Συλλήψεις και στα Χανιά για παιδική πορνογραφία
Στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, με την κωδική ονομασία «Angels», διενεργήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας,μεταξύ των οποίων και στα Χανιά, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.
Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί, για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια», ενώ για άλλα τέσσερα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδιες κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Γερμανός,πατέρας έξι παιδιών ο οποίος διαμένει στα Χανιά, καθώς επίσης και Αμερικανός που υπηρετεί στην Βάση.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν, μέσω λογισμικών προγραμμάτων σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού, εκατόν δεκαοχτώ (118) ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην αστυνομική έρευνα και ανάλυση, η οποία διήρκεσε δύο (2) μήνες, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, δέκα (10) χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (νήπια από μηνών) σε σεξουαλικές δραστηριότητες.
Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Είκοσι οχτώ (28) σκληροί δίσκοι Η/Υ
• Εννέα (9) φορητοί Η/Υ,
• Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB.

Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες, αν και απουσίαζαν από τις οικίες τους, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης αστυνομικής έρευνας για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας, γίνονται ειδικότερες έρευνες για να εξακριβωθεί εάν μέρος του υλικού που κατασχέθηκε έχει δημιουργηθεί – βιντεοσκοπηθεί στην Ελλάδα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματισθήκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στις 7 Νοεμβρίου η δίκη για έκταση των Αγ. Αποστόλων,κίνδυνος να χαθούν 48 στρέμματα
Απαραίτητη φαντάζει η κάποιας μορφής ήπια αξιοποίηση μικρού τμήματος έκτασης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη που φαίνεται αναπόφευκτη,  προκύπτει από την ενδεχόμενη ανάκληση των απαλλοτριώσεων που είχαν γίνει πριν απο πολλά χρόνια προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά.


Οι πρώην ιδιοκτήτες των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν, (περίπου 48 στρέμματα) διεκδικούν τώρα την επιστροφή τους επικαλούμενοι το ότι δεν υλοποιήθηκε ο σκοπός των απαλλοτριώσεων, δηλαδή η τουριστική αξιοποίησή τους.


Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 7 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ και για το θέμα αυτό βρίσκεται στην Αθήνα και ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης προκειμένου να έχει επαφές με τα στελέχη της ΕΤΑ, καθώς η υπόθεση της τύχης των Αγίων Αποστόλων θεωρείται από τα πλέον σημαντικά για τη ΔΣημοτική Αρχή.


Μιλώντας στο Flashnews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, κ. Δημήτρης Λάμπρου,είπε πως "η χρήση της περιοχής έχει  παραχωρηθεί εδώ και χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στις προθέσεις του υπουργού κ. Γερουλάνου είναι η παραχώρηση και κατά την κυριότητα στο δήμο Χανίων."
Τα  ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν όπως είπε ο κ. Λάμπρου "έχουν να κάνουν με την ενδεχόμενη ανάκληση των απαλλοτριώσεων, λόγω μη εκτέλεσης του σκοπού."
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, χαρακτήρισε "επιτακτική και άμεση την ανάγκη, να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, δηλαδή το ενδεχόμενο να επιστραφεί ένα μέρος της έκτασης στους πρώην ιδιώτες ιδιοκτήτες , λόγω μη αξιοποίησης. Θα πρέπει  να γίνουν κάποιες μελέτες για να δούμε πως χρησιμοποιούμε αυτή την έκταση."
"Διευκρινίζεται ότι η περιοχή των Αγίων Αποστόλων περιλαμβάνει κάποια τμήματα που ανήκαν στον ΕΟΤ, και για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλημα και κάποια άλλα, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί για τουριστικούς σκοπούς. Κάποιοι λοιπόν που είχαν ακίνητα και απαλλοτριώθηκαν, έχουν κάνει προσφυγές στα δικαστήρια και ζητούν την ανάκληση της απόφασης, καθώς δεν έχει εκπληρωθεί ο σκοπός, με άλλα λόγια δεν υπήρξε τουριστική αξιοποίηση. Άρα, αυτά πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστούν."
Ο κ. Λάμπρου σημείωσε ότι η αξιοποίηση μέρους της περιοχής είναι κυρίαρχο ζήτημα, και επεσήμανε ότι προσωπική του θέση είναι   "το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής να διατεθεί για χρήσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ στην υπόλοιπη έκταση, θα μπορούσε με βάση και τις προτάσεις του δήμου να υπάρξει κάποιας μορφής ήπια τουριστική αξιοποίηση."
Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Λάμπρου επεσήμανε ότι "μια έκταση 46 περίπου στρεμμάτων  της περιοχής των Αγίων Απόστολων θα χαθεί λόγω της ανάκλησης της απόφασης των απαλλοτριώσεων, δηλαδή θα επιστρέψει στους ιδιώτες."
Σημειώνεται πάντως, ότι προκειμένου η δημοτική αρχή, να προχωρήσει και να καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση,  σε ήπια μορφή, μικρής έκτασης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων αυτή θα πρέπει να του έχει παραχωρηθεί από το  αρμόδιο υπουργείο και τον Ε.Ο.Τ.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ακόμα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του δήμου,  με απόλυτη ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Επτά δημοψηφίσματα έχουμε κάνει και πάμε για το όγδοο;
Επτά δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί στη χώρα μας από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους. Τα επτά δημοψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική περίοδο 54 ετών, με τις έξι περιπτώσεις το ερώτημα να σχετίζεται με το πολίτευμα (βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία) και μια για την έγκριση συντάγματος. Τρία από τα επτά δημοψηφίσματα διενεργήθηκαν από διδακτορικά καθεστώτα.
Αναλυτικά:   
1920: Η κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 5 Δεκεμβρίου με ερώτημα την επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α'. Στο δημοψήφισμα δεν συμμετέχουν οι Φιλελεύθεροι. Η επάνοδος του εξόριστου βασιλιά εγκρίνεται με 99%. Το αποτέλεσμα ενοχλεί τις συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως τη Βρετανία που δεν επιθυμεί την επιστροφή του φιλογερμανού Κωνσταντίνου. Οι σύμμαχοι παύουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα προσφέροντας την υποστήριξή τους προς την Τουρκία. Η αλλαγή της στάσης των συμμάχων θεωρείται ένας από τους παράγοντες που συνέλαβαν καθοριστικά στη μικρασιατική καταστροφή.   
1924: Η Δ' Συντακτική Εθνοσυνέλευση προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 13 Απριλίου με ερώτημα την κατάργηση της μοναρχίας. Η διαδικασία οργανώνεται από την κυβέρνηση Παπαναστασίου. Υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας ψηφίζει το 69,95% των ψηφοφόρων και κατά το 30,05%. Την 1η Μαΐου της ίδιας χρονιάς ορκίζεται πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Παύλος Κουντουριώτης.   
1935: Προκηρύχθηκε από το διδακτορικό καθεστώς του Γεωργίου Κονδύλη κι έμεινε στην ιστορία ως "νόθο δημοψήφισμα". Το ερώτημα ήταν η κατάργηση της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα, υπέρ της βασιλευόμενης δημοκρατίας ψήφισε το 97,88% των ψηφοφόρων, ενώ το "όχι" απέσπασε μόλις το 2,12%.   
1946: Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Τσαλδάρη προκηρύσσει δημοψήφισμα για την 1η Σεπτεμβρίου. Οι επιλογές ήταν τρεις: υπέρ ή κατά της επανόδου του βασιλιά και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας. Υπέρ της επανόδου του βασιλιά Γεωργίου Β' ψήφισε το 69%, κατά το 20% και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας το 11%.   
1968: Η χούντα των συνταγματαρχών διενεργεί δημοψήφισμα στις 29 Σεπτεμβρίου για σχέδιο συντάγματος που είχε εκπονήσει η ίδια. Στο δημοψήφισμα - παρωδία το "ναι" αποσπά ποσοστό 92,21% και το "όχι" το 7,79%. Στη διαδικασία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι πολιτικοί κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί ή εκτοπιστεί μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967.   
1973: Το δεύτερο δημοψήφισμα - παρωδία της απριλιανής δικτατορίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου εκείνου του έτους. Τα ερωτήματα σχετίζονταν με την έγκριση μεταρρύθμισης του συντάγματος του 1968, την εκλογή προέδρου (Γεώργιος Παπαδόπουλος) και αντιπροέδρου (Οδυσσέας Αγγελής) της Δημοκρατίας για θητεία οκτώ ετών και την κατάργηση της μοναρχίας. Υπέρ ψήφισε το 78,43% και κατά το 21,57%.   
1974: Μετά την πτώση της δικτατορίας, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διενεργεί δημοψήφισμα με ερώτημα τη μορφή του πολιτεύματος. Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου. Το 69,2% των ψηφοφόρων ψηφίζει κατά της βασιλευόμενης δημοκρατίας, έναντι 30,82% που είναι υπέρ της επαναφοράς του θεσμού της βασιλείας. onalert.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ρήμαξαν έξι Ναούς στον Μυλοπόταμο μέσα σε μιαν νύχτα
Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι Ιερούς Ναούς διέρρηξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας σε πέντε χωριά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.
Οι ιερόσυλοι σπάζοντας πόρτες ή παράθυρα μπήκαν στους Ναούς και αφού άνοιξαν τα παγκάρια παίρνοντας τα λιγοστά χρήματα που υπήρχαν, δεν δίσταζαν να κλέβουν και τάματα.
Συνολική εκτιμάται πως έκλεψαν 1.175 ευρώ ενώ οι ζημιές που προξένησαν ανέρχονται στα 1.000 ευρώ.
Το ύψος της λείας δεν φαίνεται ιδιαίτερα υψηλό, όμως οι δεκάδες  διαρρήξεις και κλοπές απο Ιερούς Ναούς σε ολόκληρη την Κρήτη, έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα την Εκκλησία της Κρήτης, καθώς φαίνεται πως οι Ναοί αποτελούν εύκολους "στόχους" για τους μικροκλέφτες.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκλεψε ολόκληρη την ταμειακή μηχανή
Πολύ μεγαλύτερη ήταν η αξία της ταμειακής μηχανής, που έκλεψε ένας 55χρονος απο κατάστημα της Χερσονήσου, παρά το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με καταγγελία του 49χρονου καταστηματάρχη,  τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστος δράστης αφούπαραβίασε ξύλινο παράθυρο του καταστήματος, στην Άνω Χερσόνησο Δήμου Χερσονήσου, έκλεψε ολόκληρη την ταμειακή μηχανή η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) περίπου ευρώ σε κέρματα και ένα κουζινομάχαιρο (!!).

Από την διενεργούμενη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου προέκυψε ότι δράστης είναι  55χρονος Ηρακλειώτης στην αυλή του σπιτιού του βρέθηκε σπασμένη η ταμειακή μηχανή, στην προσπάθειά του να την ανοίξει.

Ο 55χρονος  αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διάρρηξη στην Μονή Καψά
Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν άγνωστοι διαρρήκτες οι οποίοι ψυχρά λεηλάτησαν την ιστορική Μονή Καψά νότια της Σητείας.
Το Σάββατο το πρωί ο Ηγούμενος της Μονής, διαπίστωσε ίχνη παραβίασης της εκκλησίας και διαπίστωσε οτι άγνωστοι διαρρήκτες παραβίασαν την πόρτα και αφού μπήκαν μέσα, «σήκωσαν» το παγκάρι!
Σύμφωνα με τον Ηγούμενο, η λεία των ληστών ήταν τα χάρτινα χαρτονομίσματα και όχι κέρματα που δεν τα "προτίμησαν" ενώ πήραν ακόμη και κάποια από τα χρυσαφικά, που έχουν κατά καιρούς προσφέρει οι πιστοί σαν τάματα.

radiolasithi.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Στον αέρα η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου" σχολιάζει ο διεθνής Τύπος

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα κυριότερα ειδησεογραφικά δίκτυα τονίζουν ότι από την έκβαση του δημοψηφίσματος που προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
"Στον αέρα η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου" σχολιάζει ο διεθνής Τύπος
Κίνηση μεγάλου ρίσκου χαρακτηρίζει ο ξένος Τύπος την απόφαση του Γ.Παπανδρέου να τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα κυριότερα ειδησεογραφικά δίκτυα τονίζουν ότι από την έκβαση του δημοψηφίσματος ενδέχεται να κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και παράλληλα σημειώνουν ότι η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού θέτει σε κίνδυνο το πολιτικό του μέλλον και ενδέχεται να υπονομεύσει τις διεθνείς προσπάθειες διάσωσης του ευρώ.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα μεταδίδει ότι το ρίσκο που παίρνει ο πρωθυπουργός είναι μεγάλο, καθώς πολλοί Έλληνες προτιμούν το χάος που θα φέρει η επιστροφή στη δραχμή, παρά τη μακροχρόνια λιτότητα. «Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το δημοψήφισμα μπορεί να εκτροχιάσει την ευρύτερη συμφωνία για την κρίση στην Ευρωζώνη» σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.
«Το δημοψήφισμα για το πακέτο βοήθειας θέτει εν αμφιβόλω αυτό που θεωρείτο ειλημμένη απόφαση» γράφουν οι New York Times, αναφερόμενοι στις αποφάσεις που ελήφθησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική κίνηση» του Γ.Παπανδρέου που ξάφνιασε την Ευρώπη, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο το πολιτικό του μέλλον.
Για κίνηση-σοκ μιλά το Reuters, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού μπορεί να προκαλέσει νέα κρίση στη ζώνη του ευρώ. Το πρακτορείο φιλοξενεί και δηλώσεις του Κύπριου νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη:
«Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί στην Ελλάδα εάν (οι πολίτες) το απορρίψουν (σ.σ. το νέο πακέτο βοήθειας). Θα είναι πολύ άσχημο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως την Ευρωζώνη, αλλά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για την Ελλάδα. Σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», η Ελλάδα αυτομάτως θα κηρύξει χρεοκοπία, δεν νομίζω πως θα παραμείνουν στο ευρώ» εκτιμά ο κ. Πισσαρίδης.
Λίγες ημέρες μετά το «ναι» των Ευρωπαίων στη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αιφνιδίως δημοψήφισμα, γράφει η Wall Street Journal. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέπληξε την Ευρώπη, ανακοινώνοντας ένα δημοψήφισμα σχετικά με το πρόσφατο πακέτο βοήθειας -κίνηση μεγάλου ρίσκου η οποία ενδέχεται να υπονομεύσει τις διεθνείς προσπάθειες για τη διάσωση του ευρώ.
Ριψοκίνδυνη κίνηση χαρακτηρίζουν την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού τόσο ο γερμανικός όσο και ο αυστριακός Τύπος.
«Πέραν των μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και της αντίστασης που προβάλει η αντιπολίτευση, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα» παρατηρεί η DieZeit στην ηλεκτρονική της έκδοση. «Ο Παπανδρέου ρισκάρει με την απόφαση του για δημοψήφισμα» επισημαίνει η αυστριακή WienerZeitung.Σε σχόλιο της με τίτλο «Η χρεοκοπία πλησιάζει» η οικονομική Handelsblatt διά του ανταποκριτή της Γκερντ Χέλερ παρατηρεί ότι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα κάπως σώθηκε μετά τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Έλληνας πρωθυπουργός τα ανατρέπει όλα και ανακοινώνει εντελώς ξαφνικά δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της συνόδου, στις οποίες μόλις πριν από πέντε μέρες είχε συμφωνήσει.

Η ανακοίνωση έπεσε σαν βόμβα, επισημαίνει ο Γερμανός δημοσιογράφος και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εξηγήσει ακόμη πώς θα διατυπωθεί το ερώτημα. Εάν το ερώτημα θα αφορά την έγκριση του κουρέματος του χρέους, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να ελπίζει ότι οι Έλληνες θα συμφωνήσουν. Και αυτό γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν ότι το «κούρεμα» θα συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα λιτότητας… Αν ο Παπανδρέου χάσει τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον νέων εκλογών και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα τις κερδίσει κανένα από τα μεγάλα κόμματα. Αυτό θα σήμαινε πολιτική παράλυση και ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας θα ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

in.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης

Τι είπε από τα Χανιά, ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος

Ενημερώθηκε: 01.11.2011 // 09:27

Μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης
Την άποψη ότι από την εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν νότια της Κρήτης η Ελλάδα, σε βάθος  25 ετών, θα μπορεί να έχει ένα εισόδημα 500 δισ. ευρώ, με το 5% των χρημάτων αυτών να μένουν στην περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασε, χθες βράδυ, μιλώντας σε εκδήλωση στα Χανιά, ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.

Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φώσκολος, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων η Κρήτη, για 25 χρόνια, θα πάρει 1,2 δισ. το χρόνο.

Ο κ. Φώσκολος στην ομιλία του παρέθεσε στοιχεία Νορβηγών επιστημόνων, σύμφωνα με τα οποία, τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημαντικές περιοχές είναι αυτή μεταξύ Τυμπακίου και Πλακιά, επίσης νότια της Κρήτης, όπως και μία ακόμα περιοχή νότια της νήσου Γαύδου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τραγική η κατάσταση με τον δάκο - Τεράστιο πλήγμα στην ελαιοπαραγωγή

Οι λάθος χειρισμοί αναφορικά με το πρόγραμμα της δακοκτονίας είχαν τεράστιες επιπτώσεις στην ελαιοπαραγωγή.
Τραγική η κατάσταση με τον δάκο - Τεράστιο πλήγμα στην ελαιοπαραγωγή
Πολύ σοβαρό είναι, φέτος, το πρόβλημα με την ελαιοπαραγωγή του νομού Ηρακλείου, λόγω αποτυχίας με το πρόγραμμα της δακοκτονίας!

Σύμφωνα με μαρτυρίες ελαιοπαραγωγών η δακοπροσβολή στο νομό είναι τεράστια, γεγονός που σημαίνει κάθετη πτώση του αγροτικού εισοδήματος, αφού οι επιπτώσεις σε ποιότητα αλλά και ποσότητα παραγόμενου ελαιόλαδου θα είναι σημαντικές.

Ωστόσο, σύ,φωνα με όσα αναφέρουν στην "ΠΑΤΡΙΔΑ" οι γεωπόνοι, οι επικεφαλής αγροτικών οργανώσεων που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του ελαιόλαδου και οι επαγγελματίες ελαιοπαραγωγοί, το είχαν προβλέψει

Ότι δηλασή οι συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκίνησε και εξελίχθηκε η διαδικασία της δακοκτονίας φέτος ήταν απαράδεκτες! Και πως να μην είναι όταν το προσωπικό ήταν μειωμένο, οι προσλήψεις έγιναν αργά, η γραφειοκρατία ήταν απερίγραπτη και οι πιστώσεις χαμηλές, ενώ τα φάρμακα δεν έφθαναν στην ώρα τους.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πανικός από τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στα χωριά της Κρήτης

Τελευταίο κρούσμα στο Μαραθίτη
 
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στα χωριά της Κρήτης και ειδικά του νομού Ηρακλείου αναφορικά με τις διαρρήξεις οι οποίες, όπως λένε οι κάτοικοι, έχουν εξαπλωθεί και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καταγγέλθηκαν περισσότερες από 30 κλοπές και διαρρήξεις και όπως εκτιμούν αστυνομικοί «θα πρέπει να είναι δεκάδες κι εκείνες που δεν έχουν καταγγελθεί από τα θύματα των δραστών».

Η πιο ενδεικτική περίπτωση με την οποία ασχολήθηκαν τα τελευταία 24ωρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι η διάρρηξη που έγινε σε αγροικία περιοχή του Μαραθίτη. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες δεν βρήκαν κάτι για να πάρουν μαζί τους, δεν έκλεψαν κάποια αγροτικά εργαλεία που υπήρχαν στο χώρο και για να εκδηλώσουν την οργή
τους άνοιξαν τις κάνουλες των βαρελιών και έχυσαν 600 κιλά λάδι και περισσότερους από δύο τόνους κρασί.

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τη μεγαλύτερη ζημιά την έχουν υποστεί καταστήματα που βρίσκονται όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στα περίχωρα.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται μόνο για μία ή δύο σπείρες αλλά για πολλά άτομα, ακόμη και μεμονωμένα που προσπαθούν να βρουν χρήματα είτε για να εξασφαλίσουν χρήματα εάν πρόκειται για τοξικομανείς, είτε για να βρουν χρήματα ή τρόφιμα.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Γνωστός δημοσιογράφος συνελήφθη για ακάλυπτες επιταγές
Χωρίς να προβάλλει καμία απολύτως αντίσταση και σχεδόν προετοιμασμένος για αυτό που θα επακολουθούσε, γνωστός δημοσιογράφος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, σόου και δελτία ειδήσεων, ως καλεσμένος, αλλά και ατάκες που «έγραψαν» στο παρελθόν, ο «αγαπημένος» πολλών τηλεοπτικών προγραμμάτων εντοπίστηκε στην Ομόνοια και λίγη ώρα αργότερα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εδώ και καιρό εις βάρος του. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ακάλυπτες επιταγές και παλιές καταδικαστικές αποφάσεις.

Η αστυνομία τον αναζητούσε εδώ και μέρες έπειτα από εντολή του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών για δεκάδες αδικήματα οικονομικής φύσεως. Οπώς δήλωσε, γνώριζε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και ήταν ενήμερος για ό,τι τον αφορά. 

Μάλιστα, πέρασε όλη την νύχτα στο τμήμα και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τεράστια απάτη αγροτών με επιστροφή ΦΠΑ και επιδοτήσεις!
Μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου που σχετίζεται με την επιστροφή  ΦΠΑ σε αγρότες ανακάλυψε ο ΣΔΟΕ.

«Πρωταγωνιστές» της κομπίνας ήταν κυρίως αγρότες της Πελοποννήσου, που εισέπρατταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια, για παραγόμενα προϊόντα, που οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να έχουν παράγει ποτέ, αφού κατείχαν λίγα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης!

Την απάτη αποκάλυψε προ ημερών ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, κ. Κολεντζάκης, ο οποίος μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονταν στα τιμολόγια των αγροτών ήταν ανακριβή.

Σύμφωνα με τον κ. Κολεντζάκη, μόνο στη Μεσσηνία 14 αγρότες κατέθεσαν εικονικά τιμολόγια για επιστροφή ΦΠΑ μέσω συνεταιρισμού, με το ποσό επιστροφής να φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και τέτοια τιμολόγια έχουν εντοπιστεί και στην Κορινθία και στη Λακωνία.

Ενδεικτικό παράδειγμα αγρότης από την Ηλεία, ο οποίος με αγρό μισού στρέμματος, εμφάνιζε με πλαστά δικαιολογητικά να έχει παράξει 8 τόνους σκόρδα για την σχετική επιδότηση.

Στον Αστακό τα εικονικά τιμολόγια για επιστροφή ΦΠΑ αγγίζουν τα 2,4 εκατ. ευρώ!
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απίστευτο: Κλήθηκε να πληρώσει 226 ευρώ για μια μεταφορά!
Εισπρακτικό όργιο από τον ΟΤΕ σε βάρος των πολιτών που ακόμη παραμένουν συνδρομητές του και αντέχουν να έρχονται αντιμετωποι με συμπεριφορές προκλητικές εν μέσω τόσο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας
Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί η άγρια εισπρακτική πολιτική του ΟΤΕ προς τους συνδρομητές του.
Άκουσον- άκουσον για μια απλή μεταφορά τηλεφώνου και σύνδεσης ίντερνετ, συνδρομητής κλήθηκε να πληρώσει 226 ευρώ!
Με βάση την ενημέρωση που είχε από υπαλλήλους του καταστήματος, στο οποίο απευθύνθηκε – και οι οποίοι του έδωσαν δίκιο, αλλά που να το βρει – του είπαν ότι το τελικό ποσό προκύπτει ορθώς!
Το θέμα όμως είναι και ηθικής φύσεως...
Ο λογαριασμός
Όπως φαίνεται από το λογαριασμό του συνδρομητή, ο οποίος καταγγέλλει το περιστατικό, πληρώνει ούτε λίγο, ούτε πολύ 42 ευρώ ΦΠΑ, ενώ κλήθηκε να προπληρώσει τέλη και λογαριασμό σε περίπτωση που …διακόψει στο μέλλον τη σύνδεση!
Κάτι, που είναι πιθανό να πράξει με τέτοια συμπεριφορά και αντιμετώπιση.
Το καλύτερο βέβαια από όλα είναι ότι η εταιρεία, του χρέωσε τέτοιο μεγάλο ποσό γιατί το συμβόλαιο του πλέον είναι αορίστου χρόνου. Ποιος είπε όμως ότι κάθε πολίτης έχει να πληρώνει κερατιάτικα;
Σημειώνεται ότι τόσο για το κόστος της μεταφοράς όσο και για την ανανέωση, δε τον είχε ενημερώσει ο υπάλληλος, ώστε να γνωρίζει ο πελάτης, τι τον συμφέρει να πράξει τελικά.
Για το τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι ένας εκ των υπαλλήλων του ΟΤΕ, του είπε εκ των υστέρων, ότι θα ήταν προτιμότερο να κάνει διακοπή και νέα σύνδεση, παρά μια απλή μεταφορά, αφού το κόστος θα ήταν το μισό! Αλλά όλα αυτά μετά την …εορτή.
Έτσι και ο ΟΤΕ αποδεικνύει ότι και αυτός (πως θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά με τον εν λόγω οργανισμό) φροντίζει για την περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των πολιτών. Και μετά διερωτάται γιατί στο τέλος δε θα έχει συνδρομές, παρά μόνο αυτές των υπαλλήλων του…
cretelpus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πουλούσε τα κλεμμένα στους περαστικούς
Αφού άρπαξε ξυριστικές μηχανές, ξυραφάκια, αποσμητικά, οινοπνευματώδη ποτά ακόμα και αλλαντικά, μετά άρχισε να τα πουλάει σε περαστικούς.
Απίστευτο το θράσος 30χρονου, που συνελήφθη χθες το πρωί στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, και ο οποίος , νωρίτερα σύμφωνα με καταγγελία υπεύθυνης  σούπερ μάρκετ είχε διαρρήξει το κατάστημα αρπάζοντας τα παραπάνω αντικείμενα, καθώς και  το χρηματικό ποσό των 118 Ευρώ σε κέρματα από την ταμειακή μηχανή.
Ο 30χρονος όμως πριν προλάβει να πουλήσει την πραμάτεια του, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς την ώρα μάλιστα που προσέγγιζε περαστικούς προσπαθώντας να τους πουλήσει το εμπόρευμα του, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.
Η υπεύθυνη του καταστήματος αναγνώρισε τα ανωτέρω αντικείμενα ως μέρος των κλαπέντων, τα οποία και της αποδόθηκαν, ενώ ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κρητικός, πατέρας έξι παιδιών, στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!
Σε ολόκληρη την Ελλάδα άπλωνε τα δίχτυα του κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, που εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο ερευνών και επιχειρήσεων με την κωδική ονομασία "Angels" που διενεργήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, - μεταξύ των οποίων και τα Χανιά - συνελήφθησαν έξι άτομα (δύο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί) με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος 4 ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Μεταξύ αυτών και ένας κρητικός πατέρας έξι παιδιών!

Δέκα σπίτια έκαναν ... φύλλο και φτερό οι αρχές και κατέσχεσαν μεγάλο όγκο σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των συγκεκριμένων ατόμων "σαρώνοντας" ηλεκτρονικά ίχνη διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Εντόπισαν 118 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην αστυνομική έρευνα και ανάλυση, η οποία διήρκεσε δύο μήνες, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, δέκα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (νήπια από μηνών) σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 28 σκληροί δίσκοι Η/Υ

· 9 φορητοί Η/Υ,

· Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB .

Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες, αν και απουσίαζαν από τις οικίες τους, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης αστυνομικής έρευνας για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας, γίνονται ειδικότερες έρευνες για να εξακριβωθεί εάν μέρος του υλικού που κατασχέθηκε έχει δημιουργηθεί – βιντεοσκοπηθεί στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματισθήκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,