Της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για της πάρουν την τσάντα
Το μαχαίρι στο λαιμό έβαλαν άγνωστοι άνδρες σε μία 58χρονη γυναίκα, στο Ηράκλειο, με σκοπό να της πάρουν την τσάντα και ότι άλλο πολύτιμο είχε πάνω της.
Η τσάντα που αφαίρεσαν από την άτυχη Ηρακλειώτισσα περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των 1800 ευρώ.
Επίσης μέσα η τσάντα περιείχε και 34 χρυσά και ασημένια κοσμήματα συνολικής αξίας 3400 ευρώ τα οποία και άρπαξαν.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1212 Κρητικοί σε αναζήτηση θέσης Ειδικού Φρουρού
Στην πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας προσβλέπουν πλέον χιλιάδες νέοι και νέες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι σε προκήρυξη του υπ.Προστασίας του Πολίτη για πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών, υποβλήθηκαν περίπου 15.000 αιτήσεις από τις οποίες οι 1.212 από την Κρήτη.
Δηλαδή η αναλογία πρόσληψης ανα αιτήσεις έφτασε σε 1 προς 13 και αυτό ενώ είναι γνωστό πως το επάγγελμα του Ειδικού Φρουρού περικλείει και κινδύνους , ενώ σίγουρα και οι συνθήκες εργασίες μόνο ως καλές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Και όμως οι χιλιάδες νέοι και από την Κρήτη προτιμούν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτές τις δυσκολίες και τους κινδύνους, παρά με τον εφιάλτη της ανεργίας.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη για την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών, έγινε τον Αύγουστο και οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν :
Μακεδονία 4.927
Αττική 4.013
Πελοπόννησος 1.627
Θεσσαλία 1.399
Στερεά Ελλάδα 1.247
Κρήτη 1.212
Ήπειρος 682
Νησιά Αιγαίου 389
Επτάνησα 237

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τηλεφώνημα για βόμβες σε Δικαστήρια και Περιφέρεια στο Ηράκλειο
Τον τρόμο έχει σκορπίσει στο κέντρο του Ηρακλείου, άγνωστος ο οποίος τηλεφώνησε και προειδοποίησε για τοποθέτηση βομβών τόσο στα Δικαστήρια του Ηρακλείου, όσο και στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.
Αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί όλα τα κτίρια και γίνονται εξονυχιστικές έρευνες απο αστυνομικούς με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ενέχυρο για ... μερικά λίτρα βενζίνης!

Αφήνουν ταυτότητες και κινητά, τα οποία πολλές φορές δεν επιστρέφουν για να πάρουν πίσω
Πιστωτικές κάρτες ακόμα και για βενζίνη 3 ευρώ, χρησιμοποιούν οι καταναλωτές που δεν τους περισσεύει πλέον ούτε ένα ευρώ.
«Πολλοί πελάτες μας δίνουν πιστωτική κάρτα για να βάλουν βενζίνη 3 ευρώ, που φτάνει να πάνε σπίτι τους και την άλλη μέρα στη δουλειά» τονίζει ο κ. Τάκης Χριστοδουλάκης για να προσθέσει:
«Η κατάσταση είναι πια τραγική. Κάθε μέρα έχουμε ανθρώπους που μας δίνουν ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο αξίας έχουν κι έρχονται και τα παίρνουν πίσω μετά από δύο, τρεις μέρες ή και ποτέ. Και δεν μιλάμε για ποσά 30 και 40 ευρώ. Μιλάμε για 3 ευρώ, 5 ευρώ, το πολύ 10».
Όπως εξηγεί ο κ. Χριστοδουλάκης, οι πελάτες που ζητούν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους ή που βάζουν 30 και 40 ευρώ, απλά δεν υπάρχουν πλέον, ενώ οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις τους.
Αντίστοιχες καταστάσεις βιώνει και ο κ. Παύλος Γιαουρτάς, που εκτιμά την πτώση ζήτησης στο πρατήριο του περίπου στο 30%.
«Φέτος περιμένουμε έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα πως θα έχουμε μια πτώση που μπορεί ν' αγγίξει και το 50 %» αναφέρει.
Σε σχέση με τις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών τονίζει:
«Έχω στο συρτάρι αυτή τη στιγμή πέντε ταυτότητες ανθρώπων που έβαλαν βενζίνη και δεν είχαν χρήματα να την πλη- ρώσουν. Κι είναι για ποσά 5 ευρώ ή 3 ευρώ δε μιλάμε για παραπάνω. Κάποιοι δεν έρχονται καν την επόμενη ημέρα να τις πάρουν».

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Εμφύλιος" Καστελίου- Αρκαλοχωρίου για την κατάργηση της Εφορίας!

Καταργούν μία Εφορία που δεν στοιχίζει και κρατούν την άλλη που την πληρώνει το Κράτος!
Η διαμάχη μεταξύ Καστελίου-Αρκαλοχωρίου που ξέσπασε με αφορμή τη δημιουργία του Μινώα Πεδιάδος, έρχεται τώρα στο προσκήνιο ξανά με την κατάργηση της ΔΟΥ Καστελλίου και την ενοποίησή της με τη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου (η οποία και αυτή προβλέπεται να καταργηθεί) δήθεν για λόγους περιστολής των δαπανών.
“Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία!”. Αυτό απαντούν οι κάτοικοι και οι φορείς του Καστελλίου που υπενθυμίζουν (όπως έκανε ήδη και ο δήμαρχος) πως όχι μόνο δεν εξυπηρετείται από τη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου, αλλά...στοιχίζει και πιο πολλά στο κράτος!
Μάλιστα, με έγγραφα που έχουν ήδη καταθέσει και στο υπουργείο Οικονομικών - από τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 - προσέφεραν δωρεάν το οίκημα στο κράτος που δεν επιβαρύνεται με έξοδα, ενοίκια κ.λπ.!
Οπως καταγγέλλουν από το Καστέλλι:

- Στη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου το Δημόσιο πληρώνει στην ιδιοκτησία ένα υψηλό ενοίκιο.
- Στο κτίριο της ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου έχουν καταγραφεί ακόμη και αυθαιρεσίες!
- Δεν εξυπηρετούνται δημότες πολλών περιοχών με τον κίνδυνο το κράτος να χάνει έσοδα
- Δεν υπάρχει καν ράμπα για ΑμΕΑ στο Αρκαλοχώρι, αντίθετα με το Καστέλλι που όλα έχουν προβλεφθεί.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Γιατρός & περιπτεριούχος

"μαλλιοτραβήχτηκαν" ξανά!

Το μαλλιοτράβηγμα και ο τραυματισμός της γιατρού έφθασαν στο Δικαστήριο - Στις 11 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη

Μία υπόθεση κέντρισε χθες το ενδιαφέρον όλων στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Πρόκειται για τον ξυλοδαρμό που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες, δημοσίως, σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου ανάμεσα σε μία 40χρονη γιατρό και την 60χρονη ιδιοκτήτρια περιπτέρου (διαβάστε εδώ).
Τα όσα εκτυλίχθηκαν στη μέση του δρόμου ήταν για γέλια και για κλάματα, καθώς οι δύο γυναίκες πιάστηκαν μαλλί με μαλλί, ενώ τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή, όταν η γιατρός δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με σιδερένιο λοστό!. Το επεισόδιο όμως είχε και συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου οδηγήθηκαν αμφότερες. Όπως αναφέρθηκε, χθες, κατά την ακροαματική διαδικασία, η 60χρονη είχε υποστεί αμόκ, απαιτώντας να υποβάλει πρώτη μήνυση στην γιατρό που ζαλισμένη κρατούσε ακόμα το κεφάλι της.
Μάλιστα από το χτύπημα στο κεφάλι της έφυγε το σφράγισμα που είχε κάνει λίγα λεπτά νωρίτερα αλλά και τα "εξτένσιον" από τα μαλλιά!
Αφορμή για το μαλλιοτράβηγμα στάθηκε το παρκάρισμα της γιατρού μπροστά από το περίπτερο της 60χρονης.
Η γιατρός με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό περιέγραψε, χθες, στο δικαστήριο τα όσα εκτυλίχθηκαν το επίμαχο πρωινό, υποστηρίζοντας ότι η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου της επιτέθηκε ακόμα και με τον σιδερολοστό, χτυπώντας την στο σώμα. Η 40χρονη υποστήριξε μάλιστα ότι από τα χτυπήματα της παρουσιάστηκε αιμοσφαιρίνη στα ούρα.
Στην υπόμνηση του συνηγόρου υπεράσπισης της 60χρονης, Γιάννη Ξυλούρη, ότι υπέβαλε μήνυση αφού προηγουμένως είχε μηνυθεί από την πελάτισσα του, ανέφερε: «Υπάρχει εξήγηση. Μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο ούρλιαζε επί μία ώρα. Απαιτούσε από τους αστυνομικούς να με μηνύσει πρώτη και μου ζήτησαν να περιμένω για να τελειώνουν μαζί της. Και αυτοί ακόμα τρομοκρατήθηκαν. Και αν δεν με πιστεύετε, να τους καλέσετε να καταθέσουν».
Στο δικαστήριο κατέθεσε και μία αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού.
Η ίδια πάντως δεν περιορίστηκε στην περιγραφή του επεισοδίου. Αναφερόμενη στην κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι γενικότερα προκαλεί με την συμπεριφορά της, βρίζει και προσβάλλει τους ανθρώπους, κυνηγάει τα παιδιά.
«Έχουμε μαζέψει υπογραφές και έχουμε κάνει αναφορά αλλά δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα».

«Θέλεις να στο βάλω να το φας;»
«Όλα όσα ακούσατε είναι ψέμα» ήταν τα πρώτα λόγια της 60χρονης γυναίκας. «Στην περιοχή δεν με θέλει κανείς γιατί είναι όλοι παράνομοι. Η κυρία ήρθε με την μερσεντές της και πάρκαρε το μισό αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο, το μισό μπροστά στο περίπτερό μου. Την παρακάλεσα να το παρκάρει λίγο πιο πέρα, αλλά ούτε καν μου έδωσε σημασία. Άφησα ένα σημείωμα πάνω στο παρμπρίζ που έγραφε: «Είμαι γιατρός. Πάω σε σύσκεψη. Δεν θα καθυστερήσω».
Επέστρεψε μετά από μία ώρα. Τότε πήρε το χαρτάκι από αυτοκίνητο, το τύλιξε σαν μπαλάκι και μου το πέταξε με ύφος στα μούτρα. Τότε νευρίασα. Βγαίνω και της λέω: «Θέλεις να στο βάλω στο στόμα να το φας; Τι με προκαλείς κυρά μου;».
Η 60χρονη ισχυρίζεται ότι ετοιμαζόταν να καλέσει την Αστυνομία όταν της επιτέθηκε η γιατρός. «Άρχισε να ρίχνει πράγματα από το περίπτερο. Εγώ νευρίασα και την άρπαξα από τα μαλλιά. Σίγουρα δεν την χτύπησα με σιδερολοστό, όπως λέει. Προφανώς αναφέρεται στο σίδερο που χρησιμοποιώ για να κατεβάζω την τέντα. Αυτό είναι δύο μέτρα Χρειάζεται ειδικό χειρισμό.
Δεν είναι εύκολο να το πιάσω για να χτυπήσω κάποιον. Με χτύπησε, την χτύπησα. Πού, δεν θυμάμαι από τα νεύρα μου. Αυτή είναι η αλήθεια, κυρία πρόεδρε. Είμαι θύμα πολέμου και κανείς δεν μου δείχνει σεβασμό».
Η δίκη διεκόπη για τις 11 Οκτωβρίου, οπότε θα έχει εξεταστεί το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του περιπτέρου, στο οποίο έχει καταγραφεί καρέ-καρέ το σκηνικό του ξυλοδαρμού.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Οι Κινέζοι ... δεν ξεχνούν!

Οργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν της Κρήτης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνδρομή στη μεταφορά των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη
Οι Κινέζοι ... δεν ξεχνούν!
Δεν ξεχνούν οι Κινέζοι τη βοήθεια που προσέφερε η Κρήτη κατά την επιχείρηση μεταφοράς των Κινέζων πολιτών από τη φλεγόμενη Λιβύη.
Κινεζική αντιπροσωπεία έφθασε σήμερα στην περιφέρεια για να ανακοινώσει ότι το κινέζικο κράτος επιθυμεί να τιμήσει την Κρήτη για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφερε στο Κινεζικό κράτος.
Ο Νο4 στην ιεραρχία, μάλιστα, ο εξοχότατος Τσία Καϊνγκλίν (Jia Qinglin) θα διοργανώσει εκδήλωση για να τιμήσει την Κρήτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο, ενώ επιθυμία του Κινέζου αξιωματούχου είναι να περιηγηθεί στα μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ισόβια σε 52χρονο για το έγκλημα στην Παλαιόχωρα Χανίων
Δεν έπεισε τελικά το Δικαστήριο, ο 52χρονος Χανιώτης που κατηγορείτο για την αποτρόπαιη δολοφονία μιας 47χρονης γυναίκας, τον Μάιο του 2010 στην Παλαιόχωρα.
Ο 52χρονος, παρά του ότι μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζε την αθωότητά του, τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και σε φυλάκιση 3,6 ετών για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.
Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, αναβίωσαν όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Υπενθυνίζεται πως στις 13 Μαίου 2010, ο γιός μιας 47χρονης γυναίκας που εργαζόταν ως καθαρίστρια στον παιδικό σταθμό Παλαιόχωρας, πήγε στον αστυνομικό σταθμό και δήλωσε την εξαφάνισή της.
Όμως η γυναίκα είχε αφήσει σημείωμα στον γιό της με το οποίο τον ενημέρωνε πως είχε ένα ραντεβού με τον 52χρονο ιδιοκτήτη καφενείου, ο οποίος είναι παντρεμμένος και με παιδιά.
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών ρώτησαν σχετικά τον 52χρονο, αλλά εκείνος τους είχε πει ότι είδε την 47χρονη να πηγαίνει προς τον σταθμό των λεωφορείων.
Στις 20 Μαίου, ο 52χρονος αυτοπυροβολείται στην κοιλιά και σε κρίσιμη κατάσταση διακομίζεται σε νοσοκομείο.
Η συγκεκριμένη πράξη δημιουργεί βάσιμες υποψίες στους αστυνομικούς οι οποίοι αρχίζουν να ερευνούν τις σχέσεις του 52χρονου με την γυναίκα.
Στις 22 Μαίου 2010 οι αστυνομικοί με την βοήθεια του σκύλου της ΕΜΑΚ, ανακάλυψαν μέσα σε χωράφι του 52χρονου στην Παλαιόχωρα, ένα βαρέλι στον πάτο του οποίου υπήρχε το πτώμα μιας 49χρονης γυναίκας σκεπασμένο με ελαιοδίχτυα και πέτρες.
Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση η άτυχη γυναίκα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ποινές κάθειρξης 10-19,5 ετών σε 4 Ηρακλειώτες για ληστείες
Για ένοπλες ληστείες κατηγορούντο τέσσερις Ηρακλειώτες οι οποίοι καταδικάστηκαν απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης σε ποινές κάθειρξης απο 10 έως 19,5 έτη.
Πρόκειται για έναν 33χρονο σεσημασμένο για ναρκωτικά, κλοπές και ληστείες ο οποίος θεωρήθηκε ως ο "εγκέφαλος" της σπείρας και καταδικάστηκε σε ποινή 19,5 ετών.
Για έναν 30χρονο τοξικομανή, ο οποίος επίσης είχε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων για ναρκωτικά και κλοπές και καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη.
Τέλος δύο ακόμη Ηρακλειώτες 28 και 48 ετών καταδικάστηκαν σε ποινές 10,3 ετών και 12,3 ετών αντίστοιχα.
Οι βασικές ληστείες για τις οποίες κατηγορούντο ήταν : Διπλή ένοπλη ληστεία σε τράπεζες στις Αρχάνες. Ένοπλη αιματηρή ληστεία σε πρακτορείο Προ-πο στο Γάζι κ.α.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Πιάστηκαν" οι διαρρήκτες ... του Ενυδρείου Κρήτης

Είχαν κάνει ... "επάγγελμα" τη διάρρηξη αυτοκινήτων! - Συνελήφθησαν τρεις - Αναζητείται ο τέταρτος δράστης
"Πιάστηκαν" οι διαρρήκτες ... του Ενυδρείου Κρήτης
Ούτε μίας, ούτε δύο, ούτε τριών αλλά οκτώ υποθέσεων, δράστες ήταν οι τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν, χθες, στη Χερσόνησο!
Η αστυνομία εξιχνίασε οκτώ υποθέσεις κλοπών χρηματικών ποσών και τιμαλφών από σταθμευμένα αυτοκίνητα, συνέλαβε έναν 25χρονο Παλαιστίνιο, έναν 25χρονο Ιρακινό και έναν 27χρονο Αλγερινό, ενώ αναζητείται ένας ακόμη Αλγερινός.
Όπως προέκυψε, οι δράστες άνοιγαν τις κλειδαριές των αυτοκινήτων ή έσπαγαν τα τζάμια αυτοκινήτων, ενώ αυτά ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ του Ενυδρείου Κρήτης, στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, κατά το διάστημα από τα τέλη Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σε έρευνα στο σπίτι των τριών αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή, ipod, φορτιστές, μια γυναικεία τσάντα με καλλυντίκά, κυάλια, και τρία πλαστά διαβατήρια.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αιολική "επένδυση" χωρίς όρια στην Κρήτη!
Ισχυρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Μυλοποτάμου έχει εγείρει η επένδυση στον "Κουτσοτρούλη", η οποία διαθέτει πάντως όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις.
Ο κίνδυνος να μετατραπεί η Κρήτη σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο με χιλιάδες ανεμογεννήτριες «σπαρμένες» σε όλα τα βουνά του νησιού είναι προ των πυλών και ήδη τα αποτελέσματα της «εκμετάλλευσης» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ορατά από άκρη σε άκρη και από κορυφή σε κορυφή.
Τρανό παράδειγμα για το νομό Ρεθύμνου η επένδυση που έγινε σε μία από τις μέχρι σήμερα «παρθένες» κορυφές του Κουλούκωνα, την κορυφή «Κουτσοτρούλης», όπου πριν από μικρό χρονικό διάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί το αιολικό πάρκο ιδιωτικής εταιρείας, έχοντας τη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας ίσης με 4,8 MWatt.
Το βουνό έχει σκαφτεί, έχει δημιουργηθεί ένας δρόμος, που οδηγεί στο αιολικό πάρκο και έξι τεράστιοι πυλώνες έχουν τοποθετηθεί για τις ανάγκες της επένδυσης, η οποία φυσικά έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τη ΡΑΕ και τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες, έχοντας πρώτα πάρει έγκριση για τις περιβαλλοντικές της μελέτες από το νομαρχιακό συμβούλιο Ρεθύμνου πριν χρόνια.
Στην περιοχή του Μυλοποτάμου έχουν εγερθεί σοβαρές αντιδράσεις από κατοίκους, που σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν αυτήν την εξέλιξη σε μία από τις κορυφές του Κουλούκωνα.
Την επένδυση και την περιοχή επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος για θέματα ενέργειας αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Κώστας Λαμπρινός. Ο κ. Λαμπρινός είδε από κοντά τους έξι πυλώνες και, όπως σχολίασε στην Κρητική Επιθεώρηση, «είναι ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί σε όλη την Κρήτη αν γίνουν όλες οι επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί».

Άδειες για 3,5 γιγαβατ έχει εκδώσει η ΡΑΕ!

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εκδώσει, κατά πληροφορίες, άδειες για παραγωγή συνολικής ενέργειας 3,5 GWatt στην Κρήτη! Αν σκεφτεί κανείς ότι οι έξι πυλώνες του «Κουτσοτρούλη» παράγουν ενέργεια 4,8 MWatt, μπορεί κανείς να αντιληφθεί το μέγεθος των προγραμματιζόμενων επενδύσεων.
Όλο αυτό αποτελεί απόδειξη του ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ο παραμικρός σχεδιασμός για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αντιθέτως, αποδεικνύεται πως όποιος θέλησε να «επενδύσει» σε αυτόν τον τομέα, έγινε δεκτός, δεδομένου ότι ούτε όρια, αλλά ούτε και προγραμματισμός υπήρξαν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αιρετή Περιφέρεια έχει λόγο μόνο για τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών μελετών, ενώ την τελική έγκριση παρέχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με άλλους κρατικούς φορείς και επί της ουσίας η περιφερειακή αυτοδιοίκηση ελάχιστο λόγο έχει επί του ζητήματος.
Η κατάσταση έχει προβληματίσει και τους φορείς του νησιού. «Η ανησυχία μου εμένα είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή τη ιστορία, δηλαδή να πιάσουμε όλα τα βουνά. Πρέπει να μπει ένας φραγμός για να δούμε πού και πώς θα γίνουν πραγματικότητα αυτές οι επενδύσεις», είπε ο κ. Λαμπρινός, συμπληρώνοντας την προσωπική του άποψη πως η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να ξεκινήσει μία διαδικασία επανελέγχου των φακέλων.
«Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τεθούν όλα τα ζητήματα ξανά επί τάπητος και να δούμε πως θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις. Εμείς δεν μπορούμε να παραχωρούμε τον αέρα του νησιού εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα, αν τον πουλούσαμε και είχαμε ένα μεγάλο αντισταθμιστικό όφελος, τότε ενδεχομένως θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Όμως πάντα υπό προϋποθέσεις: να μην καταστρέψουμε και το περιβάλλον και την παραγωγή, γεωργοκτηνοτροφική και τουριστική. Γιατί άλλα είναι να βλέπεις 100 ανεμογεννήτριες και άλλο χιλιάδες ανεμογεννήτριες», συμπλήρωσε ο Κώστας Λαμπρινός
.

goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ηράκλειο: Στοπ στο έργο "Θέα Μιχελέτου" λόγω δολιοφθοράς

.



Μηχανήματα και υλικά έκλεψαν άγνωστοι δράστες στο εργοτάξιο που εκτελεί το έργο "Θέα Μιχελέτου" στη Γέργερη Ηρακλείου με αποτέλεσμα ο ανάδοχος της εργολαβίας να αναγκαστεί να σταματήσει προσωρινά την εκτέλεση των εργασιών του.
Η δολιοφθορά αυτή -όπως χαρακτηρίζεται - προβλημάτισε τον δήμο Γόρτυνας, αφού πρόκειται για ένα μοναδικής ομορφιάς παρατηρητήριο, λίγα μέτρα πριν το δάσος του Ρούβα, όπου ο επισκέπτης θα απολαμβάνει μια μοναδική θέα σ' όλο τον κάμπο της Μεσαράς και το Λιβυκό πέλαγος.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που προκαλούνται ζημιές σε μηχανήματα που εκτελούν εργασίες στον δήμο Γόρτυνας, αφού πριν λίγο καιρό άγνωστοι είχαν πυρπολήσει ένα μηχάνημα του εργολάβου που κατασκευάζει τον δρόμο Μεγάλη Βρύση-Βαλής.
Ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, με αφορμή και αυτό το περιστατικό δήλωσε πως η υλοποίηση «τόσο της συγκεκριμένης εργολαβίας, όσο και των υπόλοιπων που εκτελούνται στο δήμο, θα συνεχιστεί κανονικά κι ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη των έργων που κατασκευάζουμε».
Να σημειώσουμε ότι το έργο της θέας "Μιχελέτου", που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, υλοποιείται από τον οικείο δήμο μετά από μελέτη που κόστισε 52 χιλ. ευρώ. Διαμορφώνεται, μεταξύ άλλων, η είσοδος προς τη θέση της θέας με πέτρινα σκαλοπάτια, κατασκευάζεται ένα πέτρινο αμφιθέατρο χωρητικότητας 100 περίπου ατόμων, καθώς κι ένα κεντρικό πέτρινο καθιστικό πάνω από το οποίο θα μπει στέγαστρο, ενώ θα κατασκευαστούν περιμετρικά κι άλλα καθιστικά από πέτρα. Επίσης κατασκευάζονται τοιχία για την ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών στα μονοπάτια και στο κεντρικό σημείο τοποθετείται μια πέτρινη κατασκευή, όπου θα βρίσκεται ένας χάρτης προσανατολισμού.

goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Περισσότερες αποδείξεις για αφορολόγητο το 2012
Περισσότερες αποδείξεις θα πρέπει να προσκομίσουν οι φορολογούμενοι με τη φορολογική τους δήλωση το 2012 για να δικαιούνται όλο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2012 θα αυξηθεί το ποσοστό των δαπανών με αποδείξεις επί του δηλωθέντος εισοδήματος που πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να δικαιούνται όλο το
αφορολόγητο ποσό και το οποίο θα είναι 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ φέτος.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, στο νομοσχέδιο για το φορολογικό σύστημα, το οποίο θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου, θα ορίζεται το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε ότι το ποσοστό θα είναι λογικό, και θα προκύπτει στατιστικά από ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει.
Με βάση το ισχύον καθεστώς, για να δικαιούνται οι φορολογούμενοι όλο το αφορολόγητο ποσό έπρεπε να προσκομίσουν αποδείξεις ισόποσες με το 25% του εισοδήματος τους και με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να αυξηθεί το όριο του 25% σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το νέο όριο.
Αυτές θα ληφθούν εντός του επόμενου μήνα παράλληλα με την οριστικοποίηση των αλλαγών που θα γίνουν στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και τις περικοπές στις φοροαπαλλαγές.
Παράλληλα, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται και αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δημιουργηθεί μία νέα βάση δεδομένων, στην οποία θα καταγράφονται οι αγοραίες τιμές των ακινήτων και θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα αντικειμενικών τιμών που βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Οι νέες τιμές θα αποτελούν τη βάση υπολογισμού της φορολογίας των ακινήτων. Πρόκειται για αλλαγές που αναμένεται να συνδυαστούν με μεταβολές στους συντελεστές φορολογίας μεταβιβάσεων, γονικών παροχών κ.α.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν προαναγγείλει ότι στόχος είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε μεταβιβάσεις και γονικές παροχές ακινήτων.

 Ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ότι τα μέτρα θα έχουν ψηφισθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

nooz
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Το ψέμα έχει κοντά πόδια

Ήταν ζήτημα χρόνου να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες που διασφάλιζαν επί δεκαετίες την «ομερτά», τον κώδικα σιωπής που κάλυπτε την υπόθεση «Τράπεζα της Ανατολής».
Πολλοί πρωταγωνιστές απεβίωσαν, πολλοί κάτοχοι μετοχών έφυγαν από τη ζωή, οι πολιτικοί που προσυπέγραψαν τα έγγραφα περί συγχωνεύσεως αποδήμησαν εις Κύριον, αλλά εν τέλει κάτι έμεινε. Τα χαρτιά.
Πολλά χρόνια αργότερα, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειοψηφία, έχουν ξεχάσει την «Τράπεζα της Ανατολής».
Πολλοί, αλλά όχι όλοι. Ορισμένοι έχουν καλά φυλαγμένες τις μετοχές σε χαρτοφυλάκια και θυρίδες. Κάποιοι από αυτούς καταβάλλουν και φύλακτρα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν οι μετοχές αυτές, κατά τους ισχυρισμούς των τραπεζιτών, έχουν ακυρωθεί, η αξία τους έχει εκμηδενιστεί, οι μετοχές έχουν παραγραφεί; Πώς είναι δυνατόν να πληρώνει φύλακτρα για μετοχές μηδενικής αξίας; Εν πάση περιπτώσει, εκεί προς τις αρχές της Μεταπολίτευσης εμφανίζονται κύκλοι οι οποίοι κατέχουν μετοχές και γνωρίζουν την ιστορία τους. Παρατηρούνται επαφές τρίτου τύπου με πολιτικά πρόσωπα. Εμπλέκονται αντιπρόεδροι, πρόεδροι και υπουργοί, τραπεζίτες και παράγοντες. Εμπλέκονται και επιχειρηματίες.
Η «zougla.gr» και το «zougla radio» επιφυλάσσουν μία μεγάλη έκπληξη σε όσους αποτόλμησαν να λοιδορήσουν και μετά να υποβαθμίσουν την υπόθεση της μετοχής «τέρας». Επειδή λοιπόν «το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια», η υπόθεση αρχίζει να προσλαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Όπως άνοιξαν τα σεντούκια του παππού, έτσι ανοίγουν και τα στόματα.
Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, την Τετάρτη το μεσημέρι στις 13:00, θα απολαύσει ο τηλεακροατής μία σημαντική αποκάλυψη και θα την ευχαριστηθεί. Διότι θα ανακαλύψει πρόσωπα και πράγματα και θα συνδέσει καταστάσεις με πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου και, επιτέλους, θα αντιληφθεί το μέγεθος της υπόθεσης αυτής. Λίγη υπομονή ακόμη, διότι όπως λέει και ο λαός «το ψέμα έχει πάντα πολύ κοντά πόδια».
zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

«Λαμπάδιασαν» μηχανάκια στο Ηράκλειο

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πυρκαγιά σε τρία δίκυκλα στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να καταστραφούν ολοσχερώς, ενώ στο τρίτο προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, η οποία επελήφθη και της προανακρίσεως για το συμβάν.

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος καταζητείται από χθες, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζουμε πως ο πρώην ισχυρός άνδρας της Καβάλας κρίθηκε προφυλακιστέος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Πάντως, ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη συνεχίζει να υποστηρίζει πως: «Περιμένουμε την κοινοποίηση της απόφασης, για να πάμε στον εισαγγελέα».
Ο δεύτερος κύκλος του σίριαλ «εντοπίστε και συλλάβετε τον Μάκη Ψωμιάδη» άρχισε χθες το απόγευμα, από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Έως αργά χθες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα παρέμενε... καταζητούμενος.
Οι αστυνομικές Αρχές τον αναζήτησαν τόσο στο σπίτι του στο Ψυχικό όσο και στην εξοχική του κατοικία στην Ανάβυσσο χωρίς όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σύλληψη τηλεπερσόνας στην Κρήτη

Άγριο κυνηγητό με πρωταγωνιστή έναν 36χρονο γνωστό από την τηλεόραση Ηρακλειώτη και αστυνομικούς εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.
Ο νεαρός Ηρακλειώτης προσπάθησε να αποφύγει το μπλόκο των αστυνομικών επειδή οπλοφορούσε, όμως παρά τις προσπάθειές του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 36χρονος κινούνταν με το φορτηγό αυτοκίνητό του στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων όταν του έγινε σήμα από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου προκειμένου να σταματήσει για να του γίνει έλεγχος. Εκείνος άφησε το όχημά του κι άρχισε να τρέχει, όμως τον πρόλαβαν στα 200 μέτρα οι άνδρες του ΤΑΕ και του πέρασαν χειροπέδες.
Όπως διαπιστώθηκε στην κατοχή του βρέθηκε ένα τσέχικο πιστόλι «ΣΕ-ΖΕ» με γεμιστήρα που περιείχε 16 σφαίρες.
Ο 36χρονος έχει απασχολήσει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Θα πούμε την ρακή....ρακάκι
Με το σταγονόμετρο θα απολαύσουμε φέτος το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης, που δεν είναι άλλο από την τσικουδιά. Με τον περονόσπορο να έχει "αποδεκατίσει" τη φετινή παραγωγή σταφυλιών, τα ρακοκάζανα που θα ανάψουν σε λίγες μέρες αναμένεται να είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ η ποσότητα της ρακής που θα παραχθεί ίσα που θα αγγίζει τους 150 τόνους, τη στιγμή που τις παλιές καλές εποχές ξεπερνούσε τους 300...

Έτσι, παρά το ότι η κρίση θα μας αναγκάσει να περιοριστούμε στις εντός του οίκου συγκεντρώσεις της παρέας - και αυτό αν θα έχουμε την ψυχολογία να το κάνουμε - πολύ πιθανό είναι να μην έχουμε ούτε ρακή να πιούμε... «για να πάνε τα φαρμάκια κάτω», όπως λέει ο λαός μας... Ως εκ τούτου, αν και τα ρακοκάζανα θα αρχίσουν να λειτουργούν από την 1η Οκτώβρη, η τσικουδιά... δε θα ρέει άφθονη.

«Η παραγωγή λόγω του περονόσπορου έχει μειωθεί κατά πολύ, ειδικά σε ορισμένες περιοχές όπως στο Μαλεβίζι, όπου το πλήγμα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο. Αυτό βέβαια δε θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της τσικουδιάς, αλλά στις ποσότητες, που θα είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές. Εμείς πάντως και τα καζάνια θα ανάψουμε και τις παρέες μας θα κάνουμε, τηρώντας το έθιμο και την παράδοση, που θέλει την Κρήτη να συνεχίζει την παραγωγή τσικουδιάς», τόνισε, μιλώντας χθες στη "Ν. Κρήτη", ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου Αντώνης Φραγκιαδάκης, σκιαγραφώντας το πρόβλημα που παρουσιάζεται, αλλά και τη θέληση των αποσταγματοποιών να συνεχίσουν την παράδοση παρά τις «αντίξοες» συνθήκες που επικρατούν.

Θυσία στο βωμό του κέρδους

«Κάθε χρόνο βγάζαμε από 280 έως 350 τόνους ρακή, ποσότητα η οποία αυξομειώνεται ανάλογα. Φέτος η παραγωγή μπορεί να είναι και η μισή», ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης, επισημαίνοντας όμως ότι, αν η Πολιτεία είχε μεριμνήσει εγκαίρως, αυτό θα είχε αποφευχθεί. Το καζάνι όμως, όπως τόνισε, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τον αμπελουργό, καθώς αποτελεί ελπίδα αλλά και εναλλακτική λύση να αξιοποιήσει την παραγωγή που δεν είναι εμπορεύσιμη, μειώνοντας έτσι τη ζημιά που θα μπορούσε να υποστεί.

Για το λόγο αυτό και χρειάζεται, όπως είπε ο κ. Φραγκιαδάκης, να έχει τη στήριξη που του πρέπει και να μη θυσιάζεται και αυτό στο βωμό του κέρδους. Την ίδια στιγμή βέβαια ανασταλτικό παράγοντα αποτελούν και τα έξοδα που απαιτεί η λειτουργία ενός ρακοκάζανου, που με δεδομένη την κρίση βάζει σε σκέψεις τον παραγωγό για το αν θα το λειτουργήσει ή όχι.

Στο νομό Ηρακλείου, όπως είπε ο κ. Φραγκιαδάκης, υπήρχαν πάρα πολλά ρακοκάζανα. Ο αριθμός τους, μάλιστα, άγγιζε τα 1.400. Από αυτά συνήθως κάθε χρόνο μέχρι πρότινος λειτουργούσαν γύρω στα 500.

Σεβασμός στην παράδοση

Ο Σύλλογος Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου, πάντως, με την έναρξη της αποσταγματοποιητικής περιόδου σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, επισημαίνει την υποχρέωση όλων να σέβονται και να διαφυλάσσουν την παράδοση, προσπαθώντας για την αναβάθμιση της ποιότητας της κρητικής τσικουδιάς.

 Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της προστασίας του αμπελουργού, του καζανιού και της απόσταξης από παρανομίες μη δικαιούχων, ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι και φέτος θα γίνονται έλεγχοι, με τη μόνη διαφορά, όπως υπογραμμίζει, ότι θα είναι συνεχόμενοι και επί εικοσιτετραώρου βάσεως.