Άγρια σφαγή στο Αμβούργο

Άφωνη έμεινε η εγκληματολογική υπηρεσία του Αμβούργου από την εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί της εισερχόμενοι σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου «Μπίζμαρκ» στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Μπροστά τους αντίκρισαν ένα πτώμα νεαρής γυναίκας πάνω στο οποίο ο ιατροδικαστής καταμέτρησε 30 πλήγματα με μαχαίρι. Βάσει της έρευνας του εγκληματολογικού άρχισε να ξετυλίγεται ο «Μίτος της Αριάδνης». Τελικά εντοπίστηκε ο δολοφόνος. Πρόκειται για Έλληνα μόλις 27 ετών, φοιτητή από τη Σπάρτη που ονομάζεται Βασίλειος Π.

Μερικές ώρες νωρίτερα η αστυνομία του αεροδρομίου του Αμβούργου είχε εντοπίσει, σε κωματώδη κατάσταση, έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος προσπαθώντας να σκαρφαλώσει σε έναν πύργο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, έχασε τις αισθήσεις του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ένα κλειδί δωματίου που είχε στην τσέπη του, αποκάλυψε την ταυτότητά του Έλληνα Σπαρτιάτη και το μακάβριο μυστικό του.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Έλληνας αγρότης κατασκεύασε ρομπότ που μαζεύει ελιές

Ο Πάνος Γκολφινός είναι ο Έλληνας ο οποίος είχε την ιδέα και την έκανε πράξη, να δημιουργήσει, ένα ρομπότ εργάτη για το μάζεμα των καρπών. Ο στόχος αυτού του επιτεύγματος είναι η εξοικονόμηση χρόνου και η αποφυγή του κόπου που χρειάζεται να καταβάλλει ο κάθε αγρότης υπό κανονικές συνθήκες για το μάζεμα της ελιάς.
Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας αλλά και πολύτιμος βοηθός, είναι και ο γιός του Βασίλης που ακολουθεί τα «χνάρια» του πατέρα του.
Πηγή:streetpress
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η Κρήτη θωρακίζεται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Η θωράκιση της Κρήτης από ασύμμετρες απειλές βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, τονίστηκε σήμερα σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης κατά τη συνεδρίαση της ΠΑΜ/ΠΣΕΑ (παλλαϊκή άμυνα-πολιτική σχεδίαση εκτάκτων αναγκών), υπό την προεδρία του υποπτεράρχου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Παπαδάκη, και με τη συμμετοχή στελεχών των εμπλεκόμενων υπουργείων και τοπικών υπηρεσιών που χειρίζονται θέματα πολιτικής άμυνας και πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών που αφορούν στο νησί.

Όπως δήλωσε ο υποπτέραρχος, η θωράκιση της Κρήτης από ασύμμετρες απειλές, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές, βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο.
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ελεύθερη η γνωστή παρουσιάστρια με τον κλεμμένο πίνακα
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η γνωστή παρουσιάστρια που είχε στην κατοχή της έναν κλεμμένο πίνακα τεράστιας αξίας. 
Αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη με μοναδικό περιορισμό την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η γνωστή tv persona με δάκρυα χαράς και πλατιά χαμόγελα χάθηκε στην αγκαλιά των συγγενών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την κλοπή του πανάκριβου πίνακα αλλά ούτε καν γνώριζε την πραγματική του αξία και προέλευση. Εξήγησε ότι της τον είχε αφήσει ένας φίλος της Ιταλός πριν από επτά με οκτώ χρόνια και πρόσφατα της είπαν φίλοι της ότι είχε αξία οπότε αποφάσισε να τον πουλήσει χωρίς να γνωρίζει ότι είχε κλαπεί από το μουσείο των Βρυξελλών.
Ο συνήγορος της παρουσιάστριας είπε μάλιστα ότι ο πίνακας δεν ήταν κάπου κρυμμένος αλλά κοσμούσε το σαλόνι του σπιτιού της. 
Ελεύθερος με μοναδικό περιορισμό την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε και ο 60χρονος αντικέρ, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με την γνωστή παρουσιάστρια σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, λίγο πριν την πώληση του πανάκριβου κλεμμένου πίνακα.
star
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αθωώθηκαν Κεντέρης, Θάνου

Ελαβε τέλος η περιπέτεια Κεντέρη - Θάνου, καθώς οι δύο πρωταθλητές του στίβου κρίθηκαν αθώοι για το περιβόητο τροχαίο πριν τους Αγώνες του 2004. Το δικαστήριο αθώωσε τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου, θεωρώντας πως δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για το τροχαίο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Η υπόθεση κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο, με την απόφαση να είναι αθωωτική για όλους πλην του προπονητή Χρήστου Τζέκου. Ο Χρήστος Τζέκος κρίθηκε ένοχος, με 12 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή. «Δεν μπορεί η κοινή γνώμη να βγάζει αποφάσεις, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία πως το τροχαίο δεν σχετίζεται με την αποφυγή ελέγχου ντόπινγκ», ήταν η απόφαση του δικαστηρίου. Στο στοιχείο που «πάτησαν» οι δικηγόροι είναι πως οι δύο αθλητές στις 7 το απόγευμα πριν το τροχαίο, είχαν ενημερωθεί πως δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες, ενώ το ατύχημα έγινε στις 11 το βράδυ, οπότε δεν υπήρχε λόγος να γίνει. Στη δίκη το «παρών» έδωσε για μία ακόμα φορά ο Χρήστος Τζέκος με τους δύο αθλητές να απουσιάζουν, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους. Μετά από επτά χρόνια μπήκε σήμερα το πρωί (6/9) τέλος σε αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό. Ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της διαδικασίας χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου δηλώνοντας συγκινημένος, καθώς -όπως είπε- οι Ολυμπιονίκες μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά. Σαφώς και πρόκειται για τεράστια επιτυχία του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έδωσε τη μεγάλη μάχη στηρίζοντας και αποδεικνύοντας την αθωώτητα των αθλητών, για την οποία δήλωνε βέβαιος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση.
Πηγή: onsports.gr