Μπήκαν και τον ξυλοκόπησαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Σφακίων
Μπήκαν με τα όπλα και τον ξυλοκόπησαν  μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Σφακίων! Το  πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Χώρα Σφακίων στα Χανιά.
Συγκεκριμένα δύο άτομα με καταγωγή από την περιοχή  Κομιτάδες ηλικίας 57 και 64 ετών αντίστοιχα συνεπλάκησαν στην περιοχή της Χώρας Σφακίων με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 57χρονου από τον 64χρονο.
Το γεγονός θέλησε να καταγγείλει στο Α Τ. της περιοχής ο 57χρονος, τον οποίο ακολούθησε ο 64χρονος για να του ζητήσει το λόγο. Ακολούθησε νέα συμπλοκή στο αστυνομικό τμήμα με τη συμμετοχή πλέον του αστυνομικού που εκτελούσε υπηρεσία και ενός λιμενικού με τον 64χρονο ο οποίος μάλιστα οπλοφορούσε.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής  αφοπλίστηκε ο δράστης του επεισοδίου, αλλά  κατάφερε να διαφύγει.
Λίγο αργότερα όμως επέστρεψε με τον αδελφό του 50 ετών και τους δύο του γιούς 35 και 33 ετών, εισέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα αφού έσπασαν την πόρτα και αφού ξυλοκόπησαν άγρια  τον 57χρονο εξαφανίστηκαν.
Οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μάλλον σε ατύχημα οφείλεται ο θάνατος του 25χρονου στο Ρέθυμνο

Το ενδεχόμενο του ατυχήματος, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τον θάνατο του 25χρονου Ρεθυμνιώτη το βράδυ της Τρίτης 11/10.
Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Κρήτης κ.Σταμάτης Μπελιβάνης, ο 25χρονος πυροβολήθηκε μια φορά στην καρδιά με αποτέλεσμα να πεθάνει απο ρήξη μυοκαρδίου.
Όπως είπε ο κ.Μπελιβάνης στο Flashnews.gr, εν αναμονή πολλαπλών εργαστηριακών εξετάσεων απο τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., τόσο απο την αυτοψία στον τόπο του επεισοδίου, όσο και απο τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο του ατυχήματος, πολύ λιγότερες η αυτοχειρία και σχεδόν μηδενικές πιθανότητες έχει η ανθρωποκτονία.
Υπενθυμίζεται πως το τραγικό περιστατικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και είχε ως κατάληξη ένα νέο άνθρωπο νεκρό και άλλον ένα τραυματία  ξεκίνησε από τον καβγά μεταξύ δύο νεαρών ανδρών, ενός 29χρονου και του 25χρονου που λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός στην περιοχή της Καλλιθέας στην οδό Καποδιστρίου, στο Ρέθυμνο.
Η φιλονικία των δύο ατόμων, σημειώθηκε όταν ο 25χρονος πήγε στο διαμέρισμα μιας νεαρής 20χρονης , πρώην φίλης του,  Ρουμάνας όπου εκεί βρήκε τον 29χρονο.
Στην διάρκεια της λογομαχίας ο 25χρονος έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε τραυματίζοντας στο χέρι τον 29χρονο, ενώ λίγο μετά βρέθηκε νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε κρητικό για πρώτη φορά το βραβείο!

Το βραβείο «Ανρί και Μανταλλένα Μύλερ» απονέμεται σήμερα στο δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ηρακλείου Ηρακλή Γαλανάκη
Σε κρητικό για πρώτη φορά το βραβείο!
Στο δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ηρακλείου, Ηρακλή Γαλανάκη, απονέμεται το φετινό βραβείο «Ανρί και Μανταλλένα Μύλερ»(ο καθηγητής πέθανε πρόσφατα!) για την πολλαπλή συνεισφορά του, στην ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών ελληνο-λουξεμβουργιανών σχέσεων.
Το βραβείο Μύλερ, το οποίο καθιερώθηκε ως ένδειξη τιμής προς το ζεύγος Μύλερ που, από το 1950 στηρίζουν τον αρχαίο και νέο ελληνικό πολιτισμό και προωθούν τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδος και Λουξεμβούργου, έχει έως σήμερα απονεμηθεί στον καθηγητή, βραβευμένο συγγραφέα - δημοσιογράφο και πρώτο βιογράφο του Μίκη Θεοδωράκη, Γκυ Βάγκνερ, και στον Ματίας Σκχιλτζ, πρωτοσύγγελο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής του Λουξεμβούργου, για την υποστήριξή του στους Έλληνες και στην ελληνική ορθόδοξη ελληνική εκκλησία στο Λουξεμβούργο.
Η επιλογή του Ηρακλή Γαλανάκη για το φετινό βραβείο βασίσθηκε στη στήριξη που παρείχε με κάθε τρόπο στους ελληνικούς και φιλελληνικούς συλλόγους στο Λουξεμβούργο, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Λουξεμβούργο.
Αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι ανταλλαγές μαθητών και εκπαιδευτικών μεταξύ Ηρακλείου Κρήτης και Λουξεμβούργου, η συμβολή του στην πραγματοποίηση, στην Κρήτη, του παγκοσμίου συνεδρίου για την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό, με τη συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων, του συλλόγου «οι Φίλοι της Ελλάδας» και του Εντουάρ Βολτέρ, προέδρου τότε του «EUROKLASSIKA», καθώς και ενεργός πρωτοβουλία του, για τη μετάφραση στη γαλλική γλώσσα ποιημάτων των Μίκη Θεοδωράκη και Τηλέμαχου Χυτήρη.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο και όπως δήλωσε ο Ηρακλής Γαλανάκης το βραβείο έχει λόγο ύπαρξης και εκπληρώνει την αποστολή του.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση προβολής της κρητικής διατροφής και των κρητικών και ελληνικών προϊόντων, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, καθώς και μία φωτογραφική έκθεση, μέσω της οποίας προβάλλονται το Λουξεμβούργο και η Κρήτη, του καθηγητή και αντιπρόεδρου της «Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης», Μανώλη Παπαδάκη.
Ποιός είναι ο Ανρί Μύλερ

Ο καθηγητής Μύλλερ(φωτογραφία) που πέθανε πριν ένα μήνα ήταν γνώστης 17 ξένων γλωσσών μεταξύ των οποίων τα αρχαία και τα νέα ελληνικά, πρωταγωνίστησε το 1950 στην ίδρυση του «Συλλόγου οι Φίλοι της Ελλάδας», του οποίου η επίσημη αναγνώριση από το κράτος του Λουξεμβούργου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης το 1952.
Ίδρυσε τον «Κύκλο Ελληνικών Γραμμάτων», στα πλαίσια του οποίου, έως το 2005, δίδαξε ο ίδιος σε κατοίκους του Λουξεμβούργου αρχαία και νέα ελληνικά.
Μετέφρασε, στη λουξεμβουργιανή γλώσσα, έργα αρχαίων και νέων Ελλήνων συγγραφέων, όπως οι ραψωδίες της Οδύσσειας του Ομήρου, που οι τρεις πρώτοι τόμοι με τις 9 ραψωδίες εκδόθηκαν με πρόταση του γραφείου Τύπου και χρηματοδότηση του υπουργείου Τύπου το 1993 και οι υπόλοιπες με δική του χρηματοδότηση. Μετέφρασε επίσης, το «Ο βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», που στηρίχθηκε οικονομικά από το γραφείο Τύπου και την ελληνική πρεσβεία του Λουξεμβούργου.
Επιπλέον, συμμετείχε σε κάθε εκδήλωση, όπου θα μπορούσε να προβληθεί η Ελλάδα και βοήθησε πολλούς Ελληνες να βρουν εργασία και σπίτι στο Λουξεμβούργο.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ιερόσυλοι "σήκωσαν" τα τάματα από Εκκλησία στο Καταλαγάρι

Από τον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία
Ιερόσυλοι "σήκωσαν" τα τάματα από Εκκλησία στο Καταλαγάρι
Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Καταλαγάρι
Ιερόσυλοι "σήκωσαν" τα τάματα από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Καταλαγάρι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το "Ράδιο Κρήτη".
Οι επιτήδειοι άρπαξαν χρυσά τάματα από τις ιερές εικόνες ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, έκαναν άνω κάτω τον ιερό Ναό.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έκανε πράξη το όνειρό του να δει αγώνα της Formula 1!

Με τη βοήθεια του Οργανισμού 'Make - A -Wish'
Τον αγώνα της Formula 1 στην Μόντσα της Ιταλίας κατάφερε να παρακολουθήσει ο 17χρονος Γιώργος από το Ηράκλειο, χάρη στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).
Ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του ευχαριστεί την Minoan Lines και προσωπικά την κυρία Αποστολίδη και την κυρία Βαρελτζάκη, για την πολύτιμη βοήθεια τους, στην παροχή των ακτοπλοϊκών εισιτήριων από την Κρήτη στην Ιταλία καθώς και τη διαμονή στα υπερπολυτελή πλοία της Minoan Lines.
Ο μικρός Γιώργος με την οικογένεια του πέρασαν υπέροχες στιγμές στοι τεξίδι προς και από την Ιταλία. Από την Ανκόνα έφτασε οδικώς στην Μόντσα, στο πολυαναμενόμενο σημείο όπου θα έβλεπε την λατρεμένη του Formula 1!
Επίσης ευχαριστεί να την εταιρεία Skylines, με έδρα την Αθήνα και προσωπικά τον κύριο Καραφύλη και τον κύριο Μαραγκό, για την δωρεάν διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πάνε σχολείο...... "κολυμπώντας"...
undefined
Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία των μικρών μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό στο Τυμπάκι, αλλά και των γονιών τους, κάθε φορά που θα βρέξει, αφού ο δρόμος που περνά έξω από το σχολείο τους μετατρέπεται σε μια μεγάλη λίμνη...
Και βέβαια προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο μαθητές και γονείς αλλά και όλοι οι κάτοικοι που έχουν σπίτια στο δρόμο που οδηγεί από το Τυμπάκι στο Κλίμα στο σημείο που δημιουργείται η μεγάλη "λίμνη"..
Όσο για τα κασταστήματα που βρίσκονται στο σημείο, οι πελάτες προτιμούν να πηγαίνουν σε πιο "στεγνά" μαγαζιά όπως λενε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, οι οποίοι μετρούν εδώ και ένα χρόνο απώλειες του τζίρου τους αφού όπως είναι φυσικό κάθε φορά που θα βρέξει δεν πατάει πελάτης στο μαγαζί.
Για το πρόβλημα ήταν ενημερωμένες οι υπηρεσίες του πρώην Δήμου Τυμπακίου, ωστόσο ενημερώθηκαν και οι τεχνικές  υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού, ενώ από την πλευρά της η ΔΕΥΑ Φαιστού κάνει λόγω για παλιές κακοτεχνίες για τις οποίες τώρα προσπαθούν να βρουν λύση οι τεχνικές υπηρεσίες του καλλικρατικού Δήμου.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νοικοκύρης χασισοκαλλιεργήτης
Ένας χασισοκαλλιεργητής νοικοκύρης έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας στα Χανιά. Ο 32 χρονος φρόντιζε ιδιαίτερα τα φυτά ινδικής κάνναβης που είχε φυτέψει στις γλάστρες του ωστόσο οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Χανίων, έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας πληροφορίες που έκαναν λόγο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο άνδρας εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.
Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρων καλλιεργούμενα σε γλάστρες, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 27 γραμμαρίων και σπόροι ακατέργαστης κάνναβης.
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ηράκλειο: Έβρισαν και έβγαλαν μαχαίρι σε αστυνομικούς!

Με ύβρεις και με μαχαίρι επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δύο άνδρες, στους οποίους οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς επιχείρησαν να διενεργήσουν ένα τυπικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ (12-10-2011), στον Επαρχιακό δρόμο Τεφελίου - Χαρακίου του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες 39 και 33 ετών. Οι δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με τον 39χρονο, μάλιστα, να επιτίθεται με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του, ενώ παράλληλα τα "κοσμητικά" έδιναν και έπαιρναν.
Οι δύο άνδρες, τελικά, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. περί όπλων, εξύβριση, απειλή και αντίσταση.

newsit
........................................................................

«Μπλοκάρουν» τα περίεργα ΑΦΜ

Στο στόχαστρο επαγγελματίες και εταιρείες «μαϊμού»

Φορολογική… εκκαθάριση ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να διαγραφούν περίπου 1,5 εκατομμύριο καταχωρήσεις αριθμού φορολογικού μητρώου που είτε εμφανίζονται ως ανενεργά ή θεωρούνται ως ύποπτα, δηλαδή αντιστοιχούν σε εταιρείας «μαϊμού».
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην μαζική απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου στο Τaxisnet, όσων εμφανίζονται να ασκούν επάγγελμα ή άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα είναι εταιρίες-φαντάσματα, επιχειρήσεις που έκλεισαν προ πολλών ετών ή επαγγελματίες που απλά σταμάτησαν την δραστηριότητα τους
Με το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ το υπουργείο Οικονομικών δένει τα χέρια των παραβατών αφού, μεταξύ των άλλων, δεν θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να μεταβιβάζουν ακίνητα ή ακόμα και να λάβουν δάνειο από τράπεζα.
Με τον τρόπο αυτό τους αναγκάζει να περάσουν από την εφορία, αν θέλουν πίσω τον ΑΦΜ τους. Το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ αγγίζει περισσότερο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ιδιαίτερη αυστηρότητα για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές με χώρες της Ε.Ε., χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστους ακόμα και μισθωτούς ή συνταξιούχους.
Από τους 8,3 εκατ. ΑΦΜ που αναγράφονται στα μητρώα της εφορίας, τα 3,1 εκατ. φορολογούμενοι έχουν «επαγγελματικό» ΑΦΜ: γιατροί, δικηγόροι, τεχνίτες, έμποροι, εστιάτορες, ξενοδόχοι, βιοτέχνες, διαφημιστές, καλλιτέχνες κλπ. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί εξ αυτών -περίπου 1,4 εκατ. επιτηδευματίες- εμφανίζονται πως ζουν χωρίς εισόδημα, δεν υποβάλλουν δηλώσεις στην εφορία ή δηλώνουν μηδενικά έσοδα.
Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και άλλες 97.000 από τις συνολικά 221.300 επιχειρήσεις της χώρας μας (σχεδόν 1 στις 2 δηλαδή) που φαίνεται να λειτουργούν «αφιλοκερδώς» στην εφορία.
Οι εταιρίες αυτές αποτελούν «πληγή» για τα δημόσια έσοδα, αφού το 2009 κλήθηκαν να πληρώσουν 52 εκατ. για φόρους, αλλά τους επιστράφηκαν στο τέλος 437 εκατ. ευρώ.
Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου οικονομικών πίσω από τους περίπου 1,5 εκατ. «αδρανείς» ΑΦΜ, κρύβονται συχνά επιχειρήσεις-«φαντάσματα» που εκδίδουν πλαστά τιμολόγια για να γλιτώνουν φόρους και να κάνουν «ξέπλυμα» χρήματος οι επιτήδειοι. Ενώ δηλαδή μια εταιρία φαίνεται μικρή και φορολογικά ασήμαντη, μπορεί να έχει προμηθεύσει με χιλιάδες τιμολόγια μια μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου αυτή να εμφανίζει δαπάνες και να γλιτώνει φόρους. Οι ελεγκτές, όταν διενεργούν ελέγχους σε επιχειρήσεις, έρχονται αντιμέτωποι με τιμολόγια και πληθώρα από παραστατικά, την γνησιότητα των οποίων δεν μπορούν να ελέγξουν, αφού σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις της χώρας έχουν ΑΦΜ και σφραγίδα αλλά. δεν έχουν πραγματική δραστηριότητα.
Οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα λάβουν επιστολή με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στην Εφορία εντός μηνός ώστε να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και να πληρώσουν τυχόν έξτρα φόρους και πρόστιμα.
Μετά την πάροδο της προθεσμίας και εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί, ο ΑΦΜ θα απενεργοποιείται κεντρικά και θα ενημερώνονται αυτόματα όλες οι εφορίες. Στην πραγματικότητα ο ΑΦΜ δεν καταργείται, αλλά αδρανοποιείται. Για να καταστεί ξανά ενεργός, ο φορολογούμενος πρέπει να έχει ρυθμίσει όλες
τις εκκρεμότητές του.
newsbeast
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Ο κόσμος ζητάει να βάλει βενζίνη βερεσέ"
Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον καταναλωτές και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων από τη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των πετρελαιοειδών.
Οι καταναλωτές πλέον αναγκάζονται να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητα τους ακόμα και 2-3 ευρώ για να πάνε απλά στη δουλειά τους ή στο σπίτι τους, ενώ αρκετά πρατήρια υπολειτουργούν. Δεν λείπουν ακόμα και αυτά που λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.
Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Υγρών Καυσίμων, κ. Βαγγέλης Κώτσος " βιώνουμε μέρες ανέχειας, και δυστυχώ ς ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο δρόμο, δεν διαμαρτύρεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων."
"Ο κόσμος ζητάει να βάλει βενζίνη βερεσέ", δηλώνει ο κ. Κώτσος επισημαίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων δεν μπορούν να διευκολύνουν ούτε τους παλιούς τους πελάτες αφού ο τρόπος πληρωμής έχει αλλάξει, και γίνεται από τον πρατηριούχο είτε τοις μετρητοίς προς τις εταιρείες, είτε εντός διαστήματος λίγων ημερών.
Σε ότι αφορά τις τιμές και αυτές αναμένεται να πάρουν ξανά την ανηφόρα. Αν και μέχρι το περασμένο Σάββατο έφθαναν μέχρι και το 1, 68- 1,78, όπως επισημαίνει ο κ. Κώτσος πλέον έχουν αυξηθεί 4-5 λεπτά ανά λίτρο η αμόλυβδη, κάτι το οποίο θα φθάσει τις επόμενες ημέρες και στην αγορά.
Τέλος οι ιδιοκτήτες πρατηρίων της χώρας αναμένεται μέχρι και το Σάββατο να λάβουν απόφαση για το αν θα συμμετάσχουν στην Πανελλήνια κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το Harvard συστήνει ελαιόλαδο για υγειινή διατροφή
Την κατανάλωση φυτικών ελαίων και κυρίως ελαιολάδου, συστήνουν τα τμήματα Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Harvard το οποίο δημιούργησε το ιδανικό «πιάτο» διατροφής, απαντώντας ουσιαστικά σε ανάλογη καμπάνια του υπ.Γεωργίας των Η.Π.Α.
Όλα ξεκίνησαν, τον Ιούνιο του 2011 όταν δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. το «MyPlate» (Το Πιάτο Μου), στο πλαίσιο προσπάθειας ενημέρωσης των Αμερικανών για τις αναλογίες που πρέπει να έχει ένα ισορροπημένο γεύμα και το μέγεθος των μερίδων.
Όμως το Πανεπιστήμιο του Harvard φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκε με την καμπάνια του Υπουργείου Γεωργίας, αφού θέλησε να βασιστεί πάνω της και να την εξελίξει παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία.
Επίσης, τονίζουν πως η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι απαλλαγμένη από τα πολιτικά και τα εμπορικά λόμπι που επηρεάζουν την βιομηχανία των τροφίμων. Έτσι τα τμήματα της Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής του Πανεπιστημίου συνεργάστηκαν για να μας παρουσιάσουν τον Σεπτέμβριο του 2011, το «Healthy Eating Plate».
Το πρώτο που κάνει εντύπωση είναι ότι συστήνουν την κατανάλωση ελαιολάδου, σαν πηγή λίπους, πράγμα που μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τις ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως η Ελλάδα.
Το Healthy Eating Plate προτρέπει τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν ελαιόλαδο ή άλλα φυτικά έλαια στο φαγητό και τις σαλάτες και να αποφύγουν την κατανάλωση ζωικού λίπους, για την αποφυγή εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
(Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δεν αναφέρει τίποτα για την προτίμηση λιπαρής ύλης, αφήνοντας ένα τόσο σημαντικό κομμάτι τις διατροφής αδιευκρίνιστο.)


Επίσης το Harvard προτρέπει την κατανάλωση ολικής άλεσης δημητριακών και την αποφυγή των επεξεργασμένων δημητριακών που δυσκολεύουν τον έλεγχο του σωματικού βάρους και την ρύθμιση του διαβήτη.
(Το Υπουργείο Γεωργίας όμως δεν επεξηγεί τα οφέλη των δημητριακών ολικής άλεσης).
Η πρόσληψη πρωτεϊνών συστήνεται να προκύπτει από την κατανάλωση ψαριών, πουλερικών, οσπρίων και ξηρών καρπών και όχι από την κατανάλωση κόκκινου ή και επεξεργασμένου κρέατος που πρέπει να περιοριστεί σε ποσότητα.
Η υιοθέτηση αυτής της σύστασης μπορεί να προστατεύσει το κοινό από την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, το διαβήτη, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την παχυσαρκία.
(Το Υπουργείο Γεωργίας αφήνει ελεύθερη την επιλογή πρωτεϊνικής πηγής με κίνδυνο για την υγεία όσων έχουν άγνοια).
Επίσης,το Harvard ενθαρρύνει την κατανάλωση ποικιλίας πολύχρωμων και κυρίως φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Δεν υπολογίζει την κατανάλωση πατάτας, ειδικά όταν πρόκειται για τηγανιτή.
(Δυστυχώς και σε αυτές τις ομάδες τροφίμων το Υπουργείο Γεωργίας απέτυχε να δώσει ακριβείς οδηγίες αφού απλά συστήνει την κατανάλωση φρούτων και δεν διαχωρίζει την κατανάλωση της πατάτας από τα άλλα λαχανικά).


Όσο αφορά την ενυδάτωση του οργανισμού το Harvard αντιτίθεται στα λόμπι των βιομηχανιών αναψυκτικών και προτρέπει το κοινό να καταναλώνει νερό και ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι με την προϋπόθεση ότι θα περιέχουν μηδαμινή ή ελάχιστη ζάχαρη ώστε να αποφευχθεί η αύξηση του σωματικού βάρους τους.
Συστήνει την περιορισμένη κατανάλωση γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων σε μία με δύο μερίδες την ημέρα και ένα μόνο ποτήρι 100% φυσικού χυμού.
(Το υπουργείο Γεωργίας συστήνει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σε κάθε γεύμα χωρίς να υπολογίζει τα στοιχεία που ενοχοποιούν την υπερκατανάλωση τους για σοβαρά προβλήματα υγείας).
Τέλος, το Υπουργείο Γεωργίας δεν αναφέρει πουθενά τα σημαντικά οφέλη της συστηματικής άσκησης, που αποδεδειγμένα βοηθά στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου.
Τροφή για σκέψη, μελέτη και προβληματισμό...
Το θετικό είναι ότι είναι μία ευκαιρία για την προώθηση του πολύτιμου ελαιολάδου μας!
Πρέπει όμως να βρεθεί και τρόπος σωτηρίας και προώθησης των μοναδικών τυριών μας!
Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Πηγή: http://www.hsph.harvard.edu
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Οι Γερμανοί μας χρωστούν άνω των 8 δις ευρώ
Η συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση και από Γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που παρουσιάζουν τους Έλληνες ως τους «μπαταξήδες» της Ευρώπης, αλλά και οι συνεχιζόμενες αναφορές Γερμανών πολιτικών για τα χρέη, τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., προκαλούν την οργή πολλών , ειδικά όταν υπάρχει ακόμη ανοιχτό το κεφάλαιο των Γερμανικών αποζημιώσεων .
Όμως , με αφορμή πρόσφατο άκρως προκλητικό πρωτοσέλιδο του γερμανικού Fokus με την Ακρόπολη να βυθίζεται στα νερά, μια πλήρη απάντηση για το τι χρωστά το Γερμανικό κράτος, δίνει ο βουλευτής Β’Αθηνών και πρόεδρος του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών» κ.Γιάννης Δημαράς σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο newsbomb.
Το άρθρο του κ.Γιάννη Δημαρά
«Μια δεύτερη, δυστυχώς, δυσάρεστη «έκπληξη» επιφύλαξε το γερμανικό περιοδικό FOCUS για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μετά την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου, σειρά είχε τώρα να πνιγεί η Ακρόπολη, η χώρα μας και μαζί με αυτή τα ιερά και όσιά μας.
Δεν είναι ζήτημα λογοκρισίας, ούτε απαγορεύεται να υπάρξει σχόλιο ή εκτίμηση για τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία από τις πράξεις και τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης.
Όμως, όλα έχουν ένα όριο. Έχουν μια «κόκκινη γραμμή». Την οποία το εν λόγω περιοδικό τις ξεπέρασε. Πιστεύω ηθελημένα και υστερόβουλα.
Ένα έθνος, όμως, δεν έχει τιμή αγαπητές κυρίες και κύριοι του FOCUS. Δηλητηριάζετε την χώρα μου, τους συμπολίτες μου και μας παρουσιάζετε σαν τα «παγκόσμια τέρατα» που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο.
Και τι παράξενο;
Σκεφτόμενος αυτό που προσπαθείτε να κάνετε μου ήρθε στο μυαλό, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Θυμάστε; Τότε που η χώρα σας ήταν κι αυτή δέσμια της συνθήκης των Βερσαλλιών. Που ο γερμανικός λαός πείναγε από τους δυσβάστακτους φόρους από το τότε «μνημόνιο» των δυνάμεων της Αντάντ. Που αποφασίσατε να δώσετε τέλος σε αυτό, επιλέγοντας έναν σχιζοφρενή ηγέτη που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα, για το «καλό» σας.
Μέσα σε αυτά τα θύματα μιας «καλύτερης Γερμανίας» ήταν και η χώρα μου. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε οσφυοκάμπτες. Έχουμε ένα πρόβλημα με τους τεμενάδες. Σας πολεμήσαμε μέχρι τέλους. Όπως και τους Ιταλούς. Και σας νικήσαμε.
Την οχυρωματική γραμμή Ρούπελ δεν την καταλάβατε ποτέ. Μετά τη «μάχη της Κρήτης» οι επίλεκτες δυνάμεις των Fallschirmjager (αλεξιπτωτιστών) αποδεκατίστηκαν και έτσι το σχέδιο SeeAdler για την κατάληψη της Μεσοποταμίας και τη δημιουργία δεύτερου μετώπου στη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο πήγε «περίπατο». Και η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα των ναζιστικών δυνάμεων είχε αρχίσει…


Αυτό δεν μας το συγχωρήσατε ποτέ. Ο ελληνικός λαός είχε από εσάς την πιο βάρβαρη μεταχείριση.
Δίστομο, Καλάβρυτα, Κοκκινιά, Καισαριανή, Κλεισούρα: Αθώοι Έλληνες πολίτες, εκτελέστηκαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, κάηκαν ζωντανοί από το «πνεύμα ελευθερίας» των προγόνων σας. Χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μου στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν ξέρατε. Έγιναν σαπούνι για να πλένονται από τις αμαρτίες τους οι πρόγονοί σας. Κι αυτά τα μάθατε αργότερα φυσικά…
Όμως, οι νεώτερες γενιές ακολουθήσατε τον δρόμο της λήθης. Μιλήσατε για «τρομερά συμβάντα» και «καθαρίσατε». Και ερχόσαστε σήμερα, ξανά, να μας επιτεθείτε. Όχι βέβαια με τα όπλα, για να μη χαρακτηρισθείτε βάρβαροι, αλλά με έναν εξίσου βρώμικο και «πολιτισμένο» τρόπο. Αυτόν της οικονομίας.
Πατάτε στο κεφάλι έναν λαό ολόκληρο, ανελέητα και χωρίς αιδώ. Μας απομυζάτε κι όλα αυτά για να σώσετε όχι την Ελλάδα, αλλά τη χώρα σας για να μη καταρρεύσει η Ευρωζώνη και χάσετε τα χρήματά σας. Ακούγεται ίσως δίκαιο στους κύκλους των νεοφιλελευθέρων «δαρβινιστών» της οικονομίας, όμως ηθικά και ανθρωπιστικά είναι απαράδεκτο, απέναντι σε μια χώρα που τόσο έχει ενισχύσει την οικονομία σας, τις περασμένες δεκαετίες.
Μπορείτε να σκεφτείτε το: «πώς»;
Αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, προϊόντα ένδυσης, τρόφιμα, είδη και συσκευές επικοινωνίας, άρματα μάχης, πύραυλοι, πυρομαχικά, τυφέκια εφόδου, αυτοκινούμενα πυροβόλα, υποβρύχια, είναι μερικά από αυτά που αγόρασε και αγοράζει η πατρίδα μου από εσάς. Έχουμε δώσει δισεκατομμύρια ευρώ για να είστε σήμερα η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου. Δεν σας τα ζητάμε πίσω. Εξάλλου, «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο».
Όμως, είδαμε στο χρηματοκιβώτιό μας, πως υπάρχουν κάτι απλήρωτες «συναλλαγματικές» με την ένδειξη: «Γερμανικές αποζημιώσεις».
Κάποια «χρωστούμενα» από τους προγόνους σας, προς τον λαό μας. Κάποια «χρωστούμενα» από τότε, ξέρετε, που θέλατε να γεμίσετε τον κόσμο ξανθούς με γαλάζια μάτια και να μεταφέρετε τον «πολιτισμό» σας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Τότε που ένας τρελός με ένα «κολοβό» μουστάκι σας έπεισε πως είστε οι «εκλεκτοί», σπέρνοντας τρόμο και αίμα ξεπερνώντας και την πιο νοσηρή φαντασία.
Αυτά τα «χρωστούμενα» λοιπόν σας τα ζητάμε. Και επειδή τώρα, «δεν έχουμε απομακρυνθεί από το ταμείο» είναι καιρός να μας τα δώσετε.
Ποια είναι αυτά;
α) Το ποσό των 7.100.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, που της επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της χώρας.
β) Το αναγκαστικό δάνειο των 3.500.000.000 δολαρίων ΗΠΑ που εισέπραξε κατά τα έτη 1942-43.
γ) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσε από Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
δ) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των εγκλημάτων του Γερμανικού στρατού κατοχής, σε βάρος αμάχων Ελλήνων πολιτών.
Θα σας αναφέρω πιο αναλυτικά μερικά από αυτά που έκαναν στην πατρίδα μου οι πρόγονοί σας. Μερικές φορές είναι καλύτερα κάποιος να σιωπά, όταν δεν γνωρίζει ιστορία ή όταν την παραφράζει κατά το δοκούν.
Οι κατασχέσεις χρυσού, πολύτιμων μετάλλων και αρχαιολογικών θησαυρών ήταν σημαντικές (σ.σ. από τον Γερμανικό στρατό κατοχής). Ειδικότερα οι Γερμανοί κατέσχεσαν 83 κιλά χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος και 19.000 κιλά ασήμι. Είναι προφανές πως οι ελληνικές Αρχές δεν μπόρεσαν να διασώσουν το σύνολο του αποθέματος πολύτιμων μετάλλων.
Παράλληλα οι Γερμανοί έκλεψαν αρχαιότητες από 42 μουσεία, 4 αρχαιολογικές συλλογές και επιπρόσθετα έκλεψαν 140 τεμάχια αγγείων, 12 κιβώτια με λοιπά αρχαιολογικά αντικείμενα, 122 νομίσματα αξίας και χρυσά στεφάνια, 8 ιερά σκεύη εκκλησιών, 8 άλλα ευρήματα, 2 πίνακες, πλήθος βιβλίων, κειμηλίων, ενώ έκαναν 24 παράνομες ανασκαφές με άγνωστα αποτελέσματα. (1)
Και συνεχίζουμε.
Οι τιμές που θα αναφέρουμε παρακάτω, είναι σε δολάρια ΗΠΑ με την αξία που είχε το αμερικανικό νόμισμα το 1947. Η σημερινή είναι πολλαπλάσια.
- Η αξία των κατασχεθέντων αγροτικών προϊόντων από τους Γερμανούς ανήλθε σε 136.432.135$
- Στον τομέα της κτηνοτροφίας, οι Γερμανοί κατέστρεψαν ζωικό κεφάλαιο αξίας 58.636.446$ και κατέσχεσαν φυτικό κεφάλαιο αξίας 152.042.127$
- Στον τομέα της αλιείας, οι Γερμανοί προξένησαν ζημιά αξίας 806.307$ και κατέσχεσαν ψάρια αξίας 1.101.953$
- Στον τομέα γεωργικών εγκαταστάσεων οι Γερμανοί προξένησαν ζημιές αξίας 48.722.243$ και κατέσχεσαν εγκαταστάσεις αξίας 14.519.466$
- Στον τομέα των δασών, οι Γερμανοί κατέστρεψαν δάση αξίας 18.816.969$ και άντλησαν ξυλεία αξίας 22.312.322$ (2)
Και αυτά βέβαια χωρίς να υπολογιστεί η ζημιά στην ελληνική βαριά βιομηχανία και τα χιλιάδες μηχανήματα που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Γερμανία, καθώς και τα εμπορικά πλοία που κατασχέθηκαν για τη μεταφορά υλικών και στρατευμάτων για την Γερμανία.

   

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι, η Ελλάδα πλήρωσε-αναλογικά με το μέγεθός της-το βαρύτερο τίμημα από την πολιτική της εξοντωτικής εκμετάλλευσης του γεωργικού, κτηνοτροφικού, βιομηχανικού και φυσικού πλούτου της. Οι νεκροί από πείνα μεταξύ 1941-1944 έφτασαν τους 360.000 χιλιάδες, ενώ λόγω της ασιτίας, το 1946, υπήρχαν 400.000 νέοι φυματικοί και άλλα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες που έπασχαν από ελώδη πυρετό και από επιδημικές ασθένειες.
Αυτά εν ολίγοις αγαπητοί-πλέον σύμμαχοι-Γερμανοί.

Περί «χρωστούμενων» και «συναλλαγματικών» προς τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος. Και αν θέλετε την επόμενη φορά στο εξώφυλλό σας, μπορείτε να βάλετε φωτογραφίες από τις θηριωδίες των προγόνων σας, για να «μη ξεχάσετε». Γιατί έθνος που ξεχνά είναι καταδικασμένο να χαθεί στη λήθη, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Ξέρετε, αυτοί που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα. Μπορεί να χρεοκοπήσουμε οικονομικά, αλλά ήμασταν, ήμαστε και θα παραμείνουμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.
Και το κυριότερο: Σαν λαός της Θάλασσας ξέρουμε πολύ καλά από μπάνιο. Όσο και να προσπαθήσετε να μας «πνίξετε» εμείς θα κολυμπάμε…
Βιβλιογραφία-πηγές
1. Ιωάννης-Διονύσιος Σαλαβράκος, «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Γερμανική Οικονομία, Εκδόσεις Ιωλκός, σελίδα 285. Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου για το «Χρυσό των Ναζί» στο Λονδίνο 2-4 Δεκεμβρίου 1997, Κ. Δοξιάδης, «Οι θυσίες της Ελλάδας» στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκδόσεως 1947
2. Ιωάννης-Διονύσιος Σαλαβράκος, «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Γερμανική Οικονομία, Εκδόσεις Ιωλκός, σελίδα 271-272. Κ. Δοξιάδης, «Οι θυσίες της Ελλάδας» στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκδόσεως 1947»
http://www.ethnos.gr/ 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Απείλησε ανήλικο ... με σουγιά!

Εναντίον ενός 16χρονου στράφηκε ένας 25χρονος

Με ένα 16χρονο τα "έβαλε" ένας 29χρονος, απειλώντας τον μάλιστα ... με σουγιά! Ο 29χρονος φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε το 16χρονο με το σουγιά... Χθες το απόγευμα ο άνδρας συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας Πεζών Περιπολιών.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kαλές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζουν οι εναλλακτικές καλλιέργειες βασιλικού και γλυκάνισου που ανήκουν στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Το εντυπωσιακό μάλιστα στοιχείο που κάνει ελκυστικές τις καλλιέργειες αυτές είναι ότι οι αποδόσεις σε έσοδα φθάνουν να διπλασιάζονται όταν γίνονται με βιολογικά κριτήρια.
Η ζήτηση για τα προϊόντα δεν εστιάζεται μόνο εντός αλλά και εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ για την εμπορία και μεταποίηση των προϊόντων "τρέχει" μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου πρόγραμμα που επιδοτεί επενδύσεις σε μονάδες επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Υπερδιπλάσιες οικονομικές αποδόσεις φέρνει η βιολογική καλλιέργεια βασιλικού έναντι της συμβατικής, με τα έσοδα σε ετήσια βάση να υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ. Το ετήσιο κόστος για τον βασιλικό υπολογίζεται σε 300 ευρώ ανά στρέμμα δίνοντας καθαρό εισόδημα 800-1.100 ευρώ στην περίπτωση της συμβατικής καλλιέργειας.
Με το κόστος της συμβατικής καλλιέργειας γλυκάνισου να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά στρέμμα, η οικονομική απόδοση φθάνει τα 500 ευρώ το στρέμμα ανά έτος. Πάντως, το δίπτυχο της επιτυχίας, σύμφωνα με τους γνώστες του τομέα που ειδικεύονται στις καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, είναι αφενός η συνεργασία μέσω ομάδων παραγωγών και η ποιότητα με βιολογικές μεθόδους.
  

kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλείνουν τα δημοτικά 19 και 20 Οκτωβρίου
Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) που προτείνει στα μέλη της να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία διαρκείας απο τις 24 Οκτωβρίου.
Οπως ανέφεραν οι δάσκαλοι σε συνεδρίασή τους την Τετάρτη, ο κλάδος τους βρίσκεται «υπο διωγμόν». Παράλληλα ζήτησαν να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και το νέο μισθολόγιο, αναφέροντας ότι οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε μισθούς πείνας των 660 ευρώ για τους νέους εκπαιδευτικούς και των 1340 ευρώ μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας.
Ηδη οι δυο μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις στον χώρο των δασκάλων, η ΠΑΣΚ του ΠαΣοΚ και η ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας έχουν προτείνει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σ΄αυτήν την κατεύθυνση, η ΔΟΕ εισηγήθηκε ήδη στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία.
Πάντως, οι δάσκαλοι αποφάσισαν σήμερα να κάνουν την ερχόμενη Τρίτη συμβολικές καταλήψεις στα κτήρια της διοίκησης της εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας. Για τη διευκόλυνση των κινητοποιήσεων αυτών κήρυξαν και 3ωρη στάση εργασίας.
ΤΟ ΒΗΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τα πιο φθηνά πρατήρια στην Κρήτη ... στο κινητό σας!

Αρκεί να στείλετε ένα sms - Χωρίς χρέωση η αποστολή του μηνύματος!

Τα φθηνότερα πρατήρια υγρών καυσίμων στο κινητό σας ... με μερικά κλικς, μπορείτε να έχετε πλέον, καθώς ενεργοποιήθηκε και στην Περιφέρεια Κρήτης το σύστημα ενημέρωσης για τις τιμές των καυσίμων, μέσω κινητών τηλεφώνων.
Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να πληκτρολογούν την τοποθεσία που τους ενδιαφέρει (π.χ. Ρέθυμνο, Μοίρες, Χανιά) και να αποστέλλουν το γραπτό μήνυμα στον αριθμό 54151. Σε λίγα λεπτά θα λάβουν απαντητικό μήνυμα, με τα τρία φθηνότερα πρατήρια καυσίμων στην περιοχή τους.
undefined

Κατόπιν συμφωνίας που έχει ήδη επιτευχθεί μεταηύ του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι εταιρείες έοχυν εντάξει τη συγκεκριμένη υπηρεσία στα προγράμματά τους δωρεάν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους, κάτι που σημαίνει πως οι καταναλωτές που αποστέλλουν και λαμβάνουν απαντητικό sms για τα φθηνότερα πρατήρια δε θα χρεώνονται  για την υπηρεσία αυτή.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,