Τράκαρε με άλογο και το σκότωσε
Με άλογο τράκαρε ένας ανυποψίαστος οδηγός στην Εθνική Οδό Χανίων – Κισάμου με αποτέλεσμα να το σκοτώσει άθελά του.
Το άτυχο ζώο, άγνωστο πως, έφυγε από το σημείο που ήταν δεμένο και βρέθηκε στην Εθνική Οδό.
Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν τις αρχές προκειμένου να το απομακρύνουν το ταχύτερο δυνατόν από τη μέση του δρόμου αλλά δεν πρόλαβαν το κακό.
Ένα Ι.Χ που κινούνταν στο σημείο δεν πρόλαβε να αποφύγει το άλογο και έπεσε πάνω του.
Από τη σύγκρουση το ζώο πέθανε ενώ το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός του.
Το πτώμα του αλόγου που κείτονταν στην εθνική οδό απομάκρυνε χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Πλατανιά
flasnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Τον εκδικήθηκαν καίγοντας του το Ι.Χ
Παρανάλωμα του πυρός έγινε  χθες αργά το βράδυ ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο τύπου smart στην Σητεία στο Λασίθι.
Η φωτιά που προκλήθηκε από εμπρησμό καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκαν στο όχημα ένα μπιτόνι με βενζίνη, οινόπνευμα και ένα στουπί, προκάλεσε στο αυτοκίνητο ζημιές ύψους 5.000 ευρώ.
Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Π.Υ με δυο άνδρες. Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εναλλακτικό εμπόριο στα Χανιά
Σε καιρούς κρίσης ,χρεωκοπίας & οικονομικής εξαθλίωσης των ανθρώπων ,δημιουργήθηκαν ομάδες αυτοοργανωμένες & εφάρμοσαν το "εναλλακτικό εμπόριο χωρίς χρήματα "όπως το ΤΡΟΥΕΚΕ στην Αργεντινή (http://reviews.in.gr/diafora/socialeconomy/article/?aid=1231127625) (ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ http://youtu.be/R6N8l3BKlbI ) τα ανταλλακτικά όμως παζάρια κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς διεθνώς.

 Όπως δείχνουν τα στοιχεία στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, δημιουργούνται όλο και περισσότερα δίκτυα ανταλλαγής. Το lets - linkup, που δραστηριοποιείται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, το Sel Terre στη Γαλλία, τα Tauschringe.de, Tauschen regional, Tauschring portal, Tauschringadressen στη Γερμανία, το Lets στην Αυστραλία είναι μερικά από αυτά. Στην Ελλάδα εδω &λίγο καιρό έχουν αρχίσει & οργανώνονται από διαφορές ομάδες ανθρώπων το εναλλακτικο εμπόριο ,σε διάφορα μέρη ,είτε μέσα από το διαδίκτυο ,είτε με την άμεση επαφή των ανθρώπων.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ για την οικ/κη πολιτική που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού .Αντιδράμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια όλοι όσοι δεν έχουμε χρήματα η΄ δεν μας αρκούν για να επιβιώσουμε από την αγορά των καθημερινών προϊόντων πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα . Αντιδράμε για την καταπολέμηση της κρίσης ,της φτώχιας ,της ανεργίας & των νομοσχεδίων που μας επιβάλλουν & μας εξαθλιώνουν όλο & περισσότερο ,για την συντήρηση της εργασίας που θέλουμε να προσφέρουμε & δεν μπορούμε με την υπάρχουσα κατάσταση.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κρίσης ,ξεκινάμε όλοι μαζί την ιδέα για το " 1ο παζάρι ανταλλαγής προιόντων & υπηρεσιών " στα Χανιά , με σκοπό την κατάργηση των χρημάτων στις μεταξύ μας συναλλαγές!!!!!

Διοργανώνουμε όλοι μαζί το 1ο παζάρι ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών στα Χανιά. Με την βοήθεια όλων μας που θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια & τουλάχιστον με τα βασικά αγαθά καθημερινής χρήσης, ανταλλάσουμε τα προϊόντα μας & προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ,χωρίς χρήματα!!! χρειαζόμαστε ιδέες , βοήθεια , συμμέτοχη για να το πραγματοποιήσουμε και ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις συλλογικοτητες,φορεις,ομαδες,πρωτοβουλιες,ανεργους,αγροτες,εμπορους & όλους τους πολίτες του νομού να συμμετάσχουν & να προσφέρουν τα προϊόντα & τις υπηρεσίες τους ,στο εναλλακτικό εμπόριο που θα πραγματοποιήσουμε σύντομα στα Χανιά.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

1.Να έρθουμε σε επαφή οι άνθρωποι να συζητήσουμε ,να ανταλλάξουμε απόψεις ,προϊόντα ,ιδέες & μέσα από αυτό να αντιμετωπίσουμε την σκληρή οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. 2.Να κάνουμε ανταλλαγές προϊόντων , χωρίς χρήματα & να συμμετέχουμε όλοι με τα προϊόντα μας & τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε .Να τα ανταλλάξουμε με ότι θα αγοράζαμε & έχουμε ανάγκη. 3.Να καταργήσουμε τα χρήματα & να επιβιώσουμε μέσα από την ανταλλαγή του εναλλακτικού παζαριού.

Παπούτσια ,ρούχα ,τρόφιμα ,αντικείμενα ,έπιπλα ,υπηρεσίες κλπ, ότι δεν χρειαζόμαστε & παράγουμε το προσφέρουμε & παίρνουμε ότι έχουμε ανάγκη με το "σύστημα" της ανταλλαγής.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΑΣ

* Κάποιος που παράγει π.χ. μέλι .ας έρθει με το προϊόν του να το ανταλλάξει με π.χ. λάδι που έχει ανάγκη & προσφέρει κάποιος άλλος.
* Κάποιος που διδάσκει μαθήματα σε μαθητές σχολείου, δηλώνει συμμετοχή στην λίστα υπηρεσιών,& οι γονείς των παιδιών που θα κάνει μαθήματα ,θα προσφέρουν στον δάσκαλο ότι παράγουν-υπηρεσία μπορούν.
* Ο υδραυλικός παίρνει π.χ. ψωμί & κάνει εργασία στο σπίτι του αρτοποιού.
* Ο γιατρός ηλεκτρολόγος οικοδόμος κλπ, προσφέρουν υπηρεσίες με το σύστημα της ανταλλαγής.
* Όλοι μαζί οργανωνόμαστε ,διαμαρτυρόμαστε ,δρούμε & εμποδίζουμε περιπτώσεις π.χ. εξώσεων η’ κατασχέσεων σπιτιών ,από δάνεια ,όφειλες σε τράπεζες κλπ συμπαραστεκόμαστε αλληλέγγυα & δυναμικά σε όποιον συμπολίτη μας έχει ανάγκη.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ
* Όλοι είμαστε μέρος του 1ου παζαριού ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών στα Χανιά & ανταλλάσουμε ιδέες ,απόψεις ,για την εξάπλωση & την καλυτέρευση του. * Βρίσκουμε ένα μέρος στην πολη που να βολεύει το παζάρι μας. * Φέρνουμε πάγκους ,τραπέζια & ότι θέλει ο καθένας & απλώνουμε τα πράγματα που έχουμε για ανταλλαγή. * Τα προϊόντα που προσφέρουμε, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση π.χ. τα ρούχα πλυμένα & σιδερωμένα ,τα παπούτσια καθαρά ,τα τρόφιμα & τα υγρά αναλλοίωτα. * Στον χώρο του παζαριού ,δημιουργούμε λίστα προσφορές υπηρεσιών ,στην οποία συμμετέχουμε όσοι επιθυμούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. * Δημιουργούμε λίστα αμέσων δράσεων ,για τους συνάνθρωπους μας που έχουν άμεση ανάγκη σε βοήθεια & συμμετέχουμε όλοι δυναμικά. * Έπιπλα ,εργαλεία ,τρόφιμα ,συσκευές ,κλπ ,η αξία όλων των ειδών θα κοστολογείτε μεταξύ των συναλλασσομένων
,στην αρχή, διότι δεν θα υπάρχουν χρήματα στο παζάρι μας .(π.χ. προσφέρω έναν υπολογιστή γιατί δεν τον έχω ανάγκη,& παίρνω ότι έχω ανάγκη π.χ. οικοδομική εργασία ,κρεβάτι κλπ)
Όλα καθορίζονται μεταξύ μας ,με βάση τις ανάγκες που έχουμε & όχι με βάση την αξία των προϊόντων η΄ των υπηρεσιών που προσφέρουμε η΄μας προσφέρουν, σε αξία χρημάτων.
Καταργούμε τα χρήματα & παίρνουμε δίνουμε ότι μας είναι αναγκαίο !!! Όλοι οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι στο εναλλακτικό "εμπόριο "μας.

Σκοπός είναι ,για αρχή ,είναι να επιβιώνουν όλοι ,δουλεύοντας & προσφέροντας τα προϊόντα & τις υπηρεσίες τους, καταργώντας το άγχος που μας δημιουργούν τα χρήματα
Ανταλλάσουμε ιδέες & προϊόντα για την καλύτερη επιβίωση μας. Να καθιερώσουμε το παζάρι μας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Να το διατηρήσουμε ,να το καθιερώσουμε & να προσελκύουμε νέο κόσμο στο εναλλακτικό "εμπόριο" μας. Να δρούμε δυναμικά & οργανωμένα σε κάθε είδους "εξοντωτικό" νόμο, & μετρό που μας επιβάλλουν & πλήττει τα δικαιώματα μας στην ελεύθερη ζωή.
Ως αρχική ιδέα ,κάπως έτσι σκεφτόμαστε να λειτουργήσει το παζάρι ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών στα Χανιά ,που θα το οργανώσουμε & θα το υλοποιήσουμε όλοι μαζί μετά από συνάντηση-συζήτηση ,που θα καθορίσουμε τις προσέχεις ημερες.
Όλοι έχουμε & θέλουμε την ανάγκη & την βοήθεια όλων .Όλοι δίνουμε την βοήθεια που θέλουν όλοι.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πιάστηκε επ'αυτοφώρω να "γδύνει" στρατόπεδο

Συνελήφθη 43χρονος στο Ηράκλειο
Έναν 43χρονο άνδρα συνέλαβαν, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για κλοπή.
Ο άνδρας μπήκε στο πρώην στρατόπεδο "Γιακουμάκη" από όπου άρπαξε παλιά σίδερα, καλώδια και φύλλα λαμαρίνας.
Οι άνδρες της ασφάλειας γειτονικού στρατοπέδου αντιλήφθηκαν τί συνέβαινε και ειδοποίησαν την αστυνομία που συνέλαβε τον άνδρα.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κι άλλο θύμα του δήθεν Κύπριου ναυτικού
Την εμφάνισή του έκανε, χθες, για ακόμα μία φορά ο μαϊμού Κύπριος ναυτικός ο οποίος εξαπατά ηλικιωμένους στο Ηράκλειο. Το ίδιο άτομο λίγες ημέρες πριν είχε εξαπατήσει έναν 72χρονο αποσπώντας του 700 ευρώ , ενώ χθες άρπαξε μέσα από τα χέρια ενός 89χρονου Ηρακλειώτη 200 ευρώ κι εξαφανίστηκε.
Ο ηλικιωμένος Κ. Κάββαλος κάτοικος Μαλάδων προσφέρθηκε να βοηθήσει τον απατεώνα που βρέθηκε μπροστά στο σπίτι του και έψαχνε να βρει το δρόμο του για να πάει στη Σητεία.
«Μου συστήθηκε ως Κύπριος ναυτικός και πως είναι υιοθετημένος από έναν Ηρακλειώτη γιατρό στον οποίο θα πήγαινε δώρο μία φωτογραφική μηχανή. Την ίδια μηχανή μου έδειξε κι εμένα λέγοντάς μου ότι μου την κάνει δώρο, αλλά να του δώσω 30 ευρώ. Του έδωσα ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ για να πιει ένα καφέ. Βγάζοντας τα λεφτά από την τσέπη μου, τρία ακόμη χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, μου τα άρπαξε κι εξαφανίστηκε» λέει ο κ. Κ. Κάββαλος.
Σύμφωνα με τον 89χρονο, ο απατεώνας αυτή τη φορά χρησιμοποίησε ένα ανοικτού χρώματος όχημα, ενώ στην περίπτωση του 72χρονου από την Αμμουδάρα απομακρύνθηκε από το σημείο με μία σκουρόχρωμη Mercedes. Από τις περιγραφές των δύο θυμάτων εκτιμάται ότι πρόκειται για αθίγγανο σχετικά νεαρής ηλικίας με πειθώ, ο οποίος στοχεύει ηλικιωμένους που ζουν συνήθως μονάχοι τους.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κατοστάρι"΄έκανε 36χρονος ... μπροστά στους αστυνομικούς!
Ούτε ... στους ολυμπιακούς αγώνες τέτοια "τρεχάλα" σαν αυτή που "έριξε" ένας 36χρονος, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο. Τον άνδρα, που οδηγούσε ένα ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί, όμως μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, άρχισε να τρέχει ... γνωρίζοντας ότι θα τον συλλάμβαναν.
Οι άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου τον πήραν στο "κατόπι" και λίγο πιο μακριά τον ακινητοποίησαν. Στην κατόχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 16 σφαίρες.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μοναδικός καλλιεργητής αλόης στην Ελλάδα, 77χρονος Ηρακλειώτης
Πριν από 15 χρόνια, ο Ηλίας Χρονάκης φύτεψε ένα φυτό αλόης βέρα (aloe vera) ύψους μόλις δέκα εκατοστών στην περιοχή Τσούτσουρος, στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Σήμερα ο 77χρονος καλλιεργητής διαθέτει 200.000 φυτά, έχει δημιουργήσει τη μοναδική φυτεία αλόης που υπάρχει στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες της Ευρώπης (υπάρχουν μόνο στην Ισπανία). Παράλληλα, συζητά με ξένους υποψήφιους επενδυτές ώστε η εταιρεία του «Louis Aloe» να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας αλόης και διάθεσής της εντός και εκτός Ελλάδας.
Μηχανικός στην Αεροπορία Στρατού, ο Ηλίας Χρονάκης παραιτήθηκε στα 32 του και έφυγε στο Βανκούβερ του Καναδά για να ανοίξει συνεργείο αυτοκινήτων. Γνώρισε την αλόη από μια κρέμα που του συνέστησαν να χρησιμοποιεί για να επουλώνει τους καθημερινούς μικροτραυματισμούς και τα γδαρσίματα στα χέρια. Φύτεψε αλόη στον κήπο του στον Καναδά κι αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με την καλλιέργεια του φυτού όταν επέστρεψε στην Ελλάδα.
Ξερίζωσε τις ελιές του
«Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την καλλιέργεια αλόης βέρα όταν υποχρεώθηκα να πουλήσω το λάδι που έβγαζα προς 1,95 ευρώ το κιλό ενώ μου στοίχιζε 2,5 ευρώ. Θύμωσα τόσο πολύ, που πήρα μια μέρα τη μπουλντόζα και ξερίζωσα τις πιο πολλές ελιές μου. Νόμιζαν ότι τρελάθηκα. Αφησα μόνο όσες βρίσκονταν γύρω στο χωράφι για να διακρίνονται τα όρια, να βγάζω το λάδι που χρειαζόμουν και για έχουν ίσκιο οι εργάτες που θα δούλευαν για την αλόη...» εξηγεί ο Η. Χρονάκης για το πώς αποφάσισε να κάνει το καλλιεργητικό άλμα. Σε μια περιοχή όπως η Κρήτη όπου το λάδι αποτελεί σήμα κατατεθέν.

Ο ίδιος εκθειάζει τα πλεονεκτήματα από την καλλιέργεια αλόης σε σύγκριση με άλλων καλλιεργειών όπως της ελιάς ή του αμπελιού. «Θεωρείται ο κρίνος της ερήμου, περιέχει 200 οργανικά συστατικά, χρησιμοποιείται ευρύτατα από τη φαρμακευτική βιομηχανία και χαρακτηρίζεται ελιξίριο νεότητας. Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα και περιποίηση. Απλώς ανοίγεις το λάκκο, φυτεύεις και περιμένεις το φυτό να μεγαλώσει. Σε αντίθεση με την ελιά ή το αμπέλι από τα οποία ο καρπός μαζεύεται μόνο μια συγκεκριμένη εποχή, από την αλόη μπορείς να κόβεις φύλλα για να πάρεις το ζελέ τους οποιαδήποτε στιγμή. Οποτε υπάρχει παραγγελία, για παράδειγμα».
Ιδανικά μέρη
Σύμφωνα με τον κρητικό καλλιεργητή ιδανικά μέρη για να καλλιεργηθεί η αλόη είναι τα παραλιακά, όπου δεν υπάρχει παγωνιά. Για το λόγο αυτό θεωρεί ότι προσφέρονται για την καλλιέργεια περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Μυτιλήνη, η νότια Πελοπόννησος.

Το κόστος για την καλλιέργεια της αλόης είναι ιδιαίτερα προσιτό εκτιμά ο Η. Χρονάκης. «Σε ένα στρέμμα μπορούν να φυτευτούν έως 1.200 φυτά τα οποία κοστίζουν από 2 ευρώ για ένα φυτό 10 εκατοστών μέχρι 20 ευρώ για ένα φυτό ηλικίας ενάμισι έτους, το οποίο ύστερα από ένα χρόνο θα βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία». Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να δαπανήσει μεγάλο ποσό αφού ένα φυτό «μάνα» μπορεί να δημιουργήσει τουλάχιστον δέκα παραφυάδες μόλις συμπληρωθούν δυόμισι χρόνια, καθεμία από τις οποίες αποτελεί ένα νέο φυτό. Υπολογίστε ότι ένα φυτό φτάνει σε παραγωγική ηλικία όταν συμπληρωθούν δυόμισι χρόνια, ενώ ένα χρόνο αργότερα μπορεί κανείς να παίρνει μόνο τα φύλλα του».

Καλλιέργεια με προοπτική
Πόσα χρήματα, όμως, μπορεί να προσδοκά κάποιος από μια τέτοια καλλιέργεια; Σύμφωνα με τον Η. Χρονάκη, όταν το φυτό φτάσει σε παραγωγική ηλικία ώστε να μπορούν να κοπούν τα φύλλα του (σε ηλικία τρισήμισι ετών) ο καλλιεργητής μπορεί να πάρει 15-20 φύλλα από τα οποία παίρνει περί τα 10 κιλά ζελέ (χυμό) αλόης. Η τιμή του χυμού στην αγορά φτάνει τα 10-15 ευρώ το κιλό ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες προσφέρουν έως και 200 ευρώ το κιλό για προϊόν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Η συγκεκριμένη αγορά θεωρείται ιδιαίτερα δυναμική, καθώς υπολογίζεται ότι το 25% των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν παγκοσμίως περιλαμβάνουν και αλόη. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι εισάγονται κατά μέσο όρο από τη Γερμανία περί τους 5 τόνους χυμού αλόης την ημέρα. Παρά το δυναμισμό της συγκεκριμένης καλλιέργειας, ωστόσο φαίνεται πως αντιμετωπίζεται ακόμα ως εξωτικό φρούτο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Πενήντα τηλέφωνα έκανα αλλά άκρη δεν βρήκα. Δεν υπάρχει υπηρεσία στην Ελλάδα η οποία να μπορεί να πιστοποιήσει αν ο χυμός της αλόης είναι ή όχι τοξικός, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συσκευασία της. Υποχρεωθήκαμε να αναζητήσουμε πληροφορίες στο εξωτερικό...» λέει χαρακτηριστικά ο Η. Χρονάκης.
Ο κρητικός καλλιεργητής, ωστόσο, βρίσκεται αυτό το διάστημα σε επαφή με ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν φυτείες αλόης και στοχεύει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας του φυτού.

boraeinai.blogspot.com

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ένας Έλληνας σχεδιάζει τις αλλαγές στις εφημερίδες του Μέρντοκ

Ο Μιχάλης Νιάρχος
To σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που οδήγησε τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης να κλείσει την εφημερίδα του News of the World φαίνεται πως έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις και στις εφημερίδες του στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, που διέρρευσαν σε ανταγωνιστικά μέσα ενημέρωσης, ένα μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού την θεωρεί "αλαζονική εκδοτική εταιρεία" και "δύσκολη" στις συναλλαγές της με το αναγνωστικό κοινό.
Μέρος του κοινού έχει σχηματίσει άσχημη εικόνα για τις εφημερίδες του Μέρντοκ, λόγω των υποκλοπών αλλά και λόγω των καταγγελιών ότι ασκεί μεροληπτική δημοσιογραφία σε βάρος της κυβέρνησης Γκίλαρντ και των Πράσινων.
Την εικόνα αυτή της News στην Αυστραλία ανέλαβε να την αλλάξει ένας Έλληνας. Ο υπεύθυνος της στρατηγικής μάρκετινγκ της εταιρείας του Μέρντοκ στην Αυστραλία, Μιχάλης Νιάρχος, έκανε μια σειρά εισηγήσεων στην εταιρεία με στόχο να ανέβει στην εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι "μεροληπτεί" και επαναβεβαιώνοντας ότι ασκεί "αδέσμευτή, αμερόληπτη δημοσιογραφία". Συμβολικός τίτλος της πρότασής του "Δαρβίνος"!
Μέσα στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, λέγεται ότι θα είναι και η αλλαγή του ονόματος της "αυτοκρατορίας" στην Αυστραλία σε News Australia.
Οι εφημερίδες του Μέρντοκ στην Αυστραλία ελέγχουν το 70% του ημερήσιου τύπου της χώρας!
Η εταιρία News που ιδρύθηκε το 1923 επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εγγράφου με τις εισηγήσεις του κ. Νιάρχου, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι απαραίτητο ότι αυτές θα υιοθετηθούν. Διευκρινίστηκε ακόμα, πως οι εισηγήσεις έγιναν πριν τον Ιούνιο και ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν σχετίζονται με αυτές.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στην Αυστραλία σχετίζονται και με την απόφαση του Ρούπερτ Μέρντοκ, να χρεώνει όσους επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των εφημερίδων του.
Η χρέωση, τουλάχιστον για μέρος της ύλης, θα ξεκινήσει από την εφημερίδα του The Australian, πιθανότατα το Νοέμβριο.ΑΠΕ-ΜΠΕ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

«Βάπτιζαν» ελληνικά... εισαγόμενα φορτηγά

Νέα καταγγελία για το ΚΤΕΟ της Πάτρας βλέπει το φως της δημοσιότητας, αφού χθες έγινε σχετική καταγγελια στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα.
Σύμφωνα με αυτήν, υπάλληλος ή υπάλληλοι του ΚΤΕΟ είχαν πάρει την σφραγίδα της υπηρεσίας και πλαστογραφούσαν άδειες φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, τα οποία εισάγονταν στην Ελλάδα από άλλες χώρες και τα «βάφτιζαν» ελληνικά.
Σε άλλες περιπτώσεις χαρακτήριζαν ως αντιρρυπαντικούς τους κινητήρες που είχαν αντικατασταθεί, εκδίδοντας τη σχετική βεβαίωση. Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος ο αριθμός των οχημάτων που έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά. Το ζήτημα θα διερευνήσουν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ήδη έχει αφαιρεθεί από το ΚΤΕΟ το βιβλίο μητρώου όπου καταγράφονται όλες οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά που εκδίδονται προκειμένου να διαπιστωθεί το βάθος της υπόθεσης.

Πηγή:dete.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Δήμαρχος χαστούκισε... σύμβουλο!

Επεισόδιο με πρωταγωνιστές τη δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και μία 53χρονη συμβούλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεργάτιδα Εκδοτικού Οίκου, σημειώθηκε χτες στο δημαρχείο της περιοχής, σύμφωνα με το trikalanews.
Σύμφωνα με την καταγγελία της 53χρονης, υπήρξε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σερβία και παρόλο που η 53χρονη, κάλυψε η ίδια οικονομικά μέρος της οφειλής, η Δήμαρχος, αρνείται να αναγνωρίσει την οφειλή…
Η 53χρονη, ισχυρίζεται πως η Δήμαρχος, την έπιασε από το χέρι για να την βγάλει έξω από το γραφείο και στην συνέχεια την χαστούκισε…
«Έχω νοσηλευτεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, μου δώσανε ηρεμιστικό γιατί μετρήθηκε η πίεση στο 19, αναμένω την ιατρική γνωμάτευση και φυσικά θα κινηθώ νομικά εναντίον της Δημάρχου», δηλώνει η 53χρονη και προσθέτει «ήταν ένα σοκ. Δεν με έχουν χτυπήσει ούτε οι γονείς μου και πρώτη φορά βιώνω την βία»…

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,