Νεκρός ο λογιστής από την Αλικαρνασσό που είχε συλληφθεί με διεθνές ένταλμα
Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη φυλακή της Αλικαρνασσού όπου κρατούνταν, άφησε την τελευταία του αναπνοή, την Πέμπτη ο λογιστής από την Αλικαρνασσό, ο οποίος αντιμετώπιζε τα αδικήματα της απάτης κατά συρροή .
Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι είχε εξαπατήσει πολλούς Ηρακλειώτες, διαφεύγοντας στο εξωτερικό και που είχε συλληφθεί με διεθνές ένταλμα το Μάιο στην Ρουμανία με διεθνές ένταλμα.
Ο 48χρονος ενώ βρισκόταν στη φυλακή ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε άμεσα μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του 48χρονου είχε κλονιστεί λόγω και της δικαστικής περιπέτειας που αντιμετώπιζε.
Πρόσφατα είχε αθωωθεί λόγω παραγραφής του αδικήματος της υπόθεσης απάτης στην οποία ήταν κατηγορούμενος.
Υπενθυμίζεται ότι στον 48χρονο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ.
Από τις δικαστικές φυλακές Χανίων, μετά την ολοκλήρωση της δίκης μεταφέρθηκε στις φυλακές της Αλικαρνασσού για να αφήσει όπως αναφέρθηκε αρχικά, 5 μήνες περίπου μετά τη σύλληψή του, την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ηρακλείου.
(με πληροφορίες από εφημερίδα "Πατρίς")
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό στα Χανιά
Ανέχεια, οικονομική εξαθλίωση, σημάδια κοινωνικής  παρακμής. Συμπολίτες μας , άνθρωποι της διπλανής πόρτας που πριν από λίγους μόλις μήνες  η ζωή τους ήταν εντελώς διαφορετική τώρα πια μπορεί να αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης καθώς τους λείπουν τα απολύτως απαραίτητα.
Κι επειδή η μέριμνα της πολιτείας είναι εντελώς ανύπαρκτη για αυτούς τους ανθρώπους, τη στήριξη τους έχουν αναλάβει, φορείς και εκκλησία που με το δικό τους τρόπο και χάρη σε προσφορές ανθρωπιάς των συνανθρώπων μας  ανιδιοτελώς κάνουν το αυτονόητο.
Πριν από ένα -δυο χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πως μεγάλες κοινωνικές ομάδες στα Χανιά θα στερούνταν ακόμα και ένα πιάτο φαγητό.
Κι όμως...
Σήμερα, συμβαίνει και αυτό . Το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας , αλλά και Ενορίες της Μητρόπολης Κυδωνίας  και Αποκορώνου, καθώς και οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία  της Δημοτικής Αγοράς,  σε καθημερνή βάση διανέμουν περίπου, 800 με 1100 μερίδες φαγητού, σε ανθρώπους που στερούνται την καθημερινή τους  τροφή.
Το νούμερο αυτό τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί δραματικά.
Το Flashnews.gr, συνομίλησε με τους υπευθύνους των Ενοριών που έχουν αναλάβει αυτές τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες αλλά και του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας που εδώ και χρόνια προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, για το μέγεθος του προβλήματος που καλά σκεπασμένο, σαν σκόνη κάτω από το χαλί  αν μη τι άλλο καταδεικνύει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.Συσσίτιο της Σπλάντζιας
Το Συσσίτιο της Σπλάντζιας , διανέμει όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του κ. Μ. Καλλιγέρης,  σε καθημερινή βάση 200 με 240 μερίδες φαγητού μεσημέρι - βράδυ, σε 50 τουλάχιστον οικογένειες.
Μάλιστα κάθε Σάββατο διανέμονται και τρόφιμα. Όπως σημειώνει ο κ. Καλλιγέρης "τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας  που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς πλέον εκείνοι που έχουν χάσει τη δουλειά τους γίνονται συνεχώς περισσότεροι. Η  πρόσφορα του Φιλόπτωχου Συσσιτίου δεν σταματά εδώ. Γίνονται προσπάθειες για να δημιουργηθεί χώρος για τους άστεγους, αλλά και ένα ιατρείο για παροχή πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας.
Ανάλογες είναι οι προσπάθειες που γίνονται και στις Ενορίες των Αγίων Κωνσταντίνου Νέας Χώρας , Δημητρίου Κατσιφαριανών, και Νεκταρίου Παχιανών.

Άγιος Κωνσταντίνος- Ελένης Νέας Χώρας

Περισσότερα από 60 άτομα σιτίζονται καθημερινά μεσημέρι και βράδυ χάρη στην πρωτοβουλία της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνος- Ελένης στη Νέα Χώρα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο εφημέριος π. Αντώνιος Σαπουνάκης "κυρίως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν οικογένειες και είναι κάτοικοι της περιοχής." Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα, προστέθηκαν στα άτομα που είχαν ανάγκη του καθημερινού τους φαγητού 10 επιπλέον άνθρωποι στην πλειοψηφία τους Έλληνες που για διάφορους λόγους πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
Άγιος Νεκταριος Παχιανών
Στον Άγιο Νεκταριο Παχιανών διανέμονται καθημερινά 80- 100 μερίδες φαγητού μεσημέρι βράδυ.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο εφημέριος π. Δερμιτζάκης "το τελευταίο διάστημα έρχονται άνθρωποι που έχουν χάσει τις δουλειές τους  και δεν μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στην οικογένεια τους. Πρόκειται για οικογενειάρχες 30, 40, 50 χρόνων που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν άνεργοι. Μάλιστα υπάρχουν και άνθρωποι που ζητούν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του σπιτιού  τους."
Παράλληλα η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου διατηρεί και ένα κατάστημα όπου διατίθενται ρούχα τα οποία έχουν προσφερθεί από τους κατοίκους της περιοχής, σε όσους έχουν ανάγκη.
Αγίος Δημητρίος Κατσιφαριανών
Δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κατσιφαριανών. Ο εφημέριος π. Δημ.  Κοκολινάκης , είπε στο Flashnews.gr  οτι διατίθενται κάθε μέρα λίγο περισσότερες από 80 μερίδες φαγητού.
Αυτό στο οποίο αξίζει να γίνει αναφορά είναι πως όπως σημείωσε ο ιερέας, "υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν οικονομική βοήθεια για να πάρουν τα φάρμακα τους. Μάλιστα, για μας δίνουν τη συνταγή με τα φάρμακα για να πάμε να τους τα αγοράσουμε εμείς. Το 90% των ανθρώπων που έρχονται στην Ενορία για φαγητό είναι  Έλληνες."
Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων- Μητρόπολη  Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Επίσης σημαντική είναι και η προσπάθεια που καταβάλλεται από το Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων απ  όπου μοιράζονται σε καθημερινή βάση όπως είπε ο π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης 40-50 μερίδες φαγητού.
Ιδιαιτέρα σημαντική είναι και η πρωτοβουλία της Μητρόπολης  Κυδωνίας και Αποκορώνου. Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος Οικονομικών , π. Χρήστος Αιγίδης, σε καθημερινή βάση διανέμονται στις ενορίες που δεν χορηγούν συσσίτιο και που διαπιστώνεται ανάγκη, 250 μερίδες φαγητού.
Σημαντική επίσης είναι και η προσπάθεια που γίνεται από την Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης στη Νέα Χώρα καθώς ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιείται και σε αυτή την περιοχή.

Flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δικάζονται για τον αγώνα τους κατα των δεξαμενών καυσίμων στην Σούδα
Για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου έχει προσδιοριστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, η δίκη πρώην αυτοδιοικητικών και μελών της επιτροπής αγώνα κατα της εγκατάστασης δεξαμενών υγρών καυσίμων στην Σούδα, μετά απο μήνυση που είχε καταθέσει η εταιρεία Mamid oil-Jet oil για συκοφαντική δυσφήμιση.
Με αφορμή την συγκεκριμένη δίκη, η επιτροπή αγώνα, με ανοιχτή επιστολή την οποία υπογράφει ο τέως δήμαρχος Σούδας κ.Γιάννης Περάκης, ζητά την συμπαράσταση του περιφερειάρχη, των βουλευτών και των δημάρχων της Κρήτης.
Μιλώντας στο Flashnews.gr ο κ.Περάκης χαρακτήρισε την μήνυση ως "μια υπερβολική κίνηση εκ μέρους της εταιρείας που έχει σαν σκοπό να εκφοβίσει τους αγώνες που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε για ένα θέμα που μας απασχολεί τώρα και 20 χρόνια. Ζητούμε λοιπόν, απο όλους τους βουλευτές της Κρήτης, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια, την συμπαράστασή τους για την δικαστική περιπέτεια στην οποία έχουμε εμπλακεί ".

Η επιστολή της επιτροπής αγώνα

" Τριάντα δύο (32) κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του κλειστού κόλπου της Σούδας, συγκεκριμένα ο τέως Δήμαρχος Σούδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του τέως Δήμου Σούδας και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της περιοχής δικαζόμαστε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.
Η κατηγορία που μας προσάπτουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας Mamid oil-Jet oil είναι για- συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου- με αφορμή δύο απαντητικές μας επιστολές σε δικές της επιστολές στον τύπο.
Οι επιστολές μας αυτές απαύγασμα των θέσεων και των αγώνων μας για την μη εγκατάσταση αποθηκών υγρών καυσίμων στο κλειστό κόλπο της Σούδας ήταν στο πνεύμα των ομόφωνων αποφάσεων των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούμε.
 Όλοι εμείς αποτελούμε την επιτροπή αγώνα, που με την 192/08-12-2008 ομόφωνη απόφαση του ανασυγκρότησε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο. Την πορεία όλων μας στα κοινά του τόπου μας την χαρακτηρίζει η προσήλωση στις Αυτοδιοικητικές αρχές, η συνέπεια στις ιδεολογικές μας αποφάσεις και στις πολιτικές μας θέσεις, η αγωνία μας για το περιβάλλον και το όραμα μας για ήπιες μορφές ανάπτυξης στον κλειστό κόλπο της Σούδας.
Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι επιστολές μας είχαν συκοφαντικό περιεχόμενο, αντιθέτως πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού μας στον αγώνα που κάνουμε από τους υπευθύνους της εταιρίας.
Για τους παραπάνω λόγους σας ζητούμε να εκφράσετε την συμπαράσταση σας στην δικαστική μας περιπέτεια με ψηφίσματα ή με όποιο άλλο τρόπο εσείς κρίνεται σκόπιμο."

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ηρακλειώτισσα έκλεψε αλλοδαπό καταστηματάρχη

Πήρε 700 ευρώ από το ταμείο
Ηρακλειώτισσα έκλεψε αλλοδαπό καταστηματάρχη
Κόντρα σε όσους σπεύδουν να καταλογίσουν σε αλλοδαπούς κλοπές, ληστείες και ... κάθε κακό (!), μία κλοπή που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Ηράκλειο, αποδεικνύει ότι η εγκληματικότητα, φυσικά, δεν έχει εθνικότητα.
Μία 24χρονη Ηρακλειώτισσα αποδείχθηκε πως ήταν η δράστιδα κλοπής σε βάρος 47χρονου Σύρου, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.
Η νεαρή γυναίκα, προσποιούμενη την πελάτισσα, μπήκε στο κατάστημα πώλησης ειδών οικιακής χρήσης, που διατηρεί ο 47χρονος και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτή, από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκε η υπόθεση, όμως η 24χρονη δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ακυβέρνητο δουλεμπορικό με γυναικόπαιδα στην Κρήτη

Στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταφέρθηκαν, νωρίς το πρωί, οι 52 λαθρομετανάστες (39 άνδρες, 8 γυναίκες και 5 παιδιά) που εντοπίστηκαν, χθες, να επιβαίνουν σε ακυβέρνητο σκάφος, περίπου 50 ναυτικά μίλια βόρεια του Ρεθύμνου.Το σκάφος όπως αναφέρει το cretalive.gr φέρεται να ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας πριν από λίγες ημέρες με προορισμό κάποιο λιμάνι της Ευρώπης.
Το λευκό ξύλινο σκάφος, μήκους 20μ., επιβάτες του οποίου επικοινώνησαν με το "100" των Χανίων αναφέροντας ότι κινδύνευαν, εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές, ενώ στην περιοχή έσπευσαν δύο παραπλέοντα εμπορικά πλοία αλλά και σκάφη του Λιμενικού.
Τα άτομα που βρίσκονταν στο δουλεμπορικό, οι οποίοι αναφέρονται ως Αφγανοί υπήκοοι, μετεπιβιβάστηκαν στο ένα φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβάνου, το οποίο και τους μετέφερε στο λιμάνι του Ρεθύμνου, κι από εκεί, σήμερα, στο Ηράκλειο.
Από τους λιμενικούς αναμένεται να γίνουν έρευνες καθώς είναι πολύ πιθανό οι δουλέμποροι να βρίσκονται ανάμεσα στους λαθρομετανάστες.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηράκλειο: Απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στη θάλασσα!
Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στην Νέα Αλικαρνασσό, όπου ένα άνδρας απειλούσε να πέσει στη θάλασσα, στη περιοχή των πρώην σφαγείων.
Σύμφωνα με τo cretalive.gr, ο άνδρας, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου 30 ετών  βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Για αρκετή ώρα περίοικοι αλλά και κλιμάκιο της αστυνομίας  που έσπευσε στην περιοχή προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν από το να κάνει πράξη τις απειλές του...

Τελικά, λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διακοπές ρεύματος σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά
Σε μια σειρά από προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά λόγω έργων συντήρησης και κατασκευής του δικτύου της.

Οι διακοπές ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, στις παρακάτω ώρες και περιοχές.

Ηράκλειο


Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
10/10/2011 1:00:00 μμ 10/10/2011 3:00:00 μμ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ Στο Δήμο Μαλεβυζίου στην Αγία Πελαγία πλησίον Σ.Μ.Βασίλη και οικίας Χατζηπαράσχου Λάζαρου. Συντήρηση
11/10/2011 8:00:00 πμ 11/10/2011 11:00:00 πμ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Στο Δήμο Ηρακλείου στην περιοχή του ξενοδοχείου Galaxy στην οδό Δημοκρατίας από την οδό Μονής Αρετίου έως την οδό Καποδιστρίου. Επίσης στην οδό Καποδιστρίου από την οδό Δημοκρατίας έως την οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Κατασκευές
11/10/2011 8:00:00 πμ 11/10/2011 11:00:00 πμ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Στο Δήμο Χερσονήσου στο Καλό Χωριό στην περιοχή του πουμνιοστάσιου Μαρή. Συντήρηση
11/10/2011 8:00:00 πμ 11/10/2011 2:30:00 μμ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Στο Δήμο Ηρακλείου στον Αγ.Ιωάννη στην περιοχή της πλατείας Νέα Αλατσατά στις οδούς Ιόλης, Διλβόη, Αλατσατών, Πραξιτέλους, Σώλωνος, Φειδία, Πλούτου, Κλεισθένους, Διονύσου. Στην περιοχή του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Στη Β' ΔΟΥ έως Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Λ.Παπαναστασίου από την οδό Ευμαθίου έως την οδό Διλβόη μετάπαρόδων. Κατασκευές
11/10/2011 9:00:00 πμ 11/10/2011 2:30:00 μμ ΒΙΑΝΝΟΥ Στο Δήμο Βιάννου γενικά στο χωριό Αφρατή. Κατασκευές
11/10/2011 10:00:00 πμ 11/10/2011 3:00:00 μμ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Στο Δήμο Ηρακλείου στον Αγ.Ιωάννη στις οδούς Πανδάραιω, Χατζάκη, Ρίτσου, Καντιάνα, Μπουρλιώτου, Καρυωτάκη, Σαμαράκη, Σηφάκη και ανατολικά οδού Ερμή. Κατασκευές
12/10/2011 8:00:00 πμ 12/10/2011 10:30:00 πμ ΦΑΙΣΤΟΥ Στο Δήμο Φαιστού στο χωριό Καλύβια στη θέση Ξηροκάμποια στη περιοχή ΦΒ Δριμισκιανάκη και Θερμοκηπίου. Συντήρηση
12/10/2011 8:00:00 πμ 12/10/2011 2:30:00 μμ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ Στο Δήμο Μαλεβυζίου στα Λινοπεράματα στις περιοχές Ταβέρνας Νυχτερίδα, Απέραντο Γαλάζιο, της Μονής Παντάνασσας, Ι.Ν. Παναγίας, στο δρόμο προς Ρογδιά στη θέση Μάχη Ρογδιά του κονικλοτροφείου Σμαραγδή. Κατασκευές
Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
12/10/2011 9:00:00 πμ 12/10/2011 2:30:00 μμ ΒΙΑΝΝΟΥ Στο Δήμο Βιάννου γενικά στο χωριό Τσούτσουρα. Συντήρηση
13/10/2011 8:00:00 πμ 13/10/2011 2:30:00 μμ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ Στο Δήμο Μαλεβυζίου στη Ροδιά στις περιοχές της εκκλησίας Αγ.Νικολάου, χοιροστάσιου Παπαδάκη, Ιερά Μονής Σαββαθιανών, οικίας ΚΡΗΤΗ TV, περιοχή Αετοφωλιά, Ραδιοτηλεοπτικές κεραίες Ροδιάς. Κατασκευές
13/10/2011 8:30:00 πμ 13/10/2011 2:30:00 μμ ΓΟΡΤΥΝΑΣ Στο Δήμο Γόρτυνας στα χωριά Αγ.Βαρβάρα και Πρινιά γενικά, στις γεωτρήσεις Κοιν.Αντλ.Αυγενικής, στις κεραίες PANAFON, Δημ.Σφαγεία καθώς και σε όλες τις επιχειρησεις και τα αντλιοστάσις των παραπάνω χωριών. Κατασκευές
14/10/2011 8:00:00 πμ 14/10/2011 2:30:00 μμ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Στο Δήμο Χερσονήσου στην περιοχή εργοταξίου Κουρτίδη και Κοινοτικών Αντλιοστασίων Σταλίαδας και Μοχού. Κατασκευές
14/10/2011 8:00:00 πμ 14/10/2011 2:30:00 μμ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ Στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στα χωριά Κεφαλάδω Νεοχώρι καθώς και σε όλεσ της επιχειρήσεις και τα αντλιοστάσιατων παραπάνω χωριών. Κατασκευές
14/10/2011 12:00:00 μμ 14/10/2011 3:00:00 μμ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Στο Δήμο Χερσονήσου στη Σταλίδα στο κέντρο του οικισμού πλησίον του περιπτέρου επί της παλαιάς Εθνικής οδού Ηρακλείου - Αγ.Νικολάου. Κατασκευές

Ρέθυμνο
Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
8/10/2011 8:00:00 πμ 8/10/2011 10:30:00 πμ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΛΙΘΕΑ ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΛΗΤΟΥΣ - ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ - ΕΡΑΤΟΥΣ - ΠΑΛΜΕ Συντήρηση
8/10/2011 8:00:00 πμ 8/10/2011 10:30:00 πμ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΠΑΛΙΟΛΟΥΤΡΑ - ΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΑ - ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ - ΚΑΝΕΒΟΣ - Κ.ΣΥΚΙΑ - ΣΕΛΛΙΑ - ΡΟΔΑΚΙΝΟ - ΠΛΑΚΙΑΣ - ΜΥΡΘΙΟΣ - ΜΑΡΙΟΥ - ΛΕΥΚΩΓΙΑ - ΓΙΑΝΝΙΟΥ - ΑΣΩΜΑΤΟΣ - ΠΡΕΒΕΛΗ Κατασκευές
8/10/2011 11:00:00 πμ 8/10/2011 1:00:00 μμ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΤΙΜ.ΣΤΑΥΡΟΣ Λειτουργία
9/10/2011 8:00:00 πμ 9/10/2011 3:00:00 μμ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ - ΖΩΝΙΑΝΑ - ΚΡΑΝΑ - ΚΑΛΥΒΟΣ Συντήρηση

Χανιά
Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
8/10/2011 5:00:00 πμ 8/10/2011 8:30:00 πμ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ Συντήρηση
9/10/2011 6:00:00 πμ 9/10/2011 8:00:00 πμ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ Συντήρηση
10/10/2011 8:00:00 πμ 10/10/2011 3:00:00 μμ ΧΑΝΙΩΝ ΟΔΟΣ ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - Κ.ΜΕΤΟΧΙ Κατασκευές
10/10/2011 8:00:00 πμ 10/10/2011 3:00:00 μμ ΧΑΝΙΩΝ ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ Κατασκευές
11/10/2011 8:00:00 πμ 11/10/2011 10:00:00 πμ ΧΑΝΙΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙ ΣΟΥΔΑΣ Συντήρηση
11/10/2011 8:00:00 πμ 11/10/2011 10:00:00 πμ ΧΑΝΙΩΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ Κατασκευές
11/10/2011 8:00:00 πμ 11/10/2011 11:00:00 πμ ΦΡΕ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΣ Κατασκευές
11/10/2011 8:00:00 πμ 11/10/2011 3:00:00 μμ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ Κατασκευές
Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
11/10/2011 10:00:00 πμ 11/10/2011 12:00:00 μμ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΕΣ Κατασκευές
11/10/2011 11:00:00 πμ 11/10/2011 12:00:00 μμ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ ΝΙΟ ΧΩΡΙΟ Κατασκευές
11/10/2011 12:00:00 μμ 11/10/2011 1:00:00 μμ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ Κατασκευές
11/10/2011 1:00:00 μμ 11/10/2011 2:00:00 μμ ΧΑΝΙΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ Κατασκευές
13/10/2011 8:00:00 πμ 13/10/2011 4:00:00 μμ ΧΑΝΙΩΝ ΜΟΥΖΟΥΡΑΣ Κατασκευές


flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Aγροτικό μουσείο στην Χερσόνησο για τη ζωή των Κρητικών δεκάδες χρόνια πριν
Στην εποχή της κρίσης των οικονομικών, ηθικών και πολιτιστικών αξιών, ίσως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η παρατήρηση της ζωής των προγόνων μας κάποιες δεκαετίες πριν, όταν όλα ήταν πιο απλά και οι άνθρωποι αυτοσχεδίαζαν δημιουργικά και παραγωγικά.
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, ένα Αγροτικό Μουσείο ίσως έχει να δώσει στον σύγχρονο πολίτη αυτής της πολύπαθης χώρας το ερέθισμα ότι δεν ήταν πάντα τόσο ρηχές και βάρβαρες οι συνθήκες ζωής. Αν και η καθημερινότητα απαιτούσε περισσότερο κόπο και μόχθο, δεν είχε οπωσδήποτε το ίδιο ψυχικό κόστος.
Σ΄ένα γραφικό χωριό της Κρήτης, στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, στην καρδιά της τουριστικής Ελλάδας, το Αγροτικό Μουσείο Μενέλαου Παρλαμά, είναι μια όαση στην πολιτιστική ερημία που επιβάλει ο μαζικός τουρισμός.
Σκαρφαλωμένο στη πλαγιά του βουνού, στο τέλος του αμφιθεατρικά κτισμένου παραδοσιακού χωριού, από λαξευτή πέτρα και ξύλο, άνοιξε πριν από λίγες ημέρες την “αγκαλιά” του και έδειξε τους θησαυρούς του στους δεκάδες επισκέπτες του.
Στεγασμένο στο παλαιό ελαιοτριβείο, τη “φάμπρικα” όπως το έλεγαν οι παλαιότεροι, εκτίθενται τα σύνεργα εκείνα που χρησίμευαν για την πολτοποίηση του ευλογημένου καρπού της ελιάς.
Ο κόσμος του Μουσείου
Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά επαγγέλματα, ενώ μια νέα πτέρυγα του αφιερώθηκε στη θαυμαστή τέχνη της κρητικής υφαντικής, με αντιπροσωπευτικά δείγματα υφαντών όλων των περιοχών της Κρήτης από τα τέλη του 19ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα. Μια γυναίκα η Θεανώ Μεταξά, κατείχε αυτό το θησαυρό που αποφάσισε να τον προσφέρει σε κοινή θέα στο Αγροτικό Μουσείο. Γεωμετρικά σχέδια, μοτίβα με συμβολικό χαρακτήρα, αποτύπωση φυτών , ζώων και ανθρώπων, μορφές από λατρευτικές παραστάσεις , όλα παρουσιάζονται επεξεργασμένα σε πρώτες ύλες με εργαλεία υφαντικής και τεχνικές που είναι αντιπροσωπευτικές των Κρητικών υφαντών.
Ομως αυτή είναι η μία πτέρυγα. Ο επισκέπτης από την αυλή του Μουσείου, μπαίνει σ΄έναν άλλο κόσμο. Βλέπει τα εργαλεία και την αναβίωση των εξωτερικών εργασιών των κατοίκων της περιοχής, όπως για παράδειγμα ένα ολόκληρο ρακοκάζανο, ο πετρόκτιστος φούρνος και εργαλεία για την προετοιμασία της γης αλλά και της επεξεργασία των καρπών. Λουλούδια , φυτά και βότανα της Κρήτης, είναι φυτεμένα μέσα σε κεραμικά που προέρχονται και αυτά από τα τοπικά εργαστήρια, ανθίζουν και μοσχοβολούν , δίδοντας μια εικόνα της σημαντικής κρητικής χλωρίδας.
Από τις βεράντες του Μουσείου, απλώνεται το Κρητικό πέλαγος, μια θάλασσα που αν είχε γλώσσα θα περιέγραφε τους ανθρώπους αιώνων που μεγαλούργησαν στον τόπο, που έζησαν ως πολίτες αυτοκρατοριών, που χάθηκαν μέσα στο χρόνο, αφήνοντας όμως παντού ανάγλυφα τα σημάδια τους.
Στον χώρο υποδοχής παρουσιάζεται ένα τυπικό λαϊκό αγροτόσπιτο. Στην κύρια αίθουσα της φάμπρικας βρίσκονται οι προβιομηχανικοί χώροι εργασίας, του μαραγκού, του σιδερά , του βαρελά αλλά και του φαμπρικάρη.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολιτισμού
Το Μουσείο υποστηρίζεται από πλούσιο ψηφιακό υλικό, οθόνες αφής επιτοίχιες προβολές βίντεο, εποπτικό υλικό κλπ. έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει πλήρη εικόνα της ζωής των ανθρώπων πριν από δεκάδες χρόνια.
Το Μουσείο στεγάζεται στο πανέμορφο ελαιοτριβείο, ιδιοκτησία ενός από τους μεγαλύτερους φιλολόγους της νεώτερης Ελλάδας, του Μενέλαου Παρλαμά, ο οποίος το προσέφερε στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ενώ η κόρη του, αρχαιολόγος Λιάνα Παρλαμά προσέφερε στην Εταιρεία, την πατρική της κατοικία, ολοκληρώνοντας έτσι το Αγροτικό Μουσείο και προσφέροντας στους νεώτερους την μεγάλη ελπίδα ότι η επιβίωση εξασφαλίζεται όταν γνωρίζει κανείς τους τρόπους, τις αρχές και τις αξίες των ανθρώπων που έζησαν στον ίδιο χώρο σε παλαιότερες εποχές..
Το Αγροτικό Μουσείο, ανακαινίστηκε και ξανάνοιξε τις πύλες του, πριν από λίγες ημέρες.
Τα εγκαίνια έγιναν από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ για πρώτη φορά είχε λειτουργήσει το 1988.
Το Αγροτικό Μουσείο διαθέτει ένα μικρό πωλητήριο, είναι προσβάσιμο σε Α.Μ.Ε.Α και λειτουργεί από Δευτέρα έως και Σάββατο, από 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

ana-mpa
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στο ΠΑΓΝΗ ο17χρονος που κινδυνεύει με ακρωτηριασμό!

Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για καθαρισμό μηνίσκου κι έκτοτε, η κατάστασή του χειροτέρεψε από μόλυνση εξαιτίας ενός μικροβίου - Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό του ποδιού!
Έκκληση απευθύνουν φίλοι και συγγενείς 17χρονου ποδοσφαιριστή του ΑΟΤ,από το Τυμπάκι, καθώς το ανήλικο παιδί κινδυνεύει με ακρωτηριασμό του ποδιού του μετά από μία εγχείριση ρουτίνας για καθαρισμό μηνίσκου στην οποία υπεβλήθη πριν από περίπου ένα μήνα!
Ο ανήλικος υπεβλήθη σε επέμβαση και αν και όλα έδειχναν πήγαινε μια χαρά, εδώ και αρκετές ημέρες, ζει μία απίστευτη περιπέτεια!
Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν άνθρωποι απο το περιβάλλον του, οι γιατροί του Βενιζελείου όπου και νοσηλεύεται, υποστηρίζουν ότι έχει κολλήσει κάποιο μικρόβιο και πιθανότατα να χρειαστεί ο ακρωτηριασμός του ποδιού του!
"Ο πυρετός δεν κατεβαίνει κάτω από το...40, ο αιματοκρίτης του έχει πέσει εδώ και ημέρες στο 20, το παιδί δεν πηγαίνει καλά, το πόδι του έχει πρηστεί και δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη", είπε στο Cretalive, άνθρωπος της ομάδας του Τυμπακίου.
Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του ΑΟΤ, Ανδρέας Φασομυτάκης, η ομάδα είναι πρόθυμη να κάνει ο,τιδήποτε για να σωθεί ο ανήλικος. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι έχουν γίνει επαφές με εξειδικευμένους γιατρούς τόσο του ΠΑΟΚ αλλά δεν τους επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε δημόσιο νοσοκομείο.
Όλοι απευθύνουν έκκληση για την άμεση αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού αυτού θέματος και να βρεθεί κάποια λύση ώστε το παιδί να εγχειριστεί άμεσα.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ξεκίνησαν οι διαδικασίες- με παρέμβαση του προέδρου της ΔΥΠΕ, Πανίκου Καρατσή, για τη μεταφορά του παιδιού στο ΠΑΓΝΗ όπου θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση από εξειδικευμένο γιατρό που θα αφιχθεί από τη Θεσσαλονίκη.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βρήκαν δενδρύλλιο, ψάχνουν τα "παρελκόμενα"

Δικογραφία για ένα δενδρύλλιο κάνναβης που βρέθηκε στους Βώρους

Ένα δενδρύλλιο κάνναβης ... μόνο κι έρημο, εντόπισαν, οι άνδρες του ΤΑΕ Μεσσαράς, στους Βώρους του δήμου Φαιστού, όπου οδηγήθηκαν αξιοποιώντας πληροφορίες που έκαναν λόγο για καλλιέργεια δενδρυλλίων σε αγροτική περιοχή.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1μ., το οποίο  εκριζώθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον ιδιοκτήτη του αλλά και τυχόν προεκτάσεις που μπορεί να έχει η υπόθεση.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δύο δισ. ευρώ βρέθηκαν σε 77 λογαριασμούς!

"Λεφτά υπάρχουν" αλλά κρύβονται επιμελώς - Ανεπάγγελτος με καταθέσεις 219,8 εκ. ευρώ - Αγρότης είχε καταθέσεις 10 εκ. και ετήσια εισοδήματα 106.000 - Αστρολόγος δεν είχε δηλώσει ευρώ αλλά είχε καταθέσεις 2,194 εκ. ευρώ

Σημεία και τέρατα αποκάλυψαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ μετά το άνοιγμα λογαριασμών "ύποπτων" για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ βρέθηκαν 77 τραπεζικοί λογαριασμοί που περιέχουν συνολικά κοντά στα 2 δισ. ευρώ. Σχεδόν οι μισοί από τους 77 είναι γιατροί, ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και τρεις διοικητές νοσοκομείων.
Στη λίστα υπάρχει και Θεσσαλονικιος που δηλώνει ανεπάγγελτος και με μηδενικό εισόδημα έχει καταθέσεις 218,9 εκ.ευρώ μέσα σε έξι χρόνια, ενώ αγρότης δηλώνει εισοδήματα 106.000 ευρώ και διαθέτει καταθέσεις 10, 6 εκ. ευρώ.
Κομμωτής έχει καταθέσεις 423.531 ευρώ και έχει να δηλώσει το εισόδημά του εδώ και δύο χρόνια, ενώ αστρολόγος με καταθέσεις 2,194 εκ. ευρώ δεν φαίνεται να έχει κάνει κάποια στιγμή δήλωση στην εφορία.
Άλλη ενδεικτική περίπτωση είναι γιατρού από την Αττική, ο οποιος από το 2004 ως το 2010 δήλωσε εισοδήματα 1,611 εκ. ευρώ και είχε καταθέσεις 3,797 εκ. ευρώ.
Άλλος αστρολόγος από την Αττική ο οποίος από το 2007 ως το 2009 δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην εφορία είχε καταθέσεις 2,194 ευρώ.
Τεχνική εταιρεία με έδρα την Αττική είχε έσοδα 14 εκ. ευρώ για το 2009 αλλά είχε καταθέσεις τον ίδιο χρόνο 30 εκ.ευρώ.
Οφθαλμίατρος από την Αττική είχε καταθέσεις 3,446 εκ. ευρώ για την τριετία 2007-10 αλλά δηλωθέντα εισοδήματα 2,643 εκ ευρώ.
Εταιρεία πολύτιμων λίθων δήλωσε έσοδα 1,753 εκ ευρώ σε τέσσερα χρόνια και καταθέσεις την ίδια περίοδο 22,539 εκ. ευρώ.
Συνταξιούχος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται να έχει εισοδήματα 227.538 ευρώ αλλά είχε καταθέσεις 2,041 εκ. ευρώ.
Μάνατζερ ποδοσφαίρου με μηδενική φορολογική δήλωση το 2000 είχε καταθέσεις 117.338 ευρώ. Ως το 2009 είχε δηλώσει στην εφορία 278.005 ευρώ αλλά είχε καταθέσεις 1,766 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το ΣΔΟΕ υπό την εντολή του εισαγγελέα Ι. Διώτη, επεξεργάζεται στοιχεία για 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς και έχει υποβάλλει αιτήματα για άνοιγμα ως 2.000 λογαριασμών. Μένει να δούμε αν αυτά τα χρήματα των εχόντων και κατεχόντων, που κρύβονται και δεν δηλώνονται θα έλθουν στα κρατικά ταμεία.

NewsIt
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 3.515 συνταξιούχοι "φαντάσματα" στην Κρήτη
Όχι έναν, όχι δυο αλλά 109.421 συνταξιούχους πανελλαδικά που δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να απογράφουν και... αναζητούνται «ξεσκέπασε» η διαδικασία απογραφής που πραγματοποιήθηκε στα καταστήματα του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα. Στο νομό Ηρακλείου το ΙΚΑ έχει εντοπίσει 1.745 συνταξιούχους-"φαντάσματα" που, ενώ λάμβαναν κανονικά σύνταξη, δεν προσήλθαν εντός της ημερομηνίας που είχε οριστεί για να απογραφούν, με το γεγονός αυτό να κινεί πολλές υποψίες καθιστώντας επικρατέστερο το σενάριο της απάτης. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, οι χιλιάδες αυτοί "αόρατοι" συνταξιούχοι κοστίζουν σε ετήσια βάση 1,5 δισ. ευρώ στο ταμείο!
Προκειμένου να αποκαλυφθεί αν πρόκειται για ανθρώπους που λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπόρεσαν να προσέλθουν για να απογραφούν, η διοίκηση του ΙΚΑ αναζητά τα πρόσωπα αυτά, δίνοντας μάλιστα κάποια παράταση στη διαδικασία της απογραφής, έτσι ώστε αν τελικά υπάρχουν να εμφανιστούν. Όπως όμως επισημαίνεται, αν δεν εντοπιστούν ως τις 22 Οκτωβρίου, δε θα πάρουν σύνταξη, ενώ το ΙΚΑ επιφυλάσσεται για περαιτέρω κυρώσεις στις περιπτώσεις απάτης που θα διαπιστωθούν.

Παράταση προθεσμίας


Η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, και έληξε τυπικά στις 30 Σεπτεμβρίου. Η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να διευκολύνει τους «ξεχασιάρηδες» συνταξιούχους, παρέτεινε άτυπα την προθεσμία, ωστόσο στους συνταξιούχους που δε θα εμφανιστούν για την απογραφή, όπως κατηγορηματικά δήλωσε κ. ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης. Αν κάποιοι ήταν απλά αμελείς, όπως τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, τότε μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα να απογραφούν και μόνο τότε θα τους καταβληθεί η σύνταξη και θα συνεχίσουν να πληρώνονται. Ο ίδιος πάντως δεσμεύτηκε ότι το ΙΚΑ θα διερευνήσει τις περιπτώσεις των αναπόγραφων συνταξιούχων και για όσους αποδειχτεί ότι εισέπρατταν παράνομα θα απαιτηθούν τα ποσά αυτά από τους ίδιους ή τους κληρονόμους τους σε βάθος δεκαετίας, ενώ θα κινηθούν και οι ποινικές διαδικασίες.
«Μέχρι τις 22 Οκτώβρη σε αυτούς που δεν απογράφηκαν δε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί. Υποθέτω ότι μέχρι τις 25 Οκτωβρίου θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό», τόνισε ο διευθυντής του ΙΚΑ Εσταυρωμένου Νίκος Ροκαδάκης.

Απώλεια 1,5 δισ.

Αν τελικώς αποδειχτεί ότι ο αριθμός των ατόμων που έπαιρναν σύνταξη χωρίς να δικαιούνται είναι ο αντίστοιχος με τον αριθμό όσων δεν πήγαν να απογραφούν, τούτο σημαίνει ότι το ΙΚΑ έχει ετήσια απώλεια 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε βάθος δεκαετίας υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ. Το ποσόν στην περίπτωση αυτή είναι πολύ μεγάλο, αν υπολογιστεί ότι, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το ετήσιο έλλειμμα του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους το 0,1% του ΑΕΠ ή περίπου 200 εκατ. ευρώ και να αγγίξει το 2050 το 0,7% του ΑΕΠ ή 1,15 δισ. ευρώ. Η αντίστοιχη απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ είχε καταγράψει 8.000 (σε σύνολο 810.000) συνταξιούχους του Οργανισμού οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν. Η ζημιά για τον Οργανισμό είχε εκτιμηθεί στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως.
3.515 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Πρωτιά το Ηράκλειο


Στην Κρήτη συνολικά, όπως τόνισε ο διευθυντής του ΙΚΑ Εσταυρωμένου Νίκος Ροκαδάκης, καταγράφηκαν 3.515 συνταξιούχοι «φαντάσματα». «Συγκεκριμένα, στο νομό Ηρακλείου καταγράφηκαν 1.745, στο νομό Χανίων 944, στο Ρέθυμνο 386 και στο Λασίθι 440, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «αν υπάρχει παρανομία θα τη δούμε στην πορεία». Σε επίπεδο χώρας, μέχρι την Πέμπτη είχαν απογραφεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος, 898.643 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης, ενώ άλλες 109.421 δεν εμφανίστηκαν. Από αυτούς, οι 99.131 είναι δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης και οι 10.290 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης.
neakriti.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Συνελήφθη με 4,5 κιλά χασίς



Επιμελώς κρυμμένα μέσα σε ελαιώνα είχε ένας 34χρονος από τα Ζωνιανά, περίπου 4,5 κιλά χασίς όμως για κακή του τύχη εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της Αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν προχθές (5-10) έρευνα, σε αγροτική περιοχή στις Δάφνες Ηρακλείου, όπου επιμελώς κρυμμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) σε αγροτεμάχιο με ελαιόδεντρα ένα σακβουαγιάζ το οποίο περιείχε:
•    Τρεις νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (997), (991) και (993) γρ. αντίστοιχα,
•    Είκοσι  κενές νάιλον σακούλες μαύρου χρώματος και
•    Δύο ταινίες συσκευασίας 


β) σε διπλανό αγροτεμάχιο, ένα δοχείο τροφίμων το οποίο περιείχε:
•    Τρεις 3 ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον σακούλες μικτού βάρους (212), (196) και (825) γρ.  αντίστοιχα,
•    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
•    Πενήντα 50 κενά νάιλον διάφανα σακουλάκια που χρησίμευαν για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Από τους αστυνομικούς τέθηκαν τα παραπάνω σημεία υπό διαρκή διακριτική επιτήρηση και χθες έτσι το μεσημέρι συνελήφθη ο 34χρονος, ο οποίος αφού προσέγγισε την περιοχή με ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, παρέλαβε το κρυμμένο σάκβουαγιάζ με τα ναρκωτικά.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 34χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης στην εμπορία ναρκωτικών
•    ένα μαχαίρι και
•    το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον κατασχέθηκε το παραπάνω φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,