Σοκ στο Οροπέδιο με αυτοκτονία 37χρονης
Σοκ στην κοινωνία του Οροπεδίου στο Λασίθι έχει προκαλέσει η αυτοκτονία 37χρονης γυναίκας.
Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Γεώργιο βρέθηκε κρεμασμένη μέσα στο πατρικό της σπίτι 37χρονη που ζούσε και εργαζόταν σε γυμναστήριο στο Ηράκλειο και όπως όλα δείχνουν ήρθε στο χωριό της για το απονενοημένο διάβημα.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η αυτόχειρας προέβει σε αυτή τη πράξη ερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Χάρτης-σοκ των Τούρκων!"Σβήνουν" Δωδεκάνησα,φθάνουν Κρήτη!


Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας!
Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”,με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα παράλογα.
Με το γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή …που ονειρεύονται!
Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι “σβήνουν” από το χάρτη …τα Δωδεκάννησα και φθάνουν σχεδόν ως τη Κρήτη! Το θράσος δεν έλειψε ποτέ από τη Τουρκία!
Η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου ,θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σ΄ όλη την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα σχετικά. Το χειρότερο είναι ότι όπως συμβαίνει συχνά,θα βρει …κατανόηση ακόμη και από ελληνικά χείλη ,που έχουν προφανώς μπερδέψει τη καλή γειτονία με …το “νταβατζηλίκι” που προσπαθεί να πουλήσει η Άγκυρα όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά σ΄ όλη τη περιοχή.
Υπάρχει Διεθνές Δίκαιο που προβλέπει τα πάντα. Αυτό οφείλει να σεβαστεί η Τουρκία και όσο το γρηγορότερα το καταλάβει,τόσο πιο κερδισμένη θα βγει. Σε διαφορετική περίπτωση αν συνεχίσει να ακολουθεί τη τακτική της έντασης και των απειλών, θα είναι η μεγάλη χαμένη.
onalert.gr
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Του έκαψαν το αυτοκίνητο
Πυρκαγιά σημειώθηκε σήμερα στις 2:45 μετά τα μεσάνυχτα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Ψυλλάκη στα Χανιά. Η φωτιά που οφείλεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε εμπρησμό προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στο όχημα.
Για την κατάσβεση της που επετεύχθη μετά από μια ώρα περίπου έσπευσε στο σημείο ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 άνδρες.
Τη σχετική προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ψάρι επιτέθηκε σε τουρίστρια στην Ιεράπετρα
Αλλοδαπή τουρίστρια που έκανε τις διακοπές της σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Ιεράπετρα, έπεσε "θύμα" δαγκώματος από ψάρι, καθώς κολυμπούσε σε παραλία της περιοχής.
Συμφώνα με πληροφορίες από το δάγκωμα προέκυψε ελαφρύ τραύμα στο πόδι της γυναίκας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το μεσημέρι.
Άγνωστο παραμένει το είδος τους ψαριού που προκάλεσε τον τραυματισμό ωστόσο από τo μέγεθος της πληγής, υπολογίζεται ότι δεν επρόκειτο για μεγάλο

(radiolasithi.gr)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ο Τάκης Ζαχαράτος «στόλισε» τη Μενεγάκη
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος σε συνέντευξή του στο ένθετο «Radar!», της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», αναφερόμενος σε γνωστά πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ.
Ο γνωστός σόουμαν ετοιμάζεται για την παράσταση που θα ανεβάσει σύντομα στη Θεσσαλονίκη και θα έχει τίτλο «Εδώ». Με αφορμή την είδηση πως η Ελένη Μενεγάκη- με την οποία δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις-  λαμβάνει από το 2008 το επίδομα πολύτεκνης μητέρας, δήλωσε:

«Τέλειωσαν τα ψέματα, τέλειωσαν τα ρετούς και πλέον το "ξεβράκωμα" δεν δείχνει μόνο κυτταρίτιδα, αλλά και άλλα θέματα, όπως τα επιδόματα πολύτεκνης, που τα παίρνει η Ελένη στερώντας το από άλλες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Τελείωσε το κακό θέατρο πια και ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται».

Η σχέση του μαζί της δεν έχει βελτιωθεί καθόλου: «Δεν κόλλησε το γυαλί και ούτε πρόκειται. Είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε πια. Με ενόχλησε, με στενοχώρησε, αλλά τέλος».

Για τη Μιμή Ντενίση που ετοιμάζεται να κάνει επαγγελματικά βήματα στο εξωτερικό, δήλωσε: «Μακριά μας να είναι και ό, τι θέλει ας κάνει», ενώ για τη Βάνα Μπάρμπα που θα συνεργαστεί με τον τηλεοπτικό «Ονούρ» (Χαλίτ Εργκέντζ) στη χώρα μας είπε: «Μπορεί να κάνει την Κυρά Φροσύνη, αφού είναι και από τα Γιάννενα και να τον βάλει να παίξει τον Αλή Πασά».

Από τα «πυρά» του πάντως δεν γλύτωσε ούτε η Ευγενία Μανωλίδου: «Οι φούσκες σκάνε κάποια στιγμή. Προϊόν σε σούπερ μάρκετ ήταν, που πέρασε η μόδα και το έριξαν στις αποθήκες. Φούσκωσε, θορύβησε και "έσκασε"».

Όσο για τη σχέση της Ζέτας Μακρυπούλια και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, σχολίασε: «Τι σαπουνόπερα κι αυτή! Αρέσει πολύ στον κόσμο το λαμπερό κι ας είναι ψεύτικο! Βίον ανθόσπαρτον, να έχουν καλούς απογόνους. Βαριέμαι πάρα πολύ. Ο κόσμος χάνεται και θα καιγόμαστε για το πόση κυτταρίτιδα έχει η Ελένη και αν θα ντυθεί νύφη η Ζέτα;. Το μήνυμα που δίνω είναι ότι πρέπει να αντισταθούμε με σθένος στην κατάθλιψη και με όπλο μας το γέλιο, να καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι στα πόδια και να μην το βάλουμε κάτω».
Yupi
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Πυρά εναντίον ειδικού φρουρού ... για ένα λαγό!
Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή ενός ειδικού φρουρού σημειώθηκε προχθές το βράδυ στην περιοχή των Μοιρών, δεν ανακοινώθηκε όμως από την Αστυνομία.
Λαθροθήρας προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, έστρεψε το κυνηγετικό του όπλο εναντίον του ειδικού φρουρού και δε δίστασε να πυροβολήσει!
Την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης ο πρόεδρος του οποίου κ. Τσανακτσίδης επιβεβαίωσε το γεγονός και σε δηλώσεις του στην «Πατρίδα» έκανε λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός συναδέλφου του για έναν... λαγό.
Το επεισόδιο που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ στην περιοχή Βρέλη των Μοιρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από ειδικούς φρουρούς του ΤΑΕ Μεσαράς, ένα τζιπ της υπηρεσίας στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί εντόπισε τα ίχνη των λαθροθήρων στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είδαν αρχικά το φως που έβγαινε από έναν φακό στη διάρκεια της νύχτας και ακινητοποίησαν το όχημά τους προκειμένου να δουν τι συμβαίνει.
Οι δύο ειδικοί φρουροί κυνήγησαν τον έναν λαθροκυνηγό και ο συνάδελφός τους τον άλλο. Εκείνοι για να ξεφύγουν πυροβόλησαν αρχικά δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, όμως η τριμελής ομάδα του ΤΑΕ Μεσαράς δεν υποχώρησε και συνέχισε να κυνηγάει τους δράστες αποσκοπώντας στη σύλληψή τους.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο άνδρας του ΤΑΕ Μεσαράς που ήταν μόνος του πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ένα εκ των δύο δραστών. Φώναξε «Αστυνομία ακίνητος» και τότε εκείνος σταμάτησε, γύρισε και έστρεψε την κάννη του κυνηγετικού όπλου προς το μέρος του φρουρού, ενώ πυροβόλησε στο έδαφος από απόσταση τριών περίπου μέτρων.
Ο ειδικός φρουρός που δεν είχε το όπλο στα χέρια του, υποχώρησε βλέποντας ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, ενώ το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δύο συνάδελφοί του.
Όπως είπε στους συναδέλφους του, δέχτηκε στο σώμα και στο πρόσωπο χώμα και πέτρες οι οποίες πετάχτηκαν από τα σκάγια που έπεσαν στο έδαφος σε απόσταση αναπνοής από εκείνον.
Οι λαθροθήρες είχαν πάει στο σημείο με τα πόδια όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί οι οποίοι δεν άκουσαν το θόρυβο κάποιου αυτοκινήτου να απομακρύνεται. Φεύγοντας όμως τους έπεσε ένας σάκος μέσα στον οποίο υπήρχε ένας σκοτωμένος λαγός, ένας φακός και μία μπαταρία. Τα ευρήματα θα αποσταλούν στην Αθήνα προκειμένου να αναζητηθούν αποτυπώματα και DNA στα εργαστήρια της Αστυνομίας.
Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από την αστυνομία υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι και αναμένεται να γίνουν έρευνες στα σπίτια τους.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αρχίζει η πληρωμή των παραγωγών από την ΕΑΣΗ
Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων, από την Ένωση Ηρακλείου με τα χρήματα για το λάδι που παρέδωσαν την προηγούμενη παραγωγική περίοδο.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τη διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου, οι παραγωγοί θα πληρωθούν με 10 λεπτά επιπλέον επί της τιμής με την οποία τιμολογήθηκε το λάδι τους.
Επίσης, το Δ.Σ της Ένωσης Ηρακλείου αποφάσισε να ξεκινήσει την αγορά ελαιολάδου στην τιμή παραγωγού των 2,20 ευρώ για οξύτητες μέχρι 0,3. Ακριβής ημερομηνία καθώς και όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 700 άτομα θα εισπράξουν ποσό ύψους 1,2 εκ.ευρώ.
Σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 10 άτομα - πρόκειται για παραγωγούς οινοστάφυλων - που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για πέρυσι.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 Βεβήλωσαν τη μνήμη του Γ.Ρουσάκη
Ένα μικρό εκκλησάκι, στο Παλιό Γεφυράκι, στην παραλιακή του Ηρακλείου, θύμιζε τη στυγερή δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός από διπλή μαχαιριά σε συμπλοκή "θερμοκέφαλων" οπαδών ομάδων. Το εκκλησάκι αυτό είχαν τοποθετήσει στο σημείο, στη μνήμη του αδικοχαμένου 21χρονου, φίλοι και συγγενείς του, ως ύστατο φόρο τιμής στο νέο άνθρωπο που "έφυγε" πριν καλά-καλά προλάβει να ζήσει.
Σήμερα, το εκκλησάκι αυτό δε βρίσκεται στη θέση του, γιατί κάποιοι το βεβήλωσαν... Το έσπασαν και το πέταξαν στη θάλασσα, μην μπορώντας να δείξουν σεβασμό στον πόνο συγγενών και οικείων του Γιάννη Ρουσάκη.
Βαριά θλίψη έχει κυριεύσει τους συγγενείς και τους φίλους του νεαρού από τα Μάλια, που δεν μπορούν να κατανοήσουν από πού προκύπτει το μένος ορισμένων που δε διστάζουν να βεβηλώσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε τόσο απροσδόκητα και άδικα από τη ζωή.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έρχεται η Τροχαία του ΒΟΑΚ
Πολύ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει το Τμήμα Τροχαίας ΒΟΑΚ όπως ανέφερε το προηγούμενο Σάββατο από το Ηράκλειο ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου.
Η νέα υπηρεσία σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να στελεχωθεί από 52 αστυνομικούς 18 εκ των οποίων έχουν αποσπαστεί από υπηρεσίες εκτός Κρήτης.
Την ίδρυση της τροχαίας ΒΟΑΚ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ο υφυπουργός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μ. ΌΘωνας.
Η υπηρεσία Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης θα υπάγεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός αστυνόμευσης, συντονισμός και διαχείριση των θεμάτων τροχαίας για όλο το τμήμα του οδικού άξονα από Καστέλι Κισάμου μέχρι τη Σητεία. Η νέα υπηρεσία που θα έχει κυρίως προληπτικό και αποτρεπτικό ρόλο, θα εδρεύει στην Επισκοπή Ρεθύμνου ενώ θα υπάρχει σταθμός και στη Νεάπολη.
Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών αστυνόμευσης ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων και η λειτουργία της θα είναι πιλοτική με την προοπτική να επεκταθεί σε όλο το εθνικό δίκτυο.

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Στα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου το ΠΑΓΝΗ

Για τις υπηρεσίες που προσφέρει στη Μεταβολική Χειρουργική
Μεταξύ των καλύτερων νοσοκομείων του κόσμου , για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές  υπηρεσίες που προσφέρει στη Μεταβολική Χειρουργική, συγκαταλέγεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου!
Μάλιστα, πρόσφατα η Κλινική  Χειρουργικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ-  για την πρωτοπορία της και τις επιτυχίες στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας- βραβεύτηκε  από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (International Federation for the Surgery of Obesity - IFSO) με δίπλωμα Αριστείας!
Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε στον Αμβούργο της Γερμανίας κατά την διάρκεια του 16ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων, στο οποίο συμμετείχαν 2.500 γιατροί απ όλο τον κόσμο.
Το Δίπλωμα Αριστείας  για λογαριασμό του ΠΑΓΝΗ και  της Κλινικής  Χειρουργικής Ογκολογίας παρέλαβε ο διευθυντής της , Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Γιάννης Μελισσάς.
«Η διάκριση αυτή, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τους Έλληνες που βρίσκονται στο στόχαστρο της διεθνούς κατακραυγής  τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο καθηγητής κ Μελισσάς και πρόσθεσε «Ταυτόχρονα η διάκριση μας υποχρεώνει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας  υπηρεσίες υγείας ανάλογες αυτών που προσφέρονται στα νοσοκομεία των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου».
 ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ  Η ΚΛΙΝΙΚΗ  ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ  ΟΓΚΛΟΓΙΑΣ  ΤΟΥ  ΠΑΓΝΗ
Η Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας, μετά και την απονομή της  διάκρισης είναι πλέον και με τη «βούλα» ένα από τα 14  αναγνωρισμένα μέχρι στιγμής Κέντρα Αριστείας για τη Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Την διεύθυνση της Κλινικής έχει ο καθηγητής κ Μελισσάς, ενώ το προσωπικό συμπληρώνουν τρείς ακόμη χειρουργοί και  μια αξιόλογη υποστηρικτική ομάδα από διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, γαστρεντερολόγους, ακτινολόγους, ενδοκρινολόγους και αναισθησιολόγους.
Στόχος της διεύθυνσης  είναι  στο μέλλον να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ η επιστημονική ομάδα προκειμένου να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης λίστας αναμονής.
Την τελευταία πενταετία (από το 2006 μέχρι το 2010) έχουν πραγματοποιηθεί  540 βαριατρικές  χειρουργικές επεμβάσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα 63 Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κέντρων Αριστείας του IFSO, και τα οποία παρουσιάστηκαν στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων, έχουμε:
  • Θνητότητα σε 7.000 ασθενείς που χειρουργήθηκαν  0.07%.
  • Συχνότητα επιπλοκών, κατά και μετά την επέμβαση  3.46%
  • Απώλεια βάρους  ένα  χρόνο μετά από επέμβαση.
  • Τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου  55%
  • Επιμήκη γαστρεκτομή (μανίκι)  67%
  • Γαστρική παράκαμψη 70%.
Ακόμη τα αποτελέσματα των επεμβάσεων απώλειας βάρους και θεραπείας των μεταβολικών παθήσεων όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η αρτηριακή Υπέρταση,  η Υπερλιπιδαιμία κ,α,λ, συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της ποιότητα της ζωής των ασθενών μετεγχειρητικά, όσο και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.
Τέλος σημαντικό επίσης στην εποχή της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι ότι η χειρουργική θεραπεία των νοσημάτων αυτών, εξοικονομεί τεράστια ποσά που τα ασφαλιστικά συστήματα θα πλήρωναν για την φαρμακευτική θεραπεία των νοσημάτων για ολόκληρη την ζωή των ασθενών!
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε ο δορυφόρος της NASA
Λανθασμένες αποδείχτηκαν οι εκτιμήσεις και οι υπολογισμοί για το που θα έπεφταν τα συντρίμμια του παροπλισμένου επιστημονικού δορυφόρου UARS. Δεν κατέπεσαν, όπως πιστευόταν, στον Νότιο Ωκεανό αλλά στον Ειρηνικό και μάλιστα αρκετά βόρεια αφού σύμφωνα με την NASA έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής ακτής των ΗΠΑ.
Μάλιστα υπήρξαν αναφορές από κατοίκους των δυτικών περιοχών του Καναδά ότι είδαν στον ουρανό κάποια από τα φλεγόμενα κομμάτια του UARS. Προς το παρόν όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος όλα τα συντρίμμια του δορυφόρου έπεσαν στην θάλασσα και πιθανότατα δεν πρόκειται να βρεθεί κάποιο εξ αυτών.
Ο δορυφόρος
Ο Δορυφόρος Έρευνας Ανώτερης Ατμόσφαιρας (UARS) εκτοξεύτηκε το 1991 με αποστολή να μελετήσει τις χημικές διεργασίες στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας. Το 2005 η NASA αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία του  αφού τις ίδιες έρευνες μπορούσε να κάνει η νέα γενιά δορυφόρων.
Ο UARS είχε μέγεθος ανάλογο με εκείνο ενός λεωφορείου, μήκος 11 μέτρων και συνολικό βάρος 6 τόνων. Η NASA εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου καταστράφηκε από την τριβή αλλά ότι περίπου 26 κομμάτια θα κατάφερναν να «επιβιώσουν». Στα συντρίμμια που θα συνέχιζαν την πορεία τους προς την επιφάνεια της Γης συμπεριλαμβάνονταν ένα όργανο 150 κιλών και τρεις μπαταρίες βάρους 50 κιλών.
tovima
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αστυνομικοί ανέβηκαν στον Λυκαβηττό
Στο λόφο του Λυκαβηττού ανέβηκαν στις 5:30 το πρωί για να διαμαρτυρηθούν περίπου 25 συνοριοφύλακες και ειδικοί φρουροί.
Oι ένστολοι κρέμασαν πανό που γράφει «H ΕΛΑΣ πεινάει, η ΕΛ.ΑΣ πενθεί» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μείωση των μισθών τους καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν συνάδει με τις συνθήκες εργασίας τους.
«Αυτό πρέπει να σταματήσει , κυβέρνηση και πολιτεία πρέπει να ακούσουν ι προβλήματά μας», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ειδικών Φρουρών Αττικής, κ. Βασίλειος Ντούμας.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας δημιουργήθηκε ένταση, όταν εικονολήπτης ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που τραβούσε πλάνα δέχθηκε επίθεση από πέντε άτομα με επικεφαλής τον γραμματέα της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.
Ο εικονολήπτης δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο κεφάλι.
Οι αστυνομικοί θα κατεβάσουν το πανό το μεσημέρι, ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη Βουλή και στη συνέχεια πορεία.

protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Έκλεψαν αυτοκίνητο και μηχανήματα του δήμου Χανίων
Φόρτωσαν τα μηχανήματα που φυλάσσονταν σε  αποθήκη του δήμου Χανίων σε  αυτοκίνητο των υπηρεσιών του δήμου και έγιναν καπνός.
Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες σήμερα  στην αποθήκη που βρίσκεται κοντά στο δημοτικό ΚΑΠΗ στην περιοχή της Χαλέπας ενώ τις σχετικές έρευνες διεξάγει η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Χανίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα αντικείμενα τα οποία εκλάπησαν ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.
flashnews