Πήγαν να του τινάξουν το αυτοκίνητο στον αέρα
Πήγαν να του τινάξουν το αυτοκίνητο στον αέρα, αλλά ο εκρηκτικός μηχανισμός  που άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν κάτω από το όχημα τελικά αποδείχθηκε ευτυχώς μικρής ισχύος.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.
Άγνωστος δράστης, τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος, στην εσωτερική πλευρά του εμπρόσθιου αριστερού τροχού σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 47χρονου Ηρακλειώτη.
Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη προκαλώντας ωστικά αποτελέσματα και υλικές ζημιές στην αριστερή πλευρά και στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο δρόμο οι ένστολοι της Κρήτης
Στο δρόμο κατεβαίνουν και οι ένστολοι της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για περικοπές σε μισθούς και λειτουργικές δαπάνες των οργανισμών τους που όπως λένε οδηγούν στην απαξίωση του Δημόσιου αγαθού της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των προεδριών των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ειδικών Φρουρών, προσωπικού Λιμενικού Σώματος, προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος, μέλη των οποίων είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ένστολων που υπηρετούν στην Κρήτη, με την συμμετοχή και των Ενώσεων αποστράτων Αστυνομικών Ηρακλείου & Χανίων αλλά και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών τους, ομόφωνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν υπό την αιγίδα των Ομοσπονδιών τους:

-Ένστολη Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πόλη των Χανίων την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
-Ένστολη πορεία διαμαρτυρίας μέσω των κεντρικών δρόμων της Πόλης των Χανίων και με κατάληξη στο κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχίας) όπου και επιδοθεί σχετικό ψήφισμα στον εκλεγμένο Περιφερειάρχη της Κρήτης.
-Να επικολλήσουν τα σημειώματα αποδοχών τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας κατά την κατάληξη της πορείας.
-Να συναντηθούν αντιπροσωπείες των ενώσεων τους εντός της εβδομάδος, με τους εκπροσώπους των νομών τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να τους ενημερώσουν για κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους των ένστολων .

Επίσης σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι:
"Οι Αστυνομικοί – Λιμενικοί –Πυροσβέστες της Κρήτης, εν όψει και της επικείμενης συζήτησης του προϋπολογισμού του 2012 στην Βουλή , ενώνουν την φωνή τους με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα και διαμαρτύρονται:
-Για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των οργανισμών τους που οδηγούν στην απαξίωση του Δημόσιου αγαθού της ασφάλειας.
-Για τις δραστικές περικοπές στις αποδοχές τους που επήλθαν με τη εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Αποκορύφωμα των περικοπών είναι η μισθοδοσία του τρέχοντα μήνα όταν το 49% των συναδέλφων μας έλαβε αποδοχές από 500 έως 1000 €, ενώ υπήρξαν και μηδενικά σημειώματα αποδοχών
-Για την δραματική μείωση των συντάξεων και των μερισμάτων των επικουρικών μας ταμείων στους συναδέλφων μας εκείνους που αν και συμπλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους χρόνια «τιμωρούνται» για την επιλογή της Πολιτείας να τους εντάσσει σε μικρή ηλικία στα σώματα ασφαλείας
-Για την μη δρομολόγηση μεταρρυθμιστικών τομών στην διάρθρωση των Υπηρεσιών τους γεγονός που θα επέφερε και μείωση στην λειτουργικού κόστους και καλύτερες Υπηρεσίες
-Για την επιβάρυνση των εργασιακών τους σχέσεων και των εσωτερικών κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των σωμάτων και με αποκορύφωμα τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2011 για την Ελληνική Αστυνομία όπου σε οκτώ λέξεις καταργούνται όλες οι δικλείδες ασφαλείας στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις του προσωπικού της
-Για την «χρησιμοποίηση τους» απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες των εργαζομένων λόγω έλλειψης πολιτικών από τους κυβερνώντες.
Οι Αστυνομικοί , Ειδικοί Φρουροί , Λιμενικοί και Πυροσβέστες δεν ζητούν ειδικά προνόμια και διαφορετική μεταχείριση από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Χώρα μας.
Πασχίζουν για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους .
ΚΑΛΟΥΝ μέλη τους και μη , εν ενεργεία και σε αποστρατεία Αστυνομικούς , Ειδικούς Φρουρούς , Λιμενικούς , Πυροσβέστες και στρατιωτικούς , να ορθώσουν ανάστημα και να φωνάξουν όλοι μαζί ότι η ανοχή και η αντοχή μας Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Ε !
Ρέθυμνο 9 Οκτωβρίου 2011
Για την συντονιστική επιτροπή της Παγκρήτιας Συγκέντρωσης
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτ. Κρήτης
Ένωση Προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Χανίων
Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ηρακλείου"
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με ... μαχαιριά στο πόδι "γλίτωσε" από τη μανία του δράστη!

Ένας 48χρονος στη Γόρτυνα, μετά από λογομαχία, χθες το απόγευμα.
Με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο χθες το απόγευμα, ένας 48χρονος μετά από διαπληκτισμό που είχε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αποίνιον του Δήμου Γόρτυνας, με  38χρονο γείτονα για άγνωστο λόγο.
Ο φερόμενος δράστης απείλησε τον 48χρονο τον εξύβρισε και με μαχαίρι που κρατούσε, τον τραυμάτισε στον δεξιό μηρό.

Ακολούθως, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τους πήρε για δουλειά, τους κατήγγειλε για κλοπή!

Ένας 63χρονος από τις Μοίρες κατήγγειλε τους τρεις Βούλγαρους που είχε πάρει για εργασίες στο σπίτι του.
Κλοπή σε βάρος του από τους ανθρώπους που είχε πάρει στη δούλεψή του, κατήγγειλε, χθες το απόγευμα, στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών , 63χρονος κάτοικος της περιοχής.
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε τους τρεις Βούλγαρους τους οποίους είχε προσλάβει για να εκτελέσουν εργασίες στο σπίτι του, ότι αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Υλικές ζημιές στο "Β. Κορνάρος"από "σύγκρουση" με πλοίο!

Χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά
Παραλίγο να έχουμε...ιστορίες χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, όταν κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν. Αγίου Νικολάου με σκοπό την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου (Μήλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Θήρα - Ανάφη), με 127 επιβάτες, ήρθε σε επαφή με το Ε/Γ - Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 22:00 με προορισμό τη  Χίο και τη Μυτιλήνη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, ενώ αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι εκτεταμένες ζημιές του Ε/Γ - Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS».
Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» μετά από τη διενέργεια εκτάκτου ελέγχου που πραγματοποίησε ο επιθεωρητής του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και προσκόμισης Βεβαιωτικού Διατήρησης Κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δημοπρατείται το αεροδρόμιο Καστελίου σε καιρό κρίσης!

Παίρνει το ρίσκο ο Ραγκούσης- Οι εταιρείες αντιδρούν όπως και οι τουριστικοί παράγοντες που προτείνουν τώρα να επεκταθεί το αεροδρόμιο Καζαντζάκης!
Δημοπρατείται το αεροδρόμιο Καστελίου σε καιρό κρίσης!
Αδιαφορώντας για το ρίσκο μιας άγονης δημοπρασίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών αποφάσισε να προχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη το διαγωνισμό του αεροδρομίου Καστελλίου παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα εντός κι εκτός χώρας!
Ο υπουργός κ.Ραγκούσης- παρά τις αντιθέτου συμβουλές ακόμη και των πιο στενών του συνεργατών- έχει δώσει εντολή να μην αναβληθεί για έκτη φορά ο διαγωνισμός και να γίνει κανονικά παίρνοντας και τα ρίσκα που συνεπάγεται μια τυχόν άγονη δημοπρασία…Κάτι που δεν είναι απίθανο εάν συνυπολογίσει κανένας την αρνητική διάθεση των εταιρειών απέναντι στο μέγεθος του έργου, των τραπεζών να το χρηματοδοτήσουν, αλλά και των τουριστικών παραγόντων που βλέπουν πια το έργο
μάλλον…ασύμφορο! Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, Ευτ. Βασιλάκης είπε προχθές ανοιχτά ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί το αεροδρόμιο Καστελλίου και να επεκταθεί το σημερινό “Ν.Καζαντζάκης”..
Οι εξελίξεις για το αεροδρόμιο Καστελλίου είναι ραγδαίες, αλλά μάλλον προς την αρνητική κατεύθυνση. Ίσως και για τον λόγο αυτό η λαϊκή συνέλευση που έγινε στο Καστέλι την Κυριακή το βράδυ ενώ θα συζητούσε για το αεροδρόμιο, κατέληξε να συζητά για την…Εφορία και  γιατί δεν πρέπει να μεταφερθεί στο Αρκαλοχώρι…
Στο υπουργείο, πάντως ,τα νεύρα το τελευταία διάστημα είναι τεντωμένα αφού παρά τις “διορθώσεις” που έγιναν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, ούτε οι εργοληπτικές εταιρείες είναι ικανοποιημένος ούτε τα τραπεζικά ιδρύματα πιστεύουν στο συγκεκριμένο σχέδιο.
Αλλά το κυριότερο η δημοπράτηση συμπίπτει με την χειρότερη στιγμή της ελληνικής οικονομίας, τα σενάρια για συντεταγμένη χρεοκοπία ή κούρεμα και ταυτόχρονα μια αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία!
“Δεν πρόκειται να ακυρωθεί το έργο. Θα βρούμε τρόπο να προχωρήσουμε, αλλά δεν θα το ακυρώσουμε”, υποστηρίζουν παράγοντες του Υπουργείου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι η γραμμή της δημοπράτησης είναι αυτή που χάραξε ο κ.Ραγκούσης αφού στελέχη όπως ο γενικός γραμματέας κ.Λαμπρόπουλος διαφωνούσαν. Τώρα να ξέρει κάτι παραπάνω ο υπουργός για…ενδιαφέρον εταιρειών- είναι αλήθεια ότι 1-2 εταιρείες φαίνεται ότι είναι πιο “ζεστές”- ή το κάνει για λόγους πο-
λιτικούς;
“Εμείς δεν θέλουμε να ακυρωθεί το έργο. Αυτές είναι οι διαβεβαιώσεις που έχουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις”, επισημαίνει ο δήμαρχος Μινώα κ.Καλογεράκης που επεσήμανε πάντως ότι το υπουργείο έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα με τις απαλλοτριώσεις και φυσικά τις απαραίτητες κτηματογραφήσεις στην περιοχή.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Καθηγητές...'όμηροι' φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!


Σε...ομηρεία κρατούσαν επί ώρες, ως αργά χθες το βράδυ, τους καθηγητές τους οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αιτία η εξεταστική περίοδος, η οποία, λόγω των καταλήψεων, χάθηκε. Μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών του τμήματος, χθες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη γενική συνέλευση. Την ώρα της συνεδρίασης, κάποιος φοιτητής ζήτησε από τους καθηγητές να γίνει κανονικά η εξεταστική, κάτι που εκείνοι δε δέχτηκαν. Διδάσκοντες του τμήματος επισήμαναν ότι οι φοιτητές ήθελαν να αποφασιστεί ό, τι όριζαν οι ίδιοι. Αναφορικά με τον εγκλεισμό τους, χαρακτήρισαν την κίνηση των φοιτητών «ωμή βία».
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι καθηγητές, οι φοιτητές δεν τους επέτρεπαν να βγουν από την αίθουσα ούτε για να πιουν νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθηγητές ζήτησαν ακόμα και την παρέμβαση της αστυνομίας ενώ από το σημείο πέρασε και ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Ευριπίδης Στεφάνου.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι καθηγητές του τμήματος ακολούθησαν την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τη διενέργεια εξεταστικής ενώ έχει ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σκηνές από την αστυνομική ταινία «Τhe Score», ξεδιπλώνονται από τη δικογραφία που αποκαλύπτει η zougla.gr και αφορά στη ληστεία-μαμούθ με λεία 1.5 εκατ. ευρώ το απόγευμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του colpo grosso εμφανίζεται να είναι ο γιος του πρώην αξιωματικού της Ασφάλειας και νυν υπευθύνου ασφαλείας της τράπεζας, Νίκος-Μάριος Κυρανάκος. Ο 23χρονος νεαρός, ο οποίος εργαζόταν ως ταμίας στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και ήταν παρών την ημέρα της ληστείας, κατονομάζεται από τους συγκατηγορούμενούς του ως ο ιθύνων νους του εγχειρήματος, για το οποίο θα έπαιρνε ως αμοιβή 450.000 ευρώ. Από το υλικό της προανάκρισης προκύπτουν και ορισμένα μικρά λάθη στην εκτέλεση της ληστείας που έστρεψαν τις έρευνες των αστυνομικών προς την πλευρά του -μέχρι εκείνη τη στιγμή- μάρτυρα Νίκου Κυρανάκου. Κυρίως το γεγονός ότι ο φυσικός αυτουργός της ληστείας, πρωταθλητής του μάι-τάι, Γιώργος Γκιόκας, δεν τον έδεσε, όπως τις άλλες δύο υπαλλήλους της τράπεζας, καθώς και ότι δεν κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο. Συνδετικός κρίκος της υπόθεσης εμφανίζεται να είναι ο Ιορδάνης Βαϊνόγλου, ο οποίος έφερε σε επαφή τον Γκιόκα και τον Κυρανάκο.
zougla.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το τελευταία αποτελέσματα της έρευνας και τεχνολογίας σε γενετικό υλικό, καλλιεργητικές τεχνικές και βιοτεχνολογία της ελιάς, καθώς και σε θέματα βιολογικής και θρεπτικής αξίας και εμπορίας της βρώσιμης ελιάς και του ελαιόλαδου, θα παρουσιαστούν σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από 31 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.
Στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει τη ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ επιστημόνων, τεχνικών και φοιτητών αλλά και επαγγελματιών, εξαγωγέων και παραγόντων διαμόρφωσης πολιτικής στα θέματα ελαιοκομίας, ποιότητας και προώθησης του ελαιολάδου για ένα ανανεωμένο, αειφόρο και οικονομικά βιώσιμο ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ''η διεξαγωγή του 4ου διεθνούς συνεδρίου στην Ελλάδα, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον τομέα της ελαιοκομίας και δίνει τη δυνατότητα πολύπλευρης ενημέρωσης των επιστημόνων (γεωπόνους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και άλλων υπηρεσιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα) και επαγγελματιών του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημασία του ελαιοκομικού τομέα για την εθνική οικονομία είναι γνωστή σε όλους''.
Το 4ο διεθνές συνέδριο οργανώνεται από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. - Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) και άλλων ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Στα πλαίσια του συνεδρίου οργανώνονται καταστήματα πώλησης για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά και την διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν πάνω από 250 επιστήμονες από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες.
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Καύσιμα για 3 μέρες" λένε οι βενζινοπώλες
Λίγο πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια κήρυξαν 10ημερη απεργία και τους οδηγούς τους έπιασε... πανικός.
Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια καυσίμων.
Ήδη πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ σε άλλα έχει απομείνει μόνο ο ακριβότερος τύπος των 100 οκτανίων. Πολλοί καταναλωτές που έβαζαν 10 - 15 ευρώ σε κάθε επίσκεψη στο πρατήριο, σήμερα γέμισαν τα ρεζερβουάρ.
Από τις 07:00 το πρωί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο φόβος τους εντείνεται και από την άποψη των βενζινοπωλών πως η αγορά έχει καύσιμα για τρεις μέρες.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όμως τις θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης,.
Η διάθεσή του ξεκινάει το Σάββατο. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί στα 0,95 - 1 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.
Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
''Καμπάνα'' σε ηλικιωμένη για... τηλεοπτικό ψέμα σε εκπομπή του Μικρούτσικου!
''Καμπάνα" 4 μηνών με τριετή αναστολή έπεσε από το Εφετείο Πατρών σε 70χρονη από τον Πύργο η οποία είχε καταγγείλλει στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου ότι η νύφη της χτυπούσε τον εγγονό της.
Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής. Η ηλικιωμένη είχε βγει στην εκπομπή του Alpha "αυτό που θέλουν οι γυναίκες" ενώ μήνυση σε βάρος της είχαν υποβάλει τόσο η νύφη της... όσο και ο γιος της.
Το ανδρόγυνο έμενε μαζί με τη γυναίκα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι εξαιτίας της συμπεριφοράς της. Σύμφωνα με το dete.gr, ο τηλεοπτικός σταθμός εκλήθη να καταβάλλει αποζημίωση 100.000 ευρώ στην οικογένεια, ενώ η 70χρονη να πληρώσει 15.000 ευρώ στη νύφη και τον γιο της για τη ζημιά που προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες της.
Η γυναίκα είχε εμφανιστεί στην εκπομπή στις 17 Ιουνίου του 2005 και έλεγε πως "το παιδί έβγαλε φουσκάλες από το ξύλο" και ότι "η νύφη της το έδερνε από 10 μηνών".
Μάλιστα όταν την ρώτησε η Εισαγγελέας "για ποιον λόγο δεν κατέφυγε τότε στις αρμόδιες αρχές και πήγε... στον Μικρούτσικο"... δεν μπόρεσε να απαντήσει!

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Κλείνει η Β' Δ.Ο.Υ. Χανίων απο την 1η Νοεμβρίου
Στο πλαίσιο των συνενώσεων των εφοριών και της αναδιοργάνωσης των οικονομικών υπηρεσιών, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου από 1η Νοεμβρίου 2011 κλείνουν άλλες έξι εφορίες.
Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία των εφοριών Β΄που λειτουργούν στα Χανιά καθώς επίσης και στα Ιωάννινα, την Καβάλα, τον Βόλο, την Ξάνθη και την Κατερίνη ενώ η αρμοδιότητά τους μεταφέρεται στις αντίστοιχες εφορίες (Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες)  Α΄ που υπάρχουν σε αυτές τις πόλεις.
Από την ίδια ημερομηνία η Α' Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων μετονομάζεται σε Δ.Ο.Υ. Χανίων, ενώ αντίστοιχες μετονομασίες θα γίνουν και στις άλλες πέντε εφορίες.
Οι οργανικές θέσεις των ΔΟΥ, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις ΔΟΥ, στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ’ύλην αρμοδιότητα τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.
Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.
Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, καθώς και για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών.
Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της ΔΟΥ υποδοχής.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μεγάλες αλλαγές στις αγροτικές επιδοτήσεις
Βασική ενίσχυση η οποία θα καταβάλλεται σε όλους τους γεωργούς που έχουν επιλέξιμες εκτάσεις σύμφωνα με το περιφερειακό μοντέλο, και όχι το ιστορικό που έχουμε σήμερα, περιλαμβάνουν τα σχέδια προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΑΠ μετά το 2013, τα οποία θα ανακοινωθούν επισήμως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα αγροτικά «δικαιώματα» ξεκινούν από μηδενική βάση, δηλαδή από την αρχή.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ θα περιφερειοποιηθεί τουλάχιστον το 50% του φακέλου της βασικής ενίσχυσης, ενώ πλήρη περιφερειοποίηση θα έχουμε από το 2019.
Επίσης προβλέπεται "εσωτερική" αναδιανομή των ενισχύσεων έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών-μελών.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα υπάρξει μείωση των ενισχύσεων για την Ελλάδα στο χρονικό διάστημα 2014-2019 κατα σχεδόν 10%, καθώς στην Ελλάδα ο μέσος όρος ενίσχυσης ανα εκτάριο φτάνει στα 342 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη των 27 είναι 271 ευρώ.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται επίσης και προαιρετικές ειδικές ενισχύσεις όπως για το «πρασίνισμα» της ΚΑΠ και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα σχέδια προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπονται οι εξής κατηγορίες ειδικών ενισχύσεων:

• Πράσινη ενίσχυση – πρασίνισμα της ΚΑΠ: υποχρεωτική πράσινη ενίσχυση η οποία θα καταβάλλεται υποχρεωτικά στους γεωργούς που εφαρμόζουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, οι οποίες υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης.

• Προαιρετικές στρεμματικές ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα.

• Υποχρεωτική πρόσθετη ενίσχυση για τους νέους αγρότες.

• Ενίσχυση για τους μικρούς αγρότες από 500 έως 1.000 ευρώ.

• Συνδεδεμένες ενισχύσεις: στην νέα ΚΑΠ θα υπάρχουν ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης που θα συνδέονται με συγκεκριμένα είδη παραγωγής, για τα οποία θα μπορεί να δοθεί έως 5% του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Το 5% θα είναι δυνατόν να ξεπεραστεί με έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διατηρείται η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι.
Η «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διαμόρφωση ελληνικών θέσεων» ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα (11/10), την οποία συγκάλεσε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων και κομμάτων. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΑΠ, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, από τον Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε εδώ το κείμενο του ΥΠΑΑΤ για τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική

(με πληροφορίες απο paseges.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αθώοι οι γιατροί για τον θάνατο 70χρονης στο Ηράκλειο
Ομόφωνα αθώους έκρινε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τους δύο γιατρούς που είχαν κατηγορηθεί για το θάνατο της 70χρονης Γεωργίας Πετειναράκη από το Μοχό.
Οι γιατροί που αθωώθηκαν  είναι ο διευθυντής της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης και ο χειρούργος γιατρός, επιμελητής στη Γενική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Πετράκης.
Το δικαστήριο δε δέχτηκε ότι οι άνθρωποι ευθύνονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως έλεγε το κατηγορητήριο. Έκρινε ότι η κατηγορία δεν αποδείχτηκε. Ωστόσο οι συγγενείς εξακολουθούν να θεωρούν ότι τον άνθρωπό τους δεν τον πρόσεξαν όσο έπρεπε.
"Για σεβαστή, αλλά λανθασμένη απόφαση" έκανε λόγο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Στράτος Καμπέλης, ενώ με ανακούφιση επειδή "αποκαταστάθηκαν αυτοί οι δύο έγκυροι επιστήμονες" ακουσαν την απόφαση οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος και Γιάννης Παπαδάκης.
Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη. Διεξήχθη κάτω από κλίμα έντασης, καθώς συχνά τα παιδιά και τα εγγόνια της νεκρής δε μπορούσαν να συγκρατηθούν.
Το παραπεμπτικό βούλευμα ανέφερε πως «ο θάνατος αυτής θα είχε αποφευχθεί εάν οι θεράποντες γιατροί-κατηγορούμενοι σταματούσαν εγκαίρως να της χορηγούν το εν λόγω φάρμακο (σ.σ. για τη δημιουργία θρόμβων), μόλις διαπίστωσαν την επικίνδυνη πτώση των αιμοπεταλίων».
Το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όμως, δέχτηκε ότι -σύμφωνα με την ιατρική πρακτική- οι γιατροί έπρεπε πρώτα να αποκλείσουν άλλες πιθανότερες αιτίες για την πτώση των αιμοπεταλίων της ασθενούς, πριν αρχίσουν να σκέφτονται να της διακόψουν το επίμαχο φάρμακο, το οποίο ήταν και υπεύθυνο για την εμφάνιση ενός ενός σπάνιου συνδρόμου από το οποίο κατεληξε η άτυχη 70χρονη.

(neakriti.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ λόγω της απεργίας στα διυλιστήρια
To 80% των καυσίμων στην Κρήτη διακινείται μέσω των ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις από την επ’αόριστον απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια να φανούν σύντομα στο νησί.
Σύμφωνα βέβαια με τους βενζινοπώλες, τα αποθέματα βενζινών στην Κρήτη επαρκούν για μια εβδομάδα εφόσον η κατανάλωση κινείται με τους συνήθεις ρυθμούς.
Όμως σε κλίμα πανικού με τους οδηγούς των ΙΧ να σπεύδουν να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, είναι βέβαιο ότι οι δεξαμενές των βενζινάδικων θα αδειάσουν σε 2-3 ημέρες.
Ήδη στην Αθήνα από νωρίς το πρωί ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται στα πρατήρια καυσίμων καθώς οι οδηγοί φοβούνται ελλείψεις λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που ξεκίνησε το πρωί.
Πηγές των βενζινοπωλών ανέφεραν ότι το πρόβλημα εφοδιασμού των πρατηρίων, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους καταναλωτές, θα ενταθεί αν η απεργία των εργαζομένων συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες.
Να σημειωθεί πως επίκειται την επόμενη εβδομάδα και απεργία των τελωνειακών, που θα επιδεινώσει το πρόβλημα.
Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια απεργούν κατά του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, οι διατάξεις του οποίου ωστόσο αναφορικά με τις εισηγμένες ΔΕΚΟ αναμένεται σήμερα να αναδιατυπωθούν, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έγιναν γνωστά χθες από τη συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.
Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό για τα τρέχοντα θέματα της αγοράς στην οποία αναμένεται να εξετασθεί και η κατάσταση που επικρατεί λόγω της απεργίας.
Το Σάββατο, υπενθυμίζεται, αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του οποίου αναμένεται να κυμανθεί στα 0,95 – 1,10 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Ζωνιανός με το χασίς

Ο 34χρονος που φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση με τη σπείρα των ΑΤΜ, ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν ανήκουν σε εκείνο
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Ζωνιανός με το χασίς
Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε, σήμερα, ο 34χρονος από τα Ζωνιανά που συνελήφθη προ ημερών με περισσότερα από 4 κιλά χασίς σε λιόφυτο στις Δαφνές. (εδώ)
Ο 34χρονος που φέρεται να εμπλέκεται και σε παλαιότερη υπόθεση με τη σπείρα των ΑΤΜ, ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν ανήκουν σε εκείνον, όμως ... δεν έπεισε, με αποτέλεσμα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα να προφυλακιστεί.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βραβεύουν τους καλύτερους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Θα απονεμηθεί το βραβείο "Γ.Δασκαλάκης"
Εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων ξενοδοχϋπαλλήλων της Κρήτης για την τουριστική σεζόν 2011 πραγματοποιεί σήμερα ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 16.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενώ οι "καλύτεροι" θα τιμηθούν με το βραβείο "Γ.Δασκαλάκης".

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Aθωώθηκε ο ΟΦΗ!

Απαλλακτική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΟΦΗ και τον Θρασύβουλο
Aθωώθηκε ο ΟΦΗ!
Η απόφαση  έγινε γνωστή πρίν απο λίγο και σκόρπισε χαρά στους ανθρώπους του ΟΦΗ για την μεγάλη περιπέτεια που πέρασαν για το παιχνιδι με την Ηλιούπολη και την δικαστική μάχη που ακολούθησε.
Αθθωτική ήταν η απόφαση της Επιτροπής και για την Τρίπολη, στην οποία είχε επιβληθεί ποινή υποβιβασμού απο την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,