Η αντιμετώπιση του "τσουνάμι" σήμερα στα Χανιά
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στα Χανιά η πανευρωπαική άσκηση αντιμετώπισης των επιπτώσεων απο ένα τσουνάμι στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της άσκησης απο τις 10:30 έως τις 12:30 στην περιοχή του Κλαδισού θα αναπτυχθούν οι εθνικές και ευρωπαικές δυνάμεις.
Στην 1 μμ και στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα συνεδριάσει το συντονιστικόόργανο
Τέλος απο τις 14:30 έως τις 17:00 οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση θα αναπτυχθούν στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Χανίων.
Αύριο Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα γίνει αξιολόγηση της Άσκησης, στην Αίθουσα Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ( Πλ. Κουντουριώτη ).



(Στην φωτογραφία με κόκκινη γραμμή είναι τα σημεία στα οποία θα φτάσουν τα νερά της θάλασσας στην πόλη των Χανίων, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης)

Στην άσκηση, η οποία ξεκίνησε χθες απο το Ηράκλειο,  συμμετέχουν σε πραγματικούς επιχειρησιακούς χρόνους στο Στρατηγικό Επίπεδο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος ως Επικεφαλής του Κέντρου Λήψης Αποφάσεων στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, οι Διοικητές των Αστυνομικών, Πυροσβεστικών και Λιμενικών Δυνάμεων της Κρήτης, ο Διοικητής της 5ης Μεραρχίας, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης καθώς και ο Καθηγητής κ Κώστας Συνολάκης η ερευνητική ομάδα του οποίου προσομοίωσε με ιστορικά στοιχεία για πρώτη φορά διεθνώς το σεισμό του 365 μ.Χ.
Στο τακτικό επίπεδο συμμετέχουν, δυνάμεις όλων των εμπλεκομένων φορέων της Κρήτης: Πυροσβεστικό Σώμα, 3η EMAK, ΕΛ.ΑΣ, Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό Σώμα, 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ΕΚΑΒ Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και Ηρακλείου, Δήμοι Ηρακλείου, Μαλεβυζίου & Χανίων, Ε.Ε.Σ., Ραδιοερασιτέχνες Κρήτης καθώς και δυνάμεις από την Κύπρο και τη Γαλλία.
Χαρακτηριστική της σημασίας της άσκησης είναι και η αναφορά του Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης πως :
« Η σημερινή άσκηση, είναι μια πραγματική άσκηση, την παρακολουθούν πάρα πολλοί Ευρωπαίοι, είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ευρώπη και αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα πετύχει.
Επιτυχία της άσκησης θα είναι να αποτύχει η άσκηση. Δηλ. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ποιες είναι οι αδυναμίες μας. Που είναι τα πράγματα, που μας χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση.
Δηλαδή αν όλα πάνε καλά, όλοι έρθουν ενημερωμένοι και όλα πάνε τέλεια, σημαίνει ότι δεν κάναμε καλά την δουλειά μας και κάναμε πάρα πολύ εύκολη την άσκηση.
Άρα όσο προχωρεί η άσκηση, η δουλειά η δικιά μου είναι να την κάνω ποιο δύσκολη για να δούμε ακριβώς σε ποιο σημείο θα «σπάσει» το σύστημα. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Να σπάσουμε το σύστημα για να δούμε τι μας χρειάζεται όταν πραγματικά μας συμβεί κάποιο τέτοιο φαινόμενο. Κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές σενάριο».

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ζητούν την επιστροφή επιδότησης ελαιολάδου από 120 αγρότες των Χανίων
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καλούνται να επιστρέψουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ , 120 αγρότες των Χανίων οι οποίοι θεωρείται πως εισέπραξαν, ουσιαστικά παράνομα, επιδοτήσεις για ελαιόλαδο στην περίοδο 2004-2005 !!!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Flashnews.gr, πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση των «απανωγραψιμάτων του Αποκόρωνα» η οποία, όταν αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2007, προκάλεσε και πολιτικούς «τριγμούς» καθώς είχαν κυκλοφορήσει φήμες και για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2007, αγρότης του Αποκόρωνα βρήκε μια λίστα με 57 ονόματα τα οποία εμφανίζοντο να έχουν δηλώσει παραγωγή εκατοντάδων τόνων ελαιολάδου από μικρό αριθμό ελαιοδένδρων και φυσικά οι περισσότεροι από αυτούς εμφανίζοντο να είχαν εισπράξει και τις σχετικές επιδοτήσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα παραγωγού με 140 ελαιόδενδρα ο οποίος εμφανιζόταν να έχει δηλώσει παραγωγή 21 τόνων ελαιολάδου !!!
Η επίμαχη αυτή λίστα έφτασε στα χέρια του Εισαγγελέα, ενώ με την υπόθεση ασχολήθηκε η Ευρωπαική Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) στελέχη της οποίας πήγαν στα Χανιά και στην ΕΑΣ Αποκορώνου όπου έκαναν «φύλο και φτερό» όλα τα σχετικά στοιχεία.
Το αποτέλεσμα ήταν πως από τους ελέγχους το 2009, η OLAF ζήτησε από την Ελλάδα να επιστρέψει περίπου 374.000 ευρώ ως επιδοτήσεις που εισπράχτηκαν παράνομα.
Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Χανίων, έστειλε μέσω δικαστικού επιμελητή, ειδοποιητήρια σε 120 αγρότες οι οποίοι καλούνται, βάση των αποτελεσμάτων των ελέγχων της OLAF, να επιστρέψουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ χιλιάδες ευρώ από τις επιδοτήσεις που είχαν λάβει στην περίοδο 2004-2005.


Οι αγρότες αυτοί, πολλοί από τους οποίους – σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews - δεν εμπλέκονται στα «απανωγραψίματα» αλλά από τους ελέγχους βρέθηκαν παρατυπίες, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ένσταση η οποία θα εξεταστεί από επιτροπή.
Να σημειωθεί πως οι φάκελοι όσων αγροτών έλαβαν τα ειδοποιητήρια και δεν επιστρέψουν τα χρήματα που ζητούνται θα σταλούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το BBC γυρίζει ντοκυμαντέρ στην πόλη των Χανίων
Μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία προβολής των ομορφιών της έχει η πόλη των Χανίων, καθώς συνεργείο του δημόσιου Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, με επικεφαλής τον κ Paddy Wivell, θα πραγματοποιήσει κινηματογραφικές λήψεις στα Χανιά αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στα πλαίσια ντοκιμαντέρ του BBC.
Τα έξη συνολικά, μέλη του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου θα αφιχθούν αύριο το πρωί με το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην παλιά Πόλη και στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνελήφθη 19χρονος (!!) με Καλάσνικοφ στον Μυλοπόταμο
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αργουλιό του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, ένας 19χρονος ο οποίος χθες το βράδυ έριχνε μπαλωθιές με Καλάσνικοφ.
 Ειδικότερα, κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που οργάνωσε ο ίδιος στην οικία του, χθες το βράδυ, διαπιστώθηκε η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών.
Αφού εντοπίστηκε το σπίτι, πραγματοποιήθηκε έρευνα σήμερα το πρωί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV και είκοσι οκτώ (28) κάλυκες ανωτέρω όπλου.
Εξεταζόμενος ο 19χρονος, ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος, ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών.
Συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το Φρούριο του Κούλε γίνεται ...ροζ !

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
To Ενετικό φρούριο Κούλε φωταγωγείται ροζ, στo πλαίσιo της εκστρατείας Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.
Η φωταγώγηση θα γίνει σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 20.30 από τον  Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη παρουσία του Δντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου , κ. Ιωάννη Μπρά.
 Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται παγκοσμίως από την Estee Lauder Companies το πρόγραμμα Φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.
 Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχουν φωταγωγηθεί επάνω από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο των κόσμο, μεταξύ των οποίων: η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η “Nan Pu Bridge” στην Κίνα, το “Empire State Building” στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, η Όπερα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία, η “Chainbridge” στην Ουγγαρία, το “Museum of Fine Arts” στη Βοστώνη των ΗΠΑ κ.ά.
 Πέρσι η ενέργεια αυτή εντάχθηκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness κάτω από τον τίτλο ‘’Τα περισσότερα κτίρια που έχουν φωταγωγηθεί για έναν σκοπό’’, καθώς όλες οι χώρες κατάφεραν να φωταγωγήσουν ένα ή περισσότερα κτίρια – ορόσημα της χώρας τους συγχρόνως! Η Ελλάδα συμμετείχε με την φωταγώγηση του Ζαππείου στο κέντρο της Αθήνας.
 Ο Οκτώβριος έχει χαρακτηρισθεί ως ο Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Τη φετινή χρονιά, φωταγωγούνται ταυτόχρονα σε 4 πόλεις της Ελλάδας  σημαντικά μνημεία. Το Ενετικό φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου  στη Ρόδο και η Τεχνόπολη στην Αθήνα.
 Στη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, πολύ σημαντικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής: Συγκεκριμένα,  στηρίζουν την εκστρατεία η Μαρινέλλα, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Έλλη Στάη, ο Γιώργος Κιμούλης,  η Κατερίνα Λέχου, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Δούκισσα Νομικού, ο Djibril Cissé και ο Δούκας Χατζηδούκας.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο αγρότης ,οι ελιές και τα...10 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις!

Στελέχη του ΣΔΟΕ επιχειρούν να λύσουν το «μυστήριο» με τον 45χρονο αγρότη
Πώς αγρότης με ελιές έφτασε να έχει καταθέσεις περίπου... 10.600.000 ευρώ; Πώς ένας φορολογούμενος φτάνει στο σημείο να δηλώνει ετήσια εισοδήματα της τάξης των 1.605 ευρώ από το μάζεμα της ελιάς αλλά την ίδια ώρα να έχει, στην τράπεζα, καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ;

Το ερώτημα αυτό απασχολεί τα στελέχη του ΣΔΟΕ που προσπαθούν να ελέγξουν την φοροδιαφυγή και οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν το «μυστήριο» με αγρότη, στην βόρειο Ελλάδα, που βρέθηκε να έχει χαώδη διαφορά ανάμεσα στην επαγγελματική του ενασχόληση, στα δηλωθέντα εισοδήματά του και στην πραγματική περιουσιακή του κατάσταση.

Με τα στελέχη του ΣΔΟΕ να μιλούν για ένα ενδεικτικό παράδειγμα του μεγέθους της φοροδιαφυγής στην χώρα μας ο ίδιος κάνει λόγο για «παιγνίδι σκοπιμοτήτων σε βάρος του».

Σε πρόσφατη έρευνα του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντοπίστηκε «αγρότης ειδικού καθεστώτος» να έχει την τελευταία δεκαετία συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 106.540 ευρώ και τουλάχιστον έξι τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικά ποσά της τάξης των 10.607.373 ευρώ.
Σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα ο «στόχος» του ΣΔΟΕ είναι ένας 45χρονος αγρότης από την περιοχή της Θάσου που είχε επί σειρά ετών κτήματα με ελιές και λάμβανε αντίστοιχες επιδοτήσεις. Την τελευταία τριετία ο 45χρονος φέρεται να ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί. Σε βάρος του υπήρξαν καταγγελίες από άλλους πολίτες στην Θάσο και ακολούθησε σχετικός έλεγχος από το τοπικό γραφείο του ΣΔΟΕ ενώ έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Βασικό σημείο του ελέγχου ήταν να διαπιστωθεί αν τα τεράστια ποσά που φέρεται να είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του σχετίζονταν με παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας, στην Θάσο, στην οποία τράπεζα θέση διευθυντή είχε συγγενής του αγρότη-ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στον εσωτερικό έλεγχο της τράπεζας διαπιστώθηκαν δεκάδες παράτυπες δανειοδοτήσεις πολιτών που είχαν παραπλανήσει τους υπευθύνους του πιστωτικού ιδρύματος με υπερεκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων, για τα οποία εγκρίνονταν στεγαστικά δάνεια. Ο διευθυντής της τράπεζας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ φαίνεται να είχε υποστηρίξει ότι για την αλλοίωση των δεδομένων στις δανειοδοτήσεις κύρια ευθύνη είχε ο μηχανικός - πραγματογνώμονας της τράπεζας και όχι αυτός.

Επιπλέον ο ΣΔΟΕ ερευνά και καταγγελίες ότι πίσω από τα συγκεκριμένα ευρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς κρύβεται κύκλωμα τοκογλυφίας που λυμαίνεται την περιοχή.
«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον ελεγχόμενο αγρότη ο οποίος ανέφερε «γνωρίζω για τον έλεγχο που γίνεται από τον ΣΔΟΕ. Ομως οφείλω να σας πω ότι τα έσοδά μου είναι από τις τουριστικές μου επιχειρήσεις αλλά και από το ότι τα τελευταία χρόνια έχω δημιουργήσει μια κατασκευαστική εταιρεία που κτίζει σπίτια. Στην ατομική φορολογική μου δήλωση βάζω τα χρήματα μόνο από τις επιδοτήσεις για τις ελιές. Ωστόσο ουδέποτε εγώ είχα στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς τα ποσά των 10,6 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για σκοπιμότητες. Με είχαν κατηγορήσει και στο παρελθόν για εικονικά τιμολόγια αλλά τελικώς είχα απαλλαγεί»
 tovima.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο εισαγγελέας πρότεινε αθώωση- το δικαστήριο τους 'έριξε' 18 χρόνια!

Χαμός στο δικαστήριο των Χανίων για μια περίεργη υπόθεση 2 κατοίκων του Τυμπακίου που δηλώνουν αθώοι
Ένας μικρός χαμός έγινε  στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του εντοπισμού τριών …θερμοκηπιακών χασισοφυτειών σε χωριό της Μεσαράς, τον Ιούλιο του 2010. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τρεις ντόπιοι, ηλικίας 36, 51 και 74 ετών καθώς και ένας 20χρονος Αλβανός.
Συγγενείς και φίλοι των δύο μεγαλύτερων ηλικιακά κατηγορουμένων περίμεναν ότι οι άνθρωποι τους θα αθωωθούν
μετά και την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα έδρας.
Όταν όμως ήρθε η ώρα της ετυμηγορίας, ένιωσαν να τους πλακώνει το ταβάνι αφού το Δικαστήριο καταδίκασε τον 74χρονο και τον 51χρονο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους μάλιστα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διάσταση απόψεων μεταξύ του εισαγγελέα έδρας και των δικαστών.
-Ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή των δύο, το Δικαστήριο όμως τους κρίνει ενόχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
-Ο εισαγγελέας προτείνει την ελάχιστη ποινή, που είναι τα δέκα χρόνια, το δικαστήριο τους επιβάλλει 18 χρόνια ποινή κάθειρξης.
-Ο εισαγγελέας προτείνει η ποινή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο-κάτι που δεν είθισται σε τέτοιες μεγάλες ποινές-το Δικαστήριο αποφασίζει η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και να οδηγηθούν απευθείας στην φυλακή. «Είμαστε αθώοι» φώναζαν και οι δύο ενώ τους επιβίβαζαν στην κλούβα για να τους οδηγήσουν στην φυλακή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 74χρονος με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τον γιο του να του φέρει τα φάρμακα του καθώς δεν πίστευε ότι θα καταδικαστεί και έτσι πήγε στο δικαστήριο παντελώς απροετοίμαστος.
Όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι, πρόκειται για οικογενειάρχη με παιδιά και εγγόνια, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στην ζωή του ούτε για κτηνοτροφική παράβαση. Ήταν ο μόνος άλλωστε που είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου.
Μεγάλο όμως ήταν το σοκ και για τον 51χρονο,πατέρα τριών παιδιών, ο  οποίος επίσης δεν είχε ποτέ μπερδέματα με την Δικαιοσύνη.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης έχει προκαλέσει αναβρασμό στην μικρή κοινωνία του χωριού τους καθώς οι οικογένειες τους δεν μπορούν να «χωνέψουν» με τίποτα ότι η ζωή των ανθρώπων τους καταστράφηκε από την μία στιγμή στην άλλη χωρίς μάλιστα να έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.
Η υπόθεση
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2010 όταν έξω από χωριό του Τυμπακίου, αστυνομικοί εντόπισαν σε διαφορετικά χωράφια τρία θερμοκήπια μέσα στα οποία βρέθηκαν περίπου 500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.
Και τα τρία θερμοκήπια είχε ενοικιάσει ο 36χρονος κατηγορούμενος, ενώ ο 20χρονος Αλβανός είχε αναλάβει την φύλαξη και περιποίηση τους.
Τα χωράφια ανήκαν στον 51χρονο και στον γαμπρό του 74χρονου αντίστοιχα, ο οποίος ζει στην Αθήνα. Οι ιδιοκτήτες τα είχαν ενοικιάσει στον 36χρονο, ο οποίος θέλησε να τα εκμεταλλευτεί, χωρίς ωστόσο-όπως υποστηρίζουν-να γνωρίζουν για την παράνομη δραστηριότητα του.


ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Θετικός απολογισμός για τη φετινή τουριστική σεζόν

Για τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου
Θετικός απολογισμός για τη φετινή τουριστική σεζόν
Η καλύτερη τουριστική σεζόν των τελευταίων ετών ήταν η φετινή για το νομό Ρεθύμνου. Λίγες μέρες προτού κλείσουν και τα τελευταία ξενοδοχειακά συγκροτήματα που παραμένουν ανοιχτά, οι ξενοδόχοι κάνουν «ταμείο» για την καλοκαιρινή περίοδο που φεύγει, διαπιστώνοντας ότι κυμάνθηκε σε επίπεδα ανώτερα των προσδοκιών τους.
Μετά από τουλάχιστον τρεις σεζόν παρατεταμένης κάμψης, τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου γέμισαν φέτος από κόσμο και οι κατηγορίες αφίξεων, διανυκτερεύσεων και τζίρου «κλείνουν» με διψήφια ποσοστά ανόδου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο σύλλογος ξενοδόχων Ρεθύμνου, ανοδικά από 11%-13% κυμάνθηκαν οι αφίξεις, από 10%-11% οι διανυκτερεύσεις, ενώ ο τζίρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατέγραψε αύξηση περίπου 10%.
Πρόκειται για ποσοστά που κυμαίνονται στον πανελλαδικό μέσο όρο και τα οποία συμβαδίζουν με τη φετινή τουριστική εικόνα στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.
Παρόλα αυτά, οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου παραμένουν συγκρατημένοι, καθώς όπως λένε, η άνοδος επετεύχθη με δελεαστικά πακέτα και σημαντική μείωση των τιμών. Προσθέτουν, παράλληλα, ότι η φετινή χρονιά είναι αρκετή για να καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος των προηγούμενων αρνητικών τουριστικών περιόδων και ότι απαιτούνται τουλάχιστον δυο εξίσου καλές σεζόν τα επόμενα χρόνια, για να ανακτηθεί το 20%-25% της χαμένης δύναμης.
rethnea.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νέο σύστημα Πανελλαδικών από το 2014

Για την εισαγωγή στα πανεπιστήµια και στα ΤΕΙ θα συνυπολογίζονται οι βαθµοί της Β’ και της Γ’ Λυκείου, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Νέο σύστηµα Πανελλαδικών µε «διπλές» εξετάσεις την ίδια ηµέρα σε ενδοσχολικό και εθνικό επίπεδο παρουσιάζει στις αρχές Νοεμβρίου το υπουργείο Παιδείας. Το νέο εξεταστικό σύστηµα, το οποίο θα εφαρµοστεί από το 2014, εντάσσει στη διαδικασία επιλογής των φοιτητών τα ίδια τα πανεπιστήµια, διατηρώντας ωστόσο ρόλο και για την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία τελικά δεν θα καταργηθεί αλλά απλώς θα αναµορφωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα, τα τµήµατα των πανεπιστηµίων και των ΤΕΙ, σε συνεργασία µε τον «αναβαθµισµένο» κοσµήτορα της σχολής στην οποία υπάγονται, θα καθορίζουν τα προαπαιτούµενα µαθήµατα, αλλά και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθµολόγηση των εισακτέων τους.
Με το νέο εξεταστικό σύστηµα όποιος θέλει να σπουδάσει, π.χ., Μαθηµατικά θα έχει να κάνει µε τη διοίκηση του Μαθηµατικού Τµήµατος και µόνο. Στο σηµείο αυτό φαίνεται ότι αλλάζει ο σχεδιασµός του υπουργείου Παιδείας, καθώς ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η εισαγωγή θα γίνεται σε σχολές, τελικά και µε δεδοµένες τις αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγµή στην ψήφιση του νέου νόµου-πλαισίου για τα ΑΕΙ αποφασίστηκε ότι η εισαγωγή θα γίνεται σε τµήµατα.

Αναλυτικά, οι αλλαγές περιλαµβάνουν τα εξής:
Οι απολυτήριες και οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνονται σε κοντινούς χρόνους, το πιθανότερο την ίδια ηµέρα. Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις θα καθορίζονται ανά µάθηµα. Ετσι, για παράδειγµα, ένας µαθητής θα εξετάζεται το πρωί στα Μαθηµατικά σε ενδοσχολικό επίπεδο, θα κάνει ένα διάλειµµα λίγων ωρών και στη συνέχεια θα εξετάζεται ξανά στο ίδιο µάθηµα (αν φυσικά ανήκει στο επιστηµονικό αντικείµενο που τον ενδιαφέρει) σε εθνικό επίπεδο για την εισαγωγή του στο πανεπιστήµιο.

Τα θέµατα τόσο στις απολυτήριες όσο και στις πανελλαδικές εξετάσεις θα επιλέγονται κεντρικά από την Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο εκείνα των απολυτήριων εξετάσεων θα διορθώνονται στο σχολείο, ενώ εκείνα των πανελλαδικών εξετάσεων θα διορθώνονται κεντρικά στο υπουργείο Παιδείας από τις επιτροπές των εξετάσεών του.
Τα εξεταζόµενα µαθήµατα θα είναι από τρία ως πέντε ανά κατεύθυνση. Όπως είναι γνωστό, µε το σύστηµα του Νέου Λυκείου που έχει ήδη ανακοινωθεί τα επιστηµονικά πεδία αντικαθίστανται από δύο κατευθύνσεις στη Β’ Λυκείου (Θετική, Θεωρητική) και τρεις κατευθύνσεις στη Γ’ Λυκείου (µε µία επιπλέον κατεύθυνση σε αντικείµενα ∆ικαίου και Οικονοµικά). Κοινό πανελλαδικά εξεταζόµενο µάθηµα σε όλες τις κατευθύνσεις θα είναι η Εκθεση.

Οι υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης θα εξετάζονται ακόµη σε Φυσικές Επιστήµες, Μαθηµατικά, Βιολογία. Εκείνοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης σε Αρχαία, Ιστορία, Νέα Ελληνική Γλώσσα. Και εκείνοι της Τρίτης Κατεύθυνσης σε Μαθηµατικά, Αρχές Οργάνωσης και ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων. Ωστόσο, ο ακριβής αριθµός των εξεταζόµενων µαθηµάτων και το ποια από αυτά θα επιλεγούν τελικά θα αποφασιστούν από το υπουργείο Παιδείας τις επόµενες ηµέρες.
Για την εισαγωγή στα πανεπιστήµια και στα ΤΕΙ θα συνυπολογίζονται οι βαθµοί της Β’ και της Γ’ Λυκείου, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Τα τµήµατα πανεπιστηµίων και ΤΕΙ θα βάζουν συγκεκριµένο «πλαφόν» για τα µαθήµατα βαρύτητας στο επιστηµονικό τους αντικείµενο (για παράδειγµα, το Μαθηµατικό Τµήµα θα «ζητάει» βαθµολογία τουλάχιστον 15.000 µορίων για την εισαγωγή υποψηφίων στα προγράµµατά του). Έτσι ο κάθε υποψήφιος θα ξέρει από νωρίς ποιον βαθµό πρέπει να πετύχει για την εισαγωγή του στο τµήµα που τον ενδιαφέρει.
Η ύλη στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα είναι αυστηρά προσδιορισµένη (δηλαδή από συγκεκριµένο κεφάλαιο σε συγκεκριµένο κεφάλαιο ανά βιβλίο), αλλά θα είναι ευρεία. Για παράδειγµα, στην Ιστορία θα προσδιορίζεται µόνο ότι εξεταστέα ύλη αποτελούν οι Βαλκανικοί Πόλεµοι ή στα Αρχαία ότι εξεταστέα ύλη θα αποτελέσουν τα κείµενα του Πλάτωνα.
Στις απολυτήριες εξετάσεις θα λαµβάνεται υπόψη και ένα γενικό τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων, το οποίο θα δίνουν όλοι για να εκτιµηθούν το επίπεδό τους και τα αποτελέσµατα της εκπαιδευτικής δουλειάς που έγινε στη διάρκεια της χρονιάς στο σχολείο τους

in.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Και τοξικομανής ζητά να ρυθμίσει τα χρέη του

Δεκάδες αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου
Περίπου 50 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού υπερχρεωμένων δανειοληπτών , έχουν κατατεθεί από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου, εκ των οποίων 21 περιπτώσεις  στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου με τις πρώτες αποφάσεις να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Πατρίς, αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού έχει κάνει και ένας τοξικομανής, ο οποίος παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θέλει να τακτοποιήσει τις οφειλές του ώστε να μην τον καταδιώκουν οι τράπεζες.

Ακόμα αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν κάνει Ηρακλειώτες ιερείς, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ακόμα και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διαγνωσμένες ψυχικές παθήσεις.
Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει, πολλές τράπεζες εξακολουθούν να είναι αρνητικές στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, απορρίπτοντας τα αιτήματα των δανειοληπτών.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση μίας συνταξιούχου από το Ηράκλειο, η οποία χρωστάει σε τράπεζα το ποσό των 16.000 ευρώ. Η γυναίκα πλήρωνε δόση 300 ευρώ μηναίως, όμως πλέον αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Από την πλευρά της πρότεινε στο εξής να καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 150 ευρώ άτοκα, κάτι που αρνήθηκε η τράπεζα.

Πατρις
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παράταση Ζωής στο Κολυμβητήριο με 10.000€ από το Δήμο Χανίων
Τη στήριξη του Ναυτικού ομίλου Χανίων, με την επιχορήγηση 10.000€, από τη Δημοτική Αρχή, ανακοίνωσε ο Μανώλης Σκουλάκης, δίνοντας παράταση ζωής στη λειτουργία του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας των Χανίων.
Μετά την αδυναμία στήριξης του κολυμβητηρίου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, αλλά και το Ναυτικό Όμιλο Χανίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, ζήτησε τη συνδρομή όλων των αιρετών τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και των βουλευτών του Νομού, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας.
Την προσωρινή αυτή απόφαση στήριξης του ΝΟΧ, με δημοτικά κονδύλια, χαιρέτησε και ο επικεφαλής της κίνησης Δήμος Ενεργών Πολιτών, Τάσος Βάμβουκας.
   Και όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο αίτημα που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή Χανίων για την παραχώρηση του κλειστού κολυμβητηρίου, εξέλιξη που θα μπορούσε να δώσει άλλες δυνατότητες και διεξόδους.

neatv.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τουαλέτα για… σκύλους!
undefined
Η πρώτη δημόσια τουαλέτα για σκύλους είναι πια γεγονός! Γιατί δηλαδή οι σκύλοι να κατουράνε μπροστά στα μάτια των περαστικών;
 Η συγκεκριμένη τουαλέτα δημιουργήθηκε στην Α. Παπάγου- Μουσών και Φιλίππου. Μη φανταστείτε βέβαια πως έχει λεκάνη και καζανάκι! Πρόκειται για μία σιδερένια κατασκευή με πλέγμα και ειδική άμμο, στο κέντρο της οποία υπάρχει ειδικός στύλος.
 Η κατασκευή  έχει μία πινακίδα η οποία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των σκυλιών να τα πηγαίνουν εκεί για να κάνουν την  ανάγκη τους!
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηράκλειο: Σκηνοθέτησε ληστεία αλλά τον πρόδωσαν οι κάμερες της τράπεζας!
''Παραμύθι'' αποδείχθηκε η καταγγελία ενός 36χρονου Ηρακλειώτη, πως έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστους οι οποίοι του πήραν 5.000 ευρώ που είχε κάνει ανάληψη από τράπεζα για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργάζεται.
Το περιστατικό, υποτίθεται πως συνέβει στις 14/10 και ενώ ο 36χρονος έφευγε από την τράπεζα του Ηρακλείου έχοντας κάνει ανάληψη 9.908 ευρώ για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό του, δύο άγνωστοι τον χτύπησαν και του έκλεψαν ένα τσαντάκι μέσης όπου είχε 5.000 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.
Όμως από την έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ειδικά από την επισταμένη εξέταση των λήψεων από κάμερες ασφαλείας προέκυψε πως ο 36χρονος είπε ψέματα προκειμένου να αποκρύψει την παράνομη ιδιοποίηση του χρηματικού ποσού των 5000 ευρώ, την είσπραξη και μεταφορά του οποίου είχε εμπιστευθεί σε αυτόν εργοδότρια εταιρεία.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, κατά την εξέτασή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου,ο 36χρονος ομολόγησε την τέλεση της υπεξαίρεσης και την ψευδή καταγγελία της αξιόποινης πράξης της ληστείας. Κατά την έρευνα στην οικία του 36χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως τμήμα υπεξαιρεμένου ποσού.
Ο 36χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Επενδύει στο τυροκομείο της η ΕΑΣ Μυλοποτάμου
Εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θ. Μοραΐτη, η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 του επενδυτικού σχεδίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, στον Νομό Ρεθύμνης, το οποίο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την κτιριακή επέκταση της υφιστάμενης τυροκομικής μονάδας της. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικής δαπάνης 4.150.000,00 €, η οποία θα επιχορηγηθεί με 34% επί του κόστους της, δηλαδή, με το ποσό των 1.411.000,00 €.
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δυο χρυσά βραβεία για το Δήμο Μινώα
Με δύο χρυσά βραβεία στο διαγωνισμό ελληνικών τυριών και εξαιρετικές εντυπώσεις από επισκέπτες και γευσιγνώστες επισφραγίστηκε η επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με δικό του περίπτερο στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η παρουσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποτελούσε τη μοναδική συμμετοχή της Κρήτης στην έκθεση, που πλέον έχει καταστεί θεσμός και χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα τυροκομεία της περιοχής, στοχεύοντας στην προβολή και προώθηση των παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Άλλωστε η παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής στο συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα γνωστή, αφού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας εδρεύουν τα περισσότερα τυροκομεία του Νομού Ηρακλείου, με υψηλής ποιότητας προϊόντα, αναγνωρισμένα πανελλαδικά.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατακλύζοντας το χώρο του, όπου δοκίμασε τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής τυροκομίας. Στο περίπτερο βρίσκονταν και οι εκπρόσωποι των τυροκομείων του Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να ενημερωθούν για τον πλούτο και την αξία των εκλεκτών Κρητικών τυροκομικών προϊόντων και φέρνοντάς τους σε επαφή με τον τρόπο που παράγονται. Επιπλέον, στη διάρκεια της διοργάνωσης οι επιχειρηματίες των τυροκομείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους από δίκτυα διανομών τόσο της Ελλάδας όσο και 17 χωρών του εξωτερικού, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και αναβαθμίζοντας την εμπορική δυναμική τους.
Παράλληλα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ διοργανώθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών - η μοναδική διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών - που πραγματοποιείται από ειδική κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν αποστέλλοντας δείγματα των προϊόντων τους 280 τυροκομεία από όλη την Ελλάδα και τα περισσότερα τυροκομεία της Κρήτης. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας είχε τρεις συμμετοχές στο Διαγωνισμό, από τις οποίες οι δύο απέσπασαν χρυσά βραβεία γεύσης. Πρόκειται για τα «Αγροκτήματα Μανουρά» που τιμήθηκαν με το χρυσό βραβείο γεύσης στην κατηγορία της Γραβιέρας Κρήτης και για το «Τυροκομείο Στρατάκης» που τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο γεύσης για το Κεφαλοτύρι.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που φέτος πραγματοποιήθηκε 21 - 23 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στην Αθήνα, αποτελεί τη μοναδική κλαδική έκθεση στον τομέα της γαλακτοκομίας και τυροκομίας στην Ελλάδα και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ντομάτες για ενέχυρο δέχεται το Υπουργείο Οικονομικών!
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη οι ντομάτες θα είναι ενέχυρο για να παίρνουν εγγύηση του Δημοσίου για δάνεια όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται.
Μάλιστα εαν οι ντομάτες δεν είναι αρκετές για ενέχυρο τότε επιπρόσθετα μπορεί να μπαίνει και υποθήκη στο χωράφι.
Για όσους δεν το πιστεύουν παραθέτουμε τη σχετική υπουργική απόφαση:
''Θα γίνει σύσταση ενέχυρου σε ισόποσης αξίας ποσότητα προϊόντων τομάτας, η οποία είναι και θα διατηρείται σε άριστη κατάσταση καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρεχόμενης εγγύησης. Οι εισπράξεις των επιχειρήσεων από την πώληση των ενεχυριασμένων προϊόντων, κατόπιν συναίνεσης της πιστώτριας τράπεζας, οδηγούνται σε πίστωση του λογαριασμού του δανείου μέχρις εξοφλήσεως αυτού.
Εναλλακτικά θα γίνει εγγραφή υποθήκης υπέρ Ε.Δ., υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της ύπαρξης διασφαλιστικού περιθωρίου επί των ακινήτων, για ποσό ίσο προς τα 2/5 του χορηγηθέντος δανείου και σύσταση ενεχύρου επί προϊόντος τομάτας για ποσό ίσο με τα 3/5 αυτού''.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,