Τροπολογία για την Γη Υψηλής Παραγωγικότητας
Λύση στο σοβαρό πρόβλημα που είχε ανακύψει με τον χαρακτηρισμό των γαιών υψηλής παραγωγικότητας και απασχολούσε χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, αλλά ειδικά στα Χανιά, δίδεται με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Συγκεκριμένα με την τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σκανδαλίδης και Δικαιοσύνης κ.Παπαιωάννου τροποποιείται η διάταξη της παρ. 6 του αρ. 56 του Ν. 2637/78 ως εξής:
«Οι διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 56 του Ν. 2637/1998, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 37 του άρθρου 24 του Ν.2945/2001 και τροποποιήθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 9 του Ν.3851/2010 (ΦΕΑ Α’85), αρχίζει να ισχύει δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εκδίδεται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 56 και μόνον για τις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).. Συμβολαιογραφικές πράξεις που συντάχθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και αφορούν εκτάσεις του άρθρου 56 του Ν. 2637/1998 είναι έγκυρες και ισχυρές εφόσον δεν ακυρώθηκαν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση».

Πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο (56 Ν.2637/1998) «σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, απαγορεύεται η άσκηση οιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, εκτός από τη γεωργική εκμετάλλευση. Κάθε επέμβαση στις εκτάσεις αυτές (μεταβολή προορισμού της, διάθεση της για άλλες χρήσεις, εκτέλεση έργων, δημιουργία εγκαταστάσεων, παροχή εξυπηρετήσεων), έστω και χωρίς μεταβολή της χρήσης τους, ενεργείται πάντοτε ύστερα από άδεια της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και μόνο για λόγους που εξυπηρετούν το γεωργικό χαρακτήρα της αγροτικής εκμετάλλευσης».

Ακόμα, σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, απαγορεύεται η κατάτμηση είτε με διανομή μεταξύ συνιδιοκτητών είτε με πώληση ή οποιαδήποτε άλλη πράξη, με την οποία μεταβιβάζονται δικαιώματα κυριότητας, χωρίς προηγούμενη άδεια της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης. Η άδεια παρέχεται μόνο εφόσον διευκολύνεται η αγροτική εκμετάλλευση».

Το τεράστιο πρόβλημα, που στα Χανιά αφορά σχεδόν το σύνολο του κάμπου από την πόλη των Χανίων μέχρι τον Αλικιανό, δημιουργήθηκε όταν σε εφαρμογή του Νόμου εκδόθηκε και άρχισε να εφαρμόζεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση περί «κριτηρίων διαβάθμισης της αγροτικής γης σε ποιότητες και κατηγορίες παραγωγικότητας».

Όμως ο ίδιος Νόμος προβλέπει και την έκδοση δεύτερης ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει τα γεωγραφικά όρια της αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας (χάρτες ζωνών Γ.Υ.Π), κάτι το οποίο έως τώρα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, βάση της πρώτης ΚΥΑ, να χαρακτηρίζουν ως «Γη Υψηλής Παραγωγικότητας» σχεδόν όλες τις περιοχές και να έχουν μπλοκαριστεί όλες οι οικονομικές δραστηριότητες.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τα παπούτσια που ... δένονται μόνα τους!

Nike MAG, ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στο μέλλον!
Τα παπούτσια που ... δένονται μόνα τους!
Πέρυσι η Nike αποφάσισε να πατεντάρει ένα σύστημα αυτόματου δεσίματος κορδονιών, εμπνευσμένο από την ταινία "Back to The Future II" και φέτος ήρθε η ώρα να το εφαρμόσει στα νέα παπούτσια της Nike MAG.
Για όσους δε θυμούνται, πρόκειται για τα παπούτσια που φορούσε ο Marty McFly όταν ταξίδευε στο μέλλον με τον Doc Brown για να σώσει το γιο του. Συγκεκριμένα, φορούσε, ένα πολύχρωμο καπέλο, ένα jacket τα μανίκια του οποίου προσαρμόζονταν αυτόματα και τα MAG shoes, τα θρυλικά παπούτσια που δένονταν από μόνα τους!
Μάλιστα, η Nike κυκλοφόρησε σχετικό video ειδικά αφιερωμένο στα Nike MAG, που σίγουρα θα αποτελέσουν τα πιο πολυσυζητημένα παπούτσια της χρονιάς, ενώ έχει προγραμματίσει ειδικό event για την παρουσίαση τους.
theshoegame
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Βγάζει...λαγούς ο έλεγχος στα ταμεία του Δήμου

Ήταν να μην πιάσουν δουλειά στη Νεάπολη, οι ελεγκτές του Υπουργείου, που ψάχνουν να βρουν το μέγεθος της ΄΄μαύρης τρύπας΄΄ που άφησε πίσω της η ταμίας του Δήμου. Φαίνεται πως βρίσκουν καθημερινά και νέα ελλείμματα, καθώς είναι αρκετά τα τιμολόγια και οι δαπάνες που δεν είχαν περάσει από τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου. Και με την ευκαιρία, ρωτάνε πολλοί, αν θα ήταν πρέπον ο έλεγχος να περάσει και στα ταμεία της πρώην ΤΕΔΚ Λασιθίου, μήπως κι εκεί είχαν αποκτήσει τις ...κακές συνήθειες ως προς τη διαχείριση των οικονομικών τους! Λέτε;
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σαν ... τα ποντίκια στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων
Για «απαράδεκτες συνθήκες κράτησης» στη Δικαστική Φυλακή Χανίων κάνουν λόγο οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς οι κρατούμενοι δεν χωράνε με αποτέλεσμα κατά δεκάδες να κοιμούνται στο πάτωμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δικαστική Φυλακή διαθέτει 120 κρεβάτια, το ένα δίπλα στο άλλο και οι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι 164!
Με αφορμή και την κατάσταση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αύριο, από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

Εξηγώντας τους λόγους της κινητοποίησης αυτής, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τη «μη καταβολή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων ωρών από το τέλος του 2010 έως σήμερα καθώς και της εκλογικής αποζημίωσης των εθνικών εκλογών του 2009 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται μέρα με τη μέρα σε δεινότερη οικονομική θέση, συνυπολογίζοντας και τις μέχρι τώρα περικοπές, αλλά και αυτές που σύντομα έρχονται».

Παράλληλα, όμως, οι υπάλληλοι τονίζουν: «Εχει παγιωθεί η υπερπλήρωση του καταστήματός μας και αισθανόμαστε ιδιαιτέρως άσχημα με τις εικόνες που καθημερινά αντικρίζουμε (κρατούμενοι να διαμένουν στο πάτωμα σε ένα ακατάλληλο κτήριο). Οι σημερινές συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες π.χ. για να γίνει καταμέτρηση κρατουμένων πρέπει να μαζευτούν τα απλωμένα στο πάτωμα στρώματα για να μπορέσουμε να διασχίσουμε τους διαδρόμους των θαλάμων με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφαλούς λειτουργίας της φυλακής».

Επίσης, επισημαίνουν την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του νέου καταστήματος κράτησης Χανίων «που έχει καταντήσει 'γεφύρι της Αρτας' και όλο παρατείνεται ο χρόνος παράδοσής του παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις».
Τέλος, τονίζουν την «ανάγκη κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες, γιατί και αν ακόμα παραδοθεί το νέο κτήριο θα είναι αδύνατο να στελεχωθεί με το υπάρχον προσωπικό. Σε πλήρη λειτουργία το νέο κατάστημα χρειάζεται τουλάχιστον διπλάσιο από το υπάρχον προσωπικό».
Κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται: Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά Ιδρύματα καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά.
Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Χανιώτικα Νέα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δικαστική φυλακή Χανίων: Κρατούμενος με AIDS; - "Δεν γνώριζε κανείς τίποτα"

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη δικαστική φυλακή των Χανίων διότι σύμφωνα με καταγγελία κρατουμένου για 4 μήνες συμβίωναν με κρατούμενο ο οποίος πάσχει από AIDS και δεν το ήξερε κανείς.
Ο ίδιος ο ασθενής δεν ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του ενώ όπως καταγγέλλεται δεν του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις.
Επιπλέον, όπως καταγγέλει ο κρατούμενος: «Φοβόμαστε για την υγεία μας. Έχουμε πιει από τα ίδια ποτήρια, έχουμε κάνει ντους στον ίδιο χώρο, έχουμε οικογένεια και παιδία. Είμαι 16 μέρες εδώ και κανείς δεν μου έχει πάρει αίμα για ιατρικές εξετάσεις».
Τέλος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, μαθεύτηκε τυχαία ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος πάσχει από AIDS όταν χρειάστηκε να του γίνουν εξετάσεις λόγω προβλήματος στο πόδι του ενώ εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία ότι δεν γίνονται στους κρατούμενους εξετάσεις με την εισαγωγή τους.
Η είδηση είναι σε εξέλιξη δεδομένου ότι αναζητούμε τον Διευθυντή της δικαστικής φυλακής προκειμένου να παραθέσει την δική του εκδοχή και να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες των κρατουμένων.
neatv.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,