Έκλεψαν 18 ηλιακούς θερμοσίφωνες ξενοδοχείων στο Ηράκλειο
Τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ξενοδοχείων στην Χερσόνησο Ηρακλείου είχαν βάλει στο "μάτι" τρρείς Ηρακλειώτες 24,37και 47 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την κλοπή 18 μπόιλερ !!!
Και οι τρείς συνελήφθησαν , στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι. Χ. Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 37χρονου με συνεπιβάτες τον 47χρονο και 24χρονο, να κινείται σε παράλληλο της Εθνικής Οδού δρόμο με κατεύθυνση από το Δημοτικό Διαμέρισμα Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου προς την πόλη του Ηράκλειου, φορτωμένο με τρία (3) δοχεία διαστολής (μπόιλερ) αποσπασμένα από ηλιακά συστήματα θερμοσίφωνων.
Σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, συλληφθέντες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς την κατοχή των ανωτέρω αντικειμένων, ενώ εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε πληθώρα από εργαλεία (σέγες, κόπτες, σφυριά).
Έπειτα από ενεργούμενη έρευνα στο χώρο που εντοπίστηκε το ύποπτο όχημα, διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου, ιδιοκτησίας 76χρονου.
Στο πλαίσιο ενεργούμενης προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έχουν πράξει κατά το πρόσφατο παρελθόν κλοπές συναφών αντικειμένων σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής και συγκεκριμένα:
Κλοπή τριών (3) μπόϊλερ, την 05/10/2011 από ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, ιδιοκτησίας 75χρονου ημεδαπού.
Κλοπή ενός (1) μπόϊλερ, την 14/10/2011 από συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανάληψης του Δήμου Χερσονήσου, ιδιοκτησίας 46χρονης ημεδαπής.
Κλοπή έντεκα (11) μπόιλερ, την 14/10/2011 από συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στo Δημοτικό Διαμέρισμα Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου, ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου

FLASHNEWS
..........................................................................................
Έρχεται" πρατήριο καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου Χανίων
Στη σύσταση δημοτικού πρατηρίου καυσίμων προχώρησε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι.
Στόχος αυτής της απόφασης δεν είναι άλλος από την εξοικονόμηση πόρων μέσω του ανεφοδιασμού των δημοτικών οχημάτων από το συγκεκριμένο πρατήριο το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Πελεκαπίνας.
Το πρατήριο θα είναι έτοιμο εντός εξαμήνου και θα διαθέτει αποκλειστικά πετρέλαιο κίνησης για τα 150 δημοτικά οχήματα εξοικονομώντας έτσι ο Δήμος Χανίων τουλάχιστον 6 με 8% από τη διαφορά της λιανικής τιμής.
Aξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο ποσοστό εξοικονόμησης είναι αρκετά μεγάλο αφού οι φετινές ανάγκες του Δήμου Χανίων σε καύσιμα πλησίασαν τις 330.000€.
Tέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα για το λόγο ότι, δεν υπάρχει σύμβαση με προμηθευτή καυσίμων, αν και ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για το διαγωνισμό προμήθειας καυσίμων και η διαδικασία των υποψήφιων που συνεχώς μεταβάλλονται βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο και ως εκ τούτου με την παρούσα συνεδρίαση κλειδώνει ο πίνακας της κατανομής της ανάθεσης της προμήθειας των καυσίμων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων
Στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς όλες τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, δηλαδή στο Εθνικό Στάδιο και στο Εθνικό Κολυμβητήριο, προχωρά η ΔΕΗ λόγω ενός χρέους περίπου 60.000 ευρώ.
Η διακοπή θα γίνει σταδιακά. Δηλαδή το ρεύμα θα κοπεί για 24 ώρες την Δευτέρα 31/10. Για 48 ώρες την Δευτέρα και Τρίτη 7 και 8 Νοεμβρίου. Για 72 ώρες από την Δευτέρα 14 έως την Τετάρτη 16/11. Για 96 ώρες από την Τρίτη 22 έως την Παρασκευή 25/11.
Και εφόσον δεν έχει εξοφληθεί το χρέος , η διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνει οριστική από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ακόμη δεν έχει καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ που είχε εγκριθεί για την χρηματοδότηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων .
Εάν τελικά η διοίκηση της ΔΕΗ επιμείνει στην απαράδεκτη και ανάλγητη αυτή απόφαση, το αποτέλεσμα θα είναι να μπεί λουκέτο σε αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες αξιοποιούνται δημιουργικά περίπου 7.000 νέοι και νέες των Χανίων.

Στο θέμα πάντως, σήμερα αναμένονται εξελίξεις και πιέσεις προς την ΓΓΑ αλλά και στην ΔΕΗ προκειμένου η μεν πρώτη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και η δεύτερη να αποδείξει πως δικαιούται να φέρει τον τίτλο της «επιχείρησης κοινής ωφελείας».
Να σημειωθεί πως αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα στην Κρήτη, καθώς ήδη προχθές κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, ενώ η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων θα γίνει ακόμη πιό προβληματική και αμφίβολη λόγω της απόφασης για "κούρεμα" των επιδοτήσεων απο την ΓΓΑ κατα 50%.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δύο βραβεία σε τυριά Χανιώτικης επιχείρησης
Για τρίτη συνεχόμενη φορά η εταιρεία “ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ” βραβεύθηκε με δύο βραβεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, για την γεύση των προϊόντων της, παραμένοντας έτσι πιστή στην παράδοση που την θέλει πάντα στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού.
Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του 3ου Διαγωνισμού Ελληνικών Τυριών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παράλληλα με το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος, από 21-23 Οκτωβρίου 2011.
Στον διαγωνισμό μετείχαν 280 τυροκομεία από όλη την Ελλάδα και η εταιρεία “ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ” απέσπασε το Αργυρό Βραβείο Γεύσης για το Κεφαλοτύρι Χανίων και το Χάλκινο Βραβείο για την Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γραβιέρα Κρήτης Μπαλαντίνος, είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που βραβεύεται καθώς το 2007 απέσπασε το Χρυσό Βραβείο, και το 2009 το Αργυρό βραβείο γεύσης, ενώ την ίδια χρονιά βραβεύθηκε και ο Ξηρός Ανθότυρος με Αργυρό Βραβείο.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι συνεχείς διακρίσεις της Κρήτης αποδεικνύουν την μοναδικότητα και υψηλό ποιότητα των κρητικών προϊόντων, τα οποία υπερέχουν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Συνταγή της επιτυχίας αποτελεί η άριστη πρώτη ύλη της κρητικής γης και το μεράκι των ανθρώπων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το "έπαιξε" πελάτης και τη λήστεψε!

Έκλεψε από ενεχυροδανειστήριο το "φιρμάτο" πορτοφόλι και 290 ευρώ που περιείχε - Η κάμερα κατέγραψε το πρόσωπο και τις κινήσεις του ληστή
300 ευρώ έκανε το πορτοφόλι ... 290 ευρώ είχε μέσα, σύνολο 590 ευρώ! Αυτή είναι η ζημιά που υπέστη μία 26χρονη κοπέλα, η οποία έπεσε θύμα ληστείας, χθες το πρωί, από άγνωστο δράστη.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κοπέλα, άγνωστος δράστης μπήκε στο ενεχυροδανειστήριο που διατηρεί στο Ηράκλειο και κατά τη διάρκεια υποτιθέμενης συναλλαγής, την ακινητοποίησε, απειλώντας την με όπλο και έκλεψε το πορτοφόλι της με το περιεχόμενό του καθώς και διάφορα προσωπικά της έγγραφα, ταυτότητα και τραπεζικές κάρτες.
Ο ληστής περιγράφεται ως ψηλός και γεροδεμένος και μιλούσε καθαρά Ελληνικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έφυγε με τα πόδια προς το κέντρο του Ηρακλείου, ενώ το πρόσωπο και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, το υλικό της οποίας βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gadgetάκιας ο κλέφτης!

Μια φωτογραφική μηχανή και μια βιντεοκάμερα έκλεψε ένας Αλγερινός, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να διαφύγει.
Ηλεκτρονικές συσκευές έβαλε ... στο μάτι ένας 37χρονος Αλγερινός, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο. Ο 37χρονος μπήκε σε φωτογραφείο, ιδιοκτησίας ενός 38χρονου, άρπαξε μια φωτογραφική μηχανή και μια βιντεοκάμερα, αξίας 500 ευρώ και πήγε να φύγει, όμως κατά την έξοδό του, έγινε αντιληπτός από τον 38χρονο, ο οποίος τον κυνήγησε και τον ακινητοποίησε, παίρνοντας πίσω τα κλεμμένα.
Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, συνέλαβαν τον 37χρονο.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μαθήματα ... επανασύνδεσης του ρεύματος από το Σύλλογο Ανέργων!

"Πυρήνες" σε κάθε γειτονιά
Με τα πρώτα "μπιλιετάκια" της ΔΕΗ να έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι ήδη σε απόγνωση, για το αν πρέπει να πληρώσουν ή όχι. Με (σχεδόν) δεδομένο ότι αυτό το "χαράτσι" δεν είναι το τελευταίο που θα βρουν μπροστά τους οι Έλληνες, πολλοί σκέφτονται να μην το πληρώσουν.
"Στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται" - αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ανέργων & επισφαλώς εργαζομένων που καλεί τους Ηρακλειώτες να οργανώσουν την αντίστασή τους.
Με δύο συνελεύσεις στα Καμίνια και στον Πόρο ξεκίνησε ο συντονισμός των πολιτών, που μεταξύ άλλων ανταλλάζουν ... γνώσεις για την επανασύνδεση του ρεύματος, σε περίπτωση που η ΔΕΗ ξεκινήσει να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια όσων αρνούνται να πληρώσουν το "χαράτσι".
Ο
Σύλλογος Ανέργων κι επισφαλώς Εργαζομένων, μάλιστα, με βίντεο δίνει συμβουλές για την επανασύνδεση του ρεύματος, καλώντας σε οργάνωση και συσπείρωση σε κάθε γειτονιά.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Εμφύλιος" στο ΕΚΑΒ Κρήτης!

Καταγγελίες για άνιση μεταχείριση με φόντο ... το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ
Σε καταγγελίες για άνιση μεταχείριση από το διευθυντή του ΕΚΑΒ προχωρούν τα μέλη του Παγκρήτιου Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελοντών Αιμοδοτών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αποδίδουν στο διευθυντή του ΕΚΑΒ πιέσεις προς τα μέλη του Σωματείου για να μετακινηθούν από διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου, στο τηλεφωνικό - ασυρματικό κέντρο.
Το Σωματείο είναι προτείνει την εκ περιτροπής τοποθέτηση ανά 6 μηνο όλων των εργαζομέων στο τηλεφωνικό κέντρο, κάτι που - σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου - πρόκειται να εφαρμοστεί τώρα με δύο άτομα. Παράλληλα είχε προταθεί, το κέντρο να στελεχωθεί από ένα άτομο ανά ομάδα και οι θέσεις να καλυφθούν τελικά από άτομα που δεν είναι στα πληρώματα και έχουν απαλλαγή από τη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή.
Η σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου αποδίδει επίσης σκοπιμότητες στη "δημιουργία" θέσεων εργασίας, ενώ καταλογίζει αδιαλλαξία και μη διάθεση διαλόγου στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ΄.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Και το ρολόι γυρίζει ...πίσω

Χειμερινή ώρα από την ερχόμενη Κυριακή, 30 Οκτωβρίου
Σε χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την ερχόμενη Κυριακή, 30 Οκτωβρίου,  η ζωή των Ελλήνων και των κατοίκων της ΕΕ.
Στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.
Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2012.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Συνελήφθη αρχιφύλακας για ένοπλη ληστεία!

Ο αρχιφύλακας οδηγήθηκε στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.
Για ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αττική, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ο 46χρονος μπήκε στο πρακτορείο και με την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου, άρπαξε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε.
Ωστόσο, για κακή του τύχη, έγινε αντιληπτός από ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας, ο οποίος υπηρετεί στην Άμεση Δράση. Ο ειδικός φρουρός ενημέρωσε την υπηρεσία του και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι εντόπισαν τον 46χρονο και τον συνέλαβαν.
Ο αρχιφύλακας οδηγήθηκε στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

ΑΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Έκλεισε" στο 50% το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

Την επίτευξη συμφωνίας για κουρεμα του ελληνικού χρέους κατα 50% ανακοίνωσαν Σαρκοζί και Μέρκελ - 100 δισεκατομμύρια ευρώ η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους- 30 δις ευρώ για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Μετά από μαραθώνιες και κοπιώδεις διαπραγματεύσεις, η ΕΕ κατέληξε - λίγο πριν τις 5.00 - σε συμφωνία με τους τραπεζίτες για "κούρεμα" ύψους 50%, όπως μετέδωσε πρώτο το Associated Press.
Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία αφορά σε εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, γεγονός που απομακρύνει το φάσμα του πιστωτικού γεγονότος.

Μέρκελ και Σαρκοζί μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ είχαν νωρίτερα  νέα συνάντηση με τον εκπρόσωπο των Τραπεζών, Τσαρλς Νταλάρα, καλώντας τις πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας να μειώσουν το χρέος πάνω από το ήμισυ.
Είχε προηγηθεί συνάντηση με την ίδια σύνθεση, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο. Σαρκοζί και Μέρκελ συζήτησαν με τους ευρωπαίους ηγέτες και επέστρεψαν στη διαπραγμάτευση έχοντας στην τσέπη το χαρτί της επιβολής του "κουρέματος" με πολιτική απόφαση, κάτι που θα οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στην ευρωζώνη και τις τράπεζες δεν προχωρούσαν , καθώς οι τράπεζες ζητούσανν ως αντάλλαγμα εγγυήσεις, τις οποίες η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να δώσει.

Προς ενίσχυση της εποπτείας της Κομισιόν επί της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, σε προσχέδιο ανακοίνωσης των ηγετών της Ευρωζώνης που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters εκφράζεται η πρόθεση της Κομισιόν να ενισχύσει την εποπτεία της επί της Ελλάδας.
Στο προσχέδιο αναφέρεται ακόμη πως στις ελληνικές τράπεζες θα παρασχεθεί επαρκής στήριξη με στόχο την επανακεφαλαιοποίηση αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που θα υποστούν στο πλαίσιο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Οι ηγέτες επαναλαμβάνουν ακόμη τη θέση τους πως η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πακέτο στήριξής της.

"Τοποτηρητές" στην Ελλάδα
Όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έως το 2014, πρόκειται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011. Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούν ακόμη το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμβάλει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.
Στο ανακοινωθέν, επισημαίνεται ότι οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, το κείμενο σημειώνει ότι "η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών".
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος , η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της Τρόϊκα θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την Τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.
Για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών η διακυβέρνηση του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα, αναφέρει το ανακοινωθέν των ηγετών της ευρωζώνης.
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα παράσχουν υποστήριξη ύψους 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα.

Επισημαίνεται ακόμη η δέσμευση της Ελλάδας να γίνει χρήση των εσόδων του προγράμματος “Ηλιος” και άλλων εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις κατά 15 δισ. ευρώ στη μείωση του χρέους και στην αποκατάσταση της δυνατότητας δανειοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Θα παρασχεθεί τέλος πιστοληπτική ενίσχυση προκειμένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των εγγυήσεων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα του Ευρωσυστήματος, μέσω των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζει το κείμενο.

 in.gr, naftemporiki, ΑΠΕ-ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ξέφυγαν από τους ...αστυνομικούς
Πυροβολώντας στον αέρα κατάφεραν και διέφυγαν δύο άτομα προκειμένου να αποφύγουν σχετικό έλεγχο από αστυνομικούς Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς χθες στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Βαρβάρας Δήμου Γόρτυνας.
Συγκεκριμένα κατά την ακινητοποίηση αυτοκίνητου από τους αστυνομικούς οι δυο άνδρες επιβάτες του οχήματος το έβαλαν στα πόδια, αφού πρώτα πυροβόλησαν δύο φορές προς άγνωστη κατεύθυνση, πιθανόν για εκφοβισμό, με άγνωστο πυροβόλο, παρατώντας παράλληλα το Ι.Χ.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα σε βάρος δυο αγνώστων δραστών
για οπλοκατοχή – οπλοχρησία, απείθεια, κλοπή και παράβαση Νόμου Περί Ζωοκλοπής.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 08/10/2011 από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κοκκίνι Χάνι Δήμου Χερσονήσου από 51χρονο. Στην καρότσα του οχήματος ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
Ένας  κόπτης σιδήρου, δύο πλαστικές μαύρες δεξαμενές χωρητικότητας 1000 λίτρων η κάθε μια  με υπολείμματα πετρελαίου και τρία πρόβατα.
Από την προανάκριση του Αστυνόμου Τμήματος Αγίου Μύρωνα προέκυψε ότι τα πρόβατα  ανήκουν σε 30χρονη ημεδαπή τα οποία και της αποδόθηκαν.
Δράστες αναζητούνται, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, ένας έλληνας και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 32 και 38 ετών αντίστοιχα, για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους 26,0 γρ.
Την ποσότητα ηρωίνης, όπως προέκυψε από τη  προανάκριση και την  αστυνομική έρευνα, είχε αγοράσει την προηγούμενη ημέρα σε περιοχή του Ηρακλείου από τον 38χρονο αλλοδαπό.
Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με την πληροφοριακή συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, στο πλαίσιο της οποίας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και κλείσιμο ραντεβού, συμφωνήθηκε με αστυνομικό που παρίστανε τον αγοραστή η αγοραπωλησία ποσότητας ηρωίνης.
Κατά το χρόνο παράδοσης της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικής ουσίας, συνελήφθη ο 38χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 208,4 γρ.
Η ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε ανέρχεται συνολικά σε 234,4 γρ.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματιζόμενη δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
goodnet.gr,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χάθηκε το Πειραματικό Λύκειο
Ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο παιδείας τα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πρότυπα Πειραματικά, στα οποία περιλαμβάνεται μόνο το γυμνάσιο του Ρεθύμνου και όχι το λύκειο, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα της Κρητικής Επιθεώρησης και του GOODnet.gr
Επομένως με την απόφαση του υπουργείου το Πειραματικό λύκειο του Ρεθύμνου καταργείται.
Αντίθετα, το Πειραματικό γυμνάσιο αλλά και το λύκειο του Ηρακλείου, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των συνολικά 45 Πειραματικών όλων των βαθμίδων και μάλιστα το λύκειο του Ηρακλείου στον πίνακα αξιολόγησης έρχεται πρώτο σε όλη τη χώρα, αφήνοντας πίσω ιστορικά και μεγάλα σχολεία της Αθήνας. Το Πειραματικό γυμνάσιο του Ρεθύμνου έρχεται δέκατο στον κατάλογο της αξιολόγησης.
Απορίας άξιον βέβαια είναι ποιο είναι το νόημα ύπαρξης μόνο Πειραματικού γυμνασίου και όχι και λυκείου σε μια πόλη. Ποιο θα είναι το σχολείο που θα υποδεχθεί τους απόφοιτους του Πειραματικού γυμνασίου; Για ποιο λόγο να φoιτούν τα παιδιά σε ένα πρότυπο σχολείο αν δεν υπάρχει η συνέχειά του;

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραματικού λυκείου Ρεθύμνου, καθώς τα λίγα μόρια που συγκέντρωσε προκαλούν απορία, δεδομένου ότι ο φάκελός του θεωρούνταν από το σχολείο πολύ καλός. Οι εκπαιδευτικοί σκέφτονται ακόμη και την πιθανότητα του λάθους στο φάκελο ή ότι κάτι δεν μετρήθηκε σωστά από την Επιτροπή Αξιολόγησης. Αν πάντως δοθεί η δυνατότητα από το υπουργείο, που σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο είναι να δοθεί, το λύκειο θα υποβάλλει ξανά τον φάκελο προς εξέταση.

Η τελική επιλογή ανακοινώθηκε χθες από την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου,  η οποία υπέγραψε τη σχετική απόφαση μετά την ολοκλήρωση από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψήφιων σχολικών μονάδων για το χαρακτηρισμό τους ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία από το σχολικό έτος 2011-12. Τα νέα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία είναι 15 γυμνάσια, 15 λύκεια και 15 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η υπουργός δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τα προσόντα και η δουλειά των οποίων ήταν από τα σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης των σχολείων.
Να ευχαριστήσω, επίσης, τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων για την επίπονη και ενδελεχή εργασία της.
Η λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων προάγει την εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη και την ενδεδειγμένη λειτουργία κάθε σχολικής τάξης. Συμβάλλει καθοριστικά στην πειραματική εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, των μεθόδων διδασκαλίας, του εκπαιδευτικού υλικού, των καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων, προγραμμάτων αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και της υλικοτεχνικής υποδομής.
Προωθεί τη δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλους που έχουμε θέσει ως κύριο στόχο».

Tα κριτήρια αξιολόγησης
Τα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκαν τα Πειραματικά σχολεία ήταν:
• Τα τυπικά προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΠΜΣ, Διδακτορικό)
• Η παρουσία των εκπαιδευτικών του σχολείου στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αυτή πιστοποιείται από τις δύο καλύτερες κατά τη γνώμη των ίδιων των εκπαιδευτικών δημοσιεύσεις τους σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων με κριτές. Η παρουσία καθηγητών μουσικής και καλλιτεχνικών μαθημάτων πιστοποιείται και με τη συμμετοχή τους σε δημόσια αναγνωρισμένες καλλιτεχνικές δραστηριότητες
• Οι δημιουργικές, καινοτόμες δραστηριότητες και η κοινωνική προσφορά του σχολείου κατά την τελευταία πενταετία
• Η εμπειρία του σχολείου α) από την πρακτική άσκηση των φοιτητών, β) τη συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με ΑΕΙ, γ) τη συμμετοχή σε διαδικασίες επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών, με τη διοργάνωση σεμιναρίων κλπ και δ) τη λειτουργία μαθητικών ομίλων
• Η εμπειρία από την εκπόνηση σχεδίων αποτίμησης /αξιολόγησης και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ
2o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 60,94
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 58,50
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ 55,54
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ 53,08
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 50,75
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 48,95
2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 46,15
1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 45,21
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 44,60
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΠΚ 38,27
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 36,05
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 35,24
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 32,32
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 32,21
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 32,20
ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  62,18
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 54,33
2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 53,35
2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 49,78
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ 49,08
Π.Σ.Π.Θ.: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ) 48,79
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ 44,54
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 44,07
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Γ.Ε.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ" 41,79
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 41,52
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ 41,42
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 38,90
ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ 36,28
ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 34,80
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 33,01

goodnet.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Αποζημιώσεις για e-coli στους παραγωγούς του Λασιθίου
Στην πληρωμή των προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τον τομέα των φρούτων και των λαχανικών, από τη ζημιά που προκάλεσε το Ε-coli, στο νομό Λασιθίου προχώρησε , σύμφωνα με ανακοίνωση,  ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, η πληρωμή αφορά 259 παραγωγούς και πρόκειται για ποσό ύψους 1.166.229,28 ευρώ.cretalive.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Η εξαγγελία της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, δεν έφερε προς το παρόν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στις τιμές στην Ελλάδα και Ιταλία ενώ στην Ισπανία υπήρξαν κάποιες θετικές ενδείξεις για το πολύ καλό εξαιρετικό παρθένο αλλά και για το κοινό παρθένο για το οποίο εξαγγέλθηκε η αποθεματοποίηση. Όπως αναφέρει ο σύνδεσμος ελαιοκομικών δήμων Κρήτης, στην Ελλάδα, η αγορά χαρακτηρίζεται από μια ακινησία με ελάχιστες αγοραπωλησίες. Οι τιμές που προσφέρονται είναι καθηλωμένες στα ίδια χαμηλά επίπεδα και για το εξαιρετικό Παρθένο (0,3βαθμοι) στην Κρήτη κυμαίνονται από 2,0 έως 2,20 ευρώ, στην Πελοπόννησο από 2,25-2,30.
Στην Ισπανία η μέγιστη τιμή ήταν αυξημένη στα 2,55, ενώ μέση ήταν ελαφρά μειωμένη στα 1,89.
Στην Ιταλία την βδομάδα 3-8 Οκτωβρίου οι τιμές για το εξαιρετικό παρθένο ήταν στα ιδία επίπεδα η και χαμηλότερες και κυμανθήκαν από 2,78 έως 3,13 ευρώ.
creteplus
..........................................................................................
Οι κανόνες του δικτύου ανταλλαγών Χανίων
Μετά την πρώτη συνάντηση που κρίνετε επιτυχείς,τόσο από την συμμετοχή του κόσμου, όσο και από το επίπεδο της συζήτησης, σε πρώτη φάση αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Το δίκτυο ανταλλαγών Χανίων, ξεκινάει με παζάρι πριν αναρτηθεί η λίστα μελών και για συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

2.ψάχνουμε να βρούμε τον χώρο που θα φιλοξενηθεί το παζάρι.(κάποιοι θα πάμε στον δήμο Χανίων να μας παραχωρήσει κάποιο χώρο, κάποιοι άλλοι θα πάνε σε γειτονιές-συνελεύσεις κατοίκων, να το συζητήσουν εκεί ,να βοηθήσουν στην εύρεση χώρου και να γίνεται κάθε εβδομάδα το παζάρι, σε διαφορετική γειτονιά).Ιδέες, προτάσεις, κλπ από τα μέλη για τον χώρο του παζαριού, της συζητάμε μέσα στο forum.

3.την άλλη Τετάρτη την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο(18:30 εργατικό κέντρο) ,συνέλευση/συζήτηση ,αφού θα έχουμε βρεί τον χώρο να ορίσουμε ώρα και μέρα για να πραγματοποιήσουμε το παζάρι.

4.Να αναλλάβουν τα μέλη ομάδες των 2-3 ατόμων για να βοηθηθεί το δίκτυο και να μην φορτωθούν λίγα άτομα τον όγκο εργασίας, σε διαχειριστικά θέματα,όπως : ενημέρωση στα καταστήματα,ενημέρωση στις γειτονιές,αφίσσα δικτύου, εγγραφή μελών, δημιουργία κειμένων,σχεδίαση,πρακτικά κ.α.

5.Για κάθε μέλος,το μέγιστο χρεωστικό και πιστωτικό όριο στο δίκτυο,να είναι -150 και +250 μονάδες. Εκτός από ειδικές περιπτώσεις, που θα συζητιούνται στην συνέλευση.

6.Αν ένα μέλος για πολύ καιρό στον λογαριασμό του έχει το μέγιστο χρεωστικό όριο (-150 Μ) και δεν έχει εμφανιστεί σε συνελεύσεις, παζάρια, εσκεμμένα, μετά από ένα μήνα και ύστερα από ενημερωτικό μήνυμα του διαχειριστή να εμφανιστεί
στην συνέλευση και να εξηγήσει τους λόγους, αν δεν παρευρεθεί ή δεν απαντήσει,να διαγράφεται απο το δίκτυο.

Οι άλλοι κανόνες του δικτύου ,συμφωνήθηκαν να ισχύουν ως έχουν.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έκτακτα μέτρα για την παρέλαση

Φοβούνται άγριες αντιδράσεις και επεισόδια
Πιο αυξημένα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι τα μέτρα που θα λάβει η αστυνομία αύριο Παρασκευή κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, λόγω του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα κατά των πολιτικών προσώπων που παραδοσιακά δίνουν το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο αλλά και στους άλλους νομούς της Κρήτης αντιλαμβανόμενοι τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο και έχει εκφραστεί ήδη με διάφορες μορφές κατά των πολιτικών προσώπων έχει αποφασίσει ήδη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών υπό το φόβο επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις στατικές δυνάμεις που θα υπάρχουν παρατεταγμένες στο χώρο της παρέλασης, αναμένεται να υπάρχουν κι αρκετοί αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναπτυχθούν και διμοιρίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για παν ενδεχόμενο.

«Δεχόμαστε πληροφορίες αλλά βλέπουμε και την κατάσταση που υπάρχει. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και η αγανάκτηση αυτή δε ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Υπάρχουν πληροφορίες που θα φανεί εάν ευσταθούν για την εκδήλωση επεισοδίων, ακόμη και για αντιπαρέλαση. Σε κάθε περίπτωση εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Στο Ηράκλειο η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να γίνει αποδέκτης των παραπόνων του κόσμου, λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο φόβος των αστυνομικών του Ηρακλείου όπως έχει ειπωθεί σε συζητήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών είναι να μην υπάρξουν ακραίες εκδηλώσεις από πολίτες, όπως έχει συμβεί σε άσχετες χρονικές στιγμές, εναντίον πολιτικών και κυρίως στελεχών της κυβέρνησης.

«Οι εκδηλώσεις αγανάκτησης λειτουργούν σαν ντόμινο από τη μία περιοχή στην άλλη. Ο κόσμος βλέποντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, λειτουργεί αυθόρμητα με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει έντονη αγανάκτηση η οποία περιμένουμε να δούμε πώς θα εκφραστεί» τόνισε αστυνομική πηγή.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,