Διάρρηξη σε εκκλησία στο Ακρωτήρι Χανίων
Τάματα πιστών και λίγα κέρματα από το παγκάρι έκλεψε άγνωστος ο οποίος διέρρηξε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πυθάρι Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων.
Την διάρρηξη διαπίστωσε ο εφημέριος του Ναού ο οποίος και ενημέρωσε αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
Ο ιερόσυλος διαρρήκτης μπήκε μέσα στον Ναό παραβιάζοντας μια πόρτα και αμέσως κατευθύνθηκε στο παγκάρι , αλλά στάθηκε «άτυχος» καθώς μέσα δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα κέρματα.
Τότε βλέποντας στην εικόνα της Παναγίας κάποια τάματα πιστών, δεν δίστασε να τα αρπάξει, θέλοντας προφανώς να τα πουλήσει για να εξασφαλίσει την «δόση» του, αφού οι πρώτες υποψίες στρέφονται στον κύκλο των τοξικομανών.
Να σημειωθεί πως πρίν απο λίγες ημέρες άγνωστος είχε διαρρήξει στο Ακρωτήρι και ένα ξωκκλήσι.

Flashnews.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
«Ξήλωσαν» διευθυντή του ΠΑΓΝΗ
Τον διευθυντή της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του ΠΑΓΝΗ , ιατρό Αντώνη Μακρυγιαννάκη , Επίκουρο καθηγητή Μαιευτικής -Γυναικολογίας απαλλάσσει από τα καθήκοντα του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου που εξεδόθη απόψε μεταξύ άλλων, ο κ Κοκκίνης προχώρησε στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψιν του εισερχόμενο έγγραφο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηρακλείου Κρήτης με θέμα <Γνωστοποίηση Παράνομης Άσκησης Ιατρικής Δραστηριότητας >αλλά και το συμφέρον της Υπηρεσίας και το Κύρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου .
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση η απαλλαγή των καθηκόντων του κ. Μακρυγιαννάκη ισχύει μέχρις ότου το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφασίσει σχετικά . Να σημειωθεί ότι η επιστολή πάνω στην οποία στηρίχτηκε η απόφαση του Νίκου Κοκκίνη αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ταυτοποίηση 100άδων γυναικών ασθενών του που φέρονται να έχουν καταθέσει σε προσωπικό του λογαριασμό χιλιάδες ευρώ για ιατρικές πράξεις σε ιδιωτική μαιευτική κλινική και ενώ λειτουργούσε ως δημόσιος ιατρός

neakriti.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έχασε τη μάχη ο 41χρονος από το τροχαίο στο Γαλατά
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το νέο χθεσινό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα στην Εθνικό Οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος του Γαλατά.
Ο 41χρονος οδηγός του Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου το οποίο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ αγροτικό αυτοκίνητο τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή λίγες ώρες μετά το περιστατικό, κι ενώ είχε μεταφερθεί διασωληνομένος στο νοσοκομείο Χανίων.
Αξίζει να σημειωθεί, πως  για τον απεγκλωβισμό του άτυχου άνδρα από το όχημα,  χρειάστηκε η πολύωρη επέμβαση κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων.
Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων και ο 51χρονος οδηγός του Ι.Χ αγροτικού ενώ προανάκριση για τα αίτια του περιστατικού διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
U.F.O πάνω από τα Χανιά;;;
Μαρτυρίες για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία εθεάθησαν πάνω από τα Χανιά χθες αργά το απόγευμα έφτασαν στο Flashnews.gr.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε Χανιώτης  στο  Flashnews.gr, χθες στις 7:40 μ.μ, κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν με φίλο του στο αυτοκίνητο τους, στο κέντρο της πόλης,  ο φίλος του, του είπε πως "είδε κάτι σαν αεροπλάνο με πάρα πολλά φωτά να πεταει πολύ χαμηλά".
Ένα λεπτό αργότερα το ίδιο πράγμα είδε και ο δεύτερος επιβάτης του Ι.Χ περιγράφοντας το ως εξής: "Ένα  λεπτό αργότερα στη περιοχή κοντά στη κλινική Γαβριλακη το είδα και εγώ με τα ίδια μου τα μάτια. Μεγάλο σαν Μπόινγκ φαινόταν γκριζωπό με μεγάλο ρύγχος και πάρα πολλά κόκκινα φώτα,  αιωρούνταν ακίνητο σε χαμηλό ύψος!!
Μέχρι να γυρίσω τον ώμο μου είχε εξαφανιστεί και δεν ακουγόταν ο παραμικρός πλέον θόρυβος!...Δεν είμαι τρελός, ξέρω τι είδα διότι ήταν πολύ χαμηλά, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο"
Αυτή είναι η μαρτυρία του Χανιώτη....
Εμείς ούτε πιστεύουμε αλλά ούτε και δεν πιστεύουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που είδε(;) να ίπταται στον ουρανό των Χανίων.
Άλλωστε στις ημέρες μας, που τόσα συμβαίνουν... δεν θα ήταν και τόσο παράξενο να δεχθεί η Ελλάδα και τέτοιου είδους επισκέψεις....
Όχι βέβαια ότι θα έμεναν αυτοί οι επισκέπτες   για μεγάλο χρονικό διάστημα  μαζί μας....καθώς μόνο κουτοί δεν θα ήταν...
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Λεηλάτησαν και έκαψαν το σπίτι γνωστού Ηρακλειώτη γιατρού!

Έκλεψαν από ράφια και μηχανήματα μέχρι ... λάδι και κρασί, έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν!
 Θύμα άγνωστων, θρασύτατων και ... προφανώς πεινασμένων διαρρηκτών έπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, γνωστός Ηρακλειώτης γιατρός, ο οποίος ειδοποιήθηκε από γείτονες, ότι το εξοχικό του σπίτι, στο 10 χλμ. Ηρακλείου - Μοιρών, στην περιοχή των Αθανάτων, όχι μόνο "έγδυσαν" αλλά και ... έκαψαν (!) άγνωστοι δράστες!
Ο γιατρός και πρώην διευθυντής του ΙΚΑ, Γιώργος Τρυπιδάκης ειδοποιήθηκε από κάτοικους της περιοχής των Αθανάτων ότι από το εξοχικό του σπίτι έχουν ζώσει ... φλόγες! Αμέσως έσπευσε στο σπίτι για να διαπιστώσει ότι άγνωστοι δράστες είχαν κυριολεκτικά λεηλατήσει το σπίτι και την αποθήκη, κλέβοντας ράφια, ραβδιστικά μηχανήματα, ένα ξυλοκοπτικό, την τηλεόραση ... ακόμη και λάδι και κρασί που βρήκαν!
Η μανία τους όμως δεν περιορίστηκε στην κλοπή... Αφού "σήκωσαν" το σπίτι, με περίσσιο θράσος - ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους - έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν!

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Νεαρός ασφαλιστής έκοψε τις φλέβες του

Για οικονομικούς λόγους - λένε συγγενείς του
Νεαρής ηλικίας ασφαλιστής από το Ηράκλειο επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του χθες το μεσημέρι λόγω οικονομικών προβλημάτων, κόβοντας με μαχαίρι τις φλέβες των χεριών του.
Ο 32χρονος μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι γιατροί έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο νεαρός ασφαλιστής σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε προειδοποιήσει ότι θα αυτοκτονήσει και χθες επιχείρησε να κάνει πράξη τις απειλές του.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, κλείστηκε στο σπίτι του και με ένα μαχαίρι έκοψε βαθιά τις φλέβες του. Η σύζυγός του η οποία εργάζεται τον αναζήτησε στο τηλέφωνο αλλά δεν τον βρήκε. Όταν έφτασε στο σπίτι που βρίσκεται σε προάστιο του Ηρακλείου τον είδε σε άσχημη κατάσταση μέσα σε μία λίμνη αίματος.
Ο παρ' ολίγον αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα μέσα από το οποίο να εξηγεί τους λόγους της πράξης του.
Συγγενείς του φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση ότι οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του 32χρονου ήταν οικονομικοί. Ο 32χρονος είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.
Γείτονες της οικογένειας έκαναν λόγο για ένα πολύ αξιόλογο άτομο, σωστό οικογενειάρχη, τον οποίο όμως έβλεπαν το τελευταίο διάστημα να είναι σκεπτικός και κλεισμένος στον εαυτό του. Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση η σύζυγος του 32χρονου αλλά και άτομα που άκουσαν τις φωνές της και έτρεξαν για να δουν τι συμβαίνει.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Ύποπτη" φωτιά, μέρα μεσημέρι, στο Ρέθυμνο

Κάηκαν τρία αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο
"Ύποπτη" φωτιά, μέρα μεσημέρι, στο Ρέθυμνο
Στις φλόγες παραδόθηκαν, μέρα μεσημέρι, τρία αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο στην περιοχή του Πρέβελη, στο δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.
Τα αυτοκίνητα και το μηχανάκι, ιδιοκτησίας αλλοδαπών, τυλίχτηκαν στις φλόγες, υπό άγνωστες συνθήκες, χθες το μεσημέρι, περίπου στις 13.15, με αποτέλεσμα το ένα αυτοκίνητο και το δίκυκλο να καταστραφούν ολοσχερώς και τα δύο άλλα αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές.
Οι φωτιές κατασβέστηκαν πλήρως στις 17.15 το απόγευμα, ενώ εκφράζονται υπόνοιες για εμπρησμό, ενδεχόμενο που ερευνά περαιτέρω το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απίστευτο:”Επώνυμοι έπαιρναν συντάξεις-μαϊμού”
Μία αποκάλυψη σοκ έκανε το πρωί ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με αφορμή τις συντάξεις-μαϊμού, που "τσεπώνουν" παράνομα κάποιοι, ενώ οι πραγματικοί δικαιούχοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
"Τα πληρεξούσια πρόσωπα που έπαιρναν τα χρήματα ήταν ιδιαιτέρως επώνυμα και πολλές φορές επρόκειτο για εξέχουσες προσωπικότητες σε τοπικές κοινωνίες. Υπήρχε ακόμη και υποψήφιος δήμαρχος" είπε ο κ. Σπυρόπουλος στην "Κονωνία Ώρα Μega". Και πρόσθεσε:"Να σας πω ότι οι περισσότεροι είχαν και λεφτά;".
Δεν έκρυψε, μάλιστα,  ότι "έπεσε" και ο ίδιος από τα σύννεφα, όταν ανακάλυψε, ποιοι ήταν οι υπεράνω πάσης υποψίας συμπολίτες μας, που εισέπρατταν μεγάλα ποσά παρανόμως την ώρα που το ΙΚΑ, "κυνηγάει και το ευρώ", όπως είπε για να τα βγάλει πέρα με την πληρωμή των συντάξεων.
star
...........................................................................................................
Διαμαρτυρία στην Εφορία Ηρακλείου για τα χαράτσια
Να μην πληρώσουν τα χαράτσια στην εφορία, καλούν τους Ηρακλειώτες, δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων και συνδικαλιστικών φορέων που συγκεντρώθηκαν έξω από την Α’ Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου στο πάρκο Θεοτοκοπούλου.
Μάλιστα έχουν φτιάξει και ένα κουτί κάνοντας «έρανο» για να βοηθήσουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλο να πληρώσει το τέλος ακινήτων.
Με κεντρικό σύνθημα «δεν έχουμε, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», οι συγκεντρωμένοι πολίτες , μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν εμποδίζουν την είσοδο στην Εφορία, αλλά μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια και καλούν όλους να αρνηθούν ή έστω να μην πληρώσουν τώρα το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς.
Όπως επισημαίνουν οι επιπτώσεις στους πολίτες απο την καθυστέρηση στην πληρωμή του χαρατσιού θα είναι ελάχιστες (επιβάρυνση 1% μηνιαίως) αλλά το μήνυμα προς την κυβέρνηση και την τρόικα θα είναι ηχηρό.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μεγάλη ποσότητα "σκληρών" ναρκωτικών μετέφερε 32χρονη

Στην πλατεία Ελευθερίας συνελήφθη η 32χρονη γυναίκα που μετέφερε την ηρωίνη

Ενημερώθηκε: 30.09.2011 // 11:03

Μεγάλη ποσότητα "σκληρών" ναρκωτικών μετέφερε 32χρονη
Μεγάλη επιτυχία κατάφεραν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, που πρόλαβαν μία 32χρονη Αλβανίδα, πριν διοχετεύσει στα στέκια των τοξικομανών 2 κιλά ηρωίνης! Η 32χρονη έφθασε νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο, από τον Πειραιά, με το πλοίο της γραμμής, πληροφορία που είχαν ήδη οι αστυνομικοί, που διακριτικά την ακολούθησαν.
Στην πλατεία Ελευθερίας η γυναίκα σταμάτησε, όμως κανένας δεν την πλησίασε - ενδεχομένως για να παραλάβει τα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί, περίπου στις 06.50 το πρωί την ακινητοποίησαν και βρήκαν σε τσάντα που είχε μαζί της την ποσότητα της ηρωίνης (και, μάλιστα, καλής ποιότητας), βάρους 2.031 γρ.
Η γυναίκα συνελήφθη και ανακρίνεται, ωστόσο, ως τώρα κρατάει ερμητικά κλειστό το στόμα της, μη δίνοντας στοιχεία ούτε για το πρόσωπο που της προμήθευσε τη μεγάλη ποσότητα σκληρών ναρκωτικών, ούτε όμως για τον τελικό προορισμό της ηρωίνης...

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δημόσιο: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από συμφωνία με τον ΟΠΑΠ
Περίπου 935 εκατομμύρια ευρώ προστίθενται στα επιπλέον έσοδα της χώρας από τις αποκρατικοποιήσεις μετά τη χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ με την οποία επεκτείνεται το μονοπώλιο του οργανισμού μέχρι το 2030 και την μοναδική άδεια βιντεολόττο που αποκτά ο οργανισμός.
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ στο δημόσιο θα καταβάλει 560 εκατ. ευρώ για 35.000 παιχνιδομηχανές και άλλα 375 εκατ. ευρώ για την επέκταση της άδειας του μονοπωλίου, από το 2020 που έληγε, στο 2030.
Η απόφαση του συμβουλίου τελεί υπό την έγκριση και της γενικής συνέλευσης του ΟΠΑΠ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όπότε αναμένεται να προχωρήσει και η υπογραφή συμφωνίας με την κυβέρνηση.
SKAI
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,