Τριήμερο στο κρατητήριo για 300 ευρώ!
Τριήμερο στα κρατητήρια θα κάνει μία κοπέλα από το Ηράκλειο για ανεκτέλεστη απόφαση ύψους 300 ευρώ. Η απόφαση αφορά σε παράβαση του ΚΟΚ, ωστόσο η ίδια φαίνεται να μην γνώριζε την ύπαρξη της με αποτέλεσμα την Παρασκευή να αιφνιδιαστεί με την σύλληψη της.
Ζήτησε να καταβάλει άμεσα το ποσό της απόφασης και να αφεθεί ελεύθερη, όμως στάθηκε άτυχη καθώς η σύλληψη της έγινε ανήμερα της εθνικής επετείου οπότε και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι κλειστές. Και επειδή ακολουθεί Σαββατοκύριακο, η κοπέλα αναγκαστικά θα παραμείνει στα κρατητήρια μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.
Ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν, συλλήψεων δηλαδή πολιτών για μικρά ποσά σε μέρες αργίας, είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση δικηγόρων του Ηρακλείου, θεωρώντας απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να οδηγούνται στα κρατητήρια άνθρωποι για τέτοιου είδους παραβάσεις χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη άμεσης καταβολής των χρημάτων.
«Εδώ η Ελλάδα χάνεται και οι αστυνομικοί βρήκαν να συλλάβουν την κοπέλα για 300 ευρώ, γνωρίζοντας ότι θα περάσει το τριήμερο στα κρατητήρια» σχολίαζαν με ειρωνεία δικηγόροι του Ηρακλείου.

"Πατρίς"
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Βράζει" ο αγροτικός κόσμος για πιθανή αλλαγή στην φορολόγηση
Θορυβημένοι είναι οι αγρότες από τις φήμες για εξαίρεσή τους από το ειδικό καθεστώς φορολόγησης, με την υποχρέωση να διατηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων όπως επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Τρόικα πιέζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να λάβει νέα μέτρα, με στόχο την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την πιο αυστηρή φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εντάξει μια ρύθμιση για τους αγρότες, στο υπό εκπόνηση φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία θα υποχρεωθούν να τηρούν φορολογικά βιβλία και να εκδίδουν τιμολόγια και αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούν, δηλαδή να γίνουν κι αυτοί επιτηδευματίες. Παράλληλα το τελευταίο χρονικό διάστημα «πληθαίνουν» περίεργα κείμενα που αναφέρονται σε αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και έχουν «φουσκωμένες» τραπεζικές καταθέσεις.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα φέρει «κόλαση» στον αγροτικό τομέα τονίζουν στον ΑγροΤύπο οι εκπρόσωποι των αγροτών. Ο αγροτικός πληθυσμός είναι στην πλειοψηφία του μεγάλης ηλικίας και δεν μπορεί να κρατάει όλα αυτά τα παραστατικά που θα απαιτηθούν, αναφέρουν εκπρόσωποι των αγροτών στον ΑγροΤύπο. Όπως υποστηρίζουν ακόμη, από τη στιγμή που ο καθένας δηλώνει τα στρέμματα που καλλιεργεί στο ΟΣΔΕ, αν έχει τιμολόγια που δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει αυτομάτως θα μπορεί να αποκαλυφθεί.

Θυμίζουμε ότι οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠA, που πωλούν τα προϊόντα παραγωγής τους στις λαϊκές αγορές, από την 1 Οκτωβρίου 2010 έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠA, τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης. Όμως η υποχρέωση της τήρησης βιβλίου αφορά μόνο τα αγαθά τα οποία διατίθενται στη λαϊκή αγορά και όχι και τα λοιπά αγροτικά προϊόντα, τα οποία διατίθενται από το χωράφι ή πλανοδίως ή με άλλο τρόπο γενικά, εκτός λαϊκών αγορών.

O Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), Λεωνίδας Πολυμενάκος, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:

«Η θέση μας είναι ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει καθεστώς που να υποχρεώνει όλους τους αγρότες να διατηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων. Εμείς προτείνουμε το κανονικό καθεστώς, για όσους αγρότες ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να το προωθήσει γιατί έτσι ελέγχεται η φοροδιαφυγή και βοηθά την επιχειρηματικότητα. Όσον αφορά όμως το ειδικό καθεστώς φορολόγησης είναι αδύνατο να καταργηθεί. Θα φέρει πραγματική «κόλαση» στον αγροτικό τομέα. Δεν υπάρχουν σήμερα οι κατάλληλοι μηχανισμοί υποστήριξης που να βοηθήσουν λογιστικά το σύνολο των αγροτών. Επίσης οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να κατανοήσουν αυτή την πολύπλοκη διαδικασία. Για έναν αγρότη με 2000 – 3.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα είναι αδιανόητο να επιβάλλουν αυτή τη διαδικασία. Εκτιμώ ότι το να καταργηθεί το ειδικό καθεστώς θα είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στον πρωτογενή αγροτικό τομέα».

Ο κ. Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:

«Αν υπάρχουν αγρότες που έχουν υψηλά εισοδήματα τότε συμφωνώ να συνεισφέρουν και να φορολογηθούν. Αν όμως έχουν εισοδήματα της τάξης των 5.000 – 10.000 ευρώ τον χρόνο δεν είναι ανάγκη να μπούνε σε τέτοιες διαδικασίες με βιβλία εσόδων και εξόδων. Τα οποία δεν θα φέρουν και κάποιο όφελος στο κράτος.
Οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος που κρατάνε βιβλία εσόδων και εξόδων είναι ένα μικρό ποσοστό. Συνήθως κάποιοι αγρότες που μπαίνουν σε κάποια αναπτυξιακά προγράμματα και κάνουν επενδύσεις μπορούσαν να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς και διατηρούν αυτά τα βιβλία. Οι περισσότεροι αγρότες ανήκουν στο ειδικό καθεστώς φορολόγησης. Εκτιμώ ότι πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο για όλους τους αγρότες. Υπάρχουν πολλοί αγρότες που είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούν να κρατάνε όλα αυτά τα παραστατικά (αποδείξεις, βιβλία, τιμολόγια κ.α.) που χρειάζονται για αυτή τη διαδικασία».

Ο κ. Παναγιώτης Πεβερέτος μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:

«Ένα τέτοιο μέτρο θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες και ουσιαστικά δεν πρόκειται να έχει κανένα κέρδος το κράτος. Σαν ΠΑΣΕΓΕΣ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Αυτό που προτείναμε είναι για εισόδημα από ένα ποσό και άνω να είναι υποχρεωμένος ο αγρότης να κρατά βιβλία. Το ύψος αυτό το συζητάμε. Αλλά δεν συζητάμε την επιβολή σε όλους τους αγρότες ενός τέτοιου μέτρου.
Για να καταλάβετε να αναφέρουμε σαν παράδειγμα στη φυτική παραγωγή ένας εσπεριδοκαλλιεργητής για κύκλο εργασιών 100.000 ευρώ πρέπει να διαθέτει 500 στρέμματα, όταν ο μέσος όρος του κλήρου αυτών που καλλιεργούνε εσπεριδοειδή στην Ελλάδα είναι 12 στρέμματα. Πάνε να στείλουν τους αγρότες στους λογιστές χωρίς στην ουσία να έχουν κανένα κέρδος. Αυτοί που σκέφτηκαν αυτό το μέτρο εκτιμώ ότι θέλουν να αποφύγουν να δίνουν την επιστροφή του ΦΠΑ, που είναι ένα σοβαρό ετήσιο έσοδο για τους αγρότες.

Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, η επιστροφή ΦΠΑ, που είναι 11% επί των τιμολογίων πώλησης, είναι ως ακολούθως:
· 0 – 1.000 ευρώ επιστροφή ΦΠΑ αφορά 259.886 αγρότες και ανέρχεται στα 78 εκ. ευρώ
· 1.000 – 2.000 ευρώ επιστροφή ΦΠΑ αφορά 40.883 αγρότες και ανέρχεται στα 57 εκ. ευρώ
· 2.000 – 5.000 ευρώ επιστροφή ΦΠΑ αφορά 25.000 αγρότες και ανέρχεται στα 75 εκ. ευρώ
· 5.000 – 10.000 ευρώ επιστροφή ΦΠΑ αφορά 5.000 αγρότες και ανέρχεται στα 33 εκ. ευρώ
· 10.000 - 20.000 ευρώ επιστροφή ΦΠΑ αφορά 1.300 αγρότες και ανέρχεται στα 17 εκ. ευρώ

Βλέπουμε ότι η επιστροφή ΦΠΑ δεν αφορά τόσο μεγάλα ποσά. Δηλαδή επειδή έπιασαν έναν αγρότη με τραπεζικές καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ, βρίσκουν δικαιολογία για να επιβάλουν σε όλους τους αγρότες βιβλία εσόδων και εξόδων.
Πιστεύω ότι από τη στιγμή που ο καθένας δηλώνει τα στρέμματα που καλλιεργεί στο ΟΣΔΕ και παρουσιάζει τιμολόγια που δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει, αυτομάτως θα μπορεί να αποκαλυφθεί. Αφού το ΟΣΔΕ ολοκληρώθηκε δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να μην μπορούνε να πιάσουν τη φοροδιαφυγή με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού».

Ο κ. Μαργαρίτης Θεολόγου, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:

«Είναι πολύ δύσκολο να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο στο σύνολο των κτηνοτρόφων. Πολλοί κτηνοτρόφοι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς. Κάποιοι κτηνοτρόφοι που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα έχουν πάει στο κανονικό καθεστώς από μόνοι τους. Ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των κτηνοτρόφων. Υπάρχουν προοπτικές για την κτηνοτροφία στη χώρα μας, αλλά πρέπει κάποιοι να καθίσουν σοβαρά και να κοιτάξουν να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αντί να προσπαθούν να επιβάλλουν και άλλα».

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κηπευτικών Κουντούρας κ. Μανώλης Δαράκης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:

«Δεν είναι ό,τι καλύτερο για έναν παραγωγό να τηρεί βιβλία εσόδων και εξόδων. Θα αναγκάζεται να πληρώνει λογιστή και να κρατά παραστατικά. Αν ήθελαν θα μπορούσαν με άλλους τρόπους να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή. Εμείς στα θερμοκήπια που διακινούμε τα προϊόντα μέσω του συνεταιρισμού δεν υπάρχει περίπτωση να μην κόβουμε τιμολόγια. Το πρόβλημα είναι με όσους διακινούν προϊόντα με εμπόρους. Εκτιμώ ότι ένα τέτοιο μέτρο θα δημιουργήσει πρόβλημα στους αγρότες της χώρας. Υπάρχει μια επιστροφή ΦΠΑ που την εισπράττουν κάθε καλοκαίρι οι αγρότες και η οποία οδηγεί τους αγρότες να κόβουν τιμολόγια. Αν θα αναγκαστούμε να πάμε σε ένα τέτοιο καθεστώς θα μας σταματήσουν την επιστροφή ΦΠΑ».

(agrotypos.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σχολεία υπό κατάληψη στα Χανιά
Υπό κατάληψη τελούν σήμερα τέσσερα  Λύκεια στα Χανιά. Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, το 2ο ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου ,και επίσης το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη βιβλίων και εκπαιδευτικών καθώς και για την  κατάσταση που επικρατεί γενικότερα , στο χώρο της εκπαίδευσης.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αρχαιολόγοι Κρήτης : "Διαλύονται οι αρχαιολογικές υπηρεσίες"
Σήμα κινδύνου για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, στέλνουν οι αρχαιολόγοι λόγω της εφαρμογής των μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση. Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά σε ψήφισμα του τοπικού παραρτήματος Κρήτης του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων, η πολιτική που εφαρμόζεται προωθεί την διάλυση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Αναλυτικά στο ψήφισμα των αρχαιολόγων, το οποίο εστάλει σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, τους τοπικούς Βουλευτές της Κρήτης, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα και Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές, στην UNESCO,  στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και στο Κρητολογικό συνέδριο, αναγράφονται τα εξής :

"Η πολιτική του Μνημονίου και του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο Τομέα αποδυναμώνει δραματικά το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προωθεί τη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Με μία σειρά βίαιων ρυθμίσεων εκδιώκεται το 10% των συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα, καταργούνται όλες οι οργανικές θέσεις που είναι σήμερα κενές ή θα κενωθούν με τη συνταξιοδότηση με ερμηνευτικές εγκυκλίους που προωθούνται μέχρι τέλος του μήνα, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία και οδηγείται σε κατάργηση των επιπλέον οργανικών θέσεων το εξειδικευμένο προσωπικό του Υπουργείου και Τουρισμού μέσω των επερχόμενων συγχωνεύσεων των περιφερειακών μονάδων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και δεδομένου ότι ο κλάδος των αρχαιολόγων δεν είναι διυπουργικός, αλλά συνυφασμένος αποκλειστικά με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων, ψηφίζουμε αφενός υπέρ της διασφάλισης του χαρακτήρα και του λειτουργικού πλαισίου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που από την ίδρυση της διατηρήθηκε ανεξάρτητα του Υπουργείου που κατά καιρούς αυτή είχε ενταχθεί και αφετέρου της διασφάλισης του ενιαίου φορέα προστασίας των αρχαιοτήτων και διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των αρχαιολόγων όπως προβλέπονται από τον οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού."

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο ρόλος της Κρήτης στην βοήθεια προς την Λιβύη
Την πρόθεση της χώρας μας για την συνέχιση υποστήριξης της Λιβύης σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, την διάθεση της Κρήτης και των ευκολιών της ως διαμετακομιστικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και την διάθεση του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), επανέλαβε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της “Επιτροπής Φίλων για την Υποστήριξη της Λιβύης” που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι Αρχηγοί Άμυνας των κρατών που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, ο πρόεδρος και μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών της Λιβύης.

Στις εργασίες του συνεδρίου τέθηκαν από πλευράς του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου οι απαιτήσεις υποστήριξης της Λιβύης κατά την επόμενη μέρα, δίνοντας έμφαση στις συνθήκες ασφάλειας (παροχή τεχνικών μέσων για την αναδιοργάνωση του κράτους, συγκέντρωση, έλεγχο και ασφάλεια των όπλων, ομαλή επανένταξη των πολιτών στον κοινωνικό τους ρόλο).

Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Σεΐχη διάδοχο του θρόνου του Κατάρ ο οποίος κατά την συνάντηση ευχαρίστησε την χώρα μας και εξήρε την σπουδαιότητα της συμμετοχής της στην επιτυχία της όλης επιχείρησης. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δυναμική που αναπτύχθηκε στην συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Τέλος στο περιθώριο του συνεδρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Λιβύης ο οποίος τον ευχαρίστησε με την σειρά του για την συμμετοχή της χώρας μας στις επιχειρήσεις και εξέφρασε την επιθυμία περαιτέρω συνεργασίας.

Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη της Λιβύης.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Ντου" στα περίπτερα κάνουν οικογένειες που πεινούν
Φαγητό ακόμα και από τα περίπτερα προσπαθούν να εξασφαλίσουν οικογένειες στο Ηράκλειο που κλονίζονται από την οικονομική κρίση. Μπροστά στην απόγνωση πολιτών, ιδιοκτήτες περιπτέρων αντιμετωπίζουν με ανθρωπιά αρκετά κρούσματα κλοπών σχεδόν σε καθημερινή βάση, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας η πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Νομού Ηρακλείου Ελένη Χαιρέτη.
Μικρά παιδιά, οικογενειάρχες αλλά και ηλικιωμένοι που στην κυριολεξία πεινούν προχωρούν σε κινήσεις απελπισίας και στα περίπτερα, αφού εκεί τους οδηγεί η οικονομική εξαθλίωση. Πρόσφατα, πατέρας τεσσάρων παιδιών βρέθηκε σε απόγνωση. Φόρεσε κουκούλα, έκοψε τα καλώδια κάμερας και έσπασε το λουκέτο περιπτέρου για να πάρει ένα γιαούρτι, ένα σαλάμι και πατατάκια, τα οποία θα πρόσφερε για φαγητό στα παιδιά του! Όμως, μετά την πράξη του, το μετάνιωσε και δεν πήρε τίποτα...
Σύμφωνα με την κ. Χαιρέτη, «ο οικογενειάρχης, ελεύθερος επαγγελματίας στο επάγγελμα, βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση, αφού τα λιγοστά μεροκάματά του δεν έφταναν ούτε και για το ενοίκιο. Οπότε, ένα μαγειρεμένο φαγητό φάνταζε εκείνη την άτυχη και απελπιστική στιγμή ως όνειρο». Ο συγκεκριμένος πολίτης παρακολουθούσε από παρακείμενη πολυκατοικία, όπου διαμένει, τις κινήσεις του ιδιοκτήτη περιπτέρου και «έδρασε» βραδινές ώρες. Όμως, οι τύψεις τον εμπόδισαν να γίνει... κλέφτης τροφίμων για λίγα ευρώ.
Ζήτησε συγνώμη
«Το πρωί της επόμενης μέρας πήγε στον περιπτερά και του εξιστόρησε τα όσα βίωνε η οικογένειά του, καθώς και το γεγονός ότι πίσω από τη διάρρηξη βρισκόταν ο ίδιος. Έκπληκτος ο συνάδελφός μου βούρκωσε και έκανε δεκτή τη συγνώμη του. Βεβαίως, δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, αφού υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά και η ευαισθησία σε συνανθρώπους μας που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωση», δήλωσε η κ. Χαιρέτη.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ
Κάνουν τα στραβά μάτια
Παλαιότερα, όπως μας ανέφερε, άγνωστοι έκλεβαν μικροαντικείμενα, όπως αναπτήρες κ.ά., ενώ σήμερα πολίτες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι προσπαθούν να αφαιρέσουν από τα περίπτερα κρουασάν, σάντουιτς, χυμούς κ.ά., καταστάσεις για τις οποίες οι περιπτερούχοι κάνουν τα... στραβά μάτια.
Επιπλέον, αρκετοί ηλικιωμένοι στο Ηράκλειο παρακολουθούν τα αυτοκίνητα εταιρειών που ξεφορτώνουν τα σάντουιτς στα περίπτερα, για να πλησιάσουν στο σημείο με στόχο να αρπάξουν καμία σακούλα, όπως έγινε προχθές. «Βλέπουμε την απόγνωση καθημερινά. Τους δίνουμε κουράγιο. Αν δε βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε, δεν είμαστε... άνθρωποι», είπε με νόημα η κ. Χαιρέτη.

Εφημερίδα Νέα Κρητη
...........................................................................................

Αγωγή της Β.Σχοιναράκη κατά δημοσιογράφου για σχόλια στο ... Facebook!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Η σύμβουλος του πρωθυπουργού,πρώην νομάρχης και βουλευτής ζητά αποζημίωση και...φυλάκιση δημοσιογράφου για σχόλια σε ιδιωτικές συζητήσεις και...like που έκανε στο Facebook! - Διαβάστε το περιεχόμενο της αγωγής
Αγωγή της Β.Σχοιναράκη κατά δημοσιογράφου για σχόλια στο ... Facebook!
Πρωτάκουστο! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δημόσιο πρόσωπο, η σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγελιώ Σχοιναράκη, καταθέτει αγωγή σε δημοσιογράφο (τον Αλέκο Ανδρικάκη) όχι για κάποια δημοσιεύματα και σχόλια στα Μέσα που εργάζεται, αλλά τον κατηγορεί για λόγια...στις ιδιωτικές συζητήσεις του, στα στέκια όπου συναντά τους γνωστούς του,αλλά και αναρτήσεις που έκανε ο  δημοσιογράφος στο FACEBOOK και … LIKE που έκαναν ο ίδιος και οι φίλοι του, πάνω στον "τοίχο" της κοινωνικής δικτύωσης! 
Η κ.Σχοιναράκη σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην βουλευτής και νομάρχης Ηρακλείου υποβάλλει αγωγή, ζητώντας μάλιστα  100.000 ευρώ αλλά και τη φυλάκιση του γνωστού κρητικού δημοσιογράφου(σήμερα εργάζεται στην ΠΑΤΡΙΣ και το Ράδιο Κρήτη) για κάτι που γράφτηκε και ειπώθηκε όχι σε δημοσιογραφικό μέσο αλλά στο πλαίσιο του FB!

Διαβάστε
εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της αγωγής.
Η κ. Σχοιναράκη επέλεξε αυτόν το καινοφανή τρόπο για να σταματήσει την κριτική που πολλοί ασκούν στο πρόσωπο της, από τη στιγμή που επέλεξε να γίνει σύμβουλος του πρωθυπουργού, τον περασμένο χειμώνα κι ενώ λίγες μέρες νωρίτερα υπό το φως των τηλεοπτικών συνεργείων, ανακοίνωνε την πρόθεση της να επιστρέψει στα διδακτικά της καθήκοντα
Μια αγωγή που έρχεται στην χειρότερη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση και αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις αφού κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες για την σκληρή κριτική- έως και εκτός ορίων επίθεση- που έχουν υποστεί.
Το ερώτημα τώρα είναι τι ακριβώς θα πράξει το ΠΑΣΟΚ για αυτή την ενέργεια της κ Σχοιναράκη, στο οποίο επίλεκτο μέλος είναι η πρώην Νομάρχης, όπως επίσης και το γραφείο του πρωθυπουργού στο δυναμικό του οποίου ανήκει.

Όμως επειδή δεν είναι μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε μία πολιτικό και ένα δημοσιογράφο, αλλά είναι εμφανής η προσπάθεια να σταματήσει η κριτική που κάποιοι ασκούν στα Δημόσια πρόσωπα, όχι μόνο στο Δημόσιο λόγο αλλά και στις ιδιωτικές τους συζητήσεις(κλασσικές και ηλεκτρονικές) θέτοντας ένα μεγάλο ζήτημα Δημοκρατίας και Έκφρασης, αναμένεται με ενδιαφέρον και το πώς θα  τοποθετηθούν όλοι όσοι με κάποιο τρόπο εκφράζονται μέσα από τα νέα Μέσα είτε από τα BLOGS είτε από το FACEBOOK.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οργανώνονται ... εναντίον των χαρατσιών, στο Μαλεβίζι

Συνέλευση την Τετάρτη στο δημαρχείο
Οργανώνονται ... εναντίον των χαρατσιών, στο Μαλεβίζι
Η  λαϊκή επιτροπή Μαλεβιζίου απευθύνει κάλεσμα για  πραγματοποίηση  λαϊκής συνέλευσης με σκοπό την οργάνωση του αγώνα ενάντια  στην πολιτική και τα χαράτσια  κυβέρνησης – πλουτοκρατίας –Τρόικας που τσακίζουν τον λαό.
"Δικαιολογημένη είναι η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν  χιλιάδες  εργατικές και λαϊκές οικογένειες  από την βροχή των χαρατσιών  που καταφθάνουν καθημερινά στις εργατογειτονιές. Μετά  την έκτακτη εισφορά της εφορίας , τώρα έχει σειρά το ενιαίο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ενώ όλοι μας  την ίδια στιγμή  στενάζουμε από   από την ανεργία , την μείωση μισθών, τις απολύσεις , την εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια.
Στα χαράτσια και την φοροληστεία της κυβέρνησης τρόικας κεφαλαίου απαντάμε με οργανωμένη άρνηση πληρωμών. Αποτελεί την μόνη πράξη που δηλώνει ότι ήρθε η ώρα  να βάλουμε  τέλος στις θυσίες για να σωθούν τα κέρδη της  πλουτοκρατίας  και  η λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Πιο μαζικά , πιο δυνατά , πιο οργανωμένα  σε κάθε λαϊκή γειτονιά , σε κάθε εργασιακό χώρο  πρέπει να εκφραστεί η άρνηση πληρωμής στα χαράτσια της ΔΕΗ και των αυθαιρέτων. Η λαϊκή αλληλεγγύη  θα πρέπει να γίνει η ασπίδα σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος  στα λαϊκά νοικοκυριά ,τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομαγαζάτορες.
Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ" - αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και την Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Η λαϊκή συνέλευση πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε ισχύ το νέο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από αύριο

Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο
Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, 1η Νοεμβρίου.
Για το διάστημα έως τις 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση του ρεύματος ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 2 π.μ. ως τις 8 π.μ.) και δύο ώρες το μεσημέρι (από 3.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ.)
Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης ενώ το πάγιο είναι 4 ευρώ το τετράμηνο.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αποχή δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή

Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι στις 3 και 4 Νοεμβρίου, Πέμπτη και Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για τη «διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα».
«Ο θεσμικός ρόλος των δικηγόρων και η ιστορία των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και των θεμελιωδών ελευθεριών επιτάσσει την ανάληψη δράσεων προς όφελος των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, που βλέπουν κατακτήσεις ετών να καταπατώνται μέσω πολυνομοσχεδίων αμφιβόλου συνταγματικότητας», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

zougla
.....................................................................................

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Σητεία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 21:00 χθες το βράδυ η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Χώνο του Δήμου Παλαιοκάστρου Σητείας.
Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τόλης Βοσκόπουλος: «Με αγαπήσατε ξαφνικά;»

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά τη δικαστική διαμάχη για τις οικονομικές οφειλές του στο Δημόσιο, αλλά και τις φήμες που ήθελαν τον γάμο του με την Άντζελα Γκερέκου να περνά κρίση, έκανε ο Τόλης Βοσκόπουλος το βράδυ του Σαββάτου.
Ο 71χρονος τραγουδιστής διασκέδασε, χωρίς τη σύζυγό του, στο νυχτερινό χώρο S Club @ Αθηνών Αρένα, όπου εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς. Κατά την έξοδό του, τον συνάντησε η κάμερα του STAR, αν και στις απαντήσεις του ήταν φειδωλός. Ο ίδιος, που ετοιμάζεται για τις νυχτερινές του εμφανίσεις με τον Αντώνη Ρέμο, δήλωσε πως δεν του έχει λείψει η Αθήνα, ο κόσμος και η νυχτερινή ζωή: «Γιατί να μου λείψει; Εγώ εδώ ήμουν πάντα κι εδώ είμαι. Κι εδώ θα είμαι» ανέφερε. Όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον Αντώνη Ρέμο και αν εκείνος θα του μάθει πολλά πάνω στο τραγούδι, είπε: «Τι να πω για τον Αντώνη; Δεν τον ξέρετε; Δεν χρειάζεται τίποτα να του μάθω, αυτός ξέρει πολλά».
Η αμηχανία του μπροστά στην κάμερα, σύμφωνα με το δελτίο του STAR, ήταν εμφανής. Μάλιστα, δεν δίστασε να εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του στον δημοσιογράφο που τον συνάντησε: «Με αγαπήσατε ξαφνικά; Είσαστε ψεύτες! Δεν με αγαπάτε» τόνισε και επιφυλάχθηκε να εξηγήσει τους λόγους: «Θα σας πω άλλη φορά!» είπε και αποχώρησε με το αυτοκίνητό του.

Yupi
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πρωταγωνιστής σε επεισόδιο στη λίμνη Βουλιαγμένης ο Θ. Πάγκαλος
undefined
Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίσθηκε χθες το μεσημέρι, στην «αμαρτωλή» λίμνη της Βουλιαγμένης! Πρωταγωνιστές αυτού του επεισοδίου ήταν (για ακόμη μια φορά…) ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος και μια ηλικιωμένη κυρία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού, κατά την είσοδό του στη λίμνη, ο κ. Πάγκαλος δεν κατέβαλε το αντίτιμο του εισιτηρίου που του αναλογούσε, ενώ την ίδια στιγμή μαζί με τον Αντιπρόεδρο εισερχόταν στη λίμνη και μια χειμερινή κολυμβήτρια, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα στον κ. Πάγκαλο που δεν πλήρωσε. 
Μάλιστα, ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο ανταλλάσσοντας εκατέρωθεν ύβρεις και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Πάγκαλος, στην προσπάθειά του να την αποφύγει, την έσπρωξε και δε δίστασε να ζητήσει από τις αρχές να τη συλλάβουν, απειλώντας τη παράλληλα ότι θα της κάνει μήνυση.
Η ηλικιωμένη, έκπληκτη που ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί τη δικαιοσύνη και στην προσπάθειά της να αποφύγει τους αστυνομικούς, ούτως ώστε να μην τη συλλάβουν, έπεσε στα παγωμένα νερά της λίμνης. 
Σαστισμένοι οι επισκέπτες παρακολουθούσαν τη γυναίκα να κολυμπά και να διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου. Μάλιστα, η ηλικιωμένη στο κάλεσμα των αστυνομικών να βγει από τη λίμνη, επικαλούμενοι τον κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας, αρνιόταν πεισματικά, λέγοντάς του ότι εάν έβγαινε, αυτοί θα τη συλλάμβαναν.
Οι αρχές, φοβούμενοι για τη ζωή της γυναίκας , κάλεσαν ασθενοφόρο γιατί σε περίπτωση υποθερμίας θα έπρεπε να τις παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.
Το επεισόδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ θεωρήθηκε λήξαν, οι δυο πλευρές αποχώρησαν και αυτός που τελικά έχασε, ήταν ο Δήμος… αφού δεν πρόσθεσε στο ταμείο του το ποσό που αναλογούσε στον κ. Πάγκαλο, από την είσοδό του στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

vimaonline
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αστυνομικός που υπηρετεί στη Βουλή δολοφόνησε την συντροφό του
Για ανθρωποκτονία της συντρόφου του, η οποία καταγόταν από την Αλβανία, κατηγορείται ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Βουλή και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα της Λιβαδειάς. Δράστης και θύμα, το τελευταίο διάστημα, διαπληκτίζονταν συνέχεια με αποτέλεσμα το Σάββατο ο αστυνομικός να την στραγγαλίσει με το μπουφάν του και στη συνέχεια να πετάξει το πτώμα της στην Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή του Σχηματαρίου.
Οι άνδρες του τοπικού τμήματος τροχαίας εντόπισαν το πτώμα, αλλά από την προανάκριση και την ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για τροχαίο, όπως είχε αρχικά θεωρηθεί, αλλά για ανθρωποκτονία.
2810
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πολιορκία στην ΑΤΕ ετοιμάζουν αγρότες στο Τυμπάκι
Το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Τυμπάκι  (Μεσαρά Κρήτης) προετοιμάζονται να «πολιορκήσουν» τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου οι παραγωγοί κηπευτικών που διαμαρτύρονται επειδή όπως λένε η ΑΤΕ παρακρατεί περίπου το 50% των αποζημιώσεων που εισπράττουν από τις αποζημιώσεις για το ευρωπαϊκό σκάνδαλο με το βακτήριο Ε coli. Όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί, η τράπεζα παρακρατεί χωρίς τη δική τους έγκριση ακόμα και δόσεις οι οποίες δεν έχουν λήξει! «Πρόκειται για παράνομη και καταχρηστική τακτική. Θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των παραγωγών!» υπογράμμισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου και γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Ντισπιράκης. Ως γνωστό, οι αγρότες περίμεναν πως και πως τις αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδήματος από το ευρωπαϊκό σκάνδαλο με το βακτήριο e coli. Μετά από «κυκεώνα» γραφειοκρατικών διαδικασιών, επιτέλους ξεκίνησε από τους παραγωγού των Χανίων η καταβολή των αποζημιώσεων. Την Παρασκευή εμφανίστηκαν τα χρήματα και στους λογαριασμούς 750 δικαιούχων από το Τυμπάκι. Όσοι είχαν κάρτες αυτόματης ανάληψης διαπίστωσαν ότι το συνολικό υπόλοιπο ήταν κατά πολύ υψηλότερο από το διαθέσιμο υπόλοιπο. Για παράδειγμα αν ένας αγρότης περίμενε 1000 ευρώ έβλεπε αυτό το ποσό ως συνολικό υπόλοιπο, αλλά το διαθέσιμο είναι 500 ευρώ, όπως εξήγησε ο κ. Ντισπιράκης. «Επειδή οι Χανιώτες είχαν πάρει τις αποζημιώσεις πριν από εμάς τους ρωτήσαμε και μας απάντησαν ότι η τράπεζα παρακρατεί μέρος των αποζημιώσεων. Εμείς δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με την τράπεζα επειδή ήταν μέρες αργίας» σχολίασε ο κ. Ντισπιράκης. Σύμφωνα ωστόσο με τους υπολογισμούς των αγροτών, η τράπεζα παρακρατεί μέρος των αποζημιώσεων για καταβολή ληξιπρόθεσμων ή μη ληξιπρόθεσμων δόσεων. «Πολλοί παραγωγοί έχουν υπογράψει να κρατάει χρήματα η ΑΤΕ από τις επιδοτήσεις. Κι αυτό είναι νόμιμο. Από τις αποζημιώσεις δεν έχει το δικαίωμα» υπογράμμισε ο κ. Ντισπιράκης και πρόσθεσε ότι «θα ζητήσουμε εξηγήσεις από την Αγροτική Τράπεζα. Κι αν δεν πιστωθούν αμέσως οι λογαριασμοί μας θα προχωρήσουμε σε δυναμικές ενέργειες».
agronews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,