Έρευνες για παιδική πορνογραφία στην Κρήτη
Για μία εβδομάδα επιχειρούν στην Κρήτη άνδρες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι οποίοι αναζητώντας τα ίχνη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδυκτίου, έφτασαν στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συλληφθεί ένας 29χρονος, του οποίου, μάλιστα, κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ο 29χρονος παραπέμφθηκε στην Δικαιοσύνη αλλά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Όμως οι αστυνομικοί ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά "ίχνη" επέκτειναν τις έρευνες σε Λασίθι και Ρέθυμνο, όπου και εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προώρησαν σε κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να εξετάσουν τα ψηφιακά αρχεία και να εντοπιστούν και άλλα άτομα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ΣΟΚ! Και ιερέας στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Κρήτη!
Στα ίχνη κυκλώματος παιδικής προνογραφίας που δρα στην Κρήτη βρίσκεται το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που, ακολουθώντας ηλεκτρονικά αποτυπώματα, έφθασε στο νησί, την περασμένη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα οι έρευνες εστιάστηκαν στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού, όπου συνελήφθη ένας 29χρονος, του οποίου, μάλιστα, κατασχέθηκε ο υπολογιστής. Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Οι έρευνες επεκτάθηκαν στη Χερσόνησο και τον Άγιο Νικόλαο, ενώ η υπόθεση ερευνάται περαιτέρω, και με την εξέταση των ψηφιακών αρχείων, προς αναζήτηση κι άλλων ατόμων που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive, στο κύκλωμα που έχει απλώσει τα πλοκάμια του, απ'άκρη σ'άκρη στο νησί, φέρεται να έχει εμπλοκή και ιερέας από την Κρήτη!
Μάλιστα, τα στοιχεία που προέκυψαν από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο έχουν ήδη διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων με τους ηλεκτρονικούς υπολογίστες που κατασχέθηκαν.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διαγωνισμός για τις έρευνες για πετρέλαιο στην Νότια Κρήτη
Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών μη αποκλειστικής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απηύθυνε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 από τον υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη.
Η διαδικασία αφορά στην απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα (Non-exclusive seismic surveys), από εξειδικευμένες γεωφυσικές εταιρίες του κλάδου, που θα αναλάβουν το κόστος των ερευνών.
Με τη μέθοδο αυτή, οι ειδικοί διευκολύνονται να διερευνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ευρείες περιοχές με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, να αποτυπώσουν σε βάθος πετρελαϊκά συστήματα και να αναδείξουν γεωλογικές δομές, οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν αντικείμενο γύρου παραχωρήσεων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Το σύνολο των τεχνικών και επιστημονικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν θα δοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ οι εταιρίες θα διατηρήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το δικαίωμα διάθεσης των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα σχεδιάσουν να επενδύσουν για παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Έτσι, η δαπάνη θα επιμεριστεί σε περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση θα συλλέξει αξιόπιστα στοιχεία με τα οποία θα αξιολογήσει το πιθανό πετρελαϊκό δυναμικό, προκειμένου να καθορίσει τις πλέον συμφέρουσες για το Ελληνικό Δημόσιο προϋποθέσεις ώστε να δρομολογηθεί γύρος παραχωρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές, εντός του 2012.
Η διαδικασία της διεθνούς προκήρυξης για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί εντός 90 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με την κατάθεση των φακέλων από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
65χρονος "βούτηξε" στο κενό!
Στο κενό από οικοδομή ύψους 4 μέτρων "βούτηξε" 65χρονος άνδρας στο Μοχό του δήμου Χερσονήσου, κατά λάθος!
Ο 65χρονος ανέβηκε στην ταράτσα για να φτιάξει την κεραία της τηλεόρασης, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό.
Ο άνδρας, με πολλαπλά χτυπήματα, διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καστελίου κι από εκεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οίδημα, καθώς και χτυπήματα στο στήθος, ενώ πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Η κατάσταση του 65χρονου είναι σοβαρή, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οι δήμαρχοι με πέτρες και...κατσούνες στου "Τσούλη το μνήμα"!

Τι έφερε στο Δικταίο Άνδρο τόσο κόσμο και γιατί άρχισαν να πετούν...πέτρες!
Οι δήμαρχοι με πέτρες και...κατσούνες στου "Τσούλη το μνήμα"!
Οι δήμαρχοι κ.Μηλιαράς και Καλογεράκης με τον πρόεδρο του ΠΣ Κρήτης κ.Πιτσούλη
Ένα παλιό έθιμο αναβίωσε στην περιοχή της Αρχαίας Λύττου και του Δικταίου Άνδρου, στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Διας σύμφωνα με τους Λασιθιώτες. Παράλληλα με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  και η 4η Μινωική Διαδρομή που διοργάνωσαν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καστελλίου, Ασκών, Κασταμονίτσας, Λύττου και Ψυχρού. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή περιπατητών που ακολούθησαν μια διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους, διάρκειας τεσσάρων ωρών, με αφετηρία την αρχαία Λύττο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τερματισμό το Δικταίον Άντρον του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Πιτσούλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Συγκεκριμένα η διαδρομή που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες ήταν: Αρχαία Λύττος – Τοίχος - Άη Γιώργης Φλέβες - Συκιάς Νερό - Βόλιτες - Τσούλη Μνήμα – Χορτασά – Χώνος - Κάτω Μετόχι - Άγ. Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό - Δικταίον Άντρον.

Είναι γνωστό πως οι δεσμοί Λυκτίων και Λασυνθίων κατά την αρχαιότητα ήταν στενοί και η διαδρομή αυτή πολυσύχναστη, καθώς συνέδεε τη Μητρόπολη Λύττο με το ορεινό τμήμα της επικράτειας και το ιερό σπήλαιο του Δία. Ιδιαίτερη όμως ήταν η σημασία της διαδρομής και επί Τουρκοκρατίας.
Από το δρόμο αυτό ανέβαινε ο αιμοχαρής Γενίτσαρος Τσούλης και επιδιδόταν σε όργια σε βάρος των Χριστιανών της περιοχής. Σε μια μάλιστα επίσκεψή του ξεπέρασε κάθε όριο και τότε μια ομάδα ψυχωμένων Λασιθιωτών αποφάσισε την εξόντωσή του.
Του έστησαν λοιπόν ενέδρα στη θέση Σελί της Χορτασάς και τον δολοφόνησαν. Στη συνέχεια έκοψαν το κεφάλι του και κρέμασαν στη σέλα του αλόγου του, αφήνοντας ελεύθερο το ζώο που επέστρεψε στο χωριό του Τσούλη, στους Ασκούς Πεδιάδας, μεταφέροντας την είδηση για την εξόντωση του γενίτσαρου. Το ακέφαλο πτώμα το έριξαν σε μια γούσπα και το κάλυψαν με χώμα και πέτρες.
Πάνω στον πρόχειρο αυτό τάφο, οι Χριστιανοί που περνούσαν έριχναν από μια πέτρα που συνοδευόταν από την κατάρα «έτσι να πάνε όλοι οι Τούρκοι». Με την πάροδο του χρόνου σχηματίστηκε ένας μεγάλος πέτρινος σωρός οδηγώντας στην καθιέρωση νέου τοπονυμίου. Το Σελί της Χορτασάς μετονομάστηκε σε «Τσούλη Μνήμα» και καταγράφεται ως επίσημη ονομασία της θέσης και στην χαρτογράφηση της γεωγραφικής υπηρεσίας στρατού.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη της συγκεκριμένης διαδρομής που βρίθει από μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία και η αναβίωση της παράδοσης με το ρίξιμο  της πέτρας  στου «Τσούλη  το Μνήμα». Στα πλαίσια αυτά οι Δημοτικές Αρχές Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και στα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Καστελλίου, Ασκών, Κασταμονίτσας, Λύττου και Ψυχρού για τη σημαντική συνεισφορά τους.
Επιπλέον, ευχαριστούν ιδιαίτερα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη στήριξη και την πολύτιμη συνδρομή των μελών του.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

International σπείρα "έγδυνε" ξενοδοχεία!

Ρούχα, συσκευές, πιστωτικές κάρτες στην κατοχή τεσσάρων αλλοδαπών
"Συνεργασία" σε βάρος ανυποψίαστων τουριστών είχαν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα τέσσερις αλλοδαποί, που "ξάφριζαν" τα δωμάτια ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων. Ένας 21χρονος Μαροκινός, ένας 28χορνος Σομαλός και δύο Σύροι 27 και 29 ετών συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στα Χανιά, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Χανίων, για κλοπή.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχουν διάφορα ατομικά έγγραφα, πιστωτικές κάρτες, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού τα οποία είχαν αφαιρέσει από κοινού, χθες τα ξημερώματα από δωμάτια ξενοδοχείου της περιοχής του Πλατανιά.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.  
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,