Νεκρός 76χρονος από τα Πλεμενιανά Καντάνου
Νεκρός βρέθηκε τη Δευτέρα  το βράδυ 76χρονος από τα Πλεμενιανά της Καντάνου.
Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε πάει για να μαζέψει χόρτα έχοντας φύγει από το πρωί. Καθώς οι ώρες περνούσαν και δεν έδινε σημεία ζωής ειδοποιήθηκαν οι αρχές από συγγενικά του πρόσωπα.
Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ξεκίνησε την αναζήτησή του όμως εν τω μεταξύ βρέθηκε από κατοίκους της περιοχής νεκρός.
Τα αίτια του θανάτου του 76χρονου ερευνώνται ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καντάνου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σκύλος διάσωσης δάγκωσε εθελόντρια στην άσκηση για το τσουνάμι
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε νηπιαγωγός για την επίθεση που δέχθηκε από διασώστη σκύλο στο πλαίσιο άσκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών σεισμού. Κατηγορεί τους υπευθύνους ότι δεν έδωσαν σημασία στους πόνους και στα τραύματά της.
Προσποιήθηκε την τραυματία ως εθελόντρια στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής άσκησης που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες για την αντιμετώπιση ενός καταστροφικού τσουνάμι στην Κρήτη και τελικά βρέθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από τον εκπαιδευμένο σκύλο της γαλλικής ομάδας διάσωσης! Ο λόγος για την 25χρονη νηπιαγωγό Μαρία Μαργιολάκη, η οποία ακόμα "το φυσάει και δεν κρυώνει" για ό,τι της συνέβη στη διάρκεια της άσκησης.
Η κοπέλα υπέστη εκτεταμένο αιμάτωμα στον αριστερό γλουτό, και της χορηγήθηκαν αντιτετανικός όρος και αντιβίωση για την αντιμετώπιση του τραύματος που υπέστη από τον διασώστη σκύλο.
"Υποτίθεται ότι το σκυλί, ένα γερμανικό ποιμενικό, είναι εκπαιδευμένο. Μου είπαν μάλιστα ότι έχει κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου επιτέθηκε. Επαθα σοκ. Τρόμαξα πραγματικά γιατί, αφού με δάγκωσε, άρχισε να γρυλίζει και έδειχνε έτοιμο να μου επιτεθεί ξανά" δήλωσε στο "Εθνος" η κοπέλα.
Η 25χρονη νηπιαγωγός, η οποία ήταν εθελόντρια στην άσκηση και ο ρόλος της επέβαλλε να προσποιηθεί την τραυματία, καταγγέλλει ότι αν και αμέσως ενημέρωσε τους διασώστες για το συμβάν, αντιμετωπίστηκε με περιπαικτικό τρόπο.
"Παρά τον σοβαρό τραυματισμό μου και τον τρόμο που ένιωσα, καθώς μπήκε σε κίνδυνο η ζωή μου, το σενάριο της άσκησης συνεχίστηκε κανονικά. Με μετέφεραν σε φορείο δεμένη και με κατεύθυναν σε φουσκωτή σκηνή.
Εγώ περίμενα δεμένη, οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν συνέχιζαν κανονικά το σενάριο της άσκησης και με εξέταζαν ''ψεύτικα'' βάσει σεναρίου, τοποθετώντας μου δήθεν ορό. Εγώ όμως πονούσα και τους το είπα ότι ήταν πραγματικό το συμβάν κατά το πρωτόκολλο".
Η 25χρονη διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Γιώργου Κοκοσάλη, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου, δηλαδή εναντίον των αρμόδιων φορέων για τη διεξαγωγή της άσκησης "Ποσειδών", αλλά και κατά του Γάλλου διασώστη υπό τον έλεγχο του οποίου ήταν το σκυλί.
ethnos
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μινωικός και ασύλητος ο αρχαίος τάφος στον Κρουσώνα
Ένας ασύλητος, καλά διατηρημένος Μινωικός τάφος, που χρονολογείται περίπου από το 1300 π. Χ., ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του νέου δρόμου Γαζίου Κρουσώνα, λίγο πριν τον ιστορικό οικισμό.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, πρόκειται για τάφο ομαδικού περιεχομένου, που συνοδευόταν από πλούσιες προσφορές. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως ευρήματα σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως μεγάλος αριθμός ζωγραφιστών πήλινων αγγείων, κοσμημάτων, χάλκινων αντικειμένων, όπλων, κλπ. Σημειώνεται επίσης, ότι αυτή η ανακάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει την διατυπωμένη από χρόνια θεωρία του αείμνηστου αρχαιολόγου Ιωάννη Σακελαράκη για την ύπαρξη της Πλατωνικής διαδρομής του Μίνωα, μιας διαδρομής που είναι στα πλάνα της δημοτικής αρχής προς τουριστική ανάδειξη και αξιοποίηση.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή στενά την εξέλιξη των εργασιών της αρχαιολογικής υπηρεσίας και μάλιστα έχει διαθέσει και τον αρχαιολόγο που διαθέτει ο δήμος Μαλεβιζίου, έτσι ώστε να συνδράμει στο έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Παράλληλα, εκφράζει την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί ο τάφος, έτσι ώστε να καταστεί επισκέψιμος και να αποτελέσει ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο επίσκεψης, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής.
Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης θα ήθελε και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες της δημοτικής αρχής προς την κ. Αθ. Κάντα και τους αρχαιολόγους της ΚΓ’ Ε.Κ.Π.Α. για την άμεση ανταπόκρισή τους, καθώς επίσης και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και τα ΤΑΕ που παρέχουν τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας με την φύλαξη του μνημείου σε 24ωρη βάση.
Σημειώνεται τέλος ότι η παραπάνω ανακάλυψη, δεν θα επηρεάσει το έργο κατασκευής του δρόμου Γαζίου – Κρουσώνα αφού βρίσκεται εκτός του εύρους κατάληψης του οδοστρώματος, οπότε οι εργασίες θα προχωρήσουν κανονικά. Μικρή παράκαμψη όμως, ενδέχεται να χρειαστεί να γίνει στον παράλληλο δρόμο που οδηγεί προς το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Κοκκινιάκου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νέο περιστατικό κλοπής μέσα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο!

Συνελήφθη ένας 30χρονος που 'σούφρωσε' ένα κινητό τηλέφωνο..
Άλλο ένα περιστατικό κλοπής μέσα από νοσοκομείο του Ηρακλείου είχαμε χθες στο Βενιζέλειο.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, ένας 30χρονος άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία 35χρονης που εργάζεται ως αποκλειστική νοσοκόμα στο νοσοκομείο,  χωρίς να τον αντιληφθεί, μπήκε στον θάλαμο και άρπαξε το κινητό της  τηλέφωνο αξίας 100 ευρώ.
Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή επίσης χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Εντοπίστηκε, όμως, από υπάλληλους φύλαξης του Νοσοκομείου στον προαύλιο χώρο  και στο σημείο κλήθηκαν Αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, στους οποίους και παρέδωσε το κινητό.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πάνω στον καυγά ... μαχαίρωσε τη γυναίκα του!

Στο νοσοκομείο, με μαχαιριά στην πλάτη, κατέληξε μία γυναίκα
Ένας καυγάς που "ξέφυγε" ήταν η αιτία του μαχαιρώματος που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε σπίτι στην περιοχή της Αμμουδάρας, στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζευγάρι Μαροκινών καυγάδισε, με αποτέλεσμα ο άνδρας να βγάλει μαχαίρι και να χτυπήσει τη γυναίκα του στην πλάτη.
Η αλλοδαπή γυναίκα, αιμόφυρτη, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τραύματα που φέρει η Μαροκινή δεν εμπνέουν ανησυχία.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αστυνομικός πήγε να καταθέσει υπέρ....χασισοκαλλιεργητή!

Για την υπόθεση της χασισοφυτείας που εντοπίστηκε στην Ιεράπετρα, το καλοκαίρι του 2009 - Έντονη ήταν η αντίδραση της εισαγγελέως έδρας.
"Άναψαν" τα αίματα χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων κατά την εκδίκαση υπόθεσης χασισοφυτείας που είχε εντοπιστεί το καλοκαίρι του 2009 σε θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα.
Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένας νεαρός από τον Μυλοπόταμο, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για την καλλιέργεια μεγάλων χασισοφυτειών στην περιοχή του.
Οι τόνοι ανέβηκαν από πλευράς της εισαγγελέως έδρας όταν κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στο νομό Λασιθίου. Η ένσταση της εισαγγελέως είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο αστυνομικός είχε κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Τον είχε καλέσει ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, θέλοντας να ενισχύσει τους ισχυρισμούς των πελατών του περί της αθωότητας τους. Η εισαγγελέας ρώτησε τον στυνομικό αν έχει έγγραφη άδεια από την υπηρεσία του για να καταθέσει. Ο αστυνομικός απάντησε ότι δεν είχε κάποιο σχετικό χαρτί και ότι είχε πάρει προφορική άδεια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελικής λειτουργού, η οποία ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συλληφθεί ο αστυνομικός για παράβαση καθήκοντος, όπως προβλέπεται από τον κώδικα.
Τελικά, η κατάθεση του αστυνομικού αποσύρθηκε
Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς ήταν υπότροπος, ενώ δεκαετή ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε στον Αλβανό, ο οποίος είχε συλληφθεί μέσα στον χώρο της χασισοφυτείας. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Διακόπτει, λόγω...δραχμής, η TUI τις προκαταβολές στους ξενοδόχους!

Προσωρινά μέχρι να ξεκαθαριστεί ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ-Ο όμιλος REWE πάντως συνεχίζει να σχεδιάζει τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα στη βάση της διατήρησης του ευρώ.
Σε διακοπή των προκαταβολών σε ξενοδόχους με τους οποίους έχει υπογράψει συμβόλαια, προχώρησε η TUI που έχει ζητήσει με επιστολή της να πληρώνεται και σε δραχμές, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ!
Tην ίδια ώρα, και άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι τουρ οπερέιτορς ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις!
Όπως είναι ήδη γνωστό, το έγγραφο της TUI προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των ξενοδόχων στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Νικητιάδης επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του κορυφαίου τουριστικού οργανισμού και είπε ότι πρόκειται για απαράδεκτο αίτημα και του έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.

O REWE.  Ο όμιλος REWE πάντως συνεχίζει να σχεδιάζει τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα στη βάση της διατήρησης του ευρώ στη χώρα. Σε αντίθεση με τις προετοιμασίες του τουριστικού κολοσσού TUI για ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή.«Οι εμπορικές μας σχέσεις με τους ξενοδόχους συνεχίζονται απαράλλακτες στη βάση του ευρώ», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομίλου. Η ανακοίνωση του REWE έρχεται να διαφοροποιηθεί από την προχθεσινή δημοσιοποίηση επιστολής του TUI προς Έλληνες ξενοδόχους, με την οποία δεσμεύεται να στέλνει συμβόλαια με πρόβλεψη πληρωμής σε δραχμές, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Καμία κάμψη στις κρατήσεις
Ο όμιλος  TUI υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της επιστολής του λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «αν το ευρώ πάψει να είναι το νόμισμα στην Ελλάδα, νομιμοποιείται να πληρώνει με το νέο νόμισμα».
Ο τουρισμός παραμένει μία ζωτική πηγή εισοδημάτων για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί περίπου το 1/5 του ΑΕΠ της χώρας. Οι Γερμανοί επισκέπτονται παραδοσιακά τη χώρα ξεπερνώντας μάλιστα τα 2 εκ. τον προηγούμενο χρόνο.
Όπως επισημαίνει εκπρόσωπος του τουριστικού τομέα του REWE, δεν παρατηρείται μείωση της τουριστικής κίνησης. Αντίθετα, «οι κρατήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα παραμένουν πολύ καλές».

DW Reuters

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Λουκέτο" στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
Δε μπορεί να βρεθεί -επί του παρόντος- λύση στο μείζον θέμα που έχει προκύψει με την υποστελέχωση πολλών "καλλικρατικών" Δήμων στην Κρήτη.
Ένας από αυτούς είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, που ουσιαστικά βάζει "λουκέτο".
Την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου ανακοίνωσε στο Γενικό Γραμματέα Αποκεμντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Μηλιαράς.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή "Κάθε Μέρα Κρήτη", ο κ. Καρούντζος τόνισε πως δε μπορεί να βρεθεί αυτή τη στιγμή λύση, ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι Δήμοι στο νησί.
Μάλιστα, ο κ. Μηλιαράς αιτήθηκε στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, το "δανεισμό" υπαλλήλων, προκειμένου ν' ανταπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν.
Η απάντηση πάντως ήταν αρνητική από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.
neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για... εξωγήινους
Σε μία ασυνήθιστη ανακοίνωση, ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι σε έναν πολύ απομακρυσμένο γαλαξία, αλλά διαβεβαίωσε χθες ότι δεν έχει καμία απόδειξη ότι έχουν επικοινωνήσει με ανθρώπους.

Η ιδιαίτερη ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα από σύμβουλο του Ομπάμα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, σε απάντηση σε δυο αιτήσεις με υπογραφές μερικών χιλιάδων ανθρώπων που ζητούν την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου στο θέμα αυτό.
"Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας, ούτε έχει στη διάθεσή της πληροφορίες για επαφές εξωγήινων με ανθρώπους", εξηγεί ο Φιλ Λάρσον.
"Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για συμβάντα τα οποία να έχουν αποκρυβεί από τους ανθρώπους", τονίζει ο σύμβουλος του Ομπάμα.
Ο Λάρσον, ο οποίος δεν απέκλεισε την ύπαρξη εξωγήινων, παραδέχθηκε ότι και η Nasa δεν αποκλείει κάτι τέτοιο.
"Πολλοί επιστήμονες, ανάμεσά τους και μαθηματικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των αστεριών του σύμπαντος, να υπάρχει ένας πλανήτης διαφορετικός από το δικό μας στον οποίο να φιλοξενείται ένα είδος ζωής. Πολλοί από τους επιστήμονες αυτούς επισημαίνουν την ίδια στιγμή ότι οι πιθανότητες να έλθουμε σε επαφή με κάποιον από τους πλανήτες αυτούς είναι εξαιρετικά μικρές δεδομένων των αποστάσεων. Ολα αυτά είναι καθαρές εικασίες. Το μόνο τεκμηριωμένο στοιχείο είναι το ότι δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη στη Γη για την ύπαρξη εξωγήινων", τονίζει ο Λάρσον.


Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύεται σε απάντηση δυο αιτήσεων με 17.000 υπογραφές που ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων.

Στη μια από τις αιτήσεις τονίζεται ότι εξατοντάδες στρατιώτες και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι και υπογραμμίζεται ότι πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση κάτι τούς κρύβει.

nooz
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χανιά: Διάβαζε εφημερίδα σε παγκάκι και τον χτύπησε αυτοκίνητο
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9:20 το πρωί στην πλατεία Νέων Καταστημάτων των Χανίων.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, μετά τη σύγκρουση δυο Ι.Χ αυτοκινήτων ο οδηγός του ενός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να σπάσει τα κιγκλιδώματα και να ανέβει στην πλατεία σταματώντας σε ένα παγκάκι, στο όποιο κάθονταν ηλικιωμένος τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά.
Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προληπτικά και η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
newsit
....................................................................................
''Ρούφηξε'' τη βενζίνη από το αυτοκίνητο ηλικιωμένου
Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλλονής του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, από Αστυνομικούς του Τμήματος Καστελλίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ένας 36χρονος κατηγορούμενος για κλοπή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία 70χρονου κατοίκου της περιοχής, ο 36χρονος αφαίρεσε από ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του ποσότητα βενζίνη  αξίας 80 ευρώ.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι πολιτικές εξελίξεις "μπλοκάρουν" τον νέο Γεν/κό Δ/ντή ΟΑΔΥΚ και την συγχώνευση με ΟΑΝΑΚ
Φρένο στην διαδικασία συγχώνευσης των Οργανισμών Ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης επέφεραν οπι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και παράλληλα διατηρείται το "κενό" στην θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΔΥΚ αν και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr έχει ήδη επιλεγεί για την θέση αυτή ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ.Ιωάννης Μπατζέλης.
Σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου των Οργανισμών και Γενικού Διοικητή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζου, απο τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την ειδική νομοθετική ρύθμιση που είναι αναγκαία προκειμένου να γίνει η συγχώνευση των ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ.
Όμως, ενώ όλα ήταν έτοιμα για να κατατεθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση στην Βουλή προς ψήφιση, προέκυψαν οι πολιτικές εξελίξεις, αν και θεωρείται πως είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί και απο την νέα κυβέρνηση καθώς όλα είναι έτοιμα.
Μάλιστα χθες ο κ.Καρούντζος συγκάλεσε ξεχωριστές συνεδριάσεις των ΔΣ των Οργανισμών, του ΟΑΝΑΚ στις 9 το πρωί και του ΟΑΔΥΚ στην 1 το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.
Παράλληλα, στην συνεδρίαση του ΔΣ ΟΑΔΥΚ ανακοινώθηκε πως μετά απο σχεδόν ενάμισυ χρόνο που παραμένει κενή η θέση του Γενικού Δ/ντή του ΟΑΔΥΚ και μετά απο έντονες πιέσεις αλλά και Ερωτήσεις βουλευτών, τελικά το θέμα "ξεμπλόκαρε".

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον τέως πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και τέως Νομαρχιακό Σύμβουλο Χανίων κ.Ιωάννη Μπατζέλη. Μάλιστα χθές ο Κ.Καρούντζος διένειμε στα μέλη του ΔΣ του ΟΑΔΥΚ το βιογραφικό του κ.Μπατζέλη, αν και είναι γνωστός στα Χανιά και όχι μόνο.
Όμως, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ, κρίνοντας πως εν όψει του καθορισμού νέας κυβέρνησης και ενδεχόμενης αλλαγής υπουργών δεν είναι σωστό να διοριστεί ο νέος Γενικός Διευθυντής, ζήτησε την αναβολή της απόφασης απο το ΔΣ έως ότου οριστικοποιηθεί η νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που διέρρευσαν, η νέα αυτή καθυστέρηση που - δεν αποκλείεται - να οδηγήσει στις καλένδες την τοποθέτηση του Γενικού Δ/ντή του ΟΑΔΥΚ, προκάλεσε την οργή Χανιώτη βουλευτή, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Καρούντζο διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Ο ιδιος ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το γεγονός επικαλούμενος τον σεβασμό του στους θεσμούς.

Πάντως το θέμα είναι πως η ουσιαστική "ακυβερνησία" και οι εν γένει πολιτικές εξελίξεις επιφέρουν πλήγμα στους ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ και παραμένει αβέβαιο το αν θα υλοποιηθεί ο στόχος που είχαν θέσει οι κ.κ. Καρούντζος και Αρναουτάκης για να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο Οργανισμών Ανάπτυξης μέχρι τα τέλη του έτους.
Μια συγχώνευση που εκτός της οικονομικής "διάσωσης" των δύο Οργανισμών, αναμένεται να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ενιαίου πλέον Οργανισμού, ο οποίος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, υπο την εποπτεία της αυτοδιοίκησης της Κρήτης και του δημοσίου, θα ασχοληθεί με την εκμετάλλευση και ανάπτυξη του υδάτινου δυναμικού και με την παραγωγή και εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας απο ΑΠΕ κατα το πρότυπο του φράγματος Ποταμών Αμαρίου.

Flashnews

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,