Ελεύθερος ο ιερέας για το Χρυσό Κοράνι

Ελεύθεροι και οι υπόλοιποι πέντε που συνελήφθησαν για εμπλοκή σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Ελεύθεροι αφέθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι έξι συλληφθέντες για εμπλοκή στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Μεταξύ αυτών και ο 42χρονος ιερέας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το Χρυσό Κοράνι του Σουλτάνου είναι οικογενειακό κειμήλιο και ουδέποτα σκόπευε να το πουλήσει.

Στους έξι (εκ των οποίων οι πέντε είναι από την Κρήτη) απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ οι ανακριτικές αρχές αναμένουν το ειδικό πόρισμα των εμπειρογνωμώνων, για το αν τα ευρήματα εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοκαπηλίας.

Λίγες ώρες πριν οι έξι κατηγορούμενοι προσαχθούν να απολογηθούν ενώπιον του φυσικού τους δικαστή και ενώ η υπόθεση προκαλεί «τριγμούς» σε εκκλησιαστικό επίπεδο, έχοντας συγκεντρώσει επάνω της το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης κυρίως για την προέλευση του ιερού κειμηλίου, από τις σελίδες της σχηματισθείσας δικογραφίας αναλύεται η δράση της «συμμορίας των έξι» που το μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου συγκεντρώθηκε σε παραθαλάσσιο μαγαζί της Βουλιαγμένης για να πουλήσει την πραμάτεια του.

Αρνούνται τις κατηγορίες
Αν και οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο ιερέας υποστήριξε ότι το Κοράνι αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο από δύο γενεές και πως δεν είχε σκοπό να το πουλήσει, αλλά το είχε μαζί του στην Αθήνα, μόνο για το αφήσει για συντήρηση σε ειδικευμένο άτομο.

O ένας εκ των δύο που φέρονται να κανόνισαν τη "συναλλαγή" υποστηρίζει πως το μεσημέρι της 01-09-2011 είχε πάει για καφέ με το δεύτερο κατηγορούμενο σε παραλιακό κέντρο. «Όταν συναντηθήκαμε ο ... είχε φέρει μαζί του και μία χάρτινη μικρή τσάντα χρώματος μπλε την οποία ακούμπησε πάνω στο τραπέζι την ώρα του καφέ, η οποία όπως έμαθα εκ των υστέρων περιείχε αρχαία αντικείμενα. Εγώ μέχρι τη στιγμή της σύλληψής μου δεν γνώριζα τίποτα και ούτε μου είχε πει πως αν θα ερχόταν άλλα άτομα στο τραπέζι που καθόμασταν...», είπε ενώ σε ερώτηση για το αν γνωρίζει κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς απάντησε καταφατικά για δύο άτομα.

Ο ένας από αυτούς τους δύο αρνήθηκε, επίσης, τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο της σύλληψης, ενώ ο έτερος είπε ότι βρέθηκε εκεί για «επαγγελματικό ραντεβού», αρνούμενος ότι κουβαλούσε εκείνος τα αρχαία.
 zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Αιγαίου 2 κρατούμενες

Από τις Φυλακές Ελαιώνα
Προσωπική συγχαρητήρια επιστολή σε δύο κρατούμενες των φυλακών του Ελεώνα, που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, απέστειλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στις δύο επιστολές του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την σπουδαία σας επιτυχία. Μια επιτυχία που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε αντίξοες συνθήκες καταφέρατε να δοκιμαστείτε, επί ίσοις όροις, και να επιτύχετε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο: Την εισαγωγή σας σε ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα για τη συνέχιση των σπουδών σας.

Αποδείξατε, πως η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, η επιμονή, η υπομονή και η συγκέντρωση στον στόχο, είναι στοιχεία ισχυρότερα από κάθε φυσικό εμπόδιο. Αποδείξατε ότι ένα λάθος του παρελθόντος, μία άτυχη στιγμή, δεν μπορεί να περιορίσει τους ανθρώπινους ορίζοντες, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη θέληση για μια καλύτερη ζωή. Είμαι πεπεισμένος πως η επιτυχία σας, καθώς και η επιτυχία προηγουμένων μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση, προς τους υπόλοιπους κρατούμενους, ώστε να έχει συνέχεια η επιτυχία σας.

    Είμαι σίγουρος πως και με τη νέα σας ιδιότητα, ως φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και της Κρήτης αντίστοιχα, θα ανταποκριθείτε εξίσου αποτελεσματικά, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή σας με τον καλύτερο τρόπο».
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στο..υγραέριο το 'έριξαν' οι Χανιώτες οδηγοί!

Λόγω της κρίσης...
Στροφή προς το...υγραέριο για την κίνηση των αυτοκινήτων τους έχουν κάνει οι Χανιώτες διαπιστώνοντας ότι η σχέση κόστους ανάμεσα στο αέριο και στη βενζίνη κάνει το πρώτο να συμφέρει ιδιαίτερα.
Μόνο στην τιμή η διαφορά ανά λίτρο ξεπερνά τα 70 λεπτά, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους μηχανικούς, αλλά και τους ιδιοκτήτες, η απόδοση του κινητήρα είναι εξίσου καλή με τον βενζινοκινητήρα.
Συνολικά υπολογίζεται ότι τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο στον Νομό Χανίων φτάνουν τα 500 περίπου, ενώ ο αριθμός τους έχει πολλαπλασιαστεί ειδικά τους τελευταίους μήνες.
Με την τιμή της βενζίνης να είναι πλέον απαγορευτική για πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το υγραέριο αποτελεί μια καλή λύση.
Το μόνο αρνητικό, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, είναι ότι το υγραέριο πουλιέται ακριβότερο στα Χανία.
Το κόστος της μετατροπής του κινητήρα, ώστε να δέχεται υγραέριο, μπορεί να ξεκινήσει από 800 ευρώ και να φτάσει και τα 1.800 ευρώ ανάλογα πάντα την ποιότητα των μηχανημάτων, αν το όχημα είναι 4κύλινδρο ή 6κύλινδρο κ.ά.
Στα Χανιά υπάρχουν εξουσιοδοτημένα συνεργεία που αναλαμβάνουν κάθε μετατροπή.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

- Φτηνότερο σε σύγκριση με τη βενζίνη.
- Αποδόσεις ανάλογες των συμβατικών καυσίμων.
- Γρήγορη απόσβεση του κόστους εγκατάστασης.
- Στα Χανιά υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία για τη μετατροπή.
- Πιο φιλικό στο περιβάλλον.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

- Στα όρια των Χανίων υπάρχει μόνο ένα πρατήριο.

Χανιώτικα Νέα
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ανακαλούνται κρουασάν με ...μούχλα

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
Ανακαλούνται κρουασάν με ...μούχλα
Στην ανάκληση-απόσυρση προϊόντος προχώρησε η επιχείρηση "ΕΒΓΑ-Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος & Αλεύρου ΑΕ", καθώς διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε κρουασάν, λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα), στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της.
Πρόκειται για κρουασάν, με την εμπορική επωνυμία "Trendy με γέμιση κρέμα κακάο" και ημερομηνία λήξης 21/11/2011. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώθηκε για τη απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κάτοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η στενή....παρακολούθηση απέδωσε καρπούς!

Συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, σε Άγιο Νικόλαο και Χερσόνησο, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Τον "λευκό" θάνατο είχαν σκοπό να...σπείρουν στα στέκια των τοξικομανών οι τέσσερις Αλβανοί που συνελήφθησαν σε Άγιο Νικόλαο και Χερσόνησο με πε΄ριπου 30 γραμμάρια ηρωίνης, σε δεκάδες συσκευασίες έτοιμες προς..πώληση!
Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι τέσσερις, που είναι μέλη κυκλώματος, είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τις διωκτικές αρχές και τελικά η σύλληψή τους ήταν απολύτως επιτυχημένη.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αλλάζουν τα πάντα στα ταξί: Αδειες με παράβολο και μοτοταξί
Μέχρι έξι μήνες θα έχουν περιθώριο να ανταλλάξουν δωρεάν τις παλιές άδειες με νέες και μέσα σε τρία χρόνια θα μπορούν να ιδρύουν ΕΠΕ και ΑΕ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης.
Το κόμιστρο δεν αναμένεται να απελευθερωθεί στα κανονικά ταξί και θα καθορίζεται όπως και τώρα από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ μάλιστα προβλέπεται να μειωθεί το κόμιστρο έως και 20%. Αντίθετα, στα ειδικής μίσθωσης οχήματα το κόμιστρο θα είναι ελεύθερο.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών ταξί έως εννέα θέσεων και μοτοσικλετών (μοτοταξί) θα παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος. Όσον αφορά τη σημερινή άδεια ταξί στην ουσία χωρίζεται σε δύο μέρη, στην άδεια παροχής υπηρεσιών και στην άδεια κυκλοφορίας του ταξί. Στην πρώτη περίπτωση παραχωρείται αποκλειστικά από το κράτος με παράβολο από 15.000 έως 40.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα και από 5.000 έως 10.000 για τις μηχανές. Αυτές οι άδειες θα ανανεώνονται κάθε τρία χρόνια και δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν.
Το νομοσχέδιο επίσης προβλέπει άνοιγμα της αγοράς των Ειδικής Μίσθωσης οχημάτων (ΕΙΔ.ΜΙΣΘ), τα οποία θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Αυτά τα οχήματα δεν θα μπορούν να παίρνουν πελάτες από το δρόμο ή από τις πιάτσες αλλά θα λειτουργούν αποκλειστικά μέσω του τηλεφώνου ή του διαδικτύου.
Μεταφορές με νέα ταξί και ειδικής μίσθωσης οχήματα θα μπορούν να κάνουν μόνο ΕΠΕ και ΑΕ και η άδεια θα χορηγείται μόνο από τις περιφέρειες.
Η άδεια αυτή για ισχύει για τρία χρόνια, δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί και θα ανακαλείται εάν η συγκεκριμένη εταιρεία διαπιστωθεί ότι δεν παρέχει υπηρεσίες για έξι μήνες. Τα νέα ταξί, αλλά και τα οχήματα ειδικής μίσθωσης θα είναι καινούργια και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, κατηγορίας EURO V, και θα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, συστήματα κλιματισμού, τηλεόρασης και πρόσβασης στο διαδίκτυο!
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η απόσυρση των ταξί θα γίνεται μετά τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία τους, ενώ στις επαρχίες σε 15 χρόνια. Τα ειδικής μίσθωσης οχήματα θα αποσύρονται 12 έτη μετά την κυκλοφορία τους πανελλαδικά.
newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Πρόβαλε άλλοθι ο 24χρονος
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε απόψε στην Εισαγγελέα Ηρακλείου ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης, ο ένας από τους δύο υπαίτιους για τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Γιάννη Ρουσάκη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Στην Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει σχέση με τα επεισόδια και πρόβαλε άλλοθι. Αντίθετα, κατά τη σύλληψη του ο 24χρονος είχε ισχυρισθεί ότι πήρε μέρος στα επεισόδια και έβγαλε μαχαίρι για να γλυτώσει, αλλά -όπως είχε υποστηρίξει- δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε και σκότωσε τον άτυχο Ρουσάκη.
Πάντως, "κλειδί" στην όλη υπόθεση εξακολουθεί να αποτελεί η εύρεση των δυο μαχαιριών με τα οποία χτυπήθηκε ο 21χρόνος Γιάννης Ρουσάκης, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και του δευτέρου ατόμου, ηλικίας 22 χρονών, που φέρεται επίσης ως φυσικός αυτουργός του αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.
Επίσης στην Εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα, οδηγήθηκαν και οι άλλοι 13 συλληφθέντες.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τσιγάρα που σβήνουν μόνα τους
Τα πρώτα ασφαλή τσιγάρα αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε όλες τις αγορές των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάση Κοινοτικής Απόφασης η οποία προβλέπει ότι όλα τα τσιγάρα που παράγoνται και πωλούνται εντός της ΕΕ να συμμορφώνονται τα πρότυπα αυτά.
Μάλιστα, η εν λόγω Απόφαση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε αρκετές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία, κλπ., στις οποίες κυκλοφορούν πλέον τα λεγόμενα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας.
Τι είναι τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας
Τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας γνωστά και ως LIP (Low Ignition Propensity) έχουν σχεδιαστεί για να σβήνουν μόνα τους. Αυτό σημαίνει πως όταν δεν καπνίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά σβήνουν, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται εφικτό χάριν ενός ειδικά σχεδιασμένου τσιγαρόχαρτου το οποίο διαθέτει λεπτές ταινίες προκαλώντας τη μείωση της ροής του αέρα. Οι ταινίες περιέχουν ένα φυσικό συστατικό και δεν είναι άμεσα ορατές.
Τα εν λόγω τσιγάρα σχεδιάστηκαν με αυτόν τον τρόπο με σκοπό τη μείωση των πυρκαγιών που προκαλούνται από απρόσεκτους καπνιστές.
Μάλιστα η συγκεκριμένη ιδέα έχει τις ρίζες της στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στη Νέα Υόρκη, όπου και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην αγορά το 2004.
Στην χώρα μας, οι προδιαγραφές για τα τσιγάρα περιορισμένης αναφλεξιμότητας πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά σε όλα τα εμπορικά σήματα όλων των εταιρειών προκειμένου από τις 17 Νοεμβρίου 2011 η ελληνική αγορά να εφοδιάζεται από τις καπνοβιομηχανίες μόνο με τσιγάρα που θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα περιορισμένης αναφλεξιμότητας.
news247
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,