Πυρκαγιά σε ραφείο στο κέντρο των Χανίων
Ολοσχερώς σχεδόν καταστράφηκε από πυρκαγιά τα ξημερώματα ραφείο επί των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Κ. Παλαμά στα Χανιά.
Η φωτιά στο κατάστημα εκδηλώθηκε στις 4:35 τα ξημερώματα και στο σημείο άμεσα έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 άνδρες.
Η κατάσβεση ολοκληρώθηκε μια ώρα αργότερα προκαλώντας στο κατάστημα ζημιές ύψους 7.000 ευρώ.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πα-τέρας ξεσπούσε στο 17χρονο γιο του
Στον 17χρονο γιο του ξεσπούσε 42χρονος  πα-τέρας, αναγκάζοντας το παιδί για να γλυτώσει από τη μανία του γονιού του να καταφύγει στην αστυνομία.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο όπου σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στις αρχές ο 17χρονος, ο πατέρας του τον χτύπησε και τον έβρισε με ακατανόμαστες φράσεις.
Στο σπίτι του 42χρονου μετά την καταγγελία έσπευσαν αστυνομικού του Α’  Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, αλλά ο πατέρας του 17χρονου απουσίαζε εκείνη τη στιγμή για να συλληφθεί τελικά χθες το μεσημέρι.
Παρόλα αυτά ο 17χρονος παρέδωσε στους αστυνομικού ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί  πριν από δυο χρόνια .
Προανάκριση διενεργούν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Βγήκαν και τα όπλα μεταξύ μαθητών
Τα όπλα βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο Αρκαλοχώρι σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη!
Παρέα πέντε νεαρών, ένας 16χρονος, τρείς 17χρονοι και ένας 21χρονος, πήγε στο Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και μετά από φασαρία ένας απο τους 17χρονος έβγαλε ένα πιστόλιο κρότου και απείλησε τους μαθητές που βρίσκονταν, εκείνη την ώρα, στο σχολικό κτίριο.
Το περιστατικό συνέβει μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή 9/10 και το κατήγγειλαν στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου οι γονείς των παιδιών που περιφρουρούσαν το σχολείο λόγω της κατάληψης.
Σύμφωνα και με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στην προσπάθεια των μαθητών να απαγορεύσουν την είσοδο των εξωσχολικών μέσα στο σχολείο, 17χρονος έβγαλε από την μέση του ένα πιστόλι κρότου ιδιοκτησίας του 21χρονου, το έστρεψε προς το μέρος 16χρονης μαθήτριας, ακουμπώντας την κάνη του στο μέτωπό της.
Στην συνέχεια και αφού οι μαθητές γνωστοποίησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία, δράστες αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά την καταγγελία, το πρωί της Κυριακής,  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, διενήργησαν κατ΄ οίκον έρευνες στις οικίες των δραστών όπου στην οικία του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πλήρες φυσίγγιο πολεμικού όπλου,
Ένα (1) πλήρες φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου,
Μία (1) σιδερογροθιά,
Ένας (1) σουγιάς.

Κατά την είσοδό των αστυνομικών στην οικία του 16χρονου και αφού του γνωστοποιήθηκε ο λόγος της παρουσίας τους, παρέδωσε το εν λόγω όπλο στους αστυνομικούς.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, αναζήτησαν και συνέλαβαν τις μητέρες των ανήλικων συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τραγωδία στο Ηράκλειο - Νεκρός από...αναθυμιάσεις ο ένοικος!

Νεκρός ανασύρθηκε ο ηλικιωμένος ένοικος του διαμερίσματος στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
Τραγωδία στο Ηράκλειο - Νεκρός από...αναθυμιάσεις ο ένοικος!
Συναγερμός σήμανε, το βράδυ της Κυριακής, στο Συντονιστικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο μετα από τηλεφώνημα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο κεντρο της πόλης,  στην περιοχή Καμαράκι.
Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο για φωτιά που ξεκίνησε από ηλεκτρική κουζίνα.

Ωστόσο, όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι είχε λαμπαδιάσει το στρώμα από το κρεβάτι ενός ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος δεν άντεξε και πέθανε  από τις αναθυμιάσεις καθώς δεν βρέθηκαν εγκαύματα.
Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο γιατρός του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του 92χρονου άνδρα που, όπως φαίνεται, ζούσε μόνος.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τυχαίο; Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι...Έλληνας!

H Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης βραβεύει έναν Ελληνα ως το καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο!
Τυχαίο; Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι...Έλληνας!
Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι "πληρώνουν" για τα δεινά του κράτους, των τελευταίων 50 ετών, η Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης βραβεύει έναν Ελληνα ως το καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο. Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, ότι το κατασυκοφαντημένο ελληνικό Δημόσιο ανέδειξε έναν τέτοιο δημόσιο λειτουργό.
Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση.
Η εν λόγω διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ενωση Δημόσιας Διοίκησης σε έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.
Ο "νούμερο 1" δημόσιος λειτουργός είναι βαθύς γνώστης του ελληνικού κράτους, αφού υπηρετεί περισσότερα από 20 χρόνια στο Δημόσιο και υπήρξε σύμβουλος πληθώρας υπουργών που πέρασαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πρωτοστεγάστηκε... το υπουργείο Εσωτερικών.
Αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την εφεδρεία, με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, υποστηρίζει ότι μονιμότητα δεν σημαίνει τεμπελιά και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δραματική μείωση των 4.000 τμημάτων που υφίστανται σήμερα στο Δημόσιο. Ο ίδιος δούλεψε για την Εκθεση του ΟΟΣΑ, μαζί με ένα επιτελείο 198 ατόμων από 16 επιτροπές, 15 υπουργείων, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα των μεταρρυθμίσεων που άργησαν πολύ για την Ελλάδα.
thebestnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σπίτι φοιτήτριας

Επιστρέφοντας η φοιτήτρια βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο άτομα που την ακινητοποίησαν και την απείλησαν με μαχαίρι, προκειμένου να τους υποδείξει που έχει χρήματα και χρυσαφικά.
Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σπίτι φοιτήτριας
Επίθεση στο ίδιο της το σπίτι δέχθηκε 21χρονη φοιτήτρια από δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι είχαν εισβάλει στο χώρο, κατά τη διάρκεια της απουσίας της.
Επιστρέφοντας χθες το πρωί από διασκέδαση, η φοιτήτρια βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο άτομα που την ακινητοποίησαν και την απείλησαν με μαχαίρι, προκειμένου να τους υποδείξει που έχει χρήματα και χρυσαφικά.
Μετά το αρχικό σοκ, η κοπέλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και προσπάθησε να τους ξεφύγει.

Αποτέλεσμα ήταν οι άγνωστοι να την τραυματίσουν ελαφρά στο πόδι με το μαχαίρι και να εξαφανιστούν από το μπαλκόνι από όπου και είχαν εισέλθει στο σπίτι εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.
Η Ασφάλεια Ρεθύμνου αναζητάει τους δράστες.-
ΑΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Πεδίο μάχης" χθες η πλατεία των Λιονταριών!

Άγριες συμπλοκές μεταξύ νεαρών ατόμων
"Πεδίο μάχης" χθες η πλατεία των Λιονταριών!
φώτο αρχείου
Σε ... πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα, το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η περιοχή πέριξ των Λιονταριών όταν ομάδες νεαρών ατόμων - οι πληφορορίες κάνουν λόγο για φοιτητές- συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο!
Μικροτραυματισμοί, ζημιές σε παγκάκια, σε ζαρτινιέρες και σε παρκαρισμένα ΙΧ είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που προκαλούν θλίψη και απογοήτευση αφού συνήθως γίνονται για ασήμαντη αφορμή...
Οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων και σε κάποιες συλλήψεις.

creetalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κρατικοποιείται η Proton Bank
Η Proton Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που κρατικοποιείται καθώς αποκτά ως βασικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, ιδρύθηκε μια νέα τράπεζα στην οποία μεταφέρθηκαν το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλαιάς τράπεζας.
Η νέα Proton Bank είναι κεφαλαιακά ισχυρή, με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το εποπτικό όριο 8% και πρόσβαση σε ρευστότητα από το ευρωσυστημα μέσω της τράπεζας της Ελλάδας.
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε και τέθηκε σε εκκαθάριση

skai
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κατάληψη στο Δημαρχείο Βιάννου

Σε κατάληψη του δημαρχείου Βιάννου, Ηρακλείου Κρήτης, προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και τις περικοπές που προβλέπονται μέσω του ενιαίου μισθολογίου.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κακοποίησαν σεξουαλικά φοιτήτρια και πλάκωσαν στο ξύλο τον πατέρα της
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν μια φοιτήτρια και ο πατέρας της στην περιοχή της Άρτας, όταν εισέβαλλαν στο σπίτι τους αδίστακτοι κακοποιοί και τους έκαναν την ζωή κόλαση.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο θυμάτων, τέσσερις άνδρες μπήκαν στο σπίτι τα ξημερώματα και ξυλοκόπησαν άγρια τον πατέρα. Στην συνέχεια εντόπισαν την κοπέλα, μπήκαν στο δωμάτιο της και την κακοποίησαν σεξουαλικά, ενώ η ίδια τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν.
Σαν να μην τους έφτανε αυτό την πλάκωσαν στο ξύλο και ολοκλήρωσαν το «έργο» τους αποσπώντας χρήματα από το σπίτι, φαγητά και αλκοόλ.
Όπως λένε πατέρας και κόρη, τα τέσσερα άτομα είχαν απίστευτο μένος μέσα τους, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Πρόκειται πάντως για πρωτοφανές περιστατικό αγριότητας στην περιοχή.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κακό πρόσωπο στο φιλικό με Α.Ο. Χανίων

Μόνο ικανοποιημένος δεν πρέπει να έμεινε ο Νίκος Καραγεωργίου από το φιλικό του Εργοτέλη με τον Α.Ο. Χανίων, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2 στο γήπεδο των Περιβολίων.
Οι «κίτρινοι» του Καβαλιώτη τεχνικού παρουσίασαν πολλά κενά στην άμυνα, κάτι που σίγουρα τον προβλημάτισε, παρά το γεγονός ότι έπαιξαν πάρα πολλοί αναπληρωματικοί.
Τα Χανιά προηγήθηκαν με τον Αντωνόπουλο στο 15’, για να ισοφαρίσει με το τέλος του ημιχρόνου ο Ρέντζας. Στο 75’ ο Ευαγγέλου έκανε την ανατροπή για τον Εργοτέλη γράφοντας το 1-2, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Βεστάκης ισοφάρισε για το τελικό 2-2.
Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι, ο Εργοτέλης στο 35’ με τον Καρέλη και ο Α.Ο. Χανίων με τον Ανωγειανάκη στο 65’.
ΑΟΧ: Καλογεράκης (73’ Ευστρατίου), Μοχώνης (82’ Καλπάκης), Καμπλιώνης, Κορδονούρης (75’ Τάντσης), Τσιμπανάκος (64’ Βουρβαχάκης), Αντωνόπουλος (82’ Τσαρτσίδης), Σελινιωτάκης (69’ Παπαδάκης), Ανωγειανάκης (75’ Στυλιανάκης), Τζανάκης (64’ Βεστάκης), Αργυρίου (82’ Κατάκης), Βαρουξάκης (64’ Μπρατσιάνι).
Εργοτέλης: Καβουσάκης, Σασιασβίλι (67’ Γιαλούσης), Νταντόμο, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Κυριακίδης, Ολίσε (46’ Μπρούνο), Φραγκουλάκης (69’ Κανδηλάκης), Ρέντζας, Καρέλης, Κατσικοκέρης (69’ Ευαγγέλου).
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Προκηρύχτηκε η δημοπρασία για την οικία του Ελ.Βενιζέλου
Την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός που προκήρυξε ο ΕΟΤ για την αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων με συνολικό προυπολογισμό 2.555.045 ευρώ.

Χαρακτηριστικό της αναγκαιότητας του έργου, είναι ότι – όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη της δημοπρασίας – « η σημερινή κατάσταση της οικίας δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Υπάρχουν πολλά σημάδια «κόπωσης» και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αντοχής του κτιρίου (ρωγμές, διάβρωση κτιρίου, φθορά αντικειμένων).»

Το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», για την περίοδο 2007 – 2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΠεριφερειακήςΑνάπτυξης (ΕΤΠΑ) το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 15% από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια (24 μήνες) από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου«Το πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων αποτέλεσε τη στέγη της ζωής του επί τριάντα και πλέον χρόνια, από το 1880 μέχρι το 1910 και αργότερα κατά διαστήματα από το 1927 μέχρι το 1936.
Το 1876 ο πατέρας του Ελευθερίου Βενιζέλου, Κυριάκος, αγοράζει το οικόπεδο, που βρίσκεται στο κέντρο της Χαλέπας, του ιστορικού προαστίου των Χανίων ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας. Τη σημερινή του μορφή την απέκτησε το 1927 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιστρέφει στα Χανιά και προβαίνει στη ριζική ανακαίνιση του σπιτιού της Χαλέπας.

Τη μελέτη μετατροπής την ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Σταυρίδη και επέβλεψε προσωπικάτις εργασίες. Το σπίτι φέρει την προσωπική του σφραγίδα και όλοι οι χώροι έχουν διατηρήσει μέχρι και σήμερα την αυθεντική τους μορφή, αυτή που είχαν την εποχή που κατοικούσε στο σπίτι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται επομένως για τον προσωπικό «ιδανικό» του χώρο.

Έπιπλα της δεκαετίας του 1925-’35 διαλεγμένα από τον ίδιο τον Ε. Βενιζέλο και τη γυναίκα του Έλενα που ήρθαν από την Αθήνα και το εξωτερικό, κινητά διακοσμητικά αντικείμενα και πίνακες εποχής, πρωτότυπες φωτογραφίες, προσωπικά του αντικείμενα ιδιαίτερα σημαντικής αξίας κοσμούν το εσωτερικό του σπιτιού. Τα επόμενα χρόνια μέχρι και την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το σπίτι κατοικείται από τους γιους του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το 1941 στη Μάχη της Κρήτης το σπίτι βομβαρδίζεται. Οι Γερμανοί το αναστηλώνουν και το χρησιμοποιούν ως στρατηγείο και κατοικία του εκάστοτε Γερμανού Διοικητή του Φρουρίου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής το σπίτι υπέστη σοβαρές φθορές και βανδαλισμούς. Ένα δωμάτιο του ισογείου, που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν ως αίθουσα διασκέδασης, φέρει τοιχογραφίες με διασκεδαστικές φιγούρες (A.D. 1942).

Μετά την απελευθέρωση ο Σοφοκλής Βενιζέλος αναλαμβάνει την πρώτη αποκατάσταση του κτιρίου, κυρίως εξωτερικά, ενώ αργότερα μετά το θάνατό του υπό την εποπτεία της Μαρίκας Βενιζέλου, γυναίκας του γιου του Ελευθερίου Βενιζέλου, Κυριάκου, έγιναν κάποιες βελτιώσεις κυρίως στους εσωτερικούς χώρους. Στη συνέχεια το σπίτι της Χαλέπας κληροδοτήθηκε στο Νικήτα Βενιζέλο, εγγονό του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το 2002 το Ελληνικό Δημόσιο αγοράζει το σπίτι και το παραχωρεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κι έκτοτε αποτελεί την έδρα του Ιδρύματος.

Η οικία αποτελείται από εννέα (9) δωμάτια στο ισόγειο, εννέα (9) στον όροφο και μία (1) μεγάλη σοφίτα. Έχει δύο υπόγειους βοηθητικούς αποθηκευτικούς χώρους.Εξωτερικά πλαισιώνεται από μεγάλο κήπο , το αμαξοστάσο και το «καταφύγιο» της Γερμανικής κατοχής. Τα δωμάτια, τα οποία είναι επισκέψιμα στο κοινό, είναι όσα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ιστορικό και μουσειακό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, στο ισόγειο επισκέψιμα είναι όλα τα δωμάτια, ο προθάλαμος, το πολιτικό γραφείο του Ε. Βενιζέλου, το σαλόνι, η τραπεζαρία, το μικρό καθιστικό με τις τοιχογραφίες της περιόδου της Κατοχής και ο διάδρομος (εξαιρούνται η κουζίνα και ένα βοηθητικό δωμάτιο), στον όροφο επισκέψιμα είναι το υπνοδωμάτιο-
προσωπικό γραφείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, το υπνοδωμάτιο-ξενώνας, το υπνοδωμάτιο της Έλενας Βενιζέλου και το ιδιαίτερο καθιστικό του Ε. Βενιζέλου και της συζύγου του Έλενας.

Το έργο της αποκατάστασης

Μετά την αποκατάσταση η σοφίτα και οι λοιποί χώροι θα γίνουν επισκέψιμοι. Η σημερινή κατάσταση της οικίας δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Υπάρχουν πολλά σημάδια «κόπωσης» και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αντοχής του κτιρίου (ρωγμές, διάβρωση κτιρίου, φθορά αντικειμένων). Τα αυξημένα φορτία και οι απαιτήσεις που επιφέρει στο κτίριο η λειτουργία του ως μουσείο είναι παράγοντας επίσπευσης της αποκατάστασής του. Χρειάζεται μεθοδευμένη ήπια
επέμβαση, όπου υπάρχει ανάγκη, από τα θεμέλια ως τη σκεπή. Το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της μορφής που έδωσε ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο κτίριο το 1927 και η θωράκιση του, ώστε να αντέξει στο χρόνο.

Οι επεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν αφορούν αφενός την ενίσχυση της στατικής επάρκειας του κελύφους του κτιρίου, αφετέρου την μορφολογική του αποκατάσταση όσον αφορά το αρχιτεκτονικό μέρος αφορούν γενικευμένες αντικαταστάσεις – αποκαταστάσεις δαπέδων, εσωτερικών, εξωτερικών κουφωμάτων, χρωματισμούς ειδικών προδιαγραφών κλπ. απαραίτητες εργασίες. Στο έργο επίσης προβλέπονται η προμήθεια των προθηκών και οι ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας.»

Δείτε εδώ μια εικονική περιήγηση στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου

Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη της δημοπρασίας
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Συντονισμός δράσης ενάντια στα χαράτσια"
Η Συνέλευση του Ακρωτηρίου σε συνεργασία με Πρωτοβουλίες συνοικιών της πόλης των Χανίων και άλλες συλλογικότητες και φορείς, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ. με θέμα το «Συντονισμό Δράσης ενάντια στα άδικα και αντισυνταγματικά χαράτσια».
Καλούνται όλοι οι φορείς και μεμονωμένοι πολίτες που πιστεύουν στην ανάγκη οργανωμένης αντίστασης κατά της ανηλεούς επίθεσης που δέχεται η πατρίδα μας, οι κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, από τους διεθνείς τοκογλύφους.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,