"Τριπλή" φωτιά ερευνούν οι αρχές


Μία ακόμη "ύποπτη" πυρκαγιά απασχολεί από τα ξημερώματα τις αρχές, καθώς αυτή τη φορά η φωτιά έπληξε τρία όχήματα, εκ των οποίων τα δύο ανήκουν στο ίδιο άτομο.
Ένα αυτοκίνητο και δύο μηχανάκια τυλίχτηκαν στις φλόγες τα ξημερώματα, στην περιοχή Μπεντεβή, στο Ηράκλειο. Η φωτιά, που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν ξεκίνησε από ένα όχημα και επεκτάθηκε στα άλλα δύο, ξέσπασε στις 03.40 τα ξημερώματα. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες που έσβησαν τη φωτιά, τελικά, στις 04.45.
Το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μιας γυναίκας, κατοίκου της περιοχής καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ το δίκυκλο ιδιοκτησίας της ίδιας υπέστη ελαφρές ζημιές. Ολοσχερώς καταστράφηκε, όμως, το δευτερο μηχανάκι, του οποίου ο ιδιοκτήτης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ερευνώνται.

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

H εισήγηση που «έκαψε» τον Αντιστράτηγο




Σε ακόμη μία ακατανόητη, αυθαίρετη και ποινικά ελεγχόμενη κίνηση, η οποία, αν δεν γινόταν αντιληπτή την ύστατη στιγμή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, θα ζημίωνε το ελληνικό Δημόσιο κατά 730.000 ευρώ, πρωταγωνιστεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέλιος Στεφανίδης.
Σήμερα η zougla.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απόρρητη εισήγηση του αντιστράτηγου κ. Στεφανίδη προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους, με την οποία ζητούσε την 15νθημερη επέκταση της μίσθωσης ενός ελικοπτέρου Mi 26-T (βαρέως τύπου), το οποίο επιχειρούσε στην Κρήτη μέχρι τις 5 Οκτωβρίου
.
Η εν λόγω εισήγηση στάθηκε αφορμή για να παρέμβει στην υπόθεση ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο λόγος; Απλός. Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας του Πυροσβεστικού Σώματος, πλην του κ. Στεφανίδη, δεν εισηγήθηκε θετικά για την επέκταση μίσθωσης του ελικοπτέρου. Ουδείς θεώρησε σκόπιμο και απαραίτητο να δαπανηθούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά, καθώς -ούτως ή άλλως- η αντιπυρική περίοδος οδεύει προς το τέλος της. Είναι χαρακτηριστικό ότι άπαντες (μέχρι και τον υπαρχηγό του Π.Σ.) εισηγήθηκαν αρνητικά. Και υπέγραψαν ανάλογα. Αλλά, στη συνέχεια, σημειώθηκε ένα μικρό «θαύμα», το οποίο προσδίδει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ.

Εξαφανίστηκαν οι υπογραφές!

Ως φαίνεται, η άρνηση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων για την επέκταση της μίσθωσης δεν «άρεσε» στον αρχηγό του Σώματος.
Έτσι, ο κ. Στεφανίδης, με κάποιο τεχνικό τρόπο, δεν εμφάνισε τις υπογραφές των υπολοίπων αξιωματικών, παρά εισηγήθηκε από μόνος του (!) την επέκταση της μίσθωσης. Το εισηγητικό σημείωμα έφτασε στον γ.γ. Δημόσιας Τάξης Γρηγόρη Τασούλα, ο οποίος (προφανώς παραπλανημένος) υπέγραψε την επέκταση της μίσθωσης για έναν μήνα, ενώ με παρόμοιο τρόπο υφαρπάχθηκε και η υπογραφή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.
Η μοναδική υπογραφή που απέμενε ήταν εκείνη του υπουργού Χρήστου Παπουτσή. Ως εκ θαύματος, όμως, ορισμένα στελέχη του υπουργείου παρατήρησαν την εμφανή και προκλητική απουσία των υπογραφών όλων των υπηρεσιακών παραγόντων μέχρι και τον αρχηγό. Το γεγονός αυτό τους προκάλεσε την περιέργεια και ενθάρρυναν τον κ. Παπουτσή να μην υπογράψει την «περίεργη» εισήγηση, όπως και έγινε.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο υπουργός κάλεσε στο γραφείο του όλους τους ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι η επέκταση της μίσθωσης όχι μόνο ήταν αχρείαστη, αλλά ότι είχαν εισηγηθεί αρνητικά!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εισήγηση έχει προκαλέσει τριγμούς και ποικίλες αντιδράσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τόσο ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης όσο και ο υφυπουργός κ. Όθωνας, οι οποίοι υπέγραψαν, εμφανίζονταν να είναι πυρ και μανία (μετά την εισαγγελική παρέμβαση) με τον κ. Στεφανίδη, δηλώνοντας «εξαπατημένοι».
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ολόκληρο το εισηγητικό σημείωμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, ζητεί τη -δαπανηρή- επέκταση της μίσθωσης, με σκοπό «τη μέγιστη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας που απαιτείται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές».

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σκουπιδο...πόλεμος στην Κρήτη
Ψάχνουν λύση για τα απορρίμματα
Τρεις μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν μπει σε μια διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το που θα πάνε τα σκουπίδια και κάτω υπό ποιες συνθήκες θα διαχειρίζονται οι τεράστιες ποσότητες των απορρημμάτων του νησιού. Η επιστημονική ομάδα που έχει συγκροτηθεί ( αποτελείται από εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΑΚ και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης) έχει λίγο διάστημα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι για το καλό των Κρητικών....
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στερεύει το λάδι στην Κρήτη
Έντονα προβληματισμένοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, καθώς, όπως φαίνεται, θα υπάρξει σημαντική μείωση στην παραγωγή τους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί σε ποσοστό περίπου 20%, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ρεθυμνιώτικα Νέα».
Οι Κρητικοί παραγωγοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα να εγκαταλείψουν τα λιόφυτά τους, καθώς η μειωμένη ποσότητα λαδιού που αναμένουν, σε συνδυασμό με τα μέτρια έως χαμηλά επίπεδα των τιμών πώλησής του, αλλά και τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανήσουν για τους εργάτες που θα μαζέψουν τις ελιές, τους οδηγεί σε αδιέξοδο.
Ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης εκτιμά ότι η συνολική παραγωγή φέτος στην Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 60.000-65.000 τόνους, καθώς στον Νομό Λασιθίου αναμένεται παραγωγή 8.000 τόνων, στον Νομό Ρεθύμνου 5.000 τόνων, στα Χανιά 17.000 τόνων και στο Ηράκλειο 35.000 τόνων.





Πηγή: Ρεθυμνιώτικα Νέα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Άρση των περιοριστικών όρων για γιατρό εμπλεκόμενο στην υπόθεση Ακουμιανάκη
Δεκτή έκανε το Δικαστικό Συμβούλιο Ρεθύμνου την προσφυγή που είχε ασκήσει ένας από τους τρεις κατηγορούμενους γιατρούς για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης μαθήτριας, Στέλλας Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο, η οποία ξεψύχησε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ανήμερα του Πάσχα.
Πρόκειται για τον γιατρό στον οποίο είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάνθηκε υπέρ της άρσης του περιοριστικού όρου.
Την ίδια ώρα τόσο η πλευρά της πολιτικής αγωγής, δηλαδή της οικογένειας, όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης, αναμένουν την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σε σχέση με τις προσφυγές που είχαν καταθέσει, διαμαρτυρόμενοι ουσιαστικά για την αιφνιδιαστική περάτωση της κύριας ανάκρισης.
Και από τις δύο πλευρές διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο χειρισμού της σοβαρής αυτής υπόθεσης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να διενεργηθούν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις, ιδιαιτέρως σημαντικές για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της άτυχης μαθήτριας.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δωρεάς ντύσιμο ήθελε να κάνει 22χρονη
Δωρεάν ντύσιμο ήθελε να κάνει μια 22χρονη από την Αλβανία,  η οποία μπήκε  σε κατάστημα ένδυσης, και άρπαξε ρούχα αξίας 130 ευρώ.
Η 22χρονη όμως έγινε αντιληπτή από την 33χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος που ενημέρωσε την αστυνομία.
Σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή της 22χρονης ένας σάκος που περιείχε τα κλεμμένα ρούχα  τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Η νεαρή κοπέλα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκλεβαν ξύλα για το χειμώνα
Για το χειμώνα φαίνεται ότι προετοιμάζονταν 4 άντρες στη Μεσσαρά Ηρακλείου που σύστησαν «πολυεθνική ομάδα» για να κλέψουν ξύλα.
Για την ακρίβεια, το απόγευμα της Παρασκευής, 2 Βούλγαροι ηλικίας 24 και 45 ετών, ένας Αλβανός ηλικίας 26 ετών και ένας 57χρονος ηρακλειώτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς την ώρα που είχαν μπει σε χωράφι και έκοβαν με αλυσοπρίονα ξύλα.
Μάλιστα, η έκταση από την οποία οι 4 άντρες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πάρουν τα ξύλα, είχε απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του φράγματος «Αποσελέμη»  και αυτή την περίοδο στο σημείο γίνονται τεχνικές εργασίες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στη Δικαιοσύνη
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,