Έκλεψε το κομπόδεμα 85χρονης γριούλας
Έκλεψε το κομπόδεμα 85χρονης γριούλας,  απατεώνας, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε προχθές το μεσημέρι, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, η ηλικιωμένη γυναίκα.
Συγκεκριμένα ο άγνωστος δράστης παρουσιάστηκε στη γυναικά λέγοντας της ότι συγγενικό της πρόσωπο, του χρωστάει χρήματα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου του.
Η 85χρονη πίστεψε τα λεγόμενα του απατεώνα και του έδωσε 800 ευρώ. Όταν κατάλαβε το λάθος της ήταν πια αργά.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έντονη σεισμική δόνηση αισθητή σε όλη την Κρήτη
Σεισμική δόνηση, μεγάλης διάρκειας, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη σημειώθηκε στις 10:57 το βράδυ.
Ο σεισμός, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, είχε ένταση 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίστηκε 73 χλμ στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ του Ηρακλείου.
Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 7χλμ και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το νησί.
Από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία, άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους ενώ και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ δεν έχει γίνει καμία κλήση για βοήθεια, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ούτε υλικές ζημιές.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έσφαξαν 60 πρόβατα
Τους έφταιγαν τα πρόβατα και τα έσφαξαν! Το πρωτοφανές περιστατικό, συνέβη προχθές στο Λευκοχώρι στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, στο Ηράκλειο.
Ειδικότερα 38χρονος βρήκε μέσα στο ποιμνιοστάσιο του σφαγμένα τα 60 από τα 90 πρόβατα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος έφυγε από το ποιμνιοστάσιο του προχθές το απόγευμα, ενώ επιστρέφοντας λίγες ώρες αργότερα αντικρίζοντας το αποτροπιαστικό θέαμα.
Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν πως οι δράστες είναι περισσότεροι από δύο, ενώ ο ιδιόκτητης των ζώων υπολογίζει οτι η ζημιά ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ολοκληρώθηκε η θεματική έκθεση ECO CRETE 2011 στον πολυχώρο του Πλατανιά
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών , έκλεισε τις πύλες της η πρώτη θεματική έκθεση ECO CRETE 2011 ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, που διοργανώθηκε από τον Νέο Εκθεσιακό Πολυχώρο PLATANIAS Exhibition Center, στον Πλατανιά Χανίων.
Συμμετείχαν επιχειρήσεις από την Δυτική Κρήτη που παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες, όπως: Πρωτοποριακά Φωτοβολταϊκά και Αιολικά Συστήματα, Συστήματα Θέρμανσης και Κλιματισμού με την Χρήση ΑΠΕ, Εφαρμογές Ηλιοθερμίας, Γεωθερμίας, Υγραερίου, Αυτοματισμούς Ενεργειακής Διαχείρησης Κτιρίων, Μηχανήματα Επεξεργασίας Αποβλήτων, Αποτεφρωτήρες  Αποβλήτων, Ξηραντήρια υδαρών ειδικά για Ελαιουργεία, Ενεργειακά κρύσταλλα, Θερμομονωτικά Κουφώματα Αλουμινίου, Λέβητες Καύσης Στερεών Καυσίμων, Πρωτοπόρα Trackers για Φωτοβολταϊκά Πάρκα καθώς επίσης και Εξοπλισμό για την υλοποίηση Ενεργειακών έργων και επενδύσεων που αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η ECO CRETE ανανέωσε το ραντεβού της στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Πλατανιά τον επόμενο χρόνο.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εντυπωσίασε Ηρακλειώτισσα σχεδιάστρια στην Εβδομάδα Μόδας

Η Ήρα Λιμνιωτάκη παρουσίασε την κολεξιόν της "H-Era"
Εντυπωσίασε Ηρακλειώτισσα σχεδιάστρια στην Εβδομάδα Μόδας
Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκαν οι συλλογές των νέων σχεδιαστών μόδας στο πλαίσιο της 10ης Athens Xclusive Designers Week στην Αθήνα.
Οι κολεξιόν των νέων σχεδιαστών για το καλοκαίρι 2012 ήταν πρωτότυπες και λαμπερές. Ανάμεσά τους ξεχώρισε η Ηρακλειώτισσα Ηρα Λιμνιωτάκη που παρουσίασε μια σειρά από αέρινα σύνολα σε λαμπερά χρώματα, σέξι κορμάκια και ευφάνταστα αξεσουάρ.


φωτογραφία: entercity

Η εν λόγω συλλογή με την επωνυμία H-era αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της σχεδιάστριας, η οποία πλέον θεωρείται από τον κόσμο της μόδας ως ανερχόμενο ταλέντο. Τα ρούχα H-era απευθύνονται σε δυναμικές γυναίκες που αγκαλιάζουν τις αλλαγές και έχουν το βλέμμα στραμμένο χωρίς φόβο στο μέλλον.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τραγικό τέλος για 73χρονο

Το αγροτικό όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του
Τραγικό τέλος για 73χρονο
Τραγικό και αναπάντεχο θάνατο βρήκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας 73χρονος άνδρας, στον Πύργο του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.
Το τρίτροχο αγροτικό μηχάνημα το οποίο οδηγούσε ο άνδρας, υπό άγνωστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να τραυματιστεί θανάσιμα.
Τις συνθήκες του θανάτου του άνδρα ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Εντός του μήνα οι αιτήσεις για μεγάλα αλιευτικά σκάφη

Για τη χορήγηση άδειας ή την ανανέωση υπάρχουσας
Εντός του μήνα οι αιτήσεις για μεγάλα αλιευτικά σκάφη
Εντός του μήνα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι Πλοιοκτήτες Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, προκειμένου να τους χορηγηθεί ή ανανεωθεί η ειδική άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών (ξιφίας, κόκκινος τόνος και μακρύπτερος τόνος ) για το έτος 2012.
Οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής το συντομότερο δυνατόν και να πρωτοκολληθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για τις άδειες τόνου και ως τις 25 Νοεμβρίου για τις άδειες ξιφία και μακρύπτερου τόνου.
Επισημαίνεται ότι για να διαβιβασθούν οι αιτήσεις στη Δ/νση Θάλ. Αλιείας του Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  για  σύμφωνη γνώμη θα πρέπει :
- Να υποβληθούν Εμπρόθεσμα.
- Να έχουν συμπληρωθεί όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα υποδείγματα.
- Να έχει αντικατασταθεί το έντυπο της άδειας αλιείας σύμφωνα με το Καν. 1281/2005 και να είναι σε ισχύ για το 2012.
- Να αναγράφεται επί της άδειας το αλιευτικό εργαλείο με το οποίο αιτείται την ειδική άδεια και όλα τα έγγραφα του σκάφους να είναι σε ισχύ.
- Τα στοιχεία του σκάφους και του/των πλοιοκτητών να είναι καταχωρημένα στο Εθνικό   Αλιευτικό Μητρώο (Ε.Α.Μ).
- Τα σκάφη με ολικό μήκος άνω των15 μέτρωννα έχουν εγκατεστημένη και σε
λειτουργία τη συσκευή δορυφορικού εντοπισμού VMS.
-Σε περίπτωση συμπλοιοκτησίας η αίτηση να έχει υποβληθεί από όλους τους πλοιοκτήτες.
-Επιπλέον ζητούνται οι δηλωθείσες ποσότητες μεγάλων πελαγικών που αλιεύθηκαν για τα έτη 2008-2011.
Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης ειδικής άδειας αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για τις υποχρεώσεις των πλοιοκτητών σκαφών που επιθυμούν να ψαρεύουν ξιφία, τόνο και μακρύπτερο τόνο μπορούν να ζητηθούν από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων  Tηλ. 2821346654, Fax 2821346651 e-mailalieia@chania.eu
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στην Κρήτη επέστρεψαν οι καπετάνιοι

Είχαν απαχθεί από το ισραηλινό ναυτικό, ενώ έπλεαν προς τη λωρίδα της Γάζας
Στην Κρήτη επέστρεψαν οι καπετάνιοι
Σώοι επέστρεψαν στην Κρήτη οι δυο Κρητικοί καπετάνιοι, Γιώργος Κλώντζας και Ζαχάρης Στυλιανάκης που είχαν απαχθεί από το ισραηλινό ναυτικό ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα αναφέρεται:

«Για μια ακόμα φορά, Έλληνες, μαζί με άλλους διεθνείς συναλληλέγγυους απήχθησαν σε διεθνή ύδατα, υπέστησαν παράνομη κράτηση, σωματικούς ελέγχους, αλλεπάλληλες ανακρίσεις, κλοπή προσωπικών τους αντικειμένων και απέλαση.

Όλα αυτά από μια χώρα στην οποία ουδέποτε είχαν την πρόθεση να μεταβούν, ούτε και διαθέτει καμμία νομιμοποίηση να παριστάνει το χωροφύλακα της Ανατολικής Μεσογείου.Η ελληνική κυβέρνηση, στα πλαίσια της νέας «στρατηγικής συμμαχίας» της με το ισραηλινό απαρτχάιντ, άφησε και πάλι απροστάτευτους Έλληνες πολίτες που εκτελούσαν με απολύτως νόμιμο τρόπο το ηθικό και ανθρωπιστικό τους καθήκον απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Ευτυχώς, οι Έλληνες καπετάνιοι, για μια ακόμα φορά, περιέσωσαν την τιμή του λαού αυτής της χώρας, εκφράζοντας τα πραγματικά μας αισθήματα αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους».
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Χθες στο Ατσαλένιο, σήμερα στον Ξηροπόταμο ... κόντρα στα χαράτσια

Οργανώνονται οι πολίτες ενάντια στα "χαράτσια" που απομυζούν το εισόδημά τους
Τη συσπείρωση των πολιτών ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση επιδιώκει το ΠΑΜΕ που οργανώνει τους πολίτες ανά περιοχή. Απόψε στις 19.00 συναντιούνται οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών στο 34ο δημοτικό σχολείο (οδός Αλ.Σβάιτσερ), προκειμένου να συντονίσουν το βηματισμό τους, με στόχο τη μαζική άρνηση στα χαράτσια.
Εν τω μεταξύ, χθες το πρωί συναντήθηκαν οι κάτοικοι του Ατσαλένιου, στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης.
Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 10ης Νοεμβρίου, που θα ξεκινήσει στις 19.00 με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Μίλησαν" τα όπλα στο Ρέθυμνο
Αιματηρό περιστατικό με έναν τραυματία σημειώθηκε  στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, όταν ένας 22χρονος τραυμάτισε έναν 26χρονο, πυροβολώντας τον στο πόδι.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τα δύο άτομα, σε δύο διαφορετικές παρέες και χωρίς να προκύπτει ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους, συναντήθηκαν έξω από πιτσαρία στην οδό Μελισσινού, όπου πήγαν για να φάνε μετά από τη διασκέδαση.
Για άγνωστη αιτία, οι δύο άντρες λογομάχησαν, όντας και οι δύο κατά τις πληροφορίες κάτω από την επήρεια αλκοόλ, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει εναντίον του 26χρονου, τον οποίο τραυμάτισε στην αριστερή κνήμη.
Ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε και αναζητείται, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα περίπου ο ίδιος άνθρωπος είχε πυροβολήσει και σε κατάστημα που βρίσκεται στα Περιβόλια.
Ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ ο 22χρονος αναζητείται.
goodnet.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
80χρονος αντιμέτωπος με τον κλέφτη
Για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη στο Ρέθυμνο, ένας 40χρονος από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ,. 
 Λίγο νωρίτερα ο 40χρονος αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα μονοκατοικίας ιδιοκτησίας 80χρονου μπήκε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των ενενήντα (90) ευρώ. Κατά την αποχώρηση του, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.  Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σημείο, αναζήτησαν και συνέλαβαν τον δράστη.
 Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους (1,8) γραμμαρίων.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Από το τραπέζι στο.... νοσοκομείο
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα άγρια  μανιτάρια στέλνουν ανθρώπους στο νοσοκομείο, γι΄ αυτό το λόγο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και επιλεκτικοί όταν πρόκειται για τους συγκεκριμένους νοστιμότατους αλλά και επικίνδυνους μεζέδες.
Την επικινδυνότητα αυτή αψήφισε όπως φαίνεται μια παρέα που κατανάλωσε άγρια μανιτάρια με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με τροφική δηλητηρίαση.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ποιός είναι ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός
undefined
Την ώρα που η ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, του επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.

Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη διεθνούς βεληνεκούς, στο πρόσωπο του οποίου οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά και οι διεθνείς αγορές βλέπουν τον άνθρωπο που θα προσφέρει αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε η χώρα: κλίμα σταθερότητας και ανάκτηση αξιοπιστίας.

Γεννημένος το 1947 στην Αθήνα, ο κ. Παπαδήμος αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών και σε ηλικία 23 ετών (1970)  πήρε πτυχίο Φυσικής από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία – Μηχανολογία (1972) και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά, ενώ παράλληλα διατηρούσε στενούς δεσμούς με το ΜΙΤ στο οποίο εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων.
Από το 1980, ο κ. Παπαδήμος ξεκινά την πορεία του σε μία σειρά υψηλόβαθμων θέσεων σε εξωτερικό αλλά και Ελλάδα. Η αρχή ήταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και ακολούθησε η Τράπεζα της Ελλάδας το 1985 (όταν και επέστρεψε στη χώρα) στην οποία εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος μέχρι το 1993.
Η σχέση Λουκά Παπαδήμου με την ΤτΕ δε σταμάτησε εκεί, όμως. Την ίδια χρονιά αναλαμβάνει υποδιοικητής της τράπεζας, για να γίνει διοικητής την επόμενη χρονιά.
Ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας διέγραψε μία πορεία 8 ετών, μέχρι το 2002, όταν και ήρθε το κάλεσμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αναλάβει θέση αντιπροεδρίας.
Ο κ. Παπαδήμος παρέμεινε στην ΕΚΤ μέχρι το 2010 όταν και τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Έχει διατελέσει μέλος αρκετών επιτροπών (Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος, Υποεπιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας), ενώ πλούσιο είναι το ακαδημαϊκό βιογραφικό του.
Ο (κατά πάσα πιθανότητα) επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας διετέλεσε επίκουρος (1975-1984) και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1988. Το 2006, τέλος, εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κυνηγούν και διώχνουν τους gay από το Ηράκλειο
«Φοβάμαι να κυκλοφορήσω τα βράδια σε δημόσια μέρη του Ηρακλείου στα οποία παλαιότερα πήγαινα σχεδόν καθημερινά»
Ένας από τους ομοφυλόφιλους πολίτες του Ηρακλείου, σπάει τη σιωπή του και μιλάει στο Creteplus για τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στην πόλη και τον τρόμο που επικρατεί στα στέκια τους.
Οι ομοφυλόφιλοι πέφτουν ειδικά το τελευταίο διάστημα θύματα αγνώστων, οι οποίοι τους κακοποιούν και τους ληστεύουν.
Σύμφωνα με τον Γ., το τελευταίο χρονικό διάστημα, άνθρωποι σαν αυτόν, έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να πέσουν θύματα αγνώστων, οι οποίες φαίνεται πως συχνάζουν στα σημεία της πόλης του Ηρακλείου, όπου οι gay πηγαίνουν για να κάνουν κάποια γνωριμία. Δημόσια μέρη όπως το πάρκο του Γεωργιάδη, τα τείχη πάνω από το Πανάνειο, ο τάφος του Καζαντζάκη και τα τείχη στην Καινούρια Πόρτα.
Οι δράστες προφασιζόμενοι ότι ψάχνουν για παρέα, επιτίθενται και αφού χτυπήσουν πολύ άσχημα τα θύματα τους, τους ληστεύουν και τους αφήνουν αβοήθητους.
Η πόλη
Είναι γεγονός, πως οι Ηρακλειώτες ομοφυλόφιλοι νιώθουν ξένοι στην ίδια τους την πόλη που μεγάλωσαν και αγαπάνε. Και αυτό γιατί όπως ομολογούν, η πόλη και η κοινωνία τους συμπεριφέρεται με ένα τρόπο εξευτελιστικό, θέτοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση. «Το Ηράκλειο συμπεριφέρεται απαράδεκτα στους gay. Στην πόλη μας το να είσαι gay είναι τραγικό. Οι μοναδικοί χώροι που μπορούν να κινηθούν για να κάνουν μια γνωριμία είναι κάποιοι δημόσιοι χώροι. Όμως και αυτούς τους χώρους θέλουν να μας τους απαγορεύσουν λες και δεν είναι δημόσιοι ή λες και είμαστε επικίνδυνοι. Αναρωτιέμαι γιατί δεν απαγορεύεται ο περίπατος σε κάθε πολίτη εκεί και απαγορεύεται σε εμάς. Το Ηράκλειο είναι γεμάτο ταμπού και  δυστυχώς χρόνο με το χρόνο πάει προς τα πίσω, την ώρα που οι gay αποτελούν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Σήμερα αυτή η πόλη που τόσο αγαπάμε μας αναγκάζει να την αφήσουμε και να πάμε να ζήσουμε κάπου αλλού», λέει ο Γ. με νόημα.
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Γάμος «ανθόσπαρτος» με 100 ευρώ στον Δήμο Χανίων
Θέλετε να κάνετε πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Χανίων ; Εάν περιοριστείτε στην κλασσική ανθοδέσμη της νύφης, τότε θα σας κοστίσει μόλις 14,67 ευρώ (συν το κόστος της ανθοδέσμης). Εάν όμως επιλέξετε να δημιουργήσετε μιαν ατμόσφαιρα που να ταιριάζει περισσότερο στον «βίον ανθόσπαρτον» και ζητήσετε ανθοστολισμό της αίθουσας, τότε θα πρέπει να προσθέσετε άλλα 100 ευρώ.
Την απόφαση αυτή έλαβε πρόσφατα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χανίων αποδεχόμενη την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ.Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, στην οποία επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον Νόμο « η άδεια γάμου αλλά και η αίτηση για τη χορήγηση της δεν υπόκεινται σε δημοτικά τέλη (παρά μόνο σε τέλος χαρτοσήμου καθορισμένο σε 14,67€ με το άρθρο 18 του Ν.2459/1997), ενώ αρμόδιο όργανο για τον ορισμό αίθουσας, ημέρας και ώρας τέλεσης των γάμων ορίζεται ο Δήμαρχος, ο οποίος παράλληλα οφείλει να μεριμνά για την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση της αίθουσας με σκοπό την εξασφάλιση της δέουσας επισημότητας.»

Όπως είπε ο κ.Πρωτοπαπαδάκης « όσον αφορά τη δυνατότητα επιβολής ανταποδοτικών τελών σχετιζόμενων με την τέλεση πολιτικού γάμου, είναι δυνατόν, αφού εξασφαλιστεί ότι η υπηρεσία παρέχεται κατά τον προσήκοντα τρόπο και ατελώς, να καθοριστεί, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τέλος για επιπλέον ειδικές παροχές προς τους μελλόνυμφους πολίτες και τους καλεσμένους τους κατά τη διεξαγωγή του πολιτικού γάμου (όπως μουσική υπόκρουση με μηχανικά μέσα ή ορχήστρα, ειδικός ανθοστολισμός, κλπ) κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του ΒΔ 24/20-1958.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι παροχές αυτές δεν πρέπει να σχετίζονται με τη διακόσμηση του χώρου προς εξασφάλιση της επισημότητας του ή να είναι σχετικές με τις ώρες τέλεσης του γάμου (π.χ. απογευματινές ώρες έναντι πρωινών)»
Όμως φαίνεται πως αρκετοί μελλόνυμφοι δεν ικανοποιούνται από τις «δωρεάν» υπηρεσίες που προσφέρονται από τον δήμο και ζητούν το κάτι τις επιπλέον.
Έτσι ο κ.Πρωτοπαπαδάκης, εισηγήθηκε να προσφέρονται κατ’επιθυυμία των μελλονύμφων ειδικές παροχές με ανταποδοτικό τέλος,ως εξής :
1. Για παροχή ειδικού ανθοστολισμού προς τους καλεσμένους το τέλος θα ανέρχεται σε 100.00 € και
2. Όταν θα προσφέρονται επιπλέον των ανωτέρω και ειδική μουσική υπόκρουση, το τέλος θα ανέρχεται σε 200.00 €

Τελικά η οικονομική επιτροπή του δήμου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία « τον καθορισμό τέλους για παροχή ειδικού ανθοστολισμού κατά την τέλεση των πολιτικών γάμων, κατ’ επιθυμία των μελλονύμφων, ποσού 100.00€ .»
Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Μιχάλης Κυνηγός ο οποίος έχει την άποψη ότι όλοι οι μελόνυμφοι πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, ενώ η απόφαση θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πως φέτος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πολιτικοί γάμοι, ίσως και γιατί αρκετά ζευγάρια, λόγω της οικονομικής κρίσης επιλέγουν να παντρευτούν στο δημαρχείο αφήνοντας τον παραδοσιακό θρησκευτικό γάμο για αργότερα, ελπίζοντας πως θα έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά τους.
Μάλιστα ο αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους , αντιδήμαρχος κ.Μανούσος ΛΙονάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr έκανε λόγο ακόμη και για αύξηση 100% σε σχέση με το 2010, επισημαίνοντας βέβαια, και το γεγονός της ύπαρξης του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων.
Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Η συμμορία των 11" που είχε ρημάξει το Ηράκλειο
Ολόκληρη συμμορία με μέλη ακόμα και ανήλικους είχαν φτιάξει 11 Αλβανοί,την οποία εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ, κι έπειτα από σχετικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών.  Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ένας 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, στη θέα των αστυνομικών κρύφτηκε για να αποφύγει τον έλεγχο. Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του 25χρόνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων, διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και μία σιδερογροθιά.
Από την προανάκριση προέκυψε, ότι οι συλληφθέντες ηλικίας,  25,16,17,16,17,18,18,20,18, καθώς και μια γυναίκα 51 ετών, είχαν οργανώσει ομάδα και είχαν διαπράξει  από κοινού  τέσσερις κλοπές ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις:
Ειδικότερα:       
Το βράδυ της 06-11-2011 στα γραφεία τοπικής εφημερίδας, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές,  η αξία των οποίων  ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ κατ’ εκτίμηση ιδιοκτήτη.
Το βράδυ της 06-11-2011 αφαίρεσαν δίκυκλη  μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο.
Το πρωί της 26-10-2010  αφαίρεσαν δίκυκλη  μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο
Το βράδυ της 28-10-2011 αφαίρεσαν από κατάστημα μία τηλεόραση. 
Επίσης σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν   ένα μαχαίρι, πλήθος φωτογραφικών μηχανών, συσκευών κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
Η 51χρονη συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ τα κατασχεθέντα είδη και μοτοσυκλέτες αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η προανάκριση Διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πυρκαγιά σε διαμέρισμα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:50 σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμπεριάς στα Λενταριανά στα Χανιά.
Στο σημείο σπεύδουν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων με 4 άνδρες.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Σίγουρα πολλοί τις απεύχονταν ενώ κάποιοι είχαν χάσει τον ύπνο τους ελπίζοντας σε ένα θαύμα, όμως δυστυχώς οι κατασχέσεις ακινήτων από τράπεζες λόγω καθυστερημένων οφειλών έχουν ήδη ξεκινήσει. Στο στόχαστρο των τραπεζών μπαίνουν όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, ακόμη και οι μεγάλες επιχειρήσεις που, ενώ κάποτε μεσουρανούσαν, τώρα οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος που εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις των δανείων και των υπόλοιπων λογαριασμών τους.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τράπεζα προχωράει στο ξεπούλημα κυριολεκτικά της ακίνητης περιουσία μεγάλης τουριστικής επιχείρησης, παρά το ότι η πραγματική αξία της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ποσό που οφείλεται στην τράπεζα και για το οποίο γίνεται ο πλειστηριασμός.
Η κατάσταση, μάλιστα, είναι πολύ σοβαρή, καθώς όχι ένα, όχι δύο, αλλά 37 ακίνητα στην περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου αναμένεται να βγουν στο "σφυρί", σε πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ποσό 3.744.347 ευρώ, το οποίο οφείλεται στην τράπεζα.
Νέα Κρήτη
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας επιχείρησε να διαπράξει ένας 36χρονος Ηρακλειώτης, που σχεδίασε με ένα γερμανό συνεργό του, την κλοπή του αυτοκινήτου του, προκειμένου να εισπράξει σχετική αποζημίωση.

Το χρονικό της απάτης
Στις 11 Μαϊού, ο 36χρονος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, την κλοπή του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε σταθμεύσει πλησίον του κολυμβητηρίου στην περιοχή Ξηροπόταμου στο Ηράκλειο.
Όπως προέκυψε όμως από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, το αναφερόμενο όχημα μεταφέρθηκε με ακτοπλοϊκό μέσο, από λιμάνι της πόλης Βελγίου, σε πόλη της Δυτικής Αφρικής.
Η αρχική μεταφορά του οχήματος, διαπιστώθηκε από τις Βελγικές αρχές στις 14 Μαρτίου 14-03-2011, δηλαδή σε χρόνο προγενέστερο της δήλωσης της κλοπής του.
Ο 36χρονος, προσερχόμενος το Μάιο στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, κατέθεσε εν γνώσει του ψέματα, σχετικά με το αναληθές περιστατικό της κλοπής του οχήματός του.
Έπειτα, με την χρήση της ψευδούς βεβαίωσης και με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, έπεισε την εταιρεία ασφάλισης οχήματος στην εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης ποσού 11.000 ευρώ, η οποία έως και σήμερα (05/11/2011) δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η ομολογία του 36χρονου
Την Παρασκευή, ο 36χρονος, εξεταζόμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ομολόγησε την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, δηλώνοντας ότι απέστειλε το όχημα με μεταφορική εταιρεία η οποία εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε μεσάζοντα υπήκοο Γερμανίας, προκειμένου αυτός να πετύχει την πώληση και αποστολή του σε χώρα της Αφρικής, πράξη από την οποία ο τελευταία αναφερόμενος αλλοδαπός, αποκόμισε κέρδος ποσού 2.000 ευρώ, ως αντίτιμο της τελικής πώλησης.
Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου ωστόσο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και την... ασφαλιστική εταιρεία
flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,