Τον πέταξαν από το 2ο όροφο γιατί "ατίμασε" κορίτσι στα Χανιά
Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ στην περιοχή των Δικαστηρίων στα Χανιά με πρωταγωνιστή ένα  Ρουμάνο και μια νεαρή κοπέλα.
Ο νεαρός βρισκόταν στο σπίτι της κοπέλας με την οποία διατηρούσε σχέση προκειμένου να βρεθούν λίγο μόνοι και να περάσουν μαζί το βράδυ.
Η μοναξιά τους όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς απροειδοποίητα μπήκαν στο σπίτι οικείοι της κοπέλας  και τους έπιασαν στα πράσα την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης.
Οι απρόσκλητοι επισκέπτες δεν το πολυσκέφτηκαν και αντέδρασαν "πετώντας" από το 2ο όροφο της πολυκατοικίας το νεαρό Ρουμάνο που δεν ήξερε από πού του ήρθε.
Το συμβάν συνεχίστηκε κάτω από το σπίτι της κοπέλας καθώς οι οικείοι της αφού τον "πέταξαν" από το σπίτι, κατέβηκαν και τον κυνήγησαν στο δρόμο.

Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες, ο νεαρός πήδηξε μόνος του απο το μπαλκόνι προκειμένου να γλιτώσει απο τους συγγενείς της κοπέλας.
Ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι ότι ο νεαρός δεν είχε προλάβει να ντυθεί και έτρεχε πανικόβλητος με τα εσώρουχά του  και με τραύματα στα πόδια προκειμένου να ξεφύγει από τους συγγενείς της φίλης τους.
Στο σημείο που εκτυλίσσονταν ο καβγάς έφτασε η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον δαρμένο νεαρό για να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bίασε την 17χρονη κόρη της  συντρόφου του
Την απουσία από το σπίτι, της 37χρονης Πολωνέζας φίλης του, εκμεταλλεύτηκε ένας 25χρονος Σύριος, ο οποίος βίασε την 17χρονη κόρη της. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στην πόλη των Χανίων, ενώ μόλις η 37χρονη επέστρεψε στο σπίτι της, η 17χρονη σε κατάσταση σοκ, της είπε τι έγινε κατά την απουσία της.
Μητέρα και κόρη, πήγαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, όπου και κατήγγειλαν τον βιασμό, ενώ μετά απο λίγη ώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Σύριο και τον συνέλαβαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, καθώς δεν μπορούσε να κάνει και τίποτε άλλο, αφού κατα την ιατροδικαστική εξέταση βρέθηκε γενετήσιο υλικό στην κοπέλα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ίδιος αποδίδει την πράξη του στον "αχαλίνωτο" έρωτα που ένοιωθε για την 17χρονη Πολωνέζα, ενώ τώρα πλέον τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Γιατροί των Χανίων διακόπτουν την σύμβαση με το ΙΚΑ
Την διακοπή της σύμβασης με το ΙΚΑ, αποφάσισαν 11 ιδιώτες γιατροί - πνευμονολόγοι των Χανίων οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και έξη μήνες. Πρόκεται για γιατρούς, συμβεβλημένους, με ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ, οι οποίοι εξυπηρετούσαν στα ιατρεία τους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Σε δημόσια επιστολή τους προς τους ασφαλισμένους οι συγκεκριμένοι γιατροί αναφέρουν τα εξής :
"Αγαπητέ ασφαλισμένε του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες ελευθεροεπαγγελματίες πνευμονολόγοι των Χανίων σου απευθυνόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης που ζούμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό στη χώρα.

Αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες εξυπηρέτησής σου από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στα Χανιά είχαμε δεχθεί τη συμμετοχή μας στο σύστημα παροχής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από τους γιατρούς τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ. Είχες δηλαδή τη δυνατότητα να εξετάζεσαι και να γράφεις τα φάρμακά σου στους περισσότερους από εμάς.

Εισήλθαμε σε αυτό το σύστημα έχοντας τις διαβεβαιώσεις από το ΙΚΑ προς εμάς ότι οι οικονομικές οφειλές του με το νέο σύστημα θα εξυπηρετούνταν εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος (από το ΙΚΑ μας είχαν πει εντός 45 ημερών). Δυστυχώς όμως τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά. Από την έναρξη αυτού του συστήματος, δηλαδή εδώ και 6 μήνες, δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή διάθεση από το ΙΚΑ να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς εμάς.

Εξαναγκαζόμαστε λοιπόν να διακόψουμε τη σύμβαση.

Αγαπητέ ασφαλισμένε, στις δύσκολες εποχές που περνάμε η απόφασή μας για διακοπή αυτής της σύμβασης δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η λειτουργία των ιατρείων μας όμως μας δημιουργεί πάγια έξοδα που πρέπει και εμείς με την σειρά μας να εξοφλήσουμε.

Με την συγκεκριμένη σύμβαση του ΙΚΑ, όπως και με τις συμβάσεις τύπου ΕΟΠΥΥ, οδηγούμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο και κλείσιμο των ιατρείων μας. Δυστυχώς είναι παραπάνω από τις δυνάμεις μας, όσο και αν προσπαθήσαμε για το αντίθετο, να συνεχίσουμε να συντηρούμε ένα Σύστημα Υγείας που δεν πληρώνει τον γιατρό που συμμετέχει. Ελπίζουμε για καλύτερες μέρες και ζητούμε την κατανόησή σου.

Βαληλή Μαρία - Βουλγαράκη Όλγα - Βουλγαρίδης Μηνάς - Γεωργουδάκης Γρηγόριος
Δημητριάδου Μαρία - Καλογεράκης Στυλιανός - Μαρκάτος Μιλτιάδης - Μιχελάκη Ελένη
Νικολουδάκης Θεοχάρης - Πρωτοπαπαδάκης Χαράλαμπος - Σολάκης Αθανάσιος"

Η διακοπή της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στα ιατρεία των γιατρών θα ισχύσει απο τον επόμενο μήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες "έτοιμοι" να προχωρήσουν σε διακοπή των σχετικών συμβάσεων είναι και άλλοι ιδιώτες γιατροί.
flashnews
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Φυλακή-κολαστήριο στην Κρήτη!

Κόλαφος η έκθεση των επιθεωρητών για το σωφρονιστικό ίδρυμα
Φυλακή-κολαστήριο στην Κρήτη!
Ενα εφιαλτικό σκηνικό περιγράφουν στην έκθεση αυτοψίας που διενήργησαν οι ειδικοί επιστήμονες της Ανεξάρτητης Αρχής. Οι τουαλέτες και τα κρεβάτια δεν επαρκούν, ενώ ελλείψει νοσηλευτών τις σχετικές υπηρεσίες διεκπεραιώνουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Για απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση των κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων κάνουν λόγο οι ειδικοί επιστήμονες του κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη
"Εμφραγμα" στη φυλακή Χανίων, που χαρακτηρίζεται από την πλευρά των κρατουμένων ως "κολαστήριο". Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής έχουν ξεκινήσει μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων (στις 21 και 28/9, ενώ έχουν προηγηθεί και στάσεις εργασίας), διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και για οικονομικές διεκδικήσεις τους. Στο μεταξύ, στα αποτελέσματα της αυτοψίας που διενήργησε κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη στο σωφρονιστικό κατάστημα των Χανίων περιγράφεται ένα εφιαλτικό σκηνικό, ενώ γίνεται λόγος για "αποθήκη ανθρώπων".
Οι ειδικοί επιστήμονες που διενήργησαν την αυτοψία (Ο. Λυσανδροπούλου, Φ. Παντελίδου και Ευτ. Φυτράκης), περιγράφοντας τις συνθήκες, κάνουν λόγο για "απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση" των κρατουμένων. Οπως αναφέρουν, για να περάσεις μέσα στον θάλαμο αναγκάζεσαι να πατήσεις πάνω στα στρώματα και να δρασκελίσεις ανθρώπινα κορμιά. Και αυτό διότι στους πλεονάζοντες έγκλειστους, για τους οποίους δεν υπήρχαν κρεβάτια, είχαν δοθεί στρώματα που τα είχαν τοποθετήσει στο πάτωμα παντού, ακόμα και μέσα στις τουαλέτες (!).
Σύμφωνα με την αυτοψία του Συνηγόρου (που είχε διενεργηθεί τον Αύγουστο του 2010) υπήρχαν κρατούμενοι που κοιμούνταν ανά δύο σε ένα κρεβάτι. Οι τουαλέτες δεν επαρκούν για τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων και όταν κάποιος χρησιμοποιεί την τουαλέτα, το κάνει υπό την παρουσία άλλων ατόμων, τα οποία ξαπλώνουν στον ίδιο χώρο.
Οι τρεις ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ευθέως ότι ο συνωστισμός και οι κακές συνθήκες υγιεινής στο κατάστημα των Χανίων δημιουργούν κίνδυνο εξάπλωσης μεταδοτικών νόσων. Οι κρατούμενοι από την πλευρά τους παραπονέθηκαν στο κλιμάκιο του "Συνηγόρου του Πολίτη" ότι ο συνωστισμός δημιουργεί μεταξύ τους κλίμα έντασης και νοσηρές καταστάσεις, ενώ παράλληλα ευνοεί την ανάπτυξη σεξουαλικών σχέσεων οι οποίες δεν διαμορφώνονται πάντα με βάση την ελεύθερη βούληση όλων των μερών.
Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μ. Σκανδάμης
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικαστική φυλακή διαθέτει 120 κρεβάτια το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ οι κρατούμενοι αυτήν τη στιγμή είναι 164. Ο αριθμός των κρατουμένων ανά θάλαμο κυμαίνεται μεταξύ είκοσι και σαράντα ατόμων. Το προαύλιο δεν διαθέτει πάγκους, δεν υπάρχουν δέντρα, ούτε επίσης υποδομές άθλησης παρά μόνο "βάρη" που έχουν κατασκευάσει οι κρατούμενοι με? μπουκάλια νερού. Ο ειδικός χώρος απομόνωσης δεν χρησιμοποιείται για πειθαρχικές ποινές, αλλά για την κράτηση ατόμων που πάσχουν από μολυσματικές νόσους ή άλλους λόγους. Ιατρικές υπηρεσίες προσφέρει ιατρός άνευ ειδικότητας. Νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει και αυτές τις υπηρεσίες τις προσφέρουν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Τέλος Νοεμβρίου η νέα φυλακή

Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Μαρίνος Σκανδάμης, δήλωσε στο "Εθνος": "Η νέα φυλακή στην Αγιά Χανίων παραδίδεται κατασκευαστικά τέλος Νοεμβρίου. Είναι χωρητικότητας 600 ατόμων και είναι προφανές ότι η υποδοχή των 160 έγκλειστων που βρίσκονται μέχρι τώρα στη φυλακή της πόλης θα γίνεται στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα με αξιοπρεπή τρόπο. Παράλληλα, κύριο μέλημα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η ενίσχυση και άλλων φυλακών, γι' αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να υπάρχει σχετική νομοθετική εξαίρεση για την πρόσληψη σωφρονιστικού προσωπικού".
ΕΘΝΟΣ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Όπλα και ... "καπετάνιοι" στην ενδοχώρα του ν.Ηρακλείου
Βλήμα πυροβόλου όπλου και μία μαγκούρα 1.3 μέτρων βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 21χρονος, νωρίς σήμερα το πρωί, στον Άγιο Θωμά στη Γόρτυνα. Οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς συνέλαβαν τον 21χρονο, για παράβαση Νόμου Περί Όπλων.
Ένας 64χρονος και ένας 21χρονος συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Φαιστού, στο Ηράκλειο, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 64χρονος συνελήφθη στο Γεράκι του δήμου Μινωά από αστυνομικούς του Α.Τ. Καστελίου, καθώς στο ΙΧ του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποία κατείχε παράνομα.

Εν τω μεταξύ, στο Τυμπάκι συνελήφθη ο 21χρονος από άνδρες του ΤΑΕ Μεσσαράς. Σε έλεγχο στο φορτηγάκι που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου τύπου KALASHNIKOV.

Ο 21χρονος, ωστόσο, δε ...χαμήλωσε το κεφάλι, αλλά έδωσε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα, καθώς δε δέχτηκε τη δακτυλοσκόπηση του καθώς και την είσοδο στο κρατητήρια, ενώ δε δίστασε να εξυβρίσει τους αστυνομικούς.
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Αναδείχθηκε η "Κούκλα των Χανίων"

 
Αναδείχθηκε η "Κούκλα των Χανίων"
Εντυπωσιακό παρών, πέρα από κάθε προσδοκία, έδωσαν οι κάτοχοι μοτοσικλέτας Vespa την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στα Χανιά για την 1η Βεσποσυνάντηση.
65 ιδιοκτήτες -και πολλοί ακόμα φίλοι- των μοτοσικλετών της θρυλικής εταιρείας συναντήθηκαν στο Pizza-EspressoBar «TheItaliaJob» στην Ανδ.Παπανδρέου 31 το πρωί της Κυριακής και πίνοντας το, κερασμένο από το κατάστημα, καφεδάκι τους, έκαναν την εγγραφή τους στο κλάμπ, φωτογραφήθηκαν και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αφού η κοινή αγάπη τους για την Vespa έφτανε ώστε η ατμόσφαιρα να θα θυμίζει πάρτυ!!!
Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 60, νούμερο που δεν περίμεναν οι αρχικοί διοργανωτές, που χαλαρά ξεκίνησαν την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλάμπ, που από ότι φάνηκε μετά την 1η αυτή Βεσποσυνάντηση θα έχει πολλές ακόμα Vespa-εκδηλώσεις να διοργανώσει, αφού όλα τα μέλη φάνηκαν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να ακολουθούν.
Μετά το καφεδάκι ακολούθησε βόλτα στην πόλη, και φωτογράφηση στους Τάφους των Βενιζέλων, και μετά όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο "MYcafé-bar-restaurant" στην Σκαλίδη, οπου και εκεί τους περίμεναν κερασμένα, από το ΜΥ φυσικά, σφηνάκια και γλυκά.
Η οδός Σκαλίδη γέμισε Vespες και η ψηφοφορία για την «Κούκλα των Χανίων» έκανε τους παρευρισκόμενους να μην μπορούν πιά να διαλέξουν αφού οι υποφήφιες μοτοσικλέτες ξεπέρασαν τις 30.
Με διαφορά στήθους Vespas προς Vespas και μόλις για μια ψήφο, ομορφότερη ανακηρύχτηκε η Ρεθεμνιώτισσα Rallye 200 του Κατσανεβάκη Νεκτάριου, που ερχόμενος με το Ρεθεμνιώτικο Κλάμπ του, τίμησαν με την παρουσία τους τη νέα-Χανιώτικη Vespοπαρέα, μη φοβούμενοι τα χιλιόμετρα και την ζέστη.

Φυσικά όμως οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να αφήσουν χωρίς τίτλο την πανέμορφη, ομολογουμένως, πράσινη GrandLux του 1963 του Άγγελου Περαθωράκη που και η δική του μοτοσικλέτα πήρε δικαίως τον τίτλο της «2η Κούκλα των Χανίων».


Οι αρχικοί δημιουργοί της Vespοπαρέας αυτής, αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους όσους βρέθηκαν στην 1η Βεσποσυνάντηση με ή χωρίς τις βέσπες τους, που ξεπέρασαν τα 100 άτομα.
Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν πραγματικότητα εάν δεν το στήριζαν επιχειρήσεις της πόλης μας.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά από το Pizza-Pasta-EspressoBar "TheItalianJob" στην Ανδ.Παπανδρέου 31 που φιλοξένησε αρχικά όλο αυτό τον κόσμο, κερνώντας μάλιστα τα καφεδακια τους.
Το εκπληκτικό "MYcafé-bar-restaurant" για την φιλοξενία για την διεξαγωγή των Καλλιστείων και για τα σφηνάκια και τα γλυκά που κέρασε όλους τους φίλους του Κλάμπ.
Τη Βιοτεχνία "Giorgio" για την δημιουργία των T-shirt που πωλήθηκαν έναντι συμβολικού ποσού, δίνοντας έτσι τη πρώτη χρηματική βοήθεια για τα αναγκαία έξοδα της δημιουργίας του Κλάμπ.
Το BUSINESSBookStore & Print για την δημιουργία και εκτύπωση όλων των διαφημιστικών (αφίσες-φυλλάδια-κάρτες-αυτοκόλλητα) και την δωρεά όλου του απαραίτητου γραμματειακού εξοπλισμού, και τις Επιγραφές Βλαμάκης για τα πανό που δωρεάν κατασκεύασε για το ολοκαίνουργιο κλάμπ μας.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ραδιοφωνικούς σταθμούς MAXFM και LoveRadio που δωρεάν δημιούργησαν και μετέδιδαν μέρες πριν το ραδιοφωνικό σπότ της συνάντησης, στον DocGiorgio για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης,
την Τηλεόραση Κύδων που βρέθηκε και κάλυψε το γεγονός, και όλες οι ιστοσελίδες που δημοσίευσαν τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του Κλάμπ.
Το επόμενο ραντεβού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, και το οποίο αναμένετε ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής, αφού 4 άνθρωποι κατάφεραν την 1η Βεσποσυνάντηση με 65 συμμετέχουσες Vespες, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν και τα «νεα» 60 μέλη!!!
Αυτό που τονίζεται από την ολοκαίνουργια Vespοπαρέα είναι ότι όλοι οι φίλοι έχουν δικαίωμα να προτείνουν νέες ιδέες για την επόμενη εκδήλωση και όλες οι προτάσεις είναι δεκτές και φυσικά απαραίτητες. Για αυτό το λόγο, τις ερχόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν για την ημερομηνία που θα βρεθούν και θα αποφασίσουν για τις λεπτομέρειες της 2ης Βεσποσυνάντησης!!!
cretalive
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Αιματηρή ληστεία στην αγορά του Ρέντη
Αιματηρή ληστεία με θύμα έναν 38χρονο σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα στην είσοδο της κρεαταγοράς του Ρέντη.
Τέσσερις άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον 38χρονο ιδιοκτήτη κρεοπωλείου, ο οποίος πήγαινε να αγοράσει κρέατα. Οι δράστες τον πυροβόλησαν και του άρπαξαν ένα τσαντάκι με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧ, στο οποίο πιθανόν τους περίμενε και άλλος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.
Ο 38χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου υπέκυψε στα τραύματα του.
real
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
733 δενδρύλλια κάνναβης και τέσσερις συλλήψεις στο ΡέθυμνοΣυνολικά τέσσερα άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου ως τους ιδιοκτήτες των δύο φυτειών με τα 733 δενδρύλλια που εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου.

Οι δύο από τους άντρες, 40 και 36 ετών, συνελήφθησαν το πρωί την ώρα που πήγαιναν στην φυτεία για να την ποτίσουν, όμως εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που επί μέρες παρακολουθούσαν τους χώρους. Τα δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν αργότερα, καθώς προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους από την προανάκριση. Αξίζει, δε, να σημειώσουμε ότι ο ένας από αυτούς είναι αδερφός του 40χρονου και ο δεύτερος αδερφός του 36χρονου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αστυνομικοί επιτηρούσαν τις τελευταίες ημέρες τις φυτείες, όπου οι δράστες είχαν διαμορφώσει ειδικούς χώρους για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων ενώ επιπλέον είχαν κατασκευάσει πρόχειρο παράπηγμα για τη διαμονή τους, καθώς επίσης και αυτοσχέδιο παρατηρητήριο σε κορυφή δένδρου, από το οποίο παρακολουθούσαν την ευρύτερη περιοχή.
Στην μια φυτεία βρέθηκαν τετρακόσια τρία (403) δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα εκατόν είκοσι ένα (121) ήταν αποξηραμένα, ενώ στην δεύτερη φυτεία  τριακόσια τριάντα (330)  δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα εκατόν εξήντα (160) ήταν αποξηραμένα,
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, το οποίο είχε συγκεντρώσει και αναλύσει σχετικές πληροφορίες.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου. Τονίζεται ότι ο 36χρονος δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Aρχές για τον ίδιο λόγο και σε βάρος του είχαν εκδοθεί περιοριστικοί όροι από τον Ανακριτή Ρεθύμνου.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
26χρονος άδειασε το παγκάρι της Μητρόπολης Ρεθύμνου
Συνελήφθη την Παρασκευή στο Ρέθυμνο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ένας 26χρονος νεαρός για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 26χρονος είναι ο δράστης διάρρηξης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ρεθύμνου, η οποία έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Ο νεαρός αφού παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο βοηθητική πόρτα του Ιερού Ναού, μπήκε μέσα και από το παγκάρι του φιλόπτωχου ταμείου έκλεψε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ προξενώντας σ΄ αυτό υλικές ζημιές ύψους 100 ευρώ περίπου.
Ο δράστης με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
goodnet
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ερωτικό τρίγωνο ... με το ζόρι στη Χερσόνησο
Ερωτικό "τρίγωνο" έστω ... με το ζόρι ήθελαν δύο νεαροί Έλληνες, που στο πρόσωπο μιας 21χρονης Ιρλανδέζας είδαν εκείνη που θα έκανε πραγματικότητα τη φαντασίωσή τους!
Όπως κατήγγειλε η κοπέλα, μετά από μία νύχτα διασκέδασης με τους δύο άνδρες, στη Χερσόνησο, εκείνη πήγε στο δωμάτιο του 24χρονου συνοδευόμενη από τον ίδιο. Λογάριαζε, όμως, χωρίς ... τον 22χρονο, ο οποίος μπήκε επίσης στο δωμάτιο. Οι δύο νεαροί, με τη βία ανάγκασαν την κοπέλα σε από κοινού συνουσία.
Οι νεαροί αναζητήθηκαν από Αστυνομικούς του Τμήματος χερσονήσου και συνελήφθησαν αφού αναγνωρίσθηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από την 21χρονη τουρίστρια.

protothema
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,