Διέκοψαν την παροχή σε ανάπηρο πολέμου
Όταν καθημερινά στο Ηράκλειο συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε δεκάδες διακοπές ρευματοδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, τότε μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την δραματική κατάσταση που θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα με την εκβιαστική είσπραξη του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα μέσω της επιχείρησης.
Πολύτεκνοι, γέροντες, ακόμα και ανάπηροι πολέμου ζουν χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο για το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών στην Κρήτη ήταν 40-50 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών για το νέο χαράτσι ενώ πληθαίνουν οι φωνές που καλούν σε μαζική άρνηση πληρωμών.
Πάντως η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Έγινε μάλιστα γνωστό ότι στις περιπτώσεις που η ΔΕΗ δε διακόψει το ρεύμα, τότε θα κληθεί να πληρώσει εκείνη το πρόστιμο και μάλιστα προσαυξημένο. Να μην πληρώσουν το χαράτσι καλούν τους πολίτες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Πραγματικά συγκλονιστική είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου που διέμενε σε ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Το συνεργείο έκοψε το ρεύμα, όπως είχε εντολή. Πριν καλά-καλά αποχωρήσουν οι υπάλληλοι είδαν τον ένοικο του σπιτιού να βγαίνει από τον οντά της παλιάς κατοικίας.

«Τότε διαπιστώσαμε ότι είχε ένα πόδι. Δεν το ξέραμε. Μας φώναξε με όλη του τη δύναμη: «Το ένα μου πόδι το έδωσα για την πατρίδα μου. Και τώρα έρχεται η Ελλάδα και μου κόβει το ρεύμα». Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω όσο ζω. Ειλικρινά ντράπηκα. Όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς γιατί θα είχαμε κυρώσεις».

Σε άλλη περίπτωση, συνεργείο της ΔΕΗ αναγκάστηκε να κόψει το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με μικρά παιδιά. «Έκλαιγε η μάνα, έκλαιγαν και τα μικρά. Ο πατέρας άνεργος. Ούτε να μαγειρέψουν μπορούσαν, ούτε καν στο ψυγείο υπήρχε το γάλα των παιδιών. Τα μεγαλύτερα παιδιά διάβαζαν με το κεράκι. Τραγικές καταστάσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να τις περιγράψουν».

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, τις διακοπές ρεύματος έχουν αναλάβει ιδιώτες με εργολαβίες που συνάπτουν με τη ΔΕΗ. Οι εκτιμήσεις με βάση τα ισχύοντα δεδομένα είναι ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός των εντολών για διακοπή του ρεύματος θα αυξηθεί δραματικά. Και πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται τι θα γίνει μέσα στο χειμώνα.
Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι καταναλωτές που αναγκάζονται να παρανομήσουν, προχωρώντας σε επανασύνδεση-θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους-ενώ άλλοι κάνουν ρευματοκλοπή.

ΠΑΤΡΙΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Και φυτεία και χασισοκαλλιεργητές εντοπίστηκαν σήμερα στο Ρέθυμνο
Δύο χασισοκαλλιεργητές συνέλαβαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις του Ρεθύμνου, την ώρα που οι δύο άντρες βρίσκονταν στο χώρο της φυτείας τους που εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου.
Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη φυτεία, συνελήφθησαν και έχουν οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.
Η φυτεία έχει περίπου 300 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί την είχαν θέσει σε παρακολούθηση πολλές ημέρες και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να παρέμβουν.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αυτοπυρπολήθηκε λόγω χρεών!
undefined
Η οικονομική κρίση και οι αβάσταχτοι φόροι που επιβάλλει η κυβέρνηση άρχισαν να έχουν τις πρώτες συνέπειες στην ίδια την κοινωνία.
 Την Παρασκευή ένας 55χρονος βρέθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και αυτοπυρπολήθηκε λόγω των αβάσταχτων χρεών που είχε.
 Η αστυνομία παρενέβη εγκαίρως με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να υποστεί μόνο ελαφρά εγκαύματα. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος άνδρας είχε προσπαθήσει και πάλι να αυτοπυρποληθεί πέρσι το καλοκαίρι έξω από την ίδια τράπεζα.
 zougla
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Κλέβουν ... ακόμη και βενζίνη!
Μέχρι και ... βενζίνη από τα αυτοκίνητα κλέβουν δράστες, καταδεικνύοντας το μέγεθος της κρίσης την οποία βιώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Ένας 45χρονος και ένας 39χρονος συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο, όταν πιάστηκαν επ'αυτοφώρω να κλέβουν βενζίνη.
Οι δύο άνδρες προσπάθησαν με αναρρόφηση, να κλέψουν τα καύσιμα από σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, έγιναν όμως αντιληπτοί από διερχόμενους περιπολούντες  Αστυνομικούς και συνελήφθησαν,  χωρίς να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους. 

cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Σκηνές φρίκης στο "κρεματόριο ζώων" που διατηρούσε ο 35χρονος σφαγέας
Έναν ξύλινο σταυρό ύψους έξι μέτρων και τριγύρω στοιβαγμένα πτώματα σκύλων που σφαγιάστηκαν σε διαφορετικές περιόδους αντίκρισαν οι δύο εθελοντές της Μ.Κ.Ο. « Ζωφόρος», που πήγαν από το Ηράκλειο Κρήτης μέχρι το χωριό Σίβα (72 χλμ.) ώστε να δουν από κοντά την σχολή, που διατηρούσε ο 35χρονος ψυχοπαθής εκπαιδευτής και σφαγέας σκύλων, την οποία και ονόμαζε  «Εκπαιδευτήριο Σκύλων - Η Κορφή». Οι εικόνες, που - όπως μάθαμε - είδαν, δεν περιγράφονται. Η μυρωδιά των περίπου 30 πτωμάτων των σκύλων σε αποσύνθεση, καλύπτει μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων, περιμετρικά του κτήματος. Ζώα σφαγμένα με μαχαίρι, δεμένα, ένα φορούσε φίμωτρο, ένα άλλο ήταν σφιχτά δεμένο και το πρόσωπο του κολλημένο σχεδόν στον κορμό μιας ελιάς, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί.Οι εθελοντές έκαναν λόγο για κρεματόριο ζώων. Και ενώ προσπαθούσαν να κοιμίσουν βάζοντας υπνωτικά φάρμακα στην τροφή για να πιάσουν τα τρία σκυλιά – που έχουν απομείνει εκεί, αλλά είναι σε άγρια κατάσταση – και περιφέρονται, τους απείλησαν δύο βοσκοί της περιοχής που μπήκαν μέσα στο κτήμα και τους ανάγκασαν να απομακρυνθούν, αφού φοβήθηκαν για τη ζωή τους.
Το αν είναι συγγενικά πρόσωπα του δράστη δεν το γνωρίζουμε, όμως εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του 35χρονου, ο οποίος είναι και χρήστης και έμπορος ναρκωτικών, ενδεχομένως οι βοσκοί κάτι να ήθελαν να κρύψουν.
Tην Παρασκευή ο διοικητής του Α.Τ. Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Λιανδράκης, μαζί με αστυνομικούς πήγε στο κτήμα – το οποίο περιλαμβάνει και την κατοικία του δράστη – και έμεινε άναυδος από την φρίκη και την αηδία. Η καταγγελία ήταν τελικά αληθής!
Με αρκετή καθυστέρηση και σχετική απροθυμία η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, και μόνο αφού δημοσιογράφος του adespoto.gr την ενόχλησε - προκειμένου να βοηθήσει με τις υπηρεσίες του δήμου - έστειλε τελικά έναν κτηνίατρο και έναν αντιδήμαρχο επί τόπου.
Οι διαχειριστές του adespoto.gr μας εξήγησαν σήμερα ότι η καταγγελία για τα εγκλήματα, που διέπραττε προφανώς τους περασμένους μήνες – τον Ιούνιο και τον Ιούλιο – ο 35χρονος ψυχοπαθής, έφτασε σ’ εκείνους μέσω email στις 12 Σεπτεμβρίου 2011, από  κάποιον εργαζόμενο στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η..
Το μήνυμα ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έσφαζε σκυλιά πριν από μια εβδομάδα! Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική Κλινική από τις 5 Αυγούστου 2011 μετά από εντολή εισαγγελέα και αφού το ζήτησε η ίδια του η οικογένεια.
Ο εγκλεισμός του έγινε επειδή – σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του γιατρού και της οικογένεια του – πάσχει από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Θεωρεί ότι είναι ο Μεσσίας και πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς για να προφυλάξουν και εκείνον και τους συνανθρώπους του, και αφού στο μεταξύ είχε σφαγιάσει δεκάδες ζώα, ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διατάξει την εισαγωγή του στο ψυχιατρικό ίδρυμα.
Προφανώς ο 35χρονος σε κάποιον μίλησε για τα εγκλήματα, που είχε διαπράξει σε βάρος των ζώων, και αυτός που είχε τις πληροφορίες τις έστειλε με email στο φιλοζωικό site προκειμένου να γίνει γνωστό το έγκλημα!
Η Μαρία Χουστουλάκη πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» και η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» – αφού ενημερώθηκαν για την καταγγελία από τους διαχειριστές του adespoto.gr – πίεσαν τον διοικητή του Α.Τ. Μοιρών να πάει επί τόπου και να ερευνήσει το τι συμβαίνει.
Έτσι και έγινε και τελικά αποκαλύφθηκε η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο! Τα τρία σκυλιά, που υπάρχουν ακόμα στον τόπο του μαρτυρίου, θα γίνει προσπάθεια να πιαστούν σήμερα. Η δήμαρχος Φαιστού δεσμεύτηκε ότι η υπηρεσία του δήμου θα καθαρίσει τον χώρο!
zoosos.gr