Χωρίς αμόλυβδη το 80% των πρατηρίων
Χωρίς αμόλυβδη βενζίνη θα έχει μείνει το 80% των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Κρήτη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Υγρών Καυσίμων κ. Βαγγέλης Κώτσος λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των τελωνειακών υπαλλήλων.
Όπως τόνισε στο Flashnews.gr ο κ. Κώτσος η κινητοποίηση των τελωνειακών θα έχει ολοκληρωθεί, σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να μη στερέψει η αγορά από καύσιμα.
Σημειώνεται πάντως ότι σε άλλες εποχές τα πρατήρια δεν θα είχαν στάλα αμόλυβδης μετά από τέτοια απεργία, αλλά σήμερα κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να γεμίσει με βενζίνη το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.
Σε ότι αφορά το πετρέλαιο υπάρχουν ακόμα λίγα πρατήρια τα οποία διαθέτουν, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι και σε αυτά οι ποσότητες θα είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο νεαρό στην Χρυσοπηγή
Ένας νεαρός άνδρας σοβαρά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στις 8 το βράδυ στην οδό Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην περιοχή της Χρυσοπηγής.
Συγκεκριμένα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου τζίπ που οδηγούσε 40χρονος άνδρας Αλβανικής καταγωγής συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ που οδηγούσε νεαρός και στο οποίο επέβαινε επίσης νεαρή κοπέλα.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού οδηγού ενώ για τον απεγκλωβισμό του ζευγαριού κλήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων,  που κατέφθασαν άμεσα στο σημείο με δύο οχήματα και 5 άνδρες.
Τα δύο νεαρά άτομα απεγκλωβίστηκαν άμεσα, ενώ ο τραυματισμένος οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων.
Η κοπέλα δεν έφερε τραύματα, αλλά είχε υποστεί σοκ από το περιστατικό.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν του περιστατικό διενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου τύπου τζιπ θα υποστεί έλεγχο αλκοτέστ.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Προσλήψεις στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ σε Χανιά-Ηράκλειο
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού τριακοσίων οκτώ (308) ατόμων ΔΕ Διανομέων, ανακοίνωσε η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.
Οι προσλήψεις προβλέπονται για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, για τα Κέντρα της εταιρείας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, που εδρεύουν ανά την επικράτεια.
Οι προσλήψεις αφορούν τις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Ρόδος, Ιωάννινα, Τρίπολη, Καβάλα, Κέρκυρα, Κόρινθος, Αλεξανδρούπολη, Οινόφυτα, Λαμία, Χανιά.
Ειδικότερα για το Ηράκλειο θα προσληφθούν 13 άτομα και για τα Χανιά 7 άτομα στην κατηγορία ΔΕ Διανομέων και για χρονική περίοδο οκτώ μηνών.

Δείτε εδώ την προκήρυξη με τα απαιτούμενα προσόντα και το πως θα γίνει η μοριοδότηση

Κατεβάστε απο εδώ την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσετε

Δείτε εδώ πως θα συμπληρώσετε την αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να  υποβάλουν την αίτηση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση: ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ(Τομέα Προσωπικού), Λ. Βουλιαγμένης 115-117 & Ηλία Ηλιού - 116 80, ΑΘΗΝΑ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6073000.

Αιτήσεις μέχρι 31/10/2011.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σε νέο άνθρωπο ανήκε ο σκελετός που βρέθηκε στα Λαζαρέτα
Οι πρώτες ενδείξεις για ταφές ανθρώπων που πέθαιναν και εθάβοντο στο λοιμοκαθαρτήριο των Ενετών, στην νησίδα Λαζαρέτα των Χανίων, βρίσκονται στα χέρια των αρχαιολόγων της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, οι οποίοι εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στην νησίδα.
Όπως παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το Flashnews.gr ,πρόκειται για έναν ολόκληρο σκελετό ανθρώπου, ο οποίος είχε ταφεί σε αμμώδη περιοχή της νησίδας κοντά στην θάλασσα.
Προφανώς με τον καιρό, ένα από τα οστά και συγκεκριμένα μια κνήμη, αποκαλύφθηκε και την είδε ένας ναυαγοσώστης ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το λιμεναρχείο Χανίων.
Τα οστά παρελήφθησαν από την ειδική επιστήμονα - βιοαρχαιολόγο της 28ης Ε.Β.Α. Δρ. Χρύσα Μπούρμπου, σύμφωνα με την οποία ανήκαν σε νεαρό άτομο ηλικίας 17-18 ετών, το οποίο είχε ταφεί σε βάθος 60 εκατοστών .
Όπως αναφέρει η κα Μπούρμπου, ο σκελετός βρίσκεται σε πλήρη ανατομική διάταξη και η κατάσταση διατήρησης των οστών είναι εξαιρετική.
«Ο χώρος της ταφής δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη ή επιμελημένη κατασκευή. Πιθανόν η ταφή να έγινε σε μία προστατευμένη κοιλότητα των βράχων που υπάρχουν στο σημείο αυτό, και σε σχετικά αβαθές όρυγμα. Η κατολίσθηση των υπερκείμενων βράχων, καθώς και η συνεχής εναπόθεση χώματος, άμμου και λίθων, είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μεγαλύτερος όγκος επιχώσεων. Κανένα συνοδευτικό αντικείμενο δε βρέθηκε» αναφέρει η κα Μπούρμπου.

Η ειδική επιστήμονας – βιοαρχαιολόγος της 28ης Ε.Β.Α. εκτιμά «ότι ο σκελετός θα πρέπει να χρονολογηθεί στην περίοδο χρήσης της νησίδας ως λοιμοκαθαρτήριο. Παρόλο που η αρχιτεκτονική μορφή του λοιμοκαθαρτηρίου δεν είναι σαφής, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε η ταφή, διατηρούνται λείψανα κτιρίων που ανήκαν στις εγκαταστάσεις του….»
Τα οστά θα εξεταστούν αναλυτικά στο Εργαστήριο Δικαστικής Ανθρωπολογίας προκειμένου να υπάρξει ακριβής χρονολόγησή τους, ενώ από τις εργαστηριακές αναλύσεις μπορεί να εξακριβωθεί ακόμη και η αιτία θανάτου.
Υπενθυμίζεται πως στην νησίδα Λαζαρέτα – που βρίσκεται σε απόσταση 1200 μέτρων από την συνοικία Νέα Χώρα της πόλης των Χανίων - στον 17ο αιώνα οι Ενετοί ανέγειραν το κτίριο ενός λοιμοκαθαρτηρίου προκειμένου να μπαίνουν σε καραντίνα οι άνθρωποι που είχαν προβληθεί από επιδημικές ασθένειες και λοιμούς.
Σήμερα από τα κτίρια, τα οποία μάλλον κατεδαφίστηκαν από τους Τούρκους, έχουν απομείνει μόνο τα θεμέλια, ενώ οι αρχαιολόγοι θεωρούν ως πολύ πιθανό το να θάβοντο στο νησί εκείνοι που πέθαιναν προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για μετάδοση των ασθενειών στον υπόλοιπο πληθυσμό των Χανίων.
Να σημειωθεί πως έως τώρα δεν έχει γίνει ουσιαστική ανασκαφική έρευνα στην νησίδα, και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων εφόσον επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις πως ο σκελετός ανήκει σε άνθρωπο που έζησε στην περίοδο της Ενετοκρατίας, θα προσθέσουν ένα ακόμη ψηφιδωτό στην μακραίωνη ιστορία των Χανίων.

Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο σκαμνί κινδυνεύει να καθίσει πασίγνωστος τραγουδιστής έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του συνέταιρός του. Κρυφή παραμένει για την ώρα η ταυτότητά του.
Ο επώνυμος τραγουδιστής, που τον τελευταίο καιρό έχει κάνει δυναμικό come back και έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, κατηγορείται για κακούργημα και ήδη η υπόθεση διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα στον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει την παραπομπή στα ποινικά δικαστήρια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα  της Espresso, ο συνεταίρος του, τον κατηγορεί για υπεξαίρεση χρημάτων, αφού όπως υποστηρίζει υπήρξαν ατασθαλίες σε cafe-bar-restaurant που διατηρούν σε περιοχή της Αθήνας.
Ο τραγουδιστής είχε το 60% της επιχείρησης, ένας συνέταιρός του, που επίσης έχει μηνυθεί, το 30% και ο ενάγων το 10%.
Σύμφωνα με τον τελευταίο, τόσο ο δημοφιλής τραγουδιστής όσο και ο συνέταιρος δεν του επέτρεπαν οικονομικό έλεγχο, ενώ είχε σοβαρές ενδείξεις ότι τα ποσοστά από το μέρισμά του δεν ήταν αυτά που του αναλογούσαν.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ο τζίρος του μαγαζιού ξεπερνούσε ετησίως το 1.000.000 ευρώ. Μετά από επικοινωνία της εφημερίδας με τον τραγουδιστή, ο τελευταίος δε θέλησε να μιλήσει αλλά αρκέστηκε στο ότι η υπόθεση θα λυθεί στα δικαστήρια.
Πηγή: Εφημερίδα Espresso.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκρυβε 250 βιβλιάρια ασθενείας...
Είχε συγγενή φαρμακοποιό εμπλεκόμενο σε πιθανό σκάνδαλο με συνταγογραφήσεις και είχε δεχθεί να κρύβει τα βιβλιάρια ασφαλισμένων που περιέργως εκείνος κατείχε... ανάμεσα σε τούλια, κορδέλες, πέρλες και κομμάτια νυφικών!
Ο λόγος για ιδιοκτήτρια καταστήματος νυφικών της Πάτρας στο μαγαζί της οποίας το ΣΔΟΕ εντόπισε... 250 βιβλιάρια ασθενείας. Οπως δείχνουν τα πράγματα, το κατάστημα χρησιμοποιούνταν ως κρυψώνα από συγγενικό της πρόσωπο που διατηρεί φαρμακείο. Στο ΣΔΟΕ έφθασε η καταγγελία πως στο συγκεκριμένο κατάστημα υπάρχουν τα βιβλιάρια και μετά από έλεγχο εντοπίστηκαν 250 βιβλιάρια ασθενείας από διάφορα ταμεία.
Του θέματος επελήφθη άμεσα η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελεγκτές εντόπισαν ακόμη και φάρμακα... από φανταστικές ασθένειες. Προφανώς το κύκλωμα εκμεταλλευόταν τα βιβλιάρια των ασθενών με κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Πηγή: dete
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε καλό δρόμο οι φετινές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου
Αύξηση της τάξης 16,92% παρουσιάζουν οι φετινές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγουμένου έτους. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται από το τμήμα στατιστικής του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ), κατά την διάρκεια του πρώτου επταμήνου του 2011 έχουν εξαχθεί από την χώρα μας 52.590,33 τόνοι του προϊόντος, αξίας 132.756,9 χιλιάδων ευρώ, έναντι 43.752,52 τόνων παρθένου ελαιολάδου που εξήχθησαν το πρώτο επτάμηνο του 2010 και απέφεραν αξία 113.543, 27 χιλιάδων ευρώ.

Συνολικά, οι εν λόγω εξαγωγές αφορούν 35 χώρες, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός, οι οποίες είναι απλωμένες σε πέντε ηπείρους, δηλαδή σε Ευρώπη, Ασία, Ωκεανία, Αφρική και Αμερική (Βόρεια και Νότια).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξαγωγές σε Μάλτα, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ολλανδία και Κίνα, όπου εμφανίζονται με τριψήφια ποσοστά ανόδου, τα οποία αντίστοιχα έχουν ως εξής: 582,82% (110,78 τόνοι το 2011 – 16,22 τόνοι το 2010), 519,14% (178,7 τόνοι το 2011 – 28,86 τόνοι το 2010), 478,33% (1.639,04 τόνοι το 2011 – 283,41 τόνοι το 2010) και 118,23% (2.176,54 τόνοι το 2011 – 97,38 τόνοι το 2010).

Σημαντική είναι, επίσης, η μεταβολή των εξαγωγών προς Ιταλία που φθάνει το 41,01%, η οποία παραμένει ο υπ΄ αριθμόν 1 εξαγωγικός προορισμός των ελληνικών παρθένων ελαιολάδων, καθώς οι εξαγωγές το 2011 άγγιξαν τους 40.363,88 τόνους (ποσοστό 66,89% των ετήσιων εξαγωγών) έναντι 62.969,61 τόνων το 2010 (ποσοστό 55,46% των ετήσιων εξαγωγών).

Ακόμη, σημαντικές διψήφιες θετικές μεταβολές παρουσιάζουν οι εξαγωγές προς Αίγυπτο (80,11%), Φιλανδία (59,97%), FYROM (50,77%), Νότια Αφρική (32,54%), Ρωσία (26,21%), Νότια Κορέα (23,31%), και Ρουμανία (20,82%).

Όμως υπάρχουν και σημαντικές αρνητικές μεταβολές όπως: στην Τσεχία (-67,66%), στην Κύπρο (-60,28%), στην Γαλλία (- 54,53%), στην Αυστρία (-42,93%), στις ΗΠΑ (-32,33%), στην Ιαπωνία (-32,06%), κ.ά.

(paseges.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκρυβαν λαθραία τσιγάρα σε κουτιά απο...ντάκους
Τα χαρτοκιβώτια που υπήρχαν σε μεταφορική εταιρεία, έγραφαν απ'έξω πως περιείχαν επτάζυμα Κρητικά παξιμάδια αλλά οι αστυνομικοί που τα άνοιξαν στο πλαίσιο ελέγχου βρηκαν μέσα, αντί για  ντάκους....χιλιάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα !!!
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/10  από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας σε αποθηκευτικό χώρο μεταφορικής εταιρείας, στην Ελευσίνα, βρέθηκαν 12 χαρτοκιβώτια, τα οποία έφεραν ενδείξεις ειδών διατροφής (κρητικά παξιμάδια), ενώ περιείχαν 7.420 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Το παράνομο φορτίο είχε παραδοθεί στις αποθήκες της εταιρείας την 14-10-20011 από ανύπαρκτη (όπως διαπιστώθηκε) εταιρεία τροφίμων, με τελικό προορισμό εταιρεία εισαγωγών στο Λονδίνο.


Επίσης, όπως προέκυψε, τα λαθραία τσιγάρα συσκευάζονταν και αποκρύπτονταν μέσα σε χαρτοκιβώτια, τα οποία αποθηκεύονταν σε κλειστό χώρο στάθμευσης, στην πολυκατοικία που διαμένει ένας 45χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπόριο τσιγάρων και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 45χρονου συλληφθέντα, καθώς και στον κλειστό χώρο στάθμευσης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
ένα (1) πιστόλι μάρκας WALTHER , τύπου REPLICA,
ένα (1) μαχαίρι και δύο (2) σουγιάδες,
υλικά συσκευασίας (νάυλον ταινίες και πλήθος χαρτοκιβωτίων) όμοια με αυτά που περιείχαν τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα,
μία (1) συσκευή θερμοκόλλησης – στεγανοποίησης,
τριάντα δύο (32) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ένα (1) πακέτο 50 gr . λαθραίου καπνού,
έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις που σχετίζονται με την υπό έρευνα υπόθεση,
δύο (2) δελτία ταυτότητας, που ανήκουν σε τρίτα άτομα,
ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά επιπλέον ένα 42χρονο ημεδαπό, που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της ανύπαρκτης εταιρείας, καθώς και το διαχειριστή της παραλήπτριας εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία.
Η Οικονομική Αστυνομία συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και την Interpol, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται η αγγλική εταιρεία – παραλήπτρια του λαθραίου φορτίου, η εμπορική της δραστηριότητα και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.
Τα κατασχεθέντα τσιγάρα και ο καπνός θα παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό και καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ διενεργείται έλεγχος για τη διαπίστωση φορολογικών αδικημάτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μία εβδομάδα ... στο σκοτάδι, τετραμελής οικογένεια

Παρέμβαση στη ΔΕΗ θα κάνει το ΠΑΜΕ σε λίγη ώρα, ζητώντας να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι οικογένειας από την  Ν. Αλικαρνασσό, που ζει στο σκοτάδι εδώ και μία εβδομάδα.
Οι άνεργοι γονείς δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ με αποτέλεσμα συνεργείο να διακόψει την ηλεκτροδότηση πριν μία εβδομάδα, αφήνοντας χωρίς το βασικό αυτό αγαθό την οικογένεια με τα δύο μικρά παιδιά.

Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ θα ζητήσουν την επανασύνδεση του ρεύματος, ενώ όπως είπε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, Γιάννης Γωνιανάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου, μέλη του ΠΑΜΕ θα προχωρήσουν στην επανασύνδεση.
Το ΠΑΜΕ έχει παρέμβει και στο παρελθόν σε παρόμοια περίπτωση, επιτυγχάνοντας την επανασύνδεση του ρεύματος σε μία νεαρή φοιτήτρια.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Θερμόαιμος" έδειρε τους γιατρούς στο Βενιζέλειο!
Ένας "θερμόαιμος" άνδρας ξυλοφόρτωσε το βράδυ της Πέμπτης,  δύο γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου επειδή τον έβγαλαν έξω για να εξετάσουν τον αδελφό του, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα σε τροχαίο που σημειώθηκε.
Ο νεαρός "παληκαράς" ήθελε ντε και καλά να μπει μέσα στο δωμάτιο στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, οι γιατροί του το αρνήθηκαν και τότε εκείνος άρχισε να τους...χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές! Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας και ζητήθηκε από τους γιατρούς να υποβαλουν μήνυση, εάν το επιθυμούσαν.
Ωστόσο, οι γιατροί που εφημερεύουν, τους εξήγησαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει απόψε, γιατί θα πρέπει να αφήσουν ακάλυπτο το νοσοκομείο. Το παράλογον του πράγματος είναι ότι, μετά τη δυσκολία των γιατρών, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως επίσης και..ο δράστης!

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

Μαθητές πέντε σχολείων του Ρεθύμνου δε θα παρελάσουν

Χωρίς τη συμμετοχή τεσσάρων λυκείων και ενός γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για το 1ο λύκειο, το 2ο λύκειο, το Πειραματικό λύκειο, το ΕΠΑΛ και το 2ο γυμνάσιο, οι μαθητές των οποίων προχώρησαν σε πολυήμερη κατάληψη και επομένως «αποκλείονται» από την παρέλαση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η εγκύκλιος του υπουργείου που διαβιβάστηκε στα σχολεία και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει ότι στις μαθητικές παρελάσεις δεν θα συμμετάσχουν όσα σχολεία βρίσκονταν σε κατάληψη περισσότερες από τέσσερις ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι στο νομό Ρεθύμνου τα σχολεία είναι τα πέντε που προαναφέρθηκαν, καθώς τα υπόλοιπα έμειναν «κλειστά» για μικρότερο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέα Τσξάκη, οι διευθυντές των πέντε σχολείων του Ρεθύμνου έχουν αποδεχτεί την απόφαση του υπουργείου και οι μαθητές τους δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη, συζήτησαν το ζήτημα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Ρεθεμνιώτικα Νέα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κρήτη: Κινδυνεύει να τυφλωθεί από λάθος του φαρμακοποιού!
Ο λόγος για μια 72χρονη γυναίκα, κάτοικο Μασταμπά, η οποία στις 3 Οκτωβρίου έκανε εγχείρηση κερατοειδούς στο μάτι. Η επέμβαση πήγε καλά αλλά... το δράμα της, ξεκίνησε όταν πήγε να πάρει τα φάρμακα που της έγραψε ο γιατρός της.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, η γυναίκα άρχισε να έχει πονεκεφάλους, ζαλάδες και θάμπωμα στα μάτια. Η ίδια υποστηρίζει ότι άλλα φάρμακα της έγραψε ο γιατρός και άλλα της έδωσαν στο φαρμακείο.
Αποτέλεσμα; Η γυναίκα σήμερα να κινδυνεύει να χάσει το φως της!
Μέσα στην απόγνωσή της, επικοινώνησε χθες με τη "Νέα Κρήτη" και το πρόβλημά της δημοσιοποιήθηκε.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πεθερός υπουργού στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου
Oργιο φημών στο διαδίκτυο για το όνομα που βρίσκεται πρώτο στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγ. Βενιζέλο. Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω λίστα κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της Bουλής, κλειδώθηκε σε ειδική θυρίδα, ώστε να μπορούν να τη διαβάζουν μόνο όσοι βουλευτές επιθυμούσαν, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ευρύτερης δημοσιότητας.Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά και τις αναφορές σε τηλεοπτικές εκπομπές, χθες το βράδυ, ο εν λόγω μεγαλο-επιχειρηματίας οφείλει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ και είναι πεθερός εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης.Bουλευτές που είδαν τις απόρρητες καταστάσεις δήλωναν ότι αυτό που τους εντυπωσίασε δεν ήταν τόσο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές -πρακτική συνηθισμένη στα εγχώρια φορολογικά ήθη...- όσο τα εμβάσματα στην αλλοδαπή.
innews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,............................................
Το λιμάνι του Ηρακλείου..."κλέβει" πλοία από τον Πειραιά!
Στην Κρήτη των διαδηλώσεων και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες τουρίστες που χάρηκαν το κρητικό τοπίο και τα μνημεία …Ναι, υπάρχουν και καλά νέα αφού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο σε δύο μέρες βρέθηκαν…5 κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα δύο “κλάπηκαν”από τον Πειραιά όπου φοβήθηκαν να δέσουν!
Με κυρίαρχο τη ναυαρχίδα της MSC το περιβόητο “Musica” τα 5 συνολικά πλοία που ήρθαν κι έδεσαν αυτές τις δύο μέρες των απεργιών στο Ηράκλειο έφεραν πάνω από 5000 τουρίστες στην πόλη οι οποίοι έκαναν τη βόλτα τους χωρίς κανένα πρόβλημα αφού είχαν και οδηγίες βέβαια να αποφύγουν τα κρίσιμα σημεία των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων. Πάντως δεν ήταν
λίγοι εκείνοι που κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης από περιέργεια για να δουν τι γίνεται…

“Ναι, όντως είχαμε πολύ κόσμο αυτές τις μέρες κι ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Και θα συμβεί αυτό όλο τον Οκτώβριο μήνα κατά τον οποίο περιμέναμε 32 πλοία και θα έρθουν τελικά 42!”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ.Μπρας που εξηγεί ότι τα πλοία που ήρθαν από τον Πειραιά στο Ηράκλειο δεν ήρθαν τυχαία.
“Επειδή ξέρουμε ότι οι διάφορες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα και ορισμένες εταιρείες φοβούνται σπεύδοντας να ακυρώσουν τις κρουαζιέρες εμείς δράσαμε άμεσα. Ειδοποιήσαμε τις εταιρείες εγκαίρως ότι εάν για
οποιοδήποτε λόγο έχουν σκοπό να ακυρώσουν ή να μεταβάλλουν το πρόγραμμά τους από τον Πειραιά να έχουν υπόψιν τους ότι το λιμάνι του Ηρακλείου είναι διαθέσιμο”, αναφέρει ο κ.Μπρας.
Έτσι, δύο εταιρείες με μεγάλα πλοία –το ένα από αυτά το “Musica”- αντέδρασαν άμεσα και απάντησαν θετικά στο μήνυμα του ΟΛΗ λέγοντας ότι θα στείλουν τον κόσμο εδώ…“Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι γίνεται. Πρέπει να αντιδράς αμέσως όπως κάναμε και με την κρίση στη βόρειο Αφρική. Δεν είναι βέβαια το ίδιο, αλλά για να μην χαθούν τα καράβια για την Ελλάδα τους προτείναμε να έρθουν εδώ”, τονίζει ο σύμβουλος.
Με τον τρόπο αυτό βρέθηκαν χθες 4 πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ τα 32 πλοια που είχαν εξαρχής προγραμματίσει να έρθουν εδώ τελικά θα είναι 42 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου!

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κρεμάλες ... με ονοματεπώνυμα στην Πάτρα!

Ένα διαφορετικό μήνυμα αγανάκτησης
Κρεμάλες ... με ονοματεπώνυμα στην Πάτρα!
Με εννέα κρεμάλες στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, οι οποίες είχαν στηθεί απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, θέλησαν να στείλουν συμβολικά και με μία δόση υπερβολής, το μήνυμα της αγανάκτησής τους διαδηλωτές.
Μάλιστα, οι κατασκευαστές τους είχαν γράψει και το ονόματα βουλευτών πάνω, σε μία προσπάθεια να τους μεταπείσουν, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το περιστατικό είναι εκδεικτικό των αντιδράσεων και πιέσεων που λαμβάνουν οι βουλευτές από την εκάστοτε εκολογική τους βάση.

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,