Τρείς "ποντικοί στη φάκα"
Τρείς " ποντικοί" έπεσαν στη "φάκα" των αστυνομικών αρχών των Χανίων, σε διάστημα λίγων ωρών σήμερα το πρωί.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Παλαιόχωρα, τα Χανιά και τους Αγίους Αποστόλους, ένας 32χροννος και δυο 28χρονοι, που ο μεν πρώτος είχε αφαιρέσει από γυναίκα ένα σακίδιο που περιείχε διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ενώ ο ένας από τους δυο 28χρονους αφαίρεσε από καφετέρια κουτί με 125 ευρώ.
Ο  δεύτερος 28χρονος συνελήφθη μέσα σε σπίτι όπου είχε τρυπώσει χωρίς όμως να προλάβει να αρπάξει οτιδήποτε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κως: Στο σκαμνί γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός για βιασμό 14χρονης!
Στο σκαμνί κάθεται ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός που κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 2003, την εποχή που ο 32χρονος σήμερα κατηγορούμενος από την Κω, κατά τη διάρκεια των εκπομπών του έδινε «στον αέρα» τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, στον οποίο είχαν τη δυνατότητα να καλούν οι ακροατές και να κάνουν αφιερώσεις.
Μία από αυτούς ήταν και μία 14χρονη η οποία επικοινώνησε με τον 24χρονο, τότε, άντρα για να αφιερώσει ένα τραγούδι στην κολλητή της. Υστερα από αυτό άρχισε να της στέλνει γραπτά μηνύματα και να τη ρωτάει για τη ζωή της. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος της ζήτησε να βρεθούν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα πάρτι.
Στις 5 Ιανουαρίου του 2004 η κοπέλα δέχθηκε ένα SMS από τον νεαρό, ο οποίος την ενημέρωνε ότι βρισκόταν στην ίδια περιοχή και πως θα ήταν ευκαιρία να τον συναντήσει. Η κοπέλα πήγε μαζί με την παρέα της στο σημείο όπου την περίμενε ο παραγωγός μέσα στο αυτοκίνητό του. Η ανήλικη μπήκε στο όχημα του κατηγορούμενου, ο οποίος την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία όπου φέρεται ότι τη βίασε. Υστερα από το περιστατικό αυτό, ο άντρας συνέχιζε να επικοινωνεί μαζί της και να της ζητάει ραντεβού.
Σύμφωνα με το dete.gr, προκειμένου να την εκβιάσει, τηλεφώνησε στο σπίτι της και είπε στους γονείς της ότι η κόρη τους δεν πηγαίνει στο φροντιστήριο και ότι βγαίνει με αγόρια. Το κορίτσι, στη σκέψη ότι θα αποκαλυφθεί το συμβάν, αναγκάσθηκε να συναντά τον κατηγορούμενο, ο οποίος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004 την είχε εξαναγκάσει σε συνουσία τουλάχιστον 20 φορές.
Ο πατέρας της, ο οποίος κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε, παρακολούθησε την κόρη του και διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος την παρέλαβε όταν τελείωσε το σχολείο της και την οδήγησε σε άγνωστο σημείο. Δύο ώρες μετά τη βρήκε σε ένα σοκάκι και όταν τη ρώτησε τι συμβαίνει εκείνη του απάντησε:

«Μπαμπά, συγχώρεσέ με, ξέρεις τι έχω τραβήξει αυτό το διάστημα;» Η κοπέλα τα αποκάλυψε όλα και κινήθηκε δικαστικά εναντίον του άνδρα. Ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, ισχυριζόμενος ότι η 14χρονη θέλησε να τον εκδικηθεί επειδή εκείνος την απέρριπτε ερωτικά.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ηράκλειο: Μηχανάκι delivery συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα - Τραυματίστηκε 10χρονο παιδί!
Με το μηχανάκι ενός delivery συγκρούστηκε χθες (13-09-2011) μοτοσυκλέτα, με οδηγό ένα 37χρονο και συνεπιβάτη ένα 10χρονο αγόρι. Το τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ στο Ηράκλειο, όταν τα δύο δίκυκλα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 28χρονου διανομέα και τον ελαφρύ τραυματισμό του 37χρονου και του 10χρονου.

Εν τω μεταξύ, ελαφρά τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι, στη Φανερωμένη του Δήμου Φαιστού, ένας 16χρονος δικυκλιστής, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 44χρονη γυναίκα.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Μάχη" για τη ζωή του δίνει ο 29χρονος deliverάς
"Mαχη" για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 29χρονος διανομέας φαγητού, που, χθες το βράδυ, ενώ οδηγούσε το μηχανάκι, ενώ ώρα εργασίας, συγκρούστηκε με άλλο μηχανάκι με οδηγό έναν 37χρονο και συνεπιβάτη ένα 10χρονο.Ο 29χρονος από τον Κατσαμπά τραυματίστηκε πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο ΠΑΓΝΗ κι από εκεί, λόγω έλλειψης κλινών στη ΜΕΘ, στο Βενιζέλειο, όπου και νοσηλεύεται, διασωληνωμένος, στη ΜΕΘ.Ο άτυχος άνδρας φέρει βαριά τραύματα σε όλο του το σώμα, με τους γιατρούς να εκφράζουν ανησυχία για την έκβαση της κατάστασης της υγείας του.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κρήτη: Επιχειρήσεις ιστορικές κάνουν αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99!
Τέσσερις νέες αιτήσεις από πολύ γνωστές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται χρόνια στο Ηράκλειο, κατατέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Πρωτοδικείο της πόλης, επιδιώκοντας την υπαγωγή τους στο άρθρο 99, σε μία ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους.

Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις οι αιτήσεις αφορούν εταιρείες που έχουν αφήσει την δική τους «σφραγίδα» στην αγορά του Ηρακλείου με μεγάλο κύκλο εργασιών και ανάλογη κερδοφορία, γεγονός που δεν πέρασε ασχολίαστο από δικηγόρους, οι οποίοι εξέφραζαν την έκπληξη τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα λαμβάνει μορφή... χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι εταιρείες που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, ζητώντας να υπαχθούν στο άρθρο 99, εστιάζουν κυρίως στην πρόσκαιρη έλλειψη ταμειακής ρευστότητας για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους, γεγονός-όπως τονίζεται-που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και επιφέρει ως ενδεχόμενο να βρεθούν σε κατάσταση παύσης πληρωμών.

Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ακίνητα, η εμπορική αξία των οποίων ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο έχουν προσημειωθεί από τράπεζες και προμηθεύτριες εταιρείες. Για παράδειγμα ακίνητο-φιλέτο εταιρείας, στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου είναι βεβαρυμένο με προσημειώσεις για χρέη που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι νέες αιτήσεις έρχονται να προστεθούν στις 31 που έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου την τελευταία διετία-οι περισσότερες κατατέθηκαν τον τελευταίο χρόνο-και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες.

Σε πολλές περιπτώσεις το δικαστήριο έχει κάνει δεκτές τις αιτήσεις και έχει διατάξει το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής, ορίζοντας μεσολαβητή, ο οποίος έρχεται σε επαφή με δανειστές του πιστωτή προκειμένου να βρεθεί λύση ρύθμισης των οφειλών αυτών. Ελάχιστες είναι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί. Μέσα στον Σεπτέμβριο έχει οριστεί δικάσιμος για πέντε εταιρείες, ενώ τουλάχιστον τρεις έχουν προσδιοριστεί για τον προσεχή Νοέμβριο.

Πρόκειται για κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό τομέα, στον τουρισμό και στην ψυχαγωγία, ασφαλιστικές, διαφημιστικές, πώλησης ιατρικών ειδών, εμπορίας αθλητικών ειδών κλπ.

Όλες αυτές οι εταιρείες προσέφυγαν στο άρθρο 99, προσδοκώντας ότι θα μπορέσουν μελλοντικά με τα κατάλληλα πλάνα, να ανακάμψουν οικονομικά και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους
.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αχαϊα: Καθαρίστριες πληρώνουν τα αφεντικά τους για να μην απολυθούν!
Όπως αποκαλύπτει το dete.gr, εργαζόμενες σε συνεργεία καθαριότητας σε νοσοκομείο πληρώνουν... το αφεντικό τους με την επιστροφή 300 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές που υπογράφουν! Διαβάστε την καταγγελία της ΠΑΣΚΕ Δ.Υ Εργασιακών, Κοινωνικών Χώρων και Δικαιωμάτων Αχαϊας:
"Τα ιδιωτικά αυτά Συνεργεία λοιπόν, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη των Εργαζόμενων να συνεχίζουν να εργάζονται, εφαρμόζουν έναν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ τρόπο εκμετάλευσής τους, πού χρίζει άμεσης παρέμβασης των αρμόδιων διωκτικών αρχών και όχι μόνον. Υποχρεώνουν λοιπόν κάθε Εργαζόμενη να επιστρέφει στο ¨ΑΦΕΝΤΙΚΟ¨ της, κάθε μήνα το ποσό των 300€ περίπου, από τον μισθό πού υποχρεούται να της καταβάλλει, υπογράφοντας βέβαια υπό τον φόβο της απόλυσης, σχετική απόδειξη πληρωμής για όλο το ποσό.
Δείτε τι σημαίνει αυτή η... παρακράτηση:Υπάρχει συνεργείο που απασχολεί 85 εργαζόμενες Χ 300€, έχουμε ''παρακράτηση'' 25.500€ μηνιαίως, δηλαδή 306.000€ ετησίως. Για τα 3 έτη που έχει τον συγκεκριμένο χώρο 918.000€.
Αυτή η προαναφερόμενη διαδικασία εκμετάλευσης έχει ως αποτέλεσμα, αυτό το Ιδιωτικό Συνεργείο να παρουσιάζει τα παραπάνω σημαντικότατα ποσά ως έξοδα, ποσά πού είναι έδοδα, ποσά που μπαίνουν στο ταμείο του και μάλιστα αφορολόγητα!
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου η πλειοψηφία των εργαζόμενων ασφαλίζεται για 4ωρη εργασία, ενώ προσφέρει πλήρη 8ωρη σκληρή και δουλική εργασία.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Παιχνίδια κατασκόπων στην ΕΥΠ
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", σύμφωνα  με τη δικογραφία που έχει συνταχθεί εις βάρος του, το υψηλόβαθμο στέλεχος φέρεται να έχει αποστείλει με ειδικό κωδικό τα ονόματα των προσώπων, που προσλήφθηκαν επί Ι. Κοραντή στην ΕΥΠ, αλλα και όσων είχαν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν έγινε δεκτή.
Η δράση του αξιωματούχου, πολιτικού υπαλλήλου, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, για άλλο στέλεχος της ΕΥΠ.
Και οι δύο ανήκαν στην ίδια Διεύθυνση της ΕΥΠ - τη Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπείας (εσωτερικής κατασκοπείας) - και διατηρούσαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.
Στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας και έπειτα από καταγγελία δύο υφισταμένων του πολιτικού υπαλλήλου, εξετάσθηκε ο υπολογιστής του για να διαπιστωθεί ότι τα αρχεία με τα στοιχεία των πρακτόρων της ΕΥΠ είχαν αποσταλεί κωδικοποιημένα στη Βρετανία.
Ο υπάλληλος, που είναι από τους παλαιότερους που υπηρετούν στην ΕΥΠ, βρέθηκε χθες ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της υπηρεσίας του με το ερώτημα της απόλυσης.
Ο υπάλληλος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι τα e-mails δεν είναι παρά συνήθης υπηρεσιακή αλληλογραφία. Μάλιστα, αποδίδει την όλη υπόθεση εις βάρος του σε εσωτερικό πόλεμο σκοπιμοτήτων στην ΕΥΠ.
Σημειώνεται πάντως ότι οι κατηγορίες σε βάρος του πρώτου στελέχους, που φερόταν να έχει υποκλέψει απόρρητα έγγραφα έχουν - στο μεγαλύτερο και σοβαρότερο μέρος τους - καταπέσει.
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σε βρετανικά χέρια το 10% της ΔΕΗ

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να πωλήσει ποσοστό 17% της επιχείρησης όχι μέσω Χρηματιστηρίου, αλλά μέσω στρατηγικού επενδυτή, χωρίς να αποκλείεται και η πώληση θυγατρικών της (π.χ. της ΔΕΗ Ανανεώσιμες).
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", ο 60χρονος Stephen Butt είναι ο 40ος πλουσιότερος Βρετανός (σύμφωνα με τη "Sunday Times") και ελέγχει κατά το ήμισυ το αγγλοαμερικανικό fund Silchester International Investors, που διαχειρίζεται περί τα 20 δισ. ευρώ διεθνώς και ειδικεύεται στην αγορά μεγάλων πακέτων μετοχών εταιρειών όταν είναι υποτιμημένες, όπως συμβαίνει αυτή τη περίοδο στην περίπτωση της ΔΕΗ και όλων των εισηγμένων.
Ο Stephen Butt είναι πρώην επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley που παραιτήθηκε το 1994 για να στήσει τη δική του εταιρεία, με συνέταιρο το επίσης πρώην στέλεχος της Morgan Stanley, Michael JJ Cowan.
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία, διαθέτει 100 -150 επενδύσεις με σημαντική διαφοροποίηση από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο.
"Δεν έχουμε προκατάληψη όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση των εταιρειών, αλλά αναζητούμε ευκαιρίες σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις", αναφέρει.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η μετοχή της ΔΕΗ κινούνταν σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω από τα 6 ευρώ, καθημερινά άλλαζαν χέρια γύρω στα 600.000 τεμάχια, ενώ ακόμη και χθες διακινήθηκαν 772.551 τεμάχια, δείγμα ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον.
Στην περίπτωση της Silchester, έξι συνολικά funds που ελέγχονται από αυτήν ανέβασαν τη συμμετοχή της στη ΔΕΗ από το 6,37% που κατείχε από τον Νοέμβριο του 2010 στο 10,02% - ή στα 23 εκατ. μετοχές.
Πλέον, η Silchester γίνεται ο πρώτος ιδιώτης θεσμικός επενδυτής με δεύτερη τη Fidelity Investments (αμερικανικό fund) που ελέγχει το 5%, ενώ το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ παραμένει στο 51,49%.
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεν θα υπολογίζεται η παλαιότητα στο νέο τέλος ακινήτων
Δεν θα λαμβάνεται υπόψη, σύμφωνα με πληροφορίες, η παλαιότητα του ακινήτου, για τον υπολογισμό του τέλους που θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ωστόσο, θα εξαιρεθούν οι κοινόχρηστοι χώροι. Το τέλος αναμένεται να επιβληθεί σε κάθε κτίσμα που ηλεκτροδοτείται, ακόμη και αν πρόκειται για εξοχική, κενά διαμερίσματα, αγροτικά κτίσματα, κ.α.

Το ειδικό τέλος ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας θα κλιμακώνεται ως εξής: 0,5 ευρώ, 1 ευρώ, 1,5 ευρώ, 2 ευρώ, 2,5 ευρώ, 3 ευρώ, 3,5 ευρώ, 4 ευρώ, 4,5 ευρώ, 5 ευρώ, 5,5 ευρώ, 6 ευρώ, 6,5 ευρώ, 7 ευρώ, 7,5 ευρώ, 8 ευρώ, 8,5 ευρώ, 9 ευρώ , 9,5 ευρώ και 10 ευρώ.

Το ειδικό τέλος δεν θα βαρύνει κλειστά ακίνητα, στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν αποστέλλεται λογαριασμός ΔΕΗ.

Το εύρος των τιμών ζώνης ανά τ.μ. που θα αντιστοιχεί σε κάθε κλιμάκιο αναμένεται να ανακοινωθεί, σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ντελαπάρισε νταλίκα στην Εθνική Οδό - Εκτός κινδύνου ο οδηγός
Νταλίκα ντελαπάρισε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Διερχόμενοι οδηγοί έβγαλαν από το όχημα το 40χρονο οδηγό, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με ελαφρά τραύματα.
Ο 40χρονος είναι εκτός κινδύνου, και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
Πυροσβεστικό όχημα προχώρησε σε πλύση του οδοστρώματος.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,