Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου πολύτεκνου από το Ειρηνοδικείο Χανίων
Nέα δικαίωση υπερχρεωμένου πολύτεκνου του Δημοσίου από το Ειρηνοδικείο Χανίων, όπου αποφάσισε την διαγραφή χρέους ,της τάξεως περίπου του 70% , και πληρωμή του υπολοίπου σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων βάθος τετραετίας.

Στην Ανακοίνωσή της η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αναφέρει:Με την υπαρ. 309/2011 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, σε εφαρμογή του Ν.3869/2010 "Περί ρύθμισης και διαγραφή χρεών ,υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων..." δικαίωσε υπερχρεωμένο πολύτεκνο, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα: O εν λόγω συνταξιούχος, είχε χρεωθεί σε πέντε Τράπεζες, με καταναλωτικά δάνεια ,πιστωτικές κάρτες αλλά και χρέος ως εγγυητής, ποσό ανερχόμενο στο ύψος των 92.073 Ευρώ.Αφού εμφάνισε πραγματική αδυναμία πληρωμής αυτών, από το έτος 2010 , αίτησε την ρύθμιση των χρεών του ,από το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών του, με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα), ο δανειολήπτης, δεν είχε στην διάθεσή του, βασικό του εισόδημά , ήταν μία σύνταξη του δημοσίου ,στο ύψος 1100 Ευρώ , από κινητά περιουσιακά στοιχεία είχε, ένα αυτοκίνητο μάρκας FORD τύπου FIESTA 1388 κ.ε πρώτης κυκλοφορίας 2004 εμπορικής αξίας 5000 Ευρώ, και ένα μοτοποδήλατο 130 κ.ε και εμπορικής αξίας 600 Ευρώ. .Το Ειρηνοδικείο Χανίων, έκρινε ότι, τα περιουσιακά στοιχεία αυτά, ακόμα και σε ρευστοποίηση, δεν ήταν ικανά ,να ικανοποιήσουν την απαίτηση των πιστωτών του, γιαυτό πήρε την τόσο σημαντική και γενναία απόφαση, να απαλλάξει τον δανειολήπτη από το τόσο βαρύ χρέος του ποσού των 63.273 Ευρώ,καλώντας τον ,να πληρώσει το ποσό των 28.800 Ευρώ, σε βάθος τετραετίας σε μηνιαίες καταβολές.Η αίτησή του έγινε δεκτή, παρά τους ισχυρισμούς των Τραπεζών ,περί καταχρηστικότιτας άσκησης της αίτησης, καθώς επικαλούνταν ότι ο δανειολήπτης απέκρυπτε από τους δανειστές του ,την κακή του οικονομική κατάσταση και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.

Με την παραπάνω απόφαση, δικαιώθηκε για ακόμα φορά η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, και καλεί τους δανειολήπτες, να εμπιστευτούν τόσο τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 , τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, αλλά προπάντων τους ΄Ελληνες δικαστές, οι οποίοι με τις γενναίες αποφάσεις τους ,στέκονται δίπλα στους οικονομικά δοκιμαζόμενους σήμερα Έλληνες καταναλωτές, που ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, από την δυσκολία, της Οικονομικής Κρίσης της Χώρας μας , που έζωσε τα περισσότερα νοικοκυριά.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μπουρλότο σε τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ στο Παλιό Λιμάνι Χανίων
Μπουρλότο έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα σήμερα τοποθετώντας  κροτίδα μεγάλου μεγέθους στον τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του Λιμεναρχείο Χανίων στην οδό Ακτή Τομπάζη στο Παλιό Λιμάνι.
Η κροτίδα εξερράγη στις 5:15 τα ξημερώματα προκαλώντας υλικές ζημιές στον τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ.
Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου, το Ηράκλειο
Παρά τα προβλήματα και τους προβληματισμούς, υπάρχουν όψεις της νεοελληνικής πραγματικότητας που προσφέρουν αισιοδοξία. Και όταν αυτές οι όψεις έχουν άμεση σχέση με το Ηράκλειο και την Κρήτη, η χαρά που προσφέρουν σε όλους εμάς είναι διπλή.
Η πόλη του Ηρακλείου ανακηρύχθηκε ως μία από τις 21 "Πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου" για το 2012, από τον Οργανισμό Intelligent Communities Forum που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Η ανακοίνωση της φετινής λίστας με τις "Πιο έξυπνες πόλεις" πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το συνιδρυτή του ICF Λουί Ζακαρίλα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας.
Κάθε χρόνο το ICF προσδιορίζει ένα θέμα, που αποτελεί και το κριτήριο για τις υποψηφιότητες και φυσικά τη βαθμολόγηση των υποψήφιων πόλεων. Κεντρικό θέμα της φετινής αξιολόγησης ήταν η ύπαρξη αστικού οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών.
 Η καινοτομία είναι μία από τις πέντε καθοριστικές παραμέτρους που εξετάζει συνολικά το ICF όταν κρίνει τις υποψήφιες κοινότητες (κοινότητα με την έννοια του οικισμού) απ' όλο τον κόσμο για να απονείμει τα βραβεία του. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η σημασία της καινοτομίας στη φετινή βράβευση, που, βάσει του θέματος-κριτηρίου, συνίστατο στο να κριθεί πως οι "έξυπνες" κοινότητες δημιουργούν δυναμικά και αναπτυσσόμενα καινοτόμα οικοσυστήματα, στη βάση της τεχνολογίας στην πληροφορική και τις επικοινωνίες.
Συνολικά, οι τιμώμενες κοινότητες του 2012 είναι 21, εκ των οποίων μόνο 4 προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες είναι 10 από τη Βόρεια Αμερική, 3 από τη Λατινική Αμερική και 4 από την Ασία. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη βράβευση του Ηρακλείου έχει το γεγονός ότι σχεδόν οι μισές κοινότητες, για την ακρίβεια 10, έχουν βραβευτεί ξανά κατά το παρελθόν και μόνο 11 εμφανίζονται στη λίστα για πρώτη φορά - μεταξύ αυτών και το Ηράκλειο.
Αναλυτικά, η λίστα των "έξυπνων" κοινοτήτων για το 2012 έχει ως εξής: Από τις ΗΠΑ, το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, το Όστιν του Τέξας, η περιοχή Κολούμπους του Οχάιο, η Ντακότα στη Μινεσότα, το Ντάνβιλ της Βιρτζίνια και το Ρίβερσαϊντ στην Καλιφόρνια. Από τον Καναδά προέρχονται τέσσερις κοινότητες, το Σεντ Τζον στο Νιου Μπρούνσβικ, η πόλη του Κεμπέκ, το Γουίνιπεγκ και το Στράντφορντ στο Οντάριο. Στην αμερικανική ήπειρο βρίσκονται και άλλοι τρεις διακριθέντες, το Ντουράνγκο στο Μεξικό, η Κουριτίμπα στη Βραζλιλία και το Τούξτλα Γκουτιέρεζ στο Μεξικό.
Στην Ευρώπη, εκτός από το Ηράκλειο, βρίσκονται επίσης η Φρανκφούρτη στη Γερμανία, η Βαρκελώνη στην Ισπανία και το Ούλου της Φινλανδίας. Τέλος η λίστα κλείνει με δύο κοινότητες της Αυστραλίας (Ίπσουιτς στην Κουίνσλαντ και Πρόσπεκτ στη Νότια Αυστραλία) και δύο στην Ταϊβάν (Ταϊτσούνγκ Σίτι, Νέα Ταϊπέι).
Η αξιολόγηση είναι ετήσια. Πόλεις από όλο τον κόσμο υποβάλλουν αναφορά παρουσιάζοντας τις υποδομές και τις δραστηριότητές τους κάτω από συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει ο αξιολογών οργανισμός. Η αξιολόγηση θα συνεχιστεί, και στις 15 του Γενάρη θα ανακοινωθούν οι επτά κορυφαίες πόλεις στην ετήσια συνάντηση του Pacific Telecommunications Council (www.ptc.org ) στη Χονολουλού. Ο κύκλος θα κλείσει στη Νέα Υόρκη στις 8 Ιουνίου, στην ετήσια σύνοδο Building the Broadband Economy (www.icfsummit.com ), όπου θα ανακοινωθεί η κορυφαία πόλη.
Η 12σέλιδη αναφορά που υποβλήθηκε στον οργανισμό ICF συντάχτηκε από τον προϊστάμενο Πληροφορικής και Επικοινωνιών Κ. Μοχιανάκη και το συνεργάτη του Δήμου Λάζαρο Αγαπίδη, με την υποστήριξη του διευθυντή του Τεχνολογικού Πάρκου Αρτέμη Σαϊτάκη και του διευθυντή του ΚΕΚ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μιχάλη Καθαράκη.

Εφημερίδα Νέα Κρητη
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

80χρονη & η εγγονή της χωρίς ρεύμα για 3,5 μήνες

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ στις 10.00 το πρωί
80χρονη & η εγγονή της χωρίς ρεύμα για 3,5 μήνες
Λογαριασμοί που έμειναν απλήρωτοι εξαιτίας της "πονηριάς" εκείνου που έπαιρνε τα χρήματα και αναλάμβανε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς, και ένα πρόστιμο για κλοπή ρεύματος οδήγησαν μία 80χρονη και την 11χρονη εγγονή της, να ζουν στο σκοτάδι, εδώ και 3,5 μήνες.

Η ΔΕΗ έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι γιαγιάς και εγγονής στη Ν.Αλικαρνασσό, αναγκάζοντας τη μικρή να διαβάζει υπό το φως των κεριών και τη γιαγιά να μαγειρεύει σε ένα παλιό πετρογκάζ.
Όπως λέει η 80χρονη ένας συγγενής της είχε αναλάβει να εξοφλεί τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όμως εκείνος έπαιρνε τα χρήματα από την ηλικιωμένη και άφηνε τους λογαριασμούς ανεξόφλητους, ενώ σύμφωνα πάντα με την 80χρονη ο ίδιος έκλεβε ρεύμα πριν πέντε μήνες και πιάστηκε επ'αυτοφώρω, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στην 80χρονη.
Το χρέος, αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1115 ευρώ για το ρεύμα και 1800 ευρώ για το πρόστιμο, και αυτό που ζητάει η 80χρονη είναι ο διακανονισμός της οφειλής της και η διαγραφή του προστίμου, καθώς η ίδια ούτε γνώριζε ούτε είχε σχέση με την παράνομη πράξη της κλοπής ρεύματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ "το στυγνό πρόσωπο της κερδοφορίας και τις ειρωνείες του υποδιευθυντή του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ αντιμετώπισε άλλη μια λαϊκή οικογένεια που πάνω από τρεις μήνες βρίσκεται χωρίς ρεύμα.
Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Αλ/σου στη διεύθυνση της ΔΕΗ και η επίμονη άρνηση της να επανασυνδέσει το ρεύμα, αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας μόνο δεινά φέρνει στην λαϊκή οικογένεια.
Το ΠΑΜΕ δεν δέχεται να μείνει κανένας άνεργος, κανένας συνταξιούχος, καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας.
Καλούμε σε μαζική, οργανωμένη κινητοποίηση στο κτίριο της ΔΕΗ τη Δευτέρα 24/10/2011 στις 10 το πρωί, να κάνουμε άλλη μια φορά πράξη την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης".

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στον Άγιο Νικόλαο το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Στον Άγιο Νικόλαο χτυπά την ερχόμενη εβδομάδα, η 'καρδιά' των διεθνών πολιτικών εξελίξεων καθώς σε ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της περιοχής, το "Daios Cove" στο Καλό Χωριό, θα πραγματοποιηθεί, το διήμερο 28 & 29 Οκτωβρίου, το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρουσία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής και Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου και του Σέρβου Προέδρου, Μπόρις Τάντιτς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive.
Επίσης, το "παρών" θα δώσουν αξιωματούχοι πολλών χωρών ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα όπως η ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ, οι εκλογές σε Αίγυπτο και Τυνησία,  αλλά και η επόμενη μέρα στη Λιβύη μετά τη δολοφονία Καντάφι.
Ακόμη, θα τεθεί επί τάπητος και η πιθανή νίκη των Σοσιαλιστών στις επικείμενες Γαλλικές εκλογές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οικοδομή ... παρακάμπτοντας την αρχαιολογία!

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου ... και τους εργάτες!
Κατασκευή ... express ήθελε να κάνει ένας 46χρονος ο οποίος ξεκίνησε τις διαδικασίες ανέγερσης οικοδομής, παρακάμπτοντας όμως την αρχαιολογική υπηρεσία. Τί κι αν το οικόπεδο, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το οίκημα, βρίσκεται εντός αρχαιολογικής ζώνης; Ο 46χρονος ξεκίνησε εργασίες διάνοιξης θεμελίων, χωρίς να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια, ενώ κατόπιν ... έμπλεκε και δύο ακόμη άτομα που ανέλαβαν την εκσκαφή και διάνοιξη ιδιωτικού δρόμου.
Ο 46χρονος, καθώς και οι δύο άνδρες που ανέλαβαν τις εργασίες, ηλικίας 43 και 41 ετών, συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στις Κάτω Αρχάνες, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού σε συνδυασμό με Νόμο Περί Αρχαιοτήτων.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με λουκέτο απειλείται το Πανεπιστήμιο Κρήτης

"Ψαλίδι" στις πιστώσεις κατά ... 63% σε σχέση με πέρυσι!
Με λουκέτο απειλείται το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Από μία κλωστή κρέμεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, αφού το υπουργείο ενέκρινε ελάχιστες πιστώσεις για έκτακτους διδάσκοντες ΠΔ /407.
Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι πιστώσεις είναι μειωμένες κατά 63% συγκριτικά με πέρσι και κατά 50% σε σχέση με τον τετραετή προϋπολογισμό του Ιδρύματος.
Ως συνέπεια, το πρόγραμμα σπουδών σε όλα σχεδόν τα τμήματα εκτελείται οριακά ενώ πολλοί έκτακτοι διδάσκοντες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κατά πολύ μειωμένες αποδοχές.
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Π.Κ., κ. Κωνσταντίνος Τζανάκης, τονίζει πως υπό τις σημερινές συνθήκες «δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα Πανεπιστήμιο, το θέμα έχει συζητηθεί και στη σύνοδο των πρυτάνεων».
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «έχεις αναγκαστεί ή να διώξεις κόσμο ή να προσλάβεις με μειωμένες αποδοχές κατά 20% με 30% σε σχέση με ό, τι θα έπαιρναν κανονικά». Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπάρχουν τμήματα που δεν πήραν καθόλου πιστώσεις ενώ όλα, όπως και οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω των ελλείψεων σε διδάσκοντες.

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπουν λουκέτα σε τμήματα, όπως, άλλωστε, είχε γίνει σε προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ο κ. Τζανάκης απαντά πως είναι τόσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα που το κλείσιμο θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.
«Θα υπάρξουν αρκετά κενά διδασκαλίας με αποτέλεσμα να έχουμε δυσκολίες στη διδακτική διαδικασία ενώ στην προσπάθειά μας να συμπληρώσουμε τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα διδασκαλίας καλύπτουμε τους ΠΔ/ 407 με χαμηλότερα ποσά από τις προηγούμενες χρονιές», αναφέρει ο πρόεδρος του ενιαίου συλλόγου καθηγητών του Π.Κ. στο Ηράκλειο, κ. Χάρης Κατερινόπουλος.

Όπως εξηγεί, η αμοιβή για μία θέση διδάσκοντα ΠΔ/ 407 αντιστοιχεί σε αναπληρωτή καθηγητή, μπορεί, όμως, να μοιραστεί και να καλυφθούν τρεις θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε διδάσκοντας θα λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ένα λέκτορα. «Πολλές φορές μοιράζουμε μια θέση στα τρία ή τέσσερα για να έχουμε περισσότερο προσωπικό με αντίστοιχη μείωση του ποσού που παίρνουν οι διδάσκοντες, αλλά αυτό έχει και κάποια όρια», τονίζει. Υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που δε διαμένουν στο Ηράκλειο και πρέπει να ταξιδεύουν, να πληρώνουν ξενοδοχείο και δεν είναι δυνατό οι αποδοχές τους να είναι λιγότερες από τα έξοδά τους.
«Υπάρχουν τμήματα που είχαν φροντίσει να φέρουν μέλη ΔΕΠ και να καλύψουν τις ανάγκες τους αλλά κάποια μετά βίας έχουν δέκα μέλη ΔΕΠ, διδάσκουμε μαθήματα που θεωρούνται βασικά, κατ' επιλογή, μεταπτυχιακών προγραμμάτων, το βάρος είναι ιδιαίτερα μεγάλο στους ήδη υπάρχοντες διδάσκοντες στα μικρά τμήματα και τα νεότερα, όπως το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών και το Εφαρμοσμένων Μαθηματικών», τονίζει ο κ. Κατερινόπουλος.
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη έως την ερχόμενη Παρασκευή
Διακοπές ηλεκτροδότησης από σήμερα Δευτέρα έως και την ερχόμενη Παρασκευή σε περιοχές όλων των νομών της Κρήτης, λόγω συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ.
Οι διακοπές ρεύματος θα έχουν διάρκεια από 3 έως 5 ώρες.
Αναλυτικά οι περιοχές ΕΔΩ.
skai
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιόλαδου στον κόσμο είναι Έλληνας
Στον κατάλογο των πλουσιοτέρων κατοίκων της Δυτικής Αυστραλίας φιγουράρει και το όνομα ενός ομογενή. Είναι ο Μαρκ Καΐλης, ο οποίος - σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο - είναι πλέον και ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικής καλλιέργειας παρθένου ελαιόλαδου στον κόσμο!
Ο Μαρκ Καΐλης είναι γόνος μιας από τις γνωστότερες επιχειρηματικές οικογένειες της Δυτικής Αυστραλίας, με επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων (θαλασσινά) και έως πρόσφατα στην καλλιέργεια μαργαριταριών.
Ο ίδιος λέει ότι παρά το γεγονός, ότι η οικογένειά του είχε στήσει «ολόκληρες αυτοκρατορίες», ο ίδιος από πολύ μικρός εργαζόταν πολύ σκληρά ακόμη και ως καθαριστής στις οικογενειακές επιχειρήσεις, έως ότου στήσει τη δική του επιχείρηση, την «Kailis Organic», που παράγει «καθαρά, φυσικά, υγιεινά τρόφιμα».
Ο πατέρας του, Πίτερ Καΐλης, αν και 84 ετών, εξακολουθεί να εργάζεται, ενώ παράλληλα έχει στήσει και την αλυσίδα fast food Red Rooster.

nooz
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Έδεσαν" στον Πειραιά τα πλοία απο την Κρήτη
Κανονικά και χωρίς προβλήματα κατάπλευσαν αργά χθες το βράδυ στον Πειραιά τα Κρητικά πλοία που μετέφεραν δεκάδες φορτηγά με οπωροκηπευτικά και λίγους επιβάτες οι οποίοι πρόλαβαν την ευκαιρία απο το προσωρινό "σπάσιμο" της απεργίας των ναυτεργατών.

Τα φορτηγά με τα αγροτικά προιόντα του νησιού εκφορτώθηκαν και πήραν τον δρόμο για τις αγορές προσφέροντας προσωρινή "ανακούφιση" στους παραγωγούς, εν όψει και της αππόφασης που θα πάρει σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την λήξη ή την συνέχιση της απεργίας η οποία - σύμφωνα με την απόφαση του Σαββάτου - λήγει αύριο στις 6 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως υπο την πίεση των αγροτών, το βράδυ του Σαββάτου φορτώθηκαν δεκάδες νταλίκες με οπωροκηπευτικά στα πλοία που ήταν δεμένα στα λιμάνια Χανίων και Ηρακλείου απο την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η απεργία των ναυτεργατών.

Μετά απο διαπραγματεύσεις και πολύωρη αναμονή - παρά του ότι τα πληρώματα των πλοίων με εσωτερική ψηφοφορία αποφάσισαν να εργαστούν για την μεταφορά των προιόντων στον Πειραιά - τελικά τα λιμεναρχεία έδωσαν την έγκριση για απόπλου των πλοίων το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι ναυτεργάτες

«Για μας η απεργία συνεχίζεται. Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Οι ναυτικοί απεργούν. Μέχρι σήμερα είχαμε επιτυχία εκατό τοις εκατό, να έχουμε και ενενήντα τοις εκατό, δεν έγινε και κάτι» δηλώνουν οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ, οι οποίοι
υπο το βάρος  των σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που παρατηρούνται σε όλα τα νησιά, θα αποφασίσουν σήμερα εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σήμερα συμπληρώνουν οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων των συνδικαλιστών θα τεθούν εκ νέου όλα όσα συζητήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Περιφ. Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, όπως επίσης και οι δεσμεύσεις του υπουργού.

Δεσμεύσεις υπουργού

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συνάντηση, το βράδυ της Παρασκευής εκδόθηκε από το υπουργείο δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός δεσμεύτηκε για τα εξής:

1. Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και διατηρείται η αυτονομία του.

2. Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.

3. Το ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) θα εκσυγχρονισθεί.

4. Ο λογαριασμός του ΓΕΝΕ (Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας) θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.

Πληροφορίες έλεγαν ότι οι συνδικαλιστές δεν ικανοποιήθηκαν από αυτά που τους είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και περίμεναν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ από την άλλη, κύκλοι του υπουργείου υποστήριζαν πως ο υπουργός «ό,τι μπορούσε έκανε» και πως είναι αδύνατον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να κάνει οτιδήποτε άλλο.

Στο μεταξύ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, κατατέθηκε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν θα περικόπτονται οι συντάξεις των ναυτικών που είναι κάτω των 55 ετών, εφόσον αυτοί έχουν συμπληρώσει 20 χρόνια θαλάσσιας υπηρεσίας.

Οι ακτοπλοικές επιχειρήσεις

Οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους, αφού οι απεργίες χειροτερεύουν την ήδη προβληματική οικονομική τους κατάσταση.

«Η ασθενής οικονομική κατάσταση των εταιρειών πλοιοκτησίας του επιβατηγού μας στόλου επιδεινώνεται καθημερινά από την έλλειψη ρευστότητας, ενώ επιβαρύνεται σημαντικά η οικονομική υπόσταση των εταιρειών από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Δυστυχώς, έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες πλοιοκτησίας θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης» επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και προσθέτει: «Εάν πτωχεύσει η επιβατηγός ναυτιλία, η ναυτική ανεργία θα ανέλθει στα ύψη με τραγικά όμως αποτελέσματα για όλους, ναυτικούς, νησιώτες και πλοιοκτησία».
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,