Παρανάλωμα του πυρός ερπυστριοφόρο όχημα
Παρανάλωμα του πυρός έγινε στις 3:50 τα ξημερώματα ένα ερπυστριοφόρο όχημα (jcb) που ήταν σταθμευμένο στην οδό Σκρά στη Χαλέπα στα Χανιά.
Στο σημείο για την κατάσβεση του οχήματος έσπευσαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  με 4 άνδρες που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μετά από μια ώρα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκάλεσε στο όχημα ζημιές άνω των 15.000 ευρώ.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πιάστηκαν 4 Αλβανοί με 200 γραμμάρια κοκαίνης στα Χανιά
Μια από τις μεγαλύτερες – για τα δεδομένα της Κρήτης - ποσότητα κοκαίνης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ συνελήφθησαν και τέσσερεις Αλβανοί.
Πρόκειται για 200 γραμμάρια κοκαίνης την οποία κατηγορούνται πως ήθελαν να διακινήσουν στα Χανιά οι τέσσερεις Αλβανοί, οι οποίοι, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και παρακολούθηση από τους αστυνομικούς, συνελήφθησαν αργά χθές το βράδυ στην πόλη των Χανίων.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο και πάλι από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, είχε συλληφθεί ένας 37χρονος ομογενής από την Αλβανία μαζί με την 31χρονη σύζυγό του, καθώς στην κατοχή τους είχαν βρεθεί 608 γραμμάρια κοκαίνης σε 20 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες.
Έτσι, φαίνεται πως οι Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών , εκτός από το «παραδοσιακό» χασίς, ολοένα και περισσότερο δραστηριοποιούνται και στην διακίνηση στα Χανιά, του ναρκωτικού «των πλουσίων» της κοκαίνης.
Μόνο που «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», καθώς οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διευθυνσης Χανίων επαγρυπνούν και σίγουρα θα τους κάνουν να το ξανασκεφτούν για το αν θα πάρουν το ρίσκο να διακινήσουν και άλλες ποσότητες «κόκας» στα Χανιά.
Flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Φορτηγό ντελαπάρησε κι έπεσε σε..χωράφι!

Ευτυχώς, οι εργάτες που βρίσκονταν σε αυτό δεν έπαθαν το παραμικρό!
φώτο αρχείου
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα  το απόγευμα της Δευτέρας στο Σκαλάνι όταν ο οδηγός ενός φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του σε παράδρομο της περιοχής με αποτέλεσμα αυτό να ντελαπάρει να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα στην άκρη του δρόμου και να πέσει κυριολεκτικά μέσα σε...αμπέλι όπου βρίσκονταν εργάτες!
Άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό που κινητοποίησε τις αρχές ενώ ευτυχώς κανένας από τους εργάτες δεν έπαθε το παραμικρό.
Το ογκώδες όχημα που μετέφερε αναψυκτικά, απομακρύνθηκε από το χωράφι με τη βοήθεια γερανού.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο νεότερος μηχανόβιος ... με βραβείο είναι Κρητικός!

Ο 16χρονος Κώστας Μπετίνης από τον Άγιο Νικόλαο
Ο νεότερος μηχανόβιος ... με βραβείο είναι Κρητικός!
Ανεβαίνει στους δύο τροχούς και ... κάνει θαύματα! Για τον 16χρονο Κώστα Μπετίνη, από τον Άγιο Νικόλαο, η μηχανή του δεν είναι μέσο επίδειξης ή ... μαγκιάς, όπως για άλλους συνομήλικούς του, αλλά ένα χόμπι, στο οποίο έχει επενδύσει χρόνο και κόπο.
Είναι ο νεότερος νικητής στο πρωτάθλημα moto cross, καθώς στα 16 του έχει κερδίσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα moto cross στο Μώλο Λαμίας στην κατηγορία ΜΧ2 250 κυβικά. Αντιμετωπίζει το moto cross ως χόμπι και λέει πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει γυμναστής.
Προς το παρόν φοιτά στη Β΄Λυκείου και με εξαίρεση τις στιγμές που προπονείται με τη μηχανή του, είναι ένας 16χρονος ... όπως όλοι οι άλλοι! "Όλοι οι νέοι πρέπει να έχουν ένα στόχο και να αγαπούν τη ζωή" - λέει, κάτι που και ο ίδιος τηρεί στην πράξη, καθώς με το "παπάκι" του, με το οποίο μετακινείται, δεν τρέχει και φοράει πάντα all face κράνος.
Τα Σάββατα και το καλοκαίρι βοηθά τον πατέρα του στο συνεργείο δικύκλων που διατηρεί στον Άγιο Νικόλαο.
Όσο για το επίτευγμά του, σε τόσο νεαρή ηλικία να έχει ήδη διακριθεί στο moto cross, το αποδίδει στην προσπάθεια. "Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα" - συνηθίζει να λέει.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Κατοικίες μέσα στην...μάντρα!

Τριτοκοσμικές εικόνες δίπλα στο Ηράκλειο, στην περιοχή ΚΟΨΑΣ
Κατοικίες μέσα στην...μάντρα!
Αγαπητό cretalive ,
τελικά είμαστε Τριτοκοσμική χώρα ;
    Εν 'ετει 2011 , αν επιτρέπεται να υπάρχει τετοιος δρόμος σε κατοικημένη περιοχή 13χλμ μολις έξω απο το Ηράκλειο ! Και μάλιστα οι 20 κάτοικοι της  περιοχής ΚΟΨΑΣ περνούν διαμέσου ενος βοσκότοπου, μιας παράνομης μάντρας και μιας καλύβας κινδυνεύοντας άμεσα την υγεία τους και των παιδιών τους !
  


Παρά τις επανειλλημενες μας οχλήσεις προς τους αρμόδιους , πρώην Δημος Γουβων,ο  νυν ο Δημος Χερσ/σου , "στου κουφου την πόρτα οσο θελεις βρόντα !"
    Το άλλο μεγαλο μας πρόβλημα , η γεφυρα που οδηγει στα σπίτια μας , κατω απο την εθνική οδό , γεμίζει νερά με τις πρώτες βροχές και γινεται ενα αδιάβατο ποταμι !
   

Το πρώτο σπιτι εδω χτίστηκε το 1996 , τώρα εχουν γινει 7 πανέμορφες κατοικίες σε μια απο τις ομορφότερες πλαγιές με θέα στην ευρύτερη περιοχή Κοκκινη Χανι και Γουρνες, ολα σπίτια νόμιμα ! Αν σκεφτονταν οι αρμόδιοι την αναπτυξη που θα κέρδιζε η περιοχη αυτη και τα οικοπεδα που θα μπορουσαν να οικοδομηθουν παραδιπλα απ τα δικα μας σπιτια, τι οφελος θα ειχαν και οι ιδιοι.
    Τι θα γινει λοιπον , θα δουμε επιτελους να φτιαχνεται ασφαλτος ή εστω τσιμεντο σε αυτο τον μικρο 800 μετρα δρομο ? Και να διωχθουν οι παρανομοι απο την περιοχη ;

Γ.ΔΕ..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στο νοσοκομείο 25χρονη που βρέθηκε αναίσθητη στο ενετικό λιμάνι
Μία νεαρή ρεθυμνιώτισσα μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όταν βρέθηκε αναίσθητη στο Ενετικό Λιμάνι.
Η 25χρονη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε φύγει από το σπίτι της νωρίτερα και οι δικοί της άνθρωποι νωρίς το απόγευμα μετέβησαν στην αστυνομία, προκειμένου να αναφέρουν την εξαφάνισή της.
Η νεαρή φέρεται να είχε στείλει ένα μήνυμα σε μία φίλη της, αναφερόμενη στην πρόθεσή της να φύγει και αμέσως οι συγγενείς της, όταν το έμαθαν, κινητοποίησαν τις αρχές. Ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου για τις έρευνες, οι οποίες ωστόσο δεν διήρκεσαν πολύ, δεδομένου ότι η νεαρή εντοπίστηκε γύρω στις 7.45 στο ενετικό λιμάνι αναίσθητη.
Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αντιμετώπισαν άμεσα το περιστατικό. Η κοπέλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ μαζί με κάποια χάπια. Την προανάκριση ενεργεί το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εργοστάσιο που ανακυκλώνει …βρεφικές πάνες!
undefined
Γνωρίζατε ότι η βρεφική πάνα χρειάζεται 500 χρόνια για να αποσυντεθεί; Ακριβώς καλά διαβάσατε! Αυτό συνειδητοποίησε μια Καναδική εταιρεία και αποφάσισε να δημιουργήσει εργοστάσιο …ανακύκλωσης βρεφικών πανών!
Σκεφτείτε ότι οι Βρετανοί καταναλώνουν πάνω από τρία δισεκατομμύρια πάνες το χρόνο, δηλαδή περισσότερο από μισό εκατομμύριο τόνους αποβλήτων!
 Tώρα, όμως, το εργοστάσιο, το οποίο άνοιξε στο West Bromwich, West Midlands, θα ανακυκλώσει σε πρώτο στάδιο 36.000 τόνους των αποβλήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με την ελπίδα ότι θα μειωθούν περισσότερο από 22.000 τόνοι των εκπομπών αερίων ανά έτος (ισοδυναμεί με 7.500 αυτοκίνητα).
Στόχος είναι τα είδη όπως πάνες, προϊόντα ακράτειας και γυναικείας υγιεινής, να συλλέγονται από τουαλέτες, νοσοκομεία, κέντρα που απασχολούν και φροντίζουν παιδιά και να ανακυκλώνονται!
 Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέων προϊόντων, όπως τα κεραμίδια ή τα πλαστικά εξαρτήματα!
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Διαδοχικές πυρκαγιές-εμπρησμοί σε διάστημα 3 ωρών
Μπαράζ πυρκαγιών, πιθανότατα εμπρησμών, σημειώθηκαν από τις 15:20 , έως τις 17:45 το απόγευμα σε διάφορες περιοχές του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου οι φωτιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Ζαμάνια, Μελιδοχώρι, Γιούχτας και στη Μονή Επανοσήφη, αποτεφρώνοντας μικρές εκτάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Π.Υ.
Αυτή την ώρα σε μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βαθύπετρο.
Στο σημείο έχουν σπεύσει, 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 18 άνδρες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 άνδρες.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, οι φωτιές είναι συνέπεια εμπρησμού, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις πριν την εκδήλωση της φωτιάς ένα κόκκινο αυτοκίνητο μάρκας "swift" έχει παρατηρηθεί να κινείται ύποπτα στα παραπάνω σημεία.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,