Τροχαίο με τραυματισμό στο Καστέλι
Σοβαρά τραυματίστηκε ένα Χανιώτης χθες το βράδυ, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την  πορεία του κι έπεσε σε γκρεμό 6-7 μέτρων.
Το περιστατικό συνέβη κοντά στο Καστέλι  Κισάμου,  λίγο πριν τις 9 το βράδυ.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος της Κισάμου, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον τραυματισμένο άνδρα στο νοσοκομείο Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ληστεία σε περίπτερο στις Γούβες
Ληστεία σημειώθηκε σήμερα στις 4 :15 τα ξημερώματα σε περίπτερο στην περιοχή των Γουβών στο Ηράκλειο
Συγκεκριμένα οι δύο  δράστες  που φορούσαν  κουκούλες , αφού χτύπησαν τον 47χρονο ιδιοκτήτη του περιπτέρου, του άρπαξαν  ένα τσαντάκι, που περιείχε  το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Μετά την πράξη τους οι  δράστες τράπηκαν  σε φυγή. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αποθεματοποίηση 100.000 τόνων ελαιολάδου μετά την κατρακύλα των τιμών
Δώρον άδωρον είναι ουσιαστικά για την Ελλάδα το μέτρο της αποθεματοποίησης 100.000 τόνων παρθένου ελαιολάδου για έξη μήνες που ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ.Τσιόλος.
Και αυτό γιατί στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη δεν υπάρχουν ποσότητες ελαιολάδου για να αποθεματοποιηθούν.
Η απόφαση αυτή του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου ήρθε σε μιαν περίοδο που οι τιμές στο ελαιόλαδο κατρακυλούν και στην Ισπανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης τα αποθέματα ελαιολάδου, στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, έχουν σχεδόν εξαντληθεί και παρά το ότι η αναμενόμενη νέα εσοδεία, φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλή και κάτω του 50% για την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα, οι τιμές, σε γενικό επίπεδο εξακολουθούν να κυμαίνονται στην Κρήτη στα 2,10-2,20 ευρώ και στην Πελοπόννησο 2,30-2,45 ευρώ.
Παράλληλα οι τιμές και στην Ισπανία διατηρουνται στα ιδια χαμηλα επιπεδα και την τελευταία εβδομάδα (21-27 Σεπ.) κυμάνθηκαν στα 1,87 η μέση, στα 2,08 η μέγιστη (που αντιστοιχεί σε πολύ καλά ελαιόλαδα αντίστοιχα με τα δικά μας οξύτητας 0,3) και στα 1,77 η ελάχιστη.
Στην Ιταλία, όπου τώρα και αρκετούς μήνες κυμαίνονται κατά 1 σχεδόν ευρώ υψηλότερα από ότι σε Ισπανία και Ελλάδα, από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου να κάμπτονται ελαφρά και την βδομάδα 12-18 Σεπτεμβρίου παρουσίασαν μια μείωση κατά -0,6εως -1,5% και κυμάνθηκαν μεταξύ των διαφόρων περιοχών από 2,78 έως 3,34 ευρώ.
Ιδιωτική αποθεματοποίηση
Με αυτά τα δεδομένα, την αποθεματοποίηση 100.000 τόνων παρθένου ελαιολάδου για έξι μήνες, με στόχο να στηρίξει τους παραγωγούς τους προϊόντος, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Ντάτσιαν Τσιόλος.
Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια μετά από την πτώση που παρουσίασαν οι τιμές στην Ισπανία, οι οποίες έφτασαν να είναι κάτω από το όριο για την ιδιωτική αποθεματοποίηση στην ΕΕ, που είναι η τιμή 1,77 ευρώ ανά κιλό.
«Η δυνατότητα ενός εξαμήνου αποθήκευσης, πιστεύω ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά κατά την έναρξη της νέας σεζόν», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ντάσιαν Τσιόλος.
Όμως σε ότι αφορά στην Ελλάδα το μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει, όπως άλλωστε είχε γίνει και τις άλλες φορές.
Και αυτό γιατί αφενός δεν υπάρχουν σημαντικές ποσότητες για να αποθεματοποιηθούν και αφετέρου η κατακερματισμένη οργάνωση της αγοράς ελαιολάδου δεν δημιουργεί τις προυποθέσεις για οργανωμένες παρεμβάσεις στήριξης των τιμών.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Παγκόσμια διάκριση Ηρακλειώτη σε διαγωνισμό του ΟΗΕ!
Ως graphic designer για την ανάδειξη λογοτύπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( human rights)
Παγκόσμια διάκριση Ηρακλειώτη σε διαγωνισμό του ΟΗΕ!

Στα πλαίσια της ετήσιας  συνέλευσης των μελών του Ο.Η.Ε. , η οποία έλαβε χώρα στην έδρα του οργανισμού στην Νέα Υόρκη διεξήχθη το gala βράβευσης , για την ανάδειξη λογοτύπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( human rights).

 
Το λογότυπο - σχέδιο του Ηρακλειώτη designer  Μακρογαμβράκη Νικόλαου, της  DOT Creative Studio, βραβεύτηκε τρίτο, ανάμεσα σε 15300 συμμετοχές σχεδιαστών από 190 χώρες.

Η διαδικασία ανάδειξης του διαγωνισμού , έγινε μέσω μίας online ψηφοφορίας από τον ιστότοπο του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  , καθώς και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους κριτές, οι οποίοι επέλεξαν την τελική δεκάδα , υπήρχαν διακεκριμένα πρόσωπα της παγκόσμιας κοινότητας , όπως oi  κάτοχοi του Νομπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi,  Jimmy Carter (39oςΠρόεδρος των Η.Π.Α , Mikhail Gorbachev (πρώην Γ.Γ του Κ.Κ., και πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης  , Muhhamed Yunnus, μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Η.Ε , ακτιβιστής οικονομολόγος ιδρυτής της Grameen Bank, ο ιδρυτής της WIKPEDIA Jimmy Wales,  και ο κομμισάριος του Ο.Η.Ε. Navanathem Piley.


Συντονιστές της βραδιάς ήταν η Ann Curry απο το NBC μαζί με τον  Michael Elliott (πρόεδρος του ONE). Επίσης, παρεβρισκόμενοι στο Gala  ήταν εξέχουσες προσωπικότητες υποστηρικτών  των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων από όλον τον κόσμο , ανάμεσα τους η τραγουδίστρια οπερας Jessye Norman καθώς και ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Robert de Niro καθώς και αρκετοί από τους ηγέτες των χωρών μελών του Ο.Η.Ε. .

Νικητής του διαγωνισμού ανεδείχθει, ο  τριανταδιάχρονος Σέρβος σχεδιαστής    Pedrag Stakitc από το Βελιγράδι .
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Πολύ σύντομα θα πιάσουμε τους ληστές"!

Το μεγάλο λάθος που έκαναν οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας της G4 από όπου πήραν 1 εκατ.ευρώ!
"Πολύ σύντομα θα πιάσουμε τους ληστές"!
Η Αστυνομία είναι πλέον σίγουρη ότι αργά ή γρήγορα θα έχει στα χέρια της τους ληστές του μεγάλου κόλπου στις Βασιλειές του Ηρακλείου! Οι δράστες έκαναν...ασυγχώρητα λάθη παρότι είχαν οργανώσει σχεδόν τέλεια το 'κόλπο γκρόσο' και ήδη η Αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τους πάντες εκτός κι εντός εταιρείας...Αυτά τα λάθη προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από τις καταθέσεις υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρείας  οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά στις έρευνες για την εξιχνίαση της ληστείας. Οι  τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι που εκτέλεσαν με υποδειγματικό τρόπο την κινηματογραφική ληστεία, είχαν «εσωτερική» ενημέρωση. Πάντως η υπόθεση έχει προβληματίσει και τα κεντρικά γραφεία της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας C4S που ανακοίνωσε, όπως ήδη έγραψε το CRETALIVE, ότι δίνει αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει αξιόπιστες πληροφορίες για την επανάκτηση του ποσού που άρπαξαν οι ληστές.
Στην παρούσα φάση οι διωκτικές Αρχές γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν θεαματικές εξελίξεις καθώς τα στοιχεία που περιμένουν, απαιτούν χρόνο. Έχουν όμως υπομονή, όπως υπογραμμίζουν με νόημα. Από τη μία, οι άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου-είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που λειτουργεί περίπου ως «ντόμινο» αφού η μία άρση οδηγεί αναπόφευκτα σε άλλες-και από την άλλη τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας όπου ήδη εξερευνώνται τα δύο κλεμμένα αγροτικά που χρησιμοποίησαν οι ληστές, εκτιμάται ότι θα «ξεκλειδώσουν» τις έρευνες και θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης, έχει δώσει εντολή να δοθεί προτεραιότητα σε όλες τις διαδικασίες που εξαρτώνται από τα κεντρικά της Αθήνας ώστε οι αξιωματικοί του Ηρακλείου να έχουν το ταχύτερο δυνατόν τα πρώτα αποτελέσματα στα χέρια τους. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στην διάθεση τους τις καταστάσεις του προσωπικού και η έρευνα τους για το προφίλ του κάθε ένα «χτίζεται» κομμάτι-κομμάτι. Ατύπως η έρευνα περιλαμβάνει την αναζήτηση πληροφόρησης ακόμα και για το οικείο περιβάλλον τους και τις συναναστροφές τους.

Βαρύτητα επίσης δίνεται κατά την εξέταση των μαρτύρων και στο σκέλος που αφορά στις παραλείψεις αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί από μόνη της μία παράλειψη ή αμέλεια να μην συνιστά αδίκημα, ωστόσο οι συνολικότερες διαπιστώσεις που θα προκύψουν αναμένεται να βοηθήσουν τους αστυνομικούς της υπηρεσίας να κατανοήσουν πώς λειτουργούσε συνήθως το σύστημα, τι ίσχυε με τις άλλες χρηματαποστολές και τι δεν έγινε στην επίμαχη. Ποιοι είχαν αρμοδιότητα εκ των κανονισμών ασφαλείας να γνωρίζουν απόρρητες πληροφορίες και εάν στο κομμάτι αυτό μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και άλλοι.
Ένα στοιχείο που έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι το γεγονός ότι οι ληστές ξεφορτώθηκαν εν ριπή οφθαλμού τον σάκο που περιείχε το σύστημα GPS, το οποίο στέλνει σήμα στίγματος της θέσης. «Από τους δεκατέσσερις σάκους δεν είναι τυχαίο ότι άφησαν πίσω μόνο αυτόν με το GPS.

cretalive

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χωρίς τέλος οι αυτοκτονίες νέων ανθρώπων!
Τέλος στην ζωή της έδωσε το πρωί της Κυριακής, μία 35χρονη από τον Άγιο Νικόλαο, η οποία «βούτηξε» στο κενό από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας.
Η άτυχη κοπέλα διέμενε στο διαμέρισμα με τους γονείς, τον αδερφό και την γιαγιά της, οι οποίοι υπέστησαν σοκ.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 35χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πιάνει δουλειά ομάδα εισαγγελέων - Χειροπέδες από αύριο για τους φοροφυγάδες
Στο υπουργείο Οικονομικών  και το ΣΔΟΕ, μετά και την παρέλευση  της χρονικής προθεσμίας που είχαν  τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ  να προχωρήσουν στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2010, είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν τη σχετική νομοθεσία, η οποία προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για τη φοροδιαφυγή. Μάλιστα για τις προθέσεις αυτές έχει ενημερωθεί και η τρόικα, η οποία και συμφωνεί απολύτως. Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ψηφίστηκε στις αρχές του 2011), ήδη από αύριο οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν σε άμεσες συλλήψεις φοροφυγάδων. Αυτή τη στιγμή όσοι χρωστούν πάνω από 75.000 ευρώ υπολογίζονται σε περισσότερα από 10.000 φυσικά πρόσωπα  (ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι μηχανικοί κ.λπ.).

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, υπεύθυνοι  να διατάξουν συλλήψεις είναι  οι εισαγγελείς του ΣΔΟΕ, όπως επίσης και ο επικεφαλής του Σώματος  κ. Ιωάννης Διώτης.  Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του έλεγε: «Πρέπει επιτέλους να μπουν φυλακή 10-20 μεγάλοι φοροφυγάδες που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι δεν έχει νόημα να δίνονται στη δημοσιότητα ονόματα με λίστες φοροφυγάδων».

protothema.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οι Ρομπέν της... ΔΕΗ

Ηλεκτρικός ακτιβισμός στη Βέροια
Ρομπέν της... ΔΕΗ στη Βέροια. Ομάδα πολιτών έχουν αποφασίσει να επανασυνδέουν το ρεύμα που κόβει η ΔΕΗ στα νοικοκυριά που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν.
Όπως δήλωσαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» δύο από τους ακτιβιστές, που για ευνόητους λόγους θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία- η δράση τους έχει αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες, ενώ τα κριτήρια είναι να βοηθούν μακροχρόνια ανέργους, φτωχούς και συνταξιούχους.
«Η ΔΕΗ δεν παίρνει χρήματα από τους μεγαλοοφειλέτες αλλά από τον φουκαρά που δεν έχει να φαει, όσο συνεχίζει την άδικη πολιτικής της θα συνεχίσουμε και εμείς» τόνισαν.
Στην κίνηση των πολιτών συμμετέχουν μέχρι στιγμής δεκάδες άνθρωποι, ενώ σύντομα θα επεκτείνουν τη δράση τους και στην Αλεξάνδρεια

skai
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ετοιμάζουν δυναμικό συλλαλητήριο οι αγρότες την Πέμπτη
«Όλοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης» ήταν το μήνυμα της χθεσινής ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου στα γραφεία της ΕΑΣΗ, στο Ηράκλειο, με την ικανοποιητική συμμετοχή των αγροτικών στελεχών, που παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων μελών της οργάνωσης και ανέλαβαν την ευθύνη να κινητοποιήσουν τους αγροτοκτηνοτρόφους των περιοχών τους, που είναι και τα μέλη των αγροτικών συλλόγων, ώστε να εξασφαλιστεί ένα συλλαλητήριο ογκώδες και δυναμικό.
Με αιχμή το αμπελουργικό ζήτημα, η ΟΑΣΝΗ με τη συνεργασία και τη στήριξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και Μεσαράς - αφού οι άλλες δύο Ενώσεις δε συμμετείχαν χθες, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πεζών Γιώργος Φραγκιαδουλάκης διεμήνυσε μέσω τρίτων ότι δε θα ήθελε να συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή επικαλούμενος λόγους υγείας - καλεί τον αγροτικό κόσμο σε προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ. Ωστόσο, χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάκης τόνισε ότι δεν είναι ξεκαθαρισμένο ακόμα - κάτι που θα κριθεί από τη συμμετοχή του κόσμου - αν η μηχανοκίνητη πορεία τους θα καταλήξει στο λιμάνι έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή κάπου αλλού, μετά το πέρασμά της από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι αποζημιώσεις
Στο μεταξύ, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να κυριαρχήσει το ζήτημα της διεκδίκησης αποζημιώσεων των αμπελουργών της Κρήτης για τις ζημιές από τις θεομηνίες που δημιούργησαν τον περονόσπορο και την ευδεμίδα, καθώς και την καρπόπτωση, ανισοραγία και ακαρπία. Όλα αυτά τα αίτια εντάσσονται στον ΕΛΓΑ, ο οποίος μπορεί να τα καλύπτει, δίνοντας γενναίες αποζημιώσεις στους αμπελουργούς, με εξαίρεση τον περονόσπορο και την ευδεμίδα, που "καίνε" τους αμπελουργούς αν υιοθετηθούν αποσπασματικά και δε συνδεθούν με τα καιρικά φαινόμενα, οπότε στην περίπτωση αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στα χρονοβόρα ΠΣΕΑ χωρίς στο τέλος να δοθούν αποζημιώσεις.
Από τον ΕΛΓΑ
Τόσο η ΟΑΣΝΗ όσο και οι Ενώσεις, πάντως, βάζουν ζήτημα καταβολής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και όχι από τα ΠΣΕΑ, κάτι που ως αίτημα αναμένεται να κυριαρχήσει. Ο αγροτοσυνδικαλιστής Πρίαμος Ιερωνυμάκης, από την πλευρά του, έβαλε το ζήτημα της ανάγκης διεκδίκησης ενός νέου προγράμματος αναμπέλωσης. «Πρέπει να θέσουμε στην κυβέρνηση την ανάγκη στροφής στη γεωργία», τόνισε, «για να μην πεινάσει ο λαός».

neakriti.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πολιτικός σεισμός: "Υπεύθυνος για την τραγωδία στο Μαρί ο Χριστόφιας"

Οπως αποκάλυψε το Newsit, η επιτροπή που ορίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες για την τραγωδία ευθέως στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ήσυχος με τη συνείδησή του και εκτίμησε πως το πόρισμα που ετοίμασε και παρέδωσε στον Πρόεδρο Χριστόφια, είναι «πλήρες».
Παραλαμβάνοντας το πόρισμα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε επί λέξει: «Σκληρή δουλειά, να' στε καλά, όλα θα γίνουν όπως έχουν αποφασιστεί».
«Παρέδωσα το πόρισμά μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του εξήγησα τις βασικές καταλήξεις μου. Με εδέχθη με μεγάλη ευγένεια, όπως πάντοτε, είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση και αυτό ήταν», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Πολυβίου για να συμπληρώσει: «Ο Πρόεδρος φυσικά και το υπουργικό συμβούλιο θα μελετήσουν το πόρισμα».
Στις 09:00 ο επικεφαλής της μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής παρέδωσε το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Παραλαμβάνοντας το πόρισμα, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον κ. Πολυβίου για την ταχύτητα την οποία επέδειξε στην τήρηση της προθεσμίας για ολοκλήρωση του πορίσματος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πόρισμα θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν, όπως ήταν το ζητούμενο».
Αναμένουμε», είπε, την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας για καταλογισμό ποινικών ευθυνών και προσαγωγή παντός ενεχομένου στα δικαστήρια».
Στις 10:00, ο Πόλυς Πολυβίου μετέβη στη Γενική Εισαγγελία, όπου και παρέδωσε το πόρισμα και τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη και στις 12.00 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Πολυβίου για την παρουσίαση του πορίσματος.
«Πολιτικές και θεσμικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια»
'Οπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το Newsit, στο πόρισμα θα αναφέρεται οτι η πολιτική διαχείριση της όλης κατάστασης είναι που οδήγησε στην έκρηξη και την τραγωδία. Και όπως αναφέρει στην συνέχεια, ο επικεφαλής του κράτους είναι και επικεφαλής της πολιτικής διαχείρισης φωτογραφίζοντας έτσι τον κ. Χριστόφια
.
newsit
.................................................................................................