Προειδοποίηση για βόμβα στην ΕΤΕ Χανίων
Αναστατώθηκε το πρωί, το κέντρο της πόλης των Χανίων, όταν άγνωστος τηλεφώνησε για να προειδοποιήσει για τοποθέτηση βόμβας στο κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, που βρίσκεται απέναντι απο την Δημοτική Αγορά των Χανίων.
Αμέσως εκκενώθηκε η τράπεζα απο τους δεκάδες πολίτες και υπαλλήλους που ήταν μέσα και δημιουργήθηκε κλοιός ασφαλείας απο τις αστυνομικές αρχές.
Αμέσως μετά με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, που είναι ειδικά εκπαιδευμένος στην ανεύρεση εκρηκτικών, ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλοι οι χώροι του υποκατστήματος της ΕΤΕ, για να αποδειχθεί τελικά πως επρόκειτο για φάρσα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Είχαν διαφορές και του έκαψαν το ταξί
Ολοσχερώς καταστράφηκε ένα ταξί σήμερα τα ξημερώματα στην  περιοχή Καλονύχτης Ρεθύμνου.
Η πυρκαγιά στο όχημα που οφείλεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε εμπρησμό, εκδηλώθηκε στις 4:15 π.μ κατασβέστηκε μια ώρα αργότερα, ενώ στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με  5 άνδρες.
Τη σχετική προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Μαφιόζικοι" πυροβολισμοί σε αυτοκίνητο
Το αυτοκίνητο κατασκευαστικής εταιρείας έβαλε στόχο άγνωστος ο οποίος το γέμισε "τρύπες" πυροβολώντας τουλάχιστον έξη φορές εναντίον του.
Το περιστατικό , που θυμίζει "μαφιόζικες" πρακτικές, συνέβει στο Ηράκλειο και σύμφωνα με την καταγγελία στις αστυνομικές αρχές του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας, άγνωστος δράστης, με πυροβόλο όπλο αγνώστων στοιχειών και διαμετρήματος, πυροβόλησε τουλάχιστον έξι (6) φορές σε σταθμευμένο Δ.Χ.Φ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της κατασκευαστικής εταιρείας προκαλώντας στο παρμπρίζ και στο εμπρόσθιο μέρος αυτού φθορές συνολικής αξίας (3.000) ευρώ κατά δήλωση του.
Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που μετέβησαν στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία παραμορφωμένη βολίδα πυροβόλου όπλου αγνώστου διαμετρήματος και τέσσερα (4) μεταλλικά περιβλήματα βολίδας.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κρητικός ο 36χρονος που παραδόθηκε για τον "Επαναστατικό Αγώνα"!

Με καταγωγή από μεγάλο χωριό των Χανίων
Κρητικός ο 36χρονος που παραδόθηκε για τον "Επαναστατικό Αγώνα"!
Κρητικός, όπως αποδεικνύεται, είναι ο 36χρονος Κώστας Κάτσενος ο οποίος παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Αρχές, έχοντας εκδοθεί σε βάρος του (από τον Αύγουστο του 2010) ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Συγκεκριμένα, κατάγεται από μεγάλο χωριό των Χανίων μόπου έγιναν έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το προηγούμενο διάστημα για τον εντοπισμό του
Υπενθυμίζεται ότι κρητικής καταγωγής είναι και ο Κ. Γουρνάς, κατηγορούμενος επίσης, για την ίδια υπόθεση.
Ο νεαρός υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου παρουσιάστηκε το πρωινό της περασμένης Παρασκευής συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του
στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών.
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έκλεψαν τα ζώα 71χρονου

Στα Πάρτιρα του δήμου Μινώα Ζωοκλοπή σε βάρος του κατήγγειλε, χθες το μεσημέρι, στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου ένας 71χρονος άνδρας. Σύμφωνα με όσα είπε, άγνωστοι δράστες έκλεψαν από τον περιφραγμένο βοσκότοπό του, στη Μικρά Επισκοπή, στα Πάρτιρα του δήμου Μινώα Πεδιάδος, 52 προβατοειδή, συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.

cretalive

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τραυματισμός Ινδού από ομοεθνείς του μέσα στο σπίτι του!
Ένας Ινδός υπήκοος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ελαφρά τραυματισμένος μετά από επίθεση που δέχθηκε στη διάρκεια της νύχτας μέσα στο ίδιο του το σπίτι από πέντε ομοεθνείς του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέντε Ινδοί εισέβαλαν τα ξημερώματα στο σπίτι ενός ζευγαριού Ινδών στον Πρίνο, επειδή είχαν προσωπικές διαφορές.
Το ζευγάρι των Ινδών μπήκε στο στόχαστρο των δραστών, υπήρξε συμπλοκή και ένας από τους δράστες χρησιμοποιώντας μαχαίρι, τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι τον 41χρονο άντρα, ενώ παρούσα ήταν και η 27χρονη σύζυγος του.
Στη συνέχεια, τα πέντε άτομα τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηράκλειο: Βούλγαρος μαχαίρωσε ομοεθνή τουΣυνελήφθη, χθες στο Αρκαλοχώρι 29χρονος Βούλγαρος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελία 26χρονου Βούλγαρου, χθες το πρωί στο Αρκαλοχώρι, ο συλληφθείς του προκάλεσε σωματικές βλάβες στο δεξί χέρι με τη χρήση μαχαιριού.
Ο δράστης αναζητήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Λουκέτο" από τους μαθητές σε λύκεια και Γυμνάσια της Κρήτης
Μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία της Κρήτης, με τους μαθητές να διαμαρτυρούνται για την έλλειψη βιβλίων και εκπαιδευτικών , αλλά και για τις συνθήκες γενικότερα μάθησης  που επικρατούν στο χώρο της παιδείας.
Σύμφωνα με  στοιχεία  και από τις διευθύνσεις  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και στους 4 νομούς τα περισσότερα λύκεια  αλλά και αρκετά γυμνάσια έχουν βάλει λουκέτο καθώς οι μαθητές έχουν αποφασίσει καταλήψεις.
 Ειδικότερα στο Ηράκλειο, υπό κατάληψη τελούν:  1ο, 2ο, 5ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο Λύκεια Ηρακλείου, τα Λύκεια Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Δέκα, Κρουσώνα, Μαλίων, Μελεσών, Γουβών και Προφήτη Ηλία, τα Καλλιτεχνικό και Μουσικό, τα 2ο και 5ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου και τα 13ο, 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 8ο, 10ο, 11ο Γυμνάσια και τα Γυμνάσια Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Δέκα, Κρουσώνα, Μελεσών, Μαλίων, Τυμπακίου και Χερσονήσου.
Στα Χανιά υπό κατάληψη βρίσκονται : Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου, γυμνάσιο και Λύκειο Σούδας και το 5ο Λύκειο.
Στο Ρέθυμνο λουκέτο έχουν βάλει τα : 1ο, 2ο Λύκειο. το Λύκειο Περάματος , το Λύκειο Πανόρμου, το Λύκειο Ανωγείων και το Πειραματικό Λύκειο.
Στο νομό Λασιθίου, υπό κατάληψη τελούν το 1ο, 2ο, και  Λύκειο Ιεράπετρας, όπως και το ΕΠΑΛ, καθώς και το 1ο,2ο,3ο Γυμνάσια της περιοχής.
Επίσης σε κατάληψη βρίσκονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κουτσουρά , το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου όπως και το 2ο Λύκειο.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ιστορική δίκη: Στο "σκαμνί" ο οίκος Standard & Poor’s

Μια δίκη, η πρώτη του είδους της παγκοσμίως, ξεκίνησε στο Σίδνεϊ. Κατηγορούμενος είναι ο οίκος αξιολογήσεων Standard and Poor's και μηνυτές 13 δήμοι της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι δήμοι κατηγορούν τον συγκεκριμένο οίκο αξιολόγησης ότι τους παραπλάνησε με τις αξιολογήσεις τιτλοποιημένων χρεωστικών υποχρεώσεων (collateralized debt obligations), με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά ποσά κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η Standard and Poor's είχε αξιολογήσει με την ύψιστη βαθμολογία ΑΑΑ τις συγκεκριμένες επενδύσεις το 2008, με αποτέλεσμα οι δήμοι που επένδυσαν να χάσουν 15 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, διεκδικούν το ποσό αυτό από την Standard and Poor's.

Ο δικηγόρος των δήμων, Νόελ Χάτλι, δήλωσε ότι η δίκη θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Νοέμβριο και σκοπεύει να καλέσει μάρτυρες ακόμα και από το εξωτερικό.
Η Standard and Poor's και η διεθνής τράπεζα ABN Ambro υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται και τάχθηκαν εναντίον της δημοσιοποίησης κάποιων εγγράφων που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο.
Ο Τζον Γουόλκερ, από τον οικονομικό οργανισμό IMF δήλωσε ότι εξ όσων γνωρίζει αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας οίκος αξιολόγησης μηνύεται για παραπλάνηση επενδυτών και η δίκη αυτή θα έχει παγκόσμια ενδιαφέρον.
Όπως σημειώνουν και άλλοι παρατηρητές, είναι παγκοσμίως η πρώτη δίκη για την εμπλοκή οίκου αξιολόγησης σε υποθέσεις "CDOs", που αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παγκόσμια οικονομική διολίσθηση.

nooz
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Εγκαταστάθηκε ο νέος χλοοτάπητας στο

Παγκρήτιο

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του νέου χλοοτάπητα στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλέιου.
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν σε κακή κατάσταση κυρίως  λόγω ενός μύκητα ο οποίος είχε προσβάλλει το χόρτο και έτσι αποφασίστηκε η αντικατάσταση του. Για να «πιάσει» το νέο χόρτο στο χώμα χρειάζονται συνήθως δέκα με δεκαπέντε μέρες έτσι λοιπόν η διακοπεί του πρωταθλήματος ήρθε την καλύτερηξ στιγή για την ομάδα του Εργοτέλη η οποία αναμένεται στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της να
Στο πλαίσο  της έκτης αγωνιστικής της Super League με τον ¶ρη.
Να σημειωθεί ότι τα έξοδα για το έργο τα οποία έφτασαν τις 100.000 ¤ κάλυψε ο ΟΠΑΠ.
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Όχι" στη φοροκάρτα από το ΙΝΚΑ Κρήτης

"Όχι" στο ηλεκτρονικό φακέλωμα
"Όχι" στη φοροκάρτα από το ΙΝΚΑ Κρήτης
Την αντίθεσή του στη φοροκάρτα εκφράζει το ΙΝΚΑ, διακρίνοντας ηλεκτρονικό "φακέλωμα" στην προώθηση της χρήσης της φοροκάρτας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και με την σχεδιαζόμενη  «Κάρτα του Πολίτη» (με όποια μορφή και πρόσχημα και αν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί) γιατί οδηγεί, στην κατάργηση της ιδιωτικής ζωής του πολίτη και εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική του ελευθερία,  ασφάλεια και περιουσία.
Οι βάσεις δεδομένων αυτές, σε άλλες και μάλιστα πολύ προηγμένες χώρες, έχουν παραβιαστεί επιτυχώς και πολλοί έχουν βρει τον μπελά τους. 
Με την ενσωμάτωση σε ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων σε Η/Υ όλων των αγορών των πολιτών, κάθε χειριστής με κλειδί θα έχει πρόσβαση.
Για αυτούς τους λόγους καλεί τους πολίτες να μην παραλάβουν την «Φοροκάρτα», αφού για μια αμφίβολη εξυπηρέτηση θα εκθέσουν την ιδιωτική ζωή τους, και θα δημιουργήσουν έτσι  άχρηστους κινδύνους, επιπλέονκαι το κόστος της «Φοροκάρτας» θα βγει από τη φορολογία του πολίτη – δηλαδή σκοπεύουν να πληρώνουμε τα έξοδα του φακελώματος μας
Επίσης καλεί την ελληνική πολιτεία:
Να καταργήσει το τριτοκοσμικό μέτρο της συλλογής των αποδείξεων –
σε οποιαδήποτε μορφή.
Δεν είναι υποχρέωση των καταναλωτών να ασκούν φορολογικό έλεγχο.
Τέλος,
να σταματήσει η χυδαιότητα και η αισχρότητα της αστήριχτης φιλολογίας του τίτλου  «Διεφθαρμένος Έλληνας», [αν δεν μπορεί ο φιλόλογοςνα εντοπίσει και να τιμωρήσει πρώτα τον «Διαφθορέα»].

Το κράτος, που αλλάζει, στα μέτρα του κάθε κόμματος μόλις γίνει κυβέρνηση, δείχνει την άρνηση του, να είναι, σταθερό και σοβαρό και κυρίως πως δεν θέλει να επιτρέψει να δουλέψουν οι κρατικοί υπάλληλοι, για τον έλεγχο της φοροκλοπής, για την αποφυγή πολιτικού κομματικού κόστους.
Το πρόβλημα του Ελληνικού Κράτους έχει κριθεί πως είναι πρόβλημα εξόδων και ασύδοτης σπατάλης του δημοσίου χρήματος, και όχι μόνο πρόβλημα φορολογικών εσόδων.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ –
ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ»

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στους δρόμους αύριο οι μηχανικοί του

δημοσίου


Στην ανατολική Κρήτη
Στους δρόμους αύριο οι μηχανικοί του δημοσίου
Κινητοποίηση πραγματοποιούν, αύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, οι διπλωματούχοι μηχανικοί των δημοσίων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει κηρύξει, με ομόφωνη απόφαση της, η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Κρήτης.

Όπως τονίζεται σε  ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση «αυτές τις μέρες συζητιέται ‘εν κρυπτώ’ το νέο ενιαίο μισθολόγιο, η βαθμολογική στασιμότητα και η εφεδρεία, ενώ παράλληλα κατασυκοφαντούνται το δημόσιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μέσα σε αυτό το κλίμα αφαιρούνται καθημερινά αρμοδιότητες από δημόσιες υπηρεσίες και μάλιστα (στις πολεοδομίες), με τη σύμπραξη και του ΤΕΕ. Ας δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης για την επιβίωση αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να φύγει η τρόικα και τα μνημόνιά τους».

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεύτερο τηλεφώνημα για βόμβα, αυτή τη
 
φορά στην Άλφα Μπανκ

Το δεύτερο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σήμερα το πρωί , αυτή τη φόρα μετά την Εθνική τράπεζα το δέχτηκε το κατάστημα της Άλφα Μπάνκ, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων.
Υπενθυμίζετε ότι τις πρωινές ώρες ανάλογο τηλεφώνημα το οποίο αποδείχθηκε φάρσα είχε δεχθεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας  απέναντι από τη Δημοτική Αγορά Χανίων.
Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι έχουν κλείσει οι γύρω  δρόμοι από το κατάστημα της τράπεζας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,