Αποποινικοποιείται η χρήση μικροποσότητας ναρκωτικών

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την αποποινικοποίηση μόνον της χρήσης μικροποσότητας ναρκωτικών προβλέπει ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Πάντως, τον τελικό λόγο, σε όλες τις περιπτώσεις, θα έχει η Δικαιοσύνη, η οποία θα εξετάζει και θα κρίνει τους χρήστες, τα «βαποράκια», τους καλλιεργητές ινδικής κάνναβης, τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών κ.λπ. με άλλο «μάτι» και με άλλα δεδομένα.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο «έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», όπως τόνισε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, εγκρίθηκε την Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο και θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο, μετά τον οποίο θα λάβει την τελική του μορφή.
Ετησίως σημειώνονται 300 θάνατοι από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, στις δε φυλακές της χώρας είναι έγκλειστοι (κατάδικοι και υπόδικοι) περίπου 4.500 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Εάν δε ο αριθμός αυτός των παραβατικών ατόμων συνδυαστεί και με άλλα αδικήματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, όπως είναι κλοπές, βιασμοί κ.λπ., τότε το περίπου 50% των κρατουμένων εμπλέκεται στη «σφαίρα» και τον «κόσμο» των ναρκωτικών ουσιών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το κόστος εφαρμογής του επίμαχου νομοσχεδίου είναι «ελάχιστο, μπροστά στο κοινωνικό όφελος» και προσέθεσε ότι όλα οδεύουν σύντομα ώστε μέσα στις φυλακές να χορηγείται η μεθαδόνη, ως υποκατάστατο των ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση το συνολικό πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.
Όπως επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, «κεντρικό σημείο αναφοράς έχει τη στροφή στη θεραπευτική αντιμετώπιση του εξαρτημένου χρήστη». Και προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Είναι μια αλλαγή στρατηγικής της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής».

Η βασική μεταρρυθμιστική επιλογή του νομοσχεδίου κινείται στους παρακάτω τέσσερις άξονες:
1. Διευκόλυνση της ουσιαστικής εφαρμογής μέτρων απεξάρτησης (σωματικής και ψυχολογικής), αντί του εγκλεισμού στις κοινές συνθήκες της φυλακής.

2. Αυστηρή καταστολή των βαρύτερων και οργανωμένων μορφών διακίνησης, αλλά με προσεκτικό διαχωρισμό τους από τις ελαφρύτερες περιπτώσεις.

3. Διάκριση και διαβάθμιση των σχετικών εγκλημάτων, ώστε να αποφεύγονται οι δυσανάλογα βαριές ή ευνοϊκές μεταχειρίσεις.

4. Συστηματοποίηση των οργάνων σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης της πολιτικής κατά των ναρκωτικών, όπως είναι η Διϋπουργική Επιτροπή, ο Εθνικός Συντονιστής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού, καθώς και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο».
«Ο χρήστης είναι ασθενής, δεν είναι εγκληματίας», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και για το λόγο αυτό με το εν λόγω νομοσχέδιο «η προμήθεια και η κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνον για την αποκλειστική χρήση του χρήστη, δεν τιμωρείται». Τιμωρείται, όμως, «με κράτηση μέχρι τρεις μήνες και πρόστιμο μέχρι χίλια ευρώ, όποιος καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό που δικαιολογείται μόνον για ατομική του χρήση και έξι μήνες και πρόστιμο μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ όποιος κάνει χρήση σε δημόσιο χώρο».

Προνομιούχο, όπως χαρακτηρίστηκε, πλημμεληματικού χαρακτήρα αντιμετώπιση θα έχουν οι διακινητές μικροποσότητας ναρκωτικών ή προμήθειας ναρκωτικών σε συγγενείς (πατέρας για το παιδί, αδελφός για την αδελφή του κ.λπ.) και το γνωστό «κέρασμα».
Οι λόγοι της ηπιότερης αυτής μεταχείρισης - τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου- είναι «η ιδιαίτερα μικρή απαξία - επικινδυνότητα της συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με την πιεστική ανάγκη εξασφάλισης της καθημερινής δόσης του δράστη, η έλλειψη σκοπού κέρδους και η ψυχολογική πίεση που ασκείται στο δράστη από τον οικείο ή τον άλλο χρήστη».

Αντίθετα, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χαρακτηρίζεται κακούργημα και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, ή με κάθειρξη 5-20 ετών και με χρηματική ποινή μέχρι 600.000 ευρώ.

Επίσης, απειλείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών (10 - 20 έτη) και χρηματική ποινή από 50.000 μέχρι 500.000 ευρώ η τέλεση διακίνησης από σωφρονιστικό υπάλληλο, φαρμακοποιό και κάθε άλλο πρόσωπο που νόμιμα ασχολείται με τα ναρκωτικά ή τη διακίνησή τους σε ευαίσθητους χώρους, όπως είναι στρατόπεδα, καταστήματα κράτησης, σχολεία κ.λπ.). Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρείται και ο δράστης που έχει σκοπό να προκαλέσει τη χρήση ναρκωτικών από ανήλικο ή να μεταχειρισθεί ανήλικο ή όπου ο δράστης αναμιγνύει ναρκωτικά με τρόφιμα κ.λπ. ή είναι φαρμακοποιός και χορηγεί εν γνώσει του ναρκωτικά παράνομα ή γιατρός που εκδίδει, χωρίς ιατρική ένδειξη, συνταγή για ναρκωτικά ή ουσίες για να παρασκευαστούν ναρκωτικά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

1. Δεν τιμωρείται όποιος για δική του αποκλειστική χρήση προμηθεύεται ή κατέχει με οποιονδήποτε τρόπο ναρκωτικά σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση.

2. Όποιος για δική του αποκλειστική χρήση καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση, τιμωρείται με κράτηση μέχρι τριών μηνών και με πρόστιμο μέχρι 1.000 ευρώ. Η διαπίστωση του σκοπού εξυπηρέτησης της ανάγκης για δική του αποκλειστικά χρήση γίνεται με συνεκτίμηση του είδους, της καθαρότητας και της ποσότητας του συγκεκριμένου ναρκωτικού, σε συνδυασμό με τη συχνότητα χρήσης, τον χρόνο χρήσης, την ημερήσια δόση και τις ιδιαίτερες ανάγκες χρήσης του συγκεκριμένου δράστη.

3. Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών σε δημόσιο χώρο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και με πρόστιμο μέχρι 2.000 ευρώ.

4. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος καταρτίζει πλαστή, νοθεύει ή χρησιμοποιεί πλαστή ιατρική συνταγή χορήγησης ναρκωτικών με σκοπό τη χρήση τους από τον ίδιο.

Όταν οι υποθέσεις ναρκωτικών οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, τότε δεν θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η ιατρική γνωμάτευση (έκθεση πραγματογνωμοσύνης) προκειμένου οι δικαστές να εκτιμήσουν εάν ο κατηγορούμενος είναι χρήστης ή όχι, αλλά θα χρησιμοποιείται κάθε αποδεικτικό μέσο που θα προσκομισθεί στο δικαστήριο (παρακολούθηση προγραμμάτων απεξάρτησης, χορήγηση υποκατάστατων κ.λπ.).

Τέλος, με το νομοσχέδιο εισάγεται το δικαίωμα στα δικαστήρια να επιβάλλεται ως εναλλακτικό μέτρο της ποινής η απεξάρτηση (κατοχύρωση της θεραπείας)..
skai
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Θετική ματιά στην αποποινικοποίηση της κατοχής ναρκωτικών
Θετικά υποδέχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και η κοινότητα των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά, που παρουσίασε στις αρχές Αυγούστου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνει το protothema.gr, το νομοσχέδιο προβλέπει την αποποινικοποίηση της ιδιωτικής χρήσης ναρκωτικών, τον εξορθολογισμό των ποινών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την κατοχύρωση του δικαιώματος στη θεραπεία.
Αν και από πολλούς το νομοσχέδιο θεωρήθηκε τολμηρό -ακόμα και επαναστατικό- εκπρόσωποι των θεραπευτικών προγραμμάτων καλωσόρισαν την αποποινικοποίηση, καθώς θεωρούν ότι είναι αποτελεσματικότερο μέτρο, σε σύγκριση με τον εγκλεισμό και η ξεκάθαρη, κλιμακωτή νομική αντιμετώπιση φαίνεται να πείθει για την καλύτερη απόδοση στην μάχη κατά των ναρκωτικών.
«Το περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό, λόγω και της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συστάθηκε. Αποτελεί μεγάλη πρόοδο και το βλέπουμε πολύ θετικά. Πλέον οι χρήστες θεωρούνται ασθενείς, ενώ η εξάρτηση είναι υποχρεωτικό ελαφρυντικό.
Η θεραπεία αφορά όλα τα εγκλήματα και προβλέπεται υποχρεωτική εξέταση για εξάρτηση, πλην πολύ σοβαρών περιπτώσεων. Το δικαίωμα στην θεραπεία είναι βασικότατος πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλες τις προοδευτικές κοινωνίες», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ), Μαρίνα Τερζίδου.
«Η αποποινικοποίηση ελαφρών ναρκωτικών έχει ήδη προβλεφθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Υπάρχει προφανώς και ένα κίνητρο οικονομικού εξορθολογισμού, αν λάβετε υπόψη ότι οι χρήστες σε θεραπεία κοστίζουν σε χρήματα, το ένα δέκατο των χρηστών στον δρόμο», συμπληρώνει η διευθύντρια του ΕΚΤΕΠΝ.
«Ο νόμος δεν νομίζω να έχει αναδρομική ισχύ. Το σημαντικότερο πάντως είναι να ξεκαθαριστεί εάν θα προβλέπεται η εισαγωγή μεθαδόνης στις φυλακές, αυτή είναι μία κρίσιμη παράμετρος», καταλήγει η κ. Τερζίδου.
Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα τελευταία εφτά χρόνια, περίπου το 40% των φυλακισμένων στην Ελλάδα βρίσκονται έγκλειστοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Το ποσοστό αυτό για το 2010 ανήλθε στο 38% του συνόλου των φυλακισμένων της χώρας, δηλαδή 4.345 τρόφιμοι.
Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών οι χρήστες κάνναβης αγγίζουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 70 εκατομμυρίων. Και ενώ η εθνική πολιτική αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών διαφέρει από κράτος σε κράτος, τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εξάρτησης από Ναρκωτικές Ουσίες (EMCDDA) και του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι ενδεικτικά της κοινής ευρωπαϊκής κατεύθυνσης που φαίνεται να ακολουθείται.
Η κυρίαρχη τάση στην Ευρώπη των 27 είναι η διάθεση εναλλακτικών θεραπειών και μέτρων, πέραν της ποινικής δίωξης, για περιπτώσεις χρήσης ή κατοχής μικρών ποσοτήτων κάνναβης για προσωπική χρήση και χωρίς επιβαρυντικές προεκτάσεις. Πρόστιμα, προειδοποιήσεις, εξαιρέσεις, δοκιμασίες και συμβουλευτική είναι μέθοδοι που προτιμώνται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, η κάνναβη συνήθως εμπίπτει σε ειδικό, ελαφρυντικό καθεστώς.
Στο Βέλγιο, η κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση απαγορεύεται, αλλά αντιμετωπίζεται με μία αστυνομική προειδοποίηση, χωρίς περαιτέρω επιπλοκές. Στην Τσεχία, μικρή ποσότητα κάνναβης τιμωρείται, είτε με πρόστιμο, είτε με έγκληση, ενώ η κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης ή άλλων ναρκωτικών τιμωρείται με φυλάκιση διάρκειας έως και ενός έτους.
Στη Δανία, τα αδικήματα σχετιζόμενα με την κάνναβη, όπως και με όλα τα υπόλοιπα ναρκωτικά, τιμωρούνται με πρόστιμο ή φυλάκιση έως δύο έτη. Στη Γερμανία η μέγιστη προβλεπόμενη φυλάκιση ανέρχεται στα πέντε έτη, ενώ η τιμωρία συνήθως μειώνεται ή παραβλέπεται εντελώς για περιπτώσεις «αμελητέας» ποσότητας για προσωπική χρήση, ιδίως όταν δεν εμπλέκονται τρίτα μέλη και ανήλικοι.
Στην Ισπανία η κατοχή και χρήση κάνναβης σε δημόσιους χώρους τιμωρείται με μέτρα «διοικητικού χαρακτήρα», ενώ στην Γαλλία η κατοχή τιμωρείται με φυλάκιση έως και 10 χρόνια, ενώ προβλέπονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης με υποχρεωτικά μαθήματα γύρω από τους κινδύνους των ναρκωτικών που καλούνται να πληρώσουν από μόνοι τους οι παραβάτες με κόστος μέχρι και 450 ευρώ, μετά από σχετική δικαστική εντολή.
Στην Κύπρο η κάνναβη θεωρείται ουσία «κατηγορίας Β», για την οποία προβλέπεται ακόμα και ισόβια κάθειρξη για χρήση και το πολύ οχτώ χρόνια φυλάκιση για κατοχή. Στην Ολλανδία η κατοχή ναρκωτικών είναι παράνομη, πλην όμως γίνεται ο διαχωρισμός για ιδία χρήση. Η κατοχή έως 30 γραμ. κάνναβης τιμωρείται με φυλάκιση ενός μηνός ή πρόστιμο 3.350 ευρώ. Γενικά όμως η ιδία χρήση θεωρείται ασήμαντο αδίκημα, ενώ η Ολλανδική κοινωνία είναι μάλλον από τις πιο ανεκτικές στο ζήτημα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ΙΧ παρέσυρε πεζό στις Γούβες

40χρονος οδηγός παρέσυρε 56χρονο
Στο νοσοκομείο κατέληξε χθες το απόγευμα ένας 56χρονος πεζός, ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 40χρονο.
Το τροχαίο σημειώθηκε στο 18ο χλμ. της Παλαιάς Εθνική οδό Ηρακλείου -Λασιθίου στο ύψος των Γουβών.

Προανάκριση ενεργείται από Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η Βουλή των Εφήβων μιλούσε ... ο Πρωθυπουργός "έπαιζε" με το iPad!

Απογοητευμένοι οι μαθητές από τη στάση των πολιτικών
Απογοητευμένοι από τους πολιτικούς επέστρεψαν στο Ηράκλειο οι μαθητές που συμμετείχαν στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με συνομήλικους τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις για ό, τι συμβαίνει γύρω μας. Ωστόσο, την ώρα που μιλούσαν στη βουλή, συνειδητοποίησαν ότι κανείς από τους παριστάμενους πολιτικούς δεν τους έδινε σημασία!

Λυδία Παπάζογλου: "Δε μας λάμβαναν υπ'όψιν"

«Ήταν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία, γνωρίσαμε τόσα άτομα και το πώς λειτουργεί η βουλή σα θεσμός, ίσως καταλάβουμε και καλύτερα γιατί οι κυβερνώντες δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις» - αναφέρει στην «Πατρίδα» η Λυδία Παπάζογλου.

Θα την ενδιέφερε να ασχοληθεί με την πολιτική, μόνο αν κατάφερνε να κρατήσει τη διαφθορά μακριά της. Εκείνο που της έκανε εντύπωση ήταν ότι η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Γιαννακοπούλου, παραδέχτηκε ότι οι πολιτικοί φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. «Μπροστά στα μάτια μας, μας ειρωνεύονταν. Κατακρίναμε την κυβέρνηση και γελούσε ειρωνικά ο πρόεδρος της βουλής. Δε μας λάμβαναν υπόψη και φάνηκε ότι η όλη διαδικασία ήταν μέρος του παιχνιδιού για τη δική τους δημοσιότητα» - λέει χαρακτηριστικά.

Γιώργος Αγαπητός: "Δεν θέλω ν' ασχοληθώ με την πολιτική για να μη μοιάσω με τους σημερινούς πολιτικούς"

Ανεπανάληπτη ήταν η εμπειρία για το Γιώργο Αγαπητό, ο οποίος, όμως, δε θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί φοβάται μη μοιάσει με τους σημερινούς πολιτικούς. Όπως λέει, όταν μιλούσε είδε ότι ο πρωθυπουργός ασχολιόταν με το ipad του και όταν του το επεσήμανε, ο κ. Παπανδρέου είπε πως κρατάει σημειώσεις, όμως ο Γιώργος δεν τον πίστεψε. «δε φάνηκε να δίνει καθόλου σημασία, ίσως να μην άκουσαν ό, τι είπαμε, εδώ και ένα χρόνο τα λένε όλοι οι Έλληνες, τα είπαμε πρόσωπο με πρόσωπο εμείς αλλά δεν πτοήθηκαν» - αναφέρει.

Ελευθερία Κτιστάκη: "Κάθε άλλο από σημασία μας έδιναν"

Η Ελευθερία Κτιστάκη λέει πως είχαν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους σε όσους μας εκπροσωπούν κι ίσως άκουσαν κάτι. Αν ασχολιόταν με την πολιτική θα ήθελε να ανήκει σε εκείνους που αξίζουν και είναι τίμιοι. «Όσο πραγματοποιείτο η συνεδρίαση της ολομέλειας οι παρευρισκόμενοι κάθε άλλο παρά σημασία μας έδιναν. Ο κ. Παπανδρέου ασχολείτο με ένα i-pad, ο κ. Τσίπρας με το κινητό του και κάποιοι άλλοι έλεγαν ανέκδοτα από ό,τι καταλάβαμε. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι'αυτό» - λέει χαρακτηριστικά.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μικρό λέιζερ που φτάνει στο...διάστημα!

Μικρό λέιζερ που φτάνει στο...διάστημα!
Το ανάβεις στην Αθήνα και μπορεί να το δει κάποιος μέχρι τη… Κόρινθο και πιο πέρα ακόμη. Μιλάμε για τα γνωστά λέιζερ χειρός που βλέπουμε συχνά πυκνά να τυφλώνουν τα μάτια αθλητών μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και χρησιμοποιήθηκαν και από τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος.
Το νέο τέτοιο λέιζερ της βρετανικής εταιρείας Wicked Lasers όμως αποδεικνύεται πανίσχυρο - και γι αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η ακτίνα του Spider 3 Krypton φθάνει τα 136 χιλιόμετρα, ενώ, όπως τονίζουν οι κατασκευαστές του, «είναι ορατό ακόμα και από τους αστροναύτες».
Η εταιρεία δηλώνει πως οι περισσότεροι πελάτες της είναι επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και επιστημονικές έρευνες, ωστόσο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και απλοί πολίτες. Ωστόσο η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της Βρετανίας προειδοποιεί για την αγορά τέτοιων ισχυρών λέιζερ, μιας και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από κακόβουλους οι οποίοι προκαλούν αυτοκινητιστικά ατυχήματα.
Αυτό το καιρό, το εν λόγω λέιζερ εξετάζεται από τους υπευθύνους του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «το πιο ισχυρό λέιζερ πάνω στην Γη», μιας και πρακτικά είναι 8.000 πιο εκτυφλωτικό, εάν η ακτίνα του στοχεύσει ανθρώπινο μάτι, από ότι το να κοιτάξει κανείς για ίδιο χρονικό διάστημα απευθείας τον ήλιο!
Γιαυτό, στη συσκευασία του το λέιζερ (που κοστίζει περί τα 210 ευρώ) θα συνοδεύεται και από γυαλιά προστασίας, η χρήση των οποία συνίσταται και από τους κατασκευαστές του. Το Spider 3 Krypton μάλιστα είναι τόσο ισχυρό ώστε μπορεί μέχρι και να βάλει φωτιά σε χαρτί, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο επεξεργαστή για να το προφυλάσσει από την υπερθέρμανση.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
150 παιδιά γεννήθηκαν από το ίδιο σπέρμα μέσω τεχνητής γονιμοποίησης!
 
Η τρομακτική διαπίστωση ότι περίπου 150 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν συλληφθεί από το σπέρμα του ίδιου δότη με την μέθοδο της τεχνικής γονιμοποίησης, προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες, οι οποίοι φοβούνται την διάδοση σπάνιων ασθενειών καθώς και τις αιμομιξίες.

Έντρομοι είναι οι γονείς παιδιών που έχουν συλληφθεί με αυτόν τον τρόπο, αφού ψάχνουν για ετεροθαλή αδέρφια των μωρών τους και… όλο βρίσκουν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα ζευγάρι που συνέλαβε παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση και ψάχνοντας μέσω ίντερνετ άλλα παιδιά που είχαν γεννηθεί από τον ίδιο δωρητή, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των «αδερφών» του αυξάνεται συνεχώς! Περίπου 50 ακόμα παιδιά έχουν γεννηθεί σήμερα από το ίδιο σπέρμα.  Οι επικριτές επισημαίνουν ότι οι κλινικές γονιμότητας και οι τράπεζες σπέρματος αποκομίζουν πολλά κέρδη  επιτρέποντας να συλλαμβάνονται υπερβολικά πολλά παιδιά με το σπέρμα δημοφιλών δωρητών, σύμφωνα με τους New York Times.
Πάντως, οι επικριτές ζητούν να μπει έστω ένα όριο νομιμότητας στον αριθμό των παιδιών που θα μπορούν να γεννηθούν από ένα δότη.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πωλούνται μέσα σε 22 ημέρες: Ελ.Βενιζέλος, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ
 
Νωρίτερα από ότι είχε αρχικά καθοριστεί προορίζονται για ..εκχώρηση το 21% του "Ελ. Βενιζέλος", το 35,5% των ΕΛΠΕ, κ.ά.
Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων τα "ώριμα" στοιχεία μεταφέρονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και στη συνέχεια σταδιακά θα εντάσσονται σε αυτό και άλλα περιουσιακά στοιχεία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησής τους.

Το πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει:


Επέκταση της άδειας τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.
Επέκταση της παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος".
Ανανέωση των αδειών κινητής τηλεφωνίας.
Πώληση του 55% της ΔΕΠΑ.
Διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ.
Διάθεση αδειών για τυχερά παίγνια.

Την πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και μπορούν να πωληθούν και να επανενοικιαστούν (sale and lease back) με πολύ σοβαρό δημοσιονομικό όφελος.
Πρόκειται για ακίνητα στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία αφού πωληθούν θα ενοικιαστούν από τον νέο ιδιοκτήτη στο Δημόσιο.
Η τρόϊκα ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου για έσοδα 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους (ήδη έχουν εισπραχθεί 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ), εκ των οποίων 1,3 δισ. θα πρέπει να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία μέσα στον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια και από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Όλα τα περιουσιακά στοιχεία –ακίνητα και μη- περνούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,