Συνελήφθη για κλοπή ρεύματος αξίας 150.000 ευρώ !!!
Συνελήφθη, χθες το πρωί  στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 52χρονος ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία αρμόδιου υπαλλήλου γραφείου ελέγχου ρευματοκλοπών της ΔΕΗ, την 01-11-2011 κατά τις εργασίες αποκατάστασης βλάβης στις εγκαταστάσεις επιχείρησης στην Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε επενέργεια στο σύστημα κατανομής φάσεων τροφοδοσίας, η οποία επέφερε κλοπή ρεύματος από 01-07-2008 έως 02-11-2011.
Κατά την ενέργεια σφράγισης παροχής ρεύματος, την 02-11-2011 από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΗ, βεβαιώθηκε ανωτέρω κλοπή και Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συνέλαβαν τον 52χρονο ο οποίος είναι εκπρόσωπος της ανωτέρω βιοτεχνίας.
Σύμφωνα με προκαταρκτική εκκαθάριση αρμόδιας υπηρεσίας ΔΕΗ, η περιουσιακή ζημία και το αντίστοιχο όφελος, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο, στο ποσό των 150.000 ευρώ.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παλάτι στην Ελούντα για τον πρίγκιπα του Παναθηναϊκού
«Παλάτι» στην... Ελούντα αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ απέκτησε, προ μερικών εβδομάδων, ο πρίγκηπας Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο οποίος εμφανίζεται ως υποψήφιος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναικός.
Αυτό ανέφερε μιλώντας προς το «Βήμα» ο εκπρόσωπός του, κ. Βλάσης Τσάκας, σχετικά με τις άγνωστες «επενδυτικές» κινήσεις του 27χρονου Σαουδάραβα στη χώρα μας.
Συμφωνα με την ίδια πηγή ο πρίγκηπας διέμεινε επτά ημέρες τον Αύγουστο με μέλη της οικογένειάς του στο ξενοδοχείο Ελούντα Beach στον Αγιο Νικόλαο, ενώ φέρεται να πραγματοποίησε και μια... Athens by night περιδιάβαση στην πρωτεύουσα.
Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του Σαουδάραβα επιχειρηματία εμφανίζεται να αναζητούν κατοικία έκτασης τουλάχιστον 1.000 τετραγωνικών μέτρων που να καλύπτει τις «προδιαγραφές» και τις ανάγκες του πρίγκηπα, εν όψει της πολυσυζητημένης άφιξης και της παραμονής του στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκα ο πρίγκηπας Σουλτάν Αλ Σαούντ είχε έλθει με την σύζυγό του, την αδελφή του και τα τρία παιδιά του - δύο αγόρια 2 και 5 ετών και ένα κοριτσάκι 7 ετών - στην Κρήτη το περασμένο καλοκαίρι και διέμεινε στο ξενοδοχείο Ελούντα Beach.
Ο 27χρονος σαουδάραβας άρχισε από τότε να αναζητά ακίνητα, καταρχάς στην παραθαλλάσια περιοχή του Λασιθίου και προχώρησε τελικά στην αγορά πολυτελούς κατοικίας συνολικής έκτασης 680 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι υπό κατασκευή.
Η αξία της ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τα οποία αποπληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος, λέει ο κ. Τσάκας.
Ο εκπρόσωπος του σαουδάραβα πρίγκηπα μιλά «για μία υπέροχη βίλα δίπλα στο κύμα που... ενθουσίασε τον πρίγκηπα Αλ Σαούντ, στον οποίο αρέσει ιδιαίτερα η θάλασσα».

Το «Βήμα» επικοινώνησε με εκπροσώπους μεσιτικών γραφείων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που δήλωσαν, πάντως, αγνοια για την συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Επιπλέον "κανένα σχόλιο" ήταν η απάντηση εκπροσώπου του ξενοδοχείου για την αναφερόμενη διαμονή εκεί της πριγκηπικής οικογένειας από την Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Σουλτάν αλ Σαούντ είχε έλθει και πέρσι στην χώρα μας, όπου φέρεται να ενθουσιάστηκε από περιοχές στην Κρήτη που επισκέφθηκε αλλά και από τον τρόπο διασκέδασης των Ελλήνων.
Την ίδια ώρα ο κ. Τσάκας αναφέρει ότι «συνεχίζεται η έρευνα σε περιοχές της Γλυφάδας ή της Βούλας, ακόμη και προς την περιοχή Βαρκιζας - Σουνίου, για την αναζήτηση της νέας κατοικίας του 27χρονου Σαουδάραβα, ενώ ήδη υπάρχει μελέτη για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν ενόψει της άφιξής του στην Αθήνα».

Το Βήμα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πέντε αδέλφια "καθάρισαν" την τιμή της.....αδελφής τους
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν αργά το απόγευμα απο τα Χανιά, επιτέθηκαν και χτύπησαν στο κεφάλι 17χρονο ομοεθνή τους καθώς διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την αδερφή τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία των Λιονταριών , όπου και έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ανήλικο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο ενώ είναι άγνωστο  αν το θύμα θα προχωρήσει σε μυνήσεις.
Οι πέντε πρωταγωνιστές του καυγά, προσήχθησαν στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
(crete2day.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οικονομική Αστυνομία και στο Ηράκλειο

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες - Αντίστοιχα τμήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας

Ξεχωριστό τμήμα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα έχει πλέον το Ηράκλειο.
Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να στελεχώσουν, ανά νομό και Αστυνομική Διεύθυνση, τα παραρτήματα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κάθε Αστυνομική Διεύθυνση θα στελεχώνεται από τέσσερις αστυνομικούς, από τους οποίους οι δύο προορίζονται να στελεχώσουν το γραφείο της τοπικής Οικονομικής Αστυνομίας και οι άλλοι δύο θα αναλάβουν τον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Για το θέμα εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Λεωφορείο συγκρούστηκε με...αεροπλάνο!

Στο χώρο του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης" χτυπήθηκε αεροσκάφος κρητικής εταιρείας
Απίστευτο κι όμως...αληθινό! Λεωφορείο από αυτά που μεταφέρουν επιβάτες μέσα στο χώρο του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης", συγκρούστηκε χθες με … αεροσκάφος που ήταν σταθμευμένο στην πίστα του ΚΑΗΚ!
Το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα όταν το λεωφορείο μετακινήθηκε, άγνωστο πως, από τη θέση του και διανύοντας μια μικρή απόσταση λίγων μέτρων έπεσε στο φτερό του αεροπλάνου.
Είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάστηκε κάποια βλάβη στα φρένα του οχήματος, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί το βαρύ όχημα και να πέσει επάνω στο φτερό του αεροσκάφους!
Το αεροπλάνο που ήταν ακινητοποιημένο και δεν υπήρχαν σε αυτό - ευτυχώς- επιβάτες και πλήρωμα μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, προκειμένου να ελεγχθεί από επιτροπή διερεύ νησης ατυχημάτων.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βρέθηκε ο "εγκέφαλος" της κινηματογραφικής ληστείας στο Ηράκλειο!

.


Ένα μήνα μετά την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος του θωρακισμένου οχήματος της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας G 4S στην Ούλαφ Πάλμε με λεία 1.060.000 ευρώ και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου φαίνεται πως έχουν ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες τους έχει οδηγήσει στην ταυτότητα του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της υπόθεσης και τουλάχιστον δύο ακόμη συνεργών του.

Στη διάθεση των Διωκτικών Αρχών βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι παγιδευμένες -μέσω του «κοριού» της ΕΛΑΣ- συνομιλίες των ατόμων που για τις Αρχές θωρούνται ως οι δράστες της μεγαλύτερης ληστείας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες cd με τις τηλεφωνικές συνομιλίες των φερόμενων ως δραστών, τις οποίες ακούν και αναλύουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Παράλληλα, στη διάθεση της Αστυνομίας είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται το γενετικό υλικό των ληστών, καθώς στο ένα από τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα από την οδό Ερυθραίας στις Μεσαμπελιές τα οποία χρησιμοποίησαν οι ληστές και επιβιβάστηκαν και οι τρεις κατά τη διαφυγή τους, βρέθηκαν κάποια αντικείμενα τα οποία οι δράστες επάνω στη βιασύνη τους να εγκαταλείψουν τα οχήματα, δεν πρόλαβαν να τα
πάρουν μαζί τους.
Συγκεκριμένα στο δίχρωμο όχημα μάρκας Νissan βρέθηκαν μια ζακέτα, ένα ζευγάρι γάντια και πλαστικά μπουκάλια του νερού που περιείχαν πετρέλαιο και οινόπνευμα. Το συγκεκριμένο όχημα εκλάπη στις 30 προς 31 Αυγούστου από το πάρκινγκ της εταιρείας όπου εργάζεται ο ιδιοκτήτης του κι ενώ ο ίδιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

ΠΑΤΡΙΣ
................................................................

Καταγγελία της Ένωσης Γιατρών σε βάρος του Διοικητή του Νοσοκομείου



Για αυθαίρετη επιβολή πρότυπου εφημέρευσης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταγγέλλουν τον Διοικητή του Ιδρύματος οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ τονίζει πως οι αυθαίρετες παρεμβάσεις διοικητών στο πρόγραμμα εφημεριών χωρίς να υπάρχει πρώτα η υπογραφή των Διευθυντών των κλινικών και η γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου, «λειτουργούν σε βάρος της ασφάλειας των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού, βάζοντάς τους στον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με απώλεια ζωής ασθενούς αλλά και με τον νόμο». Εφημερίες από το σπίτι και περικοπές ειδικευόμενων περιλαμβάνονται στο πρότυπο εφημέρευσης στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων. Η Ένωση γιατρών ζητά τη γραπτή γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου, της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Διοικητικού Συμβουλίου, για την ασφάλεια του προγράμματος εφημέρευσης που, όπως λέει, επιβάλλει ο Διοικητής.
Αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κοινοποίησε στους Διευθυντές κλινικών και στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, πρότυπο εφημέρευσης το οποίο υπογράφει μόνος του και επιβάλλει την εφαρμογή του. Επιχειρεί εναγωνίως να σταθεί αντάξιος του κατοχικού ''υπουργού υγείας'', ο οποίος έχει αναγάγει σε βασικό δόγμα το ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν''. Το πρότυπο εφημέρευσης δεν συνυπογράφεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο ή τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και δεν έχει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εισάγει την εφημερία τομέα χωρίς να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση. Βάζει πλαφόν στην εφημεριακή κάλυψη του τμήματος επειγόντων περιστατικών, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα από ειδικό γιατρό. Περικόπτει έναν ειδικευόμενο της Παθολογικής κλινικής από τα Σαββατοκύριακα ενώ συγχρόνως επιβάλλει στην Παθολογική κλινική και την κάλυψη όλου του Παθολογικού Τομέα. Καταργεί αυθαίρετα τις αναγκαίες για την ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου επιπρόσθετες εφημερίες. Καταργεί τον 2ο εφημερεύοντα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δεν μας λέει ποιος θα διακομίζει τα επείγοντα περιστατικά και ποιος θα καλύπτει τον απόντα γιατρό κατά τις ώρες της διακομιδής. Οι γαστρεντερολόγοι και οι νευρολόγοι είναι δύο και τους επιβάλλει κάλυψη 24 ημερών. Επιβάλλει εφημερία από το σπίτι στον Νεφρολόγο τις Κυριακές, πού ως γνωστό διεθνώς είναι η πιό επικίνδυνη ημέρα μαζί με την Δευτέρα, για τους νεφροπαθείς σε 3σεβδομαδιαίο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης.

Θεωρεί ότι ο ειδικευόμενος και ο αγροτικός γιατρός μπορεί να αντικαθιστά τον ειδικό στην εφημερία, εισάγοντας πρακτικές επικίνδυνες για τον ασθενή.
Καταργεί ουσιαστικά την εφημερία των Μικροβιολόγων, εφόσον τους τοποθετεί σε εφημερία από το σπίτι.
Για την Χειρουργική Κλινική καταργεί τον 2ο εφημερεύοντα και μάλλον θα σκοπεύει να βοηθά ο ίδιος στα χειρουργεία που χρειάζονται 2ο χέρι.
Οι οφθαλμίατροι δε, καλούνται να γνωρίζουν από την αρχή του μήνα, αν έχουν ασθενείς τα ΣΚ για να βάζουν ανάλογες εφημερίες.
Οι εφημερίες υπογράφονται πρώτα, βάση νόμου, από τους Διευθυντές των κλινικών για να διασφαλίζεται η υγεία των ασθενών κατά τις ώρες εφημέρευσης. Το Επιστημονικό Συμβούλιο και η Ιατρική Υπηρεσία γνωμοδοτούν για την ασφάλεια των προγραμμάτων.

Οι διοικητές, παρεμβαίνοντας αυθαίρετα στο πρόγραμμα, λειτουργούν εις βάρος της ασφάλειας των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού, βάζοντας τους στον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με απώλεια ζωής ασθενούς αλλά και με τον νόμο.
Η Ένωση γιατρών του Νοσοκομείου απαιτεί την έγγραφη τοποθέτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Διοικητικού Συμβουλίου, για την ασφάλεια του προγράμματος εφημέρευσης που επιβάλλει αυθαίρετα ο διοικητής, με σκοπό να την κοινοποιήσει στο λαό του Ρεθύμνου και τον Εισαγγελέα.
Οι άρρωστοι και οι γιατροί έχουν υποστεί πολλά τον τελευταίο χρόνο από την κυβέρνηση και τους βασιλικότερους των βασιλέων διοικητές Νοσοκομείων.
Αυτή την ώρα που καταρρέουν γίνονται ακραία επικίνδυνοι, επιχειρώντας να συμπαρασύρουν στην ελεύθερη πτώση τους ότι απέμεινε όρθιο στα δημόσια Νοσοκομεία, αδιαφορώντας για το ανυπολόγιστο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις πολιτικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες των πράξεών τους.

Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους που κατέλαβαν το υπουργείο υγείας, αφού χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν από τα ΜΑΤ, κατά τη διαμαρτυρία για το προσχέδιο ειδικοτήτων. Ο υπουργός μας επέλεξε και πάλι την πίσω πόρτα. Καλό θα ήταν να μην επιστρέψει ξανά. Αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε επικίνδυνη για την υγεία και την προοπτική του λαού.
Κατάληψη τώρα σε όλα τα Νοσοκομεία, για να προασπίσουμε ότι απέμεινε όρθιο από τη δημόσια υγεία».

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Καταστροφή ο περονόσπορος για τους αμπελουργούς της ΚρήτηςΜειωμένη παραγωγή κατά 60% και αυξημένες τιμές ακόμη και κατά 80%, συνθέτουν την αγορά σταφυλιού φέτος σε περιοχές όπως η Κρήτη, όπου το πέρασμα του περονόσπορου ήταν καταστροφικό για τους αμπελοκαλλιεργητές.

Σε γενικές γραμμές, η φετινή ελληνική εσοδεία απέφερε υψηλής ποιότητας σταφύλια, δίνοντας ταυτόχρονα και υψηλές τιμές σε κάποιες περιοχές λόγω ειδικών συνθηκών, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου. Κλιματολογικά, όπως αναφέρει, υπήρξε μία υπέροχη χρονιά, πλην όμως η βροχερή άνοιξη είχε και μια συνέπεια που αιφνιδίασε τους αμπελουργούς σε πολλές περιοχές της χώρας. Την εκτεταμένη προσβολή από περονόσπορο.
Ο περονόσπορος, συνηθισμένη ασθένεια της αμπέλου στη λοιπή Ευρώπη, σπάνια εμφανίζεται στις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και δη σε νομούς όπως η Αττική (ξηροθερμικό κλίμα), η Βοιωτία και πόσο μάλλον η Κρήτη.
Στις εν λόγω περιοχές υπήρξε μείωση της παραγωγής έως 30%, με αποτέλεσμα, η τιμή των λοιπών σταφυλιών και περιοχών να ανέβει κατακόρυφα. Ιδίως των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για τα καθημερινά ελληνικά κρασιά (τα λευκά), τα οποία δύσκολα θα μπορέσουν να κρατηθούν στο ράφι στις περσινές τιμές τους, όπως εκτιμά ο Σύνδεσμος.
Η αύξηση στις τιμές του σταφυλιού σε Αχαΐα, Κρήτη, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής άλλων περιοχών έφτασε το 80%.
Πιο συγκεκριμένα, ο περονόσπορος επέφερε μείωση της παραγωγής κατά περίπου 60%. Αναλυτικότερα, από τους 18.000 τόνους σουλτανίνα πέρσι, η φετινή παραγωγή ήταν 9.000 και από 1.100 τόνους βηλάνα πέρσι, η παραγωγή μειώθηκε στους 300 τη φετινή χρονιά. Οι τιμές των σταφυλιών ήταν υψηλότερες σε σχέση με το 2010, έως πολύ υψηλότερες για τις διαδεδομένες ποικιλίες (σουλτανίνα και βηλάνα).

goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ΟΧΙ Βενιζέλου στο δημοψήφισμα για το ευρώ

«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Κάννες.
Η χώρα πρέπει να νιώσει ασφαλής και σταθερή κι αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση για να είναι πράγματι ασφαλής και σταθερή. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αυτό προέκυψε καθαρά χθες το βράδυ από τη συζήτηση στις Κάννες.
Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης.
Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν από το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ.. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόταγμα.
Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες, γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς, οφείλω να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια:
Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό.
Προς την κατεύθυνση αυτή δεν αρκούν όμως οι κινήσεις της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όλα όσα γίνονται και λέγονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφορούν εξίσου και την αντιπολίτευση, ιδίως την αξιωματική, που είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ, όταν είναι αρνητική, θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη. 
Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου». 
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τράπεζες στο Ηράκλειο δεν έχουν λεφτά να δίνουν στους πελάτες!
Σύμφωνα με στέλεχος υποκαταστήματος τράπεζας στο Ηράκλειο, οι τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης, παρά τα όσα ακούγονται. Αυτό όμως που συμβαίνει, -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Creteplus - είναι ότι κάποιες τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας!
Ηρακλειώτης έσπευσε σε υποκατάστημα τράπεζας για να σηκώσει 9.000 ευρώ, θέλοντας να κλείσει το λογαριασμό του. Η υπάλληλος του εν λόγω καταστήματος, του απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ευγένεια, ότι το ταμείο είναι μείον και ότι αδυνατεί να του δώσει τα χρήματά του!
Το σοκ για τον Ηρακλειώτη ήταν μεγάλο, με τον ίδιο να τα έχει χαμένα...
Αυτό πάντως που συνιστούν όλοι είναι ψυχραιμία. Τα χρήματα των πολιτών είναι διασφαλισμένα και δεν υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουν. Την ίδια ώρα βεβαία οι καταθέτες εμφανίζονται - όχι μόνο δύσπιστοι -αλλά σε πανικό, με αποτέλεσμα οι αναλήψεις χρημάτων να έχουν την τιμητική τους!
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έπεσαν το απόγευμα οι περιβόητες υπογραφές
Έπεσαν το απόγευμα οι περιβόητες υπογραφές στο M.O.U, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Σουλτάν Αλ Σαούντ για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ανοίγει πλέον ο δρόμος για να προχωρήσουν οι εξελίξεις και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ποσοστού της οικογένειας Βαρδινογιάννης στον Πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία.
Η υπογραφή της συμφωνίας μάλιστα επιβεβαιώνεται και από τις δυο πλευρές και πλέον θα ακολουθήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου το αργότερο.
Εν συνεχεία θα πρέπει να κατατεθούν τα 15 εκ. ευρώ και οι μετοχές να περάσουν στα χέρια του Πρίγκιπα και ως γνωστόν από χθες θα διεξαχθούν δύο Γενικές Συνελεύσεις ώστε να μπορέσει να πάει ως μεγαλομέτοχος ο Σουλτάν Αλ Σαούντ.
2810
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ζητούν συμβόλαια με πληρωμή και σε δραχμές- Επιστροφή στη δραχμή προβλέπουν tour operator
Και σε δραχμές ζητούν να προβλέπεται να πληρωθούν τα συμβόλαια τους οι tour operator  από τους ξενοδόχους των Χανίων σύμφωνα με ένα επιπλέον έγγραφο- ειδοποίηση που στέλνουν  σε όσους επιχειρηματίες συνεργάζονται.
Σύμφωνα με τα όσα αποκλειστικά αποκαλύπτει το Flashnews.gr τέτοιες ειδοποιήσεις που μάλιστα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν έλθει σε όλους τους ξενοδόχους των Χανίων, από tour operator  και συγκεκριμένα την TUI που ανήκει σε Ευρωπαικές τράπεζες,  που τους καλεί  να προσθέσουν στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει  και την αντίστοιχη αξία σε δραχμές.
Σύμφωνα επίσης με το συγκεκριμένο αποκλειστικό έγγραφο που παρουσιάζει το Flashnews.gr  η συγκεκριμένη εταιρεία στην διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων με τους ξενοδόχους για την τουριστική περίοδο του 2012, θέλει να είναι κατοχυρωμένη για παν ενδεχόμενο, ακόμη και για έξοδο της χώρας απο το ευρώ !!!

Σύμφωνα επίσης, με τις ίδιες πληροφορίες που μετέφερε στο Flashnews.gr το μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Νίκος Κόρακας, η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκωβρίου, καθώς τέτοιου είδους ειδοποιήσεις έχουν λάβει και ξενοδόχοι εκτός από τα Χανιά, στη Σάμο και τη Ρόδο
Εν τω μεταξύ ανάλογες εκκλήσεις- οδηγίες  όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς, έχει απευθύνει η TUI και σε ξενοδόχους του Ηρακλείου, που όμως κατόπιν οδηγιών του Δ.Σ του συλλόγου δεν έχουν ανταποκριθεί στην παραπάνω επιθυμία της πολυεθνικής εταιρείας, τουρισμού.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά πάντως είναι τα όσα δηλώνει στο Flashnews.gr ο εκπρόσωπος της TUI στην Κρήτη κ. Μανόλης Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης σημειώνει ότι η εταιρεία που ανήκει σε ευρωπαϊκές τράπεζες, προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσει τα συμφέροντα της, σημειώνοντας πως "είναι λογικό για μια τέτοια πολυεθνική εταιρεία να προσθέσει αυτή την προσθήκη, καθώς τα όσα συμβαίνουν στη χώρα είναι πρωτοφανή, αφού εμείς οι ίδιοι έχουμε προκαλέσει την τύχη μας."
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό πάντως είναι το ότι η θέση της εταιρείας είναι πολύ συγκεκριμένη σε αυτή την προσθήκη καθώς όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης όσοι ξενοδόχοι δεν την αποδέχονται και δεν υπογράφουν τότε βγαίνουν εκτός παιχνιδιού καθώς η TUI λύνει τη συνεργασία μαζί τους.

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,