Του την "έστησαν" και τον λήστεψαν
Τον παρακολούθησαν που εξαργύρωνε επιταγή , του την "έστησαν" έξω από την τράπεζα σε περιοχή του Ηρακλείου και τον λήστεψαν.
Το περιστατικό σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το θύμα σημειώθηκε χθες το πρωί, μετά την πραγματοποίηση συναλλαγής, από την οποία είσπραξε για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργάζεται, το ποσό των 9.908 ευρώ.
Κατά τηη αποχώρηση του από την τράπεζα, κι ενώ κατευθύνονταν στο αυτοκίνητο του δύο άτομα τον πλησίασαν από πίσω και τον ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια , αφού τον χτύπησαν του άρπαξαν ένα τσαντάκι μέσης   με 5.000 ευρώ ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα ατομικά του έγγραφα και είδη,
Μετά την πράξη τους οι δράστες εξαφανιστήκαν.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παρανάλωμα του πυρός Ι.Χ. στο Ηράκλειο
Προβληματισμό στις αρχές προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά  εκδήλωσης πυρκαγιών σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε σήμερα στις 4:40 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Ικτίνου και Μιστρά στην περιοχή του Κατω Μασταμπά στο Ηράκλειο.
Ειδικότερα ολοσχερώς καταστράφηκε Ι.Χ μάρκας citroen στο οποίο ενώ ήταν σταθμευμένο εκδηλώθηκε φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου με 5 άνδρες που κατέσβησαν την φωτιά στις 5:20.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έπεσε από το παγκάκι και σκοτώθηκε!

Αναπάντεχο θάνατο βρήκε ένας 35χρονος στη Χερσόνησο
Έπεσε από το παγκάκι που καθόταν και σκοτώθηκε! Ο λόγος για έναν 35χρονο Βούλγαρο οποίος εξέπνευσε προχθές το απόγευμα ενώ βρισκόταν σε πάρκιγκ στη Χερσόνησο.
Ο άτυχος αλλοδαπός σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε και καρδιολογικά προβλήματα και από τη νεκροψία θα προκύψει εάν ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή εξαιτίας της πτώσης του από το παγκάκι
.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Και τον έκλεψαν ... και τον συνέλαβαν!
Και θύμα κλοπής έπεσε ένας 73χρονος άνδρας και συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Μύρωνα, για παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής.
Ειδικότερα, στον επαρχιακό δρόμο Άνω Ασιτών – Πρινιά βρέθηκε, ένα εγκαταλειμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην καρότσα του οποίου υπήρχαν 46 προβατοειδή τα οποία δεν έφεραν κωδικό εκμετάλλευσης.

Από την προανάκριση που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα διαπιστώθηκε ότι τα ζώα, αξίας 10.000 ευρώ, ανήκουν στον 73χρονο άνδρα, ο οποίος τα οποία αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα.
Άγνωστοι δράστες είχαν κλέψει τα ζώα από την αγροτική περιοχή «Πετριά» του Δημοτικού Διαμερίσματος Χώνος του Δήμου Γεροποτάμου Ρεθύμνου προχθές τη νύχτα.

Ο 73χρονος,τελικά, συνελήφθη διότι δεν είχε τοποθετήσει τα προβλεπόμενα ενώτια στα ζώα του.
Επίσης από την Προανάκριση προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο είχε διαπραχθεί η ζωοκλοπή είχε δηλωθεί Κλοπή  στο Τμήμα Ασφαλείας  Γεροποτάμου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επίθεση καταγγέλλει η ΔΑΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης

Άνανδρη επίθεση σε βάρος του υπεύθυνου και μελών της παράταξης καταγγέλλεται
Επίθεση καταγγέλλει η ΔΑΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης
Έπίθεση σε βάρος του υπεύθυνου και μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει η παράταξη με ανακοίνωσή της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και μέλη αυτής που προσπάθησαν να τον προφυλάξουν.

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι τα όργανα των φοιτητών του Πολυτεχνείου δεν έχουν αντιδράσει ακόμα με την πρέπουσα ευαισθησία. Ελπίζουμε ότι έστω και  καθυστερημένα θα το πράξουν.
Θέλουμε να συγχαρούμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι μια δύναμη ευθύνης και σταθερότητας μέσα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να συμφωνήσουμε με τη θέση της, ότι οι αγώνες των φοιτητών για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να παρεμποδίζουν τη διδασκαλία και την έρευνα μέσα σε αυτό διότι το υπονομεύουν και εν τέλει το καταργούν.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σήμερα η καταβολή των επιδομάτων του ΟΓΑ

Πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη σε 418.163 οικογένειες
Σήμερα η καταβολή των επιδομάτων του ΟΓΑ
Σήμερα ξεκινά η καταβολή των επιδομάτων του ΟΓΑ. Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση αναφέρεται το εξής: «Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Ε’ διμήνου 2011 θα καταβληθούν σε 418.163 οικογένειες
την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011.Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται μεπίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 109.067.470,59 ευρώ».

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα Χανιά

Θα δημιουργηθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα Χανιά
Την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου με σκοπό την κάλυψη πρωτογενών αναγκών των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων σε συνεργασία με την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου.
Το παντοπωλείο θα λειτουργήσει σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από τη Μονή, επί της οδού Περίδου ενώ ήδη η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει εκπονήσει τη μελέτη ανακατασκευής του.
Τη διοίκηση του θα αναλάβει πενταμελής επιτροπή που θα αποτελείται από τον εκάστοτε δήμαρχο, τον εκάστοτε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, έναν εκπρόσωπο προερχόμενο από την μειοψηφία, έναν εκπρόσωπο από την Ι.M. Γουβερνέτου και έναν κοινωνικό λειτουργό.
Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη η επιτροπή θα συγκροτηθεί άμεσα προκειμένου να συντάξει τον κανονισμό λειτουργίας, που θα εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η κατάρτιση και η τήρηση του μητρώου των ωφελουμένων θα γίνεται με συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια από την Κοινωνική Υπηρεσία, με τήρηση απορρήτου.
Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ««η αμεσότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης [...] δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στις δυσκολίες που βιώνουν τη σημερινή εποχή».
Από την πλευρά του, ο Ηγούμενος της Ι. Μ, π. Ειρηναίος εξήρε την εν λόγω προσπάθεια, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαφυλάττουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.
Πρόσθεσε δε ότι η Ι.Μ. είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει και άλλους χώρους για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου και Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Άγριο ξύλο σε σχολείο και τραυματισμός
Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανήλικου από κατσαβίδι  σημειώθηκε  έξω από το ΕΠΑΛ στις Μουρνιές. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, υπήρξε συμπλοκή ανηλίκων έξω από το σχολικό συγκρότημα στην οποία συμμετείχε και ο αδελφός μαθητή από το σχολείο.
Όταν ο μαθητής αντιλήφθητε άτι στον καβγά συμμετέχει και ο αδελφός του πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και βγήκε έξω για να λάβει μέρος στη συμπλοκή. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μάλιστα ένας ανήλικος τραυματίστηκε με κατσαβίδι.

kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηράκλειο: Αποθρασύνθηκαν τελείως οι ληστές!
Μέσα σε λίγες ώρες, θύματα επιτήδεων έπεσαν ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης ενός μίνι μάρκετ στην περιοχή της Καλλιθέας κι ένας 35χρονος εργαζόμενος σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ.
Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του ηλικιωμένου, άγνωστοι δράστες έκαναν 'έφοδο' πρωί πρωί στο κατάστημα και αφού χτύπησαν τον ιδιοκτήτη, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν μέσα στην ταμειακή μηχανή.
Στην περίπτωση του υπαλλήλου στη ΒΙΠΕ, οι δράστες είχαν στήσει 'ενέδρα' ως φαίνεται- γνωρίζοντας ή αναμένοντας το επόμενο θύμα τους - έξω από τράπεζα στη λεωφόρο Ικάρου και πλησίασαν τον 35χρονο.
Εκείνος αναγκάστηκε να τους παραδώσει το τσαντάκι με ένα μέρος της ανάληψης που μόλις είχε κάνει, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι- ευτυχώς για εκείνον- δεν είχε όλα τα χρήματα στο τσαντάκι!
Αξιοποιήσιμα στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αναμένεται να προκύψουν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διέθετε το μίνι μάρκετ, στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη, ίσως υπάρξουν στοιχεία από τις κάμερες της τράπεζας.

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χανιά: Νεκρός ο σκύλος - σύμβολο του ενετικού λιμανιού
Χανιώτικα Νέα

Τραγικό θάνατο, κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου, βρήκε ο «Σήφης», το συμπαθές αδέσποτο, που είχε σχεδόν υιοθετηθεί από καταστηματάρχες  και πελάτες στις αλυσίδες της Χάληδων.

Το άτυχο ζώο, που ξεχώριζε για τον μεγάλο όγκο του, χτυπήθηκε από το λεωφορείο στις 9 το πρωί, στην πλατεία 1866, μπροστά από το κατάστημα «Everest».
«Μας τηλεφώνησαν και πήγαμε, αλλά, δυστυχώς, το ζώο είχε πεθάνει», ανέφερε η κα Σίλκε Βρόμπελ, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η μικρή κιβωτός του Νώε», που καθημερινά καλείται να επέμβει σε πολλά ανάλογα περιστατικά. Η κα Βρόμπελ δηλώνει απογοητευμένη και από τη στάση του Δήμου Χανίων.
«Τηλεφώνησα στον κ. Λειψάκη, τον αντιδήμαρχο, προκειμένου να κάνει κάτι για να απομακρυνθεί το ζώο, γιατί μιλάμε για 40 κιλά, ωστόσο, παρά τα 4 - 5 τηλεφωνήματά μου δεν είχα ανταπόκριση. Κάποια στιγμή με πήρε πίσω και μου είπε ότι θα στείλει συνεργείο, το οποίο, όμως, αργούσε πάρα πολύ. Με τη βοήθεια των ανέργων εκεί που μαζεύονται στην πλατεία το βάλαμε σε μία κουβέρτα και το απομακρύναμε. Τρεις ώρες μετά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πού είναι το ζώο, όταν ήδη εμείς το είχαμε απομακρύνει και το είχαμε θάψει», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού. Ο θάνατος του σκύλου στεναχώρησε όλους τους θαμώνες της περιοχής καθώς αποτελούσε κατά κάποιον τρόπο την ατραξιόν της και είχαν αναλάβει τη διατροφή του.
Πέρα από αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με την κα Βρόμπελ, είχαμε και δύο περιστατικά δηλητηριάσεων με φόλες. «Ειδικά αυτήν την εποχή που κλείνουν τα ξενοδοχεία, στα οποία βρίσκουν φαγητό τα αδέσποτα, είναι πολύ συνηθισμένες οι φόλες από διάφορους ανθρώπους, που μόνο εγκληματίες μπορείς να τους πεις, όπως επίσης έγκλημα κάνουν και αυτοί που έχουν ζώα και τα εγκαταλείπουν. Το να έχεις ένα ζώο σημαίνει υπευθυνότητα», τονίζει η κα Βρόμπελ.
Αναφορικά με τον βασανισμό γάτας μέχρι θανάτου στο Γενικό Λύκειο Ν. Κυδωνίας από τρεις μαθητές ο Φιλοζωικός Σύλλογος αναφέρει πως είναι ένα περιστατικό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. «Απαιτείται η παρουσία ψυχολόγων. Σε όποιο βιβλίο Ψυχολογίας κοιτάξετε θα δείτε ότι τα παιδιά που κακοποιούν μέχρι θανάτου ζώα είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν εγκληματικές συμπεριφορές και σε βάρος ανθρώπων. Είναι πολύ σοβαρό θέμα που θα πρέπει να το εξετάσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς», τονίζουν.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Υπό κατάληψη αμαξοστάσια και δημοτικά καταστήματα σε Ηράκλειο και Χερσόνησο
Κλιμακώνονται και επεκτείνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα υπό κατάληψη εξακολουθεί και παραμένει από χθες, από τους εργαζόμενους στο δήμο το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα το πρωί και οι εργαζόμενου του δήμου Χερσονήσου που κατέλαβαν όλα τα δημοτικά καταστήματα αλλά και το αμαξοστάσιο.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο αμαξοστάσια εμποδίζοντας την έξοδο των απορριμματοφόρων κλιμακώνοντας σταδιακά τις κινητοποιήσεις τους. Κορύφωση θα είναι η μέρα της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου.
Επισημαίνεται οτι σε οτι αφορά το δήμο Χερσονήσου, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν οτι θα επιτρέπονται μόνο οι μεταφορες των μαθητών στα σχολεία, ενώ από το αμαξοστάσιο του Ηρακλείου βγαίνουν μόνο απορριματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών σε σχολεία και νοσοκομεία.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Από το καλό στο...καλύτερο ο 17χρονος από το Τυμπάκι!

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που είχε υποβληθεί σε εγχείριση ρουτίνας για καθαρισμό μηνίσκου, κι έκτοτε, ζει μία απίστευτη ταλαιπωρία τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του - Τελικά μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ
Από το καλό στο…καλύτερο, όπως μαθαίνω, πηγαίνει ο 17χρονος Δημήτρης Στρατάκης, που προ ημερών, όπως είχε γράψει το Cretalive, έζησε μία απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του μετά από μία επέμβαση για τον καθαρισμό μηνίσκου στην οποία υπεβλήθη..(εδώ)
Τελικά, ο ανήλικος ποδοσφαιριστής του ΑΟΤυμπακίου, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ από το Βενιζέλειο, όπου νοσηλευόταν, και είναι εκτός κινδύνου μετά από νέα εγχείριση. Ο αιματοκρίτης του ανεβαίνει όλο και περισσότερο ενώ ο υψηλός πυρετός που τον ταλαιπώρησε έχει πέσει.
Καλή ανάρρωση, λοιπόν!
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,