Βροχή αιτημάτων για διακοπή ρεύματος
Αρκετοί πελάτες της ΔΕΗ ζητούν να διακοπεί το ρεύμα σε εξοχικά, σε σπίτια στο χωριό και γενικώς σε κλειστά ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση του ειδικού τέλους.
Οι καταναλωτές κατά χιλιάδες απευθύνονται τις τελευταίες ημέρες στα τοπικά γραφεία της Επιχείρησης ζητώντας τη διακοπή της παροχής ώστε το ακίνητό τους να μην υπάρχει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΔΕΗ και άρα να αποφύγουν το χαράτσι.
Παράλληλα, πηγές της Επιχείρησης αναφέρουν ότι από την ημέρα που εξαγγέλθηκε το μέτρο μέχρι και χθες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα (700% και πλέον) οι κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ από καταναλωτές που ζητούν πληροφορίες για το πώς θα ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Από 300 κλήσεις την ημέρα που δεχόταν η ΔΕΗ πριν ανακοινωθεί το τέλος ακινήτων, έχουν σταθεροποιηθεί πλέον στις 2.000 - 2.500, ενώ τις πρώτες ημέρες αμέσως μετά την εξαγγελία έφτασαν μέχρι και τις 3.500!

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο είναι ειδικό καθεστώς που τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2011, απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολυτέκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες, και μεταφράζεται σε χαμηλότερες κατά 10%-20% χρεώσεις. Προϋπόθεση για ένταξη είναι η τετραμηνιαία κατανάλωση ενός νοικοκυριού να μην ξεπερνά τις 800 κιλοβατώρες. Στο ειδικό αυτό τιμολόγιο πριν ανακοινωθεί το τέλος στα ακίνητα είχαν ενταχθεί περίπου 330.000 πελάτες της ΔΕΗ και μέσα σε μια σχεδόν εβδομάδα ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 10.000.

Κύκλοι πάντως της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι ακόμη κι αν κάποιος υπαχθεί τελικά στο ΚΟΤ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγει το χαράτσι του ειδικού τέλους, τουλάχιστον αυτό που αφορά στην πρώτη δόση. Διότι μέχρι να εγκριθεί η αίτησή του απαιτείται περίπου ενάμισης μήνας, ενώ οι πρώτοι φουσκωμένοι με το ειδικό τέλος λογαριασμοί θα καταφτάσουν αρχές Οκτωβρίου. Απλώς, αν κάποιος υπαχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλε για το τέλος θα του επιστραφούν με τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή, δικηγορικά γραφεία ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στο Διαδίκτυο έντυπα αιτήσεων τα οποία θα συμπληρώνουν όσοι επιθυμούν να προσφύγουν εναντίον της ΔΕΗ στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας να μην κόβεται το ρεύμα όταν δεν πληρώνεται το χαράτσι. Στα συγκεκριμένα έντυπα ο φορολογούμενος θα δηλώνει ότι ναι μεν θα πληρώσει την εισφορά αλλά ότι επιφυλάσσεται κατά παντός νομίμου δικαιώματός του εφόσον η απόφαση επιβολής του τέλους κριθεί αντισυνταγματική από τη Δικαιοσύνη.

ΤΑ ΝΕΑ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι του Βασίλη Τσιάρτα
Ώρες αγωνίας πέρασε ο Βασίλης Τσιάρτας και η οικογένειά του, όταν διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ένας ζωντανός θρύλος για την ομάδα της ΑΕΚ όπως ήταν λογικό έπαθε σοκ, όταν αυτός και η οικογένειά του διαπίστωσαν πως είχαν μπει κλέφτες στην μονοκατοικία τους στο Μαρούσι.
 Σύμφωνα με την "Espresso", όλα έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δράστες αρχικά κατάφεραν να διαρρήξουν την εξώπορτα της μονοκατοικίας και αφού εξερεύνησαν το χώρο, εισέβαλαν στο σπίτι από ένα ανασφάλιστο παράθυρο και έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ.
markostv
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αυξηση 50% στο πετρέλαιο θέρμανσης

Με αύξηση περίπου 0,45 ευρώ το λίτρο, που θα επιβαρύνει τα έξοδα των νοικοκυριών από 150 ως και 500 ευρώ, αναμένεται να αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, από τα μέσα Οκτωβρίου.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών, μεταθέτει για το 2011 την πλήρη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, καθώς εκτιμάται πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να προετοιμασθεί το σύστημα επιστροφής της διαφοράς του φόρου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
tvcreta
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δεν πληρώνετε; Προβλέπεται κατάσχεση μισθού, σύνταξης, πλειστηριασμός και φυλακή
Προσέξτε λοιπόν ποιές είναι οι απειλές του Κράτους για να πληρώσουμε τους νέους φόρους, με πρώτη την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Εαν δεν πληρώσετε στην ημερομηνία που πρέπει τότε η οφειλή σας θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα που καθυστερείτε την αποπληρωμή, με μάξιμουμ προσαύξησης το 200%, που σημαίνει πρακτικά πως εαν χρωστάτε 5.000 ευρώ μπορεί να φτάσετε στο τέλος να χρωστάτε 15.000 ευρώ.
Εαν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να πληρώσετε τότε να ρίχνετε μια ματιά στο κουτί της αλληλογραφίας σας.Γιατί η εφορία θα σας στείλει ειδοποιητήριο για να εξοφλήσετε το ποσό, είτε όλο μαζί είτε σε δόσεις.
Πριν αποφασίσετε να γυρίσετε την πλάτη στην εφορία, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως το Δημόσιο έχει στα χέρια του όπλα που οι νομικοί τα έχουν βαφτίσει ''μέτρα αναγκαστικής είσπραξης''.
Στο τέλος του μήνα δηλαδή δεν θα πάρετε μισθό ή σύνταξη επειδή η εφορία θα έχει στείλει, στον εργοδότη σας ή στο ασφαλιστικό ταμείο σας, κατασχετήριο.
Ταυτόχρονα οι δικηγόροι, δηλαδή το νομικό τμήμα της εφορίας επανελέγχει τα περιουσιακά σας στοιχεία με τελικό στόχο την δέσμευση τους και τον πλειστηριασμό.
Ο χειρότερος συνδυασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να χρωστάτε περισσότερα από 5.000 ευρώ για περισσότερους από 4 μήνες.Γιατί τότε ο προιστάμενος της εφορίας στην οποία ανήκετε, μπορεί να ξεκινήσει την ποινική σας δίωξη και να βρεθείτε πίσω από τα σίδερα της φυλακής με την αυτόφωρη διαδικασία.

Εαν βέβαια το Κράτος σας χρωστάει, τίποτε από αυτά δεν ισχύουν ούτε στη θεωρία ούτε περισσότερο στην πράξη.Ρωτήστε αυτούς που περιμένουν κοντά 7 δις ευρώ μόνο μόνο από τους πρώτους 8 μήνες του 2011.
newsit