Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στο Ηράκλειο

Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στο Ηράκλειο, χθες το βράδυ, αυτή τη φορά μετά από λογομαχία για ένα δηλητηριασμένο σκύλο. Πρωταγωνιστές στο επεισόδιο, που σημειώθηκε στην περιοχή Τρεις Βαγιές, ήταν δύο αδέλφια και ένα ζευγάρι.
Τα δύο αδέρφια βρήκαν το σκύλο τους ψόφιο, δηλητηριασμένο από φόλα, κι έσπευσαν να ζητήσουν εξηγήσει από το ζευγάρι, θεωρώντας ότι το ζευγάρι είχε δηλητηριάσει το κατοικίδιό τους.
Ξεκίνησε ένα φραστικό επεισόδιο που κατέληξε σε αιματηρό περιστατικό, καθώς τα αδέλφια επιτέθηκαν με μαχαίρι στο ζευγάρι, καταφέροντας στην κοπέλα ένα θλαστικό τραύμα στον ώμο και στο νεαρό δύο μαχαιρώματα στα κοιλιακά τοιχώματα, τα τραύματα από τα οποία αντιμετωπίστηκαν με χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μεταφέρθηκαν.
Το ζευγάρι εξακολουθεί να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Τον μαχαίρωσα για να ξεφύγω"

Τί είπε ο 24χρονος για τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη - Οι καταθέσεις τεσσάρων "καίνε" τον 24χρονο - Ποινικές διώξεις
«Έπεσαν όλοι πάνω μου. Αισθάνθηκα σαν παγιδευμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν είχα άλλη επιλογή. Αναγκάστηκα να χτυπήσω για να ξεφύγω» - φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου ο 24χρονος, ο οποίος φέρεται μαζί με έναν ακόμα 21χρονο να μαχαίρωσαν και να σκότωσαν τον αδικοχαμένο Γιάννη Ρουσάκη.
Ο 24χρονος, όπως προκύπτει, είχε καταφύγει στην πόλη του Ρεθύμνου προκειμένου να γλιτώσει την σύλληψη. Χθες το μεσημέρι και υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχθηκε για να εμφανιστεί, αποφάσισε να αποκαλύψει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πού βρισκόταν για να τον παραλάβουν. Αστυνομικοί τον παρέλαβαν από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, στο κέντρο του Ρεθύμνου.
Ο 24χρονος ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ και μάλιστα τον περασμένο Μάιο είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ όταν αναρριχήθηκε στην οροφή της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Εκεί παρέμεινε για δύο 24ωρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.
Ο νεαρός αυτός που είχε αναδειχθεί σε «μορφή» των κινητοποιήσεων των οπαδών του ΟΦΗ, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το μαχαίρωμα, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι βρισκόταν σε άμυνα.
Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια Ηρακλείου χωριστά από τους υπολοίπους συλληφθέντες. Με προπομπό δύο δικυκλιστές της Αστυνομίας και επιβαίνοντας μόνος σε υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας, τον οδήγησαν στο εσωτερικό των Δικαστηρίων. Λίγο πιο πίσω ακολουθούσε η κλούβα με τους άλλους κατηγορούμενους. Δευτερόλεπτα αργότερα, η κεντρική είσοδος του Δικαστικού Μεγάρου έκλεισε για τους δημοσιογράφους υπό το φόβο επεισοδίων.
Θέμα χρόνου όμως θεωρείται η εμφάνιση και του δεύτερου νεαρού, ο οποίος «φωτογραφίζεται» ως επίσης εμπλεκόμενος στην δολοφονία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες «κρούσεις» για την ...παράδοση του.

Εξονυχιστική εξέταση
Μαραθώνια υπήρξε η διαδικασία της εμφάνισης των συλληφθέντων ενώπιον της εισαγγελέως κ. Δούρου, η οποία λόγω της σοβαρότητας και περιπλοκότητας της υπόθεσης, δεν περιορίστηκε
απλώς στην ανάγνωση της δικογραφίας και στην ανακοίνωση της άσκησης των ποινικών διώξεων.
Η έμπειρη εισαγγελική λειτουργός προχώρησε σε εξονυχιστική εξέταση των συλληφθέντων, τους οποίους είχε χωρίσει σε τριάδες, επιλέγοντας μάλιστα σκοπίμως τη σύνθεση τους. Αντί να ζητήσει την εξέταση νεαρών που ανήκουν στο ίδιο «στρατόπεδο», ζήτησε να παρουσιάζονται νεαροί και από τις δύο πλευρές.
Σε πολλά σημεία η εισαγγελέας εμφανίστηκε και συμβουλευτική προς τους νεαρούς συλληφθέντες, προσπαθώντας να τους εξηγήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και πού μπορεί να τους οδηγήσουν στη ζωή τους τέτοιες συμπεριφορές.

Ποινικές διώξεις
Σε βάρος του 24χρονου-αλλά και του 21χρονου που δεν έχει συλληφθεί ακόμη - ασκήθηκαν ποινικές διώξεις-για τρία κακουργήματα. Ειδικότερα διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα πρόσωπα και για απρόκλητες φθορές ξένης ιδιοκτησίας από άτομα που είχαν καλυμμένα πρόσωπα. Επίσης σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διάφορα πλημμελήματα όπως η συμπλοκή από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία κλπ.
Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, παρόμοιες με των δύο πρώτων, χωρίς ωστόσο την ποινική δίωξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Με εξαίρεση τους τρεις γονείς των ανηλίκων που είχαν συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας, όλοι οι υπόλοιποι κρατούνται μέχρι και το πρωί της Πέμπτης οπότε και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

Οι καταθέσεις "καίνε" τον 24χρονο
Ακόμα και οπαδοί του ΟΦΗ «καίνε» με τις καταθέσεις τους τον 24χρονο Ηρακλειώτη. Θέμα όμως χρόνου θεωρείται και η προσαγωγή ενώπιον των δικαστικών Αρχών του δεύτερου νεαρού που σύμφωνα με την Αστυνομία είχε συμμετοχή στη φονική επίθεση.
Η εμπλοκή των δύο στην δολοφονία του 21χρονου παλικαριού από τα Μάλια, οπαδού του Παναθηναϊκού, προκύπτει από κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου.

«Κάρφωσε» με το μαχαίρι έναν από αυτούς»
Στην απολογία του 22χρονος κατηγορούμενος (οπαδός του ΟΦΗ) αναφέρει σε σχέση με το ρόλο του 24χρονου στην συμπλοκή: «Απ' ό,τι θυμάμαι ήταν πάνω στην ξύλινη γέφυρα (εκεί έγινε το φονικό) και φορούσε μαύρο κράνος και μαύρα ρούχα. Τον αναγνώρισα από την σιλουέτα του αλλά το παραδέχθηκε και στον σύνδεσμο. Αμέσως μετά το περιστατικό ήρθε στον Σύνδεσμο και ο ίδιος μας είπε ότι κάποια στιγμή ενώ είχε στριμωχθεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, φοβούμενος μήπως τον χτυπήσουν, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και κάρφωσε έναν από αυτούς.
Σας λέω την αλήθεια γιατί δε θέλω να μπλέξω εγώ ή κάποιος άλλος άδικα. Το να μαχαιρώσεις κάποιον για την ομάδα είναι πολύ ακραίο. Θεωρώ ότι αυτός που το έκανε, θα πρέπει να τιμωρηθεί».

«Η λάμα του μαχαιριού ήταν τέσσερα δάκτυλα»
Αποκαλυπτικά όμως είναι και τα όσα αναφέρει στην απολογία του 17χρονος οπαδός του ΟΦΗ. «Πέρασα από το γραφείο του συνδέσμου του ΟΦΗ όπου έξω από αυτό είχαν μαζευτεί κάποια παιδιά που μιλούσαν μεταξύ τους για τα επεισόδια. Πλησιάζοντας πιο κοντά άκουσα ο ίδιος τον 24χρονο να λέει στους άλλους ότι η λάμα του μαχαιριού ήταν πάνω από τέσσερα δάκτυλα και τους άλλους να αντιδρούν αρνητικά σε αυτά που τους έλεγε. Δεν γνωρίζω τα άτομα στα οποία απευθυνόταν ούτε γνωρίζω τι άλλο είχε προηγηθεί στην συζήτηση τους και τι εννοούσε με
αυτό».

«Τώρα θα μας μπλέξεις όλους»
Σημαντικά επίσης είναι και τα όσα αναφέρει στην απολογία του 23χρονος. «Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι κατά το διάστημα παραμονής μου στο γραφείο του συνδέσμου μετά την συμπλοκή, άκουσα κάποιους από τα μέλη του συνδέσμου να απευθύνονται στον 24χρονο και να του λένε χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτό που έκανες, τώρα θα μας μπλέξεις όλους» και κάτι τέτοια. Του έβαζαν χέρι κανονικά»
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα και το σημείο της απολογίας του νεαρού στο οποίο αναφέρει: «Περί ώρα 03.45, αν θυμάμαι καλά, εμφανίστηκε από ένα στενό μια ομάδα φιλάθλων του ΟΦΗ που λίγο νωρίτερα είχα δει έξω από τη Θύρα 7. Κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και φορούσαν κράνη».

«Τα μαχαίρια μπροστά»
Άκρως όμως ενδιαφέρουσα είναι και η απολογία 26χρονου από την Αλικαρνασσό. Είναι εξάλλου εκείνος που αναγνωρίζει ως εμπλεκόμενο στο φονικό και τον 21χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος αναζητείται και είναι, πάντως, γνώριμος των διωκτικών αρχών, εξαιτίας παραβατικής συμπεριφοράς που παρουσιάζει από τα 12-13 του χρόνια.
«Το γεγονός ότι θα γίνουν φασαρίες μεταξύ των φιλάθλων, το άκουσα στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Άκουσα κάποιον από τους φιλάθλους του ΟΦΗ να λέει την φράση «τα μαχαίρια μπροστά». Η φωνή αυτή ήταν του 24χρονου, τον οποίο είχα συναντήσει πολλές φορές σε διάφορα σημεία και παρέες. Τότε είδα να μπαίνουν μπροστά τρία άτομα που κρατούσαν στα χέρια μαχαίρια, από τα οποία γνώρισα τα δύο, ο ένας ήταν ο 24χρονος.
Ο δεύτερος είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Γ...». Ο 24χρονος με τον Γ... είδα να πλησιάζουν ένα άτομο και το άτομο αυτό να πέφτει στο έδαφος και να ξαπλώνει. Το άτομο που είδα να πέφτει κάτω ήταν ψηλότερο από τον 24χρονο και τον Γ...».

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ιθαγενής του Αμαζονίου έπιασε τα... 121!
Η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου είναι Βραζιλιάνα, μένει στη ζούγκλα του Αμαζονίου και... έπιασε τα 121 έτη ζωής! Ο λόγος για τη Maria Lucimar Pereira, μέλος της φυλής Kaxinawa, γεννημένη.. πριν από δύο αιώνες (το 1890, σύμφωνα με επίσημο πιστοποιητικό).
Η Μαρία θεωρεί ότι θα ζήσει κι άλλο χάρη στον υγιεινό τρόπο ζωής της, με τα σταθερά της γεύματα να αποτελούνται από το ψητό κρέας, τη μαϊμού, τα ψάρια, τα λαχανικά και τα φρούτα, ενώ αποφεύγει το αλάτι, τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα φαγητά. Δεν έχει ζήσει ποτέ σε πόλη, ενώ δεν μιλάει καν πορτογαλικά, παρά μόνο τη γλώσσα της φυλής της!
Και από υγεία... σφύζει, μιας και κάνει συχνές βόλτες στο χωριό της, λέγοντας ιστορίας και επισκέπτεται τα εγγόνια της σε γειτονικές περιοχές!
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ως 40.000 ευρώ η άδεια ταξί από το Κράτος
Η επαναφορά της άδειας των ταξί στην αποκλειστικότητα του κράτους, η κυκλοφορία ειδικών ταξί έως 9 θέσεων και μοτοσικλετών-ταξί, το "τσουχτερό", τελικά, παράβολο για την απόκτηση νέας άδειας και η μείωση του κομίστρου κατά 10-20%, είναι οι βασικοί άξονες που διέπουν το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, το οποίο παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση και εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.Στο σχέδιο νόμου δε γίνεται καμία αναφορά σε πληθυσμιακά κριτήρια, κάτι που περιείχε το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα και αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί.

Με το σχέδιο νόμου ορίζεται ότι:

- Η Άδεια Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) ταξί επανακτά το δημόσιο χαρακτήρα της, παραχωρείται αποκλειστικά από το κράτος με παράβολο 15-40.000 ευρώ για αυτοκίνητα και 5-10.000 ευρώ για μοτοσικλέτες (το ύψος του παραβόλου θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης). Επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται για την απόκτηση πέραν του ενός οχήματος.
- Η άδεια ανανεώνεται κάθε 3 χρόνια και είναι αμεταβίβαστη για να "χτυπηθεί" η φοροδιαφυγή και η μαύρη αγορά αδειών με δημοσιονομικό όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα.
- Ανοίγει η αγορά της Ειδικής Μίσθωσης με οχήματα έως 9 θέσεων με κράτηση μέσω τηλεφώνου, ή Internet, χωρίς περιορισμό έδρας οχήματος και απαγόρευση επιβίβασης πελάτη από το δρόμο ή τις πιάτσες αλλά με ελεύθερη διαπραγμάτευση κομίστρου.
- Στα Ειδικής Μίσθωσης Οχήματα προβλέπεται και η λειτουργία Μοτοσικλετών Δημοσίας Χρήσης.
- Τα νέα αυτοκίνητα ταξί και τα οχήματα Ειδικής Μίσθωσης θα είναι καινούρια αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα διαθέτουν υποχρεωτικά πρόσβαση στο Διαδίκτυο και Τηλεόραση.
- Επίσης θα φέρουν μεγάλη διακριτή φωτιζόμενη πινακίδα και λωρίδα διαφορετικού χρώματος προκειμένου να ξεχωρίζουν στον δρόμο.
- Οι οδηγοί και οι κατά το νόμο υπεύθυνοι της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Ε.Δ.Χ. οφείλουν να πιστοποιούνται και με σεμινάρια κατάρτισης που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αγγλικά ξενοδοχειακού επιπέδου.
- Συστήνεται επιτροπή υψηλού επιστημονικού κύρους με αντικείμενο την παρακολούθηση εφαρμογής του νόμου και της ροής απόδοσης των νέων αδειών, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ελεύθερου ανταγωνισμού για την αποφυγή καρτέλ με υποχρέωση καταγγελίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ειδική πρόβλεψη γίνεται στο σχέδιο νόμου και για τους νυν κατόχους αδειών ταξί, οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μέσα από πρόγραμμα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με ποσό έως 100.000 ευρώ ανά άδεια για αγορά νέου οχήματος και την αναβάθμιση του υπάρχοντος.

Το ποσό αυτό είναι ανάλογο με το μέγεθος της εταιρείας, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί και τον ετήσιο τζίρο και η επιδότηση κυμαίνεται από 35 έως και 55%. Επίσης, οι σημερινοί κάτοχοι μισής άδειας ταξί αποκτούν αδαπάνως μία Άδεια Παροχής Υπηρεσιών.
Για τους ιδιοκτήτες ταξί που απέκτησαν άδειες τα τελευταία 3-7 χρόνια, το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση και θα υπάρξουν ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα, στο σύνολο της χώρας κυκλοφορούν νόμιμα 28.000 ταξί, από τα οποία 15.000 βρίσκονται στο λεκανοπέδιο Αττικής. Την τελευταία δεκαετία υπολογίζεται ότι έχουν μεταβιβαστεί 35.000 άδειες, με τιμές που ανάλογα με τις εποχές κυμάνθηκαν από 70.000 έως και 200.000 ευρώ.
Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα υπάρχει ειδικός χώρος με link υποχρεωτικά για όλες τις ιστοσελίδες όλων των εταιρειών καθώς και για την αποστολή καταγγελιών-παραπόνων.
Από την πλευρά της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί δεν υπήρξε άμεσα αντίδραση και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, "θα πάρουμε το νομοσχέδιο στα χέρια μας για να ενημερωθούμε και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις".
nooz
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Θρίλερ στην Κυπαρισσία με την εξαφάνιση διευθύντριας τράπεζας
Σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία από την μυστηριώδη εξαφάνιση της διευθύντριας υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας.
Η γυναίκα είχε ενημερώσει με δύο σημείωματα, έναν στον σύντροφό της και έναν στον αδερφό της, ότι δεν θα την ξαναδούν και από το απόγευμα της Κυριακής χάθηκαν τα ίχνη της.
Η εξαφάνιση επιβεβαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας όταν η ίδια δεν πήγε ποτέ στην δουλειά της στην τράπεζα. Πληροφορές αναφέρουν ότι η γυναίκα πήρε ταξί για την Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής με το οποίο κατέβηκε στο Χαϊδάρι κι από εκεί πήρε άλλο ταξί με το οποίο έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από την περασμένη Πέμπτη στο υποκατάστημα της τράπεζας που διευθύνει η αγνοούμενη είναι σε εξέλιξη έλεγχος επιθεωρητών. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κανένα ίχνος της.

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Λήστεψαν βενζινάδικο δυο φορές μέσα σε πέντε ώρες!
Το βενζινάδικο βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο της Καλλιθέας, την Ελευθερίου Βενιζέλου. Ακριβώς τα μεσάνυχτα ένας ληστής μπήκε με το όπλο στο χέρι, ακινητοποίησε τον υπάλληλο που είχε βάρδια εκείνη την ώρα, άρπαξε όσα χρήματα είχε πάνω του, άδειασε την ταμειακή και ... έφυγε σαν κύριος.
Μέχρι να φτάσει η αστυνομία ο δράστης είχε γίνει καπνός.
Ο ιδιοκτήτης πήρε φαίνεται απόφαση να κρατήσει ανοιχτό το κατάστημα, μήπως και βγάλει λίγα έστω, από τα χρήματα που μόλις είχε αρπάξει ο ληστής.
Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το σκηνικό θα επαναλαμβανόταν λίγα λεπτά μετά τις πέντε τα χαράματα.
Το βενζινάδικο έγινε και πάλι στόχος ληστών που μπήκαν και άρπαξαν και τις υπόλοιπες εισπράξεις

newsit
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εισάγουμε ελαιόλαδο και ψάρια από την…Γερμανία !!!
Σταθερά χαμηλές παραμένουν οι τιμές στην Κρήτη για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με τους ελαιοπαραγωγούς να περιμένουν τις εξελίξεις για την νέα ελαιοκομική περίοδο με έντονη ανησυχία.
Και αυτό γιατί, τα έως τώρα δεδομένα, δεν δείχνουν πως θα υπάρχουν βασικές αλλαγές στην τιμή παραγωγού για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η οικονομική κρίση και ο δεύτερος η απροθυμία των Ιταλών να αγοράσουν ελαιόλαδο σε υψηλές τιμές παρά του ότι ακόμη και τώρα τα αποθέματα είτε έχουν εξαντληθεί είτε υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες.

Και ενώ στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, με το καλύτερο ποιοτικά ελαιόλαδο, η κατάσταση με τους ελαιοπαραγωγούς βαίνει από το κακό στο χειρότερο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2010 στην Ελλάδα, έγιναν εισαγωγές ελαιολάδου συνολικής αξίας 13 εκατομ. ευρώ εκ των οποίων, το 1,5 εκατομ ευρώ αφορά σε εισαγωγές ελαιολάδου από την Γερμανία , η οποία δεν παράγει ελαιόλαδο (!!).
Τα στοιχεία για τις γενικότερες εισαγωγές τροφίμων από άλλες χώρες της Ε.Ε., είχε ζητήσει ο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, με ερώτηση του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος και έσπευσε να τα αποστείλει στη Βουλή.

Ελαιόλαδο…Γερμανίας
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η συνολική αξία των εισαγωγών ελαιόλαδου στην ελληνική αγορά το 2010 ήταν 13.367.699 ευρώ. Η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία είχαν τα μεγαλύτερα μερίδια συμμετοχής στην εγχώρια αγορά με 45,85%, 36,17% και 11,88% αντίστοιχα.
Δηλαδή το 2010 αγοράσαμε από την Ισπανία ελαιόλαδο αξίας 6.129.090 ευρώ, από την Ιταλία ελαιόλαδο αξίας 4.835.096 ευρώ και από την Γερμανία (!!) ελαιόλαδο αξίας 1.588.083 ευρώ.

Ένα δις για κρέατα εισαγωγής

Σύμφωνα όμως με τα ίδια στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Βουλή, την ίδια ώρα που η κτηνοτροφία στην Ελλάδα και στην Κρήτη αντιμετωπίζει τα χίλια μύρια προβλήματα, με τους κτηνοτρόφους να αγωνίζονται για να επιβιώσουν και να συντηρήσουν τον κλάδο, οι εισαγωγές κρεάτων το 2010 έφτασαν στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Η συνολική αξία κρεάτων και παρασκευασμάτων κρεάτων στη χώρα μας το 2010 ήταν 1.085.430.770 ευρώ με τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και την Ιταλία να έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια συμμετοχής στην ελληνική αγορά με 29,98%, 26,62%, 15,72% και 10,44% αντίστοιχα.
Δηλαδή το 2010 αγοράσαμε από την Γαλλία κρέατα αξίας 325.412.144 ευρώ, από τις Κάτω Χώρες κρέατα αξίας 288.941.671, από την Γερμανία 170.629.717 και από την Ιταλία αγοράσαμε κρέατα αξίας 113.318.972 ευρώ.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα πουλερικά, όπου το 2010 οι εισαγωγές από Βουλγαρία (36,72%), Ιταλία (26,61%), Γαλλία (13,54%), Ηνωμένο Βασίλειο (13,4%) και Γερμανία (8,08%) έφτασαν στα 7.093.682 ευρώ.
Επιπλέον η Ελλάδα, με τα δεκάδες νησιά και τον αλιευτικό της στόλο, το 2010 έκανε εισαγωγές…ψαριών αξίας 384.043.069 ευρώ κυρίως από Ισπανία (12,92%), Ιταλία (11,52%), Κάτω Χώρες (7,69%) και Γερμανία (5,85%) !!!.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Από τις γυναικείες τουαλέτες στον ...εισαγγελέα

Στις γυναικείες τουαλέτες χώνονταν 26χρονος Γκανέζος επιδεικνύοντας τα...προσόντα του που συνελήφθη χθες το πρωί, στα Μάλια.
Όπως κατήγγειλε γυναίκα που βρίσκονταν στις  γυναικείες τουαλέτες του μπαρ, ο 26χρονος εισέβαλε σε αυτές και  με  απρεπείς  χειρονομίες πρόσβαλλε βάναυσα την αξιοπρέπεια της.
Ο δράστης αναζητήθηκε και αφού εντοπίστηκε από Αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Χερσονήσου και αναγνωρίστηκε από την γυναίκα  συνελήφθη. 
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αντί για ελιές φύτεψαν δενδρύλλια
Αντί για ελιές είχαν φυτέψει δενδρύλλια, ύψους 1,3 μέτρων, στο χωράφι τους, στο ΔΔ Καμηλαρίου του Δήμου Φαιστού.
Οι Αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών ύστερα από την αξιοποίηση των πληροφοριών για τα παράνομα «φυτά» προχώρησαν σε λεπτομερή έλεγχο στον χώρο και εντόπισαν τα 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,3 μέτρων επιμελώς καλλιεργημένα τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Οι Δράστες αναζητούνται ενώ προανάκριση ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σκάνδαλο ολκής! H Αννούλα διόρισε μόνο τα «δικά της» παιδιά!
Η κυβέρνηση, που μας μίλησε για αξιοκρατία και opengov, εξακολουθεί να προκαλεί με σκανδαλώδεις προσλήψεις… Κατά το γνωστό πλέον «λεφτά υπάρχουν», έτσι και δουλειές υπάρχουν, αλλά μόνο για τα δικά τους, «πράσινα» παιδιά!
Ο λόγος για την προκήρυξη 150 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των θυρίδων επιχειρηματικότητας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας» για προσλήψεις στο Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας. Σωστά μαντέψατε, μιλάμε για την αγαπημένη μας Αννούλα, εμπνεύστρια του νέου σύγχρονου «κρυφού σχολειού»…
Θέλετε να μάθετε ποιοί προσλήφθηκαν; Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Νομό Κοζάνης (από τον οποίο κατάγεται η υπουργός Παιδείας και στον οποιο διετέλεσε βουλευτής και νομάρχης) από όλους τους υποψηφίους οι επιτυχόντες είναι μόνο τρεις και κοιτάξτε μια τρομερή σύμπτωση, όλοι τους μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και φανατικοί υποστηρικτές της Αννούλας μας!
Πρόκειται, συγκεκριμένα για τους:
ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ (Αναπληρώτρια Γραμμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρίκτρια της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)
Τα ονόματα των επιτυχόντων μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε και οι ίδιοι στο site του ινστιτούτου www.ify.gr
prionokordela
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πρωταθλήτρια δρομέας ετών 79!
Έχει τα κότσια, τη δύναμη, την αντοχή και τη θέληση, παρά τα... 79 της χρόνια, να διανύει χιλιόμετρα και να έρχεται πρώτη σε αγώνες δρόμου!
Η κ. Καλλιόπη Γιατράκη Φρουδαράκη, για άλλη μια χρονιά, συμμετείχε και έκοψε το νήμα στα «Γκουβερνιώτικα 2011».
Ήταν η 14η φορά που έλαβε μέρος σε αγώνες που γίνονται προς τιμή της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου και θεωρεί πως η επιτυχία της αλλά και η δύναμή της προέρχονται από Εκείνη.
Ευχή της είναι το παράδειγμά της να ακολουθήσουν μικρά παιδιά που δεν αγαπούν σήμερα τον αθλητισμό, να μάθουν να ασκούνται και να αποφεύγουν ό, τι μπορεί να τους κάνει κακό, όπως τις ουσίες.
Η κ. Γιατράκη Φρουδαράκη δεν το βάζει κάτω και δηλώνει πως όσα χρόνια ακόμα αντέχει θα βάζει τη στολή της και θα τρέχει σε αγώνες!
Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι «σκληρό» ακόμα και για εικοσάχρονους, κάθε πρωί σηκώνεται στις 5.30 και τρέχει ενώ μία φορά την εβδομάδα διανύει οχτώ χιλιόμετρα, φτάνει ως τον Καρτερό, ανάβει ένα κεράκι στον Άγιο Ιωάννη και επιστρέφει σπίτι της. Παρόλο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση της, δεν τα έχει παρατήσει, αντιθέτως, όπως λέει, ενώ η θεραπεία που ακολουθούσε με το γιατρό της δεν είχε αποτέλεσμα, το περπάτημα και το τρέξιμο της έκαναν καλό!
Η αγάπη της για τον αθλητισμό ξεκίνησε πριν από χρόνια, όταν ήταν μόλις 5 ετών, τότε γυρνούσε τα βουνά με τα πόδια και ένιωθε ζωντανή. Σήμερα, συνεχίζει να τρέχει, «με αναζωογονεί αυτό που κάνω, σα να είμαι 40 χρονών αισθάνομαι», λέει χαρακτηριστικά.
Η κ. Γιατράκη Φρουδαράκη είναι ιδιαίτερα δεμένη με τις Ποταμιές και τους ανθρώπους του χωριού και εύχεται να συνεχίσουν οι εργασίες στο ναό και τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο να γίνει η λειτουργία εκεί.
Ο θαυμασμός που ο κόσμος τρέφει για την ίδια είναι απεριόριστος και.. φήμες θέλουν την κ. Γιατράκη Φρουδαράκη να προσπαθεί να φτάσει τα 100! Ωστόσο, αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μπορεί να συνεχίσει να τρέχει και να... συμπαρασύρει και άλλους μαζί της. «Θέλω τα παιδιά να κάνουν γυμναστική, να είναι κοντά στους γονείς τους, να διαβάζουν, να μένουν μακριά από κακές παρέες ,να μην ντρέπονται στη ζωή τους», αναφέρει.
Ιδιαίτερα περήφανη είναι για την οικογένειά της, την κόρη της, Ειρήνη, η οποία διατηρεί εργαστήρι ζωγραφικής, και την εγγονή της, Αθηνά Κουμάνταρου, που έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο ενώ έχει αφιερωθεί στη μουσική, αφού διδάσκει στα παιδιά.
Τέλος, ευχαριστεί τους διοργανωτές του αγώνα, τον γυμναστή, κ. Μανώλη Κρανιωτάκη και το γιατρό, κ. Μιχάλη Αλεξανδράκη.
patris
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 261 συλλήψεις στην Κρήτη τον Αύγουστο
Πλούσια και αποτελεσματική ήταν η δραστηριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης (Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης),κατα τον μήνα Αύγουστο, καθώς  συνελήφθησαν συνολικά -691- άτομα , ενώ κατασχέθηκαν 25,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1500 δενδρύλλια και πολλά ακόμη άλλα είδη παράνομων δραστηριοτήτων.

Συλλήψεις

-82- για ναρκωτικά
-9- για ληστείες
-2- για ανθρωποκτονία
-69- για κλοπές-διαρρήξεις
-32- για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»
-57- για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.)
-253- για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»
-13- για παραβάσεις του Ν. «περί Παιγνίων»
-7- για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημ/τος κ.λπ.)
-1- περί υγειονομικού κανονισμού
-5- περί πνευματικής ιδιοκτησίας
-28- για επαιτεία
- 4- για αποσφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
-26- για διάφορα αδικήματα ύστερα από έγκληση
-5- για παραβάσεις Αστυν. Δ/ξης «Περί ζωοκλοπής»
-7- για παραβάσεις περί ζωοκλοπής
-2- για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών
-13- για άγρα πελατών
-2- για παραβάσεις ενδοοικογενειακής βίας:
-10- για διάφορα αδικήματα του Π. Κ.:

Εξιχνιάστηκαν:

- 27- υποθέσεις N. «περί Όπλων»
- 3– υποθέσεις ανθρωποκτονίας
- 39- υποθέσεις N. «περί Ναρκωτικών»
- 20- υποθέσεις κλοπών τροχοφόρων
- 1– υπόθεση απάτης
- 21- υποθέσεις επαιτείας
- 1- υπόθεση περί παιγνίων
- 4- περί πνευματικής ιδιοκτησίας
- 46- κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες -καταστήματα- ξενοδοχεία
- 4- ληστείες σε βάρος ατόμων
- 1- ληστεία σε βάρος πιστωτικού ιδρύματος
- 4- υποθέσεις πλαστογραφίας:
- 1- υπόθεση περί ενδοοικογενειακής βίας
- 22- υποθέσεις για λοιπά αδικήματα Π.Κ.

Κατασχέθηκαν:

Κάνναβη: 25447,9 γραμμάρια
Φυτά κάνναβης: 1496
Ηρωίνη: 101,2 γραμμάρια
Κοκαΐνη: 226 γραμμάρια
Σπόροι κάνναβης: 38
Ναρκωτικά Χάπια: 33
Τσιγαριλίκια: 16
Πιστόλια: 9
Γεμιστήρες: 9
Κυνηγετικά Όπλα: 13
Πολεμικά όπλα: 1
Μαχαίρια: 34
Ράβδοι: 2
Πιστόλια Κρότου-αερίου: 1
Απομιμήσεις πυροβόλων όπλων: 1
Φυσίγγια: 4170
Κενά φυσίγγια: 5908
Βεγγαλικά -κροτίδες: 1998
Παίγνιο-μηχανήματα: 4
Χρηματικό ποσό: 1331 ευρώ
Πλαστά χαρτονομίσματα: 4
Κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι: 1269
Ξύλινοι και μεταλλικοί λοστοί: 28
Διάφορα πλαστά έγγραφα: 22
Κινητά τηλέφωνα: 2

Κλαπέντα-Ανευρεθέντα οχήματα και μοτ/τες: (102)
flashnews