Ψάχνουν το "βαθύ λαρύγγι" για τη ληστεία στη χρηματαποστολή
Στους …κόλπους της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης που είχε αναλάβει την χρηματαποστολή αναζητά η Αστυνομία το πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα ήταν το «βαθύ λαρύγγι» για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ληστείας-μαμούθ με λεία περίπου 1.060.000 ευρώ.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν ότι υπήρχε «εσωτερική» πληροφόρηση και εστιάζουν κυρίως στο γεγονός ότι οι τρεις ληστές ξεφορτώθηκαν έγκαιρα τον σάκο με το GPS (έδινε το στίγμα της θέσης τους) αν και είχαν κλέψει συνολικά 14 σάκους.
Από την Ασφάλεια Ηρακλείου ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση των στοιχείων όλων των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να εξεταστούν ένας ένας. Στο Ηράκλειο έφθασε και κλιμάκιο της εταιρείας από τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας για την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου.
Χθες το βράδυ εξάλλου φορτώθηκαν στο πλοίο της γραμμής τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι ληστές προκειμένου να εξερευνηθούν στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το ιστορικό της ληστείας
Περίπου στην 1 μμ, τρείς κουκουλοφόροι με βαρύ οπλισμό (Καλάσνικοφ και πιστόλια) έστησαν ενέδρα σε αυτοκίνητο χρηματαποστολής λίγο πριν το χωριό Βασιλειές.
Αφού έκλεισαν τον δρόμο στο όχημα με δύο αυτοκίνητα, κατέβηκαν,έσπασαν το παρμπριζ του αυτοκινήτου και ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους να κατεβούν.
Στην συνέχεια με αστραπιαίες κινήσεις παραβίασαν την πίσω πόρτα του οχήματος της χρηματαποστολής, άρπαξαν τους σάκκους με τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στα δικά τους αυτοκίνητα (εννοείται κλεμμένα) και εξαφανίστηκαν.

(με πληροφορίες από την εφημερίδα Πατρις)
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στους δρόμους για τις ελλείψεις στα σχολεία της Ιεράπετρας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 3/11 οι γονείς με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Ιεράπετρας, καθώς έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις στα σχολεία καθιστούν την έννοια της εκπαίδευσης κενό γράμμα.
Στις 27 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και μαθητών επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κλινάκη στο Ηράκλειο διεκδικώντας τη λύση για τα παρακάτω προβλήματα:

Την απαράδεκτη έλλειψη των βιβλίων.
Τα πολυάριθμα τμήματα
Την άμεση χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών.
Το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων Δημοτικών μας σχολείων.
Την έλλειψη διαφόρων ειδικοτήτων στα αναμορφωμένα Δημοτικά Σχολεία
Την έλλειψη γυμναστών στο αθλητικό γυμνάσιο και λύκειο και τηδυνατότητα συμμετοχής των μαθητών, λόγω κατάργησης του τμήματος τένις στα τμήματα στίβου και μπάσκετ.
την επιμόρφωση των καθηγητών για τα projects
Τις παραγγελίες στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για θρανία καρέκλες και Η/Υ
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "επειδή στα προβλήματα μας δεν δόθηκαν λύσεις , οι μαθητές ξεκίνησαν καταλήψεις στα Λύκεια της πόλης μας. Εμείς οι γονείς στη Γενική μας Συνέλευση, αποφασίσαμε να παροτρύνουμε τα παιδιά μας ώστε τα Σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, και να αγωνιστούμε εμείς για τα υπάρχοντα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης .
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσθηκε να γίνει ένα Συντονιστικό Όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν οι πρόεδροι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, της ΕΛΜΕ Λασιθίου , των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τρεις εκπρόσωποι των μαθητών.
Το Συντονιστικό Όργανο θα συνεδριάσει ανοικτά για όλους το Σάββατο 1/11/2011 στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας στις 7μ.μ. προκειμένου να οργανώσει την συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας, που θα γίνει στην πλατεία Ιεράπετρας την ΔΕΥΤΕΡΑ 3/11/2011 στις 9.30 το πρωί.
Καλούμε όλους τους γονείς σε ετοιμότητα, σε συνεχή επαγρύπνηση.
Πορευόμαστε ΜΑΖΙ με τα παιδιά μας και δίνουμε τον αγώνα που είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε, αντί να σκύβουμε το κεφάλι που το βαραίνουν οι ενοχές των επιλογών μας.
Κοιτάζουμε τα παιδιά μας στα μάτια και υποσχόμαστε να δώσουμε ένα δίκαιο αγώνα για τη δημόσια δωρεάν παιδεία που το κράτος είναι υποχρεωμένο να μας παρέχει.
Για τη δυνατότητα να ονειρευτούν ένα καλλίτερο αύριο και μια ανθρωπινή ζωή!!!!"
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

8 κιλά χασίς στα Χανιά!

Ένας 63χρονος συνελήφθη στο Δήμο Πλατανιά
Άλλο ένα πλήγμα στιη διακινηση ναρκωτικών πέτυχαν ο οι διωκτικές αρχές της Κρήτης και δη των Χανίων.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κουφός του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ένας 63χρονος, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγρόκτημα του συλληφθέντα, ένα Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του, εντός του οποίου είχε αποθηκευμένη και αναρτημένη ποσότητα κάνναβης βάρους 7,750 γραμμαρίων!
Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ,στην ίδια περιοχή, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 120)γραμμαρίων και
  • Μία ζυγαριά.
Ο δράστης, με τη σχετική δικογραφία ,θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Χανίων.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο "Αγροτικός Αύγουστος" στην Αθήνα
Τρόφιμα, λάδι, κρητικές μαχαίρες και όλα τα «σήματα κατατεθέντα» της Κρήτης μεταφέρονται στην Αθήνα για ένα τριήμερο. Ο «Αγροτικός Αύγουστος», η επιτυχημένη έκθεση που γίνεται στα Χανιά εδώ και 13 χρόνια, μετακομίζει φέτος για λίγες ημέρες στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να γευτούν και οι Αθηναίοι την κρητική καθημερινότητα.
«Είναι μια προσπάθεια να προωθήσουμε τα αγροτικά αλλά και άλλα προϊόντα του νησιού σε μια εποχή που ακόμα και στην Κρήτη τα προϊόντα δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους στα ράφια των σουπερμάρκετ εξαιτίας των εισαγόμενων» λέει ο κ. Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης, αντιδήμαρχος Χανίων.
Στην έκθεση συμμετέχουν 26 εκθέτες από όλη την Κρήτη, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και να δοκιμάσει κρητικά προϊόντα διατροφής, είδη λαϊκής τέχνης αλλά και πιο «μοντέρνα» προϊόντα, όπως καλλυντικά με βάση τους τα κρητικά βότανα.
Μάλιστα, η εφετινή έκθεση στην Αθήνα, είναι αφιερωμένη και στην συμβολαιακή γεωργία και την προώθησή της, έναν τομέα όπου στην Κρήτη ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα.
«Ηδη 25 παραγωγοί υπέγραψαν συμφωνίες με τυποποιητή και χονδρέμπορο για την παραγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου για τα έτη 2012 και 2013. Το προϊόν φέρει την ονομασία "Της Κρήτης το Ομαδικό" και πωλείται από το καλοκαίρι. Το πλεονέκτημα της συμβολαιακής γεωργίας είναι η σταθερή τιμή για τον παραγωγό (στη συγκεκριμένη περίπτωση δυόμισι ευρώ το κιλό), η ασφάλεια για το εισόδημα του και κατ' επέκταση η σταθερή τιμή για τον καταναλωτή» λέει ο κ. Αμπαδιωτάκης.

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του «Αγροτικού Αυγούστου» - στις 19.00 έγιναν και τα επίσημα εγκαίνεια από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη - δεν ήταν λίγοι οι Αθηναίοι που περνούσαν από την Κλαυθμώνος και σταματούσαν στα περίπτερα της έκθεσης.
«Σταματάνε αρκετοί, κοιτάνε με ενδιαφέρον τα προϊόντα μας, όμως ελάχιστοι αγοράζουνε», μας είπε η Χρυσούλα από την εταιρία Κρητικό Κέντρου Κομπολογιού, που εδρεύει στο Ηράκλειο.
Στο περίπτερό της μπορεί να αγοράσει κανείς κομπολόγια φτιαγμένα από υλικά όπως κεχριμπάρι και έβενο, αλλά και τα πανταχού παρόντα κρητικά μαχαίρια.
«Τον τελευταίο καιρό στην αγορά, τόσο της Κρήτης όσο και των Αθηνών, κυκλοφορούν "κρητικά" μαχαίρια κινεζικής προέλευσης. Σε αυτά υπάρχει σκαλισμένη η μαντινάδα, όμως δεν αναγράφεται η προέλευση τους, όπως συμβαίνει με τα αυθεντικά κρητικά», αναφέρει.
Κάποιοι από τους εκθέτες βρέθηκαν στον τομέα της λιανικής πώλησης από ανάγκη, όπως ο κ. Φραγκίσκος Σταθάκης, ο οποίος είναι μελισσοκόμος τρίτης γενιάς.
«Οι έμποροι στους οποίους πωλούσαμε μας άφηναν απλήρωτους. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε ότι δεν πάει άλλο. Ετσι αποφασίσαμε να τυποποιήσουμε το προϊόν και να το πουλάμε εμείς κατευθείαν».
Πέρυσι το «Μελισσόμελο», όπως λέγεται η εταιρία, πούλησε 65 τόνους θυμαρίσιο μέλι σε Ελλάδα και εξωτερικό ακόμα και σε χώρες του Αραβικού Κόλπου.
Για να το καταφέρει αυτό δεν βοήθησε κάποια επιθετική εκστρατεία μάρκετινγκ, αλλά... ο πόλεμος στη Λιβύη. «Η γνωριμία με τον επιχειρηματία έγινε όταν αυτός βρέθηκε στην Κρήτη, την εποχή που συγκεντρώνονταν εδώ οι στρατιωτικές δυνάμεις των δυτικών. Δοκίμασε το μέλι μας, ενθουσιάστηκε και αποφάσισε να το εισάγει».

Η οικογένεια Σταθάκη δεν είναι η μοναδική στην έκθεση που αποφάσισε να περάσει κατευθείαν από το στάδιο του παραγωγού σε εκείνο του έμπορα λιανικής. Το ίδιο έκανε και ο κ. Γρυλλάκης κτηνοτρόφος και πλέον και τυροκόμος στον Αποκόρωνα Χανίων.
«Ονομάσαμε την εταιρία "Μιτάτο" όπως λέγονται οι στάνες των βοσκών στην Κρήτη. Αν δεν προχωρούσα στην ίδρυση δικού μου τυροκομείου, θα είχα φαλιρίσει. Η τιμή του γάλακτος για τον παραγωγό είναι πολύ χαμηλή, οι τιμές των ζωοτροφών πολύ ψηλά. Αν εξαρτάσαι από ανθρώπους που θα σου αγοράσουν την παραγωγή γάλακτος δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα».
Η έκθεση θα λειτουργεί ως και τη Δευτέρα. Ωρες λειτουργίας 10.00 -14.00 και 18.00 - 22.00.

Το Βήμα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κακοποιούσε το παιδί της
Μια 42χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από καταγγελία ότι κακοποιεί συστηματικά το ανήλικο παιδί της.
Άγνωστος, πιθανότατα γείτονας της μη -τέρας, έβγαλε από την κόλαση το ανήλικο παιδί αποφασίζοντας να κάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία και να δηλώσει τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της 42χρονης.
Οι Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι - κολαστήριο διαπίστωσαν ότι η 42χρονη ξεσπούσε την οργή της στο παιδί της καταφέροντάς του σωματικές βλάβες στο κεφάλι και το πρόσωπο.
Αμέσως τη συνέλαβαν ενώ τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

Η δήλωση του τραυματία "καθάρισε" το δράστη του μακελειού

.


«Δεν ήθελε να με σκοτώσει αλλά να με τραυματίσει σοβαρά». Την δήλωση αυτή έκανε χθες δημόσια ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεαπόλεως ο 28χρονος Αργύρης - Πλούταρχος Γρηγοράκης, ο οποίος τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2010 δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές σε μπαρ των Μοιρών από 25χρονο Μεσαρίτη.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς ο 28χρονος σερβιτόρος επέζησε από θαύμα. Είναι ενδεικτικό ότι παρέμεινε στην Εντατική του Βενιζελείου Νοσοκομείου σχεδόν δύο μήνες. Το συγκλονιστικό είναι ότι το μακελειό έγινε για ασήμαντη αφορμή, επειδή ο 28χρονος ζήτησε από τον 25χρονο και την παρέα του να προπληρώσει το λογαριασμό λόγω της βραδιάς.
Εντούτοις η δήλωση που έκανε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα και ο 25χρονος να γλιτώσει τα χειρότερα. Η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Το Δικαστήριο καταδίκασε τον νεαρό άνδρα σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και δύο μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι ο 25χρονος είναι πλέον ελεύθερος αφού ήταν ήδη προφυλακισμένος 15 μήνες και ως εκ τούτου έχει εκτίσει την ποινή του.
Όσον αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, το Δικαστήριο τον έκρινε αθώο. Άλλωστε ο 28χρονος εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την ταυτότητά του, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σίγουρος ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

830.000 ευρώ η "λεία" των ληστών της χρηματαποστολής

 .


Το ιλιγγιώδες ποσό των 830.000 ευρώ απέσπασαν οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι που λίγο μετά τις 13.00 έστησαν "ενέδρα" σε όχημα χρηματαποστολής της Group4, το οποίο κινούνταν επί της οδού Ούλ.Πάλμε με κατεύθυνση τις Βασιλειές.
Λίγο πριν το χωριό, οι ληστές, με δύο κλούβες έκλεισαν το δρόμο στο όχημα της χρηματαποστολής και τρία άτομα, με κουκούλες και "φορτωμένοι" με βαρύ οπλισμό, ανάγκασαν τον οδηγό και το συνοδό της χρηματαποστολής να κατέβουν από το όχημα. Οι δράστες άνοιξαν βίαια τις πίσω πόρτες του οχήματος και άρπαξαν 12 σάκους, με το χρηματικό ποσό των 830.000 ευρώ! Αμέσως μετά μπήκαν στις κλούβες και εξαφανίστηκαν. Οι δύο κλούβες των δραστών ήταν κλεμμένες, η μία εκλάπη σήμερα και η δεύτερη είχε κλαπεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
Λίγο αργότερα, κι ενώ είχε κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, νέος συναγερμός σήμανε, καθώς το σύστημα GPS που ήταν εγκατεστημένο στον ένα από τους σάκους, άρχισε να δίνει σήμα.
Αστυνομική δύναμη ακολούθησε το σήμα, πιθανολογώντας ότι οι ληστές είχαν στην κατοχή του το σάκο, κι επομένως μαζί με τον "παγιδευμένο" σάκο θα έπιαναν και τους δράστες. Ο σάκος, όμως, και μόνο αυτός που ήταν παγιδευμένος βρέθηκε πεταμένος στο δρόμο, και άδειος, γεγονός που υποδεικνύει πολλά για την ταυτότητα των δραστών, που πιθανολογείται πως είχαν εσωτερική πληροφόρηση για το σύστημα αλλά, ακόμη και για το ποιος από τους 12 που άρπαξαν ήταν ο "παγιδευμένος"!
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο Πάγκαλος ζητά 1 εκατ. ευρώ από φοιτητή

Αποζημίωση μαμούθ ζητά από 26χρονο ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο φοιτητής είχε επιτεθεί στον ίδιο και τη σύζυγό του, μέσω του ιστολογίου του. Διαβάστε στο NEWS 247 γιατί τους κατηγόρησε
Δεν ξεχνά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση άρθρου που θεωρεί ότι τον έθιγε, έκανε αγωγή σε 26χρονο φοιτητή.
Ο κ. Πάγκαλος ζητά ένα εκατομμύριο ευρώ για ηθική βλάβη από τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, φοιτητή Φιλοσοφικής, ο οποίος είχε καταφερθεί κατά του αντιπροέδρου και της συζύγου του, κατηγορώντας τους για ξεπούλημα των παραλιών.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του φοιτητή
Το άρθρο γράφτηκε πριν από τις δημοτικές εκλογές και ο φοιτητής ήταν υποψήφιους δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Σαρωνικός Συνεργασία", αλλά δεν εξελέγη.
Υποψήφια ήταν και η σύζυγος του κ. Πάγκαλου Χριστίνα Χριστοφάκη, η οποία συνετρίβη.
Ο κ. Μυτιληναίος στο άρθρο του είχε κάνει λόγο για δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Σαρωνικού στους οποίους "λιγουρεύονται κάποιοι να βγάλουν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση των παραλιών με το να τις κλείσουν, ώστε να μπορέσουν να γίνουν μετά ξενοδοχειάρες με τις δικές τους παραλίες.
Φωτογράφιζε μάλιστα τον κ. Πάγκαλο και τη σύζυγό του, η οποία από πέρσι έχει καταθέσει αγωγή.
"Ιθύνων νους υπάρχει, σημαίνον πολιτικό στέλεχος που όχι μόνο έβαλε το χεράκι του, αλλά δρομολόγησε το ξεπούλημα των παραλιών στο Λαγονήσι στο Μαντωνανάκη μαζί με τον Άκη το λεβεντόπαιδο, επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτικό παχυδερμισμό καίτοι Βουλευτής της περιοχής… Σύζυγος του που θέλει να γίνει Δήμαρχος υπάρχει και δεν ξέρει που της πάνε τα τέσσερα…" έγραφε χαρακτηριστικά.
Επιμένει στους ισχυρισμούς του
Μιλώντας στην "Ελευθεροτυπία" ο 26χρονος, παρά τις αγωγές επιμένει στα όσα είχε γράψει στην επίμαχη ανάρτηση, δηλώνοντας ότι "η υποψηφιότητα της Χριστίνας Χριστοφάκη στο Δήμο Σαρωνικού και η παρουσία της στα κοινά του εν λόγω δήμου, αποτελούσε και αποτελεί δούρειο ίππο των μεγαλοσυμφερόντων και ο σύζυγός της βοηθάει στην επίτευξή τους".
Μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί τον φοιτητή για παράνομη χρήση της φωτογραφίας τους, κάτι που κάνει τον 26χρονο να μιλά για "αγωγή καρμπόν" καθώς χρησιμοποίησε μόνο τη φωτογραφία της κας Χριστοφάκη.
Στην αγωγή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι "ουδέποτε σκέφθηκα αλλά ούτε και επιδίωξα να προκαλέσω με τη συμπεριφορά μου τόσο στην ιδιωτική μου ζωή όσο και στην πολιτική τον ελληνικό λαό, δίνοντας αφορμή για σχόλια και κριτική".
news 247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Προσάραξη πλοίου στον Άγιο Νικόλαο

 1 Οκτωβρίου 2011, 08:15
Χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη βυθό, του πλοίου «ΕΛΕΝΗ», με σαράντα επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην είσοδο του λιμενίσκου ΣΙΣΙΟΥ και σε απόσταση λίγων μέτρων από την ξηρά.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι τρεις εκ των προαναφερθέντων είχαν τραυματιστεί ελαφρά κατά την αποβίβασή τους από το σκάφος και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, από όπου και εξήλθαν, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε ρύπανση της θάλασσας, ενώ προσπάθεια αποκόλλησης του «ΕΛΕΝΗ» θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια γερανού αφού βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στην Ελλάδα η πρώτη χρεοκοπία της Ιστορίας!

Στην Ελλάδα γεννήθηκε ως γνωστόν η Δημοκρατία, η Τραγωδία, η Ιστορία. Αυτό που δεν είναι γνωστό ότι στην αρχαία Ελλάδα έγινε και η πρώτη χρεοκοπία στα χρονικά.

Σύμφωνα με το Έθνος, η πρώτη πτώχευση στην παγόσμια ιστορία έγινε στην Δήλο ως εξής:
Τον 4ο αιώνα π.Χ. στο ναό της Δήλου που ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα βρίσκονταν οι θησαυροί της συνομοσπονδίας των ελληνικών πόλεων - κρατών κάτω από την ηγεσία της Αθήνας. Εκεί φυλασσόταν και το τεράστιο ποσό των εισφορών των συμμάχων.
Το 454 π.Χ. 13 πόλεις κράτη δανείστηκαν από το ταμείο της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα χρέη του και έτσι κήρυξαν στάση πληρωμών. Δύο από τις δέκα εφάρμοσαν το "δεν πληρώνω" επ' αόριστον, ενώ οι υπόλοιπες έκαναν αρχαίο haircut με διακανονισμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη στάση πληρωμών έγινε στην αρχαία Ελλάδα σύμφωνα με το Έθνος, καθώς οι Έλληνες - έμποροι γαρ- αναγνώριζαν αυτό που σήμερα αποκαλείται συνυπευθυνότητα χρέους, δηλαδή ότι αυτός που δανείζει πρέπει να αναλάβει το ρίσκο και την ευθύνη που του αναλογεί αν κάτι δεν πάει καλά με την αποπληρωμή.
Μετά το "κανόνι" πάντως ο Περικλής πήρε μέτρα και μετέφερε το Ταμείο από την Δήλο στην Αθήνα. Πλέον δεν αποφάσιζε συμβούλιο με εκπροσώπηση όλων αλλά η Εκκλησία του Δήμου

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κρητικός διεκδικεί τον τίτλο του ωραιότερου άντρα!

Για την Σεούλ και τα καλλιστεία «Manhunt International» αναχώρησε ο Γιάννης Παντελακάκης, ο 30χρονος γυμναστής από τα Χανιά που εκπροσωπεί την χώρα μας στον διαγωνισμόκαι θα «κυνηγήσει» τον τίτλο που κατέκτησε το 1994 ο επίσης κρητικός Νίκος Παπαδάκης

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πέταξαν αυγό στην Ντόρα Μπακογιάννη
Στον… κυκεώνα των αποδοκιμασιών κατά πολιτικών βρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη όπως δημοσιεύει το nafpaktianews.gr
Χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με φίλους της ΔΗ.ΣΥ. στη Ναύπακτο, ένας πολίτης κρυμμένος πίσω από τα τείχη του Κάστρου πέταξε ένα αβγό στην κ. Μπακογιάννη , το οποίο «έσκασε» πίσω από τον τοίχο του κάστρου που βλέπετε στην φώτο.

undefined

Το αυγό έπεσε τελικά στο διπλανό τραπέζι κι έτσι η κ. Μπακογιάννη έφυγε από το σημείο «αλώβητη».
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πήγαν να τον σώσουν και βρήκαν τη..."φούντα"!

Οι διασώστες πληρώματος του ΕΚΑΒ σε περιστατικό που σημειώθηκε χθες βράδυ στο Ηράκλειο.
Πήγαν να τον σώσουν και βρήκαν τη..."φούντα"!
Ο λόγος για το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε χθες βράδυ στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ καθώς ένας 30χρονος βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης!
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον 30χρονο βρήκε πάνω του ποσότητα χασίς βάρους περιπου 7,5 γραμμαρίων η οποία παραδόθηκε αμέσως στους Αστυνομικούς της Υπηρεσίας.
Ασφαλώς, ο νεαρός, ακολούθως, συνελήφθη.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηλίας Ψινάκης: Κάηκε το σπίτι του
Στιγμές αγωνίας έζησε ο Ηλίας Ψινάκης όταν το σαλέ του στον Άγιο Παύλο στο χιονοδρομικό «3-5 Πηγάδια», παραδόθηκε στις φλόγες.
Ήταν εφτά το πρωί όταν ο manager που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο του, ξύπνησε από την έντονη μυρωδιά του καπνού. Τρομαγμένος είδε ομίχλη να έχει σκεπάσει το σπίτι του και οι φλόγες να ξεπηδούν από το σαλόνι.
Έντρομος πετάχτηκε έξω από το σαλέ και άρχισε να φωνάζει ότι καίγεται το σπίτι, οι πίνακες του και η περιουσία του. Στο σημείο έφτασε αμέσως η Πυροσβεστική και λίγο αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, πριν καταστρέψει ολοσχερώς το σπίτι.
Αφού λοιπόν κατάφερε να σώσει τον εαυτό του αλλά και την περιουσία του, ο  Ηλίας Ψινάκης που είναι γνωστός για το χιούμορ αλλά και τον αυτοσαρκασμό του, είπε χαριτολογώντας στον επικεφαλής των επτά πυροσβεστών:
«Ήρθαμε να το κάψουμε, αλλά το παρακάναμε κύριε Διοικητά!»
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από την καμινάδα, καθώς οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο την είδαν να βγαίνει από εκεί.

inews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Από Δευτέρα όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη φοροκάρτα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΩΝ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Όπως εξήγησε στο Νewsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από όλες τις τράπεζες δωρεάν. Από τη μια πλευρά θα υπάρχει το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ενας 19ψηφιος αριθμός με τον οποίο ο χρήστης είτε μέσω sms είτε μέσω internet θα μπορεί να την ενεργοποίησει. Η φοροκάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές στα καταστήματα που έχουν μηχάνημα πιστωτικών καρτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει ο φορολογούμενος να μαζεύει τις αποδείξεις αλλά να χρησιμοποιεί την φοροκάρτα και να μην κρατάει το αντίτυπο της απόδειξης που κάνει κατά τις αγορές του"

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΩΝ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Όπως εξήγησε στο Νewsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από όλες τις τράπεζες δωρεάν. Από τη μια πλευρά θα υπάρχει το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ενας 19ψηφιος αριθμός με τον οποίο ο χρήστης είτε μέσω sms είτε μέσω internet θα μπορεί να την ενεργοποίησει. Η φοροκάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές στα καταστήματα που έχουν μηχάνημα πιστωτικών καρτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει ο φορολογούμενος να μαζεύει τις αποδείξεις αλλά να χρησιμοποιεί την φοροκάρτα και να μην κρατάει το αντίτυπο της απόδειξης που κάνει κατά τις αγορές του".
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ



'Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή ο πολίτης να μπαίνει μέσα στο internet με το ΑΦΜ του και τον κωδικό του και ουσιαστικά να παρακολουθει τι αγορές έχει κάνει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011.
"Από Δευτέρα δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της φοροκάρτας όπως δεν ειναι υποχρεωτική και η παραλαβή" εξηγεί ο κύριος Παντελής. " Απλώς πρακτικά βοηθάει τον φορολογούμενο να μη συγκεντρώνει και να κρατάει τις αποδείξεις που όπως γνωρίζετε με την πάροδο του χρόνου χάνουν το μελάνι τους σε σημείο που πέρυσι το Υπουργείο Οικονομικών έβγαλε οδηγία να το συμπληρώσουμε με μελάνι διαρκείας από πάνω. Υποχρεωτική η φοροκάρτα θα γίνει από την 1/01/2012, βέβαια αυτό το είχε πει πριν ένα χρόνο. Τώρα μας μένουν ουσιαστικά 3 μήνες. Δεν ξέρουμε εάν θα μπορεσουν όλα τα καταστηματα να προμηθευτούν μηχανήματα για τις πιστωτικές κάρτες".
ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΑΓΟΡΑ
Αυτή τη στιγμή το μέτρο της φοροκάρτας δε μπορεί να προχωρήσει σε ολη την αγορά λέει ο φοροτεχνικός καθώς "υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, όχι μόνο οι λαϊκές αγορές, που δεν έχουν μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών και η φοροκάρτα δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άρα ο φορολογούμενος πρέπει να πάρει την απόδειξη και τη συμπεριλάβει στη δήλωσή του όπως έκανε μέχρι τώρα, η οποία θα προστίθεται μέσα στις αποδείξεις που έχουν καταγραφεί στην φοροκάρτα".
ΠΡΑΚΤΙΚΑ  ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.
"Πρακτικά δε θα μπορούν να μας χρεώσουν με ψεύτικα ποσά τη φοροκάρτα γιατί ταυτόχρονα θα εκδίδεται και η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή στην οποία επάνω θα αναγράφεται η ένδειξη άκυρο απο τη στιγμή που θα γίνεται χρήση της φοροκάρτας. Αν δε γίνει έτσι τότε κάποιος θα μπορεί να φουσκώσει με χρεώσεις τη φοροκάρτα και το δεύτερο θέμα είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσμετράται διπλά το ποσό και άρα δε θα μπορει να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος. Πως ο εφορικός θα το τσεκάρει αυτό αφού μεσα στη φοροκάρτα δεν μπορεί να το δει" είπε τέλος ο κύριος Παντελής
ΠΩΣ ΘΑ "ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ" ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΣΑΣ
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,