Στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Στα 400 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού της εφημερίδας Τάιμς για την Ανώτερη Εκπαίδευση.
Ισοβαθμεί με ακόμα 25 πανεπιστήμια στη θέση 276 και λαμβάνει υψηλή βαθμολογία για τις βιβλιογραφικές παραπομπές και το βαθμό προσέλκυσης διεθνών φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδης Στεφάνου, η διάκριση αυτή "αποτελεί μια ένδειξη της όλης προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, στην περιφέρεια, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Φάνηκε με αυτή τη διάκριση ότι ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο μπορεί να προσεγγίσει ένα τόσο υψηλό επίπεδο."
Επίσης ο κ. Στεφάνου σημείωσε αυτό που φαίνεται, και αναφέρεται για τις βιβλιογραφικές αναφορές δείχνει τη δυναμικότητα και την απήχηση της ερευνητικής προσπάθειας του Πανεπιστημίου Κρήτης που το ανεβάζει πιο ψηλά.
Το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα λαμβάνει πιο μέτρια βαθμολογία για την επίδοση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, τη διδασκαλία και την έρευνα.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το πως πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο νομό για την παιδεία, και ειδικότερα το κατά πόσο "θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που ως τώρα κάναμε, με τις καλύτερες προϋποθέσεις."
Πάντως ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι από την πλευρά τους τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κάνουν οτι μπορούν για να διατηρήσουν ένα υψηλό ερευνητικό και διδακτικό επίπεδο, μόνο που πλέον αυτό δεν εξαρτάται από τις δικές τους προσπάθειες.
Στη λίστα κυριαρχούν τα αμερικανικά και βρετανικά ιδρύματα. Η πρώτη δεκάδα αποτελείται από επτά αμερικανικά και τρία βρετανικά πανεπιστήμια.
Στην κορυφή βρίσκεται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, ακολουθούμενο από το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, τη βρετανική Οξφόρδη και το Πρίνστον.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ιδρύθηκε το 1973. Αποτελείται από 5 σχολές με 17 τμήματα συνολικά. Έχει 23.500 εγγεγραμμένους φοιτητές, οι 14.000 εκ των οποίων σε προπτυχιακό επίπεδο. Απασχολεί 700 άτομα ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό προσωπικό.
Στη λίστα της ανεξάρτητης εταιρείας QS που μέχρι πέρυσι εξέδιδε κοινά αποτελέσματα με τους Τάιμς κορυφαίο πανεπιστήμιο έχει αναδειχθεί το Κέιμπριτζ στη Βρετανία. Σε αυτή τη λίστα δεν υπήρχε ελληνική παρουσία.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αγωνία για το ζευγάρι που εξαφανίστηκε
Φόβους ακόμα και για την ζωή τους εκφράζουν οι οικογένειες των δύο αγνοούμενων Ηρακλειωτών, της 44χρονης Φρόσως Στεργίου και του 53χρονου Ζαχάρη Κουμάκη, που είναι συγγενείς και οι οποίοι εξαφανίστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, με διαφορά λίγων ημερών.
Η αγωνία τους είναι τόσο μεγάλη που προχώρησαν στην δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δύο εξαφανισμένων προκειμένου να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Επίσης ήδη έχει ζητηθεί από την Αστυνομία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών τους τηλεφώνων που παραμένουν κλειστά.
Στενοί συγγενείς των δύο αγνοουμένων χθες πήγαν και πάλι στην Ασφάλεια Ηρακλείου προκειμένου να ζητήσουν από τις Αρχές να δώσουν στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των ανθρώπων τους, εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό τους.
Πρόκειται για τον Ζαχάρη Κουμάκη, πατέρα δύο παιδιών και την Φρόσω Δημητρίου-Πετρίδη, σύζυγο Αντωνίου Στεργίου.
Ο 53χρονος διέμενε μόνος του καθώς έχει χάσει την σύζυγο του, η οποία «έφυγε» από την ζωή σε μικρή ηλικία. Τον τελευταίο μάλιστα χρόνο ήταν άνεργος. Αυτή η κατάσταση ήταν λογικό να έχει επιβαρύνει την ψυχολογία του. Την παραμονή της εξαφάνισης του είχε πάει στο σπίτι της κόρης του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συμπεριφορά και τα λεγόμενα του ήταν περίεργα.
Στην διάρκεια της συζήτησης φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία αν του συμβεί κάτι κακό, να κηδευτεί στο χωριό του και όχι στο
Ηράκλειο, ενώ φεύγοντας από το σπίτι της κόρης του θέλησε να την αποχαιρετίσει με ένα φιλί καθώς «κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί αύριο».
Όλα αυτά όπως είναι αναμενόμενο, μετά και την εξαφάνιση του, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους οικείους του
που προσεύχονται μόνο να βρεθεί ο άνθρωπος τους σώος και αβλαβής.
Σε αντίθεση με τον 53χρονο, της εξαφάνισης της 44χρονης δεν προηγήθηκε κάτι περίεργο ή ανησυχητικό και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη αγωνία στην οικογένεια της.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας των δύο αγνοούμενων από την πλευρά των οικογενειών τους γίνεται με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν την αστυνομική έρευνα. Τα παιδιά τους, αδέρφια και γονείς απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με τους δύο εξαφανισμένους, να ενημερώσει την Αστυνομία. «Οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να μας βοηθήσει».
Παράλληλα απευθύνουν έκκληση και στους ίδιους. Όπως λένε, μέλη των δύο οικογενειών, προέχει να μάθουν ότι είναι καλά στην υγεία τους ώστε να τελειώσει το μαρτύριο που ζουν τις τελευταίες εβδομάδες και να ηρεμήσουν.

Εφημερίδα  ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το τροχαίο αποκάλυψε την κλοπή
Ακριβά πλήρωσε την κλοπή μοτοσυκλέτας. 28χρονος που συνελήφθη χθες το βράδυ  στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου.
Ο 28χρονος που είχε κλέψει τη μοτοσυκλέτα την ίδια μέρα δεν το χάρηκε και πολύ καθώς είχε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που επιλήφθησαν του περιστατικού διαπίστωσαν ότι η  μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 28χρονου.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

'Ξαναχτύπησαν' οι 'Ρομπέν' των φοιτητών στο Ηράκλειο!

Επέβαλαν τη δωρεάν διανομή φαγητού, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο εστιατόριο του Φοιτητικού Κέντρου στο Ηράκλειο
Οι..."Ρομπέν" των φοιτητικών εστιατορίων είναι πάλι εδώ!
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τρίτη, ομάδα φοιτητών επέβαλε στο εστιατόριο του Φοιτητικού Κέντρου στο Ηράκλειο -στις Βούτες - τη δωρεάν διανομή του μεσημεριανού γεύματος σε μη δικαιούχους δωρεάν σίτισης.
Η Πρυτανεία αντέδρασε στη συγκεκριμένη κίνηση και κράτησε κλειστό το εστιατόριο τις απογευματινές ώρες.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επάγγελμα ... κλέφτρα!

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν στο Ηράκλειο
Επάγγελμα ... κλέφτρα!
Επαγγελματίες στις κλοπές ήταν, όπως αποδείχθηκε, τρεις γυναίκες, Ρομά, που κατηγορούνται για μία σειρά από υποθέσεις στο Ηράκλειο.
Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, μετά από  καταγγελία 44χρονης Ηρακλειώτισας.
Συγκεκριμένα, η μία από αυτές, κατελήφθη από την καταγγέλουσα την στιγμή που έβγαινε από το διαμέρισμα της, χωρίς ωστόσο να προλάβει να αφαιρέσει οτιδήποτε, ενώ οι άλλες δυο δράστιδες, προσποιούμενες τις πλανόδιοε μικροπωλήτριες ερευνούσαν τα υπόλοιπα διαμερίσματα, προκειμένου να τα βρουν  ανασφάλιστα, εκμεταλλευόμενες, βέβαια, την απουσία των ενοίκων!
Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου τις συνέλαβαν  ενώ βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ένα πλαστικοποιημένο  χαρτί, με το οποίο παραβίαζαν τις οικίες.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Μπάχαλο στην αγορά με τα τρόφιμα: ΦΠΑ 23% στο τραπέζι και 13% στο όρθιο!

Μπάχαλο στην αγορά με τον ΦΠΑ στα τρόφιμα καθώς κανείς δεν ξέρει τι και πώς χρεώνει στον καταναλωτή. Έτσι, αν κάτσετε σε κάποιο τραπέζι το μαγαζί γίνεται εστιατόριο και ο φόρος είναι 23% ενώ αν πάρετε το σάντουιτς σε σακουλάκι και φύγετε  τότε είναι τυποποιημένο και πάει στο ΦΠΑ 13%.
Επίσης, αν φάτε ένα σκέτο κρουασάν θεωρείται φαγητό και πάει στο 23% ενώ αν του βάλετε σιρόπι γίνεται γλυκό και ο ΦΠΑ είναι 13%. Δεν μας λέει κανείς όμως αν η αλμυρή κρέπα έχει ΦΠΑ 13% και η αλμυρή… 23%.
Με νέα εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ως προς το ποια προϊόντα θα υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23% και ποια στο μειωμένο 13%.
Τα τυποποιημένα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται με βιομηχανική διαδικασία και διατίθενται για ευρεία κατανάλωση στα σημεία πώλησης παραμένουν στο μειωμένο συντελεστή 13%.
Τέτοια θεωρούνται τα συσκευασμένα σάντουιτς και οι σαλάτες λαχανικών ή φρούτων, τα οποία είναι αεροστεγώς κλεισμένα. Τα ίδια προσυσκευασμένα προϊόντα όμως, υπάγονται στο 23% όταν διατίθενται στον τελικό καταναλωτή μετά την αφαίρεση της συσκευασίας για οποιοδήποτε λόγο, π.χ. ζέσταμα ή ψήσιμο καθώς και όταν καταναλώνονται επιτόπου.


ΦΠΑ 23% αν καθίσουμε σε τραπέζι
Η επιτόπου κατανάλωση σε τραπεζοκαθίσματα που διαθέτουν οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, ταβέρνες, ταχυφαγεία, καφετέριες, αναψυκτήρια, κυλικεία κλπ.) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) ως υπηρεσία εστίασης, ανεξάρτητα από το είδος που καταναλώνεται (περιλαμβανομένων των γλυκών, του μη ανθρακούχου νερού και του ψωμιού).
Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται τα κυλικεία στα σχολεία και στις σχολές αλλά και τραπεζοκαθίσματα τα οποία χρησιμοποιούνται από τους πελάτες πολλών επιχειρήσεων εστίασης που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο (π.χ. ενιαίος χώρος τραπεζοκαθισμάτων σε χώρο εμπορικού κέντρου).
Ωστόσο, στο μειωμένο συντελεστή 13% υπάγονται τα βρώσιμα είδη των κυλικείων, όπως για παράδειγμα τα σάντουιτς, τα τόστ, τα σφολιατοειδή και οι πίτες, όταν παραδίδονται για κατανάλωση εκτός καταστήματος, και όχι τα ροφήματα και τα ποτά (αλκοολούχα ή μη).
Οι παραδόσεις γλυκών και παγωτών όταν αυτά καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία πωλούνται, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%). Στο μειωμένο συντελεστή (13%) υπάγονται όταν καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων αυτών, ανεξάρτητα από το εάν προσφέρονται σε κλειστή ή σε ανοιχτή συσκευασία («στο χέρι»).

ΦΠΑ 23% στο ΚαΨιΜι
Αντιθέτως η εξαίρεση αυτή δεν ισχύει για παραδόσεις των αγαθών αυτών από κυλικεία που λειτουργούν εντός στρατιωτικών μονάδων, ερευνητικών κέντρων, μουσείων, δημοσίων υπηρεσιών, κλπ., οι οποίες υπάγονται στον κανονικό συντελεστή (23%).
Το ίδιο ισχύει και όταν μια επιχείρηση αναλαμβάνει την τροφοδοσία νοσοκομείων, εστιατορίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φοιτητικών λεσχών, κλπ., με έτοιμα φαγητά, γλυκά και ποτά. Προϋπόθεση είναι η κατανάλωσή τους πραγματοποιείται εκτός του καταστήματος που έγινε η παράδοση από το catering.
Στην περίπτωση που η ίδια επιχείρηση παρέχει τα έτοιμα φαγητά και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης η συνολική παροχή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23% περιλαμβανομένων των γλυκών, του εμφιαλωμένου μη ανθρακούχου νερού και του ψωμιού.
Το ίδιο και στην περίπτωση που ζαχαροπλαστεία ή άλλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας αναλαμβάνουν, επ’ ευκαιρία βάπτισης, ή γάμου, ή μνημόσυνου, καθ’ υπόδειξη του πελάτη τους, την παράδοση γλυκών, παγωτών, ή άλλων ειδών στο χώρο της εκκλησίας
23% στον Τουρισμό
Στα ξενοδοχεία, για διαμονή με πρωινό και δύο γεύματα (full board) έναντι ενιαίας τιμής, το 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%), ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό και τα δύο γεύματα και το υπόλοιπο 75% τιμής στο 13% καθώς θεωρείται διαμονή
Η υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου (room service) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%), ως υπηρεσία εστίασης (περιλαμβανομένου του μη ανθρακούχου νερού). Αντίθετα, οι καταναλώσεις του μίνι μπαρ που υπάρχει εντός του δωματίου αποτελούν παραδόσεις αγαθών, επομένως χρεώνονται με τον οικείο συντελεστή κάθε αγαθού.

Πίτες σφολιάτες
Τα έτοιμα προς άμεση κατανάλωση (ψημμένα κλπ.) σφολιατοειδή και πίτες, όπως τυρόπιτες, λουκανικόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες, κρέπες, κρουασάν, κλπ., εάν δεν είναι τυποιημενα υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (είτε καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται, είτε όχι).
Όσα όμως από αυτά περιέχουν γλυκαντικές ύλες (πχ μπουγάτσες) θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή 13%, όταν δεν καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται.
Οι πωλήσεις άψητων σφολιατοειδών και πιτών υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή 13% ΦΠΑ, καθώς δεν πρόκειται για έτοιμα προς άμεση κατανάλωση αγαθά.


Νερά Ποτά Γάλα
Τα μη αλκοολούχα ποτά, εκτός από τα μη ανθρακούχα νερά, δηλαδή τα έτοιμα ροφήματα, οι χυμοί, τα αεριούχα νερά και τα αναψυκτικά γενικά, από 1.9.2011, υπάγονται σε κάθε περίπτωση στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) εντός ή εκτός καταστημάτων εστίασης.
Ο μειωμένος συντελεστής (13%) συνεχίζει να εφαρμόζεται στο γάλα (τυποποιημένο ή μη), συμπεριλαμβανομένου και του σοκολατούχου γάλακτος.

Ο καφές
Ο έτοιμος προς πόση καφές, όπως και άλλα έτοιμα προς πόση ροφήματα (τσάι, κλπ.) φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή, ανεξάρτητα εάν καταναλώνονται εντός καταστημάτων εή πρόκειται για παράδοση που πραγματοποιείται από οποιαδήποτε επιχείρηση (σούπερ μάρκετ, παντοπωλείο, περίπτερο, εστιατόριο, κυλικεία εντός ή εκτός εκπαιδευτικών ή νοσοκομειακών ιδρυμάτων, κλπ.).
Αντίθετα, στο μειωμένο συντελεστή (13%) συνεχίζουν να υπάγονται ο καφές, το τσάι, το κακάο, κλπ., όταν δεν αποτελούν έτοιμα προς πόση ροφήματα, αλλά διατίθενται χύμα ή συσκευασμένα, καθώς και σε συσκευασία η οποία περιέχει καφέ, ζάχαρη, καλαμάκι, κλπ.


«Συμπύκνωσαν» τον ΦΠΑ στους χυμούς
 
Επισημαίνεται ότι σε συμπυκνωμένους χυμούς, αναψυκτικά ή καφέδες κλπ που δεν είναι έτοιμα για κατανάλωση αλλά χρήζουν αραίωσης ή άλλης περαιτέρω επεξεργασίας προκειμένου να καταναλωθούν, δεν υπάγονται στο 23% ως έτοιμα ροφήματα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Καθηγητής καταγγέλλει εκβιασμό από φοιτητές!
Εκβιασμό και απειλές από ομάδα φοιτητών, που εισέβαλε στο γραφείο του, ζητώντας να συγκληθεί γενική συνέλευση που θα επικυρώνει τις αποφάσεις τους για την διοργάνωση της εξεταστικής μετά τις καταλήψεις και έναρξη του εξαμήνου, κατήγγειλε ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, σε επιστολή του προς τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακουδάκη, την περασμένη Τρίτη (4/10) ομάδα περίπου 40 φοιτητών, προερχόμενη από συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη, απαίτησε με απειλές να συγκαλέσει ο ίδιος γενική συνέλευση του τμήματος, προκειμένου να επικυρώσει προηγούμενη απόφαση που έλαβαν σε δική τους φοιτητική συνέλευση.
Η απόφασή τους προέβλεπε: εμβόλιμη εξεταστική, όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για όσους είναι στο πτυχίο, και διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο. Για τις 13 εβδομάδες των μαθημάτων του εξαμήνου είπαν ότι απαίτησή τους και υποχρέωση του τμήματος είναι “να τα μπαλώσουμε”.
Οι φοιτητές απείλησαν ότι δεν θα επέτρεπαν στον πρόεδρο του τμήματος να φύγει από το γραφείο του, χτίζοντας την πόρτα, και ότι θα τον έβρισκαν στο σπίτι του, ενώ τον ανάγκασαν - μαζί με τον καθηγητή Δ. Μπικιάρη, που συνέτρεξε για βοήθεια - να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο κ. Γιαννακουδάκης αποδέχτηκε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για το πρωί της επόμενης (δηλαδή την Παρασκευή 7/10) στο μεγάλο αμφιθέατρο του Χημείου, εφόσον το υπόλοιπο κτίριο τελεί υπό κατάληψη.
Σύμφωνα πάντως με τον καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ, Νικόλαο Μπιτζιλέκη, η σύγκληση γενικής συνέλευσης, υπό τέτοιες συνθήκες, είναι παράνομη και συνεπώς μπορεί να ακυρωθεί.
Τη γενική συνέλευση μπορούν να αιτηθούν μέλη της (εάν συγκεντρωθούν 20 υπογραφές), ωστόσο για την τέλεσή της θα πρέπει να υπάρχει απαρτία (30 από τα 60 μέλη). Σε περίπτωση μη απαρτίας θα συγκληθεί την επόμενη Δευτέρα από την ημέρα που το τμήμα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.
Ο κ. Γιαννακουδάκης κατήγγειλε, εξάλλου, υφαρπαγή από φοιτητή του προσωπικού του προτζέκτορα από το γραφείο του.
nooz
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νέα περιπέτεια υγείας για τον Δημήτρη Μητροπάνο
Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων νοσηλεύεται από χθες ο Δημήτρης Μητροπάνος.
 Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής εισήχθη στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Μετά τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε πρόβλημα κοίλης, η οποία έπρεπε να αφαιρεθεί. Ετσι, έγινε εισαγωγή και ο τραγουδιστής υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση.
 Αυτή καθεαυτή η διαδικασία δεν αποτελεί κάτι ανησυχητικό, ωστόσο το βεβαρυμμένο ιστορικό της υγείας του ήταν όπως φαίνεται αυτό που ανησύχησε τους οικείους του και κυρίως την σύζυγό του Βένια, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο πλάϊ του.
 «Κοίλη έβγαλε. Είναι μια χαρά. Ευτυχώς θα βγει μεθαύριο», δήλωσε στην εφημερίδα Espresso, ο «άγγελος» του Δημήτρη Μητροπάνου, που δεν φεύγει λεπτό από δίπλα του.
 Λόγω του απρόοπτου συμβάντος, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα εμφάνιση του Δημήτρη Μητροπάνου με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Δημήτρη Μπάση σε γνωστό κέντρο της Κύπρου.        
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βροχή... αστεριών το Σάββατο!

Πιο θεαματική από κάθε άλλη φορά αναμένεται να είναι φέτος η βροχή των Δρακοντιδών, των διαττόντων αστέρων που θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου.
Οι αστρονόμοι αναμένουν ότι το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στο βόρειο ημισφαίριο και θεωρούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε προνομιακή θέση για την παρατήρησή του.
Αυτήν τη φορά, και σε αντίθεση με άλλες βροχές διαττόντων, το ξενύχτι δεν είναι απαραίτητο για όσους θέλουν να βγουν στο μπαλκόνι και να απολαύσουν το θέαμα.
Στις 20:00 το βράδυ θα πέφτουν περίπου 60-100 διάττοντες αστέρες την ώρα, ενώ η ένταση του φαινομένου θα αυξηθεί περίπου στις 23:00 το βράδυ, όταν και θα πέφτουν από 500 έως 800 διάττοντες την ώρα.
Η έξαρση του φαινομένου αναμένεται να λήξει στη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ομαδικές αγωγές κατά τραπεζών η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το επόμενο διάστημα θα προβεί σε ομαδικές Αγωγές, κατά των Τραπεζών, έπειτα από την διαπιστωμένη, μη νόμιμη και καταχρηστική επιβάρυνση, στα δάνεια των Καταναλωτών. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έχοντας στα χέρια της αρκετά παράπονα και καταγγελίες δανειοληπτών, και αφού έθεσε υπόψη το πρόβλημα ,στους νομικούς που επικουρούν το έργο της… αποφασίστηκε και θεωρήθηκε ,επιτακτική η ανάγκη της άμεσης κατάθεσης Ομαδικών Αγωγών κατά των Τραπεζών,που έχουν επιβάλει όρους καταχρηστικούς στις συμβάσεις τους, με την απαίτηση της επιστροφής των χρημάτων στους καταναλωτές, χρήματα, που χρόνια οι Τράπεζες επιβάρυναν τα δάνεια τους.
Παρά το ότι η πολιτεία έχει επικυρώσει με Νομοθεσία, κάποιους όρους που έχουν κριθεί από τα Ελληνικά Δικαστήρια για την καταχρηστικότητα τους παρά ταύτα οι Τράπεζες συνεχίζουν να εφαρμόζουν το «έργο » τους.
Επειδή η πιεστική πολιτική των Τραπεζών συνεχίζεται, παρά την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία,προς τους» μικρο δανειζομένους» και επειδή η πολιτική τους δεν έχει αναστραφεί, για την υποδοχή ρεαλιστικών σχεδίων των καταναλωτών, για την ρύθμιση των χρεών τους,»εξωδικαστικώς» και επειδή καλούμενες στο Ειρηνοδικείο ,δεν αντιπροτείνουν, επί του υποβληθέντος σχεδίου οφειλών, αλλά συνεχίζουν να απαιτούν, ερμηνεύοντας το Ν.3869/2010, κατά την δική τους νομικίστικη αντίληψη και επειδή σύμφωνα με τις βεβαιώσεις που χορηγούν στους δανειολήπτες, σε κάποια χρέη, οι επιβαρύνσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνούν το διπλάσιο της Αρχικής δανειοδότησης, (δανειστέν ποσό), ο δρόμος που οφείλει να οδηγήσει τους δανειολήπτες η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, είναι μονόδρομος και είναι η Δικαιοσύνη, η οποία με απόφασή της, θα υποχρεώσει τις Τράπεζες να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα και καταχρηστικά παρακρατήθηκαν από τους καταναλωτές-δανειολήπτες.
Επαυτού, καλούμε τους καταναλωτές- δανειολήπτες που θέλουν να συμμετέχουν στο άνοιγμα των αγωγών κατά των Τραπεζών να προσέλθουν στο Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ μέχρι τέλος Νοεμβρίου και να υποβάλλουν σχετική αίτηση.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί και πέραν της προθεσμίας, αλλά θα πρέπει να συμπληρώνεται ένας κρίσιμος αριθμός αιτήσεων, πριν την κατάθεση κάθε ομαδικής αγωγής, για συγκεκριμένη πρακτική καταχρηστικότητας και εναντίον συγκεκριμένης Τράπεζας
cna
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Το RTL ετοιμάζει ρεπορτάζ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Ανταποκρίτρια του καναλιού στην Κρήτη

Το ενδιαφέρον του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου RTL κέντρισε ο αυξημένος αριθμός αυτοκτονιών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.
Ήδη, στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», βρίσκεται απεσταλμένη του καναλιού, η γνωστή ολλανδή δημοσιογράφος Silvia Brens, ανταποκρίτρια στην Τουρκία, στην Ελλάδα και γενικότερα στα Βαλκάνια.
Μία από τις περιπτώσεις που θα τεθούν στο επίκεντρο της τηλεοπτικής έρευνας είναι η υπόθεση της αυτοκτονίας ενός 58χρονου λαχανέμπορου, ο οποίος μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα, ανήμπορος να αντεπεξέλθει στα χρέη και στις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούσαν τράπεζες και ιδιώτες.
Στην ίδια υπόθεση είχε αναφερθεί εκτενώς και ο βρετανός δημοσιογράφος της αμερικανικής Wall Street Journal, Markus Walker, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο, τον περασμένο Αύγουστο.


newsbeast
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Επενδύσεις και στην Κρήτη ετοιμάζει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας!
Μεγάλα έργα υποδομών της Κρήτης μπαίνουν στο "στόχαστρο" του Σαουδάραβα πρίγκιπα, ο οποίος  έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Κ.Μπογδανίδη, ο Βλάσης Τσάκας.
Σύμφωνα με τον Έλληνα εκπρόσωπό του στην Ελλάδα ,ο οποίος φαίνεται, μάλιστα, να έχει "εν λευκώ" εξουσιοδότηση για τη διαχείριση της συμφωνίας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο πρίγκιπας που έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Κρήτη, ενδιαφέρεται όχι μόνο για ... τον αθλητισμό, αλλά και για τις υποδομές, κι έτσι μέσα στα σχέδιά του είναι και κάποια μεγάλα έργα στην Κρήτη, στα οποία επιθυμεί να επενδύσει.

"Είναι δύο μεγάλα έργα στην Κρήτη τα οποία δνε μπορώ να πω τώρα' ανέφερε, ενώ όταν ερωτήθηκε για το νέο αεροδρόμιο είπε χαρακτηριστικά: 'γιατί όχι το αεροδρόμιο;'
"Τα πρώτα πλάνα ήταν για την Κρήτη , αλλά μετά υπερίσχυσε η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ είναι δεύτερη αγάπη μου' είπε απαντώντας στο ερώτημα γιατί η επένδυση στον ΠΑΟ και όχι στον...ΟΦΗ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,