Φρικτό θάνατο βρήκε 43χρονη Ρεθυμνιώτισσα

Περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε!
Ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, φαίνεται πως ώθησαν στην αυτοκτονία μια 43χρονη από τα Ακούμια Ρεθύμνου. Χθες το απόγευμα, περίπου στις 16.00 η γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε, ενώ ήταν μόνη στο σπίτι.
Η γυναίκα φέρεται να είχε, και στο παρελθόν, επιχειρήσει να θέσει τέλος στη ζωή της.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Με το όπλο στο αυτοκίνητο ... πάτησαν γκάζι!

Δε σταμάτησαν στο σήμα του αστυνομικού και συνελήφθησαν δύο άνδρες στις Αρχάνες
Αντί να πατήσουν φρένο ... πάτησαν γκάζι, αλλά κατέληξαν με χειροπέδες, δύο άνδρες 44 και 47 χρονών!
Οι άνδρες που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου, κινούνταν χθες στις Αρχάνες, όταν αστυνομικοί τους έκαναν σήμα για να διενεργήσουν έλεγχο στο αυτοκίνητο.
Οι δύο άνδρες, όμως, γνωρίζοντας ότι ... δε θα την έβγαζαν "καθαρή", δε σταμάτησαν στο σήμα των ανδρών του ΤΑΕ Ηρακλείου. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των ανδρών, 300 μέτρα πιο μακριά.
Σε έλεγχο  που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του 47χρονου, μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία ήταν έτοιμη προς χρήση και τρία πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Λόγω της νέας εξαγγελθείσας 48ώρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα πλοία της εταιρείας Minoan δεν πραγματοποίησαν  κανένα από τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους, χθες  Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 και  το ίδιο ισχύσει και για σήμερα  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.
Η διοίκηση της MINOAN LINES ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία δεν ευθύνεται η εταιρεία.
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι, με τη λήξη της απεργίας, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, θα ανακοινωθούν οι αναχωρήσεις των πλοίων της MINOAN LINES, από τα λιμάνια του Ηρακλείου, του Πειραιά και της Πάτρας, με νεώτερο Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της εταιρείας http://www.minoan.gr/ και στα ΜΜΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο).                  
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συνεχίζουν οι μαγκιές και η επικίνδυνη οδήγηση στην περιοχή του ΚΤΕΛ Μοιρών όπου πολλά ατυχήματα έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια εξ΄ αιτίας της προσπάθειας κάποιων να για επίδειξη των οδηγικών τους ικανοτήτων ή των οχημάτων που οδηγούν. Στην περιοχή όμως κάθε μεσημέρι όπου η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη βρίσκονται μαθητές που περιμένουν το λεωφορείο για να επιστρέψουν στα χωριά τους. Μήπως πρέπει να επιλυφθεί του θέματος η αστυνομία πριν συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο;
kritinea
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Με μεγάλο ενδιαφέρον η δίκη του κλειστού κόλπου της Σούδας
Μία υπόθεση που ενδιαφέρει πολύ την κοινωνία της Σούδας έχει προγραμματιστεί για να εκδικαστεί σήμερα Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Πρόκειται για την υπόθεση των τριάντα δύο κάτοικων της ευρύτερης περιοχής του κλειστού κόλπου της Σούδας, που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου. Η κατηγορία τους έχει προσαφθεί από εταιρεία καυσίμων, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης τους για τη μη Εγκατάσταση Υγρών Καυσίμων στον Κλειστό Κόλπο της Σούδας
Οι εναγόμενοι, ωστόσο, υποστηρίζουν πως το περιεχόμενο των επιστολών για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν "ήταν στο πνεύμα των ομόφωνων αποφάσεων των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν». Οι ίδιοι δε μπορούν να δεχθούν ότι οι επιστολές τους είχαν συκοφαντικό περιεχόμενο, αντιθέτως εκτιμούν πως "πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού τους από τους υπευθύνους της εταιρίας".
neakriti.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Άνεργοι με καταθέσεις εκατομμυρίων
Απίστευτες περιπτώσεις φοροκλοπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς υπάρχει άτομο που δήλωνε μόλις 4.000 ευρώ εισόδημα τη στιγμή που είχε καταθέσεις 18 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό!
Αυτή είναι μία από τις πολλές που περιλαμβάνονται στις δύο λίστες ντροπής του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι λίστες κατατέθηκαν Τρίτη στη Βουλή και βρίσκονται κλειδωμένες σε χρηματοκιβώτιο του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", στις εν λόγω λίστες υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις "φορολογούμενων" κατά τα άλλα πολιτών.
Για παράδειγμα, υπάρχει μεγαλοοφειλέτης που χρωστάει στο κράτος 636 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εντοπίζονται 18 άνεργοι που παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αλλά έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού από 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ έκαστος!
"Συνολικά 14 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν ποσά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ", προσθέτει το δημοσίευμα, ενώ υπάρχει ακόμα φορολογούμενος που έχει δηλώσει 42.000 ευρώ τη στιγμή που διαθέτει καταθέσεις 104 εκατ. ευρώ και άλλος που έχει δηλώσει 20.000 ευρώ και έχει βγάλει σε ξένες τράπεζες 33 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, οι δύο λίστες έχουν και κοινά ονόματα, κάτι που πρακτικώς σημαίνει ότι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου έχουν καταθέσει τεράστια ποσά στο εξωτερικό.
"Εμπιστευτικά" στη Βουλή οι λίστες
Όσοι βουλευτές προσέρχονται για να ενημερωθούν για τις λίστες, μπορούν μεν να τις διαβάσουν αλλά όχι να κρατήσουν σημειώσεις ή να λάβουν αντίγραφο των καταστάσεων καθώς είναι προσωρινά απόρρητες, αφού η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει προβάλλει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά την δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Έτσι, οι βουλευτές μπορούν να διαβάσουν τις λίστες αλλά επιτηρούμενοι από υπάλληλο της Βουλής!
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κάηκε σπίτι στην Ιεράπετρα
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης σε οικία 1ου ορόφου στην Ιεράπετρα Λασιθίου, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επελήφθη και της προανακρίσεως.zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Άσκηση για τσουνάμι στην Κρήτη

Πανευρωπαϊκή άσκηση για την αντιμετώπιση ενός καταστροφικού τσουνάμι στην Κρήτη με τη συμμετοχή διασωστών από τη Γαλλία, την Κύπρο, την Ελλάδα και ενδεχομένως κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 και την Πρόκειται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, τους Εθελοντές Σαμαρείτες κι άλλους φορείς.
Από τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Ηράκλειο και την επόμενη ημέρα στα Χανιά, ενώ το κέντρο διαχείρισης κρίσης θα είναι στο ΙΤΕ.

zougla
...................................................................................................
Από αύριο η σύνταξη Νοεμβρίου για τους δικαιούχους του ΙΚΑ
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους δικαιούχους κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και επικουρικής ΕΤΕΑΜ, ότι μετά την συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η οποία εκτελεί την μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων, προέβη αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.
 Αναλυτικότερα,
 Με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού θα πληρωθούν στις 21/10/2011, 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.
 Στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24/10/2011,
-79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
   - 835 συνταξιούχοι στους οποίους υπάρχει πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους.
 Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.
 Επίσης, για τον προαναφερόμενο λόγο, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:

Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού
Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία
   Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
 Για τις κατηγορίες αυτές, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2011.
 Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ζητά την κατανόηση των συνταξιούχων και τους γνωρίζει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ.
protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Έβρεξε»… βράχια σε Αχαΐα και Κρήτη!
Τον χάρο με τα μάτια του είδε ένας κυνηγός που είχε βγει να κυνηγήσει στην περιοχή των Καλαβρύτων, όταν ξαφνικά άρχισε να «βρέχει»… βράχια πάνω του! Με την ψυχή στο στόμα κατάφερε να ξεφύγει από την κατολίσθηση, δεν απέφυγε όμως τους μικροτραυματισμούς.
Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή Πετσάκοι, όπου τα ποτισμένα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών βράχια της πλαγιάς ξεκόλλησαν από τη θέση τους και άρχισαν να κυλάνε. Ο τυχερός- άτυχος κυνηγός τραυματίστηκε στα χέρια και το κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαβρύτων για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Από ένα… θαύμα δεν περνούσαν αυτοκίνητα στο Γωνιανό Φαράγγι του δήμου Τυλίσου στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν στον δρόμο που συνδέει το Ηράκλειο με τα Ανώγεια έγινε κατολίσθηση βράχων σε μεγάλη έκταση. Τα βράχια κάλυψαν σχεδόν ολόκληρο το οδόστρωμα και η κυκλοφορία διακόπηκε ώσπου να φτάσουν ειδικά συνεργεία για να τους απομακρύνουν.
protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πως θα απαλλαγείτε από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Πρώτα η πληρωμή μετά η απαλλαγή
Τη γνωστή διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Έλληνες, πρώτα θα πάνε ταμείο να πληρώσουν και ύστερα θα αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες
Η ανικανότητα των υπηρεσιών να ξεχωρίσουν ποιοι δικαιούνται απαλλαγή ή ποιοι δικαιούνται φορολόγηση με χαμηλότερο συντελεστή λόγω της φούριας για την είσπραξη επιφυλάσσει μια ακόμη ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους που πρώτα απ' όλα πρέπει να βρουν τα χρήματα να πληρώσουν με τον κίνδυνο να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα!
Θυμηθείτε πως όποια αλλαγή έγινε μετά τις 17 Σεπτεμβρίου δεν λαμβάνεται υπόψη.
Όπως δημοσιεύει “Το Βήμα” η διαδικασία είναι ... όπως πάντα άκρως γραφειοκρατική και θα στείλει πολλούς ανθρώπους στα γκισέ της ΔΕΗ ή των ΔΟΥ για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Η διαδικασία για την απαλλαγή.
-Πρώτα γίνεται η πληρωμή του λογαριασμού μαζί με το χαράτσι και στη συνέχεια ο πολίτης πρέπει να κάνει αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ.
-Η εφορία κρίνει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση.
-Αν η αίτηση γίνει δεκτή τότε με ενημερωτικό σημείωμα από τη ΔΟΥ ο πολίτης παίρνει την επιστροφή, αν όχι πάλι με ενημερωτικό σημείωμα μαθαίνει πως δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται.
-Φωτοτυπία του λογαριασμού ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ
-Δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας ή δήλωση ΕΤΑΚ ή συμβόλαιο απόκτησης ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008.

Πολύτεκνοι:
Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται εφόσον ο πολύτεκνος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας.
Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας ο μειωμένος συντελεστής περιορίζεται στο ποσοστό αυτό.
Τα τέκνα βαρύνουν, στην περίπτωση εγγάμων, τον υπόχρεο άνδρα και ως εκ τούτου για τον χαρακτηρισμό του πολυτέκνου λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τέκνων του κωδικού 003 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2011.
Στις περιπτώσεις που έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 004 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 με αριθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 4, τότε ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται στο ιδιοκατοικούμενο ακίνητο της συζύγου κατά το ποσοστό της.

Ανάπηροι:
Στην περίπτωση εγγάμων, το μειωμένο συντελεστή ειδικού τέλους έχει ο κατά κυριότητα ή επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) ιδιοκτήτης της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας, εφόσον ο ίδιος είναι ανάπηρος ή ο ή η σύζυγος που τον βαρύνει είναι ανάπηρο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω και δεν έχει φορολογούμενο εισόδημα.
Στις περιπτώσεις λοιπών προστατευόμενων ανάπηρων μελών ο μειωμένος συντελεστής χορηγείται σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 2 του άρθρου αυτού.

Άνεργοι:
Η απαλλαγή χορηγείται εφόσον ο άνεργος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας η απαλλαγή περιορίζεται στο ποσοστό αυτό.
Για την προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών λαμβάνονται υπόψη αθροιστικά οι κωδικοί 003 - 004.


Απαλλαγή από τη Δ.Ο.Υ.
- Όταν συντρέχει περίπτωση μειωμένου συντελεστή σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνου, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, του εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο του μειωμένου τέλους και ιδιοκατοικείται από αυτόν, τα τέκνα είναι προστατευόμενα, το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου είναι μέχρι 30.000,00€, η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.


- Όταν συντρέχει περίπτωση μειωμένου συντελεστή σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο προσώπου που είναι το ίδιο ανάπηρο ή που βαρύνεται φορολογικά, από ανάπηρο, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από την αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση της αναπηρίας, φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, του εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο του μειωμένου τέλους και ιδιοκατοικείται από αυτόν, το πρόσωπο που τον βαρύνει, είναι ανάπηρο η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.


- Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο σε μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή σε άνεργο που επιδοτήθηκε λόγω τακτικής επιδότησης από τους ως άνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι (6) τουλάχιστον από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο της απαλλαγής και ιδιοκατοικείται από αυτόν, το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου είναι μέχρι 12.000,00€ προσαυξανόμενο με 4.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου. Για να χορηγηθεί η απαλλαγή αυτή απαιτείται ο δικαιούχος να είναι άνεργος κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011.
Η απαλλαγή παρέχεται για την κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία του δικαιούχου (κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου).
Αν ο δικαιούχος της απαλλαγής ή του μειωμένου συντελεστή δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του 100% του ακινήτου, τότε η απαλλαγή ή ο μειωμένος συντελεστής παρέχεται για το ποσοστό του.
Ο έλεγχος του ύψους της ακίνητης περιουσίας αφορά την αξία της περιουσίας του δικαιούχου (κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου) και όχι την αξία της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας.
Ποτε κόβεται το ρεύμα:
Αν δεν καταβληθεί το ειδικό τέλος, εντός 40 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του ειδικού τέλους.
Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος εντός 20 ημερών από τη διακοπή, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ότι αφορά το ειδικό τέλος.
inews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κατάλογο με 2.000 ακίνητα του Δημοσίου, (μεταξύ των οποίων και το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού) τα οποία θεωρούνται ώριμα προς αξιοποίηση συντάσσουν οι τραπεζικοί όμιλοι που λειτουργούν ως σύμβουλοι του Δημοσίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Η λίστα με τα ακίνητα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου οριστικοποιείται μέσα στο επόμενο μήνα από επτά τράπεζες (Εθνική, Alpha, EFG Eurobank, Πειραιώς, Marfin, ATE, Emporiki Bank) με στόχο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαγωνισμοί παραχώρησης

Τα ακίνητα αυτά θα πρέπει να περάσουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και σύμφωνα με την σχετική διάταξη του μεσοπρόθεσμου θα πρέπει να δοθούν σε επικρατούσες τιμές (prevailing prices) δηλαδή στην ανώτατη τιμή που μπορεί να δώσει η αγορά.


Λόγω της αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας το κέντρο βάρους του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετατοπίζεται από τις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις, στο τομέα αξιοποίησης ακινήτων όπως τα οικόπεδα της Κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου, της Εταιρίας Τουριστικά Ακίνητα και της εταιρίας αξιοποίησης Ολυμπιακών Ακινήτων. Σε αυτά προστίθεται και η ακίνητη περιουσία ασφαλιστικών ταμείων και ΔΕΚΟ που πρέπει να αξιοποιηθεί για να καλυφτούν τα ελλείμματα των οργανισμών.

Στον κατάλογο που συντάσσουν οι σύμβουλοι του δημοσίου, εκτός από το αεροδρόμιο του Ελληνικού περιλαμβάνονται και άλλες δημόσιες εκτάσεις που βρίσκονται στο Πρασσονήσι, Ρόδου στην περιοχή Άφαντου, Ρόδου στην περιοχή της Ανάβυσσου, στην Αττική, στις Αλυκές, στην Ζάκυνθο στην περιοχή Καϊάφα, στην Ηλεία στην περιοχή Μελιταίων, στην Κέρκυρα στην περιοχή στο Βαθύ, στην Σάμο και στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας.


Όσον αφορά το μοντέλο παραχώρησης της ακίνητης περιουσίας εξετάζονται δύο σχέδια:

-Στα μεγάλα ακίνητα μπορεί να εφαρμοσθεί ο θεσμός της επιφάνειας, που πρακτικά σημαίνει την ενοικίαση του χώρου για περίοδο έως και 100 χρόνια στον ιδιώτη ανάδοχο .

-Τα μικρότερα ακίνητα όμως είναι μάλλον πιθανό να διατεθούν προς πώληση.

Η καθυστέρηση που αναμένεται στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ αλλά και της ΔΕΠΑ είναι οι δύο βασικές αιτίες για την αναθεώρηση του στόχου των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις από τα 5 δις ευρώ στα 4 δις ευρώ.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου πάντως τονίζουν ότι ουσιαστικά οι περισσότερες από τις προγραμματισμένες ενέργειες για την ανανέωση των αδειών του ΟΠΑΠ αλλά και της πώλησης της εταιρίας εκμετάλλευσης των κρατικών λαχείων έχουν ολοκληρωθεί.

Ωστόσο τα χρήματα (περίπου 1 δισ. ευρώ) της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης δικαιωμάτων του δημοσίου θα μπουν στο ταμείο κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Η επέκταση της σύμβασης διαχείρισης του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου αναμένονται άλλα 300 εκατ. ευρώ βρίσκεται ακόμη σε στάδιο διαπραγμάτευσης η οποία παρόλα αυτά βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

Η συμφωνία για την επέκταση για άλλα 20 χρόνια της διαχείρισης της εταιρίας του αεροδρομίου από την Γερμανική Hochtief αναμένεται να κλείσει μέσα στον Οκτώβριο και το τιμήμα να καταβληθεί το Νοέμβριο.

Κορυφαία στελέχη του ΥΠΟΙΚ σημείωναν ότι η συμφωνία με τους Γερμανούς θα πρέπει να είναι αμοιβαία αποδεκτή με δεδομένο ότι τον επόμενο χρόνο είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η μερική αποκρατικοποίηση της εταιρίας του αεροδρομίου όπου η γερμανική εταιρία θα πρέπει να συνεισφέρει από το μερίδιο της μαζί με το ελληνικό δημόσιο για να μην αλλάξει η σύνθεση των μετόχων.

Τα σχέδια για την διπλή ενεργειακή αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ αλλά και την πώληση της συμμετοχής του δημοσίου του ΟΠΑΠ παραμένουν και μάλιστα εκτιμάται ότι θα «σώσουν» το στόχο για έσοδα ύψους 4 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου.

http://www.newsbeast.gr/
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,