώτης και μια 51χρονη Βρετανίδα που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάστελος του Δήμου Ρεθύμνου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.
Συγκεκριμένα κι έπειτα, από αξιολόγηση πληροφοριών που είχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερις  νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 791 γραμμαρίων και 162 σπόρους κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Παρασκευή  στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου
flashnews
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Βόμβα μολότοφ πέταξαν άγνωστοι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου
Βόμβα μολότοφ πέταξαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο η φωτιά που προκάλεσε η μολότοφ δεν επεκτάθηκε.
Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου
flashnews
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τέσσερα χωριά στο Λασίθι "αλλάζουν" Δήμο
Μετά από πολύμηνη αναμονή, διαρκή κόντρα, διαμαρτυρίες και πλούσιο παρασκηνίο, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα που εγκρίνει την ένταξη των τεσσάρων χωριών Λιθινών, Χρυσοπηγής, Πεύκων και Περβολακίων στο Δήμο Σητείας διαχωρίζοντάς τα απο τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού όπου μετά Καλλικράτη εισχώρησε στο Δήμο Ιεράπετρας.
Η απόφαση αυτή δικαιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των Σητειακών που θεωρούσαν την αρχική ένταξη των παραπάνω χωριών, σαν διάσπαση της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στον Δήμο Ιεράπετρας.
Σε πρόσφατο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, είχε τεθεί πρόθεση παραίτησης ολοκλήρου του δημοτικού συμβουλίου εφόσον υπογράφονταν η απόφαση. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας προσπαθώντας να προλάβει τις εξελίξεις, επισκέφτηκε το αρμόδιο υπουργείο όπου εξέθεσε τις ενστάσεις αλλά και τις προθέσεις του Δ.Σ Ιεράπετρας.
Άξιο λόγου είναι η χρονική συγκυρία που υπεγράφη η συγκεκριμένη απόφαση και Δημοτικοί σύμβουλοι της Ιεράπετρας κάνουν λόγο για «θεσμικές παρεμβάσεις», υπονοώντας ευθέως τους Βουλευτές Λασιθίου κο Καρχιμάκη και Πλακιωτάκη, χαρακτηρίζοντας τους «σητείακούς» και όχι Λασιθιώτες βουλευτές.
radiolasithi.gr
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τα κινητά θα "δείξουν" το δολοφόνο

Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες θα εντοπιστεί ο δράστης της φρικτής δολοφονίας δύο Πακιστανών - Οι δύο αλλοδαποί δολοφονήθηκαν ενώ ο δράστης, κατόπιν, έβαλε φωτιά μέσα στο σπίτι τους στο Γιόφυρο!
Κινητικότητα καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στις έρευνες των διωκτικών Αρχών για την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος σε βάρος δύο οικονομικών μεταναστών από το Πακιστάν, τους οποίους έκαψαν ζωντανούς σε παλιό κτίριο στην περιοχή του Γιόφυρου όπου διέμεναν προσωρινά.
Αν και έχουν περάσει δύο χρόνια - η διπλή φρικτή δολοφονία αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2009 - η Ασφάλεια Ηρακλείου εξακολουθεί να διερευνά την υπόθεση εστιάζοντας στις άρσεις απορρήτου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητηθεί τουλάχιστον πέντε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και μάλιστα η τελευταία έγινε σχετικά πρόσφατα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Αστυνομία έχει μία κατεύθυνση στις έρευνες και επικεντρώνεται κυρίως στις τελευταίες επαφές που είχαν την μοιραία νύχτα οι δύο άτυχοι Πακιστανοί.
Οι διωκτικές Αρχές πιστεύουν ότι οι δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ήταν γνωστοί στα θύματα. Ο εντοπισμός των δολοφόνων είναι δύσκολη υπόθεση, όμως οι αστυνομικές Αρχές επιμένουν και εξακολουθούν να κρατούν ανοιχτό το φάκελο της διπλής ανθρωποκτονίας, «ποντάροντας» εν πολλοίς στα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Πέρα από το γεγονός της άγριας δολοφονίας δύο νέων αν- θρώπων που ήρθαν στην χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον, η επίμαχη υπόθεση είχε απασχολήσει εκτενώς τα τοπικά ΜΜΕ και λόγω των λανθασμένων χειρισμών που είχαν γίνει στην αρχή ως προς τα αίτια θανάτου των δύο μεταναστών.
Την πρώτη ημέρα του συμβάντος, οι διωκτικές Αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας με επικρατέστερο σενάριο αυτό του ατυχήματος. Εξεταζόταν δηλαδή ως πιθανότερη εκδοχή να κάηκαν ενώ κοιμόντουσαν από την λάμπα που είχαν στο παλιό σπίτι.
Χρειάστηκε μόλις μία μέρα και επισταμένη αυτοψία στον χώρο από αστυνομικούς και πυροσβέστες για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για «καραμπινάτη» διπλή δολοφονία.
Στην πορεία των ερευνών προέκυψε ότι οι δύο νεαροί δέχθηκαν άγρια επίθεση από τους δράστες. Προσπάθησαν να αμυνθούν, τουλάχιστον ο ένας, αλλά μάταια.
Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν φωτιά για να «σβήσουν» τα ίχνη τους. Όπως είχε αναφερθεί τότε, όταν καθαρίστηκαν οι τοίχοι και γενικότερα ο χώρος από την μαυρίλα της φωτιάς, αποκαλύφθηκε ότι παντού υπήρχε αίμα σαν να είχε συντελεστεί ...σφαγή.
Οι δύο νεαροί μετανάστες ήταν λίγο καιρό στην Κρήτη και καθάριζαν στα φανάρια τζάμια αυτοκινήτων. Περίοικοι που τους είχαν γνωρίσει, ανέφεραν ότι επρόκειτο για δύο ευγενικά παιδιά που δεν ενοχλούσαν κανένα.

ΠΑΤΡΙΣ
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ελπίδα στον Άγιο Μηνά μετά τον...Παπαδήμο για τους Ηρακλειώτες!

Συνωστισμός χθες βράδυ στον Ι.Μ.Ν του Αγίου Μηνά
Μετά τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, οι Ηρακλειώτες αναζητούν την...ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, στον...Άγιο Μηνά, τον πολιούχο του Ηρακλείου που, σήμερα, γιορτάζει!
Χθες, πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Ι.Μ.Ν του Αγίου Μηνά για να προσκηνύσουν και να ζητήσουν τη...βοήθειά του!
cretalive
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Το Σαββατοκύριακο ο 4ος Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας

 Ο 4ος Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας θα γίνει αύριο και την ερχόμενη Κυριακή στα Χανιά.
Το διαγωνισμό διοργανώνουν ο δήμος Χανίων, οι Μύλοι Κρήτης, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων (Γράμμου 10, Ηράκλειο Κρήτης τηλ:2810 243572), μέχρι, ή μέσω Fax: 2810 240889,
e-mail: info@chefsofcrete.gr ή μέσω ταχυδρομείου με ένδειξη την ως άνω ημερομηνία (σφραγίδα).
cretalive
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Νεκρός στην άσφαλτο 23χρονος στο Ρέθυμνο

Τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα - Ο νεαρός δε φορούσε προστατευτικό κράνος
Άλλος ένας νέος άνθρωπος προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ασφάλτου. Ένας 23χρονος φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή στις 05.45 τα ξημερώματα, στο Ρέθυμνο, όταν η μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε, κινούμενος επί της λεωφόρου Κουντουριώτου εξετράπη της πορείας της και ανετράπη.
Πέφτοντας, ο 23χρονος χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το θάνατό του. Ο νεαρός δικυκλιστής δε φορούσε προστατευτικό κράνος.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
cretalive
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τέλος στο επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία

Ήδη σε ισχύ για τις μέλλουσες μανούλες
Οι μέλλουσες μητέρες που επιλέγουν να γεννήσουν στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να γνωρίζουν πως καταργείται το επίδομα τοκετού.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταβάλλεται στις ασφαλισμένες, σε περίπτωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το παραπάνω δεν εφαρμόζεται στα κρατικά νοσοκομεία.
Στις περιπτώσεις νοσηλείας άνω των τεσσάρων ημερών λόγω επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης για την επιπλέον δαπάνη.

zougla
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Στο 16,4 η ανεργία στην Κρήτη
Στο 16,4% "σκαρφάλωσε" το ποσοστό της ανεργίας στην Κρήτη τον Αύγουστο του 2011 από 11,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Όσο αφορά σε ολόκληρη τη χώρα το ποσοστό της ανεργίας έφθασε στο 18,4% από 12,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% το Ιούλιο του 2011.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%) και διαμορφώθηκαν σε 907.953 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.403.503 άτομα.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.034.537 άτομα. Μειώθηκε, δηλαδή, κατά 364.353 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (μείωση 8,3%) και κατά 105.469 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (μείωση 2,5%).
goodnet.gr
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Πάνω απο 80 ρυθμίσεις για... ρουσφέτια
Ενδεικτικό της ανομίας, του ρουσφετιού και, εν γένει, των πελατειακών σχέσεων στις προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα είναι το γεγονός ότι ο νόμος 2190/1995, γνωστός και ως «νόμος Πεπονή», με τον οποίο ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ, έχει τροποποιηθεί από την ημέρα της ψηφίσεως του ως σήμερα πάνω από 80 φορές.
Αυτό προκύπτει από μελέτη την οποία έχει πραγματοποιήσει η ανεξάρτητη Αρχή, η οποία προχωρεί σε κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη συγκέντρωση και την καταγραφή κάθε άλλης σχετικής ρύθμισης, έτσι ώστε να καταστεί εύληπτη προς τους πολίτες.
«Το σύνολο της νομοθετικής και κανονιστικής ύλης που θα κωδικοποιιηθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη του ΑΣΕΠ, «υπολογίστηκε ενδεικτικά σε άνω των ογδόντα νομοθετημάτων και κανονιστικών πράξεων».
Η διαπίστωση αυτή καταδεικνύει ότι κάθε κυβέρνηση, που κατελάμβανε την εξουσία από το 1994 ως σήμερα, τροποποιούσε το νόμο για την ίδρυση του ΑΣΕΠ μία, δύο ή ακόμη και τρεις φορές, με σκοπό την εξυπηρέτηση καθαρά πελατειακών σχέσεων και το άνοιγμα... χαραμάδων που επέτρεπαν ρουσφετολογικές προσλήψεις, γεγονός που οδήγησε σταδιακά σε ένα υπεδιογκωμένο και γραφειοκρατικό κράτος.
Μετά τη μελέτη θα γίνει συγκέντρωση και καταγραφή της συνολικής (ρυθμιστικής) ύλης που αφορά το ΑΣΕΠ και το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ακολούθως η
κωδικοποίηση του συνόλου της νομοθετικής και κανονιστικής ύλης, που αφορά τη σύσταση και λειτουργία ανεξάρτητης Αρχής για την επιλογή προσωπικού και το σύστημα προσλήψεων.
«Η πράξη αυτή», καταλήγει η μελέτη, «στοχεύει στη συγκέντρωση, ενοποίηση, εκκαθάριση και συστηματική ταξινόμηση των νομοθετικών κειμένων και κανονιστικών διατάξεων, καθώς επίσης και της λοιπής ύλης του συγκεκριμένου τομέα πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των ειδικότερων σχετικών νομοθετικών διατάξεων και κανονιστικών πράξεων».
Παράληλλα, θα δημιουργηθεί κατάλληλη πληροφοριακή υποδομή,
στην οποία θα συγκεντρωθεί το σύνολο της νομοθετικής και κανονιστικής ύλης.
http://www.tovima.gr/
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 Στο πλευρό των πολιτών ο δήμος Ηρακλείου ενάντια στο χαράτσι
Στο πλευρό των πολιτών ο δήμος Ηρακλείου ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Όπως ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης την περασμένη εβδομάδα , όταν μέλη της κίνησης "Πολίτες κατά του χρέους" είχαν εισβάλει στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή αναζητά νομικές διαξόδους προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο τέλος. Η υπόσχεση τηρήθηκε και πλέον ο δήμος κάνοντας ένα βήμα παραπέρα μέσα από δελτίο τύπου ενημέρώνει τους πολίτες για τα έγγραφα που απαιτείται να προσκομίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το δελτίο τύπου αναφέρει συγκεκριμένα :
"Όσοι Δημότες Ηρακλείου, για αντικειμενικούς λόγους, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), αλλά θα πληρώσουν το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την Ε.Ρ.Τ., μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο Ηρακλείου προσκομίζοντας :
1. Αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ.
2. Αντίγραφο της απόδειξης του μηχανήματος αυτόματης πληρωμής της Τράπεζας από το οποίο να αποδεικνύεται η πληρωμή της ΔΕΗ χωρίς το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα εξετάσει κάθε πρόσφορο μέσο για να αποφευχθεί η διακοπή του Ηλεκτρικού Ρεύματος .
Τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορούν να καταθέτουν οι δημότες :
Α) Στο Κιόσκι Πολιτών κατά του Χρέους στην Πλατεία Ελευθερίας
(έναντι του Κινηματογράφου ΑΣΤΟΡΙΑ.) και
Β) Στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η)
(Λεωφ. Δημοκρατίας)"

Η παραπάνω ανακοίνωση προέκυψε μετά την παρέμβαση των Πολιτών κατά του Χρέους και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 4/11/2011 κατά την οποία ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να «μπει μπροστά», ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων δήμων της χώρας, για την προστασία των δημοτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
Στη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Γ. Κουράκης, είχε δηλώσει ότι στηρίζει πολιτικά μια τέτοια προσπάθεια και δέχτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες υπεράσπισης των πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν.
neakriti.gr
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Περικοπές και στα προνοιακά επιδόματα
Σαν βόμβα έπεσε στους κόλπους των ατόμων με αναπηρία η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να περικόψει κατά 60% την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μέχρι νεοτέρας.
Η εξέλιξη αυτή έχει εξοργίσει τους δικαιούχους των επιδομάτων, καθώς για τη μεγάλη πλειοψηφία αυτοί είναι οι μοναδικοί πόροι για την επιβίωσή τους και, όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος του σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης, εκφράζονται ουσιαστικά φόβοι για το πότε και αν θα γίνει εγκαίρως η αποπληρωμή του υπόλοιπου 60% των επιδομάτων.
Έντονη ήταν η αντίδραση και η ΕΣΑμεΑ, της συνομοσπονδίας, που κατηγορεί το Υπουργείο ότι καταδικάζει τα ΑμεΑ στην απόλυτη φτώχεια.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει: «Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, μειωμένη κατά 60% καταδικάζει τους δικαιούχους που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλους πόρους πέρα από το επίδομα, στην απόλυτη ανέχεια και τη φτώχεια. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες πρώτα και κύρια για την κυβέρνηση, αλλά και για όλο τον πολιτικό κόσμο, αφού από την αρχή αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, δεν υπήρξε ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας της πιο ευπαθούς οικονομικά και κοινωνικά, ομάδας του πληθυσμού. Παρόλο που αυτό αποτελούσε και αποτελεί κυρίαρχο αίτημα του αναπηρικού κινήματος.
Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται ότι: «Το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί σε αυτούς με νεότερη απόφασή μας, αμέσως μόλις πιστωθεί από το γενικό λογιστήριο του κράτους ο λογαριασμός του υπουργείου μας που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των δήμων. Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι μέσα στις ζοφερές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση, είναι αδιανόητο οι δικαιούχοι να περιμένουν έστω και μια ημέρα. Πρέπει να αντιληφθεί ότι πλέον μιλάμε με όρους επιβίωσης και ανθρωπιστικής κρίσης, ιδιαίτερα για τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».
goodnet
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Δωρεάν τρόφιμα σε απόρους μεταξύ αυτών, γραβιέρας Κρήτης
Ρύζι, ζυμαρικά αλλά και γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ θα διανεμηθούν δωρεάν σε απόρους, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της ΕΕ. Έτσι, έως το τέλος της χρονιάς, θα διανεμηθούν 7.021.000 κιλά ζυμαρικών, 5.200.500 κιλά ρυζιού και 426.000 κιλά τυριού γραβιέρας Κρήτης, σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Στην περίπτωση που υπάρξουν υπόλοιπα ποσοτήτων, είτε γιατί κάποιοι αρνηθούν να παραλάβουν ό,τι δικαιούνται, είτε γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων απόρων, τότε οι φορείς των δικαιούχων θα πρέπει να τις μοιράσουν εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας σε αυτούς που σιτίζουν, σε Ιερές Μητροπόλεις και σε πολύτεκνες οικογένειες.
Ανάδοχος εταιρία για την υλοποίηση του προγράμματος και την ολοκλήρωση της διανομής του ρυζιού στους δικαιούχους είναι η ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Η διανομή θα γίνει ως εξής : α) 9 κιλά ανά σιτιζόμενο άτομο (233.361 κιλά συνολικά) β)15 κιλά ανά άπορο (1.544.445 κιλά συνολικά) και γ) στις οικογένειες θα δοθούν 3.422.694 κιλά συνολικά. Ανάλογα με τα μέλη τους έχουν λαμβάνει από 15 κιλά έως 78 κιλά. Μια τριμελής οικογένεια δικαιούται για παράδειγμα 30 κιλά ενώ μια τετραμελής 35 κιλά.
Η εταιρία NUTRIA AE, ως ανάδοχος, καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα διανομής ζυμαρικών. Θα δοθούν 15 κιλά ανά σιτιζόμενο άτομο, 20 κιλά ανά άπορο και από 20 έως 70 κιλά ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Επίσης 365 κιλά ζυμαρικά θα δοθούν δωρεάν στο Σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού». Επίσης η ίδια εταιρία έχει την ευθύνη της δωρεάν διανομής των 426.000 κιλών γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ. Οι άποροι (σιτιζόμενοι ή όχι) δικαιούνται 1 κιλό το άτομο και οι οικογένειες ανάλογα τα μέλη τους από 1 έως 13 κιλά.
2810
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τέθηκαν σε λειτουργία από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον Αθερινόλακκο Λασιθίου, οι τέσσερις από τους έξι φωτοβολταϊκούς σταθμούς που προβλέπεται να κατασκευαστούν στη συγκεκριμένη τοποθεσία, ισχύος 80 κιλοβάτ ο καθένας. Οι έξι φωτοβολταϊκοί σταθμοί Αθερινόλακκου κατασκευάζονται από τη σύμπραξη των εταιρειών «Κρητική Ενεργειακή» και «Σολάρις» και με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η παραγωγή οχτακοσίων χιλιάδων κιλοβάτ, που θα παρέχουν πράσινη ενέργεια σε περίπου 150 νοικοκυριά.
2810
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Από την 1η Δεκεμβρίου αναστέλουν οι γιατροί του ΟΠΑΔ τις συμβατικές τους υποχρεώσεις
Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους αποφάσισαν οι γιατροί να αναστείλουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους με τον ΟΠΑΔ από την 1η Δεκεμβρίου 2011 κάτι που πρακτικά σημαίνει για τον κάθε ασφαλισμένο ότι ο γιατρός που έχει αναστείλει τη σύμβασή του με τον ΟΠΑΔ θα αμοίβεται από τον ασθενή σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο και ο ασφαλισμένος με την απόδειξη παροχής υπηρεσιών θα υποβάλει δαπάνη στον ΟΠΑΔ.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων προέβει σ'αυτή την απόφαση καθώς όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του, η οργάνωση της ενοποίησης των Ταμείων του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ δυστυχώς αποδεικνύεται τελείως αναξιόπιστη καθώς υπάρχει μείωση τουλάχιστον κατά 40% των πόρων που διατίθενται.

Επακόλουθο των παραπάνω σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε είναι ότι, κανείς γιατρός συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ δεν είναι σίγουρος για την επαγγελματική σχέση του με αυτό το Ταμείο, και τους όρους με τους οποίους προσφέρει τις υπηρεσίες του. Επιπλέον είναι γνωστό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012, έτσι ή αλλιώς, ο ΟΠΑΔ θα καταργηθεί και θα ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΟΠΑΔ έως τώρα δεν κρατούσε τους όρους που ο ίδιος είχε θέσει, πληρωμή δηλαδή εντός 45 ημερών. Αντ΄αυτού οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί είναι απλήρωτοι για πάνω από 15 μήνες. Παρόλα αυτά και έχοντας αυξημένο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, οι γιατροί παραμέναμε πιστοί στις συμβατικές μας υποχρεώσεις με το ταμείο μη θέλοντας να επιδεινώσουμε την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των ασφαλισμένων του.Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Αγαπητέ ασφαλισμένε του ΟΠΑΔ
Βρισκόμαστε, όλοι οι Έλληνες, στο επίκεντρο μιας άνευ προγουμένου πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει χτυπήσει για τα καλά την κοινωνία μας και λειτουργεί πολλές φορές αποσυνθετικά. Στο χώρο της Υγείας βρίσκεται στο τελικό στάδιο μια σαρωτική επέλαση τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που θα λυμαίνονται τον κλάδο εφ’ εξής.

Ταυτόχρονα προχωράει η διαδικασία λειτουργίας ενός ταμείου πρωτοβάθμιας περίθλαψης, του ΕΟΠΥΥ, που θα ενσωματώσει τους τομείς Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ και όλα αυτά με μείωση τουλάχιστον κατά 40% των πόρων που διατίθενται. Ήδη από την 1η Νοεμβρίου 2011 ο ΟΠΑΔ και ο ΟΑΕΕ ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ. Η οργάνωση της ενοποίησης αυτών των Ταμείων δυστυχώς αποδεικνύεται τελείως αναξιόπιστη. Ήδη από την 1η Νοεμβρίου κανείς γιατρός συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ δεν είναι σίγουρος για την επαγγελματική σχέση του με αυτό το Ταμείο, και τους όρους με τους οποίους προσφέρει τις υπηρεσίες του. Επιπλέον είναι γνωστό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012, έτσι ή αλλιώς, ο ΟΠΑΔ θα καταργηθεί και θα ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους αποφάσισαν οι γιατροί να αναστείλουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους με τον ΟΠΑΔ από την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα ασφαλισμένε; Ο γιατρός που έχει αναστείλει τη σύμβασή του με τον ΟΠΑΔ θα αμοίβεται από τον ασθενή σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο και ο ασφαλισμένος με την απόδειξη παροχής υπηρεσιών θα υποβάλει δαπάνη στον ΟΠΑΔ. Δυστυχώς οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες, αναγκαζόμαστε να λειτουργήσουμε τα ιατρεία μας δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια. Η διατήρηση ενός ιδιωτικού ιατρείου είναι πολυδάπανη και τα έξοδα αυτά πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληρωθούν. Ο ΟΠΑΔ έως τώρα δεν κρατούσε τους όρους που ο ίδιος είχε θέσει, πληρωμή δηλαδή εντός 45 ημερών. Αντ΄αυτού οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί είναι απλήρωτοι για πάνω από 15 μήνες. Παρόλα αυτά και έχοντας αυξημένο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, οι γιατροί παραμέναμε πιστοί στις συμβατικές μας υποχρεώσεις με το ταμείο μη θέλοντας να επιδεινώσουμε την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των ασφαλισμένων του.

Όμως οι δυνατότητες που έχουμε εξαντλήθηκαν. Αναγκαζόμαστε κάτω από το βάρος των οικονομικών συνθηκών αλλά και της αδιευκρίνιστης επαγγελματικής μας σχέσης με το Ταμείο αυτό να προχωρήσουμε στην αναστολή της σύμβασής μας από την 1η Δεκεμβρίου 2011. Δυστυχώς είναι παραπάνω από τις δυνάμεις μας, όσο και αν προσπαθήσαμε για το αντίθετο, να συνεχίσουμε να συντηρούμε ένα Σύστημα Υγείας που δεν πληρώνει τον γιατρό που συμμετέχει. Ελπίζουμε για καλύτερες μέρες και ζητούμε την κατανόησή σου.

flashnews

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////