Αποκλεισμένη και πάλι η Γαύδος
Νέος αποκλεισμός της ακριτικής Γαύδου, αυτή την φορά χειρότερος από ποτέ. Από σήμερα η συγκοινωνία του νησιού με την Κρήτη είναι ανύπαρκτη. Μόνο πολιτικές υποσχέσεις, χωρίς όμως υπογραφές.
 Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής σε λίγες μέρες θα είναι εμφανής. Καύσιμα τέλος, φάρμακα τέλος, νερό τέλος, ταχυδρομείο τέλος….
Το τελικό χτύπημα ήρθε χθες 31/10  καθώς έληξε η σύμβαση του επιβατηγού πλοίου Neptune χωρίς όμως να οριστεί άλλο πλοίο που θα εκτελεί την ακτοπλοική σύνδεση της Γαύδου με την υπόλοιπη Κρήτη.
Όπως γράφει και ο Βασίλης Τζουνάρας στο gavdosfm.gr "o υπουργός θαλάσσιων υποθέσεων έχει άλλα στο μυαλό του και δεν θα σκάση αν μια χούφτα ανθρώπων μένουν αποκλεισμένοι, πεινασμένοι, και μονάχοι τους στα σύνορα της (ευρωπαϊκής) Ελλάδας. Ντροπή και αίσχος στους καρεκλοκένταυρος της εξουσίας. Και ακόμα χειρότερα για τους πολιτευτές της Κρήτης που έπρεπε να είχαν βάλει τέλος σε αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα."
flashnews
...............................................................................

Αγόρασε όπλο ... από το internet!

Σήμερα η δίκη των νεαρών από το Αρκαλοχώρι που απείλησαν με όπλο μαθητές σε κατάληψη

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση για το πρωτοφανές περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου ένα μήνα σε υπό κατάληψη λύκειο του Αρκαλοχωρίου από ομάδα εξωσχολικών, οι οποίοι ωστόσο είναι μαθητές άλλων σχολείων.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, 17χρονος απείλησε με πιστόλι-κρότου 16χρονη μαθήτρια-της το έβαλε στο μέτωπο- επειδή δεν επέτρεψε την είσοδο εκείνου και της παρέας του στο σχολείο.
Ο 17χρονος μαζί με τρεις ακόμα ανήλικους και έναν 21χρονο πήγαν βραδινές ώρες στο υπό κατάληψη σχολείο, απαιτώντας από τους καταληψίες μαθητές να τους αφήσουν να μπουν. Οι μαθητές αρνήθηκαν, ζητώντας από τους εξωσχολικούς να αποχωρήσουν.
Ακολούθησε ένταση και κάποια στιγμή ο 17χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, έβγαλε από την μέση του το πιστόλι-κρότου και απείλησε την 16χρονη μαθήτρια, βάζοντας το πιστόλι στο μέτωπο της. Η αντίδραση των υπολοίπων μαθητών ήταν έντονη, προειδοποιώντας παράλληλα τους εξωσχολικούς ότι θα καλέσουν την Αστυνομία.
Οι τελευταίοι αποχώρησαν όμως συνελήφθησαν το επόμενο πρωί. Όπως αναφέρεται, το όπλο ανήκε στον μεγαλύτερο της πενταμελούς παρέας, στον 21χρονο, όμως το επίμαχο βράδυ το κρατούσε ο 17χρονος.


Πήρε το πιστόλι από το διαδίκτυο, για να ρίξει «μπαλοθιές» σε γάμο
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο 21χρονος ισχυρίζεται πως το είχε αγοράσει από το ίντερνετ με αντικαταβολή καθώς ήθελε να ρίξει «μπαλοθιές» σε γάμο φιλικού του προσώπου.
Φέρεται να ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν γνώριζε ότι απαιτείται άδεια και ότι ακόμα δεν ήξερε ότι απαγορεύονται οι «μπαλοθιές» σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αν ισχύει πάντως η αγορά του πιστολιού μέσω του διαδικτύου, τότε θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα η ευκολία που ένας νέος σήμερα μπορεί να προμηθευτεί ένα όπλο από το ίντερνετ.
Διαβάστε
εδώ λεπτομέρειες για την υπόθεση και τις διώξεις που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους νεαρούς
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πήραν το πορτοφόλι 63χρονης

Για λίγα μετρητά έκλεψαν μια 63χρονη γυναίκα, δύο Μαροκινοί, χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.
Οι δύο άνδρες, 24 και 29 ετών, πλησίασαν τη γυναίκα με μηχανάκι χωρίς πινακίδες. Ο 24χρονος περπάτησε κοντά στην 63χρονη και της άρπαξε από τα χέρια το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε 65 ευρώ και 52 δολάρια. Ο 29χρονος περίμενε το συνεργό του στο μηχανάκι, στο οποίο επιβιβάστηκε ο 24χρονος και οι δυο τους εξαφανίστηκαν.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κατόπιν αναζητήσεων, εντόπισαν τους δύο άνδρες με το μηχανάκη, να έχουν στα χέρια τους τα χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 63χρονη.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

70% "κάτω" η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης

Με σόμπες, κλιματιστικά και αερόθερμα θα τη "βγάλουν" πολλοί φέτος

Ούτε για ... δείγμα δε βάζει φέτος ο κόσμος πετρέλαιο θέρμανσης, εξαιτίας της τιμής που έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Οι καταναλωτές εμφανίζονται εντελώς απρόθυμοι να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, με τη ζήτηση να αγγίζει ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση μάλιστα, ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που αναμένεται να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση τους. Οι περισσότεροι καταναλωτές ήδη έχουν καταλήξει σε άλλες μεθόδους θέρμανσης (ηλεκτρικές σόμπες, αερόθερμα και κλιματιστικά μηχανήματα).
Το κόστος χρήσης βέβαια των ηλεκτρικών συσκευών δεν είναι χαμηλότερο από του πετρελαίου, ωστόσο δεν είναι άμεσα αντιληπτό στο πορτοφόλι των καταναλωτών, αφού έρχεται με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η.


Μείωση 70%
Στο 30 % της περυσινής μείωσης της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, βρίσκεται η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο. Τα ποσοστά ζήτησης είναι πάρα πολύ χαμηλά και με βάση τις ισχύουσες συνθήκες δεν αναμένεται να αυξηθούν ιδιαίτερα.
«Αυτή τη στιγμή, από τη στιγμή που επανήλθε ο καλός καιρός στο Ηράκλειο, η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι μηδενική» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Χάρης Μαυράκης και προσθέτει:
«Τις προηγούμενες ημέρες, με το σχετικό κρύο που έκανε πολύ σιγά κινήθηκε κάπως η αγορά, αλλά όχι ιδιαίτερα. Η ζήτηση είναι στο 30 % σε σχέση με πέρυσι».

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μέσα στο Νοέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας

Ως 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία προμήθειας των τελών

Εντός του Νοέμβριου θα ξεκινήσει η αποστολή των σημάτων των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν το σήμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.
Σε διαφορετική περίπτωση (εκπρόθεσμης προμήθειας) θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους που τους αναλογεί.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έφτιαξαν τσιγάρο με ...μεταλλαγμένο χαρμάνι
Γενετικά τροποποιημένο καπνό με ελάχιστη νικοτίνη κατασκεύασε ένα αμερικανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας, υποσχόμενο ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να κάνει τους πολίτες να κόψουν το τσιγάρο. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό λένε πως οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι στην προκειμένη περίπτωση το μικρότερο κακό, διότι ακυρώνουν το μεγαλύτερο κακό, που είναι ο καρκίνος.
Πιο συγκεκριμένα, το γενετικά τροποποιημένο τσιγάρο υπόσχεται τη μείωση της νικοτίνης, χωρίς την οποία ο καπνιστής χάνει την απόλαυση του τσιγάρου και, με τον καιρό, την κακή συνήθεια. Η εταιρεία 22nd Century Grοup έκανε το μεγαλύτερο πείραμα που έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν και στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας έκανε μια τεράστια παραγγελία 9.000.000 τέτοιων τσιγάρων.
Οι New York Times αναφέρουν πως ήδη έχει αποδεσμευθεί ένα κονδύλι ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων για μια σειρά μελετών που σε διάστημα πέντε ετών θα αποκαλύψουν πως επιδρά η μείωση της νικοτίνης στον οργανισμό. Άλλο προϊόν πάντως προτείνει την ενισχυμένη δόση νικοτίνης με στόχο τη μείωσης της κατανάλωσης του τσιγάρου. Δυο διαφορετικές προσεγγίσεις με έναν κοινό στόχο: το κόψιμο της τζούρας.

star.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διανομή από το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Νέα διανομή τροφίμων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής  Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη.
Πρόκειται για διήμερη διανομή τροφίμων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι στο Ηράκλειο, και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 τις ίδιες ώρες στις Μοίρες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
Οι δικαιούχοι ήδη ειδοποιούνται τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης και για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ομόφωνη στήριξη του δημοψηφίσματος

Ομόφωνα, κατά την «ανάγνωση» του αποτελέσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, με… τέσσερις διαφωνούντες υπουργούς, ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα το υπουργικό συμβούλιο.
Κλείνοντας την πολύωρη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός είπε ότι το υπουργικό ομόφωνα στηρίζει την επιλογή του για δημοψήφισμα.  Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ξεκαθάρισε ότι το δίλημμα στο δημοψήφισμα δεν είναι «αυτή ή άλλη κυβέρνηση», αλλά «ναι ή όχι στη σύμβαση», «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ».

Στην πρόταση του πρωθυπουργού οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν καταγράψει τη διαφωνία τους πριν τη συνεδρίαση.
Ο πρώτος ζήτησε να συνεδριάσει σήμερα κιόλας η ΚΟ ώστε να εκφραστούν ελεύθερα οι βουλευτές, οι δύο τελευταίοι εξέφρασαν ενστάσεις ως προς το περιεχόμενο, το χρόνο και τη σκοπιμότητα του δημοψηφίσματος ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν ο πιο οξύς. «Είναι σα να αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να κυβερνάμε, αν είναι να χάσουμε το δημοψήφισμα καλύτερα να μας ρίξει η ΚΟ» είπε ο υπουργός Υποδομών.

«Αν κάποιος υπουργός έχει τέτοιες φοβίες να παραιτηθεί» απάντησε ο Σωκράτης Ξυνίδης. «Σε ακούω» του είπε αυστηρά ο Γιάννης Ραγκούσης.
Η συνεδρίαση έγινε στη σκιά των διαφοροποιήσεων των βουλευτών. «Δεν ξέρουμε αν θα πέσουμε την Παρασκευή» επισήμαναν στο protothema.gr οι ξενυχτισμένοι υπουργοί.
Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, τα πάντα θα κριθούν από τα αποτελέσματα της συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με την Ανγκέλα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί στις Κάννες.

«Το υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του. Το δημοψήφισμα θα γίνει το συντομότερο δυνατό, αμέσως μετά τη διαμόρφωση των βασικών σημείων της συμφωνίας στήριξης» της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Ηλίας Μόσιαλος.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, θα συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα εξετάσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, τον χρόνο και το ερώτημα, αφού προηγουμένως αποτυπωθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της σύμβασης.
Σύντομα θα συνεδριάσει και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθούν οι πρωτοβουλίες του κόμματος μέχρι το δημοψήφισμα.
Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι είχε ενημερωσει εγκαίρως τους ευρωπαίους ηγέτες, ενώ παράλληλα, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να μην ζητήσει πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο "θα ήταν αποφυγή ευθυνών" και "θα οδηγούσε στη χρεοκοπία".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Μην υποβαθμίζετε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας"


Οι διαμαρτυρίες δημοτών για ελλειμματικές εφημερίες βασικών ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ανάγκασαν το Δήμαρχο Σήφη Αναστασάκη να αποστείλει σχετική επιστολή στο Διοικητή των Νοσοκομείων του νομού Αλέξανδρο Μαυρικάκη, την οποία κοινοποιεί στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Πανίκο Καρατσή και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, συνδημότες μας προσήλθαν στο Γραφείο Δημάρχου Ιεράπετρας, καταγγέλλοντας ότι, ενώ στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας περιλαμβάνονταν εφημερίες ορθοπεδικού, καρδιολόγου και αναισθησιολόγου, όταν οι ίδιο κατέφυγαν στο Νοσοκομείο, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, τους πληροφόρησαν αρμοδίως ότι οι εφημερεύοντες γιατροί με εντολή σας εφημερεύουν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Η παραπάνω αιφνίδια μεταβολή, όπως είναι αυτονόητο, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και έντονη αντίδραση, των οποίων υπήρξαμε άμεσοι αποδέκτες.
Επειδή δεν αποδεχόμαστε ότι η υγεία των κατοίκων της Ιεράπετρας είναι μικρότερης αξίας σε σχέση με εκείνην των κατοίκων άλλων πόλεων του Νομού και επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι ουδείς δικαιούται να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τους λόγους οι οποίοι επέβαλαν την τροποποίηση του τόπου υλοποίησης των εφημεριών.
Κε Διοικητή,
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, παρά την αντίθετη γνώμη πολλών συνδημοτών μας, δεν αντιμετώπισε ως κάτι εξαρχής κακό την ενιαία διοίκηση των τεσσάρων Νοσοκομείων του Νομού.
Η μέχρι σήμερα, όμως, εμπειρία αποδεικνύει ότι η ενιαία διοίκηση λειτουργεί συνήθως σε βάρος του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας από το οποίο χρησιμοποιεί γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών άλλων Νοσοκομείων ενώ ,δυστυχώς, δε συμβαίνει το ίδιο για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, τα κενά του οποίου παραμένουν μονίμως κενά».
neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αντικαθίστανται αιφνιδίως όλοι οι αρχηγοί Γενικών Επιτελείων


Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι την ώρα που η κυβέρνηση φυλορροεί, έχει αποφασίσει να αλλάξει και τους τέσσερις αρχηγούς των γενικών επιτελείων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα και τους ανακοίνωσε ότι η εισήγησή του προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ θα είναι να κριθούν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και να αντικατασταθούν.

Κατά πληροφορίες, η εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που μετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας θα είναι να τοποθετηθούν:

 
  • νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος, διοικητής μέχρι τώρα του 3ου Σώματος Στρατού,
  • νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς, διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού,
  • νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντιράκης, μέχρι τώρα αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας και
  • νέος αρχηγός ΓΕΝ ο υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, μέχρι τώρα αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης του Πολεμικού Ναυτικού.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεν αφορά την Κρήτη το πρόγραμμα HELIOS
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών, Γιώργος Βλαστός είχε ζητήσει τη συζήτηση της επιστολής του ΥΠΕΚΑ που ζητά από τους δήμους να παραχωρήσουν εκτάσεις για επενδύσεις ΑΠΕ μέσω του προγράμματος HELIOS.

O Γιώργος Μαρινάκης υποστήριξε πως το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων και πως αυτό δεν αφορά την Κρήτη, που ακόμα δεν είναι διασυνδεμένο νησί.
Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι η ΠΕΔΕ έχει αποφασίσει να συντάξει μία επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ, στην οποία θα αναφέρει ότι οι φορείς του νησιού είναι υπέρ των επενδύσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όμως με την προϋπόθεση ότι θα δίνεται λόγος και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για τη χωροθέτησή τους.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλέβουν κάδους σκουπιδιών στην Ιεράπετρα!

Ανήκουστη η μαρτυρία Ιεραπετρίτισας στο radiolasithi.gr, που θέλει «συλλέκτη ανακυκλώσιμων υλικών» να κλέβει ακόμα και μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων.

Το περιστατικό συμφώνα με την αυτόπτη μάρτυρα έγινε σε γειτονιά της Ιεράπετρας.
Η μάρτυρας παρακολούθησε από κοντινή απόσταση δύο άνδρες με αγροτικό αυτοκίνητο να προσεγγίζουν μεταλλικό κάδο και να τον φορτώνουν στην καρότσα του οχήματος τους.
Η ίδια στην αρχή υπέθεσε ότι ίσως να πρόκειται για εργάτες του Δήμου.
Παρακολουθώντας όμως το περιστατικό, διαπίστωσε ότι όλα εξελίσσονταν κάτω από ύποπτη "πίεση".
Ώσπου να καταλάβει τι γίνονταν, οι δύο άνδρες που δεν φαίνεται να ήταν ντόπιοι είχαν κλέψει τον κάδο.
Η ίδια τηλεφώνησε σε φιλικό της άτομο που έχει σχέση με τον Δήμο Ιεράπετρας από τον οποίο επιβεβαίωσε ότι προφανώς οι «εργάτες» δεν ήταν κάτι άλλο, παρά κλέφτες, που πήραν τον κάδο των σκουπιδιών για να τον πουλήσουν σαν μέταλλα για ανακύκλωση.
Δυστυχώς, όπως η 50χρονη γυναίκα μαρτυρά, δεν πρόλαβε να πάρει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
Πηγή: radiolasithi.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τσουχτερά τέλη για τα ΙΧ

Τσουχτερά τέλη θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τη προμήθεια των σημάτων του 2012.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", οι αυξήσεις φτάνουν ακόμα και τα 120 ευρώ για αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού ενώ στην κατηγορία μεταξύ 1.000 και 2.000 κυβικών οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας κυμαίνονται μεταξύ 10 και 60 ευρώ.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα τέλη για τα επιβατικά αυτοκίνητα θα είναι δύο ειδών ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης. "Για τα επιβατικά Ι.Χ. τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα. Αντίθετα, για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, τα τέλη προκύπτουν σε συνάρτηση με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα".
Για παράδειγμα, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με εκπομπές 150 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας ίσα με 150x1,70=255 ευρώ και ένα αυτοκίνητο με εκπομπές 195 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας ίσα με 195x2,55=497,25 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η διάθεση των σημάτων θα γίνει και φέτος από τις τράπεζες, ενώ οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να απευθύνονται στην εφορία τους μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, το έχουν χάσει, στο ειδοποιητήριο αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία, στην περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας και στην περίπτωση που το όχημα τίθεται σε κυκλοφορία μετά την 1η Οκτωβρίου 2011.
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παραλίγο να τον σκοτώσουν για 150 ευρώ!
Επίθεση απο τέσσερις κουκουλοφόρους δέχτηκε ένας 38χρονος Ηρακλειώτης, οι οποίοι αφού τον ξυλοκόπησαν, του πήραν 150 ευρώ που είχε στην τσέπη του και το ρολόι που φορούσε.
Το περιστατικό έγινε χθες λίγο μετα τα μεσάνυχτα και ενώ ο άτυχος 38χρονος περπατούσε σε δρόμο στον Ανισαρά του Δήμου Χερσονήσου. Λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του, ξαφνικά τέσσερις άντρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, του επιτέθηκαν και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι και στον θώρακα, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσουν σοβαρά, του έκλεψαν τα χρήματα και το ρολόι του.
Η προανάκριση γίνεται απο το Αστυνομικό τμ΄πημα Χερσονήσου, ενώ το περιστατικό έχει θορυβήσει έντονα τους κατοίκους, αρκετοί απο τους οποίους λένε πως είτε θα αποφεύγουν να περπατούν μόνοι τους, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που φέρονται αποφασισμένοι να οπλοφορούν για να προστατευθούν απο τέτοιες επιθέσεις.

flasnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επιδρομές σε λιόφυτα για...καυσόξυλα!
Η πείνα και η οικονομική δυσχέρεια των Κρητικών και των Ελλήνων γενικότερα, οδηγεί πολλούς στο πλιατσικολόγημα των λιόφυτων, με τους δράστες να κόβουν τις ελιές για να μαζέψουν καυσόξυλα!Όπως γίνεται αντιληπτό πλέον η μικροεγκληματικότητα καλπάζει σε κάθε επίπεδο και με κάθε μορφή! Είναι η πρώτη φορά που περιστατικά όπως αυτό που έφτασε ως πληροφορία στα γραφεία του Creteplus, γίνονται γνωστά. Σύμφωνα λοιπόν με την πληροφορία αγνωστοι κάνουν επιδρομή στα λιόφυτα και κόβουν τα ελαιόδεντρα.
Όπως όλα δείχνουν οι άγνωστοι δράστες αφού έκοψαν τα δέντρα, τα τεμάχισαν και τα φόρτωσαν προφανώς σε φορτηγό ή σε κάποιο άλλο βαρύ όχημα, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν για τους εαυτούς τους ή ακόμη και να τα πουλήσουν ως καυσόξυλα. Οργανώνουν το σχέδιο τους, εφορμούν σε ομάδες και καταφέρνουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να μετατρέπουν ένα λιόφυτο σε...κουρεμένο τοπίο
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ελιές είναι φορτωμένες και έτοιμες για την νέα ελαιοκομιδή...
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Κούρεψαν" κατά 40% τον προϋπολογισμό του Πολυτεχνείου Κρήτης
Το ποσοστό του 40% έφθασε η περικοπή του τακτικού προϋπολογισμού του Πολυτεχνείου Κρήτης , προφανώς στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών στα πάντα,  που χαρακτηρίζει την πολιτική των τελευταίων ετών της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ Γιάννης Φίλης, αποτέλεσμα των φετινών περικοπών είναι το ότι "είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε πλέον αιματηρές οικονομίες και να ψάξουμε να δούμε πως θα καλύψουμε κάποιες ανελαστικές δαπάνες. "
Το ίδρυμα σημείωσε ο κ. Φίλης όπως άλλωστε και ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις αυτού του "κουρέματος " του προϋπολογισμού του Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως το Πολυτεχνείο δεν διαθέτει καν υπηρεσιακό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο Πρύτανης να μετακινείται με ένα όχημα τύπου κλούβα των τεχνικών υπηρεσιών.
Επίσης οι όποιες δράσεις που πραγματοποιούσε το Π.Κ όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι άλλες δαπάνες που ήταν σημαντικές για το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και τη λειτουργία του έχουν σταματήσει εντελώς, όπως λ.χ οι εκπαιδευτικές εκδρομές των φοιτητών.
Πλέον έχουμε περιοριστεί στις λειτουργίες ζωτικής σημασίας και μόνο, σημειώνει ο κ. Φίλης τονίζοντας πως πια " δεν είμαστε ένα ίδρυμα όπως όλα τα υπόλοιπα που αναπτύσσει  δραστηριότητα και πέραν της στενά εκπαιδευτικής."
Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Πολυτεχνείου με τη λήξη της κατάληψης ο κ. Πρύτανης σημείωσε πως πια ο χρόνος είναι πολύ συμπιεσμένος, και προκειμένου να μη χαθεί τίποτα για τους φοιτητές το Πολυτεχνείο θα λειτουργεί και κάποια σαββατοκύριακα, αλλά ακόμα και περιόδους εορτών.
Τέλος σε ότι αγορά το έγγραφο της υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου αναφορικά μες τη διερεύνηση του ενδεχομένου συνένωσης κάποιων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ ο κ. Φίλης τόνισε ότι περισσότερο είναι παραινετικού χαρακτήρα, ενώ δεν εμπεριέχει και συγκεκριμένα πράγματα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έβγαλε τα νύχια από άγριο πτηνό!
Τα νύχια ενός όρνιου αποκαλύφθηκε πως είχε... βγάλει ένας συνάνθρωπός μας στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Η είδηση έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στους ζωόφιλους της κοινωνίας της Κρήτης και όχι μόνο. Το όρνιο, που χωρίς νύχια, είναι αναγκασμένο να παραμείνει σε συνθήκες αιχμαλωσίας μέχρι το τέλος της ζωής του, έχει καταλήξει στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο κτηνίατρος που διαπίστωσε τη βάναυση κακοποίησή ενός προστατευόμενου είδους άγριας πανίδας είναι πραγματικά έξαλλος...
Η καταγγελία για το άτυχο ζωντανό έφτασε στην Οργάνωση Ζωφόρος-Περιβάλλον, Ζωοφιλία, Πολιτισμός. Η εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Μαρία Χουστουλάκη δεν μπορεί να δώσει λογική απάντηση στο γιατί ένας άνθρωπος νοιώθει την ανάγκη να αιχμαλωτίσει ένα όρνιο. Ένα είδος άγριας πανίδας, που κινδυνεύει. Που δεν προορίζεται για κατοικίδιο και που όταν αιχμαλωτίζεται μαραζώνει και πεθαίνει. Έχει, ωστόσο, πληροφορίες ότι το όρνιο με τα βγαλμένα νύχια δεν είναι η μόνη σκάρα που έχει πέσει ποτέ σε ανθρώπινα χέρια στην Κρήτη... Δυστυχώς.
Τα παρακλάδια
Πάντως, η υπόθεση με το συγκεκριμένο πτηνό έχει παρακλάδια. Σε αυτήν έχουν εμπλακεί μεταξύ άλλων το Δασαρχείο, ένα δημόσιο πρόσωπο (που εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής για την παράδοση του κακοποιημένου όρνιου) και φυσικά το παράρτημα Ηρακλείου του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, που έστειλε το πουλί στην Αίγινα. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι το όρνιο δεν είχε νύχια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει τροφή, άρα και δεν μπορεί να απελευθερωθεί ξανά στη φύση.
Με αφορμή το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου, η κ. Χουστουλάκη επαναδιατυπώνει το αυτονόητο. Αναφέρει ότι η προστασία των ζώων δεν μπορεί να είναι υπόθεση των εθελοντών. Των ανθρώπων που πολλές φορές δέχονται ακόμα και απειλές για τη ζωή τους. Επισημαίνει πως η προστασία των ζώων είναι δουλειά της Πολιτείας και πως τα όργανα αυτής έχουν την υποχρέωση να δρουν αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις κακοποίησης.
Απελευθέρωση άγριων πτηνών
Η ζωή, ευτυχώς, έχει δύο όψεις. Την ώρα που κάποιοι συνάνθρωποί μας νοιώθουν την ανάγκη να αιχμαλωτίζουν και να κακοποιούν άγρια πτηνά, κάποιοι άλλοι νιώθουν την ανάγκη να τα περιθάλπουν και να τα απελευθερώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μια τέτοια εκδήλωση απελευθέρωσης άγριων πτηνών θα πραγματοποιηθεί στο Γιούχτα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και είναι ανοιχτή για όλους. Εκ μέρους του Κέντρου, η κ. Γεωργία Στεφανάκη καλεί τον κόσμο να απολαύσει από κοντά τη συγκλονιστική εμπειρία της απελευθέρωσης αρπακτικών πτηνών (γεράκια, γύπες κ.ά.). Η απελευθέρωση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στην κορυφή του Γιούχτα στις Αρχάνες. Όσοι δε γνωρίζουν την περιοχή, καλούνται στην κεντρική πλατεία των Αρχανών στις 12:30 το μεσημέρι, για να μεταβούν οδικώς στο σημείο της απελευθέρωσης. Έχει προγραμματιστεί και η δωρεάν οδική μεταφορά των επισκεπτών που δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο από το Ηράκλειο στις Αρχάνες, με λεωφορείο που ευγενικά διέθεσε ο Δήμος Αστερουσίων.
Πίσω στη ζωή
Όπως σημειώνει η κ. Στεφανάκη, «όλα τα πτηνά που θα απελευθερωθούν περισυνελέγησαν τραυματισμένα ή δηλητηριασμένα από την ενδοχώρα της Κρήτης, δέχτηκαν πολύμηνη ιατροφαρμακευτική φροντίδα στο Κέντρο Περίθαλψης στην Αίγινα, ανάρρωσαν και θα εμπλουτίσουν με την επανένταξή τους την πανίδα της Κρήτης». Σύμφωνα με την ίδια: «Η περίθαλψη των τραυματισμένων άγριων πτηνών δεν είναι απλή φιλοζωία, για τους ανθρώπους που τη στελεχώνουν και την υπηρετούν εθελοντικά. Είναι βαθιά οικολογική πράξη με σημασία όχι μόνο περιβαλλοντική, αλλά κυρίως παιδευτική. Η στιγμή δε της απελευθέρωσής τους... συγκλονιστική.
Στην εκδήλωση απελευθέρωσης συμμετέχουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, το Δασαρχείο Ηρακλείου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ζωόφιλη Δράση και ο Δήμος Αστερουσίων.

Εφημερίδα Νέα Κρήτη
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,