Σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο μετά από τροχαίο
Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο ένας 82χρονος από το Αρκαλοχώρι που το πρωί ενεπλάκη σε τροχαίο.
Ο ηλικιωμένος άντρας ενώ οδηγούσε στον περιφερειακό δρόμο, άγνωστο πώς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα αυτό να εξετραπεί της πορείας του.
Ο 82χρονος βγήκε από το όχημα χωρίς να έχει εξωτερικά τραύματα ωστόσο λίγο αργότερα και ενώ είχε φτάσει στο σημείο ο γιος του, κατέρρευσε χάνοντας τις αισθήσεις του.
Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εσωτερική αιμορραγία και κακώσεις στο πάγκρεας.
Άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του θα είναι τα επόμενα 24ωρα.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Μπλόκο" σήμερα στη Λότζια
Νέος γύρος κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στο δήμο Ηρακλείου
Σταματάει εκ νέου η αποκομιδή των απορριμμάτων από σήμερα στο Ηράκλειο, καθώς οι εργαζόμενοι στο δήμο κατέρχονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων.
Στις 09.00 το πρωί πρόκειται να συγκεντρωθούν στη Λότζια, την οποία θα αποκλείσουν "συμβολικά" σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το Σαββατοκύριακο, άντως, έγινε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία ωστόσο σταματάει εκ νέου από σήμερα.
Όπως αποφάσισαν κατά τη συνεδρίαση των σωματείων, το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στους δήμους επιστρέφουν στο "δρόμο" της αντίδρασης, σε αρμονία με την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δηλητηρίασαν  σκυλιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Εικόνες ντροπής στο χώρο του Πανεπιστημίου - Δηλητηριασμένα βρέθηκαν δέκα σκυλιά

Δεν έχει τέλος η κτηνωδία σε βάρος αθώων ζώων, τα οποία "άρρωστα μυαλά" σκοτώνουν, δηλητηριάζοντάς τα.
Μπροστά σε ένα θέαμα ντροπής βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, αντικρίζοντας τα άψυχα σώματα σκυλιών, τα οποία άγνωστοι είχαν δηλητηριάσει.

undefined

Τουλάχιστον δέκα νεκρά σκυλιά βρίσκονταν διάσπαρτα στο χώρο του Πανεπιστημίου, προκαλώντας για άλλη μια φορά ντροπή και αποτροπιασμό...
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

50 μεγάλες επενδύσεις για την Κρήτη περιμένουν στα...συρτάρια!

Κυβερνητική σύσκεψη σήμερα για να ξεμπλοκάρουν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας
Περισσότερες από 50 επενδύσεις στην Κρήτη ύψους πολλών δισεκατομμυρίων (συνολικά) έχουν “κολλήσει” είτε για μια άδεια, είτε περιμένοντας μια ρύθμιση, μια πραγματογνωμοσύνη! Η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών ζητούν εδώ και…χρόνια μια απάντηση, αλλά ούτε αυτή λαμβάνουν!
Σήμερα για το θέμα αυτό ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ.Καρχιμάκης έχει ζητήσει να γίνει σύσκεψη ενώ νωρίτερα ζήτησε από τους περιφερειάρχες να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για να δουν (σε όλη τη χώρα) πού “κολλάνε” τα επενδυτικά σχέδια.
Στην Κρήτη το έργο αυτό ανέλαβε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος που τα συγκέντρωσε, αλλά και ο περιφερειάρχης κ.Αρναουτάκης που έκανε τη δική του έρευνα. Όλα αυτά τα στοιχεία επρόκειτο να τεθούν υπόψιν του αρμόδιου τότε κ.Παμπούκη, η σύσκεψη δεν έγινε, ο Παμπούκης έφυγε από την κυβέρνηση και η συνάντηση δεν έγινε ποτέ…Γίνεται σήμερα με καθυστέρηση 5 περίπου μηνών- στον ίδιο ρυθμό που πηγαίνουν και οι επενδύσεις. Βέβαια, εάν είχαν προχωρήσει θα είχαν αποφέρει πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα είχαν τονώσει το κλίμα στην τοπική αγορά.
Δυστυχώς οι περισσότερες επενδυσεις που θέλουν Έλληνες και ξένοι να κάνουν στην Κρήτη έχουν “κολλήσει” στα κλασικά γραφειοκρατικά προβλήματα:
 - επενδυτές έχουν προβλήματα ακόμη και στο αρχικό στάδιο της επενδυσης, στον χαρακτηρισμό της έκτασης από τις δασικές υπηρεσίες, τόσο σε πρώτο στάδιο όσο και στο δευτεροβάθμιο! Μάλιστα αποδεικνύεται ότι μια επένδυση για να φτάσει στο δεύτεροβάθμιο της Επιτροπής Δασικών επιλύσεων θα χρειαστεί πάνω από 5-7 χρόνια! Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι όλες
οι υποθέσεις, είτε είναι μια επένδυση εκατομμυρίων που θα δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο, είτε είναι ένα απλό χωράφι, μπαίνουν στο ίδιο πρωτόκολλο, χαρακτηρίζονται το ίδιο ως προτεραιότητα από τις υπηρεσίες...
- τουριστικά λιμάνια και μαρίνες έχουν μπλοκαριστεί αφού το καθεστώς με τον αιγιαλό δεν είναι ξεκάθαρο, όλες οι κατασκευές θεωρούνται αυθαίρετες, η Κτηματική Υπηρεσία –για να είναι καλυμμένη- κάνει μηνύσεις κατά πάντων και συντάσσει πρωτόκολλα κατεδάφισης!
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα πιο ονομαστά θέρετρα στην Μεσόγειο, η Ελούντα, είναι γεμάτη από τέτοια πρωτόκολλα!
-Στο επίπεδο αυτό των λιμανιών οι επενδυτές δεν ξέρουν ούτε ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία που πρέπει να εγκρίνει
την τεχνική μελέτη των ιδιωτικών λιμενικών έργων. Δεν το ξέρει ούτε το Δημόσιο ακόμη...
-Για τον τομέα της ενέργειας όσοι θέλουν να βάλουν λεφτά...ατύχησαν. Εδώ αποδεικνύεται ότι υπάρχει νομοθετικό κενό στην αδειοδότηση, το ίδιο και στα περιβαλλοντικά όπου σε όλα μια συγκεντρωτική διοίκηση έχει άποψη και δεν προχωρά τίποτα...
-Και να θυμίσουμε πως στο θέμα των ιδιωτικών πολεοδομήσεων και των συνεταιρισμώνόπου χρόνια τώρα "κολλάνε"
στην περιβόητη έκδοση βεβαίωσης του άρθρου 24 τώρα γίνεται μια προσπάθεια.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δικαίωση δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου

Με απόφαση του Δικαστηρίου διαγράφεται το 50% των χρεών του προς τις τράπεζες
Με την υπαρ.566/2011 απόφασή του  ,το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου,  δικαίωσε δανειολήπτη, μακροχρόνια άνεργο, κάτοικο της πόλης του Ηρακλείου, που προσέφυγε σαυτό ,διαγράφοντας το 50% του χρέους του   και με την ιστορική αυτή απόφαση, καλείται πλέον  ο δανειολήπτης  να καταβάλλει στις πιστώτριες Τράπεζες επί μια τετραετία το ποσό των 200 Ευρώ/ανά μήνα ,για το σύνολο των  χρεών του στις Τράπεζες.
Συγκεκριμένα σε  συνολική οφειλή 158.562,22 Ευρώ, καλείται ο δανειολήπτης  να  πληρώσει  σε χρονική διάρκεια τετραετίας 9.600 Ευρώ.

Επίσης για την διάσωση από την εκποίηση της κύριας  κατοικίας του, που ήταν υποθηκευμένη ,κλήθηκε να καταβάλλει το ποσό των 333.33 Ευρώ/μήνα και επί 17 έτη,  δηλαδή θα πληρώσει 67.999,32 Ευρώ ,με ένα χρόνο περίοδο χάριτος
Συμπερασματικά, του άνεργου  δανειολήπτη κουρεύτηκε χρέος 80.962 Ευρώ.
Στην παραπάνω υπόθεση είχε μεσολαβήσει και είχε συνδράμει τον δανειολήπτη για την εξώδικη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών (Ν.3869/2010) , η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ).
Σε ανακοίνωση της η Ενωση δηλώνει φανερά ικανοποιημένη από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, αφενός για την δικαίωση του δανειολήπτη μέλους της, και αφετέρου για την τόσο σημαντική απόφαση του Δικαστηρίου,παρά της παρεμβάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, επιβεβαιώνοντας για ακόμα άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δημοπρατείται αύριο το αεροδρόμιο Καστελλίου




Παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζονται το Υπουργείο έχει διαμηνύσει ότι το έργο θα γίνει ακόμη κι αν ο διαγωνισμός αποβεί άγονος.
Η αυριανή μέρα κατά την οποία δημοπρατείται το έργο του αεροδρομίου Καστελλίου θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του πιο φιλόδοξου σχεδίου που έχει εκπονηθεί ποτέ στην Κρήτη.
Ο κ.Ραγκούσης αποφάσισε να μην αναβληθεί για έκτη φορά η δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελλίου γνωρίζοντας τον κίνδυνο να αποβεί άγονος ο διαγωνισμός και το έργο να παραπεμφθεί στις καλένδες.
Οι επιφυλάξεις των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν, οι «εκπτώσεις» που ζητούν όλοι οι κατασκευαστές, αλλά κυρίως η αναξιοπιστία τώρα του ελληνικού κορβανά που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για το μέλλον δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας για το έργο.
Το μόνο θετικό είναι ότι από το υπουργείο Υποδομών έχουν διαμηνύσει σε κάθε κατεύθυνση ότι "το έργο δεν θα ακυρωθεί ακόμη και αν ο διαγωνισμός της 18ης Οκτωβρίου αποβεί άγονος".

Οι εταιρείες


Πάντως και οι τουριστικοί- οικονομικοί παράγοντες που μέχρι τώρα στήριζαν το έργο έχουν πλέον επιφυλάξεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Α.Ανδρεάδης εξέφρασε ενστάσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, Ευτ. Βασιλάκης, αντιπρότεινε μια εναλλακτική λύση:
-Να αυξηθεί, είπε, άμεσα ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, το οποίο -κατά τη γνώμη του- αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα του αεροδρομίου Ηρακλείου, με την αξιοποίηση μερικών δεκάδων στρεμμάτων από εκτάσεις που γειτνιάζουν με αυτό και ανήκουν σε φορείς του Δημοσίου, αντί να δαπανηθούν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για ένα νέο αεροδρόμιο, το οποίο -με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού- προεξοφλείται ότι θα είναι ιδιαίτερα ακριβό στις χρεώσεις προς αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες.
Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες δείχνουν ενδιαφέρον και θέλουν να κερδίσουν όχι να χάσουν. Έντονο είναι το ενδιαφέρον και από τη γερμανική Fraport, (που προσανατολίζεται και στο «Ελ. Βενιζέλος») η οποία λέγεται ότι έχει έρθει σε επαφή με την Archriodon Group και την αυστριακή Starbag.
Τελικά τα αρχικά σχήματα δεν έχουν διατηρηθεί: Η Ελλάκτωρ του Γιώργου Μπόμπολα πάει μαζί με την J&P Άβαξ του Δάκη Ιωάννου και τις άλλες γαλλικές Boyques και Aeroports de Paris, με τις οποίες είχε συστήσει αρχικά κοινοπραξία ο Δ. Ιωάννου.
Η Vinci, που ήταν αρχικά με τον Γ. Μπόμπολα, ενδιαφέρεται μόνη της, ενώ Η ΓΕΚ Τέρνα πάει με τον όμιλο Κοπελούζου, την Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη και την ΑΕΓΕΚ.

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αναστέλλεται η επιβολή πλαφόν στα καύσιμα
Την αναστολή του μέτρου της επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων από σήμερα, στις 8 το πρωί, αποφάσισαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα δύο υπουργεία κρίνουν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων, δύο μόλις εικοσιτετράωρα από την επιβολή ανώτατης τιμής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στα καύσιμα.
Παράλληλα, διαβεβαιώνουν ότι θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούν και να ελέγχουν την εξέλιξη των τιμών καθημερινά και σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει εκ νέου παρέμβαση για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών από φαινόμενα αδικαιολογήτων ανατιμήσεων.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Θα παραλύσει το σύμπαν! - Η εβδομάδα που απεργούν όλοι
Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν:

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου λειτουργούν όλα τα Μ.Μ.Μ εκτός του Προαστιακου που θα τροποποιήσει τα δρομολογιά του λόγω τεχνικών προβλημάτων.
ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Για τα υπόλοιπα Μ.Μ.Μ αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων τους.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 48ωρη απεργία όλων των σωματείων της.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η απεργία να συνεχιστεί και την Τρίτη 19 Οκτωβρίου. Επίσης συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το ΥΠΟΙΚ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.
Παρασκευή, 21/10 07:00- 10:00


ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Οι δικαστικοί υπάλληλοι την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων.
Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων.
48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.


ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Οκτωβρίου προχωρούν τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία), σύμφωνα με απόφαση των Ενώσεων των εργαζομένων. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας και θα γίνει πορεία προς τη Βουλή.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρίσκονται ήδη σε τριήμερη απεργία που ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και λήγει το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου όπου ξεκινά η 24ωρη Πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο Δημόσιο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας


ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όλης της Ελλάδας αυτό το διήμερο καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας η συγκέντρωση θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.
Ξεχωριστό συλλαλήτηριο και για τις δύο μέρες διοργανώνει το ΠΑΜΕ.


ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στις 18 και 19 Οκτωβρίου καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.
Η ΑΤΕ θα ειναι κλειστή από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.


ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις καθώς οι ελεγκές εναέριας κυκλοφορίας εξακολουθούν να μην εργάζονται υπερωριακά. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου λόγω της 48ωρης απεργίας που προκηρυξε το σωματείο τους.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.


ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κρήτη: Παράτησε το αυτοκίνητο με τα ναρκωτικά και... άρχισε να τρέχει​

Ο 36χρονος είχε μέσα στο νοικιασμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ποσότητα χασίς. Έτσι όταν είδε τους αστυνομικούς να του κάνουν σήμα για έλεγχο στο Τυμπάκι, τα 'χασε.

Στη σκέψη ότι θα βρουν τα ναρκωτικά και θα τον συλλάβουν, σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε έξω και μόλις άρχισε ο έλεγχος, εκείνος έφυγε τρέχοντας.
Φυσικά, αυτό κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό.
Τι βρήκαν; Μία σακούλα, η οποία περιείχε δύο άλλες σακούλες με ποσότητα χασίς 137,2 γραμμαρίων και 128,7 γραμμαρίων αντίστοιχα.
Όσο για τον 36χρονο; Παρά την προσπάθειά του να ξεφύγει, οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον έπιασαν.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο πόδι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
Υπό κατάληψη τελεί το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων του δήμου Χανίων ,από τους εργαζόμενους στην τοπικής αυτοδιοίκηση του πραγματοποιούν 24ωρη απεργία  στα πλαίσια  των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης η οποία όπως λένε τους οδηγεί στην εξαθλίωση θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις 2 επόμενες ημέρες καθώς θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και τις ΑΔΕΔΥ.
Όπως  είπε στο Flashnews.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Μανόλης Νταγκουνάκης, τα μόνα απορριμματοφόρα που έχουν βγει για αποκομιδή των απορριμμάτων είναι δύο στον παλαιό Δήμο Νέας Κυδωνίας.
Ζητείται μάλιστα από τους εργαζόμενους η κατανόηση του κόσμου, αλλά και η συμπαράσταση του,  στον αγώνα των εργαζομένων.
Επίσης δίωρη στάση εργασίας από τις  12 έως τις 2 θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΧ και ΔΕΥΑΒΑ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Ανάλογη είναι η εικόνα και  στο Ηράκλειο, καθώς οι εργαζόμενοι στο δήμο κατέρχονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων.
Επίσης σε γενική συνέλευση των εργαζομένων του δήμου Βιάννου αποφασίστηκε ομοφώνα η συνέχιση του αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά όπως χαρακτηρίζονται, μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και οδηγούν στην εξαθλίωση όλη την κοινωνία.
Παράλληλα καλούνται όλοι οι δημότες της Βιάννου να συμμετέχουν στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 19 Οκτώβριου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τοξικομανείς οι διαρρήκτες στο κέντρο του Ηρακλείου
21 διαρρήξεις στην "πλάτη" τους

Τοξικομανείς κρύβονται σύμφωνα με την Αστυνομία πίσω από διαρρήξεις και κλοπές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε καταστήματα στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου. Οι διωκτικές Αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες σε τουλάχιστον 21 περιπτώσεις διαρρήξεων μεταξύ των οποίων και αυτές στην οδό 1866.
Ως γνωστόν, πριν από λίγες ημέρες οι καταστηματάρχες της κεντρικής αγοράς έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν διαπίστωσαν ότι τα μαγαζιά τους είχαν «λεηλατηθεί» στην διάρκεια της νύχτας. Οι δράστες σε κάποιες περιπτώσεις παραβίασαν τις κλειδαριές, σε άλλες όμως έσπασαν τα τζάμια των καταστημάτων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.
Οι δύο από τους τρεις, ηλικίας 24 και 51 ετών, είχαν συλληφθεί προ ημερών, όταν ο 24χρονος αφού διέπραξε διάρρηξη επιχείρησε να διαφύγει πηδώντας από το μπαλκόνι, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από το κτίριο της πλατείας Κορνάρου, τον περίμενε ο πατέρας του.
Χθες συνελήφθη και ένας 25χρονος, ως τρίτος της "ομάδας". Σε έρευνες στα σπίτια των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, η νομιμότητα των οποίων ερευνάται. Στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μία νάιλον συσκευασία με υπολείμματα ηρωίνης και βαμβάκι εμποτισμένο με την ίδια ουσία.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Καπνός" στην άδειά του αλλοδαπός κρατούμενος

Η 4ήμερη άδεια έγινε ... διαρκείας!
«Καπνός» έγινε αλλοδαπός κρατούμενος των κλειστών φυλακών Αλικαρνασσού μόλις έκανε χρήση της πρώτης του άδειας.
Στο νεαρό Αλβανό, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 25ετή ποινή κάθειρξης για την διάπραξη ληστειών, χορηγήθηκε βάσει του νόμου 4ημερη άδεια και ενώ θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στην φυλακή την περασμένη Τετάρτη, εκείνος έγινε ...Λούης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την χορήγηση της άδειας, εμφανίστηκαν η μητέρα και η αδερφή του, διαβεβαιώνοντας ότι ταξίδεψαν από την Αθήνα προκειμένου να περάσουν όλοι μαζί σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου τις τέσσερις ημέρες ...ελευθερίας του κρατούμενου.
Το περιστατικό αυτό εντείνει τον προβληματισμό εκείνων που επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος νόμος έχει πολλά «τρωτά» και θα πρέπει να τροποποιηθεί. Ειδικότερα μάλιστα στις περιπτώσεις που προβλέπεται απέλαση του κρατουμένου αφότου εκτίσει την ποινή του.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μήνυση εξαιτίας ... δημάρχου και νομάρχου!
Οδηγός από την Αθήνα υπέβαλε μήνυση κατά της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, επειδή δεν "έγραψαν" τα αυτοκίνητα του δημάρχου και της νομάρχου!
Εναντίον της Τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας Ηρακλείου στράφηκε ένας πολίτης ... εξαιτίας του δημάρχου Ηρακλείου, Γ. Κουράκη και της πρώην νομάρχου Ηρακλείου, Ευ.Σχοιναράκη.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδίκασε σήμερα τη μήνυση που είχε υποβάλει ένας οδηγός εναντίον της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου.
Ένας οδηγός, κάτοικος Αθηνών, είχε βρεθεί στο Ηράκλειο, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου 2007. Στις 27 Οκτωβρίου εντόπισε πάνω στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου σταθμευμένα τα αυτοκίνητα του δημάρχου Ηρακλείου και της πρώην νομάρχου Ηρακλείου, με τρόπο που, σύμφωνα με τη μήνυση, εμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφαλή διέλευση των πεζών.
Ο άνδρας κάλεσε την Τροχαία και τη δημοτική αστυνομία, ενημερώνοντας για την παράβαση, και ζητώντας να βεβαιωθούν οι παραβάσεις των εν λόγω οχημάτων, όμως σύμφωνα με τον ίδιο, οι προστρέξαντες δημοτικοί αστυνομικοί και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τον αγνόησαν, ωθώντας τον στην υποβολή μήνυσης.
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα με τους μηνυθέντες ... να αθωώνονται...
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,