Λήστεψαν ηλικιωμένες γυναίκες στο Μυλοπόταμο-Τους άρπαξαν 16.000 ευρώ
Ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο χωριό Πλευριανά Μυλοτάμου. Δυο άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι δυο ηλικιωμένων γυναικών, τις φίμωσαν, τις έδεσαν και στη συνέχεια άρπαξαν το ποσό των 16.000 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες γνώριζαν το σημείο που οι δυο άτυχες γυναίκες έκρυβαν το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο αφαίρεσαν απο το υπνοδωμάτιο και συγκεκριμένα κάτω απο το μαξιλάρι τους.
Μετά την πράξη τους, οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται από την αστυνομία.

πηγή:rethnea.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έφτασε στις 8 το πρωί στον Μπάλο Κισάμου κολυμπώντας από την Πελοπόννησο
Έφθασε στις 8 σήμερα το πρωί στον Μπάλο  της Κισάμου ο αθλητής και γιατρός  Γιώργος -Ιωάννης Τσιάνος  ο οποίος χθες ξεκίνησε για να διασχίσει κολυμπώντας, μια απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, και συγκεκριμένα από τις ακτές της Πελοποννήσου μέχρι τον Μπάλο της Κισάμου.  
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προβολή του Χανιώτικου  Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης, "Ορίζοντας" που βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.
Ο Γιώργος -Ιωάννης Τσιάνος  διήνυσε την απόσταση Πελοποννήσου- Κρήτης σε λιγότερο από 28 ώρες, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται ως άθλος παγκόσμιας εμβέλειας.
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που επιχείρησε το ίδιο εγχείρημα ο κ. Τσιάνος καθώς προσπάθησε κάτι ανάλογο και πέρυσι το καλοκαίρι αλλά δεν κατάφερε να αγγίξει τη στεριά της Κρήτης, καθώς ένα μπουρίνι τον σταμάτησε πριν φτάσει στα Κύθηρα. Η νέα του προσπάθεια όμως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Στο Γιώργο -Ιωάννη Τσιάνο θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς από την υπερπροσπάθεια είναι αφυδατωμένος ενώ αναμένεται να νοσηλευτεί προσωρινά σε κλινική των Χανίων.
Ο Γιώργος Τσιάνος είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την κατάκτηση του Εβερεστ. Διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες, αλλά έχει πια καθιερωθεί στον χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Υπήρξε πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης. Τον Αύγουστο του 2000 διέσχισε τη Μάγχη σε 9 ώρες και 20 λεπτά, σημειώνοντας την ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία. Εχει ειδικευτεί στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Συνθήκες, με εξειδίκευση στη Φυσιολογία Υψομέτρου και Ψύχους, με ερευνητικό έργο στη Σκοτία, στις Αλπεις και στα Ιμαλάια. Επέστρεψε στην Ελλάδα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αφάνταστη ταλαιπωρία Ελλήνων που ζουν στην Ολλανδία
Μέχρι και 10 ολόκληρους μήνες πρέπει να περιμένουν οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Ολλανδία για να πάρουν στα χέρια τους το νέο-ανανεωμένο διαβατήριο λόγω και των οικονομικών περικοπών που εφαρμόζονται και στις Ελληνικές πρεσβείες.΄
«Η κατάσταση που ζούμε καθημερινά είναι φρικτή» είπε στο Flashnews.gr ο αρμόδιος υπάλληλος του ελληνικού προξενείου στην Χάγη , στον οποίο απευθυνθήκαμε με αφορμή την περιπέτεια ενός Κρητικού ο οποίος πήγε στην Ολλανδία σε αναζήτηση εργασίας.
Πρόκειται για τον Μανώλη Χερσονιωτάκη, ο οποίος ζεί στην «χώρα με τις τουλίπες» τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με την Ολλανδή σύζυγό του και τα δυό τους παιδιά.
«Μετά από δύο χρόνια αναζήτησης, στις 30 Σεπτεμβρίου, επιτέλους βρήκα δουλειά, αλλά όταν πήγα να υπογράψω τα συμβόλαια, δεν δέχτηκαν την ελληνική αστυνομική ταυτότητα και ζήτησαν διαβατήριο» είπε στο Flashnews.gr, ο κ.Χερσονιωτάκης περιγράφοντας στην συνέχεια τον «γολγοθά» του.
«…Τότε διαπίστωσα πως το διαβατήριό μου έληγε στις 2 Οκτωβρίου και απευθύνθηκα στην Ελληνική πρεσβεία για να το ανανεώσω. Ξέρετε τι μου απάντησαν; ;Ότι το ραντεβού για να καταθέσω τα δικαιολογητικά είναι τον…Απρίλιο του 2012 !!! Πείτε μου τι να πω στο αφεντικό μου. Ότι θα πρέπει να ταξιδέψω στην Ελλάδα για να το βγάλω εκεί και ρωτούν εάν έχω χρήματα για τα εισητήρια;”
Να σημειωθεί πως αν και η Ολλανδία εντάσσεται στην συνθήκη Σέγκεν και θεωρητικά η Ελληνική αστυνομική ταυτότητα αποτελεί έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, για συμβόλαια εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή από τις Ολλανδικές αρχές γιατί δεν έχει…ημερομηνία λήξης (!!!) και έτσι ζητούν διαβατήριο.

Χιλιάδες Έλληνες σε αναμονή
Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το Ελληνικό προξενείο στην Χάγη, όπου ο εκεί αρμόδιος υπάλληλος μας αποκάλυψε πως λόγω των οικονομικών περικοπών έχουν απομείνει μόλις δύο (2) υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τα θέματα έκδοσης νέων ή ανανέωσης διαβατηρίων καθώς και στρατολογικά ζητήματα για περίπου 20.000 Έλληνες.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι το 2011 λήγουν χιλιάδες διαβατήρια που είχαν εκδοθεί το 2006 και με το ότι , λόγω πάλι των οικονομικών περικοπών, έχει περιοριστεί το διπλωματικό ταχυδρομείο από και προς την Ελλάδα σε περίπου μια φορά τον μήνα, προκαλούν μια αφάνταστη ταλαιπωρία για τους χιλιάδες Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία.
«Τα ραντεβού για την παραλαβή των δικαιολογητικών για τα διαβατήρια έχουν φτάσει να κλείνονται μέχρι και το Πάσχα του 2012» μας είπαν από το προξενείο επισημαίνοντας πως στην συνέχεια θα χρειαστούν μέχρι και δύο μήνες για να παραλάβει ο ενδιαφερόμενος το διαβατήριό του, λόγω της καθυστέρησης του διπλωματικού ταχυδρομείου.
Στις λίστες αναμονής υπάρχουν ακόμη και Έλληνες που εργάζονται σε οργανισμούς, όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώ η απάντηση στις εκκλήσεις του Έλληνα πρέσβη προς το υπ.Εξωτερικών για ενίσχυση του προσωπικού είναι πως αυτό είναι αδύνατον λόγω των γνωστών μέτρων.
«Καθημερινά ζούμε φρικτές καταστάσεις καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν οι Έλληνες , είτε για τα διαβατήρια είτε για στρατολογικά θέματα» μας είπε ο υπάλληλος του προξενείου.
Ειδικά για το συγκεκριμένο πρόβλημα όπου οι Ολλανδικές αρχές δεν δέχονται την Ελληνική αστυνομική ταυτότητα και ζητούν διαβατήριο, το Ελληνικό προξενείο εκδίδει βεβαιώσεις πως η αστυνομική ταυτότητα είναι σε ισχύ έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο ενδιαφερόμενος έως ότου εκδοθεί το νέο του διαβατήριο.
Να σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα του Προξενείου στο internet υπάρχει και σαφής προειδοποίηση για όλες αυτές τις καθυστερήσεις και μάλιστα δίνεται η «συμβουλή» σε όσους επείγονται για έκδοση διαβατηρίου να…ταξιδεύουν στην Ελλάδα προκειμένου να το πάρουν στα χέρια τους πιο γρήγορα !!!.
Το θέμα είναι πως ακόμη και οι Έλληνες που ζούν στο εξωτερικό και ειδικά εκείνοι που έφυγαν σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, τελικά δεν γλίτωσαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των δραστικών περικοπών που απαιτεί η Τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Επενδύσεις και στην Κρήτη ετοιμάζει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας!

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να "κλείσει" η συμφωνία για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός- το αποκάλυψε ο Βλάσης Τσάκας
Μεγάλα έργα υποδομών της Κρήτης μπαίνουν στο "στόχαστρο" του Σαουδάραβα πρίγκιπα, ο οποίος  έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Κ.Μπογδανίδη, ο Βλάσης Τσάκας.
Σύμφωνα με τον Έλληνα εκπρόσωπό του στην Ελλάδα ,ο οποίος φαίνεται, μάλιστα, να έχει "εν λευκώ" εξουσιοδότηση για τη διαχείριση της συμφωνίας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο πρίγκιπας που έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Κρήτη, ενδιαφέρεται όχι μόνο για ... τον αθλητισμό, αλλά και για τις υποδομές, κι έτσι μέσα στα σχέδιά του είναι και κάποια μεγάλα έργα στην Κρήτη, στα οποία επιθυμεί να επενδύσει.

"Είναι δύο μεγάλα έργα στην Κρήτη τα οποία δνε μπορώ να πω τώρα' ανέφερε, ενώ όταν ερωτήθηκε για το νέο αεροδρόμιο είπε χαρακτηριστικά: 'γιατί όχι το αεροδρόμιο;'
"Τα πρώτα πλάνα ήταν για την Κρήτη , αλλά μετά υπερίσχυσε η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ είναι δεύτερη αγάπη μου' είπε απαντώντας στο ερώτημα γιατί η επένδυση στον ΠΑΟ και όχι στον...ΟΦΗ.

Θέμα ημερών η συμφωνία για τον ΠΑΟ

Εν τω μεταξύ, θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η συμφωνία για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μεταξύ του Σαουδάραβα πρίγκιπα και της οικογένειας Βαρδινογιάννη, παρά το νομικό κώλυμα που αποκλείει οποιονδήποτε μη Έλληνα και μη πολίτη της Ε.Ε. από το μετοχικό "πακέτο" ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκα, πάντως, ο νόμος αυτός είναι σε ασυμφωνία με το ευρωπαϊκό δίκαιο, εμπόδιο που εκτιμάται ότι θα επιλυθεί με την πρώτη προσφυγή.

"Έχουμε βρει τη λύση, που είναι σύννομη, αλλά θα απαιτήσουμε να αλλάξει κι αυτός ο νόμος και να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα" - είπε ο Βλάσης Τσάκας και χαρακτήρισε 'προσχεδιασμένη επίθεση στον πρίγκιπα αυτή την ιστορία πριν καν κατατεθεί φάκελος'!
'Προσπάθησαν,είπε, να με λοιδωρήσουν, να με πουν γραφικό, αλλά τώρα που βλέπουν τι γίνεται το γύρισαν στον Καλαματιανό' τόνισε.
Η σχέση του Βλ.Τσάκα με τον πρίγκιπα δεν είναι επαγγελματική, αλλά φιλική και μετράει ήδη περίπου τέσσερα χρόνια. Το δέσιμο των δύο ανδρών φαίνεται να είναι ισχυρό, παρά την ηλικιακή διαφορά των 20 ετών, τόνισε .
Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα υπογραφεί η συμφωνία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και θα έρθει στην Ελλάδα ο πρίγκιπας. Η συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξής του στη χώρα θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της 2ήμερης παραμονής του Βλάση Τσάκα στην Τζέντα.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Συναγερμός" στην ΕΛ. ΑΣ από διπλή μυστηριώδη εξαφάνιση!

Χάθηκαν τα ίχνη μιας 44χρονης γυναίκας κι ενός 53χρονου στο Ηράκλειο, που φέρονται να έχουν και συγγενική σχέση

Ένα πραγματικό...θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες με την εξαφάνιση δύο Ηρακλειωτών, μίας 44χρονης και ενός 53χρονου.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ζητηθεί από την Αστυνομία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών τους τηλεφώνων.
Οι δύο εξαφανίστηκαν με διαφορά πέντε ημερών, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να συσχετίζονται οι δύο περιπτώσεις καθώς οι αγνοούμενοι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.
Ο μεν 53χρονος εξαφανίστηκε βραδινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 53χρονος τηλεφώνησε στον γιο του και  έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται. Δημοσιογραφικές πηγές από γνωστούς της οικογένειας αναφέρουν ότι το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος ήταν λίγο περίεργο ή τουλάχιστον έτσι θεωρήθηκε εκ των υστέρων οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του.
Η 44χρονη φέρεται να εξαφανίστηκε μέρα - μεσημέρι από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου όπου εργάζεται. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν χαθούν τα ίχνη της είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κόρη της.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μία συνήθη συνομιλία μεταξύ μητέρας και κόρης υπό την έννοια ότι δεν ειπώθηκε κάτι περίεργο ή ανησυχητικό.
Όπως λένε, όσοι γνωρίζουν τους δύο εξαφανισθέντες πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ανθρώπους, πολύ σοβαρούς, οι οποίοι τρέφουν μεγάλη αγάπη στις οικογένειες τους και ειδικότερα στα παιδιά τους.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ζητούν από τον Μακρυγιαννάκη να γυρίσει στην κλινική!

Αφού τον καθαίρεσαν τώρα τον παρακαλούν να βλέπει τους ασθενείς του! Επιστολές συμπαράστασης από πολλές γυναίκες
Ζητούν από τον Μακρυγιαννάκη να γυρίσει στην κλινική!
Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτα...Αφού τον καθαίρεσαν από διευθυντή τώρα του ζητούν να επιστρέψει! Τη συνέχιση, ουσιαστικά, του κλινικού έργου του στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από την οποία αποπέμφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ζητά με χθεσινό εξαιρετικά επείγον έγγραφό του από τον επίκουρο καθηγητή Μαιευτικής - Γυναικολογίας Αντώνη Μακρυγιαννάκη, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Ανδρέας Μαργιωρής.
Ο κ. Μαργιωρής τονίζει ότι ο γιατρός είναι υπεύθυνος για τους ασθενείς του και καμιά θεραπεία (παρεμβατική ή όχι) δεν μπορεί να γίνει από άλλους γυναικολόγους παρά μόνο αν το επιθυμούν οι ίδιοι οι ασθενείς.
Το έγγραφο αυτό έχει διαφορετική λογική από το έγγραφο με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου που υπογράφει ο διοικητής του νο- σοκομείου σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Μακρυγιαννάκης καλείται να συνεχίσει να παρακολουθεί μόνο τις γυναίκες που έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μετά την απομάκρυνση Μακρυγιαννάκη, με απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου, (μετά το έγγραφο του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο ο γιατρός συνεργαζόταν παράνομα με ιδιωτική κλινική, εκτός ΠΑΓΝΗ και πάνω από 900 ασθενείς, έμμεσα ή άμεσα φέρονται να κατέθεταν χρήματα στον προσωπικό λογαριασμό του) μεγάλος αριθμός γυναικών που παρακολουθούνται στο τμήμα του, αγωνιούν για το μέλλον τής θεραπείας τους αφού δεν γνωρίζουν αν τελικά θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται από τον επικ. καθηγητή και στέλνουν δεκάδες επιστολές συμπαράστασης...
ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τράκαρε και έφυγε ... αλλά συνελήφθη!

Συνελήφθη ένας 20χρονος

Έναν 20χρονο Βούλγαρο συνέλαβαν νωρίς, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Χανίων, για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στο 14ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Κισάμου, προκλήθηκε τροχαίο ατύχημα μεταξύ Ι.Χ. αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας που οδηγούσε ένας 31χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός της μοτοσικλέτας.
Στη συνέχεια, ο άγνωστος οδηγός εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητο του  εγκαταλείποντας τον τόπο του τροχαίου.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οδηγούμενο από τον 20χρονο, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Περιζήτητα για τις κρουαζέρες τα λιμάνια της Κρήτης!


Τα λιμάνια της Κρήτης τα επόμενα χρόνια θα είναι περιζήτητα! Οι ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος της COSTA ότι το λιμάνι του Ηρακλείου θα είναι το δεύτερο στην Ελλάδα που γίνεται Home Port γεγονός που σημαίνει χιλιάδες τουρίστες στην πόλη και μεγάλοι τζίροι, σε μια εποχή που το έχει ανάγκη η τοπική αγορά έχουν ήδη προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού…Αρκεί να μην συμβεί κάτι απρόοπτο...
Τα καλά νέα ήρθαν γρηγορότερα και από ότι ανέμεναν στον ΟΛΗ που εδώ και καιρό κάνουν σοβαρή δουλειά, τρέχουν για το θέμα αυτό. Και το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο πρόεδρος της COSTA κ. Gianni Onorato στα πλαίσια του συνεδρίου κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, την περασμένη εβδομάδα στο Candia Maris. Έτσι, για το 2012 από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο σε εβδομαδιαία βάση κάθε Παρασκευή το Costa Atlantica με χωρητικότητα 2.600 επιβατες. και περιπου 900 πλήρωμα θα έρχεται στο Ηράκλειο και θα μένει από τις 8 το πρωι εώς τις 11 το βράδυ! «Ο Πρόεδρος Onorato με τον διευθυντή Προγραματισμού κ. Ferrarini ήρθαν εδώ και πείστηκαν για την αλλαγή στρατηγικής, τις μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, την στήριξη των φορέων αλλά κυρίως το ότι, ότι είπαμε ότι θα κάνουμε» επεσήμανε  ο διευθυνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ.Γιάννης Μπρας
neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Καμπάνες" από τον ΕΦΕΤ και σε επιχειρήσεις στην Κρήτη


Στην επιβολή 205 προστίμων συνολικού ύψους 1.759.000 ευρώ σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, προχώρησαν οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, ξενοδοχεία, ιδιωτικές κλινικές, catering, καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, παιδικές κατασκηνώσεις και άλλες επιχειρήσεις σε Κρήτη, Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Επτάνησα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο , στις οποίες τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ εντόπισαν και κατέγραψαν σωρεία παραβάσεων, όπως:

- Κατοχή και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων (π.χ. με περασμένη την ημερομηνία λήξης ή με αλλοιώσεις στους οργανοληπτικούς χαρακτήρες).

- Κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων.

- Κατοχή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων.

- Κατοχή και διάθεση τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας.
- Ελλειψη άδειας λειτουργίας ή ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης.

Σε κάποιες από τις επιχειρήσεις παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις, όπως ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής στους χώρους λειτουργίας, την υποδομή και τον εξοπλισμό, απουσία βιβλιαρίων υγείας, έλλειψη ή ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και HACCP κλπ.

Το υψηλότερο πρόστιμο ύψους 103.000 ευρώ επιβλήθηκε σε υπότροπο επιχείρηση βιοτεχνίας νωπών βουτύρων με έδρα την Αθήνα, στην οποία διαπιστώθηκε η εμπορία και διακίνηση νοθευμένου βουτύρου. Επειδή η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των ελεγκτών του Ε.Φ.Ε.Τ., το Δ.Σ. του Φορέα εισηγήθηκε προς τον αρμόδιο υπουργό την επιβολή και νέου προστίμου ύψους 200.000 ευρώ και την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε υπεραγορά τροφίμων στην οποία διαπιστώθηκαν ουσιώδες αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό, σε βιομηχανία άρτου η οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε ορθή χρήση βιοκτόνων φαρμάκων με αποτέλεσμα να μην είναι εγγυημένη η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και η δημόσια υγεία, αλλά και σε εγκατάσταση παραγωγής προϊόντων με βάση το γάλα λόγω παρεμπόδισης και δυσχέρανσης του ελέγχου.

Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις υψηλά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις για κατοχή και διάθεση τροφίμων με παραπλανητική σήμανση. Αναφέρεται ενδεικτικά η περίπτωση επιχείρησης επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού που διαπιστώθηκε ότι πωλούσε μέλι με την επισήμανση «Μακεδονικό μέλι, Ελληνικό μέλι» ενώ στο καπάκι υπήρχε η αναγραφή «Μίγμα μελιών ΕΝΤΟΣ ΕΕ & ΕΚΤΟΣ ΕΕ». Σε υποκατάστημα υπεραγοράς τροφίμων αντίστοιχα, τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν διάθεση γαρίδων που ενώ ήταν προϊόν απόψυξης έφεραν την επισήμανση «φρέσκιες».

Επιπλέον πρόστιμα για διάθεση ακατάλληλων για διάφορους λόγους προς κατανάλωση τροφίμων, όπως με περασμένη ημερομηνία λήξης, με αλλοιώσεις στους οργανοληπτικούς χαρακτήρες, με ελλιπή σήμανση επιβλήθηκαν σε πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, catering, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, ακόμη και σε ιδιωτικές κλινικές.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

Άρπαξαν τα τάματα από την εικόνα!




Τα τάματα των πιστών στην εικόνα της Παναγίας έβαλαν στο μάτι, άγνωστοι,  μπήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ι.Μ. Ναός της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη και άρπαξαν τα τάματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, που πιστοί είχαν κρεμάσει στην εικόνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες της κλοπής, που σημειώθηκε γύρω στις 13.00, ήταν δύο. Ο ένας απασχόλησε τη νεοκόρο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Εκκλησία, ενώ ο δεύτερος, με αστραπιαίες κινήσεις, "έγδυσε" την εικόνα από τα αφιερώματα των πιστών. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες.neatv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο δρόμο για το Ταμείο η Αγροτική
Οι μεγάλες  εκκρεμότητες της Αγροτικής Τράπεζας έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόϊκα, ήταν το βασικό θέμα της νυκτερινής σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον διοικητή της ΑΤΕ κ. Θεόδωρο Πανταλάκη, την πραγματοποίηση της οποίας αποκάλυψε λίγο μετά τις 22.30 το protothema.gr

O κ. Πανταλάκης ήταν που ζήτησε και τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργου Προβόπολου και του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου.

Το ελληνικό δημόσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση  της κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ ύψους 800 εκ. ευρώ. Δεδομένης της αδιέξοδης δημοσιονομικής κατάστασης κα της αδυναμίας του δημοσίου να διαθέσει το ποσό αυτό στην παρούσα φάση, εξετάσθηκε η δυνατότητα κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δεν έγινε γνωστό εάν η σύσκεψη κατέληξε σε συγκεκριμένη πρόταση, πολύ δε περισσότερο εάν ελήφθη απόφαση. Ωστόσο, στην περίπτωση που η αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ, καλυφθεί από το ΤΧΣ κάτω από τις σοβαρές πιέσεις της ΤτΕ, η Αγροτική Τράπεζα θα γίνει πιθανότατα ο προπομπός εισόδου και άλλων τραπεζών στο ΤΧΣ και θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα μιας πιθανής γενικευμένης κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος, εφόσον οι εισαγόμενες από την Ευρώπη πληροφορίες για προαποφασισμένο «κούρεμα» της τάξεως του 50% και πλέον, επιβεβαιωθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,