Ανταλλακτικό παζάρι στα Χανιά την Κυριακή
Τα μέλη του δικτύου ανταλλαγών Χανίων, πραγματοποιούν την έναρξη του δικτύου με ανταλλακτικό παζάρι την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 από 11:00-16:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.
Μετά από τις πρώτες 2 συναντήσεις που προηγήθηκαν, κυρίως για την ενημέρωση-παρουσίαση του δικτύου στο κοινό και μετά από πολλές εγγραφές νέων μελών, αποφασίστηκε από κοινού ,η έναρξη του δικτύου ανταλλαγών με το ανταλλακτικό παζάρι σε κεντρικό σημείο εδώ στα Χανιά!
Στο παζάρι μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη του δικτύου με προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα και άλλα είδη προς ανταλλαγή, αλλά και άνθρωποι, μη μέλη του δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρουν οτιδήποτε που δεν χρειάζονται για να το ανταλλάξουν και να πάρουν ότι έχουν ανάγκη που θα υπάρχει στο παζάρι.
Στο παζάρι θα υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα για το κοινό, θα γίνονται νέες εγγραφές μελών και θα υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώνεται η λίστα δράσεων από άμεσα θιγόμενους.
Η λίστα δράσεων είναι ένα έντυπο, το οποίο θα μπορούν να συμπληρώνουν όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα-αδικία, ακόμα και από ανθρώπους που δεν είναι μέλη του δικτύου (π.χ. εξώσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής ενοικίου, διακοπή ρεύματος π.χ. λόγω ανεργίας, κ.α.).
Η κινητοποίηση των μελών του δικτύου, θα είναι άμεση και θα εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους θιγόμενους, θα δρουν οργανωμένα, προσπαθώντας να επιλύσουν εμπρόθεσμα, κάθε πρόβλημα με νόμιμες ενέργειες!
Στο παζάρι τα μέλη θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το σύστημα των Μονάδων του δικτύου ή και ελεύθερα(χωρίς μονάδες) αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους.
Ένας νέος τρόπος επιβίωσης γεννιέται και μια καινούρια φιλοσοφία για την κατανάλωση ξεκινάει!!!!
Κανένας δεν να μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δικτύου www.diktyoantallagonxanion.gr

Δημήτρης Ωραιόπουλος
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ληστεία σε βενζινάδικο στο Ηράκλειο
Το ταμείο βενζινάδικου είχε σαν στόχο κουκουλοφόρος που φορούσε και καπέλο τζόκει που απείλησε με μαχαίρι, σήμερα τα ξημερώματα, ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης στο Ηράκλειο.
Ο άγνωστος δράστης με τον τρόπο αυτό κατάφερε και απέσπασε 200 ευρώ από τον 52χρονο πρατηριούχο και εξαφανίστηκε πεζός.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δύο κρουαζιερόπλοια με 5.600 επιβάτες στα Χανιά
Δύο κρουαζιερόπλοια με 5.600 επιβάτες αναμένονται να καταπλεύσουν σήμερα και αύριο στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά δίδοντας μια οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά.
Αναλυτικά στις 10 το πρωί θα δέσει στη Σούδα το κρουαζιερόπλοιο "Celebrity Eguinox" με 2.792 επιβάτες και 1.119 άτομα πλήρωμα.
Το κρουαζιερόπλοιο φθάνει στα Χανιά από την Ιταλία, και θα αναχωρήσει για το λιμάνι του Πειραιά στις 6 το απόγευμα.
Αύριο φθάνει στα Χανιά το "Celebrity Solstice". Το κρουαζιερόπλοιο θα δέσει στη Σούδα στις 8 το πρωί και θα αποπλεύσει για το λιμάνι της Νάπολη στην Ιταλία στις 5 το απόγευμα.
Το πλοίο φιλοξενεί 2.853 επιβάτες ενώ διαθέτει 1.200 άτομα ως πλήρωμα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χάρη στους περαστικούς γλύτωσε 33χρονη από τα χέρια 45χρονου
Χάρη στους περαστικούς γλύτωσε μια 33χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο από τα χέρια ενός 45χρονου Αλβανού, που την απειλούσε με ένα ψεύτικο όπλο, κι ενώ εκείνη περπατούσε χθες το απόγευμα σε πάρκο του κέντρου του Ηρακλείου.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα κατάγγειλε η 33χρονη στις αρχές, ο 45χρονος την πλησίασε και ενώ με το σώμα του δεν την άφηνε να προχωρήσει παράλληλα την απειλούσε με ένα ψεύτικο όπλο.
Για καλή τύχη όμως της γυναίκας διερχόμενος περαστικός αντιλήφθηκε το περιστατικό,  με αποτέλεσμα ο 45χρομνος να φοβηθεί και να φύγει.
Δεν πρόλαβε να πάει όμως και πολύ μακριά καθώς έγινε γρήγορα αντιληπτός από τους αστυνομικούς που έφτασαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με έναν υπάλληλο "έμεινε" ο δήμος!

Λουκέτο στο ΚΕΠ - Ένας υπάλληλος στη διοικητική υπηρεσία - Απουσιάζουν με μακρά άδεια πολλοί εργαζόμενοι από το δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
Με έναν υπάλληλο "έμεινε" ο δήμος!
Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ... λόγω έλλειψης προσωπικού!
Αν και το πρόβλημα με τον αριθμό του προσωπικού είναι διαρκές στην ορεινή περιοχή της ανατολικής Κρήτης, το θέμα ... παράγινε, καθώς το ΚΕΠ έχει ήδη κλείσει λόγω μακράς άδειας της μοναδικής του υπαλλήλου ενώ στη διοικητική υπηρεσία υπηρετεί ένας υπάλληλος, καθώς τρεις γυναίκες υπάλληλοι απουσιάζουν με άδειες λοχείας, τοκετού και ανατροφής παιδιού.
Στα 12 χρόνια "ζωής" του, ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, ποτέ ξανά δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ενώ το μέλλον κρίνεται αβέβαιο, με βάση το "πάγωμα" που έχει εφαρμοστεί στις προσλήψεις στο δημόσιο, λόγω της οικονομικής κρίσης.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αν και με χειροπέδες ήθελε ... σεξ με την αστυνομικίνα!


Εμβρόντητους άφησε αστυνομικούς και πολίτες ένας νεαρός Βούλγαρος ο οποίος ενώ είχε συλληφθεί ζητούσε από γυναίκα ειδική φρουρό «να του κάνει έρωτα»!
Ο αλλοδαπός συλληφθείς αν και πισθάγκωνα δεμένος με χειροπέδες, απευθυνόταν μόνο στην αστυνομικίνα, η οποία δεν έχασε τη ψυχραιμία της παρά τα σεξουαλικά υπονοούμενα του 27χρονου από τη Βουλγαρία.
Όλα ξεκίνησαν προχθες το βράδυ σε γειτονιά του Ατσαλένιου, όπου διαμένει ο νεαρός αλλοδαπός. Κάτοικοι της περιοχής ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του και τη φασαρία που έκανε τηλεφώνησαν αργά τη νύχτα της Δευτέρας στο «100» ζητώντας την παρέμβαση της Αστυνομίας, μήπως και ησυχάσουν τα πράγματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τζιπ του ΤΑΕ Ηρακλείου έφτασε στο σημείο πολύ γρήγορα. Αναζητώντας τον φασαριόζο αλλοδαπό βρέθηκαν μπροστά σε έναν ημίγυμνο άνδρα, ο οποίος είναι άγνωστο εάν ήταν υπό την επήρεια μέθης. Ο 27χρονος πριν ακόμη εμφανιστούν οι αστυνομικοί είχε σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι με τις φωνές του, όμως οι γείτονες δεν καταλάβαιναν για ποιο λόγο ήταν σε έξαλλη κατάσταση και αποφάσισαν γι αυτό το λόγο να ενημερώσουν την Αστυνομία.
Το τετραμελές πλήρωμα του τζιπ του ΤΑΕ εντόπισε τον ημίγυμνο Βούλγαρο και επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αστυνομία, εκείνος κάθε άλλο παρά περίμενε καρτερικά τη σύλληψή του.
Στη θέα των ειδικών φρουρών άρχισε να βρίζει τα Θεία και τους αστυνομικούς, και όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, εκείνος το έβαλε στα πόδια για να αποφύγει τη σύλληψη.
Διανύοντας μία μικρή απόσταση κι αφού χρειάστηκε να τον ρίξουν στο έδαφος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο, στα «Δύο Αοράκια».
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και μέσα στο όχημα της Αστυνομίας ο 27χρονος εξακολουθούσε να είναι ανήσυχος. Τα "καλύτερα" όμως ήρθαν όταν τελικώς οδηγήθηκε στο Μέγαρο της Αστυνομίας.
Εκεί, όπως μας είπαν αστυνομικοί ο νεαρός από τη Βουλγαρία έδωσε ... ρεσιτάλ. Βλέποντας την ειδική φρουρό ο συλληφθείς άρχισε το σόου του. Απευθυνόμενος προς εκείνη δε σταμάτησε να της λέει «θέλω εσύ να μου κάνεις έρωτα». Η αστυνομικίνα δεν έχασε τη ψυχραιμία της, δεν απευθύνθηκε καν προς εκείνον κι απλώς έκανε τη δουλειά της, όπως μας είπαν αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο γαργαλιστικό περιστατικό.
Σε βάρος του από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο νεαρός Βούλγαρος αναμένεται να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έγινε κλέφτης για ... έναν αναπτήρα!

26χρονος μπήκε σε σπίτι για να κλέψει, αλλά μάλλον δε βρήκε ό,τι ... περίμενε!
Ένας 26χρονος από τη Συρία συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για κλοπή.
Ο 26χρονος μπήκε στο σπίτι μιας Ρουμάνας, όμως πριν προλάβει καλά-καλά να φύγει από το σπίτι, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μεταλλικός αναπτήρας, τον οποίο  είχε  νωρίτερα αφαιρέσει από το σπίτι της Ρουμάνας.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Άρωμα Κρήτης στην Αθήνα!

Έκθεση φωτογραφίας “Τσικουδιά – Κρήτης Πνεύμα”
Στις 18 Νοέμβρη 2011, στις 8 το βράδυ, ο χώρος Τέχνης & Φιλοξενίας "Ελαιών - loft", στο Βοτανικό, φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Σμαραγδή με τίτλο "Τσικουδιά – Κρήτης Πνεύμα" και τηνπαρουσίαση του λευκώματος με τον ομώνυμο τίτλο, εκδόσεις Δοκιμάκη.
Το λεύκωμα απέσπασε το3ο Παγκόσμιο Βραβείο στην κατηγορία BestSpirits Books στην έκθεσηGourmand World Cookbook Fair 2011,πουέγινε στο Παρίσι 3-6 Μαρτίου 2011.
Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 154 χώρες με πάνω από 6.000 τίτλους βιβλίων.
Η Αθήνα θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά με εικόνες, γεύσεις και κουβέντες, τον μαγικό κόσμο του πιο δημοφιλούς παραδοσιακού ποτού που παράγεται με μυσταγωγική ιεροτελεστία στα σπιτικά αποστακτήρια -και όχι μόνο - όλης της Κρήτης.
Ο Ανδρέας Σμαραγδής, με θαυμαστό τρόπο, μας περνάει, έχοντας ο ίδιος δικαίωμα στην πρόσβαση, πίσω από τη χαμηλή πόρτα, στον σκοτεινό χώρο του αποστακτηρίου, μας δείχνει το καζάνι όπου χοχλάζουν τα τσίκουδα των σταφυλιών, μας κερνάει φως και διαύγεια στα μικρά διαφανή ποτηράκια, τσουγκρίζει μαζί μας την ειλικρίνεια και το πάθος, εύχεται "στην υγειά μας" με το απαράμιλλο χαμόγελο του φακού του.
Εικόνες που σε μεθάνε καλοσύνη, σε καλωσορίζουν στο κρητικό, φιλόξενο σπιτικό, σε προκαλούν να αγγίξεις με τα χείλη σου το παρθένο απόσταγμα, σε ταξιδεύουν σε μια εξερευνητική αποστολή για να ανακαλύψεις κι εσύ, σε όλο του το μεγαλείο, το κρητικό πνεύμα!...
Με αποστάγματα σοφίας, συνοδεύουν τις φωτογραφίες, ο καθηγητής Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και ο λέκτορας εργαστηριακής ενδοκρινολογίας Γιώργος Νότας. Τις λεζάντες των φωτογραφιών, σχολιάζει, με τον δικό του, ποιητικό τρόπο, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.
Στην βραδιά μας θα είναι πολλοί φίλοι. Μεταξύ αυτών θα είναι ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, ο Νίκος Σκουλάς, πρώην υπουργός Τουρισμού, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων που θα μας πουν δυο λόγια για την τσικουδιά. Την συζήτηση θα συντονίζει η ηθοποιός Τίνα Αλεξοπούλου.
Το βίντεο που συνοδεύει την έκδοση είναι δημιουργία του κινηματογραφιστή Βασίλη Φλουρή
Εκτός απο το κέρασμα της τσικουδιάς και τους μεζέδες που προσφέρει, θα λειτουργήσει καζάνι με όλη την τυπική διαδικασίας της απόσταξης για να βιώσει ο επισκέπτης με τη συμμετοχή του μια μοναδική εμπειρία. Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που περνάμε, εμείς δηλώνουμε παρόντες με την κρητική μας φιλοξενία, στέκουμε όρθιοι και επιμένουμε στα ελληνικά-κρητικά χέρια και προϊόντα, όπως είναι το θείο απόσταγμα της τσικουδιάς.
Η βραδιά θα συνοδεύεται με ζωντανή κρητική μουσική. Αντε και στην υγεία μας!
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πρώτα υπέγραψε για το λατομείο Βιάννου ... και μετά παραιτήθηκε!

Αντιδρά ο δήμαρχος Βιάννου
Νέο κύκλο αντιπαράθεσης αναμένεται να προκαλέσει η χθεσινή (!) απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για το περιβόητο λατομείο του Βαχού το οποίο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο δήμο της Βιάννου όσο και στους φορείς της περιοχής.
Η απόφαση τού (παραιτηθέντος) κ. Παπακωνσταντίνου να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους μετά από τόσες αντιδράσεις, αντεγκλήσεις, αναφορές στην ελληνική και ευρωπαϊκή Βουλή, προκαλεί αλγεινή εντύπωση ειδικά γιατί υπεγράφη χθες, τελευταία ημέρα του υπουργού στο γραφείο του. Ισως είναι και η τελευταία απόφαση που πολιτικά υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου...
"Το μαθαίνω από εσάς. Είναι απαράδεκτο να υπογραφεί μια τέτοια απόφαση από υπουργό που είναι υπό παραίτηση", ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Βιάννου κ. Π. Μπαριτάκη ο οποίος τόνισε ότι "ο δήμος δε θα τ' αφήσει έτσι, θα προσβάλει αυτή την απόφαση"!
Το θέμα των λατομείων στην περιοχή Βαχού (ιδιοκτησίες Α. Κεγκέρογλου), είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς θεωρούν οι τοπικοί φορείς - με προεξέρχοντα το δήμο - ότι παραβιάζεται η νομοθεσία και δη η περιβαλλοντική καθώς όπως έχει καταγγελθεί η περιοχή είναι NATURA!
"Εμείς έχουμε συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και για τον λόγο αυτό έχουμε στείλει το φάκελο στην Περιφέρεια για τον αποχαρακτηρισμό της λατομικής ζώνης. Επίσης, ξέραμε ότι είχαν λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι που τώρα έρχεται τελευταία ημέρα ο υπουργός να υπογράψει. Απαράδεκτο είναι", τονίζει ο κ. Μπαριτάκης.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η αστυνομία εντόπισε νέο ναρκωτικό

Οι διωκτικές αρχές το εντόπισαν για πρώτη φορά στην ΕλλάδαΈνα νέο συνθετικό ναρκωτικό με την ονομασία θαιντανύλη, πολύ πιο ισχυρό και από τη μορφίνη εντόπισαν οι διωκτικές αρχές για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το κατείχε 29χρονη Βουλγάρα η οποία και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

skai.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Με όχι και τις καλύτερες προϋποθέσεις για το εισόδημα των ελλήνων ελαιοπαραγωγών ξεκίνησε η εφετινή σαιζόν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπρόσωποι Ένωσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών από ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.
Σε μια από τις πλέον ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τη Λακωνία, όπως δήλωσε στο paseges.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νίκος Προκοβάκης «η καλύτερη τιμή στην πρώτη δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων ήταν 2,42 ευρώ. Πρόκειται για κακή τιμή για αρχή της σαιζόν, γιατί όταν μπουν όλα τα φρέσκα λάδια στην αγορά, το πιο πιθανό είναι να κινηθεί πτωτικά η τιμή παραγωγού».
 Από το συνεταιρισμό των Αγίων Αποστόλων διατέθηκαν γύρω στους 85 τόνους πρώιμου ελαιολάδου και άλλοι τόσοι πρέπει να έφυγαν από ιδιωτικά ελαιοτριβεία της περιοχής.
 Ελιές Καλαμών
 Όσον αφορά στις ελιές ποικιλίας Καλαμών, ο κ Προκοβάκης αναφέρει στο paseges.gr ότι κύριο χαρακτηριστικό της χρονιάς είναι η οψίμιση της παραγωγής, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρείται και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.
 Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες στο ‘μέτωπο’ των τιμών, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας.
 Στη γειτονική Μεσσηνία, όπως δήλωσε στο paseges.gr ο πρόεδρος της Ένωσης και γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Βασίλης Κοζομπόλης, η ΕΑΣ πληρώνει με το σύστημα της προκαταβολής, με την εκκαθάριση να ακολουθεί.
 Από 40 λεπτά και φτάνουν έως και 82 λεπτά το κιλό κυμαίνονται εφέτος οι τιμές αγοράς ελαιών από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας, όπως έγραψε πρώτο το paseges.gr.
Από την ΕΑΣ Άμφισσας διευκρινίζουν ότι «ο τιμοκατάλογος αγοράς αφορά αποκλειστικά σε πράσινες ελιές και όχι ασπροκόκκινες - ξανθές. Οι ανωτέρω τιμές αφορούν σε ελιές άριστης ποιότητας, μη γαλακτωμένες με μηδενικό ποσοστό ελαττωμάτων και ασθενειών που αν υπάρχουν θα μειώνουν την τιμή».
 Οι πληρωμές θα γίνονται μετά από συνεννόηση με το λογιστήριο της ΕΑΣ, ενώ οι παραλαβές θα πραγματοποιούνται καθημερινά πρωί (8:00 - 14:30).
  
mpikas@paseges.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παράταση προθεσμίας για ΦΠΑ αγροτών
Tην παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την επιστροφή ΦΠΑ έτους 2010 στους αγρότες αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.
Η προθεσμία λήγει στις 15 Νοεμβρίου.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στοιχεία σοκ για την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στους μαθητές
Την ίδια περίοδο που μειώνεται σταδιακά το ποσοστό των 15χρονων Ελλήνων που καπνίζουν τσιγάρα σε καθημερινή βάση, αυξάνεται σημαντικά το αντίστοιχο ποσοστό που κάνει χρήση χασίς. Παράλληλα σημαντική είναι και η αύξηση των μαθητών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση.
Το στοιχεία αυτά προκύπτουν από την Πανελλήνια έρευνα (Έρευνα HBSC/WHO) του 2010 στους μαθητές εφηβικής ηλικίας για συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία η οποία διεξήχθη υπο την ευθύνη του Ερευνητικού Πανεπιστημονικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγειινής, απο τις κες Κοκκέβη Ά., Φωτίου Α., Ξανθάκη Μ., Καναβού Ε.
Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι :

Καπνός
Δύο στους πέντε 15χρονους εφήβους (42,1%) έχουν καπνίσει τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά και ένας στους 10 (10,2%) καπνίζει καθημερινά με την πλειονότητα αυτών να καπνίζουν τουλάχιστον 6 τσιγάρα.
Διαχρονικά, από το 1998 στο 2010 παρατηρείται τάση μείωσης του ποσοστού των 15χρονων εφήβων που καπνίζουν καθημερινά (13,7% το 1998 και 10,2% το 2010).

Οινοπνευματώδη
Ένας στους τρεις 15χρονους καταναλώνει κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Καταναλώνουν οινοπνευματώδη περισσότερα αγόρια από ό,τι κορίτσια, ιδιαίτερα όσο αυξάνεται η συχνότητα και η ποσότητα που καταναλώνεται.
Ένα στα 4 αγόρια και ένα στα 5 κορίτσια ηλικίας 15 ετών πίνουν σε κάθε συνηθισμένη τους έξοδο τουλάχιστον 3 ποτά στη σειρά.
Δύο στους 5 εφήβους ηλικίας 15 ετών έχουν μεθύσει τουλάχιστον μία φορά.
Ένας στους 5 εφήβους ηλικίας 11-15 ετών αναφέρει ότι πολλοί φίλοι του πίνουν οινοπνευματώδη ποτά.
Συγκριτικά με το 2006, το 2010 έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των 15χρονων μαθητών που κατάναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση.

Άλλες ουσίες
Χρήση κάνναβης έχουν κάνει το 7,2% των 15χρονων μαθητών (10,6% των αγοριών και 3,7% των κοριτσιών), ενώ τα 2/3 αυτών έχουν επαναλάβει τη χρήση 3 ή και περισσότερες φορές.

Διαχρονικά, καταγράφεται σημαντική αύξηση στη χρήση κάνναβης στους 15χρονους από 3,7% το 2006 στο 7,2% το 2010.
Χρήση κάποιας άλλης παράνομης ουσίας εκτός κάνναβης και έκσταση έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά το 3,1% των 15χρονων εφήβων.
Χρήση εισπνεόμενων ουσιών έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά το 8% των 15χρονων εφήβων.
Χρήση ηρεμιστικών/υπνωτικών φαρμάκων (χωρίς τη σύσταση γιατρού) έχουν κάνει το 3% των 15χρονων μαθητών.

Μεθοδολογία
Στην έρευνα συμμετέχει αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 4.500 μαθητών ηλικίας 11, 13 και 15 ετών. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται με τη χρήση ανώνυμου, αυτοσυμπληρούμενου ερωτηματολογίου που χορηγείται μέσα στην τάξη, χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικού. Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών στην έρευνα είναι προαιρετική.

Επιδημιολογικές έρευνες
Οι επιδημιολογικές έρευνες ξεκίνησαν το 1984 από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι έρευνες αυτές πραγματοποιήθηκαν σε πανελλήνια δείγματα του γενικού (12-64 ετών) και του μαθητικού πληθυσμού (13-18 ετών) και προσέφεραν για πρώτη φορά μια αντικειμενική εικόνα για την έκταση και τη φύση του φαινόμενου της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στη χώρα μας.
Οι έρευνες αυτές επαναλαμβάνονται έκτοτε από τον Τομέα επιδημιολογικών & ψυχοκοινωνικών ερευνών του ΕΠΙΨΥ, σε σταθερά διαστήματα (σχεδόν ανά τετραετία). Επιπλέον, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Τομέας ανέλαβε την ευθύνη υλοποίησης στη χώρα της Πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD για τη χρηση εξαρτησιογόνων ουσιών από τους μαθητές και της Διακρατικής έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ερευνητικού προγράμματος Health Behaviour in School aged Children (HBSC/WHO).
Τα τελευταία χρόνια η υλοποίηση των παραπάνω ερευνών έχει επεκταθεί σε αντιπροσωπευτικά δείγματα πληθυσμού αρκετών νομών της Ελλάδας σε συνεργασία με τα κατά τόπους Κέντρα Πρόληψης και με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα του ΕΠΙΨΥ

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό 16χρονου
Του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό ανήλικου  και του άρπαξαν μια αλυσίδα και το κινητό του τηλέφωνο. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης των Χανίων όταν 3 άτομα νεαρής ηλικίας απειλώντας με μαχαίρι  16χρονο καταφέρνοντας να του αποσπάσουν μια αλυσίδα και το κινητό του
Μετά όμως από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών τα τρία άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο Ηράκλειο ήρθε να επιδείξει τον ανδρισμό του 26χρονος Ρουμάνος
Στο Ηράκλειο ήρθε για να επιδείξει τον ανδρισμό του ένας 26χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη χθες το πρωί με περιπετειώδη τρόπο από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα κι έπειτα από καταγγελία ότι ο 26χρονος τριγυρνά ημίγυμνος επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα,  αστυνομικοί που έφθασαν στην περιοχή,  μάταια προσπάθησαν να συνετίσουν το θερμόαιμο άνδρα αλλά εκείνος όχι μόνο δεν υπάκουσε  αλλά αντιστάθηκε και άρχισε να βρίζει.
Τελικά ο νεαρός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


29χρονη Ελληνίδα φαβορί για... πρωθυπουργός!

Πώς θα σας φαινόταν να είχατε γυναίκα πρωθυπουργό και μάλιστα… 29 ετών; Εδώ μπορεί να μην υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά υπάρχει στον Καναδά, όπου την πρωθυπουργία διεκδικεί μια… Ελληνίδα!
Η Νίκη Άστον είναι μια από τους εννέα υποψήφιους για την διαδοχή του Τζακ Λέιτον στην ηγεσία του κόμματος και παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει «κοινό».
Η νεαρή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Μόντρεαλ και εντυπωσίασε, καθώς εκτός από ελληνικά, μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ μαθαίνει και κινέζικα, ρώσικα και τούρκικα.
«Σήμερα ζητάω τη στήριξη σας, για να γίνω η επόμενη ηγέτιδα του NPD και η επόμενη πρωθυπουργός», είπε στην συνέντευξη Τύπου.
Οι σπουδές και η σταδιοδρομία της
Η Νίκη Άστον είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη κοπέλα, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην παγκόσμια πολιτική οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις και έχει εργαστεί και ως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο.
Αγαπάει την Ελλάδα
Πάντως, παρόλο που δραστηριοποιείται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού την χώρα της δεν την ξεχνάει. Μάλιστα, επέλεξε την γενέτειρα της μητέρας της, την Αλεξανδρούπολη, για να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τοκογλύφοι...επενδύουν στο Ηράκλειο!
Πόλεμος συμφερόντων έχει ξεσπάσει στο Ηράκλειο, με τα ενεχυροδανειστήρια να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και τους τοκογλύφους να στήνουν πάρτι, με την απελπισία του κόσμουΣαν τα μανιτάρια ...ξεφυτρώνουν τα ενεχυροδανειστήρια στο Ηράκλειο. Μια διαπίστωση πολύ εύκολη, αρκεί να κάνει μια βόλτα τόσο στο κέντρο, όσο και πιο περιφερειακά στην πόλη για να δει ότι παντού οι τοκογλύφοι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους! Γιατί συνήθως- όχι σε όλες τις περιπτώσεις- ενέχυρο και τοκογλύφοι συνδέονται άρρηκτα και αλοίμονο σε αυτόν που θα μπλέξει στα δίχτυα τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CRETEPLUS, το θέμα ενεχυροδανειστήριο έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, αφού πλέον στην πόλη μας, έρχονται και επενδύουν άτομα και από την υπόλοιπη Ελλάδα! Το τελευταίο διάστημα ήρθε άτομο από τη Βόρεια Ελλάδα για να επενδύσει στο Ηράκλειο, ανοίγοντας μάλιστα δύο ...γραφεία!
Όπως αποκαλύπτει άτομο από το φιλικό του περιβάλλον, τις επιχειρήσεις του σκοπεύει να τις διατηρήσει για ένα χρόνο ή δύο το πολύ και έπειτα θα τις μεταφέρει αλλού! Αυτό είναι - όπως φαίνεται -το διάστημα που χρειάζεται κάποιος για να "θησαυρίσει"...
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ρεκόρ αυτοκτονιών στην Κρήτη!
Τραγική και ...αιματοβαμμένη πρωτιά για την Κρήτη, η οποία πιάνει "κορυφή" στις αυτοκτονίες!

«Στις περιόδους οικονομικής κρίσης οι φτωχοί αποτελούν μια ομάδα κινδύνου, δεδομένου ότι είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται. Επιπλέον μια ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω μειωμένης λειτουργικότητας, είναι οι άνθρωποι που ήδη υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. Δηλαδή δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όπου η ένδεια ευνοεί την ανάπτυξη των ψυχιατρικών διαταραχών και αντίστροφα.
Η προτεραιότητα για οποιαδήποτε χώρα που αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση είναι η προστασία της ζωής και της βιωσιμότητας των ανθρώπων που κινδυνεύουν περισσότερο, δια μέσου της προώθησης των δικτύων κοινωνικής προστασίας», επισημαίνεται από τον πρόεδρος της ομάδας παρέμβασης "Προσαρμογή", Ορέστη Γιωτάκο. Σημειώνει δε ότι η επαγγελματική αβεβαιότητα φαίνεται να έχει επιπτώσεις περισσότερο στους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους και τις γυναίκες, ενώ τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου σχετίζονται με το βαθμό ευπάθειας στις ψυχοκοινωνικές απειλές.
«Λόγω της πολυπλοκότητας και της σημασίας του φαινομένου είναι επιτακτικό στις μελλοντικές μελέτες να περιληφθούν περισσότερες μεταβλητές σχετικές με την οικονομία, την ψυχολογία δημόσιας υγείας και την ψυχιατρική. Παρόμοιες μελέτες στο μέλλον, σε ένα μεταγενέστερο στάδιο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αναμένεται δώσουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα», καταλήγει ο κ. Γιωτάκος.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠE
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δίνουν επίδομα ανεργίας σε... εκατομμυριούχους
Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται οι λίστες με τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ. καθώς μετά τις διασταυρώσεις που έκανε το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύφθηκε ότι το επίδομα έπαιρναν ακόμα και άτομα που είχαν καταθέσεις άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή, στις επίμαχες λίστες του ΚΕΠΥΟ υπάρχουν πολίτες που παίρνουν ακόμα και σήμερα επίδομα ανεργίας (κυμαίνεται μεταξύ 461 και 561 ευρώ), την ίδια στιγμή που κρατάνε στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια ευρώ. Παραδείγματα:

    Ιδιώτης με αρχικά Δ.Χ.  δηλώνει άνεργος και λαμβάνει το σχετικό επίδομα ενώ έχει στην τράπεζα 15 εκατομμύρια ευρώ!
    Άλλος ιδιώτης με αρχικά Σ.Κ. εισπράττει επίδομα ανεργίας ενώ στους λογαριασμούς του έχει 6 εκατομμύρια ευρώ.
    Ιδιώτης με αρχικά Θ. Σ. έχει καταθέσεις 4 εκατομμυρίων ευρώ ωστόσο δηλώνει άνεργος για να εισπράττει επίδομα ανεργίας
    Άλλος ιδιώτης με αρχικά Κ. Ν. παίρνει επίδομα ανεργίας ενώ έχει 3,9 εκατ. ευρώ στους ττραπεζικούς λογαριασμούς του.
    Γυναίκα με αρχικά Δ. Π. παίρνει κι εκείνη το επίδομα του ΟΑΕΔ και ταυτόχρονα έχει καταθέσεις πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν συνδέονται ούτε με εισοδηματικά κριτήρια ούτε με το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων. Αρκεί να έχει κάποιος συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται και να έχει απολυθεί, για να πάρει το επίδομα ανεξάρτητα του αν είναι εισοδηματίας ή πάμφωχος. Επομένως, ο εισαγγελέας δεν μπορεί να διατάξει την διακοπή του επιδόματος.
Ωστόσο ο ηλεκτρονικός έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε και μια ακόμα «λεπτομέρεια»: Το 7% των 200.000 δικαιούχων των επιδομάτων του ΟΑΕΔ έπαιρναν το επιδομα με πλαστά δικαιολογητικά. Συνολικά, στον ΟΑΕΔ είναι εγγεγραμμένοι επίσημα 700.000 άνεργοι.

www.iefimerida.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,