Στα "αζήτητα" ένα τσουβάλι με 8,6 κιλά χασίς στο Ρέθυμνο !!
Ένα ολόκληρο τσουβάλι με 8,5 κιλά ακατέργαστης κάναβης βρήκαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών σε αγροτική περιοχή του Ρεθύμνου.
Οι αστυνομικοί  είχαν την πληροφορία ότι σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζουριδίου του Δήμου Ρεθύμνου, υπάρχει κρυμμένη σε νάιλον συσκευασία (τσουβάλι) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Προχθές  Αστυνομικοί  ερεύνησαν την περιοχή, εντόπισαν την ανωτέρω συσκευασία, ενώ ο χώρος που βρέθηκε τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.
Σήμερα το πρωί, κρίθηκε απρόσφορη η περαιτέρω φύλαξη της συσκευασίας, εξερευνήθηκε ο χώρος και παρελήφθη , ενώ όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, περιείχε συνολικά οκτώ κιλά και εξακόσια εξήντα (8.660) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης η οποία κατασχέθηκε.
Δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου
flashnews
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Υπόθεση με χαρακτηριστικά μαστροπείας ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου
Μια υπόθεση με χαρακτηριστικά μαστροπείας ερευνούν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου.
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου τέσσερις γυναίκες Ουκρανικής καταγωγής που εργάζονταν σε μπαρ καθώς και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Κατά την προανάκριση προέκυψε από την κατάθεση της μιας γυναίκας ότι η ίδια  μετά την εργασία της στο κατάστημα προσέφερε "ιδιαίτερες" υπηρεσίες και σε πελάτες.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση του Ρεθύμνου ερευνάται το ενδεχόμενο στην όλη υπόθεση να εμπλέκονται και άτομα που εξέδιδαν τις γυναίκες παρά τη θέληση τους.
Η προανάκριση συνεχίζεται.
flashnews
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τρελός χορός" πυρκαγιών στο Ηράκλειο
Μπαράζ πυρκαγιών χθες το βράδυ στο Ηράκλειο. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 8:30 το βράδυ στην Ε.Ο. Ηρακλείου Ανωγείων  σε σταθμευμένο Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσε ένα όχημα της Π.Υ με 3 άνδρες.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Ηρακλείου
Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:48 μετά τα μεσάνυχτα στην οδό 16 Μαρτύρων. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε γκαράζ κατοικίας όπου βρίσκονταν Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.
Από τη φωτιά ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα δεύτερο όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά καθώς και ένας φούρνος.
Η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Π.Υ Ηρακλείου που έσπευσε στο σημείο με 3 οχήματα και 7 άνδρες.
Τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο" τρελός χορός" των πυρκαγιών έκλεισε στις 3:58 μετά τα μεσάνυχτα με πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κάδους απορριμμάτων  στη Λεωφόρο Ιωνίας.
Από τη φωτιά υπέστη ζημιές ένα όχημα τύπου τζιπ που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο, ένα μηχανάκι καθώς και 2 ρολόγια της ΔΕΗ.
Προανάκριση για τα αίτια και αυτής της πυρκαγιά διενεργεί το ανακριτικό της Π.Υ Ηρακλείου.
flashnews
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δόση δανείου ... 10 ευρώ (!) ζήτησε 45χρονος από τη Μεσαρά

Από επιχειρηματίας κατέληξε εργάτης στη Βουλγαρία για να ανταποκριθεί στα έξοδα
Ιστορία έχει ... αφήσει η πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού που έκανε σε τράπεζα του Ηρακλείου 45χρονος πρώην επιχειρηματίας από την περιοχή της Μεσαράς.
Πρότεινε να ξεπληρώσει το χρέος του προς την συγκεκριμένη τράπεζα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ για 2000 (!) μήνες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ στην έγγραφη πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, διαβεβαίωνε ότι θα ζήσει 166 χρόνια ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές του.
Φυσικά η αντίδραση της τράπεζας προς το δανειολήπτη και την δικηγόρο του ήταν οργίλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φωνές του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου ακούστηκαν μέχρι το δρόμο αφού θεώρησε την κατατεθείσα πρόταση ως κοροϊδία λόγω του ακραίου περιεχομένου της που είναι αντικειμενικά ανέφικτο.
Από την πλευρά του 45χρονου αναφέρεται ότι δεν είχε άλλη επιλογή αφού θα έπρεπε να αποπληρώσει όλη την οφειλή του προς την τράπεζα και με βάση τους υπολογισμούς του δεν μπορούσε να διαθέσει περισσότερα από δέκα ευρώ μηνιαίως.
Όπως διευκρινίζεται από την πλευρά της δικηγόρου, ο 45χρονος είχε οφειλές συνολικά σε έξι τράπεζες. Συνολικά το μήνα μπορούσε να καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα καταμέριζε ανά τράπεζα.

Εργάτες στη Βουλγαρία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος διατηρούσε ταβέρνα σε χωριό της Μεσαράς. Η δουλειά δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα να αρχίσει να χρεώνεται στις τράπεζες. Τον τελευταίο χρόνο είχε τρελαθεί από τα εξώδικα, ενώ η απόγνωση του μεγάλωνε λόγω των εξόδων που «έτρεχαν» για τις δύο φοιτήτριες κόρες του.
Πρόσφατα τόσο ο ίδιος όσο και η 43χρονη σύζυγος του ξενιτεύτηκαν στην Βουλγαρία όπου βρήκαν δουλειά σε εργοστάσιο.
Η προαναφερόμενη πρόταση ίσως είναι από τις πιο ακραίες που έχουν κατατεθεί σε επίπεδο εξωδικαστικού συμβιβασμού, αποκαλύπτει όμως το μέγεθος της απόγνωσης πολλών δανειοληπτών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λογικό πλαίσιο.

ΠΑΤΡΙΣ
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο κέντρο του Ηρακλείου

Έντρομοι οι περίοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Επαναλαμβανόμενες ριπές "έσπασαν" τη νυχτερινή ησυχία στο κέντρο του Ηρακλείου.
Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ακούγοντας τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς, λίγα λεπτά πριν τις 05.00 τα ξημερώματα.
Στην αστυνομία δεν έχει γίνει καταγγελία.
cretalive
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πυροβολισμοί στην Αγία Πελαγία ... για οικογενειακούς λόγους

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ένας 37χρονος άνδρας που δέχτηκε σφαίρα στην κοιλιακή χώρα
Με τραύμα από πυροβολισμό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας 37χρονος, τα ξημερώματα, μετά από αιματηρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και έναν 34χρονο.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο 34χρονος κα ο 37χρονος διαπληκτίστηκαν για οικογενειακούς λόγους, στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου. Ο 34χρονος φέρεται να έβγαλε όπλο και να πυροβόλησε στην κοιλιά τον 37χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Η αστυνομία βρήκε στο σημείο 3 κάλυκες των 9mm ενώ αναζητά τον δράστη που έχει εξαφανιστεί.
cretalive
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Οι κάδοι πλήρωσαν ... τη νύφη!

Πυρκαγιά τα ξημερώματα σε κάδους απορριμμάτων - Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε κοντινά οχήματα, ρολόγια της ΔΕΗ και επιγραφή.
Από κάδους απορριμμάτων και ένα δίκυκλο ξεκίνησε φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη λεωφόρο Ιωνίας 233, στο Ηράκλειο, επεκτάθηκε όμως προκαλώντας ζημιές σε παρακείμενο όχημα, σε δύο ρολόγια της ΔΕΗ αλλά και στην επιγραφή σούπερ μάρκετ.
Η φωτιά ξέσπασε στις 03.58 υπό άγνωστες συνθήκες που ερευνώνται, ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες.
Εν τω μεταξύ, περίπου 1.5 ώρα νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στον Προφήτη Ηλία του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, καίγοντας 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Τη φωτιά έσβησε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο άνδρες.
cretalive
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Το ελληνικό ελαιόλαδο πάει… Κίνα
Μια ομάδα κινέζων δημοσιογράφων πραγματοποιεί αυτές ημέρες επίσκεψη στη Λακωνία, στο πλαίσιο καμπάνιας προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου και τις επιτραπέζιες ελιές στην Κίνα, που οργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν το πρωί με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία αφού τους καλωσόρισε στον τόπο της ελιάς και του λαδιού, επεσήμανε τη σημασία της παρουσίας ξένων αντιπροσωπειών στη Λακωνία και την Πελοπόννησο, που σκοπό έχουν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα, ενώ διαβεβαίωσε για την άριστη ποιότητα του λαδιού και της ελιάς που προσφέρεται σήμερα από όλες τις παραγωγικές μονάδες του τόπου που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.
 Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε, ότι «τη γενικευμένη κρίση που διέρχεται η χώρα μας, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, τη βλέπουμε σαν ευκαιρία ανάπτυξης. Με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη δουλεύουμε σκληρά αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, στηρίζοντας τις ελπίδες των ανθρώπων που μας εμπιστευτήκαν, ελπίδες που στηρίζονται σ' αυτό που παράγουν».
 Οι κινέζοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο μουσείο Ελιάς και Λαδιού καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Λακωνίας και ιδιωτικής εταιρείας τυποποίησης ελαιολάδου στη Σπάρτη.
neakriti
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Στις κάλπες οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Χανίων

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Χανίων θα εκλέξουν το νέο διοικητικό τους συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης Ηρακλή Αναγνωστόπουλο, «οι συνταξιούχοι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο μαζί με τους εργαζόμενους θα αγωνιστούν από κοινού, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους απέναντι στις σημερινές επιλογές και τις επιταγές της τρόικας».
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ εξέφρασε την αγανάκτηση του κλάδου, καθώς όπως είπε, εκτός από τις περικοπές στις συντάξεις, υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

zougla
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Σε απόγνωση οι ψαράδες της Κρήτης
Στον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ηράκλειο θα προχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα ψαράδες από όλη την Κρήτη διαμαρτυρόμενοι για τη μη επιστροφή του Φ.Π.Α. από τα καύσιμα που χρησιμοποιούν εδώ και 11 μήνες.
Ανάμεσά τους και ψαράδες από τα Χανιά, που δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης από τη μη επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, σύμφωνα με το goodnet.
«Προχωράμε όλοι οι ψαράδες της Κρήτης στον αποκλεισμό του τελωνείου στο Ηράκλειο. Δυστυχώς, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και ενώ έχουμε πάρει πετρέλαιο από τα βενζινάδικα το έχουμε πληρώσει, έχουμε πληρώσει και τον Φ.Π.Α. και τα χαρτιά μας έχουν πάει στο τελωνείο Ηρακλείου, αλλά το τελευταίο λέει ότι δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει για να πάρουμε τις επιστροφές μας», δηλώνει ο Στέφανος Γρηγοράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου.
«Για να πηγαίνουμε όλοι οι ψαράδες της Κρήτης στο Ηράκλειο γι’ αυτόν τον λόγο καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είμαστε. Μπορεί να χρωστάνε και 15.000 ευρώ σε κάθε ψαρά, γιατί είναι 60 λεπτά στο λίτρο ο ΦΠΑ, τον οποίο έχουμε πληρώσει ολόκληρο και πρέπει να μας επιστραφεί. Το κράτος δεν έχει πει ότι κόβει την επιστροφή του ΦΠΑ. Ισχύει ακόμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι υπάλληλοι του τελωνείου στο Ηράκλειο δεν μας τα δίνουν», επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκης.
cna
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Το America' s Next Top Model στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
Την Τετάρτη το βράδυ 9/11/2011, στις 21.00 ώρα Αμερικής, ξεκίνησε η προβολή των επεισοδίων του παγκοσμίου φήμης αμερικανικού τηλεοπτικού σόου America' s Next Top Model που γυρίστηκαν το καλοκαίρι του 2011 στην Κρήτη στο Δήμο Αγίου Νικολάου.
Πρόκειται για μία τηλεοπτική σειρά με υψηλή ακροαματικότητα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε 138 ακόμη χώρες στις οποίες προβάλλεται.
Η παγκόσμια προβολή της Ελλάδας, της Κρήτης και του Αγίου Νικολάου, μέσα από την προβολή του America's Next Top Model είναι τεράστια και ελπίζουμε ότι θα δώσει μία σημαντική ανάσα στον τόπο μας.
Στο reality του America' s Next Top Model που βρίσκεται στον 17ο κύκλο του, συμμετείχε και η ελληνίδα καλλονή Βίκυ Καγιά την οποία επέλεξε η Tyra Banks να υποδεχθεί τα κορίτσια στην Ελλάδα με τον Miss J.
Στο πρώτο επεισόδιο του America's Next Top Model τα κορίτσια ταξιδεύουν στη Κρήτη.
Στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου τα όμορφα μοντέλα που συνόδευε η Βίκυ Καγιά, υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Μιχάλης Σγουρός, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Αγ. Νικολάου κ. Μαρία Καφετζάκη και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου στο Δήμο Αγίου Νικολάου κ. Πόπη Χαλκιαδάκη.
Τα μοντέλα στη διάρκεια των γυρισμάτων διέμειναν στην Ελούντα, στο Ξενοδοχείο Blue Palace με θέα το γραφικό νησί της Σπιναλόγκας. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου παρείχε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της τηλεοπτικής παραγωγής κάθε δυνατή διευκόλυνση στο σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των γυρισμάτων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου σε τουριστικά θέρετρα και παραδοσιακούς οικισμούς όπως στην Ελούντα, στην Πλάκα, στο Καλό Χωριό, στη Φουρνή, στο Σκινιά καθώς σε άλλα ενδιαφέροντα τουριστικά σημεία του Μιραμπέλου.
Ο κύκλος των γυρισμάτων του America's Next Top Model στον Άγιο Νικόλαο ολοκληρώθηκε με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που παρουσιάστηκε στο Ξενοδοχείο BLUE PALACE στην Ελούντα.
Τα σούπερ μοντέλα του America's Next Top Model παρουσίασαν τη νέα κολεξιόν μόδας, του διάσημου σχεδιαστή Michael Cinco πλαισιωμένα από ειδικά εφέ που κατέπληξαν όλους όσοι παρακολούθησαν αυτό το υπέροχο σόου.
Τη μοναδική αυτή εμπειρία στο χώρο της μόδας είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν τοπικοί παράγοντες και αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι πολλοί εξ αυτών συμμετείχαν στα γυρίσματα των επεισοδίων.
cna
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ο γάμος του 11!

Πολλοί έχουν χαρακτηριστεί ως οι γάμοι της χρονιάς, ωστόσο ο γάμος του 11 έγινε στο δήμο Φαιστού της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι  ενώθηκε με τα δεσμά ακριβώς στις 11.11 το πρωί σήμερα, που είναι 11/11 του 2011. Όλα στο 11. Η σύγκλιση αυτή των άσων θεωρείται τυχερή. Ωστόσο ο στρατιωτικός Λεωνίδας Δημητρίου από την Πρέβεζα και η λογοθεραπεύτρια Άννα Μαρία Τσαφαντάκη από το Μορώνι της Κρήτης ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε μία τελετή γεμάτη συμβολισμούς ακριβώς στις 11 και 11 το πρωί.

radiolasithi
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Πρόσληψη προσωπικού στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου
Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατεσσάρων (14) ατόμων για την κάλυψη εποχιακών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αθερινόλακκου, που εδρεύει στον Νομό Λασιθίου
 Περισσότερες πληροφορίες στο site http://www.dei.gr/
radiolasithi
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Από τα νεύρα του πέρασε μέσα από τη τζαμαρία της Δ. Αστυνομίας
Το απίστευτο περιστατικό, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το CRETEPLUS, καταδεικνύει με τον πιο "ανάγλυφο" τρόπο, την αγανάκτηση και την απελπισία των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, ελέω των συνεχών νέων μέτρων!
Πριν από λίγες μέρες ένας Ηρακλειώτης έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στη Δημοτική Αστυνομία για την κλήση, την οποία του είχαν κόψει, ύψους 80 ευρώ. Με διάθεση επιθετική, προσπάθησε να γλιτώσει τα χρήματα λέγοντας ότι η κρίση τους έχει όλους τσακίσει κτλ, κάτι που τελικά δε κατάφερε. Η καταλυτική παρέμβαση του προϊσταμένου  της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Στρατή Δαγκωνάκη, είχε σαν αποτέλεσμα, να ηρεμήσει ο δημότης και να αποφασίσει να πληρώσει τα 40 ευρώ, δηλαδή το μισό του προστίμου ( όπως ορίζεται από τον κανονισμό, εφόσον καταβληθεί αμέσως το πρόστιμο).
Όταν όμως του είπαν ότι πρέπει να πάει στο Δήμο για να πληρώσει, ότι έπρεπε δηλαδή να μεταβεί άλλου, τότε ο Ηρακλειώτης δεν άντεξε. Φαίνεται το αίμα να του ανέβηκε στο κεφάλι!
Θόλωσε, πήρε φόρα και πέρασε μέσα από τη τζαμαρία της εισόδου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο πρόσωπο και στα χέρια. Ευτυχώς η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο και η παρέμβαση των γιατρών, τον έσωσαν από τα χειρότερα!
creteplus
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////