Στη δημοσιότητα η "μαύρη λίστα" με τους οφειλέτες
Μαύρη λίστα με οφειλέτες του δημοσίου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Η λίστα αφορά στις επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Το μέτρο προβλέπεται στη νομοθεσία και ενεργοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν τα 41 δισ. ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:
Το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα τα στοιχεία έξι χιλιάδων νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000.
Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα € 30 δισ. από τα € 42 δισ. συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών.
Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα στοιχεία δημοσιεύονται σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης και σε εφαρμογή των παραγράφων 1, 2 του άρθρου 9, περί δημοσιοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66 Α’) βάσει της ΠΟΛ 1185/2011.
Η δημοσίευσή τους θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση απόδοσης της συλλογής των εσόδων και στην εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας.
Τα στοιχεία των καταστάσεων αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.
Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της ΠΟΛ 1185/2011.
Συμπεριλήφθηκαν πλέον των οφειλών που αφορούν σε κωδικούς του προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.
Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων TAXIS/ICIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αυτά ενημερώνονται και τηρούνται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία και όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.
nooz


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSIT ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 6.000 ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ιερέας συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας!
Δεν είχε τον… θεό του ένας  ιερωμένος από την περιοχή της Τριφυλίας, ο οποίος υπέκυψε στα… εγκόσμια πάθη και θέλησε να εκδικηθεί έναν λαϊκό με τον οποίο είχε προηγούμενα, στέλνοντάς τον στον… άλλο κόσμο! Ο «νταής» παπάς συνελήφθη και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση!
Δράστης  και θύμα είχαν διαφορές για  ένα ακίνητο στην περιοχή της Γιάλοβας Μεσσηνίας, το οποίο είχε παραχωρήσει ο παπάς στον λαϊκό χωρίς να του ζητήσει ενοίκιο, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα το ανακατασκεύαζε από την αρχή. Ωστόσο, κάπου «στράβωσε» η συμφωνία κι αυτό ο ιερωμένος δεν μπόρεσε να το… χωνέψει! Έτσι, αποφάσισε να εκδικηθεί τον λαϊκό στερώντας του τη ζωή!
Του έστησε ενέδρα σε δρόμο της περιοχής και, μόλις τον είδε, πάτησε γκάζι και τον παρέσυρε με σκοπό να τον σκοτώσει! Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί κάταγμα στην ωμοπλάτη και παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,