Προφυλακίστηκε ο 53χρονος ,σοβαρή η κατάσταση υγείας του γιού του
Την ίδια ώρα που ο 17χρονος που πυροβολήθηκε κατα λάθος απο το όπλο του πατέρα του στο επεισόδιο στα Τσικαλαριά, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο 53χρονος πατέρας του, οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για τον φόνο του 43χρονου τον οποίο πυροβόλισε τρείς φορές.

Χθες και κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 53χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Χανίων προκειμένου να απολογηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε αναλυτικά όλα όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο απόγευμα του Σαββάτου 15/10, όταν ένας 43χρονος πήγε σπίτι του στα Τσικαλαριά να του ζητήσει τον λόγο για το επεισόδιο που είχε πραγματοποιηθεί πριν απο τρείς ημέρες μεταξύ των γιών τους,
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά και όπως προκύπτει και απο την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δύο πατεράδων και όταν κάποια στιγμή ο 53χρονος ένοιωσε να απειλείται απο τον 43χρονο που κρατούσε μια ξύλινη ράβδο, πήρε ένα πιστόλι τύπου Walter που είχε απο την περίοδο της κατοχής και πυροβόλησε μια φορά στον αέρα προκειμένου να φοβήσει τον 43χρονο.
Όμως η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι, καθώς στο μπαλκόνι ήταν ο γιός του 53χρονου, ο οποίος χτυπήθηκε στον λαιμό απο την σφαίρα. Τότε, σύμφωνα και με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, θόλωσε το μυαλό του και στρέφοντας το όπλο κατα του 43χρονου, τον πυροβόλησε τρείς φορές τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Μετά την απολογία του και μετά απο πολύωρη σύσκεψη Εισαγγελέα και ανακριτή, με την σύμφωνη γνώμη και των δύο, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Στο μεταξύ ο 17χρονος γιός του, μετά απο πολλές εγχειρήσεις εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση υγείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ολονύχτια "μάχη" με τις φλόγες στα Χανιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ορεινή, δύσβατη περιοχή στην Αγία Ειρήνη του δήμου Καντάνου-Σελίνου

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, επιχειρώντας να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου στις 18.30, σε ορεινή, δύσβατη περιοχή στην Αγία Ειρήνη του δήμου Καντάνου - Σελίνου.
Η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ στο σημείο επιχειρούν 3 πυροσβεστικά οχήματα με΄6 άνδρες.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έβγαλαν θησαυρούς από το βυθό!

Επιχείρηση από Έλληνες και Αμερικανούς επιστήμονες στα βόρεια παράλια της Κρήτης
Έβγαλαν θησαυρούς από το βυθό!
Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα, πραγματικούς θησαυρούς, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι Έλληνες και οι Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν υποθαλάσσιες έρευνες στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου αναζητώντας θησαυρούς που για χιλιάδες χρόνια βρίσκονται καλά κρυμμένοι στο βυθό της θάλασσας.
Οι έρευνες αν και επρόκειτο να τελειώσουν χθες 20 Οκτωβρίου ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, οπότε έγιναν και οι τελευταίες θαλάσσιες αναζητήσεις.
Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και αναμένεται, αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των ευρημάτων, να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, τους επιστήμονες και τους αρχαιολόγους που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα που διήρκεσε περίπου ένα μήνα.
Οι επιστημονικές ομάδες των Ελλήνων και των Αμερικανών που βρέθηκαν στην περιοχή του Ηρακλείου βρήκαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πλήθος αμφορέων, αλλά και άλλων αντικειμένων, τα οποία υποδεικνύουν ναυαγισμένα φορτία, που με τη σειρά τους υποδεικνύουν αρχαία ναυάγια.
Οι ειδικοί εξάγουν πληροφορίες και «εικόνες» για τις εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις που είχαν κατά την αρχαιότητα οι διάφορες περιοχές από τις οποίες κινούνταν από και προς οι διάφοροι αμφορείς.
Από τους θησαυρούς που έκρυβε για χιλιάδες χρόνια ο βυθός της θάλασσας οι ειδικοί βγάζουν πολύτιμα συμπεράσματα, όχι μόνο για την εμπορική και οικονομική σχέση της κάθε περιοχής, αλλά και για τη γενικότερη σχέση που είχαν μεταξύ τους.
Η όλη προσπάθεια βρίσκεται στο στάδιο της καταμέτρησης των ευρημάτων, των οποίων η προέλευση, η φύση και η χρονολογία αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες ευρεία ενημέρωση προς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ενδεχομένως και του εξωτερικού, εάν ληφθεί υπόψιν ότι στις έρευνες συμμετείχαν και επιστήμονες του αμερικανικού ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woods Hole.

Η Κρήτη
Από τα ευρήματα και την έρευνα των ειδικών επιβεβαιώνεται ότι η Κρήτη είναι ο χώρος όπου γεννήθηκε ο πρώτος θαλάσσιος πολιτισμός, ο πρώτος πολιτισμός που βασίστηκε στη θαλασσοκρατία και ήταν το ζητούμενο για όλους τους πολιτισμούς της Μεσογείου.
Οι επιστήμονες έχοντας τα κατάλληλα μηχανήματα και εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για υποβρύχια επισκόπηση ερεύνησαν από το Φόδελε μέχρι και τη Χερσόνησο, αλλά και τη θαλάσσια περιοχή της Ντίας για τον εντοπισμό μινωικών και ιστορικών ναυαγίων.
Σημαντική ήταν όμως και η συνεισφορά του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην όλη προσπάθεια. Ο ΟΛΗ διέθεσε χώρους προκειμένου να παραμένουν τα μηχανήματα τις ημέρες και ώρες που δεν χρησιμοποιούνται.
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κρέμασε τα σκυλιά ... για 200 άδεια τελάρα!

200 άδεια τελάρα η αιτία της βεντέτας που οδήγησε στο κρέμασμα δύο σκυλιών
Κρέμασε τα σκυλιά ... για 200 άδεια τελάρα!
Η βεντέτα και η φαγωμάρα μεταξύ δύο γειτόνων ενδεχομένως να είναι αιτία για ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος των ζώων στην Κρήτη. Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Τρίτη οικογένεια που μένει στις Μοίρες Ηρακλείου, βρήκε τα δύο της σκυλιά, μάνα και κουτάβι, κρεμασμένα μέσα στην αυλή τους.
Αμέσως πήγαν στην Αστυνομία και κατηγόρησαν έναν γείτονα τους για το έγκλημα, καθώς όπως είπαν, βρίσκονται μαζί του σε αντιδικία επί τέσσερα χρόνια, για την κλοπή 200 άδειων πλαστικών τελάρων (από αυτά που οι αγρότες βάζουν μέσα τα προϊόντα τους). Οι άνδρες του Α.Τ. Μοιρών κινητοποιήθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το κτήμα του φερόμενου ως δράστη, όμως δεν τον εντόπισαν.
Όταν ο άνδρας έμαθε από τους Βούλγαρους συνεργάτες του ότι 12 αστυνομικοί τον ψάχνουν, για να τον συλλάβουν, προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα, για να εξηγήσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με το έγκλημα, ωστόσο, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αφού είχε γίνει μήνυση σε βάρος τους.
Όπως ο ίδιος εξήγησε μιλώντας με όσους επικοινώνησαν μαζί του σχετικά με το θέμα, η Αστυνομία τον είχε υπό κράτηση για μια ημέρα και στη συνέχεια ο εισαγγελέας του έδωσε άδεια, μέχρι να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία, και στη συνέχεια να απολογηθεί.
Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης των ζώων κρέμασε και έπνιξε ζώα του, για να τον ενοχοποιήσει, επειδή βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για πολλά χρόνια...zoosos
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αθλητικό σχολείο χωρίς ... γυμναστές!

Στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων
Αθλητικό σχολείο χωρίς ... γυμναστές!
Φωτογραφία: Χανιώτικα Νέα
Ούτε μία ώρα απλής γυμναστικής δεν έχουν κάνει τα παιδιά που φοιτούν στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) του 1ου Γυμνασίου Χανίων από την αρχή της σχολικής χρονιάς καθώς εκκρεμεί ακόμα... η υπογραφή της υπουργού Παιδείας για την τοποθέτηση των προπονητών τους.

Ο παραλογισμός όμως που ζουν τα παιδιά δεν φαίνεται να σταματάει εκεί, αφού την ίδια ώρα που αυτά κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, οι συμμαθητές τους στα γενικά τμήματα κάνουν κανονικά τη γυμναστική τους 3 φορές την εβδομάδα!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα παιδιά - μαθητές των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη σε κατάληψη του σχολείου, ενώ χθες απείχαν από τα μαθήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, το φαινόμενο της ετεροχρονισμένης τοποθέτησης γυμναστών στο μοναδικό Αθλητικό Γυμνάσιο των Χανίων δεν παρατηρείται για πρώτη φορά, με τους προπονητές να πιάνουν δουλειά πέρυσι κοντά στα Χριστούγεννα...

«Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τη λειτουργία των Αθλητικών Τμημάτων λόγω του ότι προσλαμβάνονται πολύ αργά οι γυμναστές», σημείωσε σχετικά η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου και των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Νομού Χανίων Αλεξάνδρα Πατσιά και πρόσθεσε: «Κανονικά, όμως, φέτος το πρόβλημα δεν θα έπρεπε να υπάρχει γιατί οι γυμναστές είναι μόνιμοι μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία λέει ότι τα Αθλητικά λειτουργούν με μόνιμους και όχι με ωρομίσθιους ή αναπληρωτές. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχει συνταχθεί ο πίνακας και έχουν γίνει οι ενστάσεις περιμένουμε την υπουργό να υπογράψει».

Μάλιστα, η κα Πατσιά υπογράμμισε ότι προς το παρόν τους δέκα γυμναστές που χρειάζονται για να πραγματοποιούνται κανονικά οι προπονήσεις στα 7 Αθλητικά Τμήματα (κολύμβησης, ποδηλασίας, βόλεϊ, μπάσκετ, τένις κ.λπ.) «η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων τους περιφέρει από σχολείο σε σχολείο μέχρι να έρθουν και να εργαστούν εδώ».

Η κα Πατσιά πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου αλλά και στα ίδια τα παιδιά που επέλεξαν το σχολείο ως αθλητές, εξαιτίας των προπονήσεων.

«Τα δικά μας Αθλητικά Τμήματα δεν κάνουν ούτε μία ώρα γυμναστική, καθόλου, τη στιγμή που τα γενικά τμήματα κάνουν γυμναστική. Εκτός αυτού, το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε βδομάδα γίνεται άνω - κάτω και δίνεται καινούριο στα παιδιά, αφού μας λένε συνέχεια "περιμένετε" και τρίτον από πέρυσι με υπεύθυνες δηλώσεις των γονιών μετακινούν οι ίδιοι τα παιδιά τους γιατί δεν πληρώνει το Υπουργείο τη μετακίνηση των παιδιών. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το κράτος, ούτε κανένα άλλο πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα είναι τυπικό και περιμένουμε την υπουργό να υπογράψει την κατάσταση των γυμναστών», είπε, μεταξύ άλλων, η κα Πατσιά και συμπλήρωσε πως οι ώρες προπόνησης που χάνουν τα παιδιά των ΤΑΔ ανέρχονται σε 6 την εβδομάδα.

Χανιώτικα Νέα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ως και αίτημα για επιστράτευση των ναυτεργατών σκέφτονται στο Λασίθι

Το Λασίθι σε ρόλο μεσάζοντα μεταξύ ΠΝΟ και κυβέρνησης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών - Κινητοποίηση από το Μεσσαρά στο Λιμάνι του Ηρακλείου
Ως και αίτημα για επιστράτευση των ναυτεργατών σκέφτονται στο Λασίθι
Από προηγούμενη κινητοποίηση των αγροτών στο λιμάνι
Κινητοποίηση ετοιμάζουν οι αγρότες της Μεσσαράς, που βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν πριν προλάβουν να φτάσουν στις αγορές της κεντρικής Ελλάδας. Οι αγρότες της περιοχής, με κομβόι με νταλίκες, θα φθάσουν το βράδυ στο λιμάνι, με στόχο να "φορτωθούν" στα πλοία και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά - παρά την απεργία της ΠΝΟ.

"Δε ζητάμε να σπάσει η απεργία της ΠΝΟ" - λέει ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ, Γ. Ντισπυράκης, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης τα τελευταία 24ωρα αναζητά λύσεις, κινούμενος σε δύο άξονες: Από τη μία αναλαμβάνει ρόλο "μεσάζοντα" μεταξύ κυβέρνησης και ναυτεργατών κι από την άλλη αναζητά πλοίο που ενδεχομένως θα δεχτεί να έρθει στο Ηράκλειο για να φορτώσει τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης  (σπάζοντας, ουσιαστικά, την απεργία).

Το πρώτο σκέλος φαίνεται πως πηγαίνει καλά, καθώς βρίσκεται σε συνεννόηση με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη,  ο οποίος δέχτηκε τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που θέτουν. Μάλιστα μέρος των αιτημάτων φαίνεται πως έχει ήδη ικανοποιηθεί, γεγονός που δεν αποκλείει τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Από την άλλη, οι επαφές που είχε ο κ. Αναστασάκης με ναυτιλιακές εταιρείες και πράκτορες, προκειμένου πλοίο να έρθει στο Ηράκλειο, για να φορτώσει τα προϊόντα και να τα μεταφέρει στον Πειραιά, έχουν αποβεί άκαρπες, καθώς οι εφοπλιστές και οι ναυτιλιακές εταιρείες δε δέχονται να στείλουν καράβι στην Κρήτη, φοβούμενοι τις συνέπειες.

"Αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουμε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών" - είπε, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Αναστασάκης, ο οποίος, πάντως, τη Δευτέρα θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στο δημαρχείο Ιεράπετρας.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στους δρόμους οι ένστολοι της Κρήτης

Την ερχόμενη Δευτέρα στα Χανιά
Στους δρόμους οι ένστολοι της Κρήτης
Την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, κατεβαίνουν στους δρόμους των Χανίων αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Κρήτη, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν παγκρήτια ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
«Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να εκφράσουμε την έντονη αντίδρασή μας και διαμαρτυρία μας προς την κυβέρνηση και την τρόικα για τα οικονομικά μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Γιάννης Ζερβός.
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μια ειρηνική κινητοποίηση, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την πολιτική» τόνισε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Δυτικής Κρήτης, Τίτος Δασκαλάκης.
«Οι συνεχείς περικοπές έχουν δημιουργήσει σοβαρές δυσλειτουργίες και στις υπηρεσίες μας» υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Χανίων, Νικήτας Μελισσάκης.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νέα παράταση για το εργόσημο

Από την 1η Νοεμβρίου διαθέσιμο
Την 1η Νοεμβρίου ξεκινάει η έκδοση εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank, μετά από αίτημα τους για παράταση της ημερομηνίας έκδοσης του εργόσημου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή του μηχανογραφικού τους συστήματος.

Με την εφαρμογή του εργοσήμου επιχειρείται για πρώτη φορά να δοθεί ουσιαστική και μελετημένη λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών από την αδήλωτη εργασία των περιστασιακά απασχολούμενων στην κατοικία του εργοδότη, τις αγροτικές εργασίες και τους περιστασιακά εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, του θεάματος και του ακροάματος.

Το εργόσημο αποτελεί ειδικό έντυπο, εν είδη επιταγής, με μοναδικό αριθμό, που εκδίδεται από τον εργοδότη με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του καθώς και την καταβολή ποσού σε συνεργαζόμενους φορείς (ΕΛΤΑ και Τράπεζες) και αποδίδεται στον εργαζόμενο αντί χρηματικού ποσού για την αμοιβή των υπηρεσιών του. Κατά την εξαργύρωση του εργόσημου, ο εργαζόμενος, μόνο με το ΑΜΚΑ του, εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσοστό 20% ή 10% και αποδίδονται στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ο ΟΓΑ αντίστοιχα.

Για τη διασφάλιση της διαδικασίας και την επαλήθευση των στοιχείων τηρείται «Αρχείο Εργοσήμου» στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, βάσει του οποίου οι ασφαλιστικοί φορείς θα είναι σε θέση να υπολογίσουν μεταξύ των άλλων τα ασφαλιστικά δικαιώματα που θεμελιώνει ο εργαζόμενος και το μέγεθος των οικονομικών ελαφρύνσεων που προβλέπονται για τον εργοδότη ως κίνητρο για την χρήση του εργόσημου. Συγκεκριμένα, οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές εκπίπτουν κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργοδότη και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.
Μέσω του εργόσημου οι ασφαλισμένοι έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε συνταξιοδοτικό και υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ στην ίδια περίπτωση οι εργοδότες απαλλάσσονται από κάθε ποινική και αστική κύρωση.
Για τη διευκόλυνση των πολιτών έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης του εργοσήμου με πολλαπλούς τρόπους, σε τραπεζικά υποκαταστήματα, αυτόματα μηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, ώστε η χρήση του να διαδοθεί άμεσα, χωρίς προβλήματα, στους ασφαλισμένους όλων των μορφωτικών στρωμάτων και όλων των γεωγραφικών σημείων της χώρας.

zougla
..............................................................................................................
Μεγάλες καθιζήσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην ‘Αρβη Βιάννου
undefined
Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στην Άρβη του δήμου Βιάννου, από τις μεγάλες καθιζήσεις του εδάφους που παρουσιάζονται σε πλαγιά στην θέση Φονιαλά. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το  cretalive.gr, ολόκληρος ο αγροτικός δρόμος της περιοχής έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το αρδευτικό δίκτυο του δήμου.

Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια και είναι έκδηλη η ανησυχία των κατοίκων για περαιτέρω ζημιές από την συνέχιση του φαινομένου. Την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί κλιμάκιο αποτελούμενο από μηχανικούς της Περιφέρειας Κρήτης και από ένα γεωλόγο, για εκτίμηση της κατάστασης και λήψη αναγκαίων μέτρων που θα χρειαστούν.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σε ψυγείο για λαχανικά σε εμπορικό κέντρο η σορός του Καντάφι!

Ουρές έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Μιζράτα κάνουν εκατοντάδες Λιβυοι για να δουν και να φωτογραφίσουν κι αυτοί τη σορό του Καντάφι που εκτίθεται σε ψυγείο, λίγο πριν την ταφή. Φώτο και Βίντεο.

Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Λιβύης κείται σε ένα ψυγείο για λαχανικά. Δεν ήταν πρόθεση των αρχών να εκτεθεί στον κόσμο, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό το που βρισκόταν πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να δει. Τώρα όμως φρουροί κάνουν μέχρι και ξεναγήσεις για οικογένειες.
Με ανάμεικτα συναισθήματα οι Λίβυοι αντικρύζουν το γυμνό από τη μέση και πάνω και κακοποιημένο σώμα του ανθρώπου που ήταν ο απόλυτος άρχοντας στην περιοχή για 42 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ οι περισσότεροι λένε ότι “θέλουν να δουν το σκυλί” νεκρό.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από τις αρχές το τί θα γίνει με το πτώμα το οποίο ζητούν τα μέλη της οικογένειάς του και κυρίως η γυναίκα του, Σαφία. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία γρήγορη ταφή την Παρασκευή ωστόσο το πτώμα πρέπει να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση καθώς ο ΟΗΕ έχει ζητήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου.Ο Καντάφι εικονίζεται καθαρά να έχει συλληφθεί ζωντανός ωστόσο στη συνέχεια το άψυχο σώμα του δείχνεται να σύρεται στους δρόμους της Σύρτης και να διαπομπέυεται. Επισήμως η Μεταβατική κυβέρνηση λέει ότι σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών, από τα τραύματα που υπέστη στη μάχη.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Φόρος 40% σε καταθέσεις εξωτερικού!

Φόρο 40% επί των καταθέσεων τους στο εξωτερικό θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι έβγαλαν έξω ποσά άνω των 100.000 ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τα εισοδήματά τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να διεκδικήσει τους διαφυγόντες φόρους κάνοντας χρήση νόμου για ξέπλυμα χρήματος.
Αυτός προβλέπει κατάσχεση υπό τη μορφή φόρου του 40% της διαφορας μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των κεφαλαίων που εμφανίζονται να έχουν φύγει. Όσο πιο χαμηλα τα δηλωθέντα, τόσο μεγαλύτερος ο φόρος.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ τα στοιχεία του υπουργείου από τις καταθέσεις στο εξωτερικό ειναι εντυπωσιακά. Μόνο το 2009 μέσω 720.000 τραπεζικών συναλλαγών, 180.000 πολίτες έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά εμβάσματα ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Η πλειονότητα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα αφού οι καταθέσεις τους δικαιολογούνται, όμως 756 άτομα δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν. Μεταξύ αυτών οι 18 άνεργοι με καταθέσεις -μαμούθ.
Συγκεκριμένα ο Ευστ. Σ. , ο οποίος σύμφωνα με τα ΝΕΑ όντας άνεργος και με μηδενικό εισόδημα έβγαλε στο εξωτερικό κοντά στα δύο εκ. ευρώ.

inews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αναγγελία χρεοκοπίας της Ελλάδας από σύσσωμο το Γερμανικό τύπο
Με τους τίτλους " Η Ελλάδα είναι η Άβυσσος" και "Μια πτώχευση δεν είναι το τέλος των προβλημάτων " Σύσσωμος ο Γερμανικός τύπος αναγγέλλει την χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον μήνα Νοέμβριο και εκφράζει επιφύλαξη για το μέλλον του Ευρώ.Η Ελλάδα έχει 360 δισ. ευρώ οφειλές ποσό που αντιστοιχεί στο 163% του ακαθάριστου, εθνικού προϊόντος. Ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις να επικρατήσουν για το χρέος, αυτό δεν μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο, είναι η γενική εκτίμηση.
Παρά την έγκριση της 6ης δόσης, τα χρήματα δεν είναι αρκετά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, πλέων, η μόνη λύση είναι το βαθύ κούρεμα του χρέους. Οι εταίροι του ευρώ, έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
nyxtobaths.blogspot.com
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Θα βρέξει... αστέρια το Σαβββατοκύριακο
Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.
Οι Ωριωνίδες, που κάθε χρόνο διαρκούν από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.
Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα (ή λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ), δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 25 - 35, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.
Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια», τα οποία είναι από πιο γρήγορα, καθώς συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό, αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες φθάνοντας περίπου τα πέντε την ώρα, αλλά θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Την ίδια στιγμή, στον ουρανό, κοντά στο μισογεμάτο φεγγάρι, θα είναι ορατός ο πλανήτης 'Άρης, με χρώμα πορτοκαλο-κίτρινο, περίπου δέκα μοίρες κάτω αριστερά από το δορυφόρο μας. Ο Άρης, ο οποίος τώρα απέχει από τη Γη περίπου 249 εκατ. χιλιόμετρα, θα γίνεται κάθε μέρα πιο φωτεινός, ώσπου τον Μάριο του 2012 η λαμπρότητά του θα συναγωνίζεται αυτή του Σείριου, του πιο λαμπρού άστρου στο νυχτερινό ουρανό του πλανήτη μας.
http://www.iefimerida.gr/
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Με 95-97 λεπτά ξεκινά το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κρήτη
Ξεκίνησε ουσιαστικά από σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια υγρών καυσίμων με λίγα πρατήρια να έχουν ανεφοδιαστεί καθώς τα περισσότερα έδωσαν προτεραιότητα στον ανεφοδιασμό με βενζίνες οι οποίες είχαν εξαντληθεί λόγω της απεργίας των τελωνειακών.
Σύμφωνα με το παρατήριο τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας στην Κρήτη, σήμερα το πρωί διέθεταν πετρέλαιο θέρμανσης μόλις 10 πρατήρια υγρών καυσίμων.
Έξη πρατήρια στο Νομό Ηρακλείου με τιμές από 0,950 – 0,959 το λίτρο
(δείτε εδώ τα πρατήρια)
Τρία πρατήρια στο Νομό Χανίων με τιμές από 0,958 – 0,975 το λίτρο (δείτε εδώ τα πρατήρια)
Ένα πρατήριο στο Νομό Ρεθύμνου με τιμή 0,959 το λίτρο
(δείτε εδώ τα πρατήρια)

Να σημειωθεί πως οι πίνακες του υπ.Οικονομίας αλλάζουν συνεχώς αναλόγως με τις δηλώσεις των πρατηριούχων.
Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες είναι νωρίς για να υπάρξουν προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθούν οι τιμές το επόμενο χρονικό διάστημα και καθώς, από Δευτέρα ολοένα και περισσότερα πρατήρια θα ανεφοδιάζονται και θα διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Πάντως και σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου, σήμερα σε ολόκληρη την χώρα η μέση τιμή κυμάνθηκε από 0,875 έως 1,570 το λίτρο.
Οι πιο χαμηλές τιμές κατεγράφησαν στο Νομό Καστοριάς ( από 0,800 έως 0,950) και στο Νομό Πέλλης (0,890).
Οι πιο ακριβές τιμές, άνω του ενός ευρώ, κατεγράφησαν στους Νομούς Κυκλάδων (1,570) , Αχαίας (1,558), Ηλείας (1,479), Τρικάλων (1,469), Δράμας (1,428), Λευκάδος (1,119), Κορινθίας (1,104).
Να ληφθεί υπόψιν πως τα πρατήρια που διέθεταν πετρέλαιο θέρμανσης σε αυτούς τους Νομούς ήταν ένα έως τρία.
Στην Αθήνα , το πρωί, διέθεταν πετρέλαιο θέρμανσης 10 πρατήρια, σε τιμές που κυμαίνοντο από 0,889 έως 1,510 ευρώ ανα λίτρο.

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ουσία που σκοτώνει βρήκαν στα χημικά της ΕΛ.ΑΣ.

Στα χημικά όπλα κατατάσσεται ουσία που βρέθηκε στα φιαλίδια που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.
Ουσία που σκοτώνει βρήκαν στα χημικά της ΕΛ.ΑΣ.
Να βάλει τέλος στη χρήση χημικών ουσιών καλεί την πολιτεία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορεί να οδηγήσουν "σε παροδικές βλάβες της υγείας μέχρι το χειρότερο".

Με αφορμή το θάνατο του διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος θέτει το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση χημικών ουσιών, και υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα ανάλυσης χρησιμοποιηθέντων φιαλιδίων χημικών, που είχε αποστείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους τον Ιούνιο, "έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η οποία σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό".

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς ενώ η σύμβαση του Παρισιού του 1993, που έχει επικυρωθεί και από την Ελλάδα, προβλέπει την απαγόρευση παραγωγής χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,