Σοβαρός τραυματισμός 8χρονου με όπλο στα Ανώγεια
Σοβαρά τραυματίστηκε ένα 8χρονο αγοράκι στα Ανώγεια καθώς εκπυρσοκρότησε αεροβόλο όπλο που κάτω από άγνωστες συνθήκες βρέθηκε στα χέρια του.
Σημειώνεται ότι το παιδί κατά τη διάρκεια του περιστατικού έπαιζε στην αυλή του σπιτιού.
Άμεσα ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου υπεβλήθει σε χειρουργική επέμβαση καθώς φέρει τραύμα στο λαιμό.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Μισό κιλό ηρωίνης στα χέρια δύο παράνομων Αλβανών
Μεγάλη επιτυχία ενάντια στο εμπόριο «λευκού θανάτου» πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.
Οι αστυνομικοί του τμήματος είχαν πληροφορίες για δύο Αλβανούς, ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.
Οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης από τις αστυνομικές δυνάμεις και τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση.
Η υπομονή απέδωσε καρπούς, μιας και στις 12:30 το μεσημέρι, οι δύο τους συναντήθηκαν με έναν 51χρονο Ηρακλειώτη για «συναλλαγή». Καθώς ο 24χρονος επιτηρούσε διαρκώς τον χώρο, ο 28χρονος πλησίασε τον 51χρονο και του έδωσε μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε 5 γραμμάρια ηρωίνης.
Οι αστυνομικοί δεν περίμεναν παραπάνω. Πραγματοποίησαν άμεση και δυναμική παρέμβαση, την οποία οι έμποροι και ο αγοραστής δεν περίμεναν.
Οι δύο αλλοδαποί ακινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ ο 51χρονος το «έπαιξε δύσκολος», αντιδρώντας στην σύλληψη, προέβαλε σθεναρή αντίσταση προσπαθώντας να μην τον ελέγξουν και πετώντας, μάταια, την αμαρτωλή συσκευασία με το ναρκωτικό στο έδαφος.
Η συνέχεια ήταν αποκαλυπτική: στην κατοχή και στα σπίτια των δύο συλληφθέντων εμπόρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 405 ευρώ, ένα ψαλίδι με υπολείμματα ηρωίνης και μεγάλες ποσότητες του σκληρού ναρκωτικού σε νάιλον συσκευασίες, συνολικής ποσότητας 448 γραμμαρίων, η οποία και προοριζόταν να διανεμηθεί στην πόλη…
Το  «κερασάκι στην τούρτα»: οι δύο Αλβανοί είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο για το νόμιμο της διανομής τους.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αφιέρωμα της Wall Street Journal στις αυτοκτονίες στην Κρήτη, λόγω της κρίσης
«Η Ελλάδα πληρώνει την κρίση με το πιο σκληρό τίμημα», είναι ο τίτλος του σημερινού εκτενούς δημοσιεύματος της Wall Street Journal, στο οποίο αποτυπώνεται η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Markus Walker, που πήγε στο Ηράκλειο, με αφορμή την αναλυτική καταγραφή της προσωπικής ιστορίας του Βαγγέλη Πετράκη, χονδρέμπορου φρούτων και λαχανικών από το Ηράκλειο της Κρήτης που αυτοκτόνησε λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, τονίζει πως αυτά τα περιστατικά έχουν διπλασιαστεί από το ξέσπασμα της κρίσης.
Σήμερα καταγράφονται περίπου 6 αυτοκτονίες ανά 100.000 πληθυσμού, όμως, όπως εξηγεί η W.S.J., τα πραγματικά νούμερα είναι κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερα, αφού λόγω του κοινωνικού στίγματος, πολλές οικογένειες επιλέγουν να παρουσιάσουν την αυτοκτονία σαν ατύχημα.
Η γραμμή βοήθειας την οποία λειτουργεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός "Κλίμακα" λάμβανε περίπου 10 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα, όμως σήμερα, υπάρχουν μέρες που παίρνει έως και 100 τηλεφωνήματα επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
"Τα δύο χρόνια κρίσης χρέους στην Ελλάδα έχουν κάνει τους πολίτες να παραπαίουν απο τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται" γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος.
Όπως εξηγεί η Wall Street Journal, το θλιβερό φαινόμενο λαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στην Κρήτη, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται μπαράζ αυτοκτονιών ανάμεσα σε επιχειρηματίες.
Μάλιστα στο μεγαλύτερο τμήμα του δημοσιεύματος μεταφέρεται ολόκληρη η ιστορία του άτυχου Βαγγέλη Πετράκη καθώς ο Markus Walker μίλησε με συγγενείς, φίλους και τον δικηγόρο της οικογένειας, ενώ όπως γράφει η εφημερίδα
 "εν μέρει αυτό εξηγείται, σύμφωνα με τους ντόπιους, στο συνδυασμό του σκασίματος της φούσκας του δανεισμού και της ταυτότητας των ανδρών της Κρήτης.
Όπως λένε, η ιστορία της επανάστασης του νησιού απέναντι στην ξένη κατοχή, πρώτα των Τούρκων και μετά των Ναζί, έχει καλλιεργήσει το ιδεώδες της ανδρικής δύναμης και υπερηφάνειας».
Δείτε εδώ το αφιέρωμα της Wall Street Journal στις αυτοκτονίες λόγω της κρίσης στην Κρήτη
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ποιες Εφορίες κλείνουν στην Κρήτη
Αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των εφοριών αναμένεται να λάβει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους προχωρώντας καταρχήν στο κλείσιμο 19 ΔΟΥ της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση 100 μεγάλων εφοριών με δικαστικά τμήματα που θα επικεντρωθούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Οι εφορίες που αναμένεται να κλείσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη κάνει το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ακόλουθες: Τροπαίων, Ακράτας, Κλειτορίας, Ανδρίτσαινας, Βάρδας , Τυμπακίου, Καστελλίου Πεδιάδας, Ληξουρίου, Νεάπολης Βοίου, Δερβενίου, Αρεόπολης, Κροκεών, Νεάπολης Βοιών, Νεάπολης , Πλωμαρίου, Μήθυμνα, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Πάργας και Καρλοβασίου.
Οι εφορίες αυτές θα κλείσουν και θα μεταφερθούν σε γειτονικές ΔΟΥ προκειμένου να ενισχυθούν για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.

Πρόκειται ουσιαστικά για κινήσεις που θα σηματοδοτούν την έναρξη της πολιτικής αναδιάρθρωσης των εφοριών προκειμένου να μειωθουν σε λιγότερες από 80 έναντι 288 σήμερα. Οι εφορίες αυτές θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ. Σε οτι αφορά την καταβολη φόρων θα γίνεται είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω των τραπεζών όπως και σήμερα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών οι εφορίες που θα καταργηθούν θα ενσωματωθούν στις ακόλουθες ΔΟΥ.
ΑΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου", καταγγέλει ο 24χρονος

Που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του Γ. Ρουσάκη
Ότι δέχεται απειλές τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειας του, κατήγγειλε ότι δέχεται μέσα στις φυλακές Νεαπόλεως ο 24χρονος οπαδός του ΟΦΗ, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και σκότωσε στην διάρκεια συμπλοκής τον 21χρονο Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα καταθέσουν αίτημα να μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα για λόγους ασφαλείας, όπως επισημαίνουν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός βρίσκεται σε μία εκτός ελέγχου κατάσταση, ενώ κλαίει διαρκώς κι εκφράζει φόβους για την ζωή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια φυλακή, προφυλακισμένος βρίσκεται και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του για την δολοφονική επίθεση, ο οποίος παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η «συνύπαρξη» των δύο νεαρών στην ίδια φυλακή, μάλλον δεν ήταν η πιο σωστή επιλογή καθώς ο ένας «καρφώνει» τον άλλο, προσπαθώντας να απαλλάξει τον εαυτό του στην πολύκροτη υπόθεση.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Δημοτικός υπάλληλος κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία
«Κεραυνοβολημένος» από την εμπλοκή του σε κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού εμφανίζεται 29χρονος Ηρακλειώτης δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη πριν από περίπου δέκα ημέρες στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.
Με την κατηγορία της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού ο 29χρονος χθες επρόκειτο να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η έρευνα από πλευράς Αστυνομίας και ειδικότερα σε σχέση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε.
Αυτό ισχύει βέβαια και για τους υπόλοιπους από την Κρήτη, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ανάμεσα τους και ένας ιερέας, ο οποίος επίσης αρνείται τις κατηγορίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιούσαν και άλλα πρόσωπα.
Ο 29χρονος υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι επισκεπτόταν διαδικτυακά ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, σε καμία όμως περίπτωση δεν είχε πρόθεση να «σερφάρει» σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Όμως ένα πάτημα του πληκτρολογίου ήταν αρκετό να τον βάλει σε περιπέτειες, αφού έγινε αποδέκτης και απαγορευμένων σελίδων.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Προσέφεραν κέικ αξίας 16 δολαρίων και μπισκότα αξίας10 δολαρίων!
Την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση αναζητεί τρόπους μείωσης του ελλείμματος, μία νέα έκθεση προτείνει σε στελέχη υπουργείων να ξεκινήσουν τις περικοπές από... τα μικρά κέικ, αξίας 16 δολαρίων, και τα μπισκότα αξίας 10 δολαρίων που έχουν προσφερθεί στο παρελθόν σε εκδηλώσεις τους.
"Διαπιστώσαμε ότι το υπουργείο (Δικαιοσύνης) δαπάνησε 16 δολάρια για καθένα από τα 250 μικρά κέικ που προσφέρθηκαν σε νομικό συνέδριο που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο του 2009," αναφέρει έκθεση που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα από το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του υπουργείου.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δαπάνησε 121 εκατομμύρια δολάρια σε συνέδρια κατά τα οικονομικά έτη 2008 και 2009, τα οποία ξεπερνούσαν το όριο δαπανών του και φαίνονταν υπερβολικά και περιττά, σύμφωνα με την έκθεση η οποία εξέτασε δέκα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα ακριβά κέικ, τα μπισκότα και τα μπράουνις, αξίας περίπου δέκα δολαρίων έκαστο, προέρχονταν από το ξενοδοχείο Capital Hilton, που βρίσκεται λίγα τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο.
Το υπουργείο δαπάνησε 32 δολάρια ανά άτομο για σνακ τύπου κράκερ, ποπκόρν, σοκολάτες και καφέ, ο οποίος κόστιζε 8,24 δολάρια το φλιτζάνι για ένα άλλο συνέδριο, αναφέρει η έκθεση.
Επίσης το υπουργείο δαπάνησε σχεδόν 600.000 δολάρια για τις υπηρεσίες εταιρίας οργάνωσης εκδηλώσεων για πέντε συνέδρια, σύμφωνα με την έκθεση.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι τα περισσότερα συνέδρια διοργανώθηκαν την εποχή που δεν ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί για το κόστος των τροφίμων και των ποτών και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει λάβει μέτρα από το 2009 "για να διασφαλίσει ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα εμφανιστούν ξανά."
Το περιεχόμενο της έκθεσης προκάλεσε αντιδράσεις στο Καπιτώλιο. Ο γερουσιαστής Τσακ Γκράσλι, ρεπουμπλικανός και μέλος της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας, που είναι υπεύθυνη για την επιθεώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι η έκθεση αποτελεί προάγγελο των πρώτων περικοπών που πρέπει να γίνουν από την "υπέρ επιτροπή" η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει τουλάχιστον 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια από περικοπές.

"Κέικ αξίας 16 δολαρίων και 600.000 δολάρια για την διοργάνωση εκδηλώσεων είναι οι λόγοι που οι Αμερικανοί είναι απαξιωτικοί απέναντι στην κυβέρνηση και απαιτούν αλλαγή. Οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι και έχουν δίκιο," αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκράσλι.
ΑΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Απαντούν με...μήνυση για το ερωτικό τρίγωνο

Οι δύο Έλληνες που κατηγορούνται ότι την βίασαν στη Χερσόνησο
Αρνούνται ότι βίασαν την 21χρονη Ιρλανδή οι δύο Έλληνες που απάντησαν μάλιστα με μήνυση!
Οι δύο νεαροί ιδιωτικοί υπάλληλοι, 24 και 22 ετών, απολογήθηκαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την καταγγελία  της νεαρής τουρίστριας
Οι δύο φίλοι αρνήθηκαν ότι βίασαν την κοπέλα και υποστήριξαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά μετά από δική της επιθυμία ενω κατέθεσαν μήνυση εναντίον της  για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν προκύπτουν ευρήματα που να συνηγορούν υπέρ του ισχυρισμού του βιασμού, ενώ χθες κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια μία αυτήκοος μάρτυρας,
Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκλεψαν και τη μασέλα!
Ό, τι βρήκαν μπροστά τους άρπαξαν οι ληστές που εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι στην περιοχή Σγάρα Άρτας.
Οι δράστες φέρθηκαν με βάναυσο τρόπο στις δύο γυναίκες που βρέθηκαν αβοήθητες μπροστά τους και δεν δίστασαν να τις μαχαιρώσουν.
Στη συνέχεια άρπαξαν χρυσαφικά, δύο βιβλιάρια τραπέζης, αλλά και μία τεχνητή οδοντοστοιχία!
Τα θύματα των δύο κακοποιών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου και νοσηλεύονται.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλείνουν τα σχολεία, βγαίνουν στους δρόμους δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές
Τα δημοτικά σχολεία θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη, αφού η Διδασκαλική Ομοσπονδία προχωρά σε 24ωρη απεργία. Οι δάσκαλοι ζητούν απόσυρση του Μνημονίου, μισθό 1.400€ στους νεοδιόριστους, κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία με προσλήψεις.
Την ίδια μέρα, οι καθηγητές θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και το πρωί και το απόγευμα. Η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει δυο τρίωρες στάσεις εργασίας, μια από τις 11:00 ως τις 14:00 και τη δεύτερη από τις 14:00 έως τις 17:00.
Στο σχολείο όμως δε θα πάνε ούτε οι μαθητές! Θα κατέβουν στις 13:00 στα Προπύλαια, για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ζητούν βιβλία, δωρεάν εκπαίδευση και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της χώρας.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σωρηδόν οι αιτήσεις διακοπής ηλεκτροδότησης για να μην πληρώσουν το νέο χαράτσι και οι Ηρακλειώτες

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο η απόφαση για το τέλος ακινήτων οι Ηρακλειώτες σπεύδουν στη ΔΕΗ ζητώντας να τους κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα από σπίτια και αποθήκες που δεν χρησιμοποιούν. Το νέο χαράτσι τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, αφού βλέπουν ότι πλέον, με τους μισθούς πείνας που καθιερώνονται, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν οτιδήποτε παραπάνω, πέρα από τα απαραίτητα για την επιβίωση τους. Έτσι εδώ και λίγεες μέρες σχηματίζονται ουρές στη ΔΕΗ από ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, που σπεύδουν να διευκρινίσουν τα των ...λογαριασμών τους.
creteplus
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Aπίστευτο!!! Δωρεά 670 δισ. κατετέθη στην Γ’ ΔΟΥ Πατρών από τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα!!!
H ιστορία που φέρνει στο φως η zougla.gr με πρωταγωνίστρια μια οικογένεια από την Πάτρα, είναι απίστευτη. Όλα ξεκινούν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, όταν  η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής».
Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. 
undefined
Όμως οι μετοχές αυτές  ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας. Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίηση των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφά τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη
Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..
Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

innews

"Σφάζονται" Κόκκαλης- Μπόμπολας για το φράγμα Αποσελέμη!

Ο ένας θέλει να διώξει τον άλλο από το έργο- διαιτητής ο Ραγκούσης και όλα δείχνουν ότι η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.
"Σφάζονται" Κόκκαλης- Μπόμπολας για το φράγμα Αποσελέμη!
Από την μια...οι εργολάβοι καθυστερούν το φράγμα Αποσελέμη και από την άλλη...σφάζονται για το ποιος θα πάρει τη δεύτερη φάση του μεγαλύτερου έργου που γίνεται τώρα στην Κρήτη! Ο πόλεμος των συμφερόντων με αφορμή τα 70 εκατομμύρια ευρώ του (νέου) έργου στο φράγμα Αποσελέμη καταγράφει ήδη τον πρώτο νικητή (INTRAKAT) και τον ηττημένο (ΑΚΤΩΡ) καθώς και η νέα προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία του Μπόμπολα κατά του διαγωνισμού και της έγκρισης του αποτελέσματος απορρίφθηκε.

Η εταιρεία “ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ” που έχει αναλάβει και κατασκευάζει τη βασική εργολαβία του φράγματος Αποσελέμη (ταμιευτήρας κ.λπ.), βρίσκεται πια σε ανοιχτή κόντρα με το υπουργείο αφού εκτός από τις συνεχείς πιέσεις και προειδοποιήσεις για το κυρίως έργο - έχει απειλήσει αρκετές φορές ότι θα αποχωρήσει! - τώρα προσφεύγει και κατά του δεύτερου διαγωνισμού με προϋπολογισμό 68.880.000 ευρώ...


“Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις”, είχε πει από το Ηράκλειο ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης που είχε προαναγγείλει ότι το δεύτερο έργο δεν θα δοθεί απευθείας στην ίδια εταιρεία αλλά θα γίνει νέος διαγωνισμός.  Ο διαγωνισμός έγινε και μειοψήφησε η “INTRAKAT” συμφερόντων του Κόκαλη που “χτύπησε” το έργο για να το πάρει από τον “ΑΚΤΩΡΑ”(εδω)
Και τότε άρχισε ο “πόλεμος”. Οι συμμετέχουσες εταιρείες κατέθεσαν αλλεπάλληλες ενστάσεις με πρώτη την “ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ” η οποία ζητούσε να αποκλειστούν από το διαγωνισμό η “INTRAKAT” και η “JP ABAΞ - GHELLA” ενώ και η “INTRAKAT” ζήτησε να αποκλειστεί η “ΑΚΤΩΡ”.


Η μεν “INTRAKAT” ήθελε να αποκλειστεί η “ΑΚΤΩΡ” λόγω... παράλειψης προσκόμισης - υποβολής καταλόγου προτεινόμενων γραφείων διεξαγωγής ποιοτικών ελέγχων των συγκολλήσεων.

Η “ΑΚΤΩΡ” για να αποκλειστεί η “INTRAKAT” επικαλέστηκε:
“1. Ελλειψη επικύρωσης γνησιότητας εγγράφου σύμφωνα με την παρ. 6.2. της Διακήρυξης.
2. Μη εκπλήρωση των όρων του άρθρου 22.7 της Διακήρυξης για την τεχνική ικανότητα
3. Παραβίαση των άρθρων 22.6 και 23.3 της Διακήρυξης περί προσκόμισης με το φάκελο των δικαιολογητικών
συμμετοχής τραπεζικής βεβαίωσης για τη δανειοληπτική ικανότητα.

4. Μη εκπλήρωση των όρων του άρθρου 22 της διακήρυξης και συγκεκριμένα του άρθρου 22.3 αναφορικά με
την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Οπως είναι φανερό, ένας “πόλεμος” συμφερόντων για να ξεκινήσει δεν θέλει και... σοβαρούς λόγους. Αρκούν και οι τυπικοί, αν και ο “ΑΚΤΩΡ” έθετε ζήτημα... τεχνικής και δανειοληπτικής ικανότητας της “INTRAKAT”!.
Ο υπουργός κ. Ραγκούσης απέρριψε τις ενστάσεις των δύο εταιρειών (έκανε δεκτή μόνο την ένσταση κατά της
“ΑΒΑΞ” αλλά είναι άνευ σημασίας για το διαγωνισμό) και ανέθεσε την εκτέλεση του έργου στην εταιρεία “INTRAKAT”.

Ωστόσο, η απόρριψη των ενστάσεων δεν ικανοποίησε την εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” η οποία κατέθεσε στις 5 Σεπτεμβρίου εξωδικαστική προσφυγή κατά της απόφασης του υπουργού θεωρώντας την παράνομη γιατί ο κ. Ραγκούσης δεν είναι αρμόδιο όργανο!
Το υπουργείο πάντως επανέρχεται θεωρώντας ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες , επισημαίνει ότι ο υπουργός είχε
δικαίωμα να κρίνει τις ενστάσεις και τώρα φαίνεται πως θα κριθούν όλα στα δικαστήρια όπου αναμένεται η συνέχεια του σίριαλ.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,