Του διέρρηξαν το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ για 8η φορά !!!
Απίστευτο και όμως αληθινό!
Για 8η φορά υπέστη διάρρηξη σήμερα τα ξημερώματα το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Μητσοτάκη 3Α στο Λιμάνι.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου κος Στρατάκης η αστυνόμευση στην περιοχή είναι τραγικά ελλειπής αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Flashnews.gr τον τελευταίο μήνα κακοποιοί έχουν ανοίξει 7-8 καταστήματα στον ίδιο δρόμο!Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του κ.Στρατάκη του έσπασαν τζαμαρία 10 χιλιοστών αποσπώντας χρηματικό ποσό από το ταμείο χωρίς να προβούν σε άλλες πράξεις και μάλιστα σε τόσο πολυσύχναστο δρόμο, ενώ πριν 2μηνες του είχαν κλέψει 8 τηλεοράσεις !!
Κλείνοντας ο κ. Στρατάκης απευθύνει δραματική έκκληση στις αστυνομικές Αρχές να κάνουν κάτι, γιατί δεν αξίζει κάτω από αυτές τις συνθήκες να διατηρεί ανοικτό το πρακτορείο του.

flashnews
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Θανάσιμος τραυματισμός 70χρονου
Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα ο άτυχος άνδρας στο 56ο χλμ. της Εθνικής οδού Ηρακλείου – Αγίας Γαλήνης, παρασύρθηκε από τις ρόδες φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 33χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο 33χρονος οδηγός συνελήφθη. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.
flashnews
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

International σπείρα ... εναντίον 80χρονης!

Άρπαξαν χρήματα από το σπίτι της ηλικιωμένης
Στα χέρια των αρχών έπεσαν, χθες, στο Καινούριο Χωριό του δήμου Χερσονήσου, τέσσερα άτομα που από κοινού μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης και έκλεψαν χρήματα που βρήκαν.
Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η 80χρονη γυναίκα, οι δύο γυναίκες μπήκαν στο σπίτι της από την ανασφάλιστη είσοδο και έκλεψαν χρήματα που βρήκαν. Η 80χρονη δεν μπορούσε, ωστόσο, να προσδιορίσει ακριβώς το ποσό. Οι δύο άνδρες της «παρέας» βοηθούσαν στην κλοπή.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες (έναν 27χρονος τσιγγάνος, μια 39χρονη Αλβανίδα, έναν 51χρονο Πακιστανό και μια 34χρονη τσιγγάνα) ενώ στην κατοχή τους 704 ευρώ.
cretalive
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Στους λογαριασμούς οι πρώτες επιδοτήσεις

Πληροφορίες για την επόμενη καταβολή ως τα Χριστούγεννα
Την προκαταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων βρίσκουν στους λογαριασμούς τους, από σήμερα, οι δικαιούχοι στην Κρήτη αλλά και ολόκληρη τη χώρα.Η αρχή έγινε από τους συνεργαζόμενους με την Αγροτική Τράπεζα, ενώ όσοι έχουν τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και την Παγκρήτια θα εισπράξουν τα χρήματα τους, από αύριο ή την Τετάρτη.
Δε λείπουν, ωστόσο, οι δυσάρεστες "εκπλήξεις", καθώς αυτόματα γίνεται παρακράτηση χρημάτων για τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ ή προς τις Ενώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ή χρέη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να αντικρίζουν το ποσό στο λογαριασμό τους, "κουτσουρεμένο".
Το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων προγραμματίζεται να καταβληθεί στους δικαιούχους το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.
cretalive
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δωρεάν πετρέλαιο σε ανέργους

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των ΕΛΠΕ
Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης θα χορηγήσει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια σε 160 ανέργους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Συγκεκριμένα ο Όμιλος θα δώσει σε 160 ανέργους, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ πετρελαίου θέρμανσης ή βενζίνης αξίας 500 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είναι μόνιμοι κάτοικοι Διαβατών, Καλοχωρίου, Μαγνησίας και Κορδελιού Ευόσμου.
Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 160 θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ενώ σε περίπτωση που σε μια οικογένεια υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνεργοι μπορούν όλοι να υποβάλλουν αίτηση, δικαιούχος όμως θα είναι ένας εκ των μελών, εφ’ όσον κληρωθούν περισσότεροι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή με τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής (πατήστε εδώ), η οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από όλα τα παρακάτωδικαιολογητικά:
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
- Βεβαίωση από αρμόδια δημοτική αρχή ότι ο συμμετέχων είναι μόνιμος κάτοικος των παραπάνω δήμων.
Η προθεσμία συγκέντρωσης των αιτήσεων θα λήξει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να βρουν αιτήσεις συμμετοχής στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (7ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας), καθώς και σε Δημαρχεία, Δημοτικά Διαμερίσματα, ΚΕΠ και καταστήματα ΟΑΕΔ της περιοχής τους.
Τρόπος κατάθεσης των αιτήσεων:
Α) Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Τ.Θ. 10044
541 10 Θεσσαλονίκη
Υπόψη: Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων Βορρά.
Για τη δράση «Χορήγηση Δωρεάν Πετρελαίου»
Οι αιτήσεις για να ληφθούν υπόψη, θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2011.
Β) Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν απευθείας στα γραφεία της εταιρείας στη διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
7ο χιλιόμετρο παλιάς Εθνικής Οδού
Θεσσαλονίκης – Βέροιας
Γραφείο: 332
Δευτέρα έως Παρασκευή: ώρες 9:30-14:00

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα 2310-750256, 2310-750694
Η τελική λίστα δικαιούχων θα αναρτηθεί στις εγκαταστάσεις και στην ιστοσελίδα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.
cretalive
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Η πόλη του Ηρακλείου αλλάζει...κλίμα!

Το Ηράκλειο κάνει...βιοκλιματική στροφή- Η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και άλλων κεντρικών σημείων θα γίνει με στόχο να αλλάξει το...μικροκλίμα της περιοχής!
Βιοκλιματική...στροφή επιχειρεί ο δήμος Ηρακλείου για να αλλάξει την περιβαλλοντική εικόνα της πόλης και να αξιοποιήσει στο έπακρο τα ευρωπαϊκά κονδύλια! Έτσι, μετά τα βιοκλιματικά κτίρια και τα σπίτια που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έρχονται και οι πλατείες, οι δρόμοι που θα κατασκευάζονται πλέον με βάση τις βιοκλιματικές μελέτες που εκπονούν οι ειδικοί. Στη λίστα του δήμου Ηρακλείου είναι δύο βασικές πλατείες του κέντρου , της Ελευθερίας και της Ανάληψης, καθώς και η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου που εντάσσονται σε αυτό το καινοτόμο σχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ήδη υπάρχοντα αρχιτεκτονικά σχέδια των δύο πλατειών και του συγκεκριμένου δρόμου θα τροποποιηθούν ώστε τις επόμενες ημέρες με το που θα βγει το πρόγραμμα από τα τομεακά του υπουργείου Περιβάλλοντος να είναι έτοιμος ο δήμος να καταθέσει αίτηση για χρηματοδότηση των έργων αυτών. Και εάν προλάβει θα είναι από τους λίγους δήμους που θα είναι παρών σε αυτή τη διαδικασία για τη χρηματοδότηση των βιοκλιματικών υποδομών.
Την πληροφορία αυτή  επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος κ.Κουράκης, που επεσήμανε ότι όντως μια ομάδα των τεχνικών υπηρεσιών εργάζεται πάνω σε αυτό το σχέδιο για να μπορεί ο δήμος να είναι ανταγωνιστικός και παρών στη νέα εποχή.
'Ναι, αυτή είναι η νέα εποχή, το μέλλον. Γι'αυτό τις μελέτες που έχουμε για την συμβατική ανάπλαση των πλατειών και του συγκεκριμένου δρόμου θα τις τροποποιήσουμε' ανάφερε ο κ.Κουράκης επισημαίνοντας ότι για το δήμο δεν θα
σταματήσει αυτή η διαδικασία στα συγκεκριμένα έργα. Για τις δύο πλατείες άλλωστε ήταν στο πρόγραμμα του δήμου η ανάπλαση τώρα θα γίνει και...βιοκλιματικά.
Tο πρόγραμμα ανά την Ελλάδα θα είναι κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ και είναι αυτονόητο ότι ο...καλύτερος θα μπει σε αυτό, άλλωστε από εδώ και πέρα σχεδόν όλα είναι ανταγωνιστικά!
'Για να ενταχθούμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να έχουμε μετρήσεις, στοιχεία, να αποδείξουμε ότι θα αλλάξουμε το...κλίμα της περιοχής' λέει με νόημα ο κ.Κουράκης που θεωρεί ότι το υπάρχον προσωπικό του δήμου μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό τον σχεδιασμό.
Έτσι, όλοι οι τεχνικοί δουλεύουν στην κατεύθυνση να μετρήσουν θερμοκρασίες, υγρασίες, υλικά, δέντρα, (φυλλοβόλα και αειθαλή), να προτείνουν τον γενικότερο σχεδιασμό. Η μελέτη θα υποδεικνύει τι υλικό θα μπει στο  δρόμο και στις πλατείες για την απορρόφηση της θερμότητας, τι δέντρα πρέπει να είναι και σε ποιο σημείο (θα μετρηθεί ακόμη και η...σκίαση)!
«Από όσο γνωρίζουμε πρέπει να ετοιμαστεί κάθε μελέτη και θα αξιολογηθεί. Με βάση τους στόχους θα μπουν και στη βαθμολογία, ο καλύτερος προκρίνεται!» τονίζει ο κ.Κουράκης

Το πρώτο εγχείρημα
Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος βιοκλιματικός δρόμος που έγινε στην Ελλάδα ήταν στην αγία Παρασκευή και...λειτούργησε.
Η μείωση της μέγιστης θερμοκρασίας προκάλεσε μείωση από 10% έως 15% της ενέργειας για τις ανάγκες των κλιματιστικών στα κτίρια κατά μήκος της Αγίου Ιωάννου και αύξηση από 20% έως 25% του επιπέδου της θερμικής άνεσης, δηλαδή
της καλύτερης αίσθησης λόγω της δροσιάς. Για τη μετατροπή του δρόμου σε βιοκλιματικό, απλώς χρησιμοποιήθηκαν υλικά με
μικρή απορροφητικότητα της ηλιακής ενέργειας. Η χρησιμοποίηση τέτοιων υλικών είχε ως συνέπεια να αυξηθεί και η ταχύτητα του ανέμου . Έτσι, σε πρώτη φάση ξηλώθηκε το υπάρχον οδόστρωμα και επιστρώθηκε με ανοιχτόχρωμο γρανίτη   και ιγνιμβρίτη υλικό με το οποίο  είναι επικαλυμμένα τα πεζοδρόμια
Επιπλέον, στον δρόμο φυτεύτηκαν 160 πλατάνια και 80 θαμνώδη φυτά- συν τα υπάρχοντα- τα οποία   ποτίζονται με αυτόματο σύστημα. 
cretalive
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Αγνοείται 65χρονος από τη Μεσαρά

Πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο ηλικιωμένος από τη Μητρόπολη φέρεται να τον έχει καταβάλει ψυχολογικά.
Η εξαφάνιση ενός 65χρονου από την Μητρόπολη της Μεσαράς έχει αναστατώσει την οικογένεια και τους συγχωριανούς του που φοβούνται τα χειρότερα.
Όπως έγινε γνωστό, τα ίχνη του 65χρονου χάθηκαν την περασμένη Παρασκευή και μέχρι χθες δεν είχε εντοπιστεί, παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες αναζήτησης του.
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσαν συγγενείς στην Αστυνομία, ο αγνοούμενος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και αυτό φέρεται να τον είχε καταβάλει ψυχολογικά.
cretalive
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Το χαράτσι βυθίζει στο σκοτάδι εκατοντάδες οικογένειες

Η αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ πολλοί Ηρακλειώτες οξύνεται λόγω του τέλους των ακινήτων - Καθημερινά διακόπτονται οι συνδέσεις μέχρι 70 σπιτιών...
Όταν καθημερινά στο Ηράκλειο γίνονται 40 έως και 70 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, τότε μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τι θα επακολουθήσει χειμωνιάτικα, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, με το λεγόμενο «χαράτσι».
Στελέχη της ΔΕΗ στο Ηράκλειο υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση είναι δραματική και εκφράζουν φόβους ακόμα και για το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής. Εκατοντάδες νοικοκυριά, γέροντες με προβλήματα υγείας, πολύτεκνες οικογένειες με μικρά παιδιά, άνεργοι, εν έτει 2011, ζουν χωρίς ηλεκτρικό επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό.
Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι απάνθρωπες και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην κοινωνία.
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά σοβαρών επεισοδίων που έχουν σημειωθεί σε βάρος ιδιωτικών συνεργείων που συνάπτουν συμβάσεις με τη ΔΕΗ. Οι προπηλακισμοί, ακόμα και οι βιαιοπραγίες σε βάρος συνεργείων είναι καθημερινό φαινόμενο. Σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως σε χωριά, έχουν ακόμα και καταδιωχθεί από κατοίκους.
Σε άλλες πάλι περιπτώσεις ακούν τα ... σχολιανά τους αφού εμφανίζονται σαν φάντης μπαστούνι και επιμένουν να κόψουν το ρεύμα χωρίς να έχουν ελέγξει το όνομα του καταναλωτή με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη. Συνδικαλιστές της ΔΕΗ ανησυχούν ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν το προσεχές διάστημα.
«Τα μεγάλα δράματα είναι μπροστά μας. Μόλις λήξει η 40ημερη προθεσμία για την καταβολή του έκτακτου τέλους και κληθούμε να διακόψουμε το ρεύμα, τότε φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε πρωτοφανείς αντιδράσεις οργής με απρόβλεπτες συνέπειες», σχολιάζουν.

ΠΑΤΡΙΣ
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρελάθηκε ο πρίγκιπας!

Πριμ 1 εκατ. δίνει στους παίκτες
Πριμ ύψους ενός εκ. ευρώ θα τάξει στους παίκτες του ΠΑΟ, ο Σαουδάραβας πρίγκιπάς Αλ Σαούντ εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης». Αυτό διέρρεε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, Β.Τσάκας. Αναμένεται κατά τη διάρκεια τη σημερινής ημέρα να υπάρξει ανακοίνωση μέσω γραπτής δήλωσης του Σαουδάραβα.
Το ποσό είναι υπέρογκο αλλά θα αφορά και τα προηγούμενα ντέρμπι, με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εκτός του πριμ ο πρίγκιπας δεν αποκλείεται, σύμφωνα πάντοτε με το ρεπορτάζ, να αναφερθεί και στην υπόθεση απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟ. Ήδη γίνεται έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της πράσινης ΠΑΕ.

protothema.gr
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Εκεί που τα σπίτια περπατούν...
Οκτώ ολόκληρα χρόνια, ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα, δώδεκα σπίτια στον Ασώματο... περπατούν. Και αναπτύσσουν ταχύτητες όταν «οι βροχές είναι πολλές», παρασύροντάς τα στο άγνωστο. Σ’ αυτό το δρόμο ζωής ή θανάτου, κανείς έως σήμερα δεν μπόρεσε να δέσει το χειρόφρενο και να σταματήσουν!
Και οι δώδεκα «εν κινήσει» κατοικίες βρίσκονται επί του κεντρικού δρόμου όπου εντοπίζονται, σύμφωνα με τις μελέτες γεωλόγων του ΙΓΜΕ, «κατολισθητικά φαινόμενα» και ουδείς, πλέον, είναι σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των οικογενειών που τα κατοικούν.
Μέχρι πού, όμως, θα φτάσει αυτός ο μαραθώνιος; Ίσως γνωρίζει μόνο... η αγία Άννα που προτατεύει αυτό το χωριό! Γιατί, οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς οκτώ χρόνια προσπαθούν, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Το βέβαιο είναι, ότι αν υπάρξουν νεκροί (ο  μη γένοιτο!), τότε όλοι θα σπεύσουν ασθμένως ρίχνοντας «τη μπάλα» ο ένας στον άλλο!

Η κατάσταση, πράγματι, είναι απελπιστική και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αν και βιώνουν κάθε χρόνο «τον κίνδυνο διαρκείας» έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και περιμένουν μήπως η πολιτεία επιδείξει, στην πράξη, την απαιτούμενη ευαισθησία. Αν όχι, ας πάνε κι αυτοί υπέρ της κρατικής αναλγησίας!!!
Ο Ρούσος Μαυρογιαννάκης έχασε το μισό του σπίτι πριν εφτά χρόνια, επειδή κρίθηκε ακατάλληλο για κατοίκηση, σύμφωνα με τις υποδείξεις τεχνικών. Όμως, αυτά τα εφτά χρόνια, στα δικά του χώματα, βιώνει το αίσθημα της προσφυγιάς! «...Έρχονται μηχανικοί», σημειώνει απογοητευμένος, «και μας λένε να φύγομε γιατί το σπίτι θα πέσει και δεν θα έχουν ευθύνη. Πήγα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Μύρωνα Σουμπασάκη κι ενοικίαζα για ένα χρόνο, με τη γυναίκα μου, το γιο μου, τη γυναίκα του, την κόρη μου και τα τρία εγγόνια μου. Ύστερα σώθηκαν και τα λεφτά και δεν είχα να πληρώσω το ενοίκιο, και αναγκάστηκα να γυρίσω στο μισό σπίτι που δεν είχαν κατεδαφίσει...»
"Μας κοροϊδεύουν..."
Αγανακτισμένος γιατί, ως φαίνεται, αυτός ο «γολγοθάς» θα έχει διάρκεια, βουρκώνει και ξεσπά: «Τώρα στις κάμερες που μου έχουν μείνει, προσπαθώ να καλύψω τις ρωγμές στους τοίχους. Με κοροϊδεύουν και κάθε χρόνο μας δίνουν υποσχέσεις. Τελευταία θα εγκληματίσω, μα το ψωμί μου το έχω φάει! Ήρθανε, μας τα έκαναν όλα καλά, αλλά κατάλαβα πως μας παίζουν. Και θα ξανάρθουν όταν θέλουν ψήφους. Το αίμα μου βράζει, το καταλαβαίνεις; Έβαλα χρυσά λεφτά σ’ αυτό το σπίτι! Η γυναίκα μου έμεινε στο Ρέθυμνο στην κόρη μου, κι είναι μισερή. Μπορείς να καταλάβεις, πως την έφερα στο χωριό για να μου ψήνει ένα πιάτο φαΐ; Μας άφησαν στη μοίρα μας και δεν τους ενδιαφέρει...».
Ωστόσο, από το 2004 που παρατηρήθηκε το φαινόμενο των κατολισθήσεων στα σπίτια, οι ιδιοκτήτες τους αν και έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να προστατέψουν τις ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους, δεν βρίσκουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον από τις δυσκίνητες κρατικές υπηρεσίες.
«Κινδυνεύουμε κάθε μέρα και δεν ξέρουμε αν το πρωί που θα σηκωθούμε θα είμαστε ζωντανοί», επισημαίνει ο Δημήτρης Γαλανάκης και προσθέτει: «Τρέμει η ψυχή μας! Από το 2001 τρέχουμε από υπηρεσία σε υπηρεσία και ο ένας μας στέλνει στον άλλο. Βαρεθήκαμε πια! Δεν έχουν διαπιστώσει το μεγάλο μας πρόβλημα; Ας έλθουν να μείνουν στα σπίτια μας αυτοί».
Η Νικολία Φραγκιαδάκη συμπληρώνει: «Το σπίτι μου εξακολουθεί κάθε χρόνο ν’ ανοίγει. Τα μπαλκόνια έχουν πέσει, τα δοκάρια έχουν ανοίξει, ούτε πόρτες κλείνουν ούτε παράθυρα! Δεν καταλαβαίνουν ότι σ’ αυτά τα σπίτια μένουν οικογένειες με μικρά παιδιά; Πού να βρούμε χρήματα να τα φτιάξουμε; Βοήθεια δεν βλέπομε από κανένα...».
Προτάσεις επιστημόνων
Κι αν αυτοί οι κάτοικοι το χειμώνα είναι σ’ ένα διαρκή κίνδυνο, το καλοκαίρι βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την επισκευή των ζημιών που προκάλεσε η... μετακίνησή τους. Κάποιες, βέβαια, απ’ αυτές δεν μπορούν ν’ αποκατασταθούν και παραμένουν «να χάσκουν» μέχρι «να δούμε τι θ’ απογίνουμε».
Τα «εν κινήσει», πάντως, σπίτια ανήκουν στους: Ρούσο Μαυρογιαννάκη, Δημήτρη Γαλανάκη, Ιάκωβο Παπαδάκη, Μύρωνα Σουμπασάκη, Μαρίνα Μπουγιούκα, Γιάννη Φραγκιαδάκη, Κωστή Μαραβελάκη, Νίκο Ξεζωνάκη, Νικολία Φραγκιαδάκη, Αλέξανδρο Σουμπασάκη και Αριστείδη Φραγκιαδάκη.
Στις προτάσεις της επιστημονικής ομάδας που συνέταξε την μελέτη (Μιχ. Μπέλλας, Δημ. Κανάρης) τονίζεται ότι «η περιοχή που οριοθετείται από την κατολίσθηση, θα πρέπει να απαγορευτεί από μελλοντική ανοικοδόμηση, κρινόμενη ως ακατάλληλη προς ανοικοδόμηση». Ενώ, «η υπόλοιπη περιοχή του οικισμού, εκτός των ορίων της κατολίσθησης κρινεται κατάλληλη υπό προϋποθέσεις».

Οι δυο επιστήμονες στην ίδια έκθεση σημειώνουν με σαφήνεια ότι «οι υπάρχουσες εντός της κατολισθαίνουσας μάζας οικίες, θα πρέπει, είτε να μεταφερθούν, είτε να υποθεμελιωθούν, είτε να εγκιβωτιστούν, αφού, βεβαίως, προηγηθεί η κατασκευή των φρεατοπασσάλων».

Ο αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου, υπεύθυνος της δημοτικής ενότητας Φοίνικα Μανώλης Τζανιδάκης, θεωρεί το θέμα «σοβαρό και στον Ασώματο και στα Σελλιά» που από τα κατολισθητικά φαινόμενα σημειώθηκε αποκοπή του κεντρικού οδικού δικτύου και υπήρξαν κατολισθήσεις σε μικρό αριθμό σπιτιών του χωριού στο ανατολικό του τμήμα.
Σε δήλωσή του τονίζει σχετικά: «Από το 2006 υπάρχει γεωτεχνική μελέτη του ΙΓΜΕ που προτείνει λύσεις. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου από τον περασμένο Μάρτη, έχω ενημερώσει με αλληλογραφία την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, που κατά πληροφορίες μου, έχει κάνει κάποιες μελέτες.
Θέλω να πιστεύω, ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα γίνουν τα απαραίτητα έργα που θα προφυλάξουν, ιδιαίτερα, τον Ασώματο από τις κατολισθήσεις σπιτιών και τα Σελλιά από τα ανάλογα φαινόμενα. Ελπίζω ότι οι υπηρεσίες θα κινητοποιηθούν άμεσα για την προστασία της ζωής των κατοίκων...».
Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη αυτών των οικογενειών. Με αυτό το άγνωστο ζουν και ο Γιάννης και η Ελένη Φραγκιαδάκη, γονείς τριών παιδιών ηλικίας 7, 10 και 11 χρόνων. «Τι θα γίνει δεν ξέρουμε», λέει η Ελένη. «Τα σπίτια συνεχίζουν να "παίζουν", κάθε μέρα έχουμε το πρόβλημα στο μυαλό μας και μ’ αυτό ζούμε!».
Μ’ αυτόν τον εφιάλτη συμβιώνουν οι δώδεκα οικογένειες πλέον. Και είναι βέβαιο πως και μετά, όταν πια τα σπίτια βρουν ασφάλεια εγκατάστασης, θα τον έχουν δίπλα τους! Ίσως για χρόνια! Μέχρι τότε όμως;
goodnet.gr
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τα δικαστήρια σώζουν χρεωμένους
Ασπίδα προστασίας των δανειοληπτών αποτελεί ο νόμος 3869/2010 με βάση τον οποίο έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που μειώνουν τα χρέη.
Την επισήμανση κάνει η Ιωάννα Μελάκη, πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία έχει συμπαρασταθεί σε δανειολήπτες του νησιού, τους οποίους έχουν δικαιώσει τα αρμόδια δικαστήρια.
«Για τον καταναλωτή, τον μη έχοντα εισόδημα, για τον μη έχοντα περιουσιακά στοιχεία και τον ευρισκόμενο κάτω από το "βραχνά" της υπερχρέωσης, μονόδρομος είναι η εισαγωγή στο ν.3869/2010 για ρύθμιση και "κούρεμα" χρέους, και προοπτική πλέον για ένα νέο ξεκίνημα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του δανειολήπτη», επισημαίνει η κ. Ιωάννα Μελάκη, σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία.
Όσοι έχουν χρέη σε τράπεζες και ταυτόχρονα βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση μπορούν να «κουρέψουν» το χρέος τους; Και αν ναι, με ποιον τρόπο;
«Όσοι δανειολήπτες δεν έχουν την πτωχευτική ιδιότητα, δηλαδή δεν είναι έμποροι, και είναι φυσικά πρόσωπα ή επαγγελματίες και έχουν χρεωθεί σε τράπεζες ή σε τρίτους, και έχουν αδυναμία πληρωμής του χρέους τους, διότι δεν έχουν εισόδημα λόγω ανεργίας ή άλλων κοινωνικών συνθηκών (ασθένεια), ή το χρέος τους υπερβαίνει τη δυνατότητα να πληρωθεί λόγω του μεγάλου μεγέθους του, καθώς ο δανειολήπτης δεν έχει εισόδημα, στην κρίση του Ειρηνοδικείου είναι να προβεί σε ένα μεγάλο "κούρεμα" της τάξης μέχρι 100%».
Τα δικαστήρια της Κρήτης έχουν δικαιώσει δανειολήπτες. Πόσες δικαστικές αποφάσεις έχουμε μέχρι σήμερα και τι αφορούν;
«Τα Ειρηνοδικεία της Κρήτης καθημερινά εκδίδουν αποφάσεις, οι περισσότερες των οποίων δικαιώνουν τους δανειολήπτες-καταναλωτές. Βασική προϋπόθεση για τη νικηφόρα απόφαση κάθε δανειολήπτη είναι η αίτησή του ή και τα προσκομιζόμενα στοιχεία να είναι αληθινά.
Τα δικαστήρια της Κρήτης συμμερίζονται τη φτώχεια και την αδυναμία των δανειοληπτών.
Περίπου 12 νικηφόρες αποφάσεις για ρύθμιση χρεών έχουν δημοσιευτεί από τα Ειρηνοδικεία, παγκρήτια, με τη συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Στις περισσότερες είχαμε εκτός από τη ρύθμιση του χρέους, ένα σημαντικό "κούρεμα", και αφορούσε άνεργους, ΑμεΑ, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους».
Τι συμβουλές θα δίνατε σε δανειολήπτες και σε τράπεζες;
«Καλούμε τους δανειολήπτες να διώξουν το φόβο, από τις πιέσεις των δανειστών και των συνεργατών αυτών, να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές διατάξεις του ν.3869/2010, να εμπιστευτούν τις πιστοποιημένες από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Ενώσεις Προστασίας Καταναλωτών, μεταξύ αυτών και την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Καλούμε τις τράπεζες να ξαναεμπιστευτούν τους δανειολήπτες πελάτες τους, στις ρυθμίσεις που τους καλούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν, να είναι ειλικρινείς, να μην περικλείουν αδιαφανείς και δυσνόητους όρους.
Τι να προσέχουμε
Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι δανειολήπτες; Η Ιωάννα Μελάκη προτείνει:
* Να κάνουν έρευνα αγοράς, σχετικά με το ύψος του επιτοκίου.
* Εάν το επιτόκιο είναι σταθερό ή κυμαινόμενο.
* Τον τρόπο πληρωμής του δανείου αλλά και τη διάρκεια αποπληρωμής αυτού.
* Να μην περιέχει η σύμβαση καταχρηστικούς όρους.
* Πριν υπογράψουμε τη σύμβαση θα πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με ηρεμία, νηφαλιότητα, να συμβουλευόμαστε την πλησιέστερη σε μας Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών, προκειμένου να μας εξηγηθούν, εάν υπάρχουν, δυσμενείς όροι και όροι με καταχρηστικότητα.
* Να προσέχουμε, να δανειζόμαστε στο πλαίσιο της οικονομικής δυνατότητάς μας, για να μπορούμε να προβούμε, στην εξυπηρέτηση της δόσης ανά μήνα, χωρίς να αντιμετωπίσουμε αδυναμία πληρωμής της δόσης.
goodnet.gr
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
"Καζάνι" που βράζει το Πανεπιστήμιο
Την υποβάθμιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων της χώρας εξαιτίας της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας καταγγέλλουν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που συνεδρίασαν και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την παράταση της εκκρεμότητας διορισμού των εκλεγμένων σε διάφορες βαθμίδες μελών ΔΕΠ.
Βασικό πρόβλημα για τη Γ.Σ. του τμήματος Κοινωνιολογίας είναι το γεγονός ότι το υπουργείο προχωρά στην παύση των διορισμών των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, γι’ αυτό ζητούν από τη Σύγκλητο και τις πρυτανικές αρχές να προβούν σε άμεσες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης των προγραμμάτων σπουδών και το διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ .
Αναλυτικά, στο ψήφισμα της Γ.Σ. του τμήματος Κοινωνιολογίας αναφέρεται: «Μετά από τις πληροφορίες που φέρουν το Υπουργείο Παιδείας να υπαναχωρεί από τις αρχικές του δεσμεύσεις, τα μέλη της Γενική Συνέλευσης δηλώνουμε κατηγορηματικά την έντονη δυσαρέσκειά μας για την κλιμακούμενη υποβάθμιση των όρων λειτουργίας των πανεπιστημίων της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, επικαλούμενο τις τρέχουσες πιεστικές οικονομικές συνθήκες και παρά τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τον κώδικα δημόσιας διοίκησης, από τις αρχές του 2011 επέλεξε να προχωρήσει μονομερώς στην παύση των διορισμών των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο, στις συνεχείς οχλήσεις των υπό διορισμό ΔΕΠ, των Πανεπιστημίων και της συνόδου των Πρυτάνεων, επέλεξε την οδό της παραπλάνησης. Οι αρχικές δεσμεύσεις για το διορισμό 350 μελών ΔΕΠ στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους, μετατέθηκαν για το μήνα Νοέμβριο, για να παραπεμφθούν τελικά για τις αρχές του 2012, παρά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών (έγκριση από Τμήμα ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Βουλής, έγκριση πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).
Επιπλέον, οι νέες περικοπές του αριθμού των συμβασιούχων διδασκόντων που έγιναν υπό το πρόσχημα των επικείμενων διορισμών οδηγούν τα πανεπιστημιακά Τμήματα σε διαρκή πίεση και σε οριακή λειτουργία, η οποία επιτείνεται από τη συνεχή υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας καλούμε τη Σύγκλητο και τις Πρυτανικές Αρχές να συζητήσουν το πρόβλημα που δημιουργείται από τις πολιτικές του Υπουργείου και να προβούν σε άμεσες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης των προγραμμάτων σπουδών και το διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ».
goodnet.gr
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τους απήγαγαν και ζητούσαν λύτρα
Στα χέρια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν 5 αλλοδαποί οι οποίοι  είχαν απαγάγει δύο νεαρά άτομα στο Ηράκλειο και ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.
Τα θύματα της απαγωγής, ένας 25χρονος και ένας 22χρονος, Πακιστανοί στην καταγωγή, παρέμεναν για 5 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων τους προτού κατορθώσουν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια.
Συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη το πρωί, τους δύο Πακιστανούς, προσέγγισε ο ένας εκ των συλληφθέντων, ένας 21χρονος Σύριος, και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους έπεισε να τον ακολουθήσουν από την κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο.
Εκεί, μαζί με τον 34χρονο και τον 47χρονο συλληφθέντα, αλλά και τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, τους κατακράτησαν χωρίς την θέληση τους.
Κατά το χρόνο της παράνομης κατακράτησής τους, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες τους χτυπούσαν, ενώ με την απειλή όπλου προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον 25χρονο αλλοδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο κράτησης, οι δύο απαγόμενοι, κατάφεραν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που άμεσα μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν τους δύο (2) υπηκόους Συρίας (34χρονο και 47χρονο) και τους συνέλαβαν.
Από τις ευρύτερες αστυνομικές αναζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της εξελικτικής πορείας της έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν στις οικίες τους και οι υπόλοιποι τρεις (3) αλλοδαποί (21χρονος,, 27χρονος, 27χρονος) οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Μπλεγμένοι και με ναρκωτικά οι απαγωγείς
Στην κατοχή των δύο (2) Σύριων (34χρονου και 27χρονου) από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν:
- Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα απορριμμάτων με βάρος 734 γραμμαρίων περίπου,
- Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα βάρους εξήντα οκτώ (68) γραμμαρίων περίπου και μία λειτουργική ζυγαριά, καθώς και
-Δύο νάιλον συσκευασίες μικροποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,
Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου συλληφθέντα, υπηκόου Παλαιστίνης, βρέθηκε ένα πακέτο καπνού το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβης βάρους είκοσι εννέα (29) γραμμαρίων περίπου.
Και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
kritinea
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ μέσω ΑΤΜ με σκοπό την αποφυγή του ειδικού τέλους ακινήτων, εξέδωσε η πρωτοβουλία «Πολίτες κατά του Χρέους» στο Ηράκλειο, μια πρωτοβουλία, που σημειωτέον βρίσκει τη συμπαράσταση του Δήμου καθώς διαβεβαιώνει ότι θα εξετάσει κάθε πρόσφορο μέσο για να αποφευχθεί η διακοπή του Ηλεκτρικού Ρεύματος σε πολίτες του Ηρακλείου

Οι οδηγίες έχουν ως εξής:
1. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).
2. Πηγαίνετε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (να είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.
3. Ακολουθήστε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α + Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε
Θα πρέπει, όπως επισημαίνουν τα μέλη της πρωτοβουλίας, να εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής» π.χ. στα ΕΛΤΑ. Το εν λόγω μηχάνημα «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό και δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα.
Εάν εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε τουλάχιστον προσωρινά.

Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), πρέπει να κάνετε το εξής:
α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,
β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι η αποφυγή πληρωμής του ειδικού τέλους είναι μόνο προσωρινή καθώς με βάση το νόμο, τα στοιχεία εκείνων που δεν θα πληρώσουν θα μεταβιβαστούν στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στην εφορία.
Μοναδική ελπίδα για να μην πληρωθεί το επονομαζόμενο χαράτσι είναι τα δικαστήρια που αναμένεται να εκδικάσουν δεκάδες προσφυγές.

Ο Δήμος Ηρακλείου για το χαράτσι

Ο Δήμος Ηρακλείου, εξέδωσε ανακοίνωσή την Πέμπτη, την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ. Περισυνάκης Μιχ., και παρεμβαίνει στο ζήτημα του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών γνωστού και ως χαρατσιού της ΔΕΗ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Όσοι Δημότες Ηρακλείου, για αντικειμενικούς λόγους, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), αλλά θα πληρώσουν το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την Ε.Ρ.Τ., μπορούν να ενημερώνουν το Δήμο Ηρακλείου προσκομίζοντας:
1. Αντίγραφο του λογαριασμού της Δ.Ε.Η.
2. Αντίγραφο της απόδειξης του μηχανήματος αυτόματης πληρωμής της Τράπεζας, από το οποίο να αποδεικνύεται η πληρωμή της Δ.Ε.Η. χωρίς το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Ο Δήμος Ηρακλείου θα εξετάσει κάθε πρόσφορο μέσο για να αποφευχθεί η διακοπή του Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορούν να καταθέτουν οι δημότες:
(Α) Στο κιόσκι Πολιτών κατά του Χρέους στην Πλατεία Ελευθερίας (έναντι του Κινηματογράφου ΑΣΤΟΡΙΑ) και
(Β) Στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.) (Λεωφ. Δημοκρατίας)»
Η παραπάνω ανακοίνωση προέκυψε μετά την παρέμβαση των Πολιτών κατά του Χρέους και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής κατά την οποία ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να «μπει μπροστά», ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων Δήμων της χώρας, για την προστασία των δημοτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
Στο εν λόγω συμβούλιο, ο Δήμαρχος Γ. Κουράκης, είχε δηλώσει ότι στηρίζει πολιτικά μια τέτοια προσπάθεια και δέχτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες υπεράσπισης των πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν.
kritinea
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Μονάδα φροντίδας στην ύπαιθρο
Την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία της η κινητή μονάδα φροντίδας, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα άτομα της υπαίθρου που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με απώτερο στόχο να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες ανθρώπων που ζουν στην περιφέρεια και δεν έχουν τη δυνατότητα παροχής τέτοιων υπηρεσιών.
Η μονάδα θα ξεκινήσει αρχικά τη λειτουργία της στα τέσσερα κέντρα υγείας του νομού, πραγματοποιώντας ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του νοσοκομείου.
Στη συνέχεια και μόλις γίνουν οι προσλήψεις έξι συνολικά ατόμων (κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών υγείας και νοσηλευτών) μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος, θα επεκταθούν και τα δρομολόγια αλλά και οι επισκέψεις της μονάδας στην ύπαιθρο θα είναι συχνότερες.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Μοσχοβάκης μιλώντας στα «Ρ.Ν.» για την συγκεκριμένη μονάδα εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας, πως η λειτουργία της θα είναι πολύτιμη, αφού ήδη έχουν καταγραφεί οι ανάγκες που υπάρχουν στην ύπαιθρο και η προσφορά της θα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ξεκινάμε τη λειτουργία της κινητής μονάδας παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας από την 1η Δεκεμβρίου, που σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα συνεργείο από ειδικευμένα άτομα, τα οποία θα πηγαίνουν στα κέντρα υγείας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αρχικά η μονάδα θα λειτουργεί με προσωπικό και γιατρούς από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το νοσοκομείο έως ότου προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ έξι άτομα, τα οποία θα κάνουν την μονάδα πιο παραγωγική κάνοντας περισσότερα δρομολόγια. Σε πρώτη φάση θα πηγαίνουν στα κέντρα υγείας και στα επιλεγμένα σπίτια, όπου υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα».
Ρεθεμνιώτικα Νέα/
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Εγκρίθηκε το νέο ωράριο των φαρμακείων στα Χανιά
Εγκρίθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στα Χανιά καθώς επίσης και το πρόγραμμα εφημεριών, όπως αποφασίστηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων σε εφαρμογή του νέου Νόμου.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα εξής :
Δήμος Χανίων:
Διημερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, επτά (7) σε αριθμό από τις 8.30 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Επιπρόσθετα των επτά (7) διημερευόντων φαρμακείων κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα διημερεύουν τα φαρμακεία του κ. Αρχοντάκη Γρηγόρη και της κ. Βεργανελάκη Μάρως, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. σύμφωνα με τις δηλώσεις ένταξης που κατέθεσαν οι παραπάνω στο Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά τα οριζόμενα στην περ. 1 της παρ.3 της Απόφασης του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αριθμ. ΔΥΓ3(β) Γ.Π.οικ.109282, και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

Διημερεύοντα φαρμακεία τις Κυριακές, έξι (6) σε αριθμό με ωράριο λειτουργίας από 8.30 μέχρι 9.00 μ.μ.

Διανυκτερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή ένα (1) στον αριθμό από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.30 π.μ. της επομένης.

Επικουρικά κάθε Δευτέρα τα φαρμακεία θα παραμένουν ανοικτά από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ. και θα προσεγγίζουν το 25% της δύναμης των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Χανίων σύμφωνα με σταθερούς πίνακες.

Στους Δήμους Αποκορώνου, Κισσάμου, Πλατανιά, Κανδάνου – Σελίνου, θα υπάρχει διημερεύον φαρμακείο για όλες τις ημέρες του έτους.
Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που βρίσκονται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι για τα πρωϊνά από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., ενώ τα απογεύματα των ημερών Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής για όλο το έτος θα λειτουργούν από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.
Τόσο οι φαρμακοποιοί που έχουν υποβάλλει δήλωση ένταξης, όσο και οι υπόλοιποι που έχουν ενταχθεί σε εφημερίες στους σχετικούς πίνακες από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους και δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας, υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση και το πρόγραμμα εφημεριών των φαρμακείων μέχρι και τις 11Δεκεμβρίου
flashnews
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ηράκλειο: Εργαστήριο πλαστών χαρτονομισμάτων
Εργαστήριο κατασκευής πλαστών χαρτονομισμάτων είχε στο σπίτι του 37χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Κρήτη.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου εντόπισαν τον 37χρονο να βρίσκεται σε ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή Γάζι Μαλεβιζίου και, στον αστυνομικό έλεγχο που τον υπέβαλαν, βρήκαν, κάτω από την θέση του οδηγού, τέσσερα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δέκα των 50 και έξι των 20 ευρώ.
Ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι του, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν 33 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δύο των 100, 23 των 50 Ευρώ, και τρία των 20 Ευρώ, εκτυπωτής, φωτοτυπικό μηχάνημα, μαχαίρια και κροτίδες.
Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με τις κατηγορίες της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, καθώς και της παράνομης κατοχής μαχαιριών και κροτίδων
goodnet
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Βάνδαλοι έκαναν λαμπόγυαλο σχολείο!
Καταστροφές άνευ προηγουμένο σε σχολείο στη Γόρτυνα, με τους άγνωστους δράστες να διαλύουν τα παντα στο πέρασμα τους!
Μόνο ντροπή προκαλεί η καταστροφή που υπέστη το Δημοτικό Σχολείο Ατσιπάδων και το Λαογραφικό Μουσείο στις Λούρες την περασμένη εβδομάδα.
Οι άγνωστοι δράστες - για άγνωστο λόγο - ξέσπασαν στα δύο αυτά "κύτταρα" πολιτισμού της περιοχής. Σύμφωνα με το διδακτικό προσωπικό οι δράστες έσπασαν τα τζάμια και μπήκαν στο εσωτερικό. Εκεί ξήλωσαν τα σώματα του καλοριφέρ, έσπασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατέστρεψαν το έντυπο υλικό και  έβαψαν με μπογιές τους  τοίχους. Αντίστοιχες ήταν και οι καταστροφές στο Λαογραφικό Μουσείο στις Λούρες. Το όργιο έλαβε μάλιστα τέτοια έκταση, ώστε οι βάνδαλοι ξήλωσαν και πήραν μαζί τους μέχρι και τους νιπτήρες!

creteplus
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Ενόπλη ληστεία με λεία 4500€ σε υπάλληλο διανομής τσιγάρων
Σύμφωνα με καταγγελία 39χρονου, κατά την εργασία του ως υπάλληλος σε εταιρεία διανομών τσιγάρων και ενώ προετοίμαζε διανομή προϊόντων σε περίπτερο, άγνωστος δράστης ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας κουκούλα και με ένα πιστόλι, τον ακινητοποίησε.
 Στη συνέχεια εξανάγκασε το  39χρονο να παραδώσει  τσάντα μέσης με το χρηματικό ποσό των 4500 ευρώ, προερχόμενα από εισπράξεις διανομής τσιγάρων και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων ιδιοκτησίας του.
Ο δράστης επιβιβάστηκε ως συνεπιβάτης σε δίκυκλη μοτοσικλέτα όπου τον περίμενε  ο συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
2810
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρεις ένοπλοι λήστεψαν ... 12χρονο!

Μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας, ακινητοποίησαν το ανήλικο αγόρι και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα
Στιγμές τρόμου έζησε ένας δωδεκάχρονος, όταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ενώ βρισκόταν μόνος στο σπίτι στην περιοχή του Καπανδριτίου, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις οπλισμένους άνδρες.
Οι τρεις δράστες εισέβαλαν ανενόχλητοι από την πόρτα του σπιτιού, κρατώντας μαχαίρια και πιστόλια, ακινητοποίησαν τον 12χρονο πριν προλάβει να κάνει την παραμικρή κίνηση και για αρκετή ώρα αλώνιζαν μέσα στο σπίτι, καταφέρνοντας τελικά να πάρουν χρήματα και χρυσαφικά.
Το ευτύχημα είναι ότι οι τρεις άνδρες έφυγαν χωρίς να πειράξουν τον 12χρονο, ο οποίος σε κατάσταση σοκ, αφού αποχώρησαν, ενημέρωσε τους γονείς του. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όμως ήταν πλέον αργά καθώς οι ληστές είχαν εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////