Εκτός ΙΚΑ άλλη μία "πονηρή" γιατρός

Λύθηκε η σύμβαση με γιατρό του ΙΚΑ Ν.Αλικαρνασσού, η οποία εντός ωραρίου στο ΙΚΑ εξέταζε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ - Παύθηκε η παιδίατρος που φέρεται να πήρε "φακελάκι"

Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ "Τάξη στο ΙΚΑ Ηρακλείου" γράφτηκε με τη λύση της σύμβασης παθολόγου και την παύση της 65χρονης παιδιάτρου που φέρεται να πήρε "φακελάκι" για να εμβολιάσει κοριτσάκι.
Πιο συγκεκριμένα, παύθηκε των καθηκόντων της μια παθολόγος που εξέταζε στο ΙΚΑ Ν.Αλικαρνασσού. Η σύμβαση της γιατρού λύθηκε γιατί αν και ήταν γιατρός του ΙΚΑ με σύμβαση έργου, προσκόμιζε έντυπα ιατρικών επισκέψεων ως γιατρός συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, ζητώντας να εισπράξει δαπάνες για εξετάσεις που είχε διενεργήσει σε ασφαλισμένους των έτερων δύο ταμείων, κατά τη διάρκεια του ωραρίου της στο ΙΚΑ.

Την ίδια στιγμή, σε αργία τέθηκε η παιδίατρος που καταδικάστηκε πρωτόδικα για παθητική δωροδοκία κατ'εξακολούθηση, μετά την καταγγελία ότι ζήτησε "φακελάκι" για να εμβολιάσει κοριτσάκι. Η 65χρονη παιδίατρος τέθηκε σε αργία με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του ΙΚΑ, που επικυρώνει την απόφαση για προσωρινή αργία του Ρ.Σπυρόπουλου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μια "στραβοτιμονιά" τον έριξε ... στο λιμάνι!

Στα νερά του λιμανιού βρέθηκε 13χρονος!
Στα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου βρέθηκε, χθες το βράδυ, ένας 13χρονος με το ποδήλατό του. Το αγόρι έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου του και βρέθηκε μέσα στο λιμάνι, λίγο πριν τις 21.00. Ευτυχώς μαζί του ήταν ο πατέρας του, ο οποίος έσπευσε να τον βγάλει από το νερό, ενώ παράλληλα (με δεδομένο ότι είναι γιατρός) του παρέσχεσε τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να χρειαστεί να κληθεί το ΕΚΑΒ.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νεαρός Βρετανός επιδείκνυε ... τα προσόντα του!
Τη δική του βερσιόν των ... «9 ½ εβδομάδων» έκανε πραγματικότητα, χθες τα ξημερώματα, ένας νεαρός τουρίστας στα Μάλια.
Ο 24χρονος Βρετανός, ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής, βγήκε (κυριολεκτικά) από τα ρούχα του κι άρχισε να περιφέρεται γυμνός!
Το "σόου" διέκοψαν αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου, που συνέλαβαν τον 24χρονο για Πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Σοβαρός τραυματισμός ναυτικού στον Άγ.Νικόλαο
Σοβαρό τραυματισμό στο χέρι υπέστη χθες το μεσημέρι ένας 30χρονος ναυτικός, μέλος του πληρώματος του σκάφους "Ευρώπη".
Ενώ το σκάφος αγκυροβολούσε στον Κολοκυθάς, στον κόλπο Μιραμβέλου, η αλυσίδα μπλόκαρε, και ο 30χρονος κινήθηκε για να την ξεμπλοκάρει με τα χέρια του. Ο νεαρός ναυτικός τραυματίστηκε στο μέσο δάχτυλο του αριστερού του χεριού, ενώ αμέσως μεταφέρθηκε με ταχύπλοο σκάφος στη στεριά και από εκεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ημιακρωτηριαστικό τραύμα μέσου δακτύλου αριστερού χεριού.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Από σήμερα η έκδοση του εργόσημου σε ΕΛΤΑ & τράπεζες
Ξεκινάει από σήμερα, Δευτέρα η έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και στις 20 Σεπτεμβρίου από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank.
Με το εργόσημο οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τις οικιακές βοηθούς, τους περιστασιακά απασχολούμενους σε αγροτικές εργασίες και τους περιστασιακά εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, του θεάματος και του ακροάματος.
Με την εφαρμογή του μέτρου επιχειρείται για πρώτη φορά να δοθεί ουσιαστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της απώλειας ασφαλιστικών εισφορών από την αδήλωτη εργασία.
Το εργόσημο αποτελεί ειδικό έντυπο, εν είδη επιταγής, το οποίο εκδίδεται από τον τον εργοδότη με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ, έπειτα από την καταβολή αντίστοιχου ποσού στα ΕΛΤΑ ή στις τράπεζες. Το εργόσημο αποδίδεται τελικά στον εργαζόμενο αντί χρηματικού ποσού.
Κατά την εξαργύρωση του εργόσημου, για την οποία απαιτείται μόνο το ΑΜΚΑ, ο εργαζόμενος, εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσοστό 20% ή 10% και αποδίδονται στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ο ΟΓΑ αντίστοιχα.
Για τη διασφάλιση της διαδικασίας και την επαλήθευση των στοιχείων τηρείται «Αρχείο Εργοσήμου» στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, βάσει του οποίου οι ασφαλιστικοί φορείς θα είναι σε θέση να υπολογίσουν μεταξύ των άλλων τα ασφαλιστικά δικαιώματα που θεμελιώνει ο εργαζόμενος και το μέγεθος των οικονομικών ελαφρύνσεων που προβλέπονται για τον εργοδότη ως κίνητρο για την χρήση του εργόσημου.

Συγκεκριμένα, οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές εκπίπτουν κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργοδότη και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.

Μέσω του εργόσημου οι ασφαλισμένοι έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε συνταξιοδοτικό και υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ στην ίδια περίπτωση οι εργοδότες απαλλάσσονται από κάθε ποινική και αστική κύρωση.
Για τη διευκόλυνση των πολιτών έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης του Εργοσήμου με πολλαπλούς τρόπους, σε τραπεζικά υποκαταστήματα, αυτόματα μηχανήματα ή μέσω Διαδικτύου.
Οι τράπεζες είχαν ζητήσει ολιγοήμερη αναβολή στην εφαρμογή του μέτρου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή του μηχανογραφικού τους συστήματος.
in.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χωρίς ταξί μέχρι την Τετάρτη
Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί.
Τα ταξί όλης της χώρας τραβούν χειρόφρενο από τις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 48 ώρες, δηλαδή έως τις πέντε τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι ιδιοκτήτες ταξί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κατασκεύασαν μηχάνημα που ανιχνεύει εγκλωβισμένους
Επιστήμονες ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατασκεύασαν το πρώτο μηχάνημα που μπορεί να εντοπίζει, από την αναπνοή και τον ιδρώτα, τα θύματα που είναι εγκλωβισμένα σε ερείπια κτιρίων μετά μια φυσική καταστροφή ή μια επίθεση.
Αυτοί οι ανιχνευτές "οσμίζονται" τους μεταβολίτες, οργανικά παράγωγα του ανθρώπινου σώματος όταν αναπνέει, ιδρώνει ή ουρεί.
Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για να εντοπίζουν οργανικές ενώσεις, όμως η εκπαίδευσή τους στοιχίζει ακριβά και τα εκπαιδευμένα ζώα χρειάζονται συχνές διακοπές (στις έρευνες) και είναι εκτεθειμένα σε κίνδυνο.
"Ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επί τόπου χωρίς εργαστηριακή υποστήριξη. Μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη ζωής για παρατεταμένη χρονική περίοδο και στο ίδιο σημείο είναι δυνατόν να αναπτυχθούν πολλοί τέτοιοι ανιχνευτές", δήλωσε ο καθηγητής Πολ Τόμας από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Λάφμπορο.

Για να δοκιμαστεί το μηχάνημα αυτό, οκτώ εθελοντές πέρασαν αρκετές ώρες κάτω από ερείπια μπετόν και σπασμένων γυαλιών σε μια προσομοίωση κατεστραμμένου κτιρίου.
Οι μεταβολίτες που "παρήγαγαν" οι εθελοντές, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, αλληλεπιδρούν με τα υλικά των ερειπίων και αυξομειώνονται ανάλογα με την υγρασία, τον αέρα και τη ζέστη, γεγονός που καθιστά την ανίχνευσή τους πιο δύσκολη.

Οι ανιχνευτές αυτοί αναγνωρίζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το διοξείδιο του άνθρακα και την αμμωνία που παράγονται από τα ανθρώπινα σώματα. Επίσης μπορούν να ανιχνεύουν άλλες πτητικές οργανικές ενώσεις, όπως η ακετόνη και το ισοπρένιο.
Η μελέτης αυτή, η πρώτη στο είδος της για αυτό τον ανιχνευτή δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Φυσικής της Βρετανίας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η καρδιά και της...Κρήτης χτυπάει στη Χάγη

Ανταπόκριση του CRETALIVE από τη δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίστομο. Η σημασία της για τη Βιάννο και τα άλλα Ολοκαυτώματα στην Ελλάδα.
Η πρώτη εκδήλωση επί ολλανδικού εδάφους, υπέρ του αγώνα των θυμάτων του Διστόμου και των άλλων ελληνικών Ολοκαυτωμάτων, ενόψει της κρίσιμης δίκης στο Διεθνές Δικαστήριο μόλις τέλειωσε και πήγε πολύ καλά. Φίλοι και συναγωνιστές αντιφασίστες από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ολλανδία, στην πλειοψηφία τους νέοι, συζητούσαμε επί τρεις περίπου ώρες για τα Ολοκαυτώματα και τη ναζιστική βαρβαρότητα, τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και το δίκαιο των αιτημάτων των οικογενειών των θυμάτων, τις νομικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, το τι περιμένουμε από τη Χάγη και τι πρέπει να κάνουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Το ενδιαφέρον πολύ έντονο. Νέοι άνθρωποι άκουγαν με ευλάβεια ό,τι είχαμε να τους πούμε. Ρωτούσαν για την ουσία της υπόθεσης και εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον αγώνα μας. Συγκινήθηκαν από την αναφορά μας στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου και το καθολικό πένθος, που σκόρπισε η Βέρμαχτ. Τους αφηγήθηκα, ότι ο πατέρας μου, όπως και τα άλλα ορφανά, είχαν τόσο πολύ ταυτίσει τις γυναίκες με τα μαύρα ρούχα, ώστε όταν κάποτε βρέθηκε στο Ηράκλειο και είδε γυναίκες να φορούν ρούχα άλλου χρώματος αναρωτήθηκε γιατί συμβαίνει αυτό. Σκεφτείτε το Γολγοθά όσων επέζησαν από τον χιτλερικό όλεθρο. Τι τράβηξαν οι χήρε και τα ορφανά. Όχι άδικα, η μοίρα της βιαννίτισσας, της ανωγειανής, της σφακιανής, της κρητικιάς, της ελληνίδας, της ηρωίδας γυναίκας, μάνας, χήρας, που αγωνίζεται να κλείσει τις πληγές και να μεγαλώσει τα παιδιά της με αξιοπρέπεια, είναι ταυτισμένη με τη μοίρα της χώρας μας. Μια μοίρα με βάσανα, πόνο και σκληρούς αγώνες.   
Οι συνομιλητές μας απόψε συγκλονίσθηκαν από την αναφορά μας ότι, σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, η Ελλάδα έμεινε 35 περίπου χρόνια πίσω, οικονομικά, κοινωνικά, επιστημονικά, λόγω της Κατοχής. Ότι ορφάνεψε, ρήμαξε, βυθίστηκε στο πένθος, λόγω της δολοφονικής μανίας των κατακτητών. Άρχισαν να συνειδητοποιούν και οι λιγότερο ενημερωμένοι, ότι η σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό στην πρωτόγνωρη καταστροφή που υπέστη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «αθωώνουμε» από τις βαριές τους ευθύνες γα το σημερινό αδιέξοδο τις ελληνικές κυβερνήσεις. Το αντίθετο. Ευθύνονται, συν τοις άλλοις, και για τη μη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και επανορθώσεων.).
Πράγματι, τα οικονομικά στοιχεία είναι καταλυτικά: σύμφωνα με υπολογισμούς του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», υπολογίζεται ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα περίπου 162 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους, μόνο για την καταστροφή των βασικών της υποδομών και το κατοχικό δάνειο. Χωρίς να συνυπολογίσουμε τη μαζική δολοφονία, στα όρια της γενοκτονίας, του πιο παραγωγικού τμήματος του πληθυσμού της. Είναι ενδεικτικό ότι στα θύματα του Διστόμου έχει επιδικασθεί συνολική αποζημίωση ύψους 60 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Και έπονται τα Καλάβρυτα, η Βιάννος και η Δυτική Ιεράπετρα, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Δαμάστα Ηρακλείου, ο Αλικιανός, τα Ανώγεια, τα Κερδύλλια Σερρών, η Υπάτη κ.ο.κ. Συνολικά 89 ολοκαυτώματα. Όπως λέει και ο Μανόλης Γλέζος, όλη η Ελλάδα είναι ένα Ολοκαύτωμα!
Κι όμως, ενώ η χώρα μας και ο λαός μας, έδωσαν τα πάντα για την απελευθέρωση της Ευρώπης από το ζυγό του Άξονα, για να μη βυθιστεί στον χιτλερικό όλεθρο ο πλανήτης, εντούτοις σήμερα υφιστάμεθα φαρμακερά σχόλια και προκλητικές επιθέσεις, προερχόμενα κυρίως από αυτούς που ευθύνονται τα μέγιστα για την υστέρηση της Εθνικής μας Οικονομίας. Η γερμανική κυβέρνηση, με περισσή αλαζονεία και σκληρότητα, αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη για τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ και να καταβάλει, έστω και τώρα, τις αποζημιώσεις στα θύματα του Διστόμου, όπως επιτάσσουν οι αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων σε Ελλάδα (Άρειος Πάγος, 2000) και Ιταλία (Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρώμης, 2008 και 2010), που δικαιώνουν τα θύματα του Διστόμου και επιβάλλουν κατάσχεση της περιουσίας του γερμανικού δημοσίου στην Ιταλία, επιμένουν να επιτίθενται στη χώρα μας και να εμπαίζουν το λαό μας. Και μόνο η εμμονή της στην βάρβαρη αρχή της ετεροδικίας είναι αποκαλυπτική της αχαρακτήριστης, νομικά, πολιτικά και ηθικά, στάσης της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κύριος οργανωτής της αποψινής συζήτησης αλλά και των άλλων εκδηλώσεων, είναι η περίφημη πλέον «Ομάδα Δίστομο» από το Αμβούργο. Μια ομάδα γερμανών αντιφασιστών, δικηγόρων, επιστημόνων, φοιτητών, που με αυταπάρνηση αγωνίζονται για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα. Μπροστά σε ό,τι κάνουν για τη δικαίωση των θυμάτων της Βέρμαχτ, η δική μας προσπάθεια φαντάζει μικρή. Αγωνίζονται διότι έχουν την ακράδαντη πεποίθηση ότι δεν μπορεί να φύγει η σκιά του ναζισμού από τη χώρα τους αν δεν υπάρξει έμπρακτη μεταμέλεια του γερμανικού κράτους για τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ.  Οι γερμανοί αντιφασίστες, όπως και τότε, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και τώρα, σώζουν την τιμή της Γερμανίας.
cretalive