Παραχώρησαν την Σούδα στο ΝΑΤΟ με κόστος εκατομμυρίων ευρώ
Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως ανέρχεται το κόστος για την Ελλάδα της πρωτοφανούς συμφωνίας με το ΝΑΤΟ που έγινε Νόμος το καλοκαίρι και η οποία ορίζει την πλήρη παραχώρηση του λιμένα της Σούδας, στο ΝΑΤΟ, ενώ και ο Ναύσταθμος Κρήτης υποχρεώνεται να παρέχει τα πάντα στις Νατοικές δυνάμεις.
Δηλαδή,όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr,  την ίδια ώρα που ο υπ.Οικονομικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά από τους Έλληνες θυσίες χωρίς τέλος για να «σωθεί» η πατρίδα, ο ίδιος, ως υπ.Οικονομικών, υπογράφει έναν Νόμο ο οποίος – εκτός του θέματος της παραχώρησης της Σούδας στο ΝΑΤΟ – θα έχει ετήσιο κόστος για τον κρατικό προυπολογισμό ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Νόμος 3997/2011

 

Τον Ιούλιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τον Αύγουστο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ο Νόμος που κυρώνει την συμφωνία η οποία υπογράφηκε το 2008 υπο τον τίτλο :
«Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης μεταξύ της Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων της Νάπολης και τουΥπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την Εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο Λιμένα τηςΣούδας»

Η Ελλάδα αναλαμβάνει το κόστος


Σύμφωνα με τον Νόμο - εκτός της πλήρους παραχώρησης διοικητικών, κτιριακών, ιατρικών, επικοινωνιακών και πολλών άλλων διευκολύνσεων στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της υποχρέωσης του Ναυστάθμου Κρήτης να εξυπηρετεί αυτές τις δυνάμεις – ορίζεται πως σχεδόν όλα αυτά παρέχονται από την Ελλάδα ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΩΡΕΑΝ !!!.


Και επιπλέον οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που θα χρησιμοποιούν τις Βάσεις, ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ και ΔΑΣΜΟΥΣ !!!
Όπως αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει τον Νόμο στον κρατικό προυπολογισμό της Ελλάδας προκύπτει
«δαπάνη από την αντιμετώπιση των εξόδων, που προκύπτουν για την παροχή, δωρεάν, από την χώρα μας, ως Έθνους Υποδοχής, στις Δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που θα εγκατασταθούν στην Προωθημένη Βάση Διοικητικής Μέριμνας του Λιμένα της Σούδας, διαφόρων διοικητικών προμηθειών, υπηρεσιών κοινής ωφελείας,θέρμανσης και γευμάτων στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις,υγειονομικής περίθαλψης, σε στρατιωτικά νοσοκομεία,τροφοδοσίας στρατιωτικού εξοπλισμού κ.λπ.
Η εν λόγω δαπάνη η οποία εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα, εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου ετησίως».


Το πραγματικό κόστος
Όμως σε αυτό το 1.500.000 ευρώ ετησίως, θα πρέπει να προστεθούν και μια σειρά άλλων δαπανών και απώλειας εσόδων το ύψος των οποίων δεν καθορίζεται.


Σύμφωνα με τον Νόμο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Ελλάδα θα έχει απώλειες εσόδων από την :
«α. Απαλλαγή από φόρους,δασμούς,κρατικά διόδια, τέλη και συναφείς χρεώσεις, όλων των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Αρχηγείου, των χωρών επιχειρήσεων, των ιδιοκτητών ή και των ναυλωμένων από το ΝΑΤΟ σκαφών,αεροσκαφών,οχημάτων, του πετρελαίου,του λαδιού μηχανής και των λιπαντικών των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ
β. Παροχή της δυνατότητας στα Αρχηγεία και τις Δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εισάγουν και να επανεξάγουν,χωρίς δασμούς τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό και περιουσιακά στοιχεία,καθώς και εύλογες ποσότητες εφοδίων,προμηθειών και άλλων αγαθών.
γ. Απαλλαγή από τελωνειακούς φόρους αεροδρομίων,λιμένων,διέλευσης,χρηματικές ποινές,δασμούς,τέλη και συναφείς υποχρεώσεις των μετακινούμενων στρατιωτικών φορτίων και των αποστολών προσωπικού,ταχυδρομείου και φορτίου.
Η ανωτέρω απώλεια εσόδων θα αντιμετωπιστεί από άλλες πηγές εσόδων του Κρατικού Προυπολογισμού» (!!!)
Και σε όλα αυτά τα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί και μια μεγάλη σειρά επιπλέον δαπανών για υποστήριξη διοικητικής μέριμνας και «διαφόρων διευκολύνσεων» το ύψος των οποίων δεν καθορίζεται αλλά αναγράφεται ότι «θα αντιμετωπιστούν από τις πιστώσεις προυπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».


Συμπερασματικά, η συμφωνία περαιτέρω παραχώρησης εγκαταστάσεων και υποδομών στα Χανιά, που υπεγράφει απο κυβέρνηση της ΝΔ, έγινε Νόμος απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εν μέσω της οικονομικής κρίσης,μετά την υπογραφή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
Και ενώ το σύνολο της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για αναγκαίες θυσίες και καταργούν δεκάδες οργανισμούς για να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, ψήφισαν Νόμο που επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό με πολλά εκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές εξυπηρετήσεις του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια ώρα όλες οι άλλες Ευρωπαικές χώρες μειώνουν τις ανάλογες δαπάνες τους. !!!

undefined

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Από σήμερα το πλαφόν στα καύσιμα
Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε την απεργία των τελωνειακών το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών ενώ ταυτόχρονα σε ισχύ από σήμερα τίθεται το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων που αποφασίστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης για να προλάβει κρούσματα κερδοσκοπίας λόγω της απεργίας.
Οι τελωνειακοί είχαν προκηρύξει 10ημερη απεργία, αρχής γενομένης από την Παρασκευή αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης
Το πλαφόν ορίζεται στη μέση τιμή ανά Νομό της Πέμπτης.
Στην Κρήτη οι τιμές - πλαφόν είναι οι εξής :

Νομός Χανίων

Αμόλυβδη 95: 1,736
Αμόλυβδη 97: 1,810
Αμόλυβδη 100 : 1,913
Πετρέλαιο κίνησης : 1,531
Super : 1,840

Νομός Ρεθύμνου

Αμόλυβδη 95: 1,750
Αμόλυβδη 97: 1,812
Αμόλυβδη 100 : 1,906
Πετρέλαιο κίνησης : 1,529
Super : 1,852

Νομός Ηρακλείου

Αμόλυβδη 95: 1,735
Αμόλυβδη 97: 1,791
Αμόλυβδη 100 : 1,893
Πετρέλαιο κίνησης : 1,518
Super : 1,828

Νομός Λασιθίου

Αμόλυβδη 95: 1,779
Αμόλυβδη 97: 1,861
Αμόλυβδη 100 : 1,932
Πετρέλαιο κίνησης : 1,536
Super : 1,870

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr δεν αποκλείεται οι πρατηριούχοι να αντιδράσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των βενζινάδικων. Απο την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το κλείσιμο των βενζινάδικων απο τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν μόνο στις τιμές λιανικής τονίζοντας ότι η πλειοψηφία τους έχει αγοράσει απο τις εταιρείες καύσιμα σε τιμές ανώτερες απο εκείνες που καθόρισε το υπουργείο.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Άφαντοι οι "φασαριόζοι" Σφακιανοί!

Διώξεις στους "εισβολείς" του Α.Τ. Σφακίων
Τις κατηγορίες της κατοχής όπλων, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής, αντίστασης και διατάραξης οικιακής ειρήνης αντιμετωπίζουν τα μέλη της οικογένειας, πατέρας, γιοι και θείος, που μετέτρεψαν σε ... εμπόλεμη ζώνη το Αστυνομικό Τμήμα Σφακίων προκειμένου να ξυλοκοπήσουν 57χρονο αντίδικο τους.
Παρά τις έρευνες των διωκτικών Αρχών για τον εντοπισμό τους, παραμένουν άφαντοι καθώς φρόντισαν να κρυφτούν μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο. Όπως είναι γνωστό, την τελευταία στιγμή ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία απέτρεψε τα χειρότερα αφού κατάφερε με την συνδρομή λιμενικού να αφοπλίσει τον 64χρονο πατέρα, ο οποίος είχε εισβάλει ένοπλος στο τμήμα και είχε σηκώσει το χέρι για να πυροβολήσει τον 57χρονο καταγγέλλοντα.

Διαβάστε για το περιστατικό εδώ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ένα περίεργο ψάρι αναζητά ...ταυτότητα

Εντοπίστηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης και κλήθηκαν ειδικοί για να το εξετάσουν
Ένα περίεργο ψάρι αναζητά ...ταυτότητα
Ένα περίεργο όσο και.. ευμεγέθες ψάρι εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκαλώντας την περιέργεια των ψαράδων και την κινητοποίηση του λιμενικού, του ΟΛΗ αλλά και ειδικών επιστημόνων .
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ψάρι , που το μήκος του έφτανε το  1,5 μέτρο και ζύγιζε περίπου 30 κιλά, ψαρεύτηκε ήδη νεκρό και μεταφέρθηκε στην "γλίστρα" της προβλήτας 6 του λιμανιού .

Οι ερασιτέχνες ψαράδες που είδαν το συγκεκριμένο είδος δεν κατάφεραν να το αναγνωρίσουν, ενώ κλήθηκαν ερευνητές , προκειμένου να ελέγξουν περί τίνος πρόκειται.
Σύμφωνα με όσα είπε στο Cretalive η ερευνήτρια του ΕΛΚΕΘΕ κ. Νότα Περιστεράκη, πρόκειται για το ψάρι Luvarus imperialis, το οποίο συναντάται σπάνια σε δίχτυα ψαράδων καθώς βρίσκεται σε θάλασσες με μεγάλη βάθη. 
Εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν ήδη σε κατάσταση αποσύνθεσης, μετά τον έλεγχο του από τους ειδικούς,  κινήθηκε η διαδικασία για την υγειονομική ταφή του.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Σεσημασμένος" εξαπάτησε πρατηριούχο

Άνδρας από την Καβάλα "έφαγε" 4.500 ευρώ από πρατηριούχο, παριστάνοντας τον εκπρόσωπο εταιρείας καυσίμων
 Θύμα απάτης έπεσε ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Βιάννο, ο οποίος ακόμα "κλαίει" τα λεφτά του!
Ο ανυποψίαστος άνδρας κατέθεσε 4.500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, ως προκαταβολή για την παραγγελία καυσίμων. Ο πρατηριούχος έπεσε θύμα απάτης από κάποιον που προσποιήθηκε τον εκπρόσωπο της εταιρείας καυσίμων, ο οποίος έσπευσε να εκμεταλλευτεί την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών.
Τα στοιχεία του απατεώνα, πάντως, είναι ήδη γνωστά στην αστυνομία, καθώς πρόκειται για "σεσημασμένο" Έλληνα από την Καβάλα.
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Προσφυγή στη Χάγη εναντίον του πρωθυπουργού από δύο Ελληνίδες!

Δύο Ελληνίδες, η Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου και η Τάνυα – Μαρία Γεριτσίδου, κατέθεσαν προσφυγή κατά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι δεν τον αναγνωρίζουν ως νόμιμα εκλεγμένο.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών.
Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των Ελληνικών συνόρων
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τολμά να ισχυρίζεται ότι δεν είχε άλλο τρόπο δράσης παρ' εκτός της ανάλγητης, αντιανθρωπιστικής πολιτικής εξυπηρέτησης αμφιβόλων δανείων εις βάρος παιδιών, ανιάτων / καρκινοπαθών, τυφλών, αναπήρων, συνταξιούχων, επιστημόνων, στρατιωτικών, αυτοαπασχολούμενων, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, εργατών, και κάθε Έλληνα Πολίτη που ακόμα δεν έχει καν έρθει στον κόσμο ενώ από τουλάχιστον το 1980 ο Διεθνής Νόμος απαγορεύει την καταδίκη σε φτώχεια και εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης μίας ολόκληρης κοινωνίας ή Λαού για την εξυπηρέτηση οποιουδήποτε χρέους νόμιμου, παράνομου ή ειδεχθούς
Προσφεύγουμε με κάθε δυνατό μέσο στην Διεθνή Κοινότητα ώστε να λάβει θέση ενώπιον των Λαών του Κόσμου και να αποδείξει εάν συνεχίζει να υπηρετεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά ψηφίστηκαν και κυρώθηκαν μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την επίσημη εξαφάνιση της ναζιστικής Γερμανίας.

OnAlert
Διαβάστε όλο το κείμενο της προσφυγής πατώντας εδώ
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πήδηξε απ'τον πρώτο όροφο για να γλιτώσει τη σύλληψη!

Από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας πήδηξε χθες το μεσημέρι νεαρός τοξικομανής προκειμένου να γλιτώσει την σύλληψη του.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο κοντά στην πλατεία Κορνάρου, στο κέντρο της πόλης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός μπήκε σε ιατρικό γραφείο που στεγάζεται στην πολυκατοικία και έκλεψε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Την κλοπή αντιλήφθηκαν ένοικοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο κατέφθασαν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Την στιγμή που αστυνομικοί ανέβαιναν την σκάλα για να πιάσουν τον νεαρό, εκείνος πήδηξε από το μπαλκόνι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός τραυματίστηκε ελαφρά και έτσι δεν μπόρεσε να διαφύγει. Συνελήφθη από τους αστυνομικούς που τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για την διενέργεια προανάκρισης.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Επιτυχής διάσωση Αυστριακών τουριστών

Αίσιο τέλος είχε η περιπτέτεια δύο τουριστών, μιας 28χρονης και ενός 60χρουνου Αυστριακού, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4, από Σούγια για Αγία Ρουμέλη. Χθες, μετά τις 3 το μεσημέρι, δεν υπήρχε σήμα στο κινητό τους, με αποτέλεσμα να "πανικοβληθεί" η νεαρή Αυστριακή και να βγουν εκτός πορείας.
Σήμερα, στις 02:55 τα ξημερώματα, αφού επανέκτησαν το σήμα στα κινητά τους, επικοινώνησαν με τις αρχές και έτσι, διοργανώθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους. Το μόνο στοιχείο που έδωσαν στις αρχές οι δύο τουρίστες, οι οποίοι σημειωτέων ξεκίνησαν την πεζοπορία με μοναδικό τους εφόδιο ένα μικρό φακό και ένα μπουκάλι νερό, ήταν ότι έβλεπαν φώτα και θάλασσα!
Ένα όχημα, με 4  άνδρες από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και δύο άνδρες από το κλιμάκιο Καμπανού  σε συνεργασία μκαι ε τον αστυνομικό της Σούγιας,  επιχείρησαν τον εντοπισμό των δύο Αυστριακών από ξηρας. Όταν η προσπάθειές τους δεν απεφεραν αποτελέσματα, ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση:  Π πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής  μαζί με ένα ένα αστυνομικό και τρεις λιμενικούς, επιβισβάστηκαν σετο υπηρεσιακό σκάφος στη Σούγια στις 04:25 το πρωί και ξεκίνησαν την πεζοπορα επιχείρηση αντίστροφα του μονοπατιού Ε4 από την Αγ. Ρουμέλη προς Σούγια. Στις 7 περίπου το πρωί , εντόπισαν σώους και σε καλή κατάσταση τον 60χρονο και την 28χρονη, τους οποίους μετέφεραν για προληπτικό ιατρικό έλεγχο, στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.
Άλλη επιχείρηση διάσωσης απρόσεκτων επισκεπτών, κατέληξε σε αίσιο τέλος, χάρη στον άψογο μεταμεσονύκτιο συντονισμό των ΠΣΕΑ με τον Τάσο Κουρουπάκη και των αρμόδιων υπηρσιών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,