Κληρώνουν γουρούνι για να πάρουν φωτοτυπίες για το σχολείο
Με λαχειοφόρο αγορά και με έπαθλο ένα γουρούνι, προσφορά από τοπικό κρεοπωλείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος για τις φωτοτυπίες των παιδιών τους οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας, στο Ηράκλειο.

Στον αγιασμό της Δευτέρας, ο διευθυντής του Σχολείου έκανε έκκληση στους γονείς να συνδράμουν όπως μπορούν το σχολείο καθώς φέτος τα έξοδα θα είναι αυξημένα ενώ αντίστοιχα τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής είναι ελάχιστα. Ιδιαίτερα μετά την καθυστέρηση της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, τα έξοδα πρόκειται να εκτιναχθούν καθώς στο σχολείο θα γίνει η εκτύπωση των φωτοτυπιών για τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού, αφού η πρώτη μέρα των μαθημάτων βρήκε όλα τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου με λιγότερα από τα μισά βιβλία.

Στην έκκληση του Διευθυντή ανταποκρίθηκε άμεσα ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, διοργανώνοντας λαχειοφόρο αγορά προκειμένου μέσω των λαχνών να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των εξόδων του σχολείου. Μεταξύ των δώρων της λαχειοφόρου βρίσκεται και ένα ολόκληρο γουρούνι το οποίο προσέφερε ο ιδιοκτήτης τοπικού κρεοπωλείου, ο οποίος επίσης έχει παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται λαχειοφόρος αγορά για την κάλυψη εξόδων του σχολείου, αλλά είναι αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού και ο ίδιος ο διευθυντής έκανε έκκληση για βοήθεια. Οι γονείς έχουν φτάσει σε απόγνωση καθώς υπάρχουν οικογένειες με τρία παιδιά στο σχολείο και γονείς άνεργους ή υποαπασχολούμενους, που ασφαλώς δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τις φωτοτυπίες των παιδιών.

Τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, μεταξύ των οποίων και το γουρούνι, αλλά κυρίως το φιλότιμο των χωριανών αποτελούν την τελευταία ελπίδα του σχολείου για να αρχίσει ομαλά, έστω και με φωτοτυπίες, η σχολική χρονιά για τους μικρούς μαθητές.


Μάριος Διονέλλης
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Το Ταμείον είναι ... μείον"
Γκρίνια και κατήφεια επικρατεί πλέον στους αστυνομικούς του Ηρακλείου που βρίσκονται στα πρόθυρα ... νευρικής κρίσης λόγω μεσοπρόθεσμου. Από τη μία βλέπουν το μισθό τους να συρρικνώνεται δραματικά-μόνο για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου θα παρακρατηθούν από το μισθό τους από 800 ως και 2.500 ευρώ- από την άλλη καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν τη μίζερη υπηρεσιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο λόγω των δραστικών περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες αλλά και στην αλλαγή του συστήματος ελέγχου των οικονομικών.

Τους δύο τελευταίους μήνες τα καύσιμα δεν έχουν πληρωθεί, οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα στα συνεργεία ελλείψει κονδυλίων, ενώ άλλα κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά, θέτοντας σε κίνδυνο τα πληρώματα των περιπολικών αλλά και την έκβαση των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν. Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που τελευταία κόπηκαν και τα ελάχιστα χρήματα που δίνονταν σε αστυνομικούς για τις μεταγωγές στην Αθήνα.
«Φτώχεια» και στα ΔικαστήριαΜε το «σταγονόμετρο» χρησιμοποιούν πλέον δικαστικοί υπάλληλοι χαρτικά και μελάνι στα δικαστήρια ελέω οικονομικής κρίσης αλλά και αλλαγής του συστήματος ελέγχου των ενταλμάτων πληρωμής.

Η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο αφού οι προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να συνεχίσουν να εφοδιάζουν με αναλώσιμα τα δικαστήρια. Κάποιες φορές υπάλληλοι αναγκάζονται να γίνουν «επαίτες» προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω τα απαραίτητα για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα εγκρίθηκε η διάθεση ενός φωτοτυπικού μηχανήματος, για το οποίο είχε υποβληθεί αίτημα από το 2010.

Την ίδια ώρα εντείνεται η γκρίνια στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή τις δραστικές περικοπές στις δαπάνες σε σχέση με τα λειτουργικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταμείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου είναι μείον καθώς διαπιστώνεται τρομακτική καθυστέρηση πλέον στην πληρωμή των ενταλμάτων.

Το μονό ποσό που διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού είναι κάποιες χιλιάδες ευρώ που προορίζονται για τη σίτιση των κρατουμένων στα κρατητήρια. Από 'κει και πέρα καταγράφονται σοβαρά προβλήματα τόσο σε σχέση με την πληρωμή των καυσίμων όσο και σε σχέση με τη συντήρηση των οχημάτων και τις επισκευές περιπολικών και μηχανών.

Αν και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκρίνει τα αιτήματα της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, το πρόβλημα της καθυστέρησης εντοπίζεται στο να δοθεί το «πράσινο φως» για την καταβολή των χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών που πλέον ελέγχει τις δαπάνες.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει ρευστό στο ταμείο και έτσι παρουσιάζονται δυστοκίες από τα πιο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι τα καύσιμα, η συντήρηση των οχημάτων, η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η διάθεση φυσιγγίων μέχρι και των πιο επουσιωδών, όπως είναι τα αναλώσιμα και τα είδη υγιεινής.

Ακόμα, στο πλαίσιο των περικοπών, το Αρχηγείο έχει αποστείλει «ραβασάκια» για περικοπή της τάξεως του 20% στα κινητά τηλέφωνα των Διευθυντών, ενώ επίσης έχει δοθεί εντολή για μείωση της τάξεως του 20% στα ενοίκια των κτιρίων που μισθώνει η Ελληνική Αστυνομία για την στέγαση υπηρεσιών της.

Περικοπές αλλά μικρότερης έκτασης έχουν επιβληθεί και στις φυλακές Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο εξάμηνο έχει μειωθεί κατά 6000 ευρώ η δαπάνη για την τροφοδοσία των κρατουμένων. Οι υπεύθυνοι της φυλακής ωστόσο προσπαθούν να μην υπάρχουν διατροφικά κενά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των κρατουμένων και με διάφορες αλχημείες, έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να μην υπάρχουν παράπονα.

Όσον αφορά στη θέρμανση των φυλακών, όπως αναφέρθηκε, εκτιμάται ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, αφενός γιατί υπάρχουν αποθέματα από πέρυσι, αφετέρου γιατί στην Κρήτη ο χειμώνας δεν είναι τόσο βαρύς και μεγάλος σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη δικαστική φυλακή Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες που επικρατούν μέσα στη φυλακή, αλλά και για οικονομικά θέματα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας σήμερα από τις 8 έως τις 11 το πρωί και αύριο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν και σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις (μία 24ωρη και μία 48ωρη), την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

πατρις
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϋ Καθήμενων ΑμΕΑ

17 - 18 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο
1ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϋ Καθήμενων ΑμΕΑ
Για πρώτη φορά στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο, Λασιθίου Κρήτης ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου επιπέδου.

Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών με επίσημους κανόνες της FIVB. Το συγκεκριμένο τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον Α.Σ. Τριπτόλεμος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Το τουρνουά αυτό είναι το πρώτο που οργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2010 στην Kuala Lumpur υπό την αιγίδα της  παγκόσμιας ομοσπονδίας πετοσφαίρισης για ανθρώπους με αναπηρία (WOVD) και στο οποίο αποφασίστηκε η υιοθέτηση των κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) για την παράκτια πετοσφαίριση, καθώς και η ένταξη του αθλήματος στα Παραολυμπιακά αθλήματα από το 2016.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία "ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ" είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1998 αποκλειστικά στο χώρο του αθλητισμού ατόμων με αναπηρία.
Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες εκ των οποίων έξι από την Ελλάδα, μία από τη Ρωσία και μια από τη Φινλανδία.
Οι κανονισμοί της Παράκτιας Πετοσφαίρισης Καθιστών είναι οι ίδιοι με της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) για την παράκτια πετοσφαίριση, με εξαίρεση τον αριθμό των παικτών της κάθε ομάδας, τις διαστάσεις του γηπέδου και το μπλοκ στο σέρβις των αντιπάλων.
Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 4 αθλητές. Ένας παίκτης βρίσκεται στη μπροστά ζώνη και δυο παίκτες στην πίσω (ενώ υπάρχει κι ένας αναπληρωματικός παίκτης).
Η Παράκτια Πετοσφαίριση Καθιστών παίζεται σε αμμώδη αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 4,00μ x 4,00μ για κάθε ομάδα, το φιλέ έχει ύψος 1,15μ και οι μπάλες είναι οι χρωματιστές μπάλες της Παράκτιας Πετοσφαίρισης.
cretalive
..........................................................................................................
Άγριο χαράτσι για 5,5 εκατ. νοικοκυριά και 1 εκατ. επιχειρήσεις επιβάλλει η κυβέρνηση με το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών έκρυβαν μεγάλες επιβαρύνσεις για όλους αλλά κυρίως για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ηλικίας εώς 25 ετών.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτός από το έκτακτο χαράτσι απειλεί όσους δεν το πληρώσουν με διακοπή του ρεύματος αλλά και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Το τέλος επιβάλλεται με συντελεστές 3 έως 16 ευρώ το τετραγωνικό.
Διευκρινίσεις για την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα έδωσε το υπουργείοι Οικονομικών. Θα καταβληθεί σε δύο δόσεις για το 2011 και σε τέσσερις το 2012.

Συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά του μέτρου περιγράφονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
Επιβάλλεται ειδικό τέλος διάμεσου ύψους 4 ευρώ ανά τ.μ. στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες, οι οποίες αποτελούν και τη βάση επιβολής του Τ.Α.Π. του άρθρου 24 του ν.2130/1993.
Το τέλος αυτό θα εισπραχθεί μέσω των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να επιτευχθεί άμεση εισπραξιμότητα και η υλοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού του 2011.

Αφορά 5,079 εκατομμύρια οικιακές και εμπορικές παροχές που αφορούν δομημένες επιφάνειες συνολικού εμβαδού 562 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων αντικειμενικής αξίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, 560 δισ. ευρώ και εμπορικής αξίας 1 τρισ. ευρώ κατά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το επιβαλλόμενο, συνεπώς, τέλος αντιστοιχεί σε 2 (δύο τοις χιλίοις) της πραγματικής αξίας των ακινήτων, επιβάρυνση απολύτως ανεκτή και αναλογική σε σχέση με την πραγματική αξία της ακίνητης περιουσίας την οποία σκοπεί να διασφαλίσει.
Για την αναλογικότητα του μέτρου, τα νεόδμητα κτίρια επιβαρύνονται περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα και σε βάθος 25ετίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 64% των κατοικιών στην Ελλάδα έχει ηλικία μεγαλύτερη από 25 έτη και μόνο 2% έχουν δομηθεί κατά την τελευταία πενταετία.
Σημειώνεται ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Σε ποιον επιβάλλεται το τέλος;

Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.

2. Έχει ληφθεί πρόνοια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνους, επιδοτούμενους ανέργους και ανάπηρους;

Φυσικά. Είναι προφανές ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το τέλος να είναι απολύτως αναλογικό. Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.

3. Πώς υπολογίζεται το έκτακτο ειδικό τέλος;

Για τον υπολογισμό του τέλος λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου.

4. Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους;


Οι υποκειμενικές και αντικειμενικές απαλλαγές από το έκτακτο ειδικό τέλος ταυτίζονται με τις απαλλαγές που προβλέπονται στο νόμο (παρ. 7, άρ. 24, ν. 2130/1993)*

5. Σε τι είδους ακίνητα επιβάλλεται το τέλος;

Επιβάλλεται πάνω στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν την βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των Ο.Τ.Α. (άρ. 24, ν. 2130/1993).

6. Πώς γίνεται ο υπολογισμός του τέλους;

Με την εφαρμογή δέκα συντελεστών, από 0,5 (για τις ευπαθείς ομάδες) έως και 16 ευρώ (για πολύ ακριβές περιοχές) ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και την εφαρμογή συντελεστή προσαύξησης για τα νεόδμητα κτίρια.

7. Πώς εξασφαλίζεται η εισπραξιμότητα του τέλους;

Το θέμα της εισπραξιμότητας του τέλους κατέστησε επιβεβλημένη την ανάγκη επιβολής του με βάση τα δεδομένα των μηχανογραφικών καταστάσεων της ΔΕΗ.
8. Πώς καταβάλλεται το ειδικό έκτακτο τέλος;
Το ειδικό έκτακτο τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

- για το 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012,

- για το 2012 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2012.

9. Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν καταβληθεί το τέλος;

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.

ΕΘΝΟΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εκριζώθηκαν δενδρύλλια κάνναβης στο Τυμπάκι Ηρακλείου
«Στου Παράδεισου την πόρτα κάποιος φύτεψε δυο χόρτα», λέει το γνωστό ρεμπέτικο και μάλλον αυτό σιγοτραγουδούσαν οι επίδοξοι καλλιεργητές δύο δενδρυλλίων κάνναβης στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού.
Δεν υπολόγισαν όμως τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μοιρών, οι οποίοι, αξιοποιώντας πληροφορίες που ανέφεραν ότι στην περιοχή βρίσκεται φυτεία κάνναβης, την «χτένισαν» το πρωί της Τετάρτης και εντόπισαν τα δύο δενδρύλλια, επιμελώς καλλιεργημένα, ύψους 80 και 115 εκατοστών αντίστοιχα.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και οι δράστες αναζητούνται.
protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
"Τσαμπουκάς" σε αστυνομικούς
"Τσαμπουκά" σε αστυνομικούς "πούλησε" 27χρονος που τελικά κατέληξε στον εισαγγελέα.
Ο 27χρονος έπειτα από  σχετικό αστυνομικό έλεγχο, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη ο 27χρονος, το έβαλε στα πόδια αφού πρώτα απώθησε βίαια τους δυο Αστυνομικούς. Κατά την σύλληψή, η οποία επετεύχθη κατόπιν καταδίωξης προέβαλε εκ νέου αντίσταση αλλά τελικά συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χανιά: Χαροπαλεύει οδηγός μηχανής που χτυπήθηκε από φορτηγό!

Νέο τροχαίο στο γεμάτο παγίδες οδικό δίκτυο της Κρήτης. Σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην παλιά εθνική οδό Χανίων-Καστελίου, στο ύψος του Κολυμβαρίου. Συγκεκριμένα, φορτηγό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 28χρονος. Σύμφωνα με το flashnews.gr, αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού της μοτοσικλέτας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων. Οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πρέβεζα:O λογιστής εισέπραττε και ο εφοριακός έκανε τα ''στραβά μάτια''
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, ο λογιστής έλεγε σε πελάτες του να πληρώσουν "κάτι παραπάνω" για φορολογικές υποθέσεις προκειμένου να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης από την εφορία ή και ακόμα να αποφύγουν τυχόν φορολογικό έλεγχο.
Από έναν 37χρονο όμως, απαίτησαν το ποσό των 400€, προκειμένου να ακυρωθεί πρόστιμο ύψους 9.300€, που του είχε επιβληθεί από τη ΔΟΥ Πρέβεζας. Ο 37χρονος αρνήθηκε και πήγε στην αστυνομία. Εκεί τον συμβούλεψαν να πάει στο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κάτι που έγινε...
Παρέδωσε τα χρήματα στον λογιστή που ήταν προσημειωμένα και κάπου εκεί πετάχτηκαν οι αστυνομικοί.  Συνελήφθησαν ο λογιστής και ο "συνεργάτης" του εφοριακός και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κυκλοφορούσε οπλισμένος με μαχαίρι
Σίγουρα δεν είχε καλό σκοπό στο μυαλό του ένας 44χρονος στο Ηράκλειο, ο οποίος κυκλοφορούσε σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη, κουβαλώντας ένα μαχαίρι, εντός δερμάτινης θήκης, συνολικού μήκους δεκαοκτώ και μισού (18,5) εκατοστών και μήκους λάμας δέκα (10) εκατοστών, το οποίο και κατείχε παράνομα.
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ηρακλείου υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά και έλεγξαν τον διερχόμενο 44χρονο, στην κατοχή του οποίο βρέθηκε το ανωτέρω όπλο, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ προχώρησαν και στην σύλληψη του οπλισμένου άντρα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Προσωρινή λύση στον "αποκλεισμό" της Γαύδου

Δόθηκε άδεια στο πλοίο"Δασκαλογιάννης" για να εκτελεί το δρομολόγιο προς τη Γαύδος και την Αγία Ρουμέλη, από το Λουτρό Σφακίων
Προσωρινή λύση στον "αποκλεισμό" της Γαύδου
Από το υπουργείο Ανάπτυξης ήρθε τελικά η προσωρινή λύση στον "αποκλεισμό" της Γαύδου και των παραλιακών περιοχών του Λουτρού και της Αγίας Ρουμέλης.
Το αρμόδιο υπουργείο επιτρέπει στο πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ «Δασκαλογιάννης», να εκτελέσει δρομολόγιο και να μεταφέρει τα αυτοκίνητα από τη Γαύδο, και τους οδηγούς τους, αλλά και πετρέλαιο και το απορριμματοφόρο του δήμου Σφακίων, προκειμένου να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Απατεώνας… ελαιόλαδου
Πήγαινε σε εστιατόρια, σουβλατζίδικα, ταβέρνες και σούπερ μάρκετ, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος γνωστής στην περιοχή του Ηρακλείου εταιρίας γεωκαύσιμων, το φανέρωναν και τα δοχεία, τα οποία είχαν ανάγλυφα την επωνυμία της εταιρίας, ποιος ο λόγος να τον υποψιαστεί κανείς;
Με αυτόν τον τρόπο ένας πανούργος 36χρονος υπεξαίρεσε ποσότητα μαγειρεμένου ελαιόλαδου , το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή γεωκαύσιμου, από δύο συνεργαζόμενα με την ανωτέρω εταιρία καταστήματα, με σκοπό να αποκομίσει προσωπικό όφελος από την μετέπειτα πώληση του ελαιόλαδου, πιθανώς και στην ίδια εταιρία την οποία εκμεταλλευόταν!
Την στιγμή όμως που έφευγε, χθες το πρωί, από το δεύτερο κατάστημα, φορτωμένος με λάδι, εμφανίστηκε ως «από μηχανής Θεός» ο αληθινός εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος και δεν πίστευε στα μάτια του. Ειδοποίησε άμεσα τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έσπευσαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον επίδοξο απατεώνα, πριν προλάβει να εξαπατήσει και άλλους καταστηματάρχες…
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βρήκε τα κλεμμένα ζώα του!
Λαχτάρησε ... για μερικές ώρες ένας 67χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος, χθες το μεσημέρι κατήγγειλε στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου, ζωοκλοπή σε βάρος του. Όπως είπε, άγνωστοι έκλεψαν από περιφραγμένο βοσκότοπο ιδιοκτησίας του, στην Αυλή του Δήμου Μινώα, 35 προβατοειδή συνολικής αξίας 6000 ευρώ, σύμφωνα με τη δήλωση του παθόντα.
Τα ζώα βρέθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες Αστυνομικών του Τμημάτων Καστελίου και Αρκαλοχωρίου, εγκαταλελειμμένα σε αγροτική τοποθεσία του Δημοτικού Διαμερίσματος Ασκών Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν από τον  67χρονο ιδιοκτήτη του αποδόθηκαν.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εμφανίστηκε ο 22χρονος φυγόδικος για τη δολοφονία Ρουσάκη
Παρουσιάστηκε στις 10.00 στην ανακρίτρια ο 22χρονος νεαρός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται άμεσα στη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου, στην παραλιακή του Ηρακλείου.
Ο νεαρός, που φυγοδικεί εδώ και 10 μέρες, εμφανίστηκε συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας.
Σε βάρος του 22χρονου, όπως και σε βάρος του 24χρονου που έχει ήδη πάρει το δρόμο για τις φυλακές της Νεάπολης, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ΗΠΑ:Σκάνδαλο με τηλεπαρουσιαστή του δελτίου καιρού
Το συμβάν έγινε την περασμένη Δευτέρα και η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη ούτε υπήρξαν διώξεις από τις αρχές καθώς αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Όμως ο άτυχος μετεωρολόγος δεν άντεξε την πίεση από το σκάνδαλο που ξέσπασε και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το κανάλι του, όπως είπε ο δικηγόρος του στο CNN.
Το απίστευτο σκάνδαλο ξέσπασε στις ΗΠΑ, όταν ο τηλεπαρουσιαστής του δελτίου καιρού σε κανάλι στο Little Rock βρέθηκε να κοιμάται μεθυσμένος μέσα σε μια μπανιέρα δίπλα στο πτώμα ενός γυμνού νεαρού άντρα που φορούσε κολάρο σκύλου!
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα o τηλεπαρουσιαστής Brett Cummins μετά από ένα βράδυ καταχρήσεων με ναρκωτικά και αλκοόλ βρέθηκε αναίσθητος δίπλα στο γυμνό πτώμα του 24χρονου
Dexter Paul Williams που φορούσε ένα κολάρο στο λαιμό του. Τους δύο άντρες εντόπισε στην μπανιέρα ο σπιτονοικοκύρης του παρουσιαστή ο οποίος ξύπνησε από το έντονο ροχαλητό του Brett. Ο τηλεπαρουσιαστής τρελάθηκε όταν αντίκρισε το πτώμα δίπλα του, ξαφνιάστηκε και έκανε εμμετό ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και η αστυνομία
.
iefimerida
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Ο Πάγκαλος ζητά οικονομικά στοιχεία από 19 φορείς της Κρήτης
Στο «μικροσκόπιο» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, μπήκαν τα οικονομικά στοιχεία 390 φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και 19 φορείς από την Κρήτη.
Μάλιστα η προθεσμία για να στείλουν τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία στα οποία συμπεριλαμβάνονται και προσωπικά δεδομένα μελών της διοίκησης και των διοικητικών συμβουλίων, λήγει στις 21 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για τους εξής φορείς :
Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" -
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης

Πολυτεχνείο Κρήτης
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς
Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου
Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας Ηρακλείου
Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου
Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης
Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου
Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης
Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου
Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων
Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης


Μέσω της ιστοσελίδας της αντιπροεδρίας ο κ.Πάγκαλος ζητεί από τους συγκεκριμένους φορείς εκτεταμένη και αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των οικονομικών τους στοιχείων (ακόμη και προσωπικά δεδομένα των μελών των διοικητικών συμβουλίων).
Σκοπός,της συλλογής των στοιχείων, όπως αναγράφεται στην επιστολή προς τους συγκεκριμένους φορείς είναι « ο εξορθολογισμός των δαπανών και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από το κράτος προς τους πολίτες.»
Μάλιστα υπάρχει και συγκεκριμένη προθεσμία για την αποστολή των στοιχείων :
«Για το λόγο αυτό παρακαλώ, μέχρι τις 21-09-2011, να υποβάλετε μέσω εφαρμογής που θα βρείτε στην διεύθυνση http://antiproedros.gov.gr/merge στοιχεία για τον φορέα σας. Οδηγίες για την υποβολή των στοιχείων επισυνάπτονται στην επιστολή.
Στα στοιχεία περιλαμβάνονται ορισμένα προσωπικά δεδομένα φυσικών προσώπων. Σχετική ανακοίνωση υπάρχει στην ιστοσελίδα http://antiproedros.gov.gr, στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε για περαιτέρω ενημέρωση σας. Τα φυσικά πρόσωπα των οποίων τα δεδομένα πρόκειται να γνωστοποιηθούν στο Γραφείο του Αντιπροέδρου θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά από εσάς.»
Δείτε εδώ την επιστολή του κ.Πάγκαλου προς τους φορείς

Δείτε εδώ τα συγκεκριμένα στοιχεία που ζητούνται από τους φορείς

Δείτε εδώ ολόκληρο τον κατάλογο με τους 390 φορείς
flashnews

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δήμος ... 12 αστέρων ο δήμος Φαιστού!
Δήμος ... 12 αστέρων είναι ο δήμος Φαιστού και με τη "βούλα" της Ευρώπης! Ο δήμος επελέγη ως ένας από τους 12 της Ευρώπης που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "12 star city", ενόψει της εβδομάδας Ευρωπαϊκής Τοπικής Δημοκρατίας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 10-16 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αφορά δράσεις για την Ευρώπη, για τους νέους και όχι μόνο, ενώ κατόπιν εκπρόσωποι των 12 δήμων θα βραβευτούν στις Βρυξέλες.
Η ανακοίνωση των 12 δήμων είναι σε εξέλιξη, ωστόσο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, στα δημοσιευμένα αποτελέσματα, δεν περιλαμβάνεται κανένας άλλο δήμος της Ελλάδας, πλην του δήμου Φαιστού.
Η υπαγωγή του δήμου Φαιστού στο "12 star city" ήρθε κατόπιν πρότασης που υπέβαλε ο δήμος, συμπεριλαμβάνοντας αφενός τις προτάσεις της για δράσεις κατά την εβδομάδας Ευρωπαϊκής Τοπικής Δημοκρατίας, κι αφετέρου τις υφιστάμενες υποδομές του δήμου.

cretalive