Εταιρείες "Ειδικού Σκοπού" με έδρα στο εξωτερικό, εκβιάζουν δανειολήπτες
Εταιρείες "Ειδικού Σκοπού" με έδρα στο εξωτερικό, εκπροσωπούν τράπεζες και καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δανειολήπτη , ζητώντας  από το Δικαστήριο να" χορηγήσει προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορεύεται η νομική και πραγματική μεταβολή κάθε ακίνητου περιουσιακού στοιχείου του δανειολήπτη" κι ενώ ο δανειολήπτης έχει  μπει στην διαδικασία της εξώδικης ρύθμισης.
Το περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , με σχετική της ανακοίνωση και καλεί σε άμεση παρέμβαση τον Συνήγορο του Καταναλωτή.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης αναφέρει:
"Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καταγγέλλει την εμφάνιση των συμπτωμάτων, απόλυτου ψυχολογικού και  οικονομικού ισοπεδώματος των Ελλήνων καταναλωτών,  με τις Εταιρείες Ειδικού Σκοπού, που εμφανίστηκαν στην Τραπεζική Αγορά, δυναμικά, από τα διάφορα μέρη του Ορίζοντα της γης,, δημιουργώντας τον φόβο  και την ανασφάλεια στις ρυθμίσεις των χρεών των υπερχρεωμένων Ελληνικών νοικοκυριών.
  Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, από τον Ιούνιο, με  δημόσιο κάλεσμα της ,ενημέρωνε τους Έλληνες δανειολήπτες, να τρέξουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους έγκαιρα, διότι ο ορίζοντας της μη ρευστότητας των Ελληνικών Τραπεζών έκλεινε και για την διασφάλιση της ,θα οδηγούσαν τις Τράπεζες, στην ενεργοποίηση των εταιρειών ειδικού σκοπού,  και το βλέπουμε τώρα ,
  Συγκεκριμένα: Kαταναλωτής -δανειολήπτης της Κρήτης , μας καταγγέλλει  ότι , καλείται , για χρέος 19.000 Ευρώ ,σε διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, για την εξασφάλιση του χρέους, από την Εταιρεία Ειδικού σκοπού, με  δέσμευση  κάθε ακίνητου και κινητού περιουσιακού του στοιχείου, και ενώ έχει μπει στην διαδικασία της εξώδικης ρύθμισης  του Ν. 3869/2010, μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ,και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα με κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο , , να παίζεται ένα "'άθλιο παιχνίδι" εις βάρος των οικονομικών του συμφερόντων. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου, στις 24-10-2011  του κοινοποιεί αίτηση ,ασφαλιστικών μέτρων κατ εντολή της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία "........" που εδρεύει στην Αγγλία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.E  συγκεκριμένα αιτούν από το δικαστήριο  " ...να χορηγήσει προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορεύεται η νομική και πραγματική μεταβολή κάθε ακίνητου περιουσιακού στοιχείου του δανειολήπτη και συγκεκριμένου οικοπέδου, το οποίο λεπτομερώς αναφέρεται στην ,καθώς και κάθε κινητού κινητού περιουσιακού στοιχείου και κάθε εμπράγματος δικαιώματος πάνω σ αυτά, πού βρίσκεται στα χέρια του δανειολήπτη ή στα χέρια τρίτων οφειλετών του, αλλά και κάθε απαιτήσεως του κατά τρίτων και  να καταδικαστεί ο δανειολήπτης στην εν γένει δικαστική μας δαπάνη"
  Ο καταναλωτής -δανειολήπτης, σημειωτέον, το μόνο που έχει καταλάβει είναι ότι κινδυνεύουν τα περιουσιακά του στοιχεία, δεν γνωρίζει ακριβώς από πού, δεν μπορεί να φανταστεί ότι το χρέος του έχει φύγει από την δανείστρια Τράπεζα  σε Εταιρεία Ειδικού Σκοπού στην Αγγλία,, γιατί η ίδια η Τράπεζα επανέρχεται πάλι ως εκπρόσωπος και εντολοδόχος της Εταιρείας...Αυτά συμβαίνουν στα Ελληνικά νοικοκυριά, αυτά συμβαίνουν στους ανυποψίαστους πολίτες.....
   Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί δημόσια τον Συνήγορο του Καταναλωτή,(Ανεξάρτητη Αρχή) να πάρει θέση, είναι τραγικές οι νέες καταστάσεις που καλούνται να βιώσουν οι αδύναμοι σήμερα καταναλωτές, να ερευνήσει την νομιμότητα μεταβίβασης προσωπικών δεδομένων των δανειζομένων, που μεταφέρονται ως προϊόντα διακίνησης ,,από τις Τράπεζες, στις Εταιρείες Ειδικού Σκοπού, καλεί και τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να αποβάλλουν τον φόβο που τους  επιβάλλουν οι συμπεριφορές των δανειστών, να καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς συμπεριφορές των Τραπεζών στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με τον προσφορότερο γι αυτούς μέσο .
Τέλος, η ένωση ,καλεί, τους  ΄Ελληνες δικαστές να στηρίξουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και  να απορρίπτουν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, των σκληρών  δανειστών, όταν περιέχουν όρους καταχρηστικούς  για τα συμφέροντα των καταναλωτών, των καταναλωτών που έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια την οικονομική και κοινωνική τους ισορροπία."
FLASHNEWS
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στα σπίτια τους από Δευτέρα οι μαθητές όλης της Κρήτης- Τα ΚΤΕΛ σταματούν τη μεταφορά
Χωρίς μεταφορά θα μείνουν από την προσεχή Δευτέρα οι μαθητές σε όλη την Κρήτη λόγω της διακοπής των δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης. Το ελεγκτικό συνέδριο καθυστερεί την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και η τράπεζα (ALPHA) αρνείται να προκαταβάλει στο ΚΤΕΛ μέρος των χρημάτων αν δεν έχει στα χέρια της τη σύμβαση υπογεγραμμένη.

Όπως εξηγεί στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Μανώλης Χαχλιούτης τα έξοδα του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών είναι τεράστια χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Τράπεζα εφόσον δεν έχει ακόμα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.
«Έχουμε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ υπάρχει νόμος για την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2011, εντούτοις το ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να γίνει εκ νέου προσυμβατικός έλεγχος. Η τράπεζα, όπως είναι φυσικό, αρνείται να μας προκαταβάλει τα αντίστοιχα ποσά της αν δεν της καταθέσουμε τη σύμβαση υπογεγραμμένη».

Ο κ. Χαχλιούτης τονίζει πως τα έξοδα μόνο για την πληρωμή πετρελαίου για την μετακίνηση των μαθητών αγγίζουν τις 350.000 ευρώ το μήνα, ενώ ήδη υπάρχουν και χρωστούμενα για το μεταφορικό έργο που έχει εκτελεστεί από την αρχή του χρόνου.

«Φτάνουμε σε πραγματική απόγνωση, δεν έχουμε χρήματα για να βάλουμε πετρέλαιο στα αυτοκίνητα και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι από Δευτέρα να σταματήσουμε τη μεταφορά των μαθητών. Ήδη λόγω της οικονομικής μας κατάστασης έχουμε περικόψει δρομολόγια από την ενδοχώρα και όλη αυτή η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος του επιβατικού κοινού και των πολιτών», επισημαίνει ο κ. Χαχλιούτης

Με δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτική Κρήτης κ Καψανάκης σημείωσε ότι αν δεν υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά την περίοδο από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του 2011, τότε από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν ίσως και από την ερχόμενη Δευτέρα τη μεταφορά των μαθητών.

Εν τω μεταξύ, επίσης με δήλωση του στο Flashnews.gr o Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης κ Θ. Καρούντζος τόνισε την ερχομένη Τετάρτη θα καλέσει σε σύσκεψη της δημάρχους του νησιού αλλά και τις διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ προκειμένου να γίνει συζήτηση για την επόμενη σύμβαση που θα αφορά τη μεταφορά των μαθητών το έτος 2012.

Σε ότι αφορά τη σύμβαση που ήδη τρέχει δηλαδή του Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Καρούντζος σημείωσε ότι θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις το BBC από τα Χανιά
Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας αναχώρησε το 6 Mελές Συνεργείο του δημόσιου βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, με επικεφαλής τον παράγωγο Paddy Wivell, που πραγματοποίησε κινηματογραφικές λήψεις στα Χανιά σήμερα Τρίτη 25 /10, στα πλαίσια ντοκιμαντέρ του BBC.

Τα μέλη του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου αφίχθηκαν σήμερα 7:45 το πρωί με το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris και τα γυρίσματα πραγματοποιηθήκαν στα σημεία που επισκέπτονται οι επισκέπτες της κρουαζιέρας. Συγκεκριμένα λήψεις πραγματοποιηθήκαν σε χωριά του Αποκόρωνα, στο Ακρωτήρι στην παλιά Πόλη και το Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Το σενάριο

To σενάριο του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το βρετανικό Κανάλι ΒΒC 2, το Φεβρουάριο του 2012, «ακολουθεί» ένα μεσήλικο ζευγάρι, το οποίο έπειτα από 40 χρόνια έγγαμου βίου, αποφασίζει να πραγματοποιήσει διακοπές Κρουαζιέρας, στη Μεσόγειο.
Ξεκινώντας από την πόλη Χάιφα του Ισραήλ, ακολουθεί ένα ταξίδι αρκετών ημερών σε Ελληνικά νησιά και πόλεις όπως τα Χανιά, η Κέρκυρα η Σαντορίνη και το τέλος της Κρουαζιέρας είναι η πόλη της Βενετίας.
Μέσα από την περιήγηση αυτή οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε τόπου, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο μια πολύ καλή διαφήμιση για αυτόν.
Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στο συνεργείο του BBC, πράγμα το οποίο σχολιάστηκε θετικά από τα μέλη του.
Στις δηλώσεις του ο παράγωγος του BBC, Paddy Wivell δήλωσε ενθουσιασμένος από τη Κρητική φιλοξενία καθώς και από τις μοναδικές ομορφιές των Χανίων .

H εντεταλμένη Σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Χανίων κ Μαρία Κοκκινάκη με αφορμή τα γυρίσματα του ΒΒC στο Δήμο Χανίων δήλωσε ότι « η προβολή του Δήμου μας, της παλιάς πόλης και του Μοναδικού Βενετσιάνικου λιμανιού της, είναι σημαντικά σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε. Ταυτόχρονα είναι μια ευκαιρία προβολής ολόκληρης της χώρας μας, στη βρετανική αγορά, που τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια τάση μείωσης των αφίξεων .
Εμείς ως Δήμος Χανίων, με στοχευμενες κινήσεις και δράσεις προσπαθούμε να διεισδύσουμε τόσο στη Βρετανική αγορά όσο και σε άλλες αναδυόμενες τουριστικές αγορές .
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Νοέμβριο θα προβληθεί από το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο το BBC, η εκπομπή που γυρίστηκε τον Ιούνιο πάλι στην πόλη μας , με το γνωστό σεφ lames Martin και αφορά τη Μεσογειακή διατροφή» .
 Καταλήγοντας η κα Κοκκινάκη τόνισε ότι «Όλες αυτές οι δράσεις πιστεύουμε ότι συμβάλλουν στην ανάδειξη της χώρας μας, του Νησιού μας, της πόλης μας, ως σημαντικών τουριστικών προορισμών»
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ανάλγητη απόφαση του Ελεγκτικού για την δαπάνη κηδείας του Μ.Παγωμένου
Καμία ενημέρωση δεν είχε για την εξέλιξη που προέκυψε η οικογένεια του αείμνηστου Μανώλη Παγωμένου που εμβρόντητη άκουσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα έξοδα της κηδείας του Μανόλη Παγωμένου που έγιναν δημοτική δαπάνη!
Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει άσχημη αίσθηση στη δημοτική αρχή, που σε καμία περίπτωση δεν ανέμενε τέτοια εξέλιξη. Η εξήγηση που δίνεται γι' αυτή την εξέλιξη είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι το ποσό το οποίο μπορεί να διατεθεί για την κάλυψη κόστους μιας κηδείας με δαπάνες του Δήμου είναι χαμηλότερο, οπότε δεν μπορεί να εγκριθούν στο σύνολο τους τα εντάλματα που κατέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου, τα οποία ξεπερνούν το όριο που υπάρχει.
Εμφανώς απογοητευμένος ο Δήμαρχος Ηρακλείου όταν ενημερώθηκε για το θέμα, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να μην επιστρέψει το ένταλμα, καθώς το ποσό και το κόστος θα αναλάβει ως δαπάνη η δημοτική παράταξη.
Μαθαίνοντας τις εξελίξεις η οικογένεια του Μανώλη Παγωμένου που υπηρέτησε επί δεκαετίες το Δήμο και τους πολίτες, σημείωσε ότι " Όποια και αν είναι η απόφαση, εμείς αντίστοιχα θα πράξουμε. Η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες και δύσκολες ώρες περνάμε και εμείς που χάσαμε τον δικό μας άνθρωπο".

(neakriti.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στο φως ο μεγαλύτερος αρχαιοελληνικός ναός στην Κρήτη!

Ο ναός ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Νίκο Παναγιωτάκη στην κορυφή του λόφου Κεφάλα, στην περιοχή των Γουρνών, κοντά στα χωριά Καινούργιο Χωριό
Στο φως ο μεγαλύτερος αρχαιοελληνικός ναός στην Κρήτη!
φωτο αρχειου
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ
Ο μεγαλύτερος ίσως αρχαιοελληνικός ναός στην Κρήτη, αφιερωμένος στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα (52 μ. x 19,60 μ.), ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Νίκο Παναγιωτάκη στην κορυφή του λόφου Κεφάλα, στην περιοχή των Γουρνών, κοντά στα χωριά Καινούργιο Χωριό, Γάλυπε και Σκόπελα της Επαρχίας Πεδιάδας του Νομού Ηρακλείου, ύστερα από επιφανειακή έρευνα.
«Πιστεύουμε ότι το ιερό της Κεφάλας πιθανόν ήταν αφιερωμένο στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα», λέει ο αρχαιολόγος Νίκος Παναγιωτάκης Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε στο Κρητολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.
«Ο λόφος της Κεφάλας βρίσκεται νοτιοδυτικά των Γουρνών μεταξύ δύο ποταμών, του Αϊ-Γιαννιού Πετζέτη, ανατολικά, και του Πατσιδιώτη δυτικά. Είναι μια σημαντική θέση, όπου πιθανότατα υπήρχε μινωική φρυκτωρία - περιοχή Σωρός, ενώ βρέθηκε επίσης κεραμική των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων», μας λέει ο κ. Παναγιωτάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ιερό αναπτυσσόταν στην κορυφή του λόφου, που είχε ισοπεδωθεί γι' αυτό το σκοπό, και σε ένα άνδηρο σε χαμηλότερο επίπεδο. Στο χαμηλότερο άνδηρο υπήρχε ο περίβολος, που περιέκλειε το χώρο του ιερού και ήλεγχε την πρόσβαση προς αυτό. Η είσοδος θα ήταν στη νότια πλευρά, τη μόνη που επιτρέπει σχετικά εύκολη πρόσβαση στην κορυφή του λόφου.
Ο κυρίως ναός στην κορυφή ακολουθεί τον προσανατολισμό του λόφου, από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά, βλέπει δηλαδή απευθείας τη θάλασσα, και είναι τέτοιας μνημειώδους κατασκευής, ώστε θα ήταν ορατός σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα και την ξηρά.
Σήμερα σώζονται τα θεμέλια του δυτικού τοίχου με μεγάλους ημιλαξευμένους δόμους, αρχικού μήκους 52 μ. και τμήματα των στενών βαθμιδωτών τοίχων (το πλάτος δεν έχει προσδιοριστεί, τελευταία μέτρηση: 19,60 μ.), αποδίδοντας μια εξαιρετικά στενόμακρη κάτοψη».

Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα
Ποια στοιχεία όμως συντείνουν στο ότι πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό μνημείο;
«Η ερμηνεία των αρχιτεκτονικών καταλοίπων, και πριν απ' όλα ο ανατολικός προσανατολισμός του κτιρίου, κλασικός για αρχαίους ελληνικούς ναούς, το μνημειώδες μέγεθός του, με έμφαση στον άξονα του μήκους, σύνηθες χαρακτηριστικό της ναοδομίας κατά τη Γεωμετρική, την Ανατολίζουσα και την Πρώιμη Αρχαϊκή περίοδο, η ύπαρξη περιβόλου ισχυρής και επιμελημένης κατασκευής, από μεγάλους ημιλαξευμένους δόμους και η περίοπτη θέση του λόφου, που δεσπόζει στο Κρητικό Πέλαγος, από τη Ρογδιά μέχρι και τη Χερσόνησο.
Τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και η θέση πάνω στον "επίσκοπο" αυτό λόφο υποδεικνύουν, επομένως, την ύπαρξη σπουδαίου λατρευτικού κέντρου, άγνωστου μέχρι τώρα από τις αρχαίες πηγές (επιγραφές, αρχαίους συγγραφείς ή νεότερους περιηγητές). Ο Παυσανίας, βέβαια, αναφέρει δύο ιερά στην Κρήτη, ένα Δικτύνναιον στη δυτική Κρήτη και ένα ιερό αφιερωμένο στην Αρτέμιδα χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ο Στράβων, επίσης, αναφέρει ιερό αφιερωμένο στη Βριτόμαρτη στη Χερσόνησο, επίθετο που συνδέεται με την Αρτέμιδα αλλά και τη Δίκτυννα. Η Αρτεμις-Βριτόμαρτις ήταν, εξάλλου, πάντα συνδεδεμένη με τη Χερσόνησο, όπου υπήρχε και ξόανό της. Επιγραφή των αρχών του 2ου αιώνα π.Χ., που είχε βρεθεί από τον αρχαιολόγο Νικόλαο Πλάτωνα στο λόφο της Φορτέτσας κοντά στην Κνωσό και δημοσιεύτηκε το 1948 στα Κρητικά Χρονικά, αναφέρεται σε ιερό αφιερωμένο στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα».
Ιστορικά δεδομένα
Υπάρχουν ιστορικά δεδομένα που πιστοποιούν αυτή την άποψη;
«Πιστεύουμε ότι το ιερό της Κεφάλας πιθανόν ήταν αφιερωμένο στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα, που μαρτυρείται στη μεταφερμένη στην Κνωσό επιγραφή, για πολλούς λόγους: η λέξη Σκόπελος σήμαινε στην αρχαία ελληνική "κάθε ψηλό βράχο ή κάθε απόκρημνο ύψωμα που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας", όπως είναι και η θέση του λόφου της Κεφάλας, που θα μπορούσε επομένως να συνδεθεί με το επίθετο Σκοπελίτις της παραπάνω επιγραφής. Ως γνωστόν, η Αρτεμις ιδίως πάνω σε υψώματα είχε ναούς λατρείας.
Το κοντινό χωριό Σκόπελα, μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του ιερού, που διασώζει αρχαία καταγωγή και μνημονεύεται σε όλες τις απογραφές και σε έγγραφα της Ενετοκρατίας και της Οθωμανικής Περιόδου, αποτελεί προφανώς ενισχυτικό τοπωνυμικό στοιχείο για το όνομα "Αρτεμις Σκοπελίτις". Το γεγονός ότι η Κεφάλα βρίσκεται στα όρια τριών πόλεων-κρατών, της Κνωσού, της Λύκτου και της Χερσονήσου, και είναι πολύ κοντά και στην Ελτυναία και στη Λύκαστο (στο Αστρίτσι), ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για σημαντικό ιερό, που πιθανόν ανήκε στη Χερσόνησο.
Στην επιγραφή από τη Φορτέτσα αναφέρεται μαζί με την Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα και ο πατέρας της, ο Δίας. Συνδέουμε, επομένως, το ιερό του Διός Θενάτα στην Αμνισό, με το ιερό στην Κεφάλα, που βρίσκεται μόλις 6,5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά. Εκτός από το ιερό του Διός Θενάτα στην Αμνισό, υπάρχει και το σπήλαιο της Ειλείθυιας, θεάς προστάτιδας του τοκετού. Η Αρτεμις είναι επίσης θεά προστάτις του τοκετού και της ανατροφής των νεογνών. Σύμφωνα με τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, η Αμνισός ήταν ο αγαπημένος τόπος αναψυχής της Αρτέμιδος, που λουζόταν στο γειτονικό ομώνυμο ποταμό, μαζί με είκοσι Αμνίσιες νύμφες, όπως σημειώνει ο Καλλίμαχος. Η Αρτεμις, επομένως, είναι στενά συνδεδεμένη με την Αμνισό, αλλά και με τη Χερσόνησο.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Κεφάλα βρίσκεται ανάμεσα στην Αμνισό και τη Χερσόνησο και ότι η Λύκτος και η Χερσόνησος ήταν δωρικές πόλεις ως προς το χαρακτήρα τους και, επομένως, φυσικοί σύμμαχοι της Σπάρτης, η οποία συνδεόταν στενά με τη λατρεία της Ορθίας Αρτέμιδος. Το ιερό της Κεφάλας βρίσκεται εντός των ορίων της Χερσονήσου και της Λύκτου - το Κοινόν των Λυττίων.
Το ιερό επομένως ίσως ανήκε στη Χερσόνησο, που η στενή σχέση της με τη θεά Αρτέμιδα μαρτυρείται από διάφορες πηγές. Η καταστροφή του ιερού μπορεί να προκλήθηκε κατά το 2ο αιώνα π.Χ. -θύμα ίσως πολιτικών ή και θρησκευτικών διενέξεων. Η καταστροφή του μπορεί να προκλήθηκε από την Κνωσό, που πήρε ίσως την επιγραφή του ιερού (που βρέθηκε στη Φορτέτσα) σε δικό της έδαφος».

Ελευθεροτυπία
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Έρχεται" ομάδα ΕΚΑΜ με έδρα την Κρήτη

Το επόμενο διάστημα θα εκπαιδευτούν 30 μέλη της ομάδας που θα επιλεγούν με πολύ αυστηρά κριτήρια
"Έρχεται" ομάδα ΕΚΑΜ με έδρα την Κρήτη
Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία μόνιμης ομάδας της ΕΚΑΜ στην Κρήτη έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη 25 στελέχη της ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας από την Αθήνα για να αναλάβουν την εκπαίδευση 30 περίπου αστυνομικών που θα αποτελέσουν τη νέα ομάδα της ΕΚΑΜ στην Κρήτη.
Η ίδρυση αυτοτελούς μονάδας ΕΚΑΜ στην Κρήτη - η τρίτη πανελλαδικά μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη - ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα και τον προηγούμενο Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Λ. Οικονόμου και μάλιστα είχε προκαλέσει έκπληξη, αφού δεν είχαν περάσει ούτε 2,5 χρόνια από την ημέρα που ανακοινώθηκε η σύσταση και λειτουργία της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης (ΟΕΑ), η οποία είχε συγκροτηθεί στα πρότυπα της ΕΚΑΜ τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και εκπαίδευσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περίπου 25 εκπαιδευτές «εκαμίτες» θα παραμείνουν στο νησί για όσο καιρό χρειαστεί και διαρκέσει η εκπαίδευση η οποία θα γίνεται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης αν και οι ίδιοι θα παραμένουν στις εγκαταστάσεις της σχολής της Αστυνομίας στο Ρέθυμνο, όπου είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται και η έδρα της ΕΚΑΜ Κρήτης.
Τους εκπαιδευτές από την ΕΚΑΜ θα συνοδεύει και υψηλόβαθμος αξιωματικός ο οποίος θα παρακολουθεί τις πρώτες ημέρες την πορεία των διαδικασιών που απαιτούνται και την εξέλιξη της εκπαίδευσης των ανδρών μελών της νέας ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας.
Η επιλογή των μελών της ΕΚΑΜ θα γίνει όπως αναμένεται με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια και ο αριθμός αυτών δεν αναμένεται να υπερβαίνει τα 30 άτομα.
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μια Κρητικοπούλα κάνει ... ερωτική καριέρα!

Από τα πάρτυ του Μπερλουσκόνι σε "καυτή" ταινία του Δ.Σειρηνάκη
Μια Κρητικοπούλα κάνει ... ερωτική καριέρα!
Οι μεσογειακές καμπύλες της δεν άφησαν ασυγκίνητο ούτε το λάτρη του γυναικείου φύλου, Μπερλουσκόνι, κι έτσι η Ηρακλειώτισσα Χριστίνα Ρουσάκη βρισκόταν συχνά στα ... φημισμένα πάρτι του πρωθυπουργού της Ιταλίας!

Η Κρητικοπούλα, με σπουδές στη δημοσιογραφία, αφήνει τις πασαρέλες που περπατούσε ως μοντέλο και βάζει πλώρη για "καυτή" καριέρα! Την εκρηκτική καστανή εντόπισε και ενέταξε στο "δυναμικό" του ο Δημήτρης Σειρηνάκης, κι έτσι πολύ σύντομα, στις 4 Νοεμβρίου θα δούμε την Κρητικοπούλα σε ρόλο σέξυ αστυνομικού, στην ταινία που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα!

Η κοπέλα γνωρίστηκε με τον Μπερλουσκόνι το 2008, κι ενώ εκείνη βρισκόταν στο Μιλάνο για σπουδές. Η εκρηκτική παρουσία της μαγνήτισε τον Καβαλιέρε, ο οποίος ζήτησε αμέσως το τηλέφωνό της, ενώ από τότε η Ηρακλειώτισσα πηγαίνει σε όλα τα πάρτυ που την προσκαλεί.

Με πληροφορίες από το gossip-tv και το kourdistoportocali
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οι σεξουαλικές του ... ορέξεις τον στέλνουν στο "σκαμνί"

Ο άνδρας πρωί-πρωί χτύπησε την πόρτα μιας άγνωστης με σκοπό να τη βιάσει επειδή «ήταν έτοιμος σεξουαλικά» - Χτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο προκειμένου να κάμψει κάθε αντίσταση.
Αν κάποιος άγνωστος χτυπήσει ένα πρωί την πόρτα σας και σας ζητήσει με περισσή ευγένεια ένα ποτήρι νερό, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά μετά την απίστευτη υπόθεση που συνέβη σε 36χρονη, η οποία έζησε έναν εφιάλτη στα χέρια ενός 23χρονου Κρητικού, ο οποίος είχε καταληφθεί από σεξουαλικό αμόκ.

Τα όσα περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα προκαλούν σοκ αλλά και προβληματισμό για την ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου, ο οποίος πρωί-πρωί χτύπησε την πόρτα μιας άγνωστης με σκοπό να την βιάσει επειδή «ήταν έτοιμος σεξουαλικά».

Φέρεται μάλιστα να ήταν τόσο αποφασισμένος που δε δίστασε ακόμα και να χτυπήσει το κεφάλι της στον τοίχο προκειμένου να κάμψει κάθε αντίσταση από μέρους της.

Τελικώς ο 23χρονος κατηγορούμενος έμεινε με την ...όρεξη χάριν στην σωτήρια επέμβαση ενός γείτονα, ο οποίος άκουσε τις φωνές της κοπέλας και έτρεξε να την βοηθήσει. Ακόμα και αυτός όμως δε γλίτωσε το γρονθοκόπημα από το νεαρό που φαίνεται να... «έβραζε» το αίμα του.

Πτυχές της υπόθεσης αναμένεται να ξεδιπλωθούν την προσεχή Τρίτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου οπότε και θα καθίσει στο εδώλιο ο 23χρονος, ο οποίος θα δώσει την δική του εξήγηση για τα όσα του καταλογίζονται.
Το χρονικόΌπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σε μία από τις πιο γνωστές παραλιακές περιοχές του Αγίου Νικολάου ένα αυγουστιάτικο πρωινό. Με την θερμοκρασία να έχει «χτυπήσει» κόκκινο, ο 23χρονος - οποίος εργαζόταν ως σερβιτόρος - χτύπησε την πόρτα του σπιτιού όπου εργαζόταν η 36χρονη.

Με πολύ ευγενικό τρόπο την παρακάλεσε να του προσφέρει ένα ποτήρι νερό γιατί διψούσε. Η κοπέλα πήγε στην κουζίνα, ανυποψίαστη για τα όσα θα επακολουθούσαν.

Μόλις εκείνη του πρόσφερε το νερό, εκείνος την ... ευχαρίστησε, αρπάζοντάς την από τα μαλλιά. Χτύπησε με δύναμη το πρόσωπο της στον τοίχο με αποτέλεσμα- όπως αναφέρεται - να κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή της. Στην συνέχεια - και αυτό είναι ένα περίεργο σημείο στην υπόθεση- ο 23χρονος αντί να μείνει μέσα στο σπίτι και να κλείσει την πόρτα, την έσυρε έξω στην αυλή.

Όπως αναφέρεται: «Την έριξε στο έδαφος, της έσκισε την μπλούζα και αφού κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο του, προσπάθησε επανειλημμένως να της σκίσει την βερμούδα». Συγχρόνως φρόντιζε να την «στολίσει» με βωμολοχίες, υπογραμμίζοντας την σεξουαλική του «ετοιμότητα».

Η 36χρονη, αν και τρομοκρατημένη, πάλευε με όλες τις δυνάμεις της για να ξεφύγει από τα χέρια του, καλώντας παράλληλα σε βοήθεια. Τις σπαρακτικές εκκλήσεις άκουσε ένας γείτονας, ο οποίος έτρεξε αμέσως στο σπίτι για να την βοηθήσει. Ο γείτονας επιτέθηκε στον κατηγορούμενο, δίνοντας έτσι το περιθώριο στην κοπέλα να ξεφύγει. Η 36χρονη σοκαρισμένη κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι ενώ ο 23χρονος επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον γείτονα, ο οποίος προσπάθησε να αμυνθεί.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
18χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε στο Α.Τ. Χερσονήσου το βιασμό της από έναν 30χρονο Τυνήσιο.
Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα την ώρα που έβγαινε από μπαρ και κατευθυνόταν στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.
Κατά τα λεγόμενα της, ο 30χρονος με τον οποίο νωρίτερα συνδιασκέδαζε, την ακολούθησε και την οδήγησε σε σπίτι άλλου ομοεθνή του, όπου και την βίασε.
Ο 30χρονος συνελήφθη, όμως αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν με τη θέληση της 18χρονης.
 kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, που είχε γίνει πριν ένα χρόνο περίπου στην περιοχή Ροδοβανίου του Δήμου Καντάνου και Σελίνου, κατά τη διάρκεια έρευνας για εντοπισμό φυτειών ινδικής κάνναβης.
Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες στις 25 Οκτωβρίου του 2010 το απόγευμα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ροδοβανίου του Δήμου Καντάνου και Σελίνου, με άγνωστου τύπου πυροβόλο όπλο, πυροβόλησαν 5 φορές κατά αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο και την πυκνή βλάστηση της περιοχής διέφυγαν.
Στη συνέχεια, κατά την εξερεύνηση του χώρου εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 700 δενρύλλια και κάνναβη συνολικού βάρους 330 κιλών. Επίσης, στο χώρο της καλλιέργειας είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μία γεμιστήρα TOKAREV, με 8 φυσίγγια, μία εύχρηστη ζυγαριά ακριβείας, καθώς και άλλα.
Κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και μεθοδικής έρευνας και προανάκρισης, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δραστών των παραπάνω πράξεων είναι ένας 29χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ήδη κρατούμενος στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγίου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διάπραξης διακεκριμένων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.
Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Χανίων, το οποίο διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου και ο αναφερόμενος δράστης συνελήφθη για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ θα ακολουθήσει μεταγωγή του ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Χανίων
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το ΥΠΟΙΚ δέχεται ως ενέχυρο ντομάτες
Ντομάτες θα λάβει ως ενέχυρο το υπουργείο Οικονομικών σε αντάλλαγμα της παροχής εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου για τη λήψη δανείων από επιχειρήσεις επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας.
Όπως προκύπτει από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη «για την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που θα χορηγηθούν σε επιχειρήσεις επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας και παραγωγής προϊόντων τοματοπολτού για την εξόφληση τοματοπαραγωγών για αγορά τομάτας εσοδείας 2009»…προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, λόγω της παρεχόμενης εγγύησης:

*  «Θα γίνει σύσταση ενέχυρου σε ισόποσης αξίας ποσότητα προϊόντων τομάτας, η οποία είναι και θα διατηρείται σε άριστη κατάσταση καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρεχόμενης εγγύησης. Οι εισπράξεις των επιχειρήσεων από την πώληση των ενεχυριασμένων προϊόντων, κατόπιν συναίνεσης της πιστώτριας τράπεζας, οδηγούνται σε πίστωση του λογαριασμού του δανείου μέχρις εξοφλήσεως αυτού.

* Εναλλακτικά θα γίνει εγγραφή υποθήκης υπέρ Ε.Δ., υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της ύπαρξης διασφαλιστικού περιθωρίου επί των ακινήτων, για ποσό ίσο προς τα 2/5 του χορηγηθέντος δανείου και σύσταση ενεχύρου επί προϊόντος τομάτας για ποσό ίσο με τα 3/5 αυτού».
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

Οι Γερμανοί ξανάρθαν...κι άρχισαν έρευνες 66 χρόνια μετά!






Οι Γερμανοί ξανάρθαν κι έψαχναν τους επιζήσαντες! Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήρθαν στρατοί, αλλά μόνο δύο άτομα. Δεν έκαψαν, δε σκότωσαν ... Αντιθέτως θέλουν να αποδώσουν ... δικαιοσύνη! Ή τουλάχιστον έτσι λένε...
Η Δευτέρα και η Τρίτη ήταν μέρες αναμνήσεων για τις επαρχίες Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. Επιθεωρητής από το Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου που εδρεύει στη Στουτγκάρδη και μία δικαστής, απεσταλμένοι και οι δύο του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας, επισκέφθηκαν οκτώ χωριά, τα οποία οι Γερμανοί έκαψαν και ισοπέδωσαν. Στην περιήγησή τους αυτή συνοδεύονταν από τον ιστορικό, Ιάσονα Χανδρινό και το δημοσιογράφο και συγγραφέα Μανόλη Παντινάκη.
Οι δύο Γερμανοί αναζητούσαν επιζήσαντες, ανθρώπους που πολέμησαν και κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή ή ανθρώπους που τότε ήταν μικρά παιδιά και θυμούνται τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να λησμονήσει κανείς βασανιστήρια, θανάτους αγαπημένων προσώπων και ολόκληρα  χωριά να φλέγονται;
Παρά τις «μαύρες» αναμνήσεις που στοιχειώνουν ως σήμερα όσους είναι ακόμη στη ζωή, άνοιξαν τα σπίτια τους στους απεσταλμένους του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τους υποδέχτηκαν με θέρμη, όπως οι Κρητικοί ξέρουν, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τους Γερμανούς, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι ενδεχομένως θα συναντούσαν αντιδράσεις.
Το Γερακάρι, το Καρδάκι, οι Βρύσες, το Άνω Μέρος και η Λοχριά της επαρχίας Αμαρίου και τα Σαχτούρια, η Κρύα Βρύση και η Κοξαρέ στην επαρχία Αγίου Βασιλείου είχαν πολλά ... να διηγηθούν. Ήταν η πρώτη φορά που η γερμανική πλευρά συνομίλησε με επιζήσαντες των εγκλημάτων που συντελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα σε βάρος του ελληνικού λαού.
Και οι Γερμανοί ζητούσαν να μάθουν όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις, αλλά ακόμη ...όλο και περισσότερες λεπτομέρειες: Τι χρώμα στολή φορούσαν οι Γερμανοί στρατιώτες; Υπήρχε πέταλο στη στολή; Φορούσαν δίκοχο; Θυμάστε κάποιο όνομα στρατιώτη;

Στο "σκαμνί" οι επιζήσαντες βασανιστές

Την Παρασκευή, οπότε η δικαστής και ο επιθεωρητής επιστρέφουν στη Στουτγκάρδη, θα αντιπαραβάλουν τα στοιχεία που συνέλεξαν με τα δικά τους αρχεία αλλά και τις πληροφορίες που έλαβαν πέρυσι από αρχεία που εντόπισαν στο Ηράκλειο.
Στόχος, όπως οι απεσταλμένοι της Γερμανίας είπαν, είναι να εντοπίσουν τυχόν επιζήσαντες Γερμανούς βασανιστές και να τους παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη. Όπως είπαν, άλλωστε, η Γερμανία κοιτάζει το παρόν και το μέλλον και δε θέλει να ζήσει κανένας λαός ξανά μία τέτοια καταστροφή.
Η κατ'ιδίαν επαφή Γερμανών με θύματα της γερμανικής θηριωδίας έχει τη δική της (ηθική) σημασία για τα καμμένα χωριά που είδαν τους Γερμανούς να ξανάρχονται με διάθεση απονομής Δικαιοσύνης.  Κι οι Γερμανοί όμως, αν και ήταν προετοιμασμένοι ακόμη και για ενδεχόμενες ακραίες αντιδράσεις, βίωσαν την κρητική φιλοξενία κι από την πλευρά τους χειρίστηκαν με διακριτικότητα περιπτώσεις ηλικιωμένων ή κατάκοιτων, τους οποίους δε θέλησαν να πλησιάσουν καν, φοβούμενοι ότι θα αναστατώνονταν επαναφέροντας στη μνήμη τους την αγριότητα που βίωσαν.
Σήμερα ο Γερμανός επιθεωρητής και η δικαστής θα συναντήσουν τον αγωνιστή και πρώην δήμαρχο Ανωγείων, Γ. Κλάδο, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθούν το Σκαλάνι και τα Σκούρβουλα στο Ηράκλειο.
cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ξανά λαθροκυνηγοί εναντίον αστυνομικών

Ένα μήνα μετά το σοβαρό περιστατικό στην περιοχή των Μοιρών με λαθροθήρες που πυροβόλησαν εναντίον ειδικών φρουρών του ΤΑΕ Μεσαράς και η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές χωρίς ευτυχώς να έχουμε θύματα. Λαθροκυνηγοί οι οποίοι κινούνταν με κλεμμένο αυτοκίνητο πυροβόλησαν εναντίον ειδικών φρουρών από το ΤΑΕ Μεσαράς χθες τα ξημερώματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και όπως και πριν από ένα μήνα στην περιοχή των Μοιρών έτσι και χθες η ηγεσία της Αστυνομίας στην Κρήτη έδωσε εντολή να μην υπάρξει καμία ενημέρωση προς τους δημοσιο- γράφους για το σοβαρό αυτό γεγονός, ενώ δεν υπήρξε σχετικό δελτίο από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου.
Αστυνομικοί από το ΤΑΕ που ρωτήθηκαν από την «Πατρίδα» προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το περιστατικό λέγοντας ότι οι λαθροθήρες δεν πυροβόλησαν σημαδεύοντας τους ειδικούς φρουρούς, αλλά σημαδεύοντας στον αέρα προκειμένου να εκφοβίσουν τους ένστολους για να μην τους ακολουθήσουν και τους συλλάβουν.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς με δύο τζιπ της υπηρεσίας εκτελούσαν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Κάποια στιγμή είδαν ένα αυτοκίνητο να κινείται περίεργα και έκαναν σήμα στον οδηγό για να σταματήσει. Εκείνος άναψε τη «μεγάλη σκάλα» τυφλώνοντας τους ειδικούς φρουρούς.
Από το κλεμμένο -από την περιοχή του Κοκκίνη Χάνι κατά μία εκδοχή ή του Γαζίου κατά μία άλλη- όχημα κατέβηκαν δύο άτομα και άρχισαν να τρέχουν με τα πόδια μέσα στη νύχτα για να μη συλληφθούν. Τότε ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί οι οποίοι σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται από αστυνομικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ήταν στον αέρα για εκφοβισμό κι όχι εναντίον των ειδικών φρουρών, όπως είχε γίνει πριν από λίγο καιρό στη Μεσαρά.
Από τον έλεγχο που έγινε στο κλεμμένο αγροτικό όχημα βρέθηκαν στην καρότσα του τρία αρνιά και δύο μεγάλες δεξαμενές νερού τις οποίες εκτιμάται ότι οι δράστες θα τις χρησιμοποιούσαν για κλοπή πετρελαίου.
ΠΑΤΡΙΣ
..........................................................................................................................

Στην Τράπεζα Ελλάδος μεταφέρονται υποχρεωτικά τα ομόλογα του ΙΚΑ!




Μια κίνηση που αποκαλύπτει την προπαρασκευή για το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου δρομολογεί η διοίκηση του ΙΚΑ.  Με επίκληση του νόμου 3863 του 2010, οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος ζητούν από το διοικητή και τα μέλη του ΔΣ του ΙΚΑ να εγκρίνουν την άμεση μεταφορά όλων των ομολόγων και εντόκων γραμματίων του ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Εκτιμάται ότι με την υλοποίηση της απόφασης αυτής, το ΙΚΑ- ακόμη κι αν το επιθυμεί- δεν θα είναι σε θέση να διαφωνήσει με την απομείωση της αξίας των ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό του κατά 50 ή 60%.  Ερώτημα παραμένει αν κάτι αντίστοιχο γίνεται και για τα διαθέσιμα ομόλογα που κατέχουν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Με την ένδειξη «Εξαιρετικά επείγον» έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ που απευθύνεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ζητά την εξουσιοδότηση του Διοικητή κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου από το ΔΣ προκειμένου εκείνος να μεταβιβάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, όλα τα ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ.

Η επιστολή με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 2011, επικαλείται τις διατάξεις του άρθρου 45 του Νόμου 3863/2010, του Νόμου Λοβέρδου μετά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, ο οποίος προβλέπει ότι "τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των Ταμείων μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς προμήθεια, η οποία λειτουργεί ως θεματοφύλακας».
Βάσει του νόμου, ο διοικητής του Ταμείου θα πρέπει να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία θα παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής. Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά «εισηγούμαστε να εξουσιοδοτήσετε το διοικητή του ΙΚΑ να υπογράψει τη συνημμένη σύμβαση παροχής υπηρεσιών θεματοφύλακα για το χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου".
Ενώ η ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου έχει αδρανήσει επί ένα τουλάχιστον χρόνο έρχεται σήμερα ως κατεπείγουσα, δύο μόλις ημέρες πριν την οριστικοποίηση της απόφασης για το κούρεμα του ελληνικού χρέους το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κυμαίνεται μεταξύ 50% και 60%.
Είναι προφανές ότι ανάλογες εντολές θα πρέπει να έχουν λάβει και τα υπόλοιπα ταμεία, το συνολικό χαρτοφυλάκιο ομολόγων των οποίων ανέρχεται σήμερα σε 7,5 δισ. ευρώ περίπου
Τα ομόλογα αυτά που μέχρι τώρα διαχειρίζονται με ευθύνη τους τα ταμεία - συμπεριλαμβανομένου του ΙΚΑ που διαχειρίζεται απευθείας ομόλογα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ- θα μεταφερθούν στο Κοινό Κεφάλαιο που περιλαμβάνει τα διαθέσιμα των Ταμείων και τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 16 δισ. ευρώ. Τα διαθέσιμα αυτά που διαχειρίζεται η ΤτΕ είναι στο σύνολό τους ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα ταμεία προκειμένου να ενισχύουν τη ρευστότητά τους χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση τα ομόλογα των δικών
τους χαρτοφυλακίων για να συνάπτουν συμβάσεις repos με τις τράπεζες και να χρηματοδοτούνται βραχυπρόθεσμα για την κάλυψη ταμειακών αναγκών. Δηλαδή τα ταμεία έκαναν περίπου ότι και οι τράπεζες με τους τίτλους που κατέθεταν σε μορφή εγγυήσεων στην ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα.
Η ενεργοποίηση του νόμου Λοβέρδου στο παρά πέντε της απόφασης για το hair cut, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση με τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναζητεί πιθανότατα τρόπους που δεν θα αφήνουν περιθώρια στα ταμεία να αρνηθούν την συμμετοχή τους στο «κούρεμα» και η μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων στην Τράπεζα της Ελλάδος διευκολύνει την ενιαία αντιμετώπιση του κουρέματος από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων απαλλάσσονται και από την ευθύνη των αποφάσεων. Σημειώνεται τέλος, ότι η διαχείριση μέρους των διαθεσίμων των ταμείων έχει ανατεθεί σε τράπεζες οι οποίες ενεργούν για λογαριασμό τους και δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο θα γίνει η μεταφορά των ομολόγων που βρίσκονται στα υπό τραπεζική διαχείριση χαρτοφυλάκια, από τις τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κατηγορείται για βιασμό 23χρονος μπασκετμπολίστας!Έναν μήνα έμεινε μόλις στο Ρέθυμνο 23χρονος αμερικανός μπασκετμπολίστας και όμως …κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Αυτό, όμως, όχι λόγω του μπασκετικού του ταλέντου, αλλά εξαιτίας των «κατορθωμάτων» του εκτός γηπέδου, αφού πλέον – εκτός από το γεγονός ότι εντοπίστηκε ντοπαρισμένος έχοντας κάνει χρήση ινδικής κάνναβης και τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή – κατηγορείται και για βιασμό.
Ο λόγος για έναν 23χρονο Αμερικανό  που θεωρείται ο άνθρωπος που κακοποίησε σεξουαλικά την 47χρονη Δανή, περιστατικό που καταγγέλθηκε από το θύμα στις 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την τουρίστρια, ο βιασμός είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και η ίδια αναγνώρισε στο πρόσωπο του 23χρονου τον άντρα, ο οποίος με πρόσχημα ότι θα την βοηθούσε, την οδήγησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου και τη βίασε. Επειδή ο ίδιος είχε αποχώρησει ήδη από το Ρέθυμνο την ώρα που έγινε η καταγγελία, η γυναίκα αναγνώρισε τον 23χρονο από φωτογραφία.
Πιο συγκεκριμένα, από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 23χρονος, με το πρόσχημα της εθελοντικής βοήθειας να βρει την κόρη της που δεν είχε επιστρέψει από νυκτερινή έξοδο, παρέσυρε την 47χρονη σε δωμάτιο ξενοδοχείου - όπου διέμενε προσωρινά - και ασκώντας της σωματική βία, την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή. Στην συνέχεια της αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε προσωπικά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στο δωμάτιό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα της 47χρονης Δανής, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν, της αποδόθηκαν. 
Ο 23χρονος αλλοδαπός, δε συνελήφθη λόγω  παρέλευσης του αυτόφωρου, όμως σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό και κλοπή.
Ο 23χρονος αποχώρησε λίγο μετά την πράξη του από το Ρέθυμνο, αφού πρώτα είχε λυθεί και το συμβόλαιο που είχε συνάψει με την τοπική ομάδα.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παγκόσμιο σοκ! Σατανιστές έκαψαν 18χρονη Ελληνίδα
Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν τρόμο για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος. Η 18χρονη Κρίστη Θεολόγου, μια κοπέλα ελληνικής καταγωγής που μένει στο Γιοχάνενσμπουργκ με τους παππούδες της, δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Ούτε προκάλεσε. Αλλά αυτό δεν είχε σημασία για εκείνους που της επιτέθηκαν.

Την έδεσαν, την έλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά. Δε δίστασαν ακόμη και να της κόψουν το ένα χέρι. Αν δεν είχε παρέμβει η 16χρονη φίλη της, ίσως να είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. Τώρα, με εγκαύματα στο 75% του σώματός της, είναι σε κώμα και παλεύει για τη ζωή της.

«Προσευχηθείτε για το παιδί μου» είναι η κραυγή αγωνίας της μητέρας της 18χρονης κοπέλας μέσω της εφημερίδας Espresso. Η Σίλβια Θεολόγου βασίζει τις ελπίδες της να σωθεί το παιδί της στο Θεό και στη δύναμη της Κρίστι. «Είναι δυνατή. Ξέρει να δίνει μάχες. Ελπίζω να τα καταφέρει σε αυτή», είπε.
Αποκαλύπτει ότι οι νεαροί που επιτέθηκαν στην κόρη της, είχαν φροντίσει πρώτα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της ίδιας και της κόρης της. «Τα αγόρια μένουν λίγα τετράγωνα παρακάτω. Γνωρίστηκαν με την Κρίστι πριν από μερικούς μήνες. Πήγαιναν παρέα στο κέντρο νεότητας της ενορίας». Και επιβεβαιώνει αυτό που όλοι πιστεύουν, πως οι νεαροί ανήκουν σε οργάνωση που κάνει σατανιστικές τελετές. «Φυσικά η Κρίστι δεν το ήξερε. Ούτε βέβαια φανταζόταν ότι θα γινόταν ανθρωποθυσία».

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με το Sky News, η 18χρονη Κρίστη και η 16χρονη φίλη της, Μπράουνγιν (το μόνο στοιχείο που έχει γίνει γνωστό) βρέθηκαν σε μια παρέα με πέντε αγόρια και τρία κορίτσια, σε πάρκο της πόλης.

Οι νεαροί δεν άργησαν να δείξουν τις προθέσεις τους. Όλα έδειχναν ότι οδήγησαν τα δυο κορίτσια στο πάρκο για μια σατανιστική τελετή. Αυτή άλλωστε είναι και η εκτίμηση της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή.
Η Κρίστη ήταν η πρώτη που θυσίασαν. Την έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με το Associated Press, ενώ καιγόταν, ένας νεαρός της έκοψε το χέρι και το κράτησε πάνω από τη Βίβλο ώστε να τρέχει το αίμα της. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Star, πάντως, οι νεαροί έκοψαν τα χέρια ενός τρίτου κοριτσιού, ώστε να περιλούσουν με το αίμα της τη Βίβλο.
Η 16χρονη φίλη της ήταν η μόνη που έτρεξε να βάλει τέλος στο μαρτύριο της κοπέλας. Την έριξε στην άμμο και άρχισε να την κυλά στο έδαφος για να σβήσει τη φωτιά. Στην προσπάθειά της να βοηθήσει τη φίλη της, κάηκε κι εκείνη και νοσηλεύεται.
Οι πνεύμονες και ο λαιμός της Κρίστη έχουν καταστραφεί από τη φωτιά. Η 18χρονη κοπέλα νοσηλεύεται σε κώμα και δίνει μάχη για τη ζωή της
Δυο νεαροί, ηλικίας 19 και 17 ετών σύμφωνα με τη Daily Mail, παραδόθηκαν στην αστυνομία, υπό την πίεση των γονιών τους. Η αστυνομία, όμως, αναζητά ακόμη τρία άτομα.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκλεψαν ιερό σκεύος και το παγκάρι εκκλησίας
Μια ακόμη κλοπή σε Ιερό Ναό απο ιερόσυλους και μάλιστα ιερού σκεύους καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου.
Αυτή την φορά, όπως κατάγγειλε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Τίτου στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας, άγνωστος δράστης αφού παραβίασε πλαϊνή πόρτα του ναού, μπήκε μέσα και έκλεψε  ένα ιερό σκεύος (μικρή μεταλλική λόγχη με επίχριση λαβίδα) και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα από το παγκάρι.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι Κινέζοι σήμερα τιμούν την Κρήτη και ενδιαφέρονται για επενδύσεις
Όλους όσοι ενεπλάκησαν στην επιχείρηση μεταφοράς από την φλεγόμενη Λιβύη στην Κρήτη και επαναπατρισμού στην πατρίδα τους, των χιλιάδων Κινέζων, θα τιμήσουν σήμερα ανώτατοι Κινέζοι αξιωματούχοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γερουσίας της Κίνας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6,30μμ στο ξενοδοχείο Creta Maris, στην Χερσόνησο .
Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Κίνας οι υπηρεσίες και οι φορείς που θα τιμηθούν είναι οι εξής:
Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, του ΕΚΑΒ, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, του Αερολιμένα Ηρακλείου, του Αερολιμένα Χανίων, τουριστικών γραφείων, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Εθελοντών Σαμαρειτών, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, αλλά και οι πλοίαρχοι των πλοίων που μετέφεραν με ασφάλεια τους Κινέζους πολίτες από την φλεγόμενη Λιβύη στην Κρήτη.

Υπογραφή σημαντικών συμφωνιών
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κινεζικής Γερουσίας Jia Qinglin, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα ως επικεφαλής πολυπληθούς κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Κίνα θα σταθεί αρωγός στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης των Κινέζων αξιωματούχων, ο Υφυπουργός Εμπορίου της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Zhong Shan και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπέγραψαν Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας για την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των υποδομών και της βιομηχανίας. Παράλληλα υπογράφησαν τέσσερις επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων, ύψους 550 εκατ. ευρώ.
Οι συμφωνίες αφορούν την εταιρεία μαρμάρων Aghia Marina Marble και την Xibang Builiding Stone Development Ltd, ύψους 500 εκατ. ευρώ, τη Sky Solar και τη Mesogeos S.A. για την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 100 MW, ύψους 33 εκατ. ευρώ, τη Forthnet και τη Huawei Technologies, ύψους 4 εκατ. ευρώ, και τις Zhejiang International Trade Group Wenzhou Ltd και Τσελεπός Οινοποιητική Α.Ε. ύψους 850 χιλ. δολαρίων.
Στην ομιλία του μετά την υπογραφή των συμφωνιών, ο πρόεδρος της Κινεζικής Γερουσίας κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί στενά με την κινεζική πλευρά για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, δίνοντας έμφαση σε τέσσερις τομείς, τη ναυτιλία, το εμπόριο, τον τουρισμό και την ενέργεια.

Αναλυτικά, ο Jia Qinglin ζήτησε να ενισχυθεί η συνεργασία στο ναυτιλιακό τομέα, πεδίο προνομιακής σχέσης των δύο χωρών, με τα ελληνικών συμφερόντων πλοία να μεταφέρουν σήμερα το 60% του εισαγόμενου πετρελαίου της Κίνας. «Θα ενθαρρύνουμε περισσότερα κινεζικά φορτηγά πλοία να πλέουν στα ελληνικά λιμάνια και θα ζητήσουμε από τις κινεζικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στα έργα οικοδόμησης των ελληνικών λιμένων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη χρηματοδότηση προς τους έλληνες εφοπλιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής ζήτησε επίσης την ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, με στόχο να διπλασιαστεί ο συνολικός όγκος εισαγωγών και εξαγωγών σε 8 δισ. δολάρια εντός της επόμενης πενταετίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ελληνικά μάρμαρα και στο ελαιόλαδο, για τα οποία υπάρχει αυξημένη ζήτηση στην Κίνα. Ακόμη, προέτρεψε να υπάρξει στενότερη συνεργασία στον τουρισμό, σημειώνοντας πως η επαναλειτουργία της γραμμής Αθήνα-Πεκίνο από την Air China αποτελεί ευκαιρία προς αξιοποίηση και για τις δύο πλευρές.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Λύση για τη μετακίνηση μαθητών από την Περιφέρεια Κρήτης

Πρόθυμος ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευ.Κουκιαδάκης να δώσιε λύση η περιφέρεια, σε περίτπωση που δεν το πράξει το Ελεγκτικό Συνέδριο
Πρόθυμη να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της μετακίνησης των μαθητών εμφανίζεται η περιφέρεια Κρήτης, σε περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επιλύσει άμεσα το θέμα.
Με δεδομένο το "τελεσίγραφο" του ΚΤΕΛ, σύμφωνα με το οποίο, από Δευτέρα, σταματάει το μεταφορικό έργο των μαθητών, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευ.Κουκιαδάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου είπε ότι περιμένει άπάντηση, σήμερα, από το ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο εμφανίζει εμπόδια στην ανανέωση της σύμβασης.
Το έργο της μεταφοράς είχε αναλάβει ως τον Ιούνιο η Περιφέρεια, έως ότου προετοιμαστούν οι δήμοι. Με νεότερο νόμο δόθηκε νέα παράταση στη συμβαση ΚΤΕΛ - Περιφέρειας ως το τέλος του 2011, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει σχετική απόφαση το περιφερειακό συμβούλιο και θα υπογραφεί νέα απόφαση, όμοια με την προηγούμενη.
Η εμπλοκή που παρουσιάζεται τώρα από το Ελεγκτικό Συνέδριο έγκειται στο ότι το Συνέδριο ζητά να ελέγξει εκ νέου την απόφαση, παρά το γεγονός ότι είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη.
"Πρόκειται για τυπική και μη αναγκαία διαδικασία που ακολουθεί το ελεγκτικό συνέδριο" - είπε ο κ. Κουκιαδάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι "αν δε δοθεί από το ελεγκτικό συνέδριο, θα δώσουμε λύση εμείς".

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,